Zinerit iz aken

Kombinirano zdravilo za zdravljenje aken, ki ga ne povzroča neupoštevanje osebnih higienskih standardov.

Ne uporabljajte, če pride do intolerance za zdravilo, ki se kaže kot alergijske reakcije. Pri pripravi raztopine zdravila sledite navodilom. Zinerite vsebuje eritromicin, cinkov acetat in pomožne sestavine.

V tem članku bomo razmislili, zakaj zdravniki predpisujejo zdravilo Zinerit, vključno z navodili za uporabo, analogijami in cenami tega zdravila v lekarnah. Če ste že uporabljali Zinerit, pustite komentarje v komentarjih.

Sestava in oblika sproščanja

Klinično-farmakološka skupina: pripravek z antibakterijskim in komedonolitičnim delovanjem za zdravljenje aken.

 • Topilo dobimo s praškom za pripravo raztopine za zunanjo uporabo z volumnom 30 ml in aplikatorjem v škatli.
 • Ena steklenica vsebuje: 360 mg cinkovega acetata dihidrata, eritromicina 1,2 g (1 ml pripravljene raztopine cinkovega acetata 12 mg in 40 mg eritromicina). Etanolno topilo 17 g in diizopropil sebaktat 7,8 g

V embalaži Zinerita sta dve steklenici: ena s praškom, druga z vehiklom. Pred uporabo je treba te dve sestavini mešati po navodilih za uporabo zdravila. Za lažjo uporabo se na steklenico doda poseben aplikator, ki se dovaja v embalažo.

Za kaj se zdravilo Zinerit uporablja?

Uporablja se za zdravljenje aken, odpornih na učinke splošne higiene in kozmetike.

Farmakološko delovanje

Je izdelek za zunanjo uporabo, ki ima protimikrobni učinek. Eritromicin ima bakteriostatični učinek na mikroorganizme Propionibacteria acne in Streptococcus epidenniis, ki povzročajo akne in cink zmanjša izločanje lojnic.

Majhna količina eritromicina lahko vstopi v sistemsko cirkulacijo in se nato izloča iz telesa. Cink deluje samo zunaj.

Navodila za uporabo

V skladu z navodili za uporabo Zinerit se uporablja zunaj. Povprečni enkratni odmerek je 0,5 ml. Po sušenju postane zdravilo nevidno.

 • Pripravljeni raztopini Zinerite z aplikiranim aplikatorjem je treba nanesti tanko plast 2-krat na dan (zjutraj, pred nanosom ličila in po pranju zvečer) na prizadeta področja kože. Zinerit z lahkim pritiskom nanesite na vialo s pripravljeno raztopino. Hitrost nanosa raztopine se lahko regulira s pritiskom aplikatorja na kožo.

Trajanje terapevtskega tečaja je do 10-12 tednov. V nekaterih primerih se klinično izboljšanje pojavi po 14 dneh.

Našel zaklenjenega sovražnika Fungus nohtov! Nohti bodo očiščeni čez 3 dni! Vzemi to.

Kako hitro normalizirati arterijski tlak po 40 letih? Recept je preprost, zapisati.

Utrujen od hemoroidov? Obstaja pot! V nekaj dneh ga je mogoče pozdraviti doma, to je potrebno.

Prisotnost črvov pravi SMELL iz ust! Enkrat na dan popijte vodo s kapljico.

Kontraindikacije

Kontraindicirano s povečano občutljivostjo na eritromicin, kot tudi druge makrolidne antibiotike. Kontraindiciran s preobčutljivostjo na cink.

Neželeni učinki

Ko se zdravilo Zinerite uporablja, je mogoče razviti lokalne reakcije, ki se pojavijo na mestu uporabe zdravila v obliki:

 1. Burning sensation;
 2. Draženje;
 3. Suha koža.

Ponavadi so te reakcije blage in umik zdravila ali simptomatsko zdravljenje ni potrebno. Zaradi posebne lokalne uporabe zdravila Zineritis je malo verjetno, da bi prišlo do nenamernega prevelikega odmerjanja.

Posebna navodila

Pri uporabi zdravila je treba upoštevati možnost navzkrižne rezistence na druge antibiotike makrolidov, lincomicina, klindamicina. Treba se je izogibati pridobivanju zdravila v očeh ali na sluznici ust in nosu, tk. to lahko povzroči draženje in opekline.

Baziron ali Zinerit?

Priprave Baziron in Zinerite imajo drugačen mehanizem delovanja, vendar primerljivo enako učinkovitost pri zdravljenju aken z blago in zmerno resnostjo. Vendar pa se Baziron v nasprotju z Zinerite lahko zelo uspešno uporablja pri kompleksnem zdravljenju hudih aken.

Zato, če so akne hude, vnetni elementi na obrazu so zelo številni, potem je bolje uporabiti Baziron. S povprečno in blago resnostjo poteka bolezni lahko uporabite katero koli zdravilo, ki je bolj podobno za vse subjektivne razloge.

Zinerit iz aken - pregledi

Rešitev Zinerite ima veliko pozitivnih mnenj. Njena učinkovitost v boju proti aknam je zabeležena. Vnetje je hitro odstranjeno in koža očiščena. Takšen neželeni učinek dejanja je treba omeniti kot suhost in luščenje kože, vendar poteka po koncu terapije in normalizacijo delovanja lojnic v lojnici kože.

Analogi

Farmacevtski preparati-analogi Zinerit. V primerjavi z Zinerite so cenejši naslednji analogi:

 • Ogledalo - 221 - 304 rubljev;
 • Klindatop - 280 - 356 rubljev;
 • Raztopina rezorcinola - 43-74 rubljev;
 • Retinoicno mazilo - 207 - 349 rubljev;
 • Eritromicin mazilo - 25 - 36 rubljev.

Pozor: uporaba analogov mora biti dogovorjena z zdravnikom.

Koliko je Zinerit?

Povprečna cena Zinerita v lekarnah (Moskva) znaša od 650 do 750 rubljev.

Pogoji skladiščenja

Zdravilo shranjujte izven dosega otrok pri temperaturi od 15 ° do 25 ° C. Rok uporabnosti je 3 leta.

Pogoji dopusta iz lekarn

Zdravilo je odobreno za uporabo kot izdelek brez recepta.

