Skinoren gel, smetana: navodila za uporabo

Skinorene je topikalni pripravek z izrazitim antiproliferativnim in baktericidnim delovanjem, ki se uporablja za zdravljenje rozacee, vulgarnih aken in povečane pigmentacije kože.

Oblika formulacije in sestava pripravka

Pripravek Skinoren je na voljo v obliki gela in kreme za zunanjo uporabo.

Gel 15% volumna aluminijastih cevi 5,15,30 in 50 g paketa lepenke s priloženim podrobnim opisom. Vsebino epruvete - gel bele ali rumenkaste v 1 g pripravka vsebuje 150 mg učinkovine - azelainsko kislino, kot tudi število pomožnih snovi - propilenglikol, prečiščeno vodo, benzojeve kisline, trigliceridi.

Krema Skinorene 20% je na voljo v aluminijastih ceveh po 30 g v kartonski embalaži s podrobnimi navodili. Vsebina cevi je gosta homogena bela barva brez posebnega vonja.

V 1 g kreme vsebuje 200 mg aktivne sestavine aktivna - azelainska kislina, kot tudi več pomožnih snovi - benzojske kisline, kokosovega olja, propilen glikol, glicerol 85% cetostearil alkohol.

Indikacije za uporabo

Pripravek Skinoren v obeh dozirnih oblikah je predpisan bolnikom v naslednjih primerih:

 • Acne vulgaris;
 • povečana pigmentacija kože, in sicer melazma, kloazma (za pripravo v obliki smetane);
 • rozacea (indikacija za gel).

Kontraindikacije

Zdravilo ima številne kontraindikacije za uporabo, zato morate pred začetkom zdravljenja natančno prebrati navodila. Skinorena na kožo ni mogoče uporabiti v naslednjih primerih:

 • starost do 12 let - to je posledica pomanjkanja kliničnih izkušenj uporabe;
 • posamezna nestrpnost do sestavin zdravila;
 • odprte rane za krvavitev na področju uporabe;
 • pioderma in streptokokne okužbe kože.

Način uporabe in odmerjanje

Skinoren v obliki gela in kreme je namenjen samo zunanji uporabi. Zdravilo se uporablja za zdravljenje bolnikov, starejših od 12 let. Zdravnik doloci trajanje zdravljenja na individualni osnovi.

Pred nanosom zdravila na kožo se prepričajte, da je čista in suha. Zdravilo nanese tanko plast na prizadeto površino 2-krat na dan, zjutraj in zvečer. Kremo ali gel je treba rahlo zrcaliti s poteznimi gibi.

Zdravljenja z zdravilom ne smete prekiniti takoj, ko se pojavijo prve izboljšave, saj lahko to povzroči poslabšanje bolezni. Kreme ali gel je treba redno uporabljati po čiščenju in toniranju kože (na obrazu).

Ljudem s povečano kožno maščobo in aknami je predpisan Skinoren v obliki gela, bolniki s hiperpigmentacijo pa morajo uporabiti Skinorene kremo.

Uporaba med nosečnostjo in dojenjem

Podatki o varnosti zdravil za bodoče mater in zarodke niso na voljo, ker niso izvajali kliničnih preskušanj Skinoren med bodočimi materami. Glede na te informacije uporabite zdravilo v katerikoli obliki sproščanja v prvem trimesečju nosečnosti, ko se pojavijo polaganje in nastanek plodnih organov, ni priporočljivo. V drugem in tretjem trimesečju je uporaba Skinorena možna pod nadzorom zdravnika, če korist za mater presega morebitno tveganje za nerojenega otroka.

Ni znano, ali je aktivna učinkovina Skinoren z materinim mlekom dodeljena in kako lahko to vpliva na dojenčka, zato se mora mati za oskrbo pred začetkom uporabe smetane ali gela posvetovati z zdravnikom. Morda bo za obdobje zdravljenja primerneje prekiniti dojenje.

