Skinoren

Opis je trenutno vklopljen 06.03.2015

 • Latinsko ime: Skinoren
 • ATX koda: D10AX03
 • Aktivna sestavina: Azelaična kislina (Acidum azelaicum)
 • Proizvajalec: Poslovna skupina Intendis CJSC BAYER (Nemčija)

Sestava

Sestava gel Skinoren: mikroniziran azelaična kislina v koncentraciji 150 mg / g, polisorbat 80, poliakrilna kislina, propilenglikol, lecitin, natrijev hidroksid, trigliceridi, benzojska kislina, dinatrijev edetat, prečiščena voda.

Sestava Skinorena, proizvedena v obliki mazila, azelainska kislina v koncentraciji 200 mg / g. Kot uporabljamo pomožne sestavine: benzojska kislina, gliceril makrogol zmes cetostearil alkohol, gliceril stearat, gliceridi kokosovo olje maščobnih kislin in tsetilpalmita, tsetostearil etilkapronat, glicerol 85%, propilenglikol, prečiščena voda.

Oblika izdaje

Skinoren ima dve odmerni obliki:

Gel ima videz bele ali rahlo rumenkaste neprozorne snovi. Prodaja prihaja v cevi 5, 15, 30 in 50 gramov.

Krem matenska bela homogena masa. Oblika izpustnih cevi je 30 gramov.

Farmakološko delovanje

Lokalno zdravljenje aken. V pripravi je vključen azelaična kislina učinkovito odstranjuje vnetje, izrazito antibakterijski in keratolitični učinki.

Ima bakteriostatične lastnosti glede na propionibacterium akne (Propionibacterium acnes) - Gram (+) bakterij, ki povzroča nastanek aken, pa tudi glede na epidermalni stafilokoki (Staphylococcus epidermidis).

Farmakodinamika in farmakokinetika

Učinkovitost Skinorena pri zdravljenju Akne (akne) je posledica antibakterijskih lastnosti azelaične kisline in sposobnosti snovi, da ima neposreden učinek folikularna (laserska) hiperkeratoza.

V modelih in vivo in in vitro zavira proliferacijo keratinocitov (glavnih celic epidermalne plasti) in normalizira okužene akne terminalni procesi diferenciacije celice povrhnjice.

V ozadju droge se znatno zmanjša gostota kolonij propionibacterium akne, pa tudi znatno zmanjšanje koncentracije brez maščobnih kislin v lipidih na površini kožni pomik (zaradi tega se vsebnost maščobe v koži zmanjša).

Mehanizem delovanja azelaične kisline na patogene pojave, ki se pojavijo, ko rozacea, ni natančno nameščen. V več študijah je bilo ugotovljeno, da je v modelih in vitro in ex vivo snov sposobna odvzeti vnetni proces, zmanjšati proizvodnjo reaktivnih metabolitov kisika (njegove proste radialne oblike) in tvorbo protivnetnih sredstev.

Azelaična kislina ima zaviralni učinek na rast in vitalnost glede odmerka in odvisnosti od časa nenormalni melanociti.

Po lokalni uporabi zdravila azelaična kislina prehaja v vse plasti kože in prodre v poškodovano kožo na red velikosti hitreje kot v nedotaknjeni. Skupaj po enkratni uporabi 5 gramov 20% kreme Skinoren (kar ustreza 1 gramu azelaične kisline) se skozi kožo absorbira največ 3,6% odmerka.

Klinične študije o uporabi akne je pokazala, da je stopnja absorpcije azelaične kisline za smetano in za gel enaka.

S telesa se snov delno izloči z urinom v čisti obliki, njegov ostanek prehaja skozi cikel razgradnih reakcij in se razgrajuje v dikarboksilne kisline s krajšo dolžino verige. Izdelki beta-oksidacije azelaične kisline najdemo tudi v urinu.

Indikacije za uporabo

Gel Skinoren je namenjen zdravljenju papulopustularne oblike aken na obrazu blagih in / ali zmernih resnosti, kot tudi pri zdravljenju papulopustične oblike rozacea.

Indikacije za uporabo kreme so akne bolezni (pogosti akne) in melasma.

Kontraindikacije

Skinoren je kontraindiciran pri osebah s preobčutljivostjo na azelaično kislino ali katero koli pomožno snov v pripravku.

Neželeni učinki

Skinoren ne povzroča razvoja sistemskih neželenih učinkov. V kliničnih preskušanjih so bile ugotovljene samo lokalne reakcije na zdravljenje z zdravili. Simptomi, povezani z uporabo gela ali kreme, so praviloma blagi ali zmerni; pogosto se njihovo število zmanjšuje z nadaljevanjem zdravljenja.

Najpogosteje v kliničnih študijah so bili zabeleženi srbenje, pekoč občutek in bolečina na mestu uporabe mazila.

Redka, povečana suha koža, parestezija na mestu nanosa kreme / gela. Pri bolnikih z rozacea verjetnost razvoja ni izključena lokalni edem dermis na mestu uporabe.

Pri bolnikih z akne v več primerih (s frekvenco ≥1 / 1000 do

Preveliko odmerjanje

Azelaična kislina je nizko toksična snov (na lokalni in sistemski ravni), zaradi česar je preveliko odmerjanje zdravila in pojav zastrupitve malo verjeten.

Interakcija

Študije o drogah in drugih oblikah interakcij z zdravili niso bile izvedene. Sestava Skinorena ne pomeni nobene neželene interakcije njenih posameznih komponent, kar bi spremenilo varnostni profil objekta. Farmakospecifična interakcija v kontroliranih študijah ni bila ugotovljena.

Pogoji prodaje

Gel in krema sta sredstvo za OTC.

Pogoji shranjevanja

Optimalna temperatura skladiščenja Skinorena - največ 25 ° C

Datum poteka veljavnosti

Kremo velja za uporabno 5 let, gel - v 3 letih po datumu izdaje.

Posebna navodila

Skinoren vključuje benzojska kislina - snov, ki povzroča rahlo draženje kože, sluznic in oči ter propilenglikol, ki lahko povzroči tudi draženje kože.

Ne dopustite, da krema / gel pride v oči, usta ali sluznice. Če se to še vedno zgodi, moramo oči, usta ali sluznico takoj izprati z veliko vode. Če ne morete odstraniti draženja oči, priporočamo, da se posvetujete z zdravnikom.

Med zdravljenjem papulopustularne rozacee priporočljivo je, da ne uporabljate detergentov, ki vsebujejo alkohol, pa tudi veziv, abrazivnih ali piling sredstev in alkoholnih raztopin.