Zinerit

Opis je trenutno vklopljen 11.2.2015

 • Latinsko ime: Zineryt
 • ATX koda: D10AF52
 • Aktivna sestavina: Cinkov acetat + eritromicin (cinkov acetat + eritromicin)
 • Proizvajalec: Astellas Pharma Europe B.V. (Nizozemska)

Sestava Zinerita

Sestava Zinerita vključuje dve steklenici s kompleksom pripravkov in topilom, namenjenim nadaljnjemu mešanju.

Prva viala s kompleksom pripravkov vsebuje 1200 mg eritromicin in 360 mg mikroniziranega acetat cink dihidrat Aktivne sestavine.

Druga viala s topilom vsebuje 8,36 ml diizopropil sebacata in 21,6 ml dodatnih sestavin iz etanola.

1 mililiter pripravljenega losjona je sestavljen iz 40 mg eritromicin in 12 mg mikroniziranega acetat cink dihidrat, in 250 mg diizopropil sebakata in 550 mg etanola.

Oblika izdaje

Podjetje «Astellas Pharma"Proizvaja zenerit v obliki praška s priloženim topilom za nadaljnjo pripravo raztopine. Kompleksni paket vsebuje dve viali po 30 ml (prašek + topilo) in aplikator.

Farmakološko delovanje

Komedemoolitični, protibakterijski, protivnetni.

Farmakodinamika in farmakokinetika

Zinerite je eritromicin-cink kompleksna priprava, za katero je značilno antikoagulant Učinkovitost, ki se kaže s kombiniranim učinkom aktivnih sestavin.

Učinki eritromicin antibiotik so namenjene zatiranju replikacije mikroorganizmi (bakteriostatično delovanje), ki povzroča akne (akne): epidermalni streptokokus (Streptococcus epidermidis) in propionibacterium akne (Propionibacterium akne).

Dejavnost cink leži v svoji vezivo ukrepanje in zmanjšana dodelitev Skrivnost lojnic (sebum).

Kompleksna kombinacija vseh sestavin pripravka ustvarja dobre pogoje za njihovo prodiranje v kožo. Glavni del cink se veže na folikularno epitelijske celice in ne prodre v sistemsko cirkulacijo. Majhen del eritromicin se sistemsko absorbira in se nato izloča iz človeškega telesa.

Indikacije za uporabo

Zdravilo Zinerit je namenjeno zdravljenju akne (akne).

Kontraindikacije

Preden uporabite zdravilo Zinerite, morate poskrbeti, da bolnik nima osebnih podatkov preobčutljivost do eritromicin (drugo makrolidi), droge cink ali drugih sestavin drog, ker so ti pogoji edina kontraindikacija za njegovo uporabo.

Neželeni učinki

Včasih so med zdravljenjem opazili lokalne negativne dogodke, vključno z draženje kože, občutek njene suhost ali pekoč občutek. V večini primerov so bili ti dogodki blagi in niso zahtevali umika tekoče terapije in / ali določitve simptomatskega zdravljenja.

Zinerit, navodila za uporabo

Za pravilno uporabo Zinerita mešajte integrirano priprava in topilo, ki so za podaljšanje roka uporabnosti zdravila v različnih vialah. Pred mešanjem obeh sestavin bodočega losjona je treba zagotoviti, da je datum poteka priprave in celovitost obeh steklenic skladen. Spodaj so priporočila - kako narediti domačo rešitev Zinerit iz aken, primerna za nadaljnjo neposredno uporabo.

Priprava losjona:

 • Najprej morate odviti kape (kapice) iz obeh steklenic in obenem zadržati pokrovček iz viale s kompleksom zdravil;
 • izlijemo topilov viali z prašekin tesno privijte s pokrovom;
 • takoj in temeljito pretresemo zmes (60 sekund);
 • odstranite pokrovček;
 • odstranite iz zaščitne embalaže aplikator;
 • vstavite aplikatorV vrat viale z losjonom in privijte pokrov.

Tako pripravljena raztopina je pripravljena za uporabo in jo lahko hranimo pri temperaturi 15-20 ° C 5 tednov. Za nadzor datuma poteka, na viali lahko napišete z losjonom datum izdelave.

Nadaljnja navodila o uporabi Zinerita prevzamejo svojo izključno zunanjo uporabo. Odvijte pokrov iz steklenice s kuhanim losjonom, ki ga morate priložiti aplikator na prizadeta območja kože in nanosite zdravilo v tankem sloju, rahlo pritiskate na dno razporejene steklenice. Ravnanje aplikacije mora biti na prej očiščenih površinah kože s frekvenco 2-krat v 24 urah (zjutraj in zvečer). Hitrost aplikacije odvisna od sile tlaka na dnu viale. Povprečni enkratni odmerek je 0,5 ml. Trajanje celotnega zdravljenja lahko traja 10-12 tednov.

Fotografije pred in po uporabi zdravila Zenerita 10 tednov:

Podatki o tem, ali zdravilo Zinerit pomaga pri aknah v krajšem obdobju uporabe, so popolnoma individualni. V nekaterih primerih so po 14 dneh uporabe opazili izboljšanje stanja kože pri bolniku.

Preveliko odmerjanje

Zaradi značilnosti zunanje uporabe losjona je malo prevelikega odmerka. Nekateri bolniki so verjetno s ciljem, da se jih znebite akne uporabite za aplikacije prekomerna količina zdravila. Neznan pomaga potratno izdatkov rešitve, če se jih znebite aken ali pa vodi v drugo nakup droge, vendar tudi v tem primeru, so poročali pritožbe o vseh nenavadnih škodljivih manifestacije.

Interakcija

Do zdaj klinično pomembne interakcije kompleksa sestavin Zinerite z drugimi zdravili niso bile ugotovljene.

Pogoji prodaje

Zdravilo Zeneritis je zdravilo brez recepta.

Pogoji shranjevanja

Temperaturno območje shranjevanja zenerita mora ustrezati 15-25 ° C.

Datum poteka veljavnosti

Zaprite steklenice s sestavinami zdravila lahko trajajo 3 leta.

Pripravljeno raztopino lahko uporabite največ 5 tednov.

Posebna navodila

Po nanosu zdravila na kožo in popolnega sušenja losjon postane neviden.

Z dolgotrajno uporabo Zenerita je teoretično mogoče oblikovati navzkrižna odpornost glede na druge stvari makrolidi, Klindamicin in Linkomycin.

Pri izvajanju aplikacije je treba sprejeti previdnostne ukrepe za preprečitev priprave sluz oči, nos in ustna votlina, da se izognemo draženje in / ali opekline.

