Skinoren

Opis je trenutno vklopljen 06.03.2015

 • Latinsko ime: Skinoren
 • ATX koda: D10AX03
 • Aktivna sestavina: Azelaična kislina (Acidum azelaicum)
 • Proizvajalec: Poslovna skupina Intendis CJSC BAYER (Nemčija)

Sestava

Sestava gel Skinoren: mikroniziran azelaična kislina v koncentraciji 150 mg / g, polisorbat 80, poliakrilna kislina, propilenglikol, lecitin, natrijev hidroksid, trigliceridi, benzojska kislina, dinatrijev edetat, prečiščena voda.

Sestava Skinorena, proizvedena v obliki mazila, azelainska kislina v koncentraciji 200 mg / g. Kot uporabljamo pomožne sestavine: benzojska kislina, gliceril makrogol zmes cetostearil alkohol, gliceril stearat, gliceridi kokosovo olje maščobnih kislin in tsetilpalmita, tsetostearil etilkapronat, glicerol 85%, propilenglikol, prečiščena voda.

Oblika izdaje

Skinoren ima dve odmerni obliki:

Gel ima videz bele ali rahlo rumenkaste neprozorne snovi. Prodaja prihaja v cevi 5, 15, 30 in 50 gramov.

Krem matenska bela homogena masa. Oblika izpustnih cevi je 30 gramov.

Farmakološko delovanje

Lokalno zdravljenje aken. V pripravi je vključen azelaična kislina učinkovito odstranjuje vnetje, izrazito antibakterijski in keratolitični učinki.

Ima bakteriostatične lastnosti glede na propionibacterium akne (Propionibacterium acnes) - Gram (+) bakterij, ki povzroča nastanek aken, pa tudi glede na epidermalni stafilokoki (Staphylococcus epidermidis).

Farmakodinamika in farmakokinetika

Učinkovitost Skinorena pri zdravljenju Akne (akne) je posledica antibakterijskih lastnosti azelaične kisline in sposobnosti snovi, da ima neposreden učinek folikularna (laserska) hiperkeratoza.

V modelih in vivo in in vitro zavira proliferacijo keratinocitov (glavnih celic epidermalne plasti) in normalizira okužene akne terminalni procesi diferenciacije celice povrhnjice.

V ozadju droge se znatno zmanjša gostota kolonij propionibacterium akne, pa tudi znatno zmanjšanje koncentracije brez maščobnih kislin v lipidih na površini kožni pomik (zaradi tega se vsebnost maščobe v koži zmanjša).

Mehanizem delovanja azelaične kisline na patogene pojave, ki se pojavijo, ko rozacea, ni natančno nameščen. V več študijah je bilo ugotovljeno, da je v modelih in vitro in ex vivo snov sposobna odvzeti vnetni proces, zmanjšati proizvodnjo reaktivnih metabolitov kisika (njegove proste radialne oblike) in tvorbo protivnetnih sredstev.

Azelaična kislina ima zaviralni učinek na rast in vitalnost glede odmerka in odvisnosti od časa nenormalni melanociti.

Po lokalni uporabi zdravila azelaična kislina prehaja v vse plasti kože in prodre v poškodovano kožo na red velikosti hitreje kot v nedotaknjeni. Skupaj po enkratni uporabi 5 gramov 20% kreme Skinoren (kar ustreza 1 gramu azelaične kisline) se skozi kožo absorbira največ 3,6% odmerka.

Klinične študije o uporabi akne je pokazala, da je stopnja absorpcije azelaične kisline za smetano in za gel enaka.

S telesa se snov delno izloči z urinom v čisti obliki, njegov ostanek prehaja skozi cikel razgradnih reakcij in se razgrajuje v dikarboksilne kisline s krajšo dolžino verige. Izdelki beta-oksidacije azelaične kisline najdemo tudi v urinu.

Indikacije za uporabo

Gel Skinoren je namenjen zdravljenju papulopustularne oblike aken na obrazu blagih in / ali zmernih resnosti, kot tudi pri zdravljenju papulopustične oblike rozacea.

Indikacije za uporabo kreme so akne bolezni (pogosti akne) in melasma.

Kontraindikacije

Skinoren je kontraindiciran pri osebah s preobčutljivostjo na azelaično kislino ali katero koli pomožno snov v pripravku.

Neželeni učinki

Skinoren ne povzroča razvoja sistemskih neželenih učinkov. V kliničnih preskušanjih so bile ugotovljene samo lokalne reakcije na zdravljenje z zdravili. Simptomi, povezani z uporabo gela ali kreme, so praviloma blagi ali zmerni; pogosto se njihovo število zmanjšuje z nadaljevanjem zdravljenja.

Najpogosteje v kliničnih študijah so bili zabeleženi srbenje, pekoč občutek in bolečina na mestu uporabe mazila.

Redka, povečana suha koža, parestezija na mestu nanosa kreme / gela. Pri bolnikih z rozacea verjetnost razvoja ni izključena lokalni edem dermis na mestu uporabe.

Pri bolnikih z akne v več primerih (s frekvenco ≥1 / 1000 do

Preveliko odmerjanje

Azelaična kislina je nizko toksična snov (na lokalni in sistemski ravni), zaradi česar je preveliko odmerjanje zdravila in pojav zastrupitve malo verjeten.

Interakcija

Študije o drogah in drugih oblikah interakcij z zdravili niso bile izvedene. Sestava Skinorena ne pomeni nobene neželene interakcije njenih posameznih komponent, kar bi spremenilo varnostni profil objekta. Farmakospecifična interakcija v kontroliranih študijah ni bila ugotovljena.

Pogoji prodaje

Gel in krema sta sredstvo za OTC.

Pogoji shranjevanja

Optimalna temperatura skladiščenja Skinorena - največ 25 ° C

Datum poteka veljavnosti

Kremo velja za uporabno 5 let, gel - v 3 letih po datumu izdaje.

Posebna navodila

Skinoren vključuje benzojska kislina - snov, ki povzroča rahlo draženje kože, sluznic in oči ter propilenglikol, ki lahko povzroči tudi draženje kože.

Ne dopustite, da krema / gel pride v oči, usta ali sluznice. Če se to še vedno zgodi, moramo oči, usta ali sluznico takoj izprati z veliko vode. Če ne morete odstraniti draženja oči, priporočamo, da se posvetujete z zdravnikom.

Med zdravljenjem papulopustularne rozacee priporočljivo je, da ne uporabljate detergentov, ki vsebujejo alkohol, pa tudi veziv, abrazivnih ali piling sredstev in alkoholnih raztopin.

Analogi Skinoren

Strukturni analog gela Skinoren (generični) - gel Azelik. Generiki kreme so zdravila Oskrba in Aziks Derm.

Cena analogov se začne na 157 rubljev (približno v tem znesku bo stalo pet gramske gume Azelik 15%).

Skinoren za otroke

Zdravilo lahko predpisuje otrokom, starejšim od 12 let. Odmerka ni treba prilagajati.

Ni zanesljivih podatkov, da je zdravilo Skinoren varno za otroke, mlajše od 12 let. Tudi varnost in učinkovitost uporabe sredstva za zdravljenje papulopustularne rozacee pri otrocih, starejših od 12 let.