Analogi Skinoren

Strukturni analog gela Skinoren (generični) - gel Azelik. Generiki kreme so zdravila Oskrba in Aziks Derm.

Cena analogov se začne na 157 rubljev (približno v tem znesku bo stalo pet gramske gume Azelik 15%).

Skinoren za otroke

Zdravilo lahko predpisuje otrokom, starejšim od 12 let. Odmerka ni treba prilagajati.

Ni zanesljivih podatkov, da je zdravilo Skinoren varno za otroke, mlajše od 12 let. Tudi varnost in učinkovitost uporabe sredstva za zdravljenje papulopustularne rozacee pri otrocih, starejših od 12 let.

Skinoren med nosečnostjo in med dojenjem

Ni znano, kako natančno so pripravki azelaične kisline namenjeni nosečnicam. Med opravili na laboratorijskih študijah na živalih ni bilo dokazov o neposrednih ali posrednih negativnih vplivov na potek nosečnosti, embriologije, razvoj plodu, med porodom in postnatalni razvoj.

Kljub odsotnosti neposrednih kontraindikacij na aplikacijo je treba kreme in gel med nosečnostjo uporabljati previdno.

Novorojenčki ne smejo biti izpostavljeni zdravilu Skinoren, zdravljeni koži ali dojki. Ni zanesljivih podatkov o tem, ali lahko azelaična kislina prodre v mleko ženske.

Kljub temu je bilo v in vitro poskusih z ravnotežnimi dializnimi tehnikami ugotovljeno, da takšne možnosti ni mogoče popolnoma izključiti. Zaradi tega je priporočljivo, da zdravilo uporabljate previdno in s soglasjem zdravnika.

Mnenja o Skinorena

Krema in gel Skinoren - in pričevanja sta potrditev - dokazali sta se kot učinkovito orodje v boju proti jegulje, in uporabo gela z rozacea v nekaterih primerih lahko vpliva na povezave patogeneze bolezni.

Med glavne prednosti droge potrošniki opozarjajo, da Skinoren dobro izsuši posledične vnetne elemente, se bori zaprte comedones, To ubija bakterije, ki sprožijo nastanek aken (ki deluje v tem primeru, ne le na površini kože, temveč tudi v globljih plasteh kože), odpravlja sijaj, kože belila, ki se lahko uporabljajo za profilakso.

Kozmetologi v pregledih gela opozarjajo, da je zdravilo resnično učinkovito, vendar pa morajo videti redno in vsaj tri mesece, da bi videli rezultat.

Glavna skrivnost zdravila je, da ima kumulativni učinek, zato je večina negativnih povratnih informacij, povezanih z dejstvom, da Skinoren ni pomagal rešiti težave akne, pogosto zaradi nepravilne in / ali nepravilne uporabe izdelka.

Druga pomembna lastnost zdravila je pomanjkanje odziva na učinke sončne svetlobe in učinek na svetlobo občutljivosti kože, kar vam omogoča, da ga uporabite sami kot kremo za kozmetiko.

To pomeni, da analiziramo preglede strokovnjakov in uporabnikov, lahko sklepamo, da Skinoren resnično zdravi akne, počne pa počasi in postopoma.

Po cosmetologists, da bi učinek bolj izrazit in dolgotrajno, zdravljenje treba dopolniti s pravilno in redno čiščenje obraza, toniranje, z uporabo brezalkoholne tonike (bolje z rastlinskimi ekstrakti ali kislin), kožo vlažilne kreme nekomedogennymi svetlobe.

In da ne bi bile neutemeljene, mnoge ženske in deklice dopolnijo svoje fotografije pred in po drogi:

Outs sredstev iz visoke stroške in dejstvo, da je v prvih dneh (in včasih tednov), je njena uporaba spremlja neprijetne občutke: srbenje, pekoč občutek (včasih tudi precej močna) in mravljinčenje kože.

Kaj je bolje, krema ali gel Skinoren?

Kot večina drugih zdravil za zdravljenje akne, Skinoren ima več kot eno odmerno obliko. V zvezi s tem se naravno postavlja vprašanje: "Kaj naj izberem - smetano ali gel?".

Po preučevanju navodil za oba proizvoda je mogoče ugotoviti, da ima krema in gel neznatne razlike v sestavi: zato je koncentracija aktivne snovi v gelu 15% in v smetani - 20.

To je posledica dejstva, da gel ima polimerno bazo, ki izloča vsebnost maščob in alkohola, zahvaljujoč kateri azelaična kislina penetrira hitreje in lažje v kožo, kar zagotavlja hitrejšo olajšanje aken. Tako gel ne potrebuje dodatnih 5% aktivne snovi.

Približno 70% gela je sestavljeno iz vode, koncentracija maščob v njej - 3%. Kar se tiče smetane, v njej je voda 50% volumna, maščobe pa 15%.

Mast (tako smetana kot gela) je treba nanesti na kožo dvakrat na dan. V tem primeru, gel je optimalna oblika za ljudi z maščobo kožo, smetana Priporočljivo je tudi za uporabo v suhi, normalni ali občutljivi koži.

Kompleksen učinek na negativne dejavnike, ki povzročajo nastanek akne in rozacea, gel / smetana ne koži prevesi in ne povzroča zasvojenosti.

V pregledih gel Skinoren je indicirano, da se proizvod hitro absorbira, ne pušča nobenih prozorcev in oljnatega sijaja na koži. Poleg tega gel iz aken ima hidratacijski in hladilni učinek, ki vam omogoča, da jo uporabite za nanašanje pod ličenjem.

V pregledih smetana Skinoren Ljudje, ki jih uporabljajo ljudje, pišejo, da krema ne le zdravi akne, ampak tudi učinkovito odstrani preostale na obrazu post-akni, pomaga, da se znebite pigmentnih madežev, vrne koži čudovito barvo in zdravje.

Nemogoče je nedvoumno reči, katera oblika Skinorene je boljša. Čeprav je razlika v sestavi sredstev minimalna, je nekdo bolj primeren gel, in nekdo - smetana. Nekateri opozarjajo, da je uporaba zdravila (zlasti v začetnih fazah zdravljenja) povezana z neprijetnimi občutki.

Zato pri izbiri tega ali tega sredstva proti akni, da ne poškodujete kože in ne otežite poteka bolezni, je treba upoštevati priporočila izkušenega dermatologa.

Cena Skinorene

Koliko stane Skinoren iz aken v ruskih lekarnah?

Povprečna cena Skinoren gela na ruskem farmacevtskem trgu:
za cevko 15 g - s 480 rubljev;
za cevko 30 g - od 845 rubljev;
za cevko 50 g - od 1170 rubljev.