Zenerita analogi

Pred zamenjavo zdravila z analogo se posvetujte z dermatologom, ki vam bo v vsakem primeru pomagal izbrati učinkovito zdravilo.

Zeneritni analogi se lahko proizvajajo v različnih dozirnih oblikah in so lahko mazila, kreme, losjoni, raztopine ali geli.

Do danes so Zeneritovi analogi za svoj glavni namen (zdravljenje aken) zastopani z naslednjimi zdravili:

Kateri je boljši: Zinerit ali Skinoren?

Pri primerjavi teh dveh zdravil je treba opozoriti, da čeprav imajo obe zdravili podobne osnovne učinke, še vedno spadajo v različne farmakološke skupine in vključujejo različne učinkovine.

V primeru Zinerita, to kompleks eritromicina in cinka, in v primeru Skinorenom - azelaična kislina. Ene in druge sestavine bakteriostatično aktivno, posedovati protivnetno učinkovitost in, po mnenju večine dermatologov, med prvih pet zdravil, ki se uporabljajo za zdravljenje akne.

Dejstvo je, da daje dokončnega odgovora na vprašanje, kateri od teh zdravil je bolje - ni tako enostavno, navsezadnje, na podlagi individualnih razlik v človeškem telesu, lahko razumemo, da lahko zdravilo, ki je primerna za enega bolnika popolnoma neučinkovit za drugo. Torej, za Zinerit, zaradi prisotnosti v njegovi sestavi antibiotik, hitrejše ukrepanje in še več izrazit protivnetni učinek, čeprav iz istega razloga, u bakterije, povzroča akne, se lahko razvijejo odpornost na njegove učinke in zdravilo preprosto ne bo učinkovito. V primeru uporabe Skinorena aktivnost aktivne sestavine se razvija počasneje, vendar so rezultati zdravljenja tudi daljši. Upoštevajte tudi, da je zdravilo Zinerit primernejše za zdravljenje površinske akne, medtem ko Skinoren popolnoma se spopasti z črne pike (comedones).

V vsakem primeru, ko izberete zdravilo proti akni bolje je iti k dermatologu, ne pa na video ali spletno oglaševanje, ki pogosto zasleduje samo svoj materialni interes.

Otroci

Vsa priporočila za uporabo zdravila Zineritis, njen režim odmerjanja in trajanje zdravljenja pri odraslih bolnikih so podobna za zdravljenje otrok.

Zinerit v nosečnosti in dojenju

Imenovanje zineritisa z nosečnosti in Dojenje se pojavi po navodilih in s priporočenim režimom zdravljenja.

Mnenja o Zinerite

Mnenja o Zinerite v forumih, ustvarjenih posebej za razpravo o metodah, metodah in zdravilih za boj proti akne, v smislu učinkovitosti tega zdravila so v večini primerov pozitivni. Bolniki so opazili precej hiter učinek zdravila, zlasti v primerjavi z geli in mazili iz aken prejšnje generacije, odsotnost resnih neželenih učinkov, pa tudi enostavnost uporabe losiona zahvaljujoč viali aplikator.

Priznava se najpomembnejši negativni učinek zineritisa suha koža po njegovi uporabi, v povezavi s katero ljudje z izvirno suho kožo ta zdravila morda niso primerna. Ponavljam je izpostavil vprašanje proizvodnje mikroorganizmov odpornost za zdravilno učinkovino - eritromicin, ki se lahko resnično razvije v primeru neprekinjene uporabe zdravila. Tudi negativni momenti Zinerita po pripravi raztopine (5 tednov) in njegovih stroških upoštevajo kratek rok trajanja.

Na splošno pregledi o Zinerite za akne dajejo pozitivno oceno tega zdravila, ki vam omogoča, da ga priporočite Acne Treatments, seveda, po posvetovanju z dermatologom.

Cena Zinerita, kje kupiti

Stroški losjona Zinerit v Rusiji se razlikujejo glede na regijo in farmacevtsko mrežo, v primerjavi z mazili, kremami ali geli iz aken domačega pridelovalca je veliko večji. Na primer, v Moskvi lahko kupite Zinerit v povprečju za 550-600 rubljev, cena Zinerita v lekarni "Ozerki" v St. Petersburgu pa okoli 460 rubljev. Čeprav je cenovna politika lekarn "Ozerki" šteje za zelo zvesto, približno enako ceno (460-480 rubljev), lahko kupite to drogo v spletnih lekarnah.

Cena zineritisa v Ukrajini ni zelo različna glede na regijo, to je, kolikor stroški Zinerita v lekarni v Kijevu približno enaka količina, ki jo bo v lekarni v Harkovu stala, z nekoliko manjšo variabilnostjo. Povprečna cena droge v Ukrajini je 120 UAH.

Zinerit: navodila za uporabo, indikacije, pregledi in analogi

Zdravilo za zunanjo uporabo "Zinerit" priznavajo zdravniki kot enega od najučinkovitejših v boju proti vnetjem na obrazu. Zdravljenje z protivnetnimi, antibakterijskimi, protimikrobnimi in komedonolitičnimi učinki je namenjeno zdravljenju aken.

Sodobni in visoko zmogljivi pripravki Zinerit popolnoma obvladuje kožne lezije in se uporablja v kompleksni terapiji.

Sestava zinerita: eritromicin - 1,2 g, cink acetat dihidrat - 360 mg. Koncentracija cinka v končnem losjonu je 1,2%, eritromicin pa 4%.

Glavna aktivna snov kreme za akne in akne je eritromicin. Je antibiotik naravnega izvora, mehak in netoksičen. Eritromicin ubije povzročitelja aken, bakterije Propionibacterium acnes, ki se pomnoži v poreih. Majhna količina eritromicina lahko vstopi v sistemsko cirkulacijo in se nato izloča iz telesa.

Zdravilna učinkovina zdravila Zinerite je tudi cinkov dihidrat, ki deluje izključno zunaj. Cink je adstrigentni in sušilni učinek, lajša vnetje in zaradi povezave z eritromicinom so vnetni procesi veliko hitrejši.

Kompleksno zdravilo zmanjšuje proizvodnjo sebuma, ki zamaša našo kožo. Posledično se zmanjša vsebnost maščobe v koži in možnost pojavljanja aken. Ker Zinerit bistveno zmanjša nastanek komedonov, ki so kopičenja sebuma, na epidermisu ni preprosto substrat za nastanek novih aken in aken.

Oblika sproščanja zdravila:

1. Prašek za raztopino za zunanjo uporabo
2. Uporabljeno topilo je brezbarvno, prozorno.
3. Aplikator za samo-pripravljeno, v skladu z navodili, raztopino.