Skinoren med nosečnostjo in med dojenjem

Ni znano, kako natančno so pripravki azelaične kisline namenjeni nosečnicam. Med opravili na laboratorijskih študijah na živalih ni bilo dokazov o neposrednih ali posrednih negativnih vplivov na potek nosečnosti, embriologije, razvoj plodu, med porodom in postnatalni razvoj.

Kljub odsotnosti neposrednih kontraindikacij na aplikacijo je treba kreme in gel med nosečnostjo uporabljati previdno.

Novorojenčki ne smejo biti izpostavljeni zdravilu Skinoren, zdravljeni koži ali dojki. Ni zanesljivih podatkov o tem, ali lahko azelaična kislina prodre v mleko ženske.

Kljub temu je bilo v in vitro poskusih z ravnotežnimi dializnimi tehnikami ugotovljeno, da takšne možnosti ni mogoče popolnoma izključiti. Zaradi tega je priporočljivo, da zdravilo uporabljate previdno in s soglasjem zdravnika.

Mnenja o Skinorena

Krema in gel Skinoren - in pričevanja sta potrditev - dokazali sta se kot učinkovito orodje v boju proti jegulje, in uporabo gela z rozacea v nekaterih primerih lahko vpliva na povezave patogeneze bolezni.

Med glavne prednosti droge potrošniki opozarjajo, da Skinoren dobro izsuši posledične vnetne elemente, se bori zaprte comedones, To ubija bakterije, ki sprožijo nastanek aken (ki deluje v tem primeru, ne le na površini kože, temveč tudi v globljih plasteh kože), odpravlja sijaj, kože belila, ki se lahko uporabljajo za profilakso.

Kozmetologi v pregledih gela opozarjajo, da je zdravilo resnično učinkovito, vendar pa morajo videti redno in vsaj tri mesece, da bi videli rezultat.

Glavna skrivnost zdravila je, da ima kumulativni učinek, zato je večina negativnih povratnih informacij, povezanih z dejstvom, da Skinoren ni pomagal rešiti težave akne, pogosto zaradi nepravilne in / ali nepravilne uporabe izdelka.

Druga pomembna lastnost zdravila je pomanjkanje odziva na učinke sončne svetlobe in učinek na svetlobo občutljivosti kože, kar vam omogoča, da ga uporabite sami kot kremo za kozmetiko.

To pomeni, da analiziramo preglede strokovnjakov in uporabnikov, lahko sklepamo, da Skinoren resnično zdravi akne, počne pa počasi in postopoma.

Po cosmetologists, da bi učinek bolj izrazit in dolgotrajno, zdravljenje treba dopolniti s pravilno in redno čiščenje obraza, toniranje, z uporabo brezalkoholne tonike (bolje z rastlinskimi ekstrakti ali kislin), kožo vlažilne kreme nekomedogennymi svetlobe.

In da ne bi bile neutemeljene, mnoge ženske in deklice dopolnijo svoje fotografije pred in po drogi:

Outs sredstev iz visoke stroške in dejstvo, da je v prvih dneh (in včasih tednov), je njena uporaba spremlja neprijetne občutke: srbenje, pekoč občutek (včasih tudi precej močna) in mravljinčenje kože.

Kaj je bolje, krema ali gel Skinoren?

Kot večina drugih zdravil za zdravljenje akne, Skinoren ima več kot eno odmerno obliko. V zvezi s tem se naravno postavlja vprašanje: "Kaj naj izberem - smetano ali gel?".

Po preučevanju navodil za oba proizvoda je mogoče ugotoviti, da ima krema in gel neznatne razlike v sestavi: zato je koncentracija aktivne snovi v gelu 15% in v smetani - 20.

To je posledica dejstva, da gel ima polimerno bazo, ki izloča vsebnost maščob in alkohola, zahvaljujoč kateri azelaična kislina penetrira hitreje in lažje v kožo, kar zagotavlja hitrejšo olajšanje aken. Tako gel ne potrebuje dodatnih 5% aktivne snovi.

Približno 70% gela je sestavljeno iz vode, koncentracija maščob v njej - 3%. Kar se tiče smetane, v njej je voda 50% volumna, maščobe pa 15%.

Mast (tako smetana kot gela) je treba nanesti na kožo dvakrat na dan. V tem primeru, gel je optimalna oblika za ljudi z maščobo kožo, smetana Priporočljivo je tudi za uporabo v suhi, normalni ali občutljivi koži.

Kompleksen učinek na negativne dejavnike, ki povzročajo nastanek akne in rozacea, gel / smetana ne koži prevesi in ne povzroča zasvojenosti.

V pregledih gel Skinoren je indicirano, da se proizvod hitro absorbira, ne pušča nobenih prozorcev in oljnatega sijaja na koži. Poleg tega gel iz aken ima hidratacijski in hladilni učinek, ki vam omogoča, da jo uporabite za nanašanje pod ličenjem.

V pregledih smetana Skinoren Ljudje, ki jih uporabljajo ljudje, pišejo, da krema ne le zdravi akne, ampak tudi učinkovito odstrani preostale na obrazu post-akni, pomaga, da se znebite pigmentnih madežev, vrne koži čudovito barvo in zdravje.

Nemogoče je nedvoumno reči, katera oblika Skinorene je boljša. Čeprav je razlika v sestavi sredstev minimalna, je nekdo bolj primeren gel, in nekdo - smetana. Nekateri opozarjajo, da je uporaba zdravila (zlasti v začetnih fazah zdravljenja) povezana z neprijetnimi občutki.

Zato pri izbiri tega ali tega sredstva proti akni, da ne poškodujete kože in ne otežite poteka bolezni, je treba upoštevati priporočila izkušenega dermatologa.

Cena Skinorene

Koliko stane Skinoren iz aken v ruskih lekarnah?

Povprečna cena Skinoren gela na ruskem farmacevtskem trgu:
za cevko 15 g - s 480 rubljev;
za cevko 30 g - od 845 rubljev;
za cevko 50 g - od 1170 rubljev.

Cena anti-akne kreme v St. Petersburgu in Moskvi se giblje od 845 do približno 1500 rubljev.

Stroški Skinoren iz aken v ukrajinskih lekarnah

Cena gel Skinoren v Ukrajini - od 85 UAH. Cena smetane Skinoren v lekarnah velikih mest (na primer, v Harkovu ali v Kijevu) - od 240 UAH.

Cena droge v Belorusiji

V Belorusiji lahko kupite gel v povprečju za 65.000 bel. rubljev za cevko 5 gramov. Cena 30-gramske cevi je od 160000 bel. rubljev. Povprečna cena mazila (smetana) je 170000 bel. rubljev.

SKINOREN

◊ Gel za zunanjo uporabo 15% od bele do bele z rumenkastim barvnim odtenkom, neprozorno.

Pomožne snovi so: propilenglikol, polisorbat 80, lecitin, poliakrilna kislina, trigliceridi, natrijev hidroksid, natrijev edetat, benzojska kislina, prečiščena voda.

5 g - aluminijaste laminirane cevi (1) - kartonske škatle.
15 g - aluminijaste laminirane cevi (1) - kartonske škatle.
30 g - aluminijaste laminirane cevi (1) - kartonske škatle.
50 g - aluminijaste laminirane cevi (1) - kartonske škatle.

◊ Krema za zunanjo uporabo 20% bela, homogena, mat.

Pomožne snovi: benzojska kislina, makrogol gliceril stearat, stearat zmes gliceril, cetostearil alkohol, cetil palmitat in gliceridi maščobnih kislin kokosovega olja, tsetostearil etilkapronat, propilen glikol, glicerol 85%, prečiščena voda.