Cena anti-akne kreme v St. Petersburgu in Moskvi se giblje od 845 do približno 1500 rubljev.

Stroški Skinoren iz aken v ukrajinskih lekarnah

Cena gel Skinoren v Ukrajini - od 85 UAH. Cena smetane Skinoren v lekarnah velikih mest (na primer, v Harkovu ali v Kijevu) - od 240 UAH.

Cena droge v Belorusiji

V Belorusiji lahko kupite gel v povprečju za 65.000 bel. rubljev za cevko 5 gramov. Cena 30-gramske cevi je od 160000 bel. rubljev. Povprečna cena mazila (smetana) je 170000 bel. rubljev.

Vegameal.com

Skinoren gel: navodila + zdravnikovo mnenje.

 • z admin
 • 25. decembra 2012
 • 12. mesto
 • 454nbsp Pogledi
 • 0 Delnice
 • Facebook
 • Google+

Za danes je to zdravilo eno od petih najbolj priljubljenih zdravil za akne, in to ni slučajno. Tisoči, več deset tisoč ljudi bodo samozavestno potrdile, da resnično daje odličen učinek. Kljub precej veliki ceni ima veliko oboževalcev, njihovo število pa nenehno narašča. Kaj je skrivnost?

Navodila za uporabo

Skinoren - zdravilo iz kategorije medicinske kozmetike, vendar mnogi menijo, da konvencionalne kozmetike, nekaj iz ene kategorije v kreme, šamponi in maske. Naučili smo se, da je v tej skupini "najbolj najbolj" skoraj vedno postane to, kar je nastal na podlagi obsežne kompleks hranilnih snovi.

Poslušanje televizijsko oglaševanje, slikati nekaj drugega nov izdelek, smo vestno zapomniti svojo veliko sestavnih delov, od katerih vsak naj doseže svoj učinek na kožo, lase in nohte. Zdi se, da je več sestavin, ki jih vsebuje neko obliko medicinske kozmetike, bolje je. Ampak pogledaš na navodila v skinoren cevni gel - in boste razočarani: njegova edina aktivna snov je azelaična kislina. Toda njegove zmogljivosti so impresivne - zaradi tega dela, zdravilo zavira rast patogenih mikroorganizmov, kar pospešuje celjenje mozoljev in zatiranja vnetje, zavira izločanje sebuma, ki zmanjšuje Mastna kože in stabilizira keratinizacije procese, pomaga očistiti obraz. Ampak to še ni vse: azelainsko kislino ima beljenja učinek, odpravo polje za pigmentacije zacelila akne.

Gel na problematičnih področjih nanese tanko plast dvakrat na dan. Žal, kljub vsem prednostim, skinoren ne sredstvo za reševalce: da bodo prvi rezultati traja 2-4 tedne, po 3 mesecih, bo učinek viden zelo jasno in popolno okrevanje bo prišel šele po šestih mesecih. Vendar pa, kot pravijo, da je vredno - nekaj tednov potrpežljivosti, in vaša koža bo videti veliko bolje.

Kot veliko drugih zdravil za akne, lahko kožorin povzroči neželene učinke: rdečina, srbenje, luskastost. Toda običajno se dobro prenaša in ne daje razlogov za zavrnitev.

Skinoren: najpogostejša vprašanja

V okviru strogih navodil ni mogoče upoštevati vsake situacije. Tisti, ki začnejo uporabljati gel, imajo pogosto težave in vprašanja; tukaj so nekateri izmed njih.

Naslednji dan po nanosu mazila se je obraz obrnil rdeče, na njem so se pojavili novi mozolji, majhni, brez pustul. Ali naj nadaljujem zdravljenje?

To je najpreprostejša reakcija draženja, stranski učinek gela. Na srečo, s časom, in sicer po 5-7 dnevih, ne bi smelo biti sledi: v večini primerov so takšni pojavi začasni.

Ali je mogoče uporabiti dekorativno kozmetiko v ozadju kožne terapije?

Če ni gledališka ličila, temveč zmerna količina kozmetičnih izdelkov, potem ja, jih je mogoče nanesti na obraz, ne da bi to vplivalo na zdravljenje. Vendar pa je treba spomniti, da je zdravljenje najbolje s čisto kožo.

Močno se suši. Kaj naj storim?

Prvič, potrebno je opazovati odmerek, ga uporabiti v tankem sloju in poskušati ne "vzpenjati" na zdrava območja. Drugič, dovoljeno je uporabljati lahki vlažilni krem. Najpomembnejše je, da najprej namažete čisto kožo s skinnorenom, ostale pa uporabite na vrhu in po možnosti po nekaj časa.

Ali se lahko kožrin uporablja za kozmetično beljenje obraza?

Zdravilo je primerno samo za medicinsko uporabo. Če je obraz pokrit s temnimi lisami iz zdravljenih aken in aken ali osebe, ki je melasma, je to zagotovo prikazano. V drugih primerih je bolje uporabiti bolj nežna sredstva - kreme z arbutinom, glikolnimi ali citronskimi kislinami.

Kakšna droga je najučinkovitejša - kožoren, basiron, zinerite?

Žal, ni očitnega odgovora. Vsak naj najde "svoje" zdravilo, ki bo zanj najboljše, ob upoštevanju vzrokov in mehanizmov pojavljanja aken pri njem.

Ali je mogoče skupaj s kožorenom uporabljati druga zdravila navznoter?

Azelaična kislina ne deluje z drugimi zdravili in nikakor ne vpliva na njihov terapevtski učinek, tako da je med zdravljenjem aken mogoče jemati vsa potrebna zdravila.

Kaj se zgodi, če med nosečnostjo uporabljam Skinorene?

Nedavne študije so pokazale, da je zdravilo praktično ne absorbira v krvni obtok in skoraj nobenih sistemskih učinkov, zato lahko v zmernih odmerkih se lahko uporablja med nosečnostjo (čeprav je v zgodnjih fazah tega se je treba izogniti) in med dojenjem.

Ko zdravnik ne more storiti brez

Malo ljudi raje previdno, ko gre za tako "nesmiselno" kot akne: praviloma, pred začetkom zdravljenja, pacienti ne gredo k zdravniku, in najprej poskusijo razpoložljiva sredstva sami. No, v tej taktiki ni nič potencialno nevarnega: res, najprej lahko ocenite svoje lastne moči in naredite dokončni vtis o bolezni in se borite z njo.