Indikacije za uporabo zdravila Zinerit

Uporablja se za zdravljenje aken, odpornih na učinke splošne higiene, ljudskih in kozmetičnih sredstev. Akne izpuščaj - veliko purulentnih vnetij aken, vozliči pod kožo, črne pike in milium.

Zdravilo se priporoča za uporabo v aknah (tako v obliki papul in v obliki pustul) kot tudi v mešani obliki aken (ob sočasni akni in aknah).

V skladu z uradnimi navodili za uporabo Zinerite ni učinkovit za zdravljenje aken in aken na drugih področjih kože, na primer na hrbtu, zadnjici, ramenih itd.

Navodila za uporabo Zinerit, odmerek

Pri začetku zdravljenja je treba tekočino iz viale s topilom vliti v vialo s praškom. Po tem je treba steklenico stresati, kot bi morala trajati 1 minuto, dokler se prašek popolnoma ne raztopi, nato pa zaprite pokrov s aplikatorjem, ki je na voljo v pakiranju z zdravilom.

Raztopina ostane stabilna 5 tednov po pripravi. Upoštevajte datum poteka zdravila na viali. Po mešanju sestavin pripravka se lahko končno raztopino shrani (pri temperaturi od 15 ° do 25 ° C).

Pred uporabo očistite kožo prahu, umazanije, znoja in odstranite ostanke kozmetike.

Zdravilo Zinerite se uporablja 2-krat na dan, običajno 10-12 tednov. Pozitivna dinamika je v povprečju vidna le po 1-2 tednih. Občuten terapevtski učinek se ponavadi doseže v prvih 12 tednih.

Nanos Zenerita zahteva tanek sloj na celotnem obrazu (s težnjo do luščenja in suhega - pokažite vsakemu mozolju), rahlo pritiskate na aplikator med uporabo.

Funkcije aplikacije

Izdelek lahko posuši kožo. Zato ga uporabljamo v tankem sloju. Z nagnjenostjo k suhi koži je priporočljivo uporabljati Zenerite v smeri toka. Če drog prekomerno osuši povrhnjico, ga morate prenehati uporabljati in še bolje, da se prikažete izkušenemu dermatologu.

Po nanosu koža ne pušča sledi in sijaja.

Izogibajte se stiku z usti, očmi, sluznico (možni opekline ali draženje), po nesreči sperite z veliko vode.

Za danes se ugotovi, da je uporaba zdravila mogoča med nosečnostjo in dojenjem (dojenje), vendar samo za specialist in strogo v priporočenih odmerkih.

Po uporabi ni kontraindicirana za uporabo kozmetike.

Ni dokazov o vplivu zdravila Zinerit na sposobnost vožnje ali delo s stroji. Kakorkoli, kakšen učinek je malo verjeten.

Neželeni učinki in kontraindikacije Zinerit

Lokalne reakcije: včasih je lahko na mestu aplikacije pekoč občutek, draženje, luščenje, suha koža. Ti pojavi so praviloma slabo izraženi in ne zahtevajo odvzema zdravila in / ali simptomatske terapije.

Pri peki, srbenje in aktivni lupljenje zgornjega sloja povrhnjice naj preneha z zdravljenjem kože z Zineritisom in uporablja zdravila, ki imajo podoben učinek (kot jih predpisujejo dermatologi).

Preveliko odmerjanje

Pri zunanji uporabi je prevelik odmerek zdravila Zinerite malo verjeten.

Kontraindikacije:

 • povečana občutljivost na eritromicin in druge makrolide;
 • povečana občutljivost na cink ali druge sestavine zdravila;
 • prisotnost aken pri otrocih, mlajših od 12 let.

Analogi zineritisa, seznam zdravil

 1. Skinoren;
 2. Baziron;
 3. Roakkutan;
 4. Eritromicin mazilo.

Pomembno - navodila za uporabo Zinerit, cena in pregledi analogov niso pomembni in jih ni mogoče uporabiti kot smernice za uporabo zdravil s podobno sestavo ali delovanjem. Vse terapevtske sestanke mora opraviti zdravnik. Pri zamenjavi zdravljenja z zdravilom Zinerit z analogo je pomembno, da se posvetujete s strokovnjakom, morda boste morali spremeniti potek terapije, odmerjanja itd. Ne uporabljajte sami sebe!

Antibiotik, ki mu pripada eritromicin, mora predpisati le zdravnik ob upoštevanju vseh vaših lastnosti in mehanizmov delovanja drog. Nenadzorovana uporaba antibakterijskih sredstev, celo lokalne (zunanje) uporabe, je preobremenjena s škodljivimi posledicami.

Zinerit: navodila za uporabo

Sestava

Pakiranje zdravila je dve steklenici: A in B, viala A vsebuje aktivne snovi v obliki prahu, V-plastenko - pomožne sestavine v obliki raztopine. Pred mešanjem vsebina vial s sledečo sestavo:

Vsebina viale s praškom:

Eritromicin 1,2 g

Cinkov acetat dihidrat,

mikroniziran 0,36 g

Vsebina viale s topilom: Pomožne sestavine: Diizopropil sebacat 7,8 g

1 ml pripravljenega pripravka ima naslednjo sestavo:

- Eritromicin (100%) 0,04 g

- Cinkov acetat dihidrat,

mikronizirana 0,012 g

- Diizopropil sebacat 0,25 g

Opis

brezbarvna prosojna tekočina

Farmakološko delovanje

Zinerite - kompleks eritromicina in cinka. Ima protivnetno; protimikrobno delovanje in komedonolitično delovanje.

Eritromicin deluje bakteriostatično na mikroorganizme, ki povzročajo akne: Propionibacterium akne in Streptococcus epidermidis. Cink zmanjša izločanje izločanja lojnic, ima adstrigentni učinek.

Farmakokinetika

Kompleksna povezava sestavin pripravka zagotavlja dobro penetracijo aktivnih snovi v kožo. Cink se večinoma veže na folikularni epitel in se ne absorbira v sistemsko cirkulacijo. Majhen del eritromicina se podvrže sistemski porazdelitvi in ​​se nato izloča iz telesa.

Indikacije za uporabo

- zdravljenje aken.

Kontraindikacije

- povečana občutljivost na eritromicin in druge makrolide;

- povečana občutljivost na cink.