30 g - aluminijaste cevi (1) - kartonske škatle.

Zdravilo za zdravljenje aken. Azelaična kislina normalizira motene procese keratinizacije v foliklu lojnih žlez, zmanjšuje vsebnost prostih maščobnih kislin v lipidih kože in zmanjšuje njegovo vsebnost maščob. Prikazuje protimikrobno aktivnost proti Propionibacterium acnes in Staphylococcus epidermidis. Protivnetni učinek povzroča tudi zmanjšanje presnove nevtrofilcev in zmanjšanje produkcije prostih radikalnih oblik kisika. Azelaična kislina ima odmerni in časovno odvisni zaviralni učinek na rast in sposobnost preživetja nenormalnih melanocitov.

Po nanašanju na kožo se azelaična kislina praktično ne absorbira v sistemski krvni obtok (ne več kot 3,6% z enim nanosom 5 g gela ali smetane).

Del sesali azelainsko kislino izločajo preko ledvic v nespremenjeni obliki, in del v obliki dikarboksilnih kislin (C7, C5), narejenih iz azelainske kisline z beta-oksidacijo.

- akne vulgaris (akne vulgaris);

- hiperpigmentacija, vklj. melasma, kloazma (za smetano);

- rozacea (za gel).

Režim odmerjanja in trajanje zdravljenja sta določeni posamezno. Zdravilo je predpisano odrasli in otroci, starejši od 12 let.

Pred nanašanjem zdravila kožo očistite z vodo ali blagom čistilno kozmetiko, nato osušite.

Kremo ali gel se nanaša na prizadeta področja kože enakomerno s tanko plastjo 2-krat / dan (zjutraj in zvečer) in rahlo podrgnil. Zdravilo je treba uporabiti v zadostnih količinah, vendar ne pretirano (približno 2,5 cm zadostuje za celotno površino obraza). Zdravilo je treba redno uporabljati med zdravljenjem, trajanje pa je odvisno od klinične slike bolezni in resnosti simptomov. Kdaj akne vulgaris izboljšanje je običajno opaziti po 4 tednih. Da bi dosegli najboljše rezultate, je treba zdravilo nadaljevati že več mesecev. Dodatna zaščita kože pred UV žarki med zdravljenjem aken ni potrebna.

Kdaj melasma zdravilo se uporablja kot smetana. Minimalno trajanje zdravljenja je 3 mesece, za najboljše rezultate pa je treba Skinoren kremo redno uporabljati. V celotnem obdobju zdravljenja z melasmo je treba uporabiti sredstva za zaščito pred soncem (UVB in UVA), da se prepreči poslabšanje bolezni, ki jo povzroča sonce, in / ali ponovno pigmentacijo beljenih površin.

Na začetku zdravljenja lahko majhno število bolnikov občuti lokalno draženje, ki se kaže kot hiperemija, luska, eritem, pekoč občutek, srbenje. V večini primerov ti simptomi niso zelo izraziti in med zdravljenjem nekaj dni izginejo sami.

V zelo redkih primerih so možne alergijske reakcije na koži (izpuščaj).

Do sedaj ni podatkov o prevelikem odmerjanju.

Skinoren gel, smetana: navodila za uporabo

Skinorene je topikalni pripravek z izrazitim antiproliferativnim in baktericidnim delovanjem, ki se uporablja za zdravljenje rozacee, vulgarnih aken in povečane pigmentacije kože.

Oblika formulacije in sestava pripravka

Pripravek Skinoren je na voljo v obliki gela in kreme za zunanjo uporabo.

Gel 15% volumna aluminijastih cevi 5,15,30 in 50 g paketa lepenke s priloženim podrobnim opisom. Vsebino epruvete - gel bele ali rumenkaste v 1 g pripravka vsebuje 150 mg učinkovine - azelainsko kislino, kot tudi število pomožnih snovi - propilenglikol, prečiščeno vodo, benzojeve kisline, trigliceridi.

Krema Skinorene 20% je na voljo v aluminijastih ceveh po 30 g v kartonski embalaži s podrobnimi navodili. Vsebina cevi je gosta homogena bela barva brez posebnega vonja.

V 1 g kreme vsebuje 200 mg aktivne sestavine aktivna - azelainska kislina, kot tudi več pomožnih snovi - benzojske kisline, kokosovega olja, propilen glikol, glicerol 85% cetostearil alkohol.

Indikacije za uporabo

Pripravek Skinoren v obeh dozirnih oblikah je predpisan bolnikom v naslednjih primerih:

 • Acne vulgaris;
 • povečana pigmentacija kože, in sicer melazma, kloazma (za pripravo v obliki smetane);
 • rozacea (indikacija za gel).

Kontraindikacije

Zdravilo ima številne kontraindikacije za uporabo, zato morate pred začetkom zdravljenja natančno prebrati navodila. Skinorena na kožo ni mogoče uporabiti v naslednjih primerih:

 • starost do 12 let - to je posledica pomanjkanja kliničnih izkušenj uporabe;
 • posamezna nestrpnost do sestavin zdravila;
 • odprte rane za krvavitev na področju uporabe;
 • pioderma in streptokokne okužbe kože.

Način uporabe in odmerjanje

Skinoren v obliki gela in kreme je namenjen samo zunanji uporabi. Zdravilo se uporablja za zdravljenje bolnikov, starejših od 12 let. Zdravnik doloci trajanje zdravljenja na individualni osnovi.

Pred nanosom zdravila na kožo se prepričajte, da je čista in suha. Zdravilo nanese tanko plast na prizadeto površino 2-krat na dan, zjutraj in zvečer. Kremo ali gel je treba rahlo zrcaliti s poteznimi gibi.

Zdravljenja z zdravilom ne smete prekiniti takoj, ko se pojavijo prve izboljšave, saj lahko to povzroči poslabšanje bolezni. Kreme ali gel je treba redno uporabljati po čiščenju in toniranju kože (na obrazu).

Ljudem s povečano kožno maščobo in aknami je predpisan Skinoren v obliki gela, bolniki s hiperpigmentacijo pa morajo uporabiti Skinorene kremo.

Uporaba med nosečnostjo in dojenjem

Podatki o varnosti zdravil za bodoče mater in zarodke niso na voljo, ker niso izvajali kliničnih preskušanj Skinoren med bodočimi materami. Glede na te informacije uporabite zdravilo v katerikoli obliki sproščanja v prvem trimesečju nosečnosti, ko se pojavijo polaganje in nastanek plodnih organov, ni priporočljivo. V drugem in tretjem trimesečju je uporaba Skinorena možna pod nadzorom zdravnika, če korist za mater presega morebitno tveganje za nerojenega otroka.

Ni znano, ali je aktivna učinkovina Skinoren z materinim mlekom dodeljena in kako lahko to vpliva na dojenčka, zato se mora mati za oskrbo pred začetkom uporabe smetane ali gela posvetovati z zdravnikom. Morda bo za obdobje zdravljenja primerneje prekiniti dojenje.

Neželeni učinki

Zdravilo v kateri koli obliki sproščanja bolniki dobro prenašajo, vendar pri posameznikih s povečano individualno občutljivostjo lahko nastanejo nekateri neželeni učinki:

 • žganje v kraju uporabe;
 • piling kože (za gel);
 • hiperemija kože in občutek toplote;
 • mravljinčenje in srbenje kože.