No, če se znebite izpuščaja, boste čez nekaj tednov. Včasih pa se zgodi, da stanje ostaja enako ali celo poslabša. V takšnih primerih se pojavijo različne vrste dvoumnosti. "Ali naj grem k dermatologu ali ne? In če zdravnik ne more pomagati? In kaj, če je bilo poslabšanje posledica moje krivde? "- te in podobne misli pogosto potekajo skozi um pacientov. Žal se včasih ljudje odločijo za napačen način, neuspešne neodvisne poskuse ali še bolj "tekoče" težave.

Da se ne oklevajte, se spomnite seznama situacij, v katerih lahko vaše mozolje obravnava le zdravnik.

 • Akne težave za dolgo časa, se pojavljajo v velikih količinah, skupaj z močno vnetno reakcijo, ki tvorijo globoke abscese ali cicatrices po zdravljenju.
 • Izpuščaji se pojavljajo ne le na obrazu, zgornjem delu hrbta in prsnem košu, ampak tudi na drugih delih telesa.
 • Vi ne pomagajo nobene skupine terapevtskih sredstev: antibiotiki (Zener), cink (Kuriozin), retinoidi (retinojska mazilo), njihovi analogi (differin), kompleksne priprave (skinoren) in univerzalno dejanje (baziron AU).
 • Po začetku samotretiranja imate močno alergijsko reakcijo ali izrazite neželene učinke.
 • Akne v velikem številu so nastale pri otroku, mlajšem od 13 let ali pri odraslih, starejših od 20-25 let.
 • Sčasoma hitro postajajo vse več.
 • Poleg aken ste še vedno zaskrbljeni zaradi kakršnih koli simptomov - ne samo kože, ampak tudi iz notranjih organov.

Ste našli svoje mesto na tem seznamu? Če ne, se lahko še naprej zdravite - dobro ste končali, vse vam bo uspelo ali pa se bo kmalu zgodilo. V nasprotnem primeru se prijavite na sestanek z zdravnikom. Ne bojte se, da vam bodo povedali o nejasnosti mozolja ali da ste sami povzročili poslabšanje. Nič se ne bo zgodilo. definitivno čakaš usposobljena oseba, ki pozorno poslušajo vaš problem, predpiše potrebne preglede, žrebanje za pomoč kolegom in nenazadnje pomaga pri soočanju z nadlogo, ki je za tako dolgo razvajen svoje življenje.

Avtor: Evgenia Sokolova (zdravnik)

Več uporabnih materialov:

 1. Nize: gel, tablete: navodila + zdravnikovo mnenjeIndometacin, diklofenak, ibuprofen in druga nesteroidna protivnetna zdravila.
 2. Solcoseryl mazilo, gel: navodila, uporaba + zdravnikovo mnenjeObstaja tako čudovita knjiga - "faraon" Boleslaw Prus. V enem.
 3. Panavir (supozitorije, gel, ampule, pršila, smetana) navodila + zdravnikovo mnenjeObstaja veliko zdravil z protivirusnim in imunomodulacijskim delovanjem in večino.
 4. Skinoren iz akenSkinorene je eno izmed najučinkovitejših antibakterijskih zdravil za.
 5. Quotlan (gel, smetana): navodila, cena, kje kupitiNova kozmetična priprava domače proizvodnje, imenovana "Quotlan", je že zanesljiva.

Skinoren

Na enak način kot z drogami "Baziron", ki je opisan v prejšnjem članku, Skinoren je sredstvo za zdravljenje aken, saj je najbolj pogosta, kot tudi tiste, ki so povezane s puberteto, pa tudi povečano pigmentacijo kože kritje. Zdravilo omogoča pripelje nazaj običajnega postopka, kot keratinizacije pojavljajo v stenah žlez lojnic foliklov, ter lahko bistveno zmanjša koncentracijo prostih maščobnih kislin, ki se nahaja v lipidov.

Pripravek ima poseben videz Skinoren antimikrobne lastnosti, ki ukrep je usmerjen k zdravljenju bolezni, kot so Propionibacterium acnes in Staphylococcus epidermidis. Azelaična kislina, odvisno od določenega odmerka zdravila, omogoča zmanjšanje intenzitete rasti in vitalnosti melanocitov. Azelaična kislina, ki je tudi del zdravilnega preparata Skinoren, se po aplikaciji na kožo ne absorbira v sistemski krvni obtok. Torej, po uporabi 5 gramov gela ali kreme Skinoren, absorbira le 3,5 odstotka. Določen del kisline namakanju v nadaljnjem izloči skozi ledvice, in drugi del je izhod v obliki dikarboksilnih kislin, C5 in C7, ki nastajajo zaradi te kisline, v procesu tako imenovane beta-oksidacijo.

Skinoren je predpisano za akne, kot tudi prisotnost kožnih hiperpigmentacije - to je, zlasti, kloazmi, melasma (priporočeno pripravljajo v obliki kreme) ter rozacea (priporočeno droga v obliki gela).
Izračun doziranja, tako kot trajanje zdravljenja, poteka in individualno določi. Drog nima starostnih omejitev.

Pred nanašanjem Skinorena je priporočljivo, da se na tem področju kože čisti z vodo ali, po možnosti, z blagim čistilom, kožo pa je treba skrbno osušiti.

Gel ali kremo - odvisno od priporočenega dozirne oblike, je treba uporabiti za določeno območje kože s tanko in enakomerno plastjo, dvakrat na dan, najbolje - zjutraj in zvečer, v postopku rahlo drgnjenje v kožo. Zdravilo je priporočljivo uporabljati v zadostnih količinah, vendar je pomembno, da ga ne pretiravate. Na primer, za površino celotne površine bo dovolj plasti približno 2,5 centimetra. Dolžina poteka zdravljenja z uporabo zdravila je lahko odvisna od klinične slike poteka bolezni. Pri zdravljenju aken so opazne izboljšave v večini primerov opazne šele po nekaj tednih. Za dosego največjih rezultatov je priporočljivo, da se zdravilo razteza do nekaj mesecev.

S takšno boleznijo, kot je melasma, Skinoren smetano pogosto predpisujejo zdravniki. Zdravljenje traja najmanj tri mesece, zato je treba za utrditev doseženih rezultatov redno uporabljati zdravilo. Treba je opozoriti, da se med zdravljenjem melasma smiselno izkoristiti široko paleto izbire zaščitne kreme, ki so lahko koristni za preprečevanje poslabšanja bolezni, ki se nato lahko zaradi izpostavljenosti ultravijoličnim žarkom, ali v primeru ponovne pigmentacije v svetlejših predelih kože.