Nosečnost in dojenje

Odmerjanje in administracija

Zunaj. Z aplikiranim aplikatorjem Zinerit nanosite tanko plast na prizadeto površino kože 2-krat na dan: zjutraj (pred nanosom ličila) in zvečer (po pranju). Zdravilo je treba uporabiti z nagibanjem viale s pripravljeno raztopino navzdol, z nežen tlakom. Hitrost nanašanja raztopine regulira tlak aplikatorja na kožo. Približni enkratni odmerek - 0,5 ml. Po sušenju postane rešitev nevidna.

Trajanje tečaja je 10-12 tednov. V nekaterih primerih je možno klinično izboljšanje po dveh tednih.

Neželeni učinek

Lokalne reakcije so lahko včasih pojavijo pekoč občutek, draženje, suhost kože na mestu zdravila (praviloma ti pogoji blagi in ne zahtevajo prekinitev zdravljenja in / ali simptomatsko zdravljenje).

Preveliko odmerjanje

Nenamerno preveliko odmerjanje ni verjetno zaradi lokalne uporabe zdravila.

Medsebojno delovanje z drugimi zdravili

Do sedaj niso ugotovili klinično pomembnih interakcij zineritisa z drugimi zdravili.

Funkcije aplikacije

Razmislite o možnosti razvijanja navzkrižne rezistence na druge makrolide, linkomicin, klindamicin. Izogibajte se stiku z očmi, sluznicami ust in nosu (morda draženje ali opekline).

Previdnostni ukrepi

Oblika izdaje

Prašek za pripravo raztopine za zunanjo uporabo skupaj s topilom v 30 ml steklenicah in aplikatorjem v kartonasti škatli z navodili za uporabo.

Pogoji shranjevanja

Shranjujte pri temperaturi od 15 do 25 ° C, izven dosega otrok.

Datum poteka veljavnosti

2 leta. Ne uporabljajte po preteku roka uporabe.

Zinerit - indikacije, navodila za uporabo

V boju proti mozoljem in aknamom se uporabljajo različna sredstva. Ena izmed učinkovitih zdravil, ki ne samo odpravlja zunanjih pojavov problema, temveč tudi notranje, je Zinerit. Zdravilna učinkovina se nanaša na zdravila z antibakterijskimi, komedonolitičnimi in protivnetnimi učinki. Kako učinkovita je droga? Ali Zinerit pomaga znebiti aken? Kakšna je cena zdravila Zinerit v lekarnah?

Eno najboljših rešitev v boju za lepo kožo je Zinerite, ki spada v antibakterijska zdravila in se uporablja za zdravljenje aken in aken

Učinek zdravila

Zinerit iz aken je kombinirano zdravilo, ki vsebuje antibiotik in cink. Zaradi eritromicina, ki je v pripravi, se doseže antibakterijski učinek. Uničuje pogoje, v katerih lahko v celoti razvijejo bakterije, ki povzročajo nastanek aken. Baktericidne in protivnetne lastnosti zdravila omogočajo celo v kratkem času, da se znebite težave.

Zdravilo blokira vnetne žare, ki se pojavijo na koži, in cink, vsebovan v izdelku, normalizira lojnice, odstranjujejo prekomerno vsebnost maščobe v koži. Pri uporabi zdravila je opaženo sušenje mozolja in aken.

Ker je preparat Zinerit dobro absorbiran v koži, je zagotovljeno hitro delovanje aktivnih snovi. V tem primeru agent prispeva k:

 • Normalizacija regenerativnih sposobnosti prizadetih celic;
 • Zmanjšanje vnetnega procesa;
 • Zmanjšanje izločanja pore;
 • Normalizacija delovanja lojnic;
 • Čiščenje kože.

Komedonolitični učinek zdravila temelji na raztapljanju in odstranjevanju odprtih in zaprtih komedonov (črno-bele pike). Cink povzroča adstrigentni učinek in tudi upočasni sproščanje sebuma.

Protivnetni učinek se doseže s krepitvijo in stabilizacijo membrane kožnih celic, ki postanejo bolj odporne na negativne vplive in vnetne procese. Antiseptično delovanje cinka prispeva k uničenju patogenih mikrobov, ki živijo na površini kože in lahko povzročijo nastanek vnetja.

Večina cinka ne vstopi v krvni obtok, ker se veže na folikularne celice epitelija. Samo majhen del eritromicina lahko prodre v notranjost. Izdelki z razpadanjem se izločajo skozi ledvice.

Sestava in oblika sproščanja

Trenutno mazilo Zinerit ni na voljo. Za pripravo raztopine ali losjona se proizvaja samo poseben prašek. Zinerit iz aken je zdravilo, sestavljeno iz dveh steklenic. V prvi steklenici je aktivna snov v obliki prahu, v drugi pa topilo, ki mora vsebnost prvega vsebnika razredčiti, da doseže tekočo konsistenco.

Sestava prve viale Zinerit je naslednja:

 • Cinkov acetat dihidrat;
 • Eritromicin - 1,2 g.

Druga komponenta vsebuje naslednje komponente:

Zaradi mešanja vsebine obeh vsebnikov dobimo losjon z naslednjo sestavo (na 1 ml):

 • Cinkov dihidrat acetat (0,25%);
 • Eritromicin - 1,12 g;
 • Etanol 0,58 g;
 • Diizopropil sebacat - 0,1 g.
Zdravilo Zinerite vsebuje dve aktivni komponenti - eritromicin, ki ima bakteriostatski učinek in cinkov acetat, kar zmanjša izločanje lojnic

Pomembno! Po mešanju vseh sestavin zdravila lahko zdravilo uporabljamo pet tednov. V prihodnosti boste morali pripraviti nov losjon, če to zahteva situacija. Izdelek mora biti shranjen pri temperaturi 12-25 stopinj Celzija.

Indikacije za uporabo

Uporaba zdravila Zinerit - zdravljenje aken na obrazu. Hkrati zdravilo ne more pomagati pri odstranjevanju aken na hrbtu in telesu.

Losjon se uporablja za zdravljenje takšnih vrst aken:

 • Komedonalni vnetni proces blagih resnosti, ki se kaže v pojavu posameznih aken;
 • Vnetje aken zmerne resnosti. Na obrazu pacienta je veliko število vnetnih aken, pa tudi črne pike in "patsy";
 • Akne izpuščaj. Na koži obraza je precej veliko vneto gnoja z gnojom, črnimi pikami in vozliči.

Fotografija prikazuje, kako se problem kaže pri nekaterih ljudeh.