Neželeni učinki

Zdravilo v kateri koli obliki sproščanja bolniki dobro prenašajo, vendar pri posameznikih s povečano individualno občutljivostjo lahko nastanejo nekateri neželeni učinki:

 • žganje v kraju uporabe;
 • piling kože (za gel);
 • hiperemija kože in občutek toplote;
 • mravljinčenje in srbenje kože.

V nekaterih primerih lahko alergijski izpuščaji povzročijo vrsto urtikarije, v tem primeru pa se je treba posvetovati z zdravnikom. V vseh drugih situacijah pojavljanje neželenih učinkov ne zahteva odprave zdravljenja z zdravili.

Preveliko odmerjanje

Vendar pa niso opisani primeri prevelikega odmerjanja s Skinorenom, da bi se izognili razvoju negativnih simptomov, zato ne priporočamo zlorabe smetane ali gela. Pri zaužitju zdravila (to se pogosto zgodi pri otrocih), priporočamo, da sproži bruhanje in damo katerokoli zdravilo iz skupine enterosorbentov. Praviloma ni potrebna nobena druga posebna obravnava.

Medsebojno delovanje zdravila z drugimi zdravili

Skinoren v obliki smetane ali gela se lahko kombinira z drugimi lokalnimi preparati, vendar je v tem primeru potrebno pred časom uporabiti različna sredstva.

Posebna navodila

Med uporabo zdravila Skinoren v obliki gela lahko bolnik po absorpciji zdravila opazi rahlo pekoč občutek na koži. Po 10 minutah ta pojav preide, zato ne skrbite. Če koža po uporabi zdravila močno srbeči ali ugrizne, je priporočljivo zmanjšati odmerek gela za eno aplikacijo.

Pri zdravljenju Skinerenove hiperpigmentacije kože se posvetujte z zdravnikom o dodatni zaščiti kože pred negativnimi učinki UV žarkov. Ko se Skinoren nanese na kožo, se izogibajte temu, da izdelek pride v oči, če se zgodi slučajno, nato pa takoj očistite oči z veliko tekočo vodo in se obrnite na oftalmologa.

Če med uporabo zdravila več kot 2 tedna ni opaziti izboljšanja stanja kože, je priporočljivo, da se ponovno posvetujete z zdravnikom, morda je, da zdravljenje ni bilo pravilno predpisano.

Analogi gela in kreme Skinoren

Analoge Skinorena so krema Azix-derm and Skinocline, preden se s temi analogi nadomešča predpisano zdravilo, se mora bolnik posvetovati z zdravnikom.

Pogoji za izdajo in shranjevanje zdravila

Skinoren v obliki gela in smetane lahko prosto kupite v lekarnah, saj ta recept od zdravnika ni potreben.

Gel je treba hraniti pri temperaturi, ki ne presega 20 stopinj na mestu, ki je otrokom nedostopno. Rok uporabe zdravila od datuma izdelave je 2 leti, ob koncu tega obdobja je treba gel zavreči.

Krema Skinoren je dovoljena za shranjevanje pri temperaturi, ki ni večja od 30 stopinj, preprečite segrevanje in neposredno sončno svetlobo na cev. Rok uporabnosti zdravila v tej obliki sproščanja je 3 leta od datuma proizvodnje, navedenega na embalaži.

Cena skorje

Stroški Skinoren v lekarnah v Moskvi so 970 rubljev za smetano in 615 rubljev za gel, cena se lahko spreminja glede na volumen tuba.

Skinoren

Opis je trenutno vklopljen 06.03.2015

 • Latinsko ime: Skinoren
 • ATX koda: D10AX03
 • Aktivna sestavina: Azelaična kislina (Acidum azelaicum)
 • Proizvajalec: Poslovna skupina Intendis CJSC BAYER (Nemčija)

Sestava

Sestava gel Skinoren: mikroniziran azelaična kislina v koncentraciji 150 mg / g, polisorbat 80, poliakrilna kislina, propilenglikol, lecitin, natrijev hidroksid, trigliceridi, benzojska kislina, dinatrijev edetat, prečiščena voda.