Mnenja o Skinorena

Mnenja o Skinoreni, v večini, so pozitivna in opozarjajo, da ima zdravilo dejansko izrazit in opazen učinek pri zdravljenju aken. Vendar pa nekateri pregledi prav tako zbujajo določene dvome o učinkovitosti zdravila pri zdravljenju takšne bolezni kot rozacea. Pregledi kažejo tudi določeno hitrost pojavljanja prvih opaznih rezultatov, vendar ne dajejo veliko zaupanja v njihovo trajnost. Tukaj je nekaj:

Anya, 17 let:

 • "Zdelo se mi je, da je krema učinkovita, že dva tedna ga uporabljam, učinek je zdaj opazen, akne in akne so se zmanjšale, maščevalni maščobni sijaj je izginil."

Vasilij, 18 let:

 • "V prvih nekaj tednih, ni bilo nobenih posebnih rezultatov samo na začetku petega se je izrazito izboljšala zdravilo je dobro prikazuje velike mozolje, vendar majhen izpuščaj -.. To pomeni, rozacea ne odstrani, ampak tudi zato sem svetoval zdravila za vse tiste, ki še niso.. ne rdeč izpuščaj iz mnogih majhnih mestih, in obstaja le nekaj velikih lise. morajo dati zelo malo smetane, in sperite po dveh urah ponovi vsak dan. "

Andrew, 17 let:

 • "Pomeni lepa. Različna sredstva, ki sem jih uporabljajo prej, vendar je bil učinek le videz, v resnici, je površina. In Skinoren ravnala v nekaj urah, čeprav sem mu plačal zelo malo., Ki se uporablja enkrat na dan, dajanje na najbolj problematičnih področjih. Ostal Zelo sem zadovoljen, vendar še ne morem reči o časovni razporeditvi rezultatov. "

SKINOREN

◊ Gel za zunanjo uporabo 15% od bele do bele z rumenkastim barvnim odtenkom, neprozorno.

Pomožne snovi so: propilenglikol, polisorbat 80, lecitin, poliakrilna kislina, trigliceridi, natrijev hidroksid, natrijev edetat, benzojska kislina, prečiščena voda.

5 g - aluminijaste laminirane cevi (1) - kartonske škatle.
15 g - aluminijaste laminirane cevi (1) - kartonske škatle.
30 g - aluminijaste laminirane cevi (1) - kartonske škatle.
50 g - aluminijaste laminirane cevi (1) - kartonske škatle.

◊ Krema za zunanjo uporabo 20% bela, homogena, mat.

Pomožne snovi: benzojska kislina, makrogol gliceril stearat, stearat zmes gliceril, cetostearil alkohol, cetil palmitat in gliceridi maščobnih kislin kokosovega olja, tsetostearil etilkapronat, propilen glikol, glicerol 85%, prečiščena voda.

30 g - aluminijaste cevi (1) - kartonske škatle.

Zdravilo za zdravljenje aken. Azelaična kislina normalizira motene procese keratinizacije v foliklu lojnih žlez, zmanjšuje vsebnost prostih maščobnih kislin v lipidih kože in zmanjšuje njegovo vsebnost maščob. Prikazuje protimikrobno aktivnost proti Propionibacterium acnes in Staphylococcus epidermidis. Protivnetni učinek povzroča tudi zmanjšanje presnove nevtrofilcev in zmanjšanje produkcije prostih radikalnih oblik kisika. Azelaična kislina ima odmerni in časovno odvisni zaviralni učinek na rast in sposobnost preživetja nenormalnih melanocitov.

Po nanašanju na kožo se azelaična kislina praktično ne absorbira v sistemski krvni obtok (ne več kot 3,6% z enim nanosom 5 g gela ali smetane).

Del sesali azelainsko kislino izločajo preko ledvic v nespremenjeni obliki, in del v obliki dikarboksilnih kislin (C7, C5), narejenih iz azelainske kisline z beta-oksidacijo.

- akne vulgaris (akne vulgaris);

- hiperpigmentacija, vklj. melasma, kloazma (za smetano);

- rozacea (za gel).

Režim odmerjanja in trajanje zdravljenja sta določeni posamezno. Zdravilo je predpisano odrasli in otroci, starejši od 12 let.

Pred nanašanjem zdravila kožo očistite z vodo ali blagom čistilno kozmetiko, nato osušite.

Kremo ali gel se nanaša na prizadeta področja kože enakomerno s tanko plastjo 2-krat / dan (zjutraj in zvečer) in rahlo podrgnil. Zdravilo je treba uporabiti v zadostnih količinah, vendar ne pretirano (približno 2,5 cm zadostuje za celotno površino obraza). Zdravilo je treba redno uporabljati med zdravljenjem, trajanje pa je odvisno od klinične slike bolezni in resnosti simptomov. Kdaj akne vulgaris izboljšanje je običajno opaziti po 4 tednih. Da bi dosegli najboljše rezultate, je treba zdravilo nadaljevati že več mesecev. Dodatna zaščita kože pred UV žarki med zdravljenjem aken ni potrebna.

Kdaj melasma zdravilo se uporablja kot smetana. Minimalno trajanje zdravljenja je 3 mesece, za najboljše rezultate pa je treba Skinoren kremo redno uporabljati. V celotnem obdobju zdravljenja z melasmo je treba uporabiti sredstva za zaščito pred soncem (UVB in UVA), da se prepreči poslabšanje bolezni, ki jo povzroča sonce, in / ali ponovno pigmentacijo beljenih površin.

Na začetku zdravljenja lahko majhno število bolnikov občuti lokalno draženje, ki se kaže kot hiperemija, luska, eritem, pekoč občutek, srbenje. V večini primerov ti simptomi niso zelo izraziti in med zdravljenjem nekaj dni izginejo sami.

V zelo redkih primerih so možne alergijske reakcije na koži (izpuščaj).

Do sedaj ni podatkov o prevelikem odmerjanju.