Zinerite stimulira tudi regeneracijo kožnih celic, pomaga pri prehodu mozolja hitreje in brez tveganja za madeže, madeže in brazgotine

Pomembno! Z slabim pojavom problema nastajanja aken in aken se bo Zenerritus lahko spopadel s svojim zdravljenjem. Če je situacija precej zanemarjena, zdravniki priporočajo uporabo dodatnih zdravil, na primer Basiron AC.

Kontraindikacije

Zinerit iz aken ni priporočljiv za uporabo v naslednjih pogojih:

 • Individualna občutljivost na sestavine zdravila, možnost alergij;
 • Povečana občutljivost na antibiotike iz skupine makrolidov (klaritromicin, spiramicin, lincomicin itd.).

Uporaba zdravila Zinerit v nekaterih primerih vodi do pojava lokalnih stranskih reakcij, ki se kažejo z naslednjimi:

 • Malo opekline kože;
 • Občutek mravljinčenja in mravljinčenja;
 • Pojav draženja in pordelost kože obraza;
 • Suha koža;
 • Povečajte delo lojnic in povečajte izločanje sebuma.

Če pride do teh učinkov, prenehajte uporabljati losjon in ga nadomestiti z drugim zdravilom (geli in mazila z drugačno sestavo). Običajno ni treba obravnavati negativnih reakcij na pravno sredstvo. V nekaj dneh gre neodvisno.

Pomembno! Primeri prevelikega odmerjanja niso določeni, ker se zdravilo uporablja samo za zunanjo uporabo.

Priprava losjona

Navodila za uporabo pripravka Zdravilo Zinerit vsebuje podatke o pripravi zdravila za uporabo. Če želite to narediti, potrebujete:

 1. Paket vsebuje dve steklenici A in B ter aplikator. Potrebno je odstraniti kape iz obeh vsebnikov.
 2. Topilo iz V-steklenice vlijemo v vsebnik A (prašek).
 3. Vialo tesno zaprite s pokrovom in temeljito pretresite vsebino za eno minuto.
 4. Nato odstranite pokrovček in namestite aplikator na svoje mesto.
 5. Aplikator je treba potisniti v polno steklenico in jo popraviti.
 6. Zapišite datum priprave na viali, da ugotovite, koliko lahko uporabijo. Najdaljše obdobje uporabe je 5 tednov od trenutka mešanja komponent.
Prvi rezultati uporabe se bodo pojavili čez 2 tedna - koža se izravnava, manjše vnetje bo izginilo, veliki pa se bodo znatno izsušili in zmanjšali

Značilnosti uporabe

Uporaba pripravka po pripravi je precej preprosta:

 1. Morate temeljito umij obraz s čistilnimi sredstvi, kar bo pomagalo odstraniti umazanijo in prah iz kože.
 2. Nato odprite pokrovček za steklenico in ga potisnite navzdol z aplikatorjem.
 3. Namestite aplikator na potrebno površino kože in pritisnite.
 4. Ko tekočina vstopi v kožo, je treba aplikator premikati po obodu obraza, ki še naprej pritiska.
 5. Dobro je obravnavati vsa težavna področja kože.
 6. Zato je treba zdravljenje obraza dvakrat ali trikrat na dan. Zdravljenje traja od 8 dni do dveh tednov. Če to zahteva stanje, lahko zdravljenje traja do 1,5 meseca.

Z blago obliko bolezni zadostuje, da se za 4-6 tednov nanese losjon na obraz. Če je problem bolj izrazit, potem uporaba dveh zdravil - retinoidov in zineritisa. V tem primeru se mazilo navadno uporablja zjutraj in losjon za večer. Trajanje zdravljenja traja mesec in pol.

Huda oblika bolezni zahteva vnos antibiotikov v notranjost ter zunanjo terapijo kože obraza.

Pomembno! Ponavadi Zinerit pomaga pri aknah po nekaj dneh uporabe. Če težave ne izginejo, potem morda potrebujete drugo orodje. Pri nekaterih ljudeh opazujemo odpornost mikroflore na zdravilo.

Posebna navodila

Med uporabo zdravila Zinerite, katere cena je zelo dostopna, se morate izogibati tekočini na sluznicah, nosu ali ustih. To je zato, ker lahko pride do opeklin ali hudega draženja. Če pride do te težave, takoj izpirajte oči, nos ali usta z veliko vode.

Glede na moč aplikatorja se uporablja bolj ali manj losjon, zato je ta postopek mogoče enostavno nadzorovati. Kljub dejstvu, da je orodje priporočljivo uporabiti za problematična področja kože, mnogi strokovnjaki vztrajajo pri zdravljenju celotnega obraza. To bo pomagalo hitreje in učinkoviteje obvladati nalogo ter razbremeniti bolnika z mozolji in aknami.

Mnogi se sprašujejo, ali je mogoče med nosečnostjo uporabiti losjon. Zdravilo ne prodre v krvni obtok, kar pomeni, da ne more prodreti v placentno pregrado.

Zinerit: Analogi

Obstajajo cenejša zdravila, ki lahko nadomestijo losjon:

Koliko Zinerite stane v lekarni? Danes, nakup droge ni težko, se prodaja tudi brez recepta. Stroški zdravil fluktuirajo okoli 600-700 rubljev (Moskva). V Ukrajini, lekarne ponujajo kupiti izdelek za 220-280 grivna.

Kaj je bolje od Bazirona ali Zinerita?

Baziron je precej dober pripravek, ki v svoji sestavi vsebuje visoko zmogljiv benzoil peroksid. Ponavadi se akne zdravijo s tem zdravilom. V primeru, da se stanje ne izboljša, zdravniki priporočajo povezavo bolj učinkovite droge - Zinerit. Nekateri strokovnjaki menijo, da je najbolje kombinirati ta dva načina, ne da bi stavili le na Baziron ali Zinerit. Optimalno velja za takšno shemo: zjutraj se doda smetana (Basiron AS) in za nočno - losjon (Zinerit).

Zinerite in Baziron v kompleksni uporabi pripomorejo k doseganju zgodnjih rezultatov v boju proti aknam

Mnenja

Nekateri ljudje vprašajo: kaj je bolje Zinerit ali kakšna druga sredstva, ki imajo podoben učinek, vendar bolj dostopne cene? Večina verjame, da je Zinerite najhitrejši in najučinkovitejši rezultat. Le pri nekaterih bolnikih so bili ugotovljeni podobni učinki, ki so nastali v ozadju posamezne občutljivosti na posamezne sestavine.