V nekaterih primerih lahko alergijski izpuščaji povzročijo vrsto urtikarije, v tem primeru pa se je treba posvetovati z zdravnikom. V vseh drugih situacijah pojavljanje neželenih učinkov ne zahteva odprave zdravljenja z zdravili.

Preveliko odmerjanje

Vendar pa niso opisani primeri prevelikega odmerjanja s Skinorenom, da bi se izognili razvoju negativnih simptomov, zato ne priporočamo zlorabe smetane ali gela. Pri zaužitju zdravila (to se pogosto zgodi pri otrocih), priporočamo, da sproži bruhanje in damo katerokoli zdravilo iz skupine enterosorbentov. Praviloma ni potrebna nobena druga posebna obravnava.

Medsebojno delovanje zdravila z drugimi zdravili

Skinoren v obliki smetane ali gela se lahko kombinira z drugimi lokalnimi preparati, vendar je v tem primeru potrebno pred časom uporabiti različna sredstva.

Posebna navodila

Med uporabo zdravila Skinoren v obliki gela lahko bolnik po absorpciji zdravila opazi rahlo pekoč občutek na koži. Po 10 minutah ta pojav preide, zato ne skrbite. Če koža po uporabi zdravila močno srbeči ali ugrizne, je priporočljivo zmanjšati odmerek gela za eno aplikacijo.

Pri zdravljenju Skinerenove hiperpigmentacije kože se posvetujte z zdravnikom o dodatni zaščiti kože pred negativnimi učinki UV žarkov. Ko se Skinoren nanese na kožo, se izogibajte temu, da izdelek pride v oči, če se zgodi slučajno, nato pa takoj očistite oči z veliko tekočo vodo in se obrnite na oftalmologa.

Če med uporabo zdravila več kot 2 tedna ni opaziti izboljšanja stanja kože, je priporočljivo, da se ponovno posvetujete z zdravnikom, morda je, da zdravljenje ni bilo pravilno predpisano.

Analogi gela in kreme Skinoren

Analoge Skinorena so krema Azix-derm and Skinocline, preden se s temi analogi nadomešča predpisano zdravilo, se mora bolnik posvetovati z zdravnikom.

Pogoji za izdajo in shranjevanje zdravila

Skinoren v obliki gela in smetane lahko prosto kupite v lekarnah, saj ta recept od zdravnika ni potreben.

Gel je treba hraniti pri temperaturi, ki ne presega 20 stopinj na mestu, ki je otrokom nedostopno. Rok uporabe zdravila od datuma izdelave je 2 leti, ob koncu tega obdobja je treba gel zavreči.

Krema Skinoren je dovoljena za shranjevanje pri temperaturi, ki ni večja od 30 stopinj, preprečite segrevanje in neposredno sončno svetlobo na cev. Rok uporabnosti zdravila v tej obliki sproščanja je 3 leta od datuma proizvodnje, navedenega na embalaži.

Cena skorje

Stroški Skinoren v lekarnah v Moskvi so 970 rubljev za smetano in 615 rubljev za gel, cena se lahko spreminja glede na volumen tuba.

Skinoren

Skinoren: navodila za uporabo in pregledi

Latinsko ime: Skinoren

ATX koda: D10AX03

Zdravilna učinkovina: Azelaična kislina (Acidum azelaicum)

Proizvajalec: Intendis Business Group CJSC BAYER (Nemčija)

Posodobite opis in fotografijo: 02.11.2017

Cene v lekarnah: od 671 rubljev.

Skinoren je topikalno zdravilo z antibakterijskim in antiproliferativnim delovanjem za zdravljenje rozacee, aken in hiperpigmentacije.

Oblika izdaje in sestave

 • krema za zunanjo uporabo 20%: homogena konsistenca, mat, bela (30 g v aluminijastih ceveh, 1 cev v kartonski snop);
 • gel za zunanjo uporabo 15%: neprozorna, bela do bela z rumenkastim odtenkom barve (5, 15, 30 in 50 g v cevi iz aluminijastega laminiranega, 1 cev v kartonski snop).

Zdravilna učinkovina Skinarena - azelaična kislina:

 • 1 g smetane - 200 mg;
 • 1 g gela - 150 mg.

Pomožni kreme sestavine: mešanica cetostearil alkohol, gliceril stearat, cetil palmitat in glicerida maščobnih kislin kokosovega olja, propilen glikol, tsetostearil etilkapronat, makrogol gliceril stearat, 85% glicerol, benzojska kislina, prečiščeno vodo.

Pomožne sestavine gela: poliakrilna kislina, polisorbat 80, dinatrijev edetat, trigliceridi, propilenglikol, benzojska kislina, natrijev hidroksid, lecitin, prečiščena voda.

Farmakološke lastnosti

Farmakodinamika in farmakokinetika

Azelaična kislina, aktivna sestavina zdravila Skinoren, ima protibakterijske lastnosti, ki določajo njegovo učinkovitost pri zdravljenju aken (aken). Snov lahko neposredno vpliva na folikularno (lasno) hiperkeratozo.

In vivo in in vitro azelainske kisline inhibira keratinocitnega proliferacijo (osnovna plast epidermalna celic) in normalizira terminalne diferenciacije procese epidermalne celice motenj zaradi aken.

Pri zdravljenju z zdravilom Skinoren opazimo znatno zmanjšanje gostote kolonij propionibakterijskih aken ter znatno zmanjšanje vsebnosti prostih maščobnih kislin v lipidih na površini kože, kar povzroči zmanjšanje vsebnosti maščob.

Mehanizem delovanja azelaične kisline na patogene procese, ki se pojavljajo pri rozacei, ni natančno ugotovljen. Med kliničnimi preskušanji je bilo ugotovljeno, da je snov v vetru in vitro zmožna zmanjšati vnetje, s čimer se zmanjša sinteza reaktivnih metabolitov kisika (proste radikalne oblike) s proizvodnjo protivnetnih sredstev.

Azelaična kislina zavira rast nenormalnih melanocitov in zmanjša njihovo sposobnost preživetja, njegov učinek pa je odvisen od odmerka in trajanja aplikacije Skinoren.

Z lokalno uporabo, azelaična kislina prodira v vse plasti kože. V tem primeru povezava skozi poškodovano kožo presega velikost hitreje kot skozi nedotaknjeno. Po enkratni uporabi 5 g Skinorenove kreme 20% (kar ustreza 1 g azelaične kisline) stopnja absorpcije skozi kožo ne presega 3,6% celotnega odmerka.

Klinične študije o uporabi zdravila Skinoren v aknih so pokazale, da stopnja absorpcije aktivne snovi za gel in smetano ostane enaka.

Iz telesa se azelainska kislina izloči v urinu nespremenjeno. Preostala količina vstopi v reakcijo razgradnje in se presnavlja v dibazne karboksilne kisline s krajšo dolžino verige. Metaboliti, nastali kot posledica beta-oksidacije azelaične kisline, so prav tako odkriti v urinu.

Indikacije za uporabo

 • Acne vulgaris;
 • rozacea (za gel);
 • Hiperpigmentacija, vključno s kloazmo in melazmo (za smetano).

Kontraindikacije

 • starost do 12 let;
 • povečana občutljivost na komponente Skinaren.