Skinoren

Oblike sproščanja

Navodila Skinorena

Skinoren (farmakološko aktivna snov - azelaična kislina) - zdravilo za zdravljenje aken in hiperpigmentacije. Acne vulgaris ali akne vulgaris se razvijejo pri 80-90% mladostnikov med puberteto. Ko raste, se resnost te dermatološke bolezni zbledi, v nekaterih primerih (na primer z endokrinimi motnjami) akne po 30-40 letih ostanejo. Vzroki za akne danes označene z lekarna natančnostjo: prekomerna sebuma, proces roženenja izločanja kanale žlez lojnic, nenadzorovano širjenje Propionibacterium acnes in vnetja. Trenutno je večinsko mnenje zdravniki glede zdravljenja aken so enaki: to je, da so patogeni (namenjen vzroka in ne vpliva) in upoštevati resnost patološkega procesa. V blago in zmerno akne lahko omeji sredstva za topično aplikacijo, in če je bolezen huda, je potrebno uporabiti sistemskih zdravil (antibakterijsko in antiandrogeni agentov, retinoidov). V stalnem iskanju bolj učinkovitih metod za boj proti aknamom so znanstveniki privabili pozornost azelaične kisline, ki se je do danes uporabljala za zdravljenje hiperpigmentacije in malignih melanomov. Ni vplivala na normalne celice, vendar so agresivne maligne celice padle v polmer svojega antiproliferativnega in citostatičnega delovanja. Z nadaljnjo študijo azelaične kisline je bila njegova učinkovitost vzpostavljena tudi z aknami. Vse to je kasneje predstavljalo osnovo za pripravo preparata kožnorena, aktivne snovi, v kateri je pravkar delovala azelainska kislina. Zaradi izrazito protimikrobno, protivnetno in anti-proliferacije (zavira rast neželeno celic) učinke te snovi, skinoren takoj zaslovel kot uspešno likvidacijskega aken vulgaris in trdno je svoje mesto na farmacevtskem trgu. Ena od prednosti tega zdravila je odsotnost neželenih stranskih učinkov, ki so značilni za druga zdravila, ki se uporabljajo za zdravljenje aken.

V človeškem urinu najdemo sledi azelaične kisline. Ne glede na njihovo poreklo (endogeni ali eksogeni) se azelainsko kislino presnavlja v mitohondrijih, da dobimo netoksične metabolitov (en opeko v temeljih močnega varnostnega profila skinorena). Azelaična kislina kaže antioksidativne lastnosti, ki zavirajo nastanek prostih kisikovih radikalov. V terapevtskih odmerkih zavira sintezo DNA in zavira aktivnost mitohondrije pri malignih celicah. Poleg tega ima azelaična kislina protimikrobni učinek na aerobne in anaerobne bakterije in ima fungistatičen učinek. Pri uporabi kožnorena se število vnetnih in ne-vnetnih aken bistveno zmanjša. V tem primeru izginejo se ne le površinski mehurčki, ampak tudi globoko ležajni keloidi in ciste v debelini kože. Vendar pa bi se morali jasno zavedati dejstva, da so akne zelo "trmast" bolezen. Znatno izboljšanje v ozadju zdravljenja je mogoče pričakovati ne prej kot mesec po redni uporabi kožorena in izginotje globokih lezij ne opazimo prej kot 5-6 mesecev farmakoterapije. V povezavi s tem, da bi kožoren pokazal največji terapevtski učinek, mu je treba dati dovolj časa. Učinkovitost in varnost zdravila so proučevali v nadzorovanih kliničnih preskušanjih, v katerih so sodelovali 2000 bolnikov. Pri bolnikih s papulopustularnimi aknami je bila resnost kožnorena primerljiva z tabletiranim tetraciklinom in eritromicinom v obliki kreme. V vseh teh primerih se je kot posledica zdravila za zdravljenje število pepelnih in pustularnih aken zmanjšalo za 65-85%. Prednost "kožorene" pred "tekmeci" v študiji je bila pomanjkanje sistemskih neželenih učinkov. Kar se tiče lokalnih reakcij, je rahlo draženje kože in eritem, ugotovljeno v začetni fazi zdravljenja, sčasoma izginilo brez sledi.

Skinoren gel, smetana: navodila za uporabo

Skinorene je topikalni pripravek z izrazitim antiproliferativnim in baktericidnim delovanjem, ki se uporablja za zdravljenje rozacee, vulgarnih aken in povečane pigmentacije kože.

Oblika formulacije in sestava pripravka

Pripravek Skinoren je na voljo v obliki gela in kreme za zunanjo uporabo.

Gel 15% volumna aluminijastih cevi 5,15,30 in 50 g paketa lepenke s priloženim podrobnim opisom. Vsebino epruvete - gel bele ali rumenkaste v 1 g pripravka vsebuje 150 mg učinkovine - azelainsko kislino, kot tudi število pomožnih snovi - propilenglikol, prečiščeno vodo, benzojeve kisline, trigliceridi.

Krema Skinorene 20% je na voljo v aluminijastih ceveh po 30 g v kartonski embalaži s podrobnimi navodili. Vsebina cevi je gosta homogena bela barva brez posebnega vonja.

V 1 g kreme vsebuje 200 mg aktivne sestavine aktivna - azelainska kislina, kot tudi več pomožnih snovi - benzojske kisline, kokosovega olja, propilen glikol, glicerol 85% cetostearil alkohol.

Indikacije za uporabo

Pripravek Skinoren v obeh dozirnih oblikah je predpisan bolnikom v naslednjih primerih:

 • Acne vulgaris;
 • povečana pigmentacija kože, in sicer melazma, kloazma (za pripravo v obliki smetane);
 • rozacea (indikacija za gel).

Kontraindikacije

Zdravilo ima številne kontraindikacije za uporabo, zato morate pred začetkom zdravljenja natančno prebrati navodila. Skinorena na kožo ni mogoče uporabiti v naslednjih primerih:

 • starost do 12 let - to je posledica pomanjkanja kliničnih izkušenj uporabe;
 • posamezna nestrpnost do sestavin zdravila;
 • odprte rane za krvavitev na področju uporabe;
 • pioderma in streptokokne okužbe kože.

Način uporabe in odmerjanje

Skinoren v obliki gela in kreme je namenjen samo zunanji uporabi. Zdravilo se uporablja za zdravljenje bolnikov, starejših od 12 let. Zdravnik doloci trajanje zdravljenja na individualni osnovi.

Pred nanosom zdravila na kožo se prepričajte, da je čista in suha. Zdravilo nanese tanko plast na prizadeto površino 2-krat na dan, zjutraj in zvečer. Kremo ali gel je treba rahlo zrcaliti s poteznimi gibi.

Zdravljenja z zdravilom ne smete prekiniti takoj, ko se pojavijo prve izboljšave, saj lahko to povzroči poslabšanje bolezni. Kreme ali gel je treba redno uporabljati po čiščenju in toniranju kože (na obrazu).

Ljudem s povečano kožno maščobo in aknami je predpisan Skinoren v obliki gela, bolniki s hiperpigmentacijo pa morajo uporabiti Skinorene kremo.