Sestava Skinorena, proizvedena v obliki mazila, azelainska kislina v koncentraciji 200 mg / g. Kot uporabljamo pomožne sestavine: benzojska kislina, gliceril makrogol zmes cetostearil alkohol, gliceril stearat, gliceridi kokosovo olje maščobnih kislin in tsetilpalmita, tsetostearil etilkapronat, glicerol 85%, propilenglikol, prečiščena voda.

Oblika izdaje

Skinoren ima dve odmerni obliki:

Gel ima videz bele ali rahlo rumenkaste neprozorne snovi. Prodaja prihaja v cevi 5, 15, 30 in 50 gramov.

Krem matenska bela homogena masa. Oblika izpustnih cevi je 30 gramov.

Farmakološko delovanje

Lokalno zdravljenje aken. V pripravi je vključen azelaična kislina učinkovito odstranjuje vnetje, izrazito antibakterijski in keratolitični učinki.

Ima bakteriostatične lastnosti glede na propionibacterium akne (Propionibacterium acnes) - Gram (+) bakterij, ki povzroča nastanek aken, pa tudi glede na epidermalni stafilokoki (Staphylococcus epidermidis).

Farmakodinamika in farmakokinetika

Učinkovitost Skinorena pri zdravljenju Akne (akne) je posledica antibakterijskih lastnosti azelaične kisline in sposobnosti snovi, da ima neposreden učinek folikularna (laserska) hiperkeratoza.

V modelih in vivo in in vitro zavira proliferacijo keratinocitov (glavnih celic epidermalne plasti) in normalizira okužene akne terminalni procesi diferenciacije celice povrhnjice.

V ozadju droge se znatno zmanjša gostota kolonij propionibacterium akne, pa tudi znatno zmanjšanje koncentracije brez maščobnih kislin v lipidih na površini kožni pomik (zaradi tega se vsebnost maščobe v koži zmanjša).

Mehanizem delovanja azelaične kisline na patogene pojave, ki se pojavijo, ko rozacea, ni natančno nameščen. V več študijah je bilo ugotovljeno, da je v modelih in vitro in ex vivo snov sposobna odvzeti vnetni proces, zmanjšati proizvodnjo reaktivnih metabolitov kisika (njegove proste radialne oblike) in tvorbo protivnetnih sredstev.

Azelaična kislina ima zaviralni učinek na rast in vitalnost glede odmerka in odvisnosti od časa nenormalni melanociti.

Po lokalni uporabi zdravila azelaična kislina prehaja v vse plasti kože in prodre v poškodovano kožo na red velikosti hitreje kot v nedotaknjeni. Skupaj po enkratni uporabi 5 gramov 20% kreme Skinoren (kar ustreza 1 gramu azelaične kisline) se skozi kožo absorbira največ 3,6% odmerka.

Klinične študije o uporabi akne je pokazala, da je stopnja absorpcije azelaične kisline za smetano in za gel enaka.

S telesa se snov delno izloči z urinom v čisti obliki, njegov ostanek prehaja skozi cikel razgradnih reakcij in se razgrajuje v dikarboksilne kisline s krajšo dolžino verige. Izdelki beta-oksidacije azelaične kisline najdemo tudi v urinu.

Indikacije za uporabo

Gel Skinoren je namenjen zdravljenju papulopustularne oblike aken na obrazu blagih in / ali zmernih resnosti, kot tudi pri zdravljenju papulopustične oblike rozacea.

Indikacije za uporabo kreme so akne bolezni (pogosti akne) in melasma.

Kontraindikacije

Skinoren je kontraindiciran pri osebah s preobčutljivostjo na azelaično kislino ali katero koli pomožno snov v pripravku.