Navodila za uporabo Skinorena: metoda in odmerek

Skinoren se uporablja zunaj.

Odmerjanje in trajanje zdravljenja sta določena posebej.

Kremo / gel enakomerno nanesemo na tanek sloj v majhni količini *, ki se nanese na prizadeta območja kože 2-krat na dan (zjutraj in zvečer) in rahlo podrgnjena. Kožo najprej očistite z mehko čistilno kozmetiko in vodo ter posušite.

* Količina zdravila mora biti zadostna, vendar ne prekomerna. Za celotno površino obraza je dovolj kremnih / gelastih trakov 2,5 cm.

Trajanje zdravljenja je odvisno od klinične slike in resnosti bolezni. Pri akinah je izboljšanje stanja običajno opaziti po 4 tednih. Za najboljše rezultate je priporočljivo, da se zdravilo nadaljuje več mesecev.

Zdravljenje melasme traja najmanj 3 mesece. V tej bolezni je treba Skinoren uporabljati v obliki kreme.

Neželeni učinki

Na začetku zdravljenja je v nekaterih primerih mogoče lokalno draženje: gori, srbenje, luska, hiperemija, eritem. Ponavadi so ti simptomi zmerno izraženi, ne zahtevajo odvzema Skinaren in so samozaposleni več dni.

V zelo redkih primerih se pojavi kožna alergijska reakcija.

Preveliko odmerjanje

Preveliko odmerjanje zdravila Skinoren trenutno ni registrirano. Za azelaično kislino je značilna nizka toksičnost na lokalni in sistemski ravni, zato se pojav simptomov zastrupitve šteje za malo verjetnega.

Posebna navodila

V primeru draženja kože je potrebno zmanjšati količino zdravila za eno samo uporabo ali zmanjšati pogostost njegove uporabe do 1 časa na dan. Po potrebi lahko Skinoren prekličete za nekaj dni.

Med zdravljenjem aken še ni potrebna dodatna zaščita kože pred ultravijoličnimi sevanjemi.

Med zdravljenjem melazme je treba uporabiti zaščito pred soncem (z zaščito pred UVA in UVB žarki), da se prepreči poslabšanje bolezni in / ali ponovna pigmentacija očiščenih površin kože.

Pri nanosu smetane / gela je treba paziti, da se izognemo stiku z očmi in rano površino. Če se to zgodi, takoj sperite z vodo.

V skladu z navodili je zdravilo Skinoren učinkovito pri epidermalnih in mešanih epidermalno-dermalnih vrstah melazme, vendar pri dermalnih melasah ni učinkovito. Pri diferencialni diagnostiki je priporočljivo uporabiti lučko za les.

Uporaba zdravila med nosečnostjo in dojenjem je možna po posvetovanju z zdravnikom. Doječe matere naj se pred hranjenjem izogibajo uporabi zdravila Skinoren na območju mlečnih žlez.

Uporaba v otroštvu

Zdravilo Skinoren se lahko daje otrokom, starejšim od 12 let. Odmerka ni treba prilagajati.

Ni podatkov o varnosti zdravila Skinoren pri otrocih, mlajših od 12 let. Prav tako niso ugotovili učinkovitosti in varnosti zdravila pri otrocih, starejših od 12 let, pri zdravljenju papulopustularne oblike rozacea.

Medsebojno delovanje z zdravili

Nobenih primerov negativne medicinske interakcije med zdravilom Skinoren in drugimi zdravili do sedaj ni bilo.

Analogi

Analogi Skinorene so: Azelik, Aziks-Derm, Skinocline, Resorcinum, Clenzite-C, Radovedni, Clindes.

Pogoji skladiščenja

Hranimo izven dosega otrok pri: Smetana - 30 ° C, gela - 25 ° C.

Rok uporabnosti - 3 leta.

Pogoji dopusta iz lekarn

Na voljo brez recepta.

Mnenja o Skinorena

Po mnenju pregledov je Skinoren v obliki gela ali smetane učinkovito zdravljenje aken, v nekaterih primerih pa uporaba gela lahko uspešno vpliva na povezave patogeneze bolezni.

Med prednostmi Skinaria kupci, upoštevajte, da se uspešno bori z zaprtimi komedoni, dobro posuši na vnetje kože žarišč v zavira aktivnost mikroorganizmov, sproži akne (tako deluje ne le na površini kože, ampak tudi v svojih globokih plasteh), beljenje kože, pomaga znebiti mastna in se lahko uporablja kot preventivni ukrep.

Kozmetologi pravijo, da zdravljenje s Skinorenom daje dobre rezultate, vendar le z dolgotrajnim zdravljenjem, ki je vsaj 3 mesece. Azelaična kislina ima kumulativni učinek, zato so negativne povratne informacije, povezane s pomanjkanjem rezultatov pri zdravljenju aken, posledica nepravilne in / ali nepravilne uporabe zdravila.

Pomembna značilnost zdravila je minimalen odziv na vpliv UV-sevanja in odsotnost vpliva na občutljivost na kožo, kar omogoča uporabo Skinoren kot kreme za nego kože pred uporabo kozmetike.

Po za bolj izrazitega in dolgotrajnega skinorenom zdravljenja učinek strokovnjakov kombiniramo z vlažilnimi kremami nekomedogennymi svetlobe, pravilni in redni čiščenje kože na obrazu, ki se uporabljajo besspirtovoj toniki, prednostno vsebujejo kislino ali rastlinske ekstrakte.

Pomanjkljivosti zdravila vključujejo visoke stroške, pa tudi pojav neželenih učinkov: dovolj močna srbenje, pekoč občutek in mravljinčenje kože.

Strokovnjaki svetujejo uporabo gela Skinoren za zdravljenje bolnikov s kožo, nagnjeno k maščobi. Krema je primerna za bolnike z normalno, suho ali občutljivo kožo.

Skinorene v vseh dozirnih oblikah ima kompleksen učinek na negativne dejavnike, ki povzročajo nastanek rozacee in aken. Hkrati ne širi kožo in ni zasvojenost.

Glede na izjave bolnikov, je gel hitro vpije ni mastna in madeže na koži. Prav tako je značilno, da hladilni in vlažilni učinek, ki omogoča njegovo uporabo kot osnovo za ličila.

Bolniki uporabljati kremo Skinoren, ki pravijo, da ne samo kaže dobre rezultate pri zdravljenju aken, ampak tudi uspešno bori ostanke naknadno aken na obrazu, povrne zdravje in naravno barvo kože, lahko znebiti starostnih peg.

Da bi ugotovili, kaj je najbolje za pacienta - gel ali smetano, je priporočljivo, da se posvetujete z dermatologom, ki bo izbral optimalno odmerek zdravila Skinoren za potek terapije.

Cena za Skinoren v lekarnah

Cena kreme Skinoren 20% v mreži lekarn se giblje od 1200 do 1350 rubljev (za 30 g cevi). Nakup Skinoren gel 150 mg / ml je lahko približno 660-750 rubljev (za cevko 15 g), 1310-1460 rubljev (za cev 30 g) ali za 1515-1700 rubljev (za cev 50 g).