Zinerit - navodila za uporabo, sestavo, obliko sproščanja, indikacije, neželeni učinki, analogi in ceno

Posledice najstniških mozoljev je lahko žalostno, če prezrete problem. Brazgotine, brazgotine, fistule in bolj nevarni zapleti v obliki krvnih zastrupitev so možen izid tega odnosa do problema. Da bi preprečili vnetje kože z groznimi posledicami, se posvetujte z zdravnikom in uporabite lokalno protivnetno zdravilo. Eno učinkovito sredstvo je Zinerit, ki v kratkem času izboljša kakovost kože in lajša okužbo, ki je povzročila vnetje.

Navodila za uporabo Zenerrites

Zdravilo se nanese v tankem sloju na prej očiščeno kožo 2-krat na dan, medtem ko je količina zdravila neposredno sorazmerna z uporabljeno silo stiskanja viale. Losjon ne spere in po nekaj minutah po nanosu na kožo postane neviden. Enkratni odmerek je odvisen od premera obdelane površine kože. Zdravljenje traja največ štiri mesece.

Če po 2-3 tednih ni opaznih izboljšav v stanju kože, se morate posvetovati z dermatologom, ki bo nadomestil zdravilo in pravilno zdravljenje. Upoštevajte, da je film, ki je nastal na epitelu, nezdružljiv z drugimi lokalnimi pripravki in kozmetičnimi izdelki. Uporaba vseh sredstev za ličenje in higieno je dovoljena šele po izpiranju zinerita. Končna mešanica se shranjuje ne več kot en mesec pri sobni temperaturi v kraju, kjer sončna svetloba ne pade.

Sestava in oblika sproščanja

Dejavnost zdravila temelji na lastnostih dveh učinkovin - eritromicina in cinkovega acetata. V tabeli je podrobneje predstavljena sestava Zinerita:

Odpravlja vnetje, zmanjšuje proizvodnjo sebuma, ima adstrigentni učinek, normalizira delovanje celičnih membran.

To preprečuje sintezo beljakovin v škodljivih mikrobnih celicah, zagotavlja bakteriostatični učinek, ki zavira rast patogenih bakterij, ki povzročajo akne. Posebno učinkovit je eritromicin proti streptokokom (streptokok).

Etanol (etilni alkohol)

Posuši mozolje in akne.

Odpravlja suhost in kožo mehča.

Zenerit se proizvaja izključno v obliki dveh steklenic. Ena vsebuje prašek z aktivnimi sestavinami, v drugem - topilo. Druge oblike zdravil, kot so gel, mazilo, tableta ali krema, ne obstajajo. Zdravilo je dvokomponentni losjon, ki se uporablja izključno zunaj. Če vam je ponujena katera koli druga oblika Zinerit - imate ponarejeno.

Lastnosti pripravka

Kompleks je učinkovit v boju proti pustularnim izpuščajim različnih vrst, ki se pojavijo na koži zaradi motenj lojnic. Zinerite lahko odpravijo celo globoke poškodbe kože, preprečujejo razmnoževanje in širjenje patogenih mikroorganizmov. Poleg tega zdravilo preneha razvijati globoko vnetje. Zdravilo preprečuje razvoj različnih zapletov po akni in aknah. Lotion zinerite ima te lastnosti:

 • komedonoliticheskim (raztopi, odstrani akne);
 • protimikrobni;
 • protivnetno.

Približno v 2 tednih po začetku zdravljenja kože bodo opazne izboljšave statusa povrhnjice. Istočasno se dosežejo naslednji učinki:

 • izginejo majhna vročinska vnetja;
 • zgornja plast kože je izravnana;
 • veliki izpuščaji se izsušijo.

Ali pomaga pri aken?

Vključeni v cink cink in eritromicin omogočajo hitro celjenje epidermalne in globlje plasti kože. Poleg tega te snovi uničijo patogene mikrobe, kar je povzročilo nastanek izpuščaja. Med drugimi zdravili se zdi, da je zdravilo Zinerit najučinkovitejše: po povratnih informacijah odjemalcev, ko se lahko uporabi, lahko računamo na hitro odpravo simptomov kožnih bolezni. Po nekaj tednih zdravljenja koža ponovno postane gladka in enakomerna.

Indikacije za uporabo

Zdravilo za akne Zdravilo Zinerit je priporočljivo za uporabo pri različnih kožnih boleznih. Največji učinek je dosežen pri zdravljenju aken (aken) in aken. Losjon obnavlja proces regeneracije celic in očisti kožo pred škodljivimi mikroorganizmi. Indikacije za predpisovanje zdravila so:

Kako uporabljati Zinerite

Zaradi svoje enostavnosti uporabe se lahko zdravilo Zinerit uporablja za zdravljenje kože doma. Kozmetologi in dermatologi priporočajo naslednja pravila:

 • Pred uporabo zmešajte vsebino obeh vial, temeljito premešajte z aplikatorjem, ki je priložen kompletu;
 • nastali losjon nanese na tanek sloj na prizadeta območja kože;
 • trajanje zdravljenja lahko traja od 8-10 dni do 2 tednov, odvisno od resnosti poškodb kože;
 • v tem času se sredstvo nanaša na prizadeto telo 2-3 krat na dan;
 • po poteku zdravljenja naj bi bil odmor za en teden, po katerem se zdravljenje lahko nadaljuje.

Posebna navodila

V primeru znakov alergije je potrebno takoj prenehati uporabljati zdravilo in ga nadomestiti s podobnim s podobnim delovanjem. Dermatologi med zdravljenjem ne priporočajo uporabe pilinga ali pilinga. Poleg tega Zinerite ni kombiniran z drugimi preparati proti akni. Po pranju losjona je dovoljena vlažilna in smirna krema.

Ne morete pogosto uporabljati losjona ali podaljšati zdravljenje dolgo časa, saj antibiotik, ki je del raztopine, lahko povzroči, da se bakterije navadijo na zdravilno učinkovino in da bo zdravilo izgubilo učinkovitost. Dolgotrajno zdravljenje lahko povzroči krvavitev imunskih lastnosti kože. Po koncu uporabe losjona obstaja nevarnost ponovitve bolezni, zato je po terapiji pomembno zagotoviti optimalno nego kože.