Neželeni učinki

Skinoren ne povzroča razvoja sistemskih neželenih učinkov. V kliničnih preskušanjih so bile ugotovljene samo lokalne reakcije na zdravljenje z zdravili. Simptomi, povezani z uporabo gela ali kreme, so praviloma blagi ali zmerni; pogosto se njihovo število zmanjšuje z nadaljevanjem zdravljenja.

Najpogosteje v kliničnih študijah so bili zabeleženi srbenje, pekoč občutek in bolečina na mestu uporabe mazila.

Redka, povečana suha koža, parestezija na mestu nanosa kreme / gela. Pri bolnikih z rozacea verjetnost razvoja ni izključena lokalni edem dermis na mestu uporabe.

Pri bolnikih z akne v več primerih (s frekvenco ≥1 / 1000 do

Preveliko odmerjanje

Azelaična kislina je nizko toksična snov (na lokalni in sistemski ravni), zaradi česar je preveliko odmerjanje zdravila in pojav zastrupitve malo verjeten.

Interakcija

Študije o drogah in drugih oblikah interakcij z zdravili niso bile izvedene. Sestava Skinorena ne pomeni nobene neželene interakcije njenih posameznih komponent, kar bi spremenilo varnostni profil objekta. Farmakospecifična interakcija v kontroliranih študijah ni bila ugotovljena.

Pogoji prodaje

Gel in krema sta sredstvo za OTC.

Pogoji shranjevanja

Optimalna temperatura skladiščenja Skinorena - največ 25 ° C

Datum poteka veljavnosti

Kremo velja za uporabno 5 let, gel - v 3 letih po datumu izdaje.

Posebna navodila

Skinoren vključuje benzojska kislina - snov, ki povzroča rahlo draženje kože, sluznic in oči ter propilenglikol, ki lahko povzroči tudi draženje kože.

Ne dopustite, da krema / gel pride v oči, usta ali sluznice. Če se to še vedno zgodi, moramo oči, usta ali sluznico takoj izprati z veliko vode. Če ne morete odstraniti draženja oči, priporočamo, da se posvetujete z zdravnikom.

Med zdravljenjem papulopustularne rozacee priporočljivo je, da ne uporabljate detergentov, ki vsebujejo alkohol, pa tudi veziv, abrazivnih ali piling sredstev in alkoholnih raztopin.

Analogi Skinoren

Strukturni analog gela Skinoren (generični) - gel Azelik. Generiki kreme so zdravila Oskrba in Aziks Derm.

Cena analogov se začne na 157 rubljev (približno v tem znesku bo stalo pet gramske gume Azelik 15%).

Skinoren za otroke

Zdravilo lahko predpisuje otrokom, starejšim od 12 let. Odmerka ni treba prilagajati.

Ni zanesljivih podatkov, da je zdravilo Skinoren varno za otroke, mlajše od 12 let. Tudi varnost in učinkovitost uporabe sredstva za zdravljenje papulopustularne rozacee pri otrocih, starejših od 12 let.

Skinoren med nosečnostjo in med dojenjem

Ni znano, kako natančno so pripravki azelaične kisline namenjeni nosečnicam. Med opravili na laboratorijskih študijah na živalih ni bilo dokazov o neposrednih ali posrednih negativnih vplivov na potek nosečnosti, embriologije, razvoj plodu, med porodom in postnatalni razvoj.

Kljub odsotnosti neposrednih kontraindikacij na aplikacijo je treba kreme in gel med nosečnostjo uporabljati previdno.

Novorojenčki ne smejo biti izpostavljeni zdravilu Skinoren, zdravljeni koži ali dojki. Ni zanesljivih podatkov o tem, ali lahko azelaična kislina prodre v mleko ženske.

Kljub temu je bilo v in vitro poskusih z ravnotežnimi dializnimi tehnikami ugotovljeno, da takšne možnosti ni mogoče popolnoma izključiti. Zaradi tega je priporočljivo, da zdravilo uporabljate previdno in s soglasjem zdravnika.