Skinoren

Oblike sproščanja

Navodila Skinorena

Skinoren (farmakološko aktivna snov - azelaična kislina) - zdravilo za zdravljenje aken in hiperpigmentacije. Acne vulgaris ali akne vulgaris se razvijejo pri 80-90% mladostnikov med puberteto. Ko raste, se resnost te dermatološke bolezni zbledi, v nekaterih primerih (na primer z endokrinimi motnjami) akne po 30-40 letih ostanejo. Vzroki za akne danes označene z lekarna natančnostjo: prekomerna sebuma, proces roženenja izločanja kanale žlez lojnic, nenadzorovano širjenje Propionibacterium acnes in vnetja. Trenutno je večinsko mnenje zdravniki glede zdravljenja aken so enaki: to je, da so patogeni (namenjen vzroka in ne vpliva) in upoštevati resnost patološkega procesa. V blago in zmerno akne lahko omeji sredstva za topično aplikacijo, in če je bolezen huda, je potrebno uporabiti sistemskih zdravil (antibakterijsko in antiandrogeni agentov, retinoidov). V stalnem iskanju bolj učinkovitih metod za boj proti aknamom so znanstveniki privabili pozornost azelaične kisline, ki se je do danes uporabljala za zdravljenje hiperpigmentacije in malignih melanomov. Ni vplivala na normalne celice, vendar so agresivne maligne celice padle v polmer svojega antiproliferativnega in citostatičnega delovanja. Z nadaljnjo študijo azelaične kisline je bila njegova učinkovitost vzpostavljena tudi z aknami. Vse to je kasneje predstavljalo osnovo za pripravo preparata kožnorena, aktivne snovi, v kateri je pravkar delovala azelainska kislina. Zaradi izrazito protimikrobno, protivnetno in anti-proliferacije (zavira rast neželeno celic) učinke te snovi, skinoren takoj zaslovel kot uspešno likvidacijskega aken vulgaris in trdno je svoje mesto na farmacevtskem trgu. Ena od prednosti tega zdravila je odsotnost neželenih stranskih učinkov, ki so značilni za druga zdravila, ki se uporabljajo za zdravljenje aken.

V človeškem urinu najdemo sledi azelaične kisline. Ne glede na njihovo poreklo (endogeni ali eksogeni) se azelainsko kislino presnavlja v mitohondrijih, da dobimo netoksične metabolitov (en opeko v temeljih močnega varnostnega profila skinorena). Azelaična kislina kaže antioksidativne lastnosti, ki zavirajo nastanek prostih kisikovih radikalov. V terapevtskih odmerkih zavira sintezo DNA in zavira aktivnost mitohondrije pri malignih celicah. Poleg tega ima azelaična kislina protimikrobni učinek na aerobne in anaerobne bakterije in ima fungistatičen učinek. Pri uporabi kožnorena se število vnetnih in ne-vnetnih aken bistveno zmanjša. V tem primeru izginejo se ne le površinski mehurčki, ampak tudi globoko ležajni keloidi in ciste v debelini kože. Vendar pa bi se morali jasno zavedati dejstva, da so akne zelo "trmast" bolezen. Znatno izboljšanje v ozadju zdravljenja je mogoče pričakovati ne prej kot mesec po redni uporabi kožorena in izginotje globokih lezij ne opazimo prej kot 5-6 mesecev farmakoterapije. V povezavi s tem, da bi kožoren pokazal največji terapevtski učinek, mu je treba dati dovolj časa. Učinkovitost in varnost zdravila so proučevali v nadzorovanih kliničnih preskušanjih, v katerih so sodelovali 2000 bolnikov. Pri bolnikih s papulopustularnimi aknami je bila resnost kožnorena primerljiva z tabletiranim tetraciklinom in eritromicinom v obliki kreme. V vseh teh primerih se je kot posledica zdravila za zdravljenje število pepelnih in pustularnih aken zmanjšalo za 65-85%. Prednost "kožorene" pred "tekmeci" v študiji je bila pomanjkanje sistemskih neželenih učinkov. Kar se tiče lokalnih reakcij, je rahlo draženje kože in eritem, ugotovljeno v začetni fazi zdravljenja, sčasoma izginilo brez sledi.

Gel in krema Skinoren - navodila, recenzije, analogi

Skinoren je medicinska kemična krema ali gel, ki je namenjena zdravljenju aken in sledi po njih.

Akne je eden od glavnih težav, ki pokvarijo videz kože, ne glede na starost. Pojav aken je možen tako v mladosti kot odraslosti. Zelo pomembno je, da izberete dobro zdravilo, ki bo pomagalo odpraviti ne samo mozimi, ampak tudi po njih.

V tem članku bomo preučili, zakaj zdravniki predpisujejo zdravilo Skinoren, vključno z navodili za uporabo, analogijami in cenami tega zdravila v lekarnah. REAL COMMENTS ljudi, ki so že uporabljali Skinoren, lahko preberete v komentarjih.

Sestava in oblika sproščanja

V prodaji sta dve obliki zdravila - smetana in gela. Imajo drugačno vsebnost aktivne snovi. Gel pomeni 15% azelaične kisline in 20% v smetani.

Pomožne snovi so:

 • Propilenglikol, ki spodbuja globoko prodiranje aktivnih snovi v skrite plasti kože. Ima baktericidni ucinek na prizadetih obmocjih in dobro ohranja vlago. V gelu je 0,12 grama, v kremni analogni - 0,125;
 • Benzojska kislina uničuje mikrobe in glivične patogene. V gelski sestavi vsebuje 0,001 grama in v smetani 0,02 grama.

Klinično-farmakološka skupina: pripravek z antiproliferativnim in antibakterijskim delovanjem za zdravljenje aken, hiperpigmentacije in rozacee.

Kaj pomaga Skinoren?

Pripravek Ckinoren je priporočljiv za uporabo pri takšnih boleznih:

 • akne vulgaris;
 • hiperpigmentacija, vklj. melasma, kloazma (za smetano);
 • rozacea (za gel).

Farmakološko delovanje

Skinoren - zdravilo za zdravljenje aken in rozacea. Skinorene vsebuje zdravilno učinkovino azelaično kislino - snov z antimikrobnim učinkom. Poleg antibiotičnih učinkov ima Skinoren neposreden učinek na folikularno hiperkeratozo.

Ko se uporablja poleg zmanjšanja gostote drog Skinoren kolonizacijo bakterij Propionibacterium acnes označeno zmanjšanje deleža prostih maščobnih kislin v lipidov povrhnjice ter zaviranje procesov keratinocitnega orožja in normalizacija moten terminalno diferenciacijo povrhnjice.

Navodila za uporabo

Glede na navodila za uporabo Zdravilo Skinoren je predpisano za odrasle in otroke, stare od 12 let in več. Način odmerjanja in trajanje zdravljenja sta določeni posamezno. Pred nanosom Skinorena kožo temeljito sprati z vodo, po potrebi uporabite blag kozmetični čistilec in posušite.

Skinorene 2-krat na dan (zjutraj in zvečer) se nanese na prizadeta področja kože in se namaže z lahkimi gibi. Približno 2,5 cm kremne / gelne kolone iz cevi zadošča za celotno površino obraza. V primeru prekomernega draženja kože je treba količino zdravila Skinoren, ki se uporablja, ali pogostnost uporabe zdravila, začasno zmanjšati, do 1-krat na dan, dokler draženje ne izgine. Če je potrebno, lahko zdravljenje prekinete nekaj dni.

Trajanje zdravljenja je odvisno od klinične slike in resnosti bolezni. Pri akinah je izboljšanje stanja običajno opaziti po 4 tednih. Za najboljše rezultate je priporočljivo, da se zdravilo nadaljuje več mesecev.