Uporaba med nosečnostjo in dojenjem

Podatki o varnosti zdravil za bodoče mater in zarodke niso na voljo, ker niso izvajali kliničnih preskušanj Skinoren med bodočimi materami. Glede na te informacije uporabite zdravilo v katerikoli obliki sproščanja v prvem trimesečju nosečnosti, ko se pojavijo polaganje in nastanek plodnih organov, ni priporočljivo. V drugem in tretjem trimesečju je uporaba Skinorena možna pod nadzorom zdravnika, če korist za mater presega morebitno tveganje za nerojenega otroka.

Ni znano, ali je aktivna učinkovina Skinoren z materinim mlekom dodeljena in kako lahko to vpliva na dojenčka, zato se mora mati za oskrbo pred začetkom uporabe smetane ali gela posvetovati z zdravnikom. Morda bo za obdobje zdravljenja primerneje prekiniti dojenje.

Neželeni učinki

Zdravilo v kateri koli obliki sproščanja bolniki dobro prenašajo, vendar pri posameznikih s povečano individualno občutljivostjo lahko nastanejo nekateri neželeni učinki:

 • žganje v kraju uporabe;
 • piling kože (za gel);
 • hiperemija kože in občutek toplote;
 • mravljinčenje in srbenje kože.

V nekaterih primerih lahko alergijski izpuščaji povzročijo vrsto urtikarije, v tem primeru pa se je treba posvetovati z zdravnikom. V vseh drugih situacijah pojavljanje neželenih učinkov ne zahteva odprave zdravljenja z zdravili.

Preveliko odmerjanje

Vendar pa niso opisani primeri prevelikega odmerjanja s Skinorenom, da bi se izognili razvoju negativnih simptomov, zato ne priporočamo zlorabe smetane ali gela. Pri zaužitju zdravila (to se pogosto zgodi pri otrocih), priporočamo, da sproži bruhanje in damo katerokoli zdravilo iz skupine enterosorbentov. Praviloma ni potrebna nobena druga posebna obravnava.

Medsebojno delovanje zdravila z drugimi zdravili

Skinoren v obliki smetane ali gela se lahko kombinira z drugimi lokalnimi preparati, vendar je v tem primeru potrebno pred časom uporabiti različna sredstva.

Posebna navodila

Med uporabo zdravila Skinoren v obliki gela lahko bolnik po absorpciji zdravila opazi rahlo pekoč občutek na koži. Po 10 minutah ta pojav preide, zato ne skrbite. Če koža po uporabi zdravila močno srbeči ali ugrizne, je priporočljivo zmanjšati odmerek gela za eno aplikacijo.

Pri zdravljenju Skinerenove hiperpigmentacije kože se posvetujte z zdravnikom o dodatni zaščiti kože pred negativnimi učinki UV žarkov. Ko se Skinoren nanese na kožo, se izogibajte temu, da izdelek pride v oči, če se zgodi slučajno, nato pa takoj očistite oči z veliko tekočo vodo in se obrnite na oftalmologa.

Če med uporabo zdravila več kot 2 tedna ni opaziti izboljšanja stanja kože, je priporočljivo, da se ponovno posvetujete z zdravnikom, morda je, da zdravljenje ni bilo pravilno predpisano.

Analogi gela in kreme Skinoren

Analoge Skinorena so krema Azix-derm and Skinocline, preden se s temi analogi nadomešča predpisano zdravilo, se mora bolnik posvetovati z zdravnikom.

Pogoji za izdajo in shranjevanje zdravila

Skinoren v obliki gela in smetane lahko prosto kupite v lekarnah, saj ta recept od zdravnika ni potreben.

Gel je treba hraniti pri temperaturi, ki ne presega 20 stopinj na mestu, ki je otrokom nedostopno. Rok uporabe zdravila od datuma izdelave je 2 leti, ob koncu tega obdobja je treba gel zavreči.

Krema Skinoren je dovoljena za shranjevanje pri temperaturi, ki ni večja od 30 stopinj, preprečite segrevanje in neposredno sončno svetlobo na cev. Rok uporabnosti zdravila v tej obliki sproščanja je 3 leta od datuma proizvodnje, navedenega na embalaži.

Cena skorje

Stroški Skinoren v lekarnah v Moskvi so 970 rubljev za smetano in 615 rubljev za gel, cena se lahko spreminja glede na volumen tuba.

Gel in krema Skinoren - navodila, recenzije, analogi

Skinoren je medicinska kemična krema ali gel, ki je namenjena zdravljenju aken in sledi po njih.

Akne je eden od glavnih težav, ki pokvarijo videz kože, ne glede na starost. Pojav aken je možen tako v mladosti kot odraslosti. Zelo pomembno je, da izberete dobro zdravilo, ki bo pomagalo odpraviti ne samo mozimi, ampak tudi po njih.

V tem članku bomo preučili, zakaj zdravniki predpisujejo zdravilo Skinoren, vključno z navodili za uporabo, analogijami in cenami tega zdravila v lekarnah. REAL COMMENTS ljudi, ki so že uporabljali Skinoren, lahko preberete v komentarjih.

Sestava in oblika sproščanja

V prodaji sta dve obliki zdravila - smetana in gela. Imajo drugačno vsebnost aktivne snovi. Gel pomeni 15% azelaične kisline in 20% v smetani.

Pomožne snovi so:

 • Propilenglikol, ki spodbuja globoko prodiranje aktivnih snovi v skrite plasti kože. Ima baktericidni ucinek na prizadetih obmocjih in dobro ohranja vlago. V gelu je 0,12 grama, v kremni analogni - 0,125;
 • Benzojska kislina uničuje mikrobe in glivične patogene. V gelski sestavi vsebuje 0,001 grama in v smetani 0,02 grama.

Klinično-farmakološka skupina: pripravek z antiproliferativnim in antibakterijskim delovanjem za zdravljenje aken, hiperpigmentacije in rozacee.

Kaj pomaga Skinoren?

Pripravek Ckinoren je priporočljiv za uporabo pri takšnih boleznih:

 • akne vulgaris;
 • hiperpigmentacija, vklj. melasma, kloazma (za smetano);
 • rozacea (za gel).

Farmakološko delovanje

Skinoren - zdravilo za zdravljenje aken in rozacea. Skinorene vsebuje zdravilno učinkovino azelaično kislino - snov z antimikrobnim učinkom. Poleg antibiotičnih učinkov ima Skinoren neposreden učinek na folikularno hiperkeratozo.

Ko se uporablja poleg zmanjšanja gostote drog Skinoren kolonizacijo bakterij Propionibacterium acnes označeno zmanjšanje deleža prostih maščobnih kislin v lipidov povrhnjice ter zaviranje procesov keratinocitnega orožja in normalizacija moten terminalno diferenciacijo povrhnjice.