Mnenja o Skinorena

Krema in gel Skinoren - in pričevanja sta potrditev - dokazali sta se kot učinkovito orodje v boju proti jegulje, in uporabo gela z rozacea v nekaterih primerih lahko vpliva na povezave patogeneze bolezni.

Med glavne prednosti droge potrošniki opozarjajo, da Skinoren dobro izsuši posledične vnetne elemente, se bori zaprte comedones, To ubija bakterije, ki sprožijo nastanek aken (ki deluje v tem primeru, ne le na površini kože, temveč tudi v globljih plasteh kože), odpravlja sijaj, kože belila, ki se lahko uporabljajo za profilakso.

Kozmetologi v pregledih gela opozarjajo, da je zdravilo resnično učinkovito, vendar pa morajo videti redno in vsaj tri mesece, da bi videli rezultat.

Glavna skrivnost zdravila je, da ima kumulativni učinek, zato je večina negativnih povratnih informacij, povezanih z dejstvom, da Skinoren ni pomagal rešiti težave akne, pogosto zaradi nepravilne in / ali nepravilne uporabe izdelka.

Druga pomembna lastnost zdravila je pomanjkanje odziva na učinke sončne svetlobe in učinek na svetlobo občutljivosti kože, kar vam omogoča, da ga uporabite sami kot kremo za kozmetiko.

To pomeni, da analiziramo preglede strokovnjakov in uporabnikov, lahko sklepamo, da Skinoren resnično zdravi akne, počne pa počasi in postopoma.

Po cosmetologists, da bi učinek bolj izrazit in dolgotrajno, zdravljenje treba dopolniti s pravilno in redno čiščenje obraza, toniranje, z uporabo brezalkoholne tonike (bolje z rastlinskimi ekstrakti ali kislin), kožo vlažilne kreme nekomedogennymi svetlobe.

In da ne bi bile neutemeljene, mnoge ženske in deklice dopolnijo svoje fotografije pred in po drogi:

Outs sredstev iz visoke stroške in dejstvo, da je v prvih dneh (in včasih tednov), je njena uporaba spremlja neprijetne občutke: srbenje, pekoč občutek (včasih tudi precej močna) in mravljinčenje kože.

Kaj je bolje, krema ali gel Skinoren?

Kot večina drugih zdravil za zdravljenje akne, Skinoren ima več kot eno odmerno obliko. V zvezi s tem se naravno postavlja vprašanje: "Kaj naj izberem - smetano ali gel?".

Po preučevanju navodil za oba proizvoda je mogoče ugotoviti, da ima krema in gel neznatne razlike v sestavi: zato je koncentracija aktivne snovi v gelu 15% in v smetani - 20.

To je posledica dejstva, da gel ima polimerno bazo, ki izloča vsebnost maščob in alkohola, zahvaljujoč kateri azelaična kislina penetrira hitreje in lažje v kožo, kar zagotavlja hitrejšo olajšanje aken. Tako gel ne potrebuje dodatnih 5% aktivne snovi.

Približno 70% gela je sestavljeno iz vode, koncentracija maščob v njej - 3%. Kar se tiče smetane, v njej je voda 50% volumna, maščobe pa 15%.

Mast (tako smetana kot gela) je treba nanesti na kožo dvakrat na dan. V tem primeru, gel je optimalna oblika za ljudi z maščobo kožo, smetana Priporočljivo je tudi za uporabo v suhi, normalni ali občutljivi koži.

Kompleksen učinek na negativne dejavnike, ki povzročajo nastanek akne in rozacea, gel / smetana ne koži prevesi in ne povzroča zasvojenosti.

V pregledih gel Skinoren je indicirano, da se proizvod hitro absorbira, ne pušča nobenih prozorcev in oljnatega sijaja na koži. Poleg tega gel iz aken ima hidratacijski in hladilni učinek, ki vam omogoča, da jo uporabite za nanašanje pod ličenjem.