Našel zaklenjenega sovražnika Fungus nohtov! Nohti bodo očiščeni čez 3 dni! Vzemi to.

Skinoren - navodila za uporabo, pravi kolegi in javnost obliko (15% gel, krema ali mazilo 20%), zdravilo za zdravljenje aken (mozolji), rosacea in hiperpigmentacija lise na koži pri odraslih, otrocih in med nosečnostjo

V tem članku lahko preberete navodila za uporabo zdravila Skinoren. Je komentarji obiskovalcev - uporabniki drog, kot tudi mnenja zdravnikov usposobljenih za uporabo Skinoren v svoji praksi. Velika zahteva je, da aktivno dodate svoje povratne informacije o zdravilu: zdravilo je pomagalo ali ni pomagalo znebiti bolezni, pri čemer so opazili zaplete in neželene učinke, ki jih proizvajalec ni navedel v opombi. Skinoren analogi v prisotnosti razpoložljivih strukturno podobnih snovi. Uporaba za zdravljenje aken (mozolji), rosacea in hiperpigmentacija lise na koži pri odraslih, otrocih in med nosečnostjo in dojenjem.

Skinoren - zdravilo za zdravljenje črnih glavic. Azelainsko kislino (učinkovina Skinoren zdravilo) normalizira motene keratinizacije procese foliklov žlez lojnic, zmanjšanje vsebnosti prostih maščobnih kislin v lipidi kože in zmanjšuje vsebnost maščobe. Prikazuje protimikrobno aktivnost proti Propionibacterium acnes in Staphylococcus epidermidis. Protivnetni učinek povzroča tudi zmanjšanje presnove nevtrofilcev in zmanjšanje produkcije prostih radikalnih oblik kisika. Azelaična kislina ima odmerni in časovno odvisni zaviralni učinek na rast in sposobnost preživetja nenormalnih melanocitov.

Farmakokinetika

Po nanašanju na kožo se Skinoren praktično ne absorbira v sistemski krvni obtok (največ 3,6% pri uporabi 5 g gela ali smetane). Del sesali azelainsko kislino izločajo preko ledvic v nespremenjeni obliki, in del v obliki dikarboksilnih kislin (C5, C7), narejenih iz azelainske kisline z beta-oksidacijo.

Indikacije

 • akne vulgaris;
 • hiperpigmentacija, vklj. melasma, kloazma (za smetano);
 • rozacea (za gel).

Oblike sproščanja

Gel za zunanjo uporabo 15%.

Kremo ali mazilo za zunanjo uporabo 20%.

Navodila za uporabo in kako jih uporabiti

Režim odmerjanja in trajanje zdravljenja sta določeni posamezno. Zdravilo je predpisano za odrasle in otroke, starejše od 12 let.

Pred nanašanjem zdravila kožo očistite z vodo ali blagom čistilno kozmetiko, nato osušite.

Kremo ali gel, ki se nanese na prizadeta področja kože enakomerno tanek sloj 2-krat na dan (zjutraj in zvečer) in rahlo potresemo. Zdravilo je treba uporabiti v zadostnih količinah, vendar ne pretirano (približno 2,5 cm zadostuje za celotno površino obraza). Zdravilo je treba redno uporabljati med zdravljenjem, trajanje pa je odvisno od klinične slike bolezni in resnosti simptomov. Pri akne vulgarisu (akne vulgaris) se izboljšanje ponavadi opazi po 4 tednih. Da bi dosegli najboljše rezultate, je treba zdravilo nadaljevati že več mesecev. Dodatna zaščita kože pred UV žarki med zdravljenjem aken ni potrebna.

Z melasmo se zdravilo uporablja kot smetana. Minimalno trajanje zdravljenja je 3 mesece, za najboljše rezultate pa je treba Skinoren kremo redno uporabljati. V celotnem obdobju zdravljenja z melasmo je treba uporabiti sredstva za zaščito pred soncem (UVB in UVA), da se prepreči poslabšanje bolezni, ki jo povzroča sonce, in / ali ponovno pigmentacijo beljenih površin.

Neželeni učinek

 • lokalno draženje, ki se kaže v obliki hiperemije, pilinga, eriteme, peki, srbenja;
 • kožne alergijske reakcije (izpuščaj).

Kontraindikacije

 • preobčutljivost za sestavine zdravila.

Uporaba v nosečnosti in dojenju

Uporaba med nosečnostjo in dojenjem je možna po posvetovanju z zdravnikom, vendar se je treba pred njeno uporabo izogibati uporabi na območju mlečnih žlez.

Posebna navodila

V primeru draženja kože je treba zmanjšati količino ene aplikacije gela ali smetane ali zmanjšati pogostost uporabe zdravila na 1 čas na dan; če je potrebno, kratkoročno odpravo drog (več dni).

Izogibajte se stiku z očmi in rano površino; V primeru nenamernega stika takoj sperite z vodo.

Dodatna zaščita kože pred UV žarki med zdravljenjem s Skinorenom ni potrebna.

Epidermalni in mešani epidermalno-kožni tipi melasme so primerni za zdravljenje s Skinorenovo smetano. Krema Skinoren ni učinkovita pri dermalni melasmi. Pri diferencialni diagnozi je priporočljivo uporabiti luč.

Medsebojno delovanje z zdravili

Interakcija zdravila Skinoren z drugimi zdravili še ni bila odkrita.

Analogi Skinoren

Strukturni analogi za zdravilno učinkovino:

Skinoren krema in gel

Analogi

 • Azelix gel;
 • Aziks - Derm.

Povprečna cena na spletu *, 1227 r. (smetana 20% 30g)

Kje kupiti:

Navodila za uporabo

Topični pripravek z antiproliferativnim in baktericidnim delovanjem. Zdravilna učinkovina: Azelaična kislina (azelaična kislina). Gel (smetana) je bela v nekaterih primerih z rumenkastim niansom, neprozorno.

Indikacije

Način uporabe

Uporablja se eksterno, topično. Pred uporabo kožo temeljito očistite pred uporabo. Gel se razdeli na lezije s tanko plastjo, dvakrat na dan zjutraj in zvečer.

Trajanje zdravljenja je individualno, odvisno od resnosti patologije. V nekaterih primerih je zdravljenje mogoče izvesti več mesecev.

Priporočeno za odrasle in otroke po 12 letih. Pomembne izboljšave se lahko pojavijo po 4 tednih neprekinjene uporabe.

Kontraindikacije

Pred uporabo zdravila natančno preberite navodila.

Glavne kontraindikacije vključujejo:

 • nestrpnost sestavin, ki tvorijo zdravilo;
 • starost do 12 let;
 • odprta travma na področju uporabe;
 • okužba kože.

Nosečnost in laktemija

Med nosečnostjo in v času hranjenja gel uporabite previdno, po posvetovanju z zdravnikom. Študije so pokazale odsotnost teratogenih lastnosti azelaične kisline. Ugotovljeno je bilo, da je količina aktivne sestavine v materinem mleku minimalna.

Njegov učinek na otrokovo telo ni povezan z nevarnostjo, saj je toksičnost zdravila nizka.

Preveliko odmerjanje

Z lokalno uporabo ni bilo mogoče najti prevelikega odmerka. Zdravila takšni primeri niso znani. Vendar strokovnjaki priporočajo, da ne zlorabljajo zdravila, ne presegajo odmerka.