Navodila za uporabo

Glede na navodila za uporabo Zdravilo Skinoren je predpisano za odrasle in otroke, stare od 12 let in več. Način odmerjanja in trajanje zdravljenja sta določeni posamezno. Pred nanosom Skinorena kožo temeljito sprati z vodo, po potrebi uporabite blag kozmetični čistilec in posušite.

Skinorene 2-krat na dan (zjutraj in zvečer) se nanese na prizadeta področja kože in se namaže z lahkimi gibi. Približno 2,5 cm kremne / gelne kolone iz cevi zadošča za celotno površino obraza. V primeru prekomernega draženja kože je treba količino zdravila Skinoren, ki se uporablja, ali pogostnost uporabe zdravila, začasno zmanjšati, do 1-krat na dan, dokler draženje ne izgine. Če je potrebno, lahko zdravljenje prekinete nekaj dni.

Trajanje zdravljenja je odvisno od klinične slike in resnosti bolezni. Pri akinah je izboljšanje stanja običajno opaziti po 4 tednih. Za najboljše rezultate je priporočljivo, da se zdravilo nadaljuje več mesecev.

Našel zaklenjenega sovražnika Fungus nohtov! Nohti bodo očiščeni čez 3 dni! Vzemi to.

Skinoren - navodila za uporabo, pravi kolegi in javnost obliko (15% gel, krema ali mazilo 20%), zdravilo za zdravljenje aken (mozolji), rosacea in hiperpigmentacija lise na koži pri odraslih, otrocih in med nosečnostjo

V tem članku lahko preberete navodila za uporabo zdravila Skinoren. Je komentarji obiskovalcev - uporabniki drog, kot tudi mnenja zdravnikov usposobljenih za uporabo Skinoren v svoji praksi. Velika zahteva je, da aktivno dodate svoje povratne informacije o zdravilu: zdravilo je pomagalo ali ni pomagalo znebiti bolezni, pri čemer so opazili zaplete in neželene učinke, ki jih proizvajalec ni navedel v opombi. Skinoren analogi v prisotnosti razpoložljivih strukturno podobnih snovi. Uporaba za zdravljenje aken (mozolji), rosacea in hiperpigmentacija lise na koži pri odraslih, otrocih in med nosečnostjo in dojenjem.

Skinoren - zdravilo za zdravljenje črnih glavic. Azelainsko kislino (učinkovina Skinoren zdravilo) normalizira motene keratinizacije procese foliklov žlez lojnic, zmanjšanje vsebnosti prostih maščobnih kislin v lipidi kože in zmanjšuje vsebnost maščobe. Prikazuje protimikrobno aktivnost proti Propionibacterium acnes in Staphylococcus epidermidis. Protivnetni učinek povzroča tudi zmanjšanje presnove nevtrofilcev in zmanjšanje produkcije prostih radikalnih oblik kisika. Azelaična kislina ima odmerni in časovno odvisni zaviralni učinek na rast in sposobnost preživetja nenormalnih melanocitov.

Farmakokinetika

Po nanašanju na kožo se Skinoren praktično ne absorbira v sistemski krvni obtok (največ 3,6% pri uporabi 5 g gela ali smetane). Del sesali azelainsko kislino izločajo preko ledvic v nespremenjeni obliki, in del v obliki dikarboksilnih kislin (C5, C7), narejenih iz azelainske kisline z beta-oksidacijo.

Indikacije

 • akne vulgaris;
 • hiperpigmentacija, vklj. melasma, kloazma (za smetano);
 • rozacea (za gel).

Oblike sproščanja

Gel za zunanjo uporabo 15%.

Kremo ali mazilo za zunanjo uporabo 20%.

Navodila za uporabo in kako jih uporabiti

Režim odmerjanja in trajanje zdravljenja sta določeni posamezno. Zdravilo je predpisano za odrasle in otroke, starejše od 12 let.

Pred nanašanjem zdravila kožo očistite z vodo ali blagom čistilno kozmetiko, nato osušite.

Kremo ali gel, ki se nanese na prizadeta področja kože enakomerno tanek sloj 2-krat na dan (zjutraj in zvečer) in rahlo potresemo. Zdravilo je treba uporabiti v zadostnih količinah, vendar ne pretirano (približno 2,5 cm zadostuje za celotno površino obraza). Zdravilo je treba redno uporabljati med zdravljenjem, trajanje pa je odvisno od klinične slike bolezni in resnosti simptomov. Pri akne vulgarisu (akne vulgaris) se izboljšanje ponavadi opazi po 4 tednih. Da bi dosegli najboljše rezultate, je treba zdravilo nadaljevati že več mesecev. Dodatna zaščita kože pred UV žarki med zdravljenjem aken ni potrebna.

Z melasmo se zdravilo uporablja kot smetana. Minimalno trajanje zdravljenja je 3 mesece, za najboljše rezultate pa je treba Skinoren kremo redno uporabljati. V celotnem obdobju zdravljenja z melasmo je treba uporabiti sredstva za zaščito pred soncem (UVB in UVA), da se prepreči poslabšanje bolezni, ki jo povzroča sonce, in / ali ponovno pigmentacijo beljenih površin.

Neželeni učinek

 • lokalno draženje, ki se kaže v obliki hiperemije, pilinga, eriteme, peki, srbenja;
 • kožne alergijske reakcije (izpuščaj).

Kontraindikacije

 • preobčutljivost za sestavine zdravila.

Uporaba v nosečnosti in dojenju

Uporaba med nosečnostjo in dojenjem je možna po posvetovanju z zdravnikom, vendar se je treba pred njeno uporabo izogibati uporabi na območju mlečnih žlez.

Posebna navodila

V primeru draženja kože je treba zmanjšati količino ene aplikacije gela ali smetane ali zmanjšati pogostost uporabe zdravila na 1 čas na dan; če je potrebno, kratkoročno odpravo drog (več dni).

Izogibajte se stiku z očmi in rano površino; V primeru nenamernega stika takoj sperite z vodo.

Dodatna zaščita kože pred UV žarki med zdravljenjem s Skinorenom ni potrebna.

Epidermalni in mešani epidermalno-kožni tipi melasme so primerni za zdravljenje s Skinorenovo smetano. Krema Skinoren ni učinkovita pri dermalni melasmi. Pri diferencialni diagnozi je priporočljivo uporabiti luč.

Medsebojno delovanje z zdravili

Interakcija zdravila Skinoren z drugimi zdravili še ni bila odkrita.

Analogi Skinoren

Strukturni analogi za zdravilno učinkovino:

Pimples na notranji strani ustnice

Še en korak