V nosečnosti

Ker eritromicin ne vstopi v krvni obtok, ne more vstopiti v tkiva posteljice in nekako poškoduje plod. V sistemsko cirkulacijo vstopi le minimalna količina raztopine, medtem ko laboratorijske študije niso pokazale negativnega učinka na razvoj otroka. Nosečnica lahko varno uporablja zdravilo Zinerit za zdravljenje aken in aken. Kljub temu je pomembno upoštevati priporočeno količino odmerka - ne več kot 0,5 ml na 1 uporabo.

V otroštvu

Otroštvo ni razlog za to, da ne uporabite zdravila Zinerit za akne. V tem primeru je potrebno skrajšati trajanje zdravljenja z losjonom. Če negativnih posledic uporabe zdravila ni, se lahko kožna terapija nadaljuje. Zdravila ni priporočljivo uporabljati za zdravljenje otrok pred starostjo tri leta. Če je aktiven lupljenje, pekoč občutek, srbenje, se zdravljenje ustavi.

Vpliv na sposobnost vožnje avtomobila

Med študijami niso bili pridobljeni podatki o vplivu zdravila Zinerit na sposobnost vožnje stroja ali dela z drugimi mehanizmi. Kljub temu obstaja minimalno tveganje za posamezne negativne učinke, ki lahko zmanjšajo koncentracijo pozornosti. Treba se je izogibati pridobivanju zdravila v ustih, očeh, na nosnici sluznice, v kateri je lahko opekline ali draženje. Če ste pomotoma zadeli sredstva na navedenih delih telesa, jih oprati z veliko količino vode.

Medsebojno delovanje z zdravili

Do sedaj klinično ni bilo nobene pomembne interakcije losjona proti aknam z drugimi zdravili sistemskega delovanja. Med uporabo raztopine je hkrati uporaba drugih zdravilnih lokalnih zdravil za kožo prepovedana. Poleg tega zdravljenja z Zineritom ne morete kombinirati s kozmetičnimi pilingi in pilingi.

Neželeni učinki

Eritromicin je zasvojenost in zmanjša odpornost kože, kot alkohol issushivaet povrhnjice, vendar ti vidiki običajno ne posvečajo veliko pozornosti, saj lahko le Zener v nekaterih primerih zdraviti kožo pokrova bolnikov. Neželeni učinki vključujejo:

 • hiperemija (pordelost kože);
 • gorenje;
 • srbenje;
 • draženje.

Preveliko odmerjanje

Tveganje za preveliko odmerjanje je čim manjše, ker se ta zdravila uporabljajo izključno zunaj. Kljub temu obstaja majhna verjetnost negativnih učinkov zaradi prekomernega odmerka losjona zaradi lastnosti in sestave zdravila. Da bi se izognili neželenim učinkom, je pomembno, da sledite odmerku, navedenim v navodilih.

Kontraindikacije

Edini dober razlog za zavrnitev uporabe zdravila je navzočnost posamezne nestrpnosti do sestavin rešitve. S posebno skrbjo je zdravilo predpisano za otroke in nosečnice. Kljub pomanjkanju kliničnih podatkov o škodi za njih Zinerita, uporabite zdravilo v manjših odmerkih in samo v skladu z navodili zdravnika.

Pogoji prodaje in skladiščenja

Zdravilo se izda v lekarnah brez recepta. Priporočljivo je, da ga hranite pri temperaturi zraka, ki ni višja od 25 stopinj, ki ne presegajo dveh let od datuma proizvodnje, navedenega na embalaži. Pripravljena raztopina je primerna za uporabo 5 tednov.

Analogi Zinerita

Lekarne ponujajo številna zdravila, ki lahko nadomestijo losjon. Imajo podoben učinek pri zdravljenju aken, aken, vendar strukturni analog Zinerita v tem trenutku ni proizveden. Primeri sredstva za nego kože s podobnim učinkom:

 • Eriderm (eritromicin drog v sestavku, ki se uporablja za zdravljenje aken vulgaris, opeklin, razjed, preležanin, bakterijske okužbe, ni primerna za otroke, mlajše od 12 let);
 • retinoidno mazilo (vključuje izotretinoin, zdravi seborejo, akne, rozacea, oralni dermatitis);
 • Baziron (sredstvo na osnovi benzoil peroksida se uporablja za odstranjevanje aken);
 • Skinoren (zdravilo z azelaično kislino pomaga pri aknah, hiperpigmentaciji kože);
 • Indoksil (gel na osnovi benzoil peroksida in klindamicin zdravi akne);
 • Effezel (krema vsebuje adapalen in benzoil peroksid, učinkovit za akne in akne).

Poceni analogni

Zdravila, ki vsebujejo enake aktivne snovi kot Zinerit, ne obstajajo na domačem farmacevtskem trgu, zato za aktivno sestavino v losjonu ni sopomenk. Kljub temu obstajajo analogi zdravila za terapevtski učinek. Cenejši nadomestki za Zinerite so:

 • Dalatsin T (osnova zdravila - klindamicin fosfat, je na voljo v obliki gela in je predpisan za odpravo aken);
 • Ogledalo (raztopina s klindamicinom se uporablja za zdravljenje aken, prepovedan vnos med nosečnostjo / hranjenjem);
 • Kuriosin (aktivna sestavina je cink hialuronat, ki je na voljo kot gel, ki se uporablja za zdravljenje aken različnih stopenj);
 • Clindovit (sredstvo na osnovi klindamicina je primerno za zdravljenje aken pri bolnikih, starejših od 12 let);
 • Clindathop (gel s klindamicinom, ki se uporablja pri blagih do zmernih aknih);
 • Azitromicin (glavna snov je eritromicin, antibiotik se uporablja za zdravljenje hudih izbruh aken);
 • Retinoid (ta skupina zdravil, ki temeljijo na estrih retinola, se uporablja za zdravljenje aken in aken, ki jih povzroča krvavitev izločanja lojne žleze);
 • kapljice bora in cinka (priprava se pripravi z mešanjem cinkovega oksida, salicilne in borne kisline, učinkovita pri vseh kožnih boleznih vnetne narave).

Cena Zinerit

Ker zdravilo proizvaja nizozemska farmacevtska družba Astella Pharma Europe, se losjon uvaža v Rusijo in njegov strošek je odvisen od zneska carin, menjalnih tečajev, stroškov prevoza / skladiščenja zdravila. To je posledica razlik v ceni zdravila Zinerit v različnih lekarnah (kakovost zdravila se ne razlikuje). Lahko kupite rešitev za mozolje v Rusiji za 570-770 rubljev.

Pimples na otrokovem papežu: vzroki za rdeče in bele akne

Aloe sok iz aken na obrazu preglede