Če je zdravilo nenamerno prišlo v notranjost, je vredno jemati katerikoli enterosorbent, preden je povzročil bruhanje.

Neželeni učinki

Neželeni učinki so zelo redki in med zdravljenjem izginejo. Na splošno so opazne neželene učinke na začetku zdravljenja:

Sestava

Pripravek vsebuje glavno zdravilno učinkovino:

 • azelaična kislina (mikronizirana).
 • prečiščena voda;
 • propilenglikol;
 • dinatrijev edetat;
 • lecitin;
 • benzojska kislina;
 • polisorbat 80;
 • natrijev hidroksid.

Gel (krema) za aktualnih Skinoren rabo proizvedenih v laminirane aluminijeve cevi, z zaščitno membrano: 5g, 15g, 30g, 50g. Pakiranje z gelom je pakirano v kartonsko škatlo.

Farmakologija in farmakokinetika

Azelainsko kislino vodi do normalne nenormalnosti keratinizacije v foliklov in lojnice zmanjša koncentracijo prostih maščobnih kislin v lipidi kože.

Aktivno deluje na Propionibacterium acnes in Staphyloccocus epidermidis je protimikrobno. Zdravilna učinkovina zdravila zavira rast in vitalnost melanocitov, odvisno od trajanja terapije in uporabljenega odmerka.

V sistemskem krvnem toku se zdravilo absorbira v minimalnih količinah: 3,6% na 5 g zdravila. Zdravilno učinkovino naravno izločajo ledvice, delno nespremenjene, deloma v obliki dikarboksilnih kislin.

Medsebojno delovanje Skinoren gela z drugimi zdravili

Gel se lahko kombinira z drugimi topikalnimi pripravki. Pred tem je priporočljivo narediti majhen časovni razmik med depoziti.

Posebna navodila

Pri nanašanju gela na kožo se mu je treba izogibati na sluznici oči, nosu, ustnic. Če zdravilo pride v oči, jih je treba takoj sprati s tekočo vodo in obiskati oftalmologa.

Pri dolgotrajnem pojavljanju neželenih učinkov je priporočljivo zmanjšati odmerek uporabljenega gela.

Če dva tedna po neprekinjeni uporabi zdravila ne opazite izboljšanja, je treba ponovno obiskati zdravnika. Verjetno je bila terapija napačno uporabljena ali potrebna druga priprava.

Pri nanašanju smetane morate vedno posvetovati s strokovnjakom o UV zaščiti.

Drugo

Oddaja v lekarnah brez recepta. Zdravilo shranjujemo v otroku, ki je nedostopno za otroke pri t ne več kot 20 ° C. Rok uporabnosti od datuma izdelave - 2 leti. Ob koncu obdobja gela ni mogoče uporabiti.

Mnenja

(Pustite povratne informacije v komentarjih)

[Su_quote navajajo = »Alain Kirov"] Že od začetka pubertete kompleksov o svojem problemu s kožo, ki je še vedno tako, da se ta dan, čeprav sem več kot trideset let. Občasno se pojavi izpuščaj za akne, ki za kratek čas izgine. Se je obrnil na dermatologa, in mi je svetoval, naj uporabim Skinoren gel. Izdelek je prijeten po svoji doslednosti, ni neprijetnega vonja, kar je pomembno. Priprava je bila uporabljena kot je zapisano v navodilih dvakrat na dan v tankem sloju na vseh prizadetih območjih na obrazu in vratu. Nisem imel nobenih neželenih učinkov, zato je bilo zame prvo znanje z gelom pozitivno. Po približno dveh tednih sem začel opazovati spremembe. Stari izpuščaji so posušili in sami začeli izginiti, novi se niso pojavili. Prav tako je opazil, da je koža na prej prizadetih območjih videti čimbolj zdrava, brez kakršnih koli negativnih sprememb. Če povzamem, lahko rečem, da zdravilo res deluje, učinek v mojem primeru pa je prišel dovolj hitro. Toda vsekakor je odvisno od posameznih značilnosti vsake kože. Priporočljivo je tudi, da se posvetuje z zdravnikom, tako da je natančno opredeljen vzrok za kožni izpuščaj je lahko signal o bolezni, ki zahteva resno obravnavo. [/ su_quote]

[su_quote cite = "Olga, St. Petersburg"] Moj sin je začel prehodno starost z vsemi posledicami tega procesa, to je z aknami na obrazu. Vse to komplicirajo kompleksi, živčnost. Otrok je postal zaprt in ne želi več spati, komunicirati z vrstniki. Čeprav je bil aktivni deček, je bil vedno v središču pozornosti. Poskušali so veliko sredstev iz lepih oglasov, ne pomagajo in ne pomagajo, ampak za kratek čas. Odločil se je, da se posvetuje z dermatologom, in priporočal je, da poskusite Skinoren gel. Sprva se je sin pritožil zaradi rahlega nelagodja v obliki pekočega občutka, vendar je to zelo hitro minilo. Še vedno soočeni z eno zapletenostjo, je bilo treba nenehno pritiskati na gel dvakrat na dan. To je posledica dejstva, da če ne sledite navodilom, ki zahtevajo dnevno uporabo, bo rezultat zelo težko doseči. Gelov sin je zjutraj in zvečer uporabljal tri mesece in v tem času smo dosegli odlične rezultate. Izpuščaji so se ustavili in tisti, ki so bili že na koži izginili brez sledu, ni bilo napak na koži. Skinoren se je izkazal za resnično učinkovito sredstvo, ki pomaga drugače kot druga podobna zdravila. Gel smo kupili v lekarni brez recepta. Po prenehanju zdravljenja je še enkrat šel k zdravniku in nam je potrdil, da je terapija pozitivna, brez zapletov. [/ su_quote]

[su_quote cite = "Irina, Saransk"] Zahvaljujoč Skinorenu je gel prenehal uporabljati prah in temelj. Že vrsto let je trpela s problematično kožo in poskusila veliko ne vedno učinkovitih sredstev. Ves čas sem moral nekaj skriti, pokriti, prašiti, z eno besedo, skriti mozolje od radovednih oči. Popolnoma razumem, da vsi ne želijo videti bolne kože z grdimi akni. Ko so droge iz oglaševanja prenehale pomagati, sem pregledal vso svojo prehrano in se obrnil k kozmetologom, vendar to ni pripeljalo do želenega rezultata. In potem je prišla še ena ljubezen in imam kompleksov in na koži ni jasno, kaj. Odšel sem k dermatologu in po daljšem posvetovanju je predpisal Skinoren gel. Uporabil sem ga šest mesecev. Na predhodno očiščeni koži je bil gel nanesen točno, lepo, da se ne dotika površine očesa in drugih sluznic. Ni potrebno spirati. Zdravilo uporabljate dvakrat na dan zjutraj in zvečer. Zdravnik me je takoj opozoril, da bom dosegel pravi rezultat, moral sem gel dan uporabljati dlje časa, in to sem naredil v največji možni meri in z gelom sem zelo pomagal. Zelo pomembno je, da po njej koža izgleda popolnoma zdravo in ni opaznih napak. [/ su_quote]

* - Povprečna vrednost med več prodajalci v času spremljanja ni javna ponudba

Kaj lahko akne na dlane pravijo, in kako ravnati z njimi?

Razlikuje se od črnih točk na obrazu