V pregledih smetana Skinoren Ljudje, ki jih uporabljajo ljudje, pišejo, da krema ne le zdravi akne, ampak tudi učinkovito odstrani preostale na obrazu post-akni, pomaga, da se znebite pigmentnih madežev, vrne koži čudovito barvo in zdravje.

Nemogoče je nedvoumno reči, katera oblika Skinorene je boljša. Čeprav je razlika v sestavi sredstev minimalna, je nekdo bolj primeren gel, in nekdo - smetana. Nekateri opozarjajo, da je uporaba zdravila (zlasti v začetnih fazah zdravljenja) povezana z neprijetnimi občutki.

Zato pri izbiri tega ali tega sredstva proti akni, da ne poškodujete kože in ne otežite poteka bolezni, je treba upoštevati priporočila izkušenega dermatologa.

Cena Skinorene

Koliko stane Skinoren iz aken v ruskih lekarnah?

Povprečna cena Skinoren gela na ruskem farmacevtskem trgu:
za cevko 15 g - s 480 rubljev;
za cevko 30 g - od 845 rubljev;
za cevko 50 g - od 1170 rubljev.

Cena anti-akne kreme v St. Petersburgu in Moskvi se giblje od 845 do približno 1500 rubljev.

Stroški Skinoren iz aken v ukrajinskih lekarnah

Cena gel Skinoren v Ukrajini - od 85 UAH. Cena smetane Skinoren v lekarnah velikih mest (na primer, v Harkovu ali v Kijevu) - od 240 UAH.

Cena droge v Belorusiji

V Belorusiji lahko kupite gel v povprečju za 65.000 bel. rubljev za cevko 5 gramov. Cena 30-gramske cevi je od 160000 bel. rubljev. Povprečna cena mazila (smetana) je 170000 bel. rubljev.

SKINOREN

◊ Gel za zunanjo uporabo 15% od bele do bele z rumenkastim barvnim odtenkom, neprozorno.

Pomožne snovi so: propilenglikol, polisorbat 80, lecitin, poliakrilna kislina, trigliceridi, natrijev hidroksid, natrijev edetat, benzojska kislina, prečiščena voda.

5 g - aluminijaste laminirane cevi (1) - kartonske škatle.
15 g - aluminijaste laminirane cevi (1) - kartonske škatle.
30 g - aluminijaste laminirane cevi (1) - kartonske škatle.
50 g - aluminijaste laminirane cevi (1) - kartonske škatle.

◊ Krema za zunanjo uporabo 20% bela, homogena, mat.

Pomožne snovi: benzojska kislina, makrogol gliceril stearat, stearat zmes gliceril, cetostearil alkohol, cetil palmitat in gliceridi maščobnih kislin kokosovega olja, tsetostearil etilkapronat, propilen glikol, glicerol 85%, prečiščena voda.

30 g - aluminijaste cevi (1) - kartonske škatle.

Zdravilo za zdravljenje aken. Azelaična kislina normalizira motene procese keratinizacije v foliklu lojnih žlez, zmanjšuje vsebnost prostih maščobnih kislin v lipidih kože in zmanjšuje njegovo vsebnost maščob. Prikazuje protimikrobno aktivnost proti Propionibacterium acnes in Staphylococcus epidermidis. Protivnetni učinek povzroča tudi zmanjšanje presnove nevtrofilcev in zmanjšanje produkcije prostih radikalnih oblik kisika. Azelaična kislina ima odmerni in časovno odvisni zaviralni učinek na rast in sposobnost preživetja nenormalnih melanocitov.

Po nanašanju na kožo se azelaična kislina praktično ne absorbira v sistemski krvni obtok (ne več kot 3,6% z enim nanosom 5 g gela ali smetane).

Del sesali azelainsko kislino izločajo preko ledvic v nespremenjeni obliki, in del v obliki dikarboksilnih kislin (C7, C5), narejenih iz azelainske kisline z beta-oksidacijo.

- akne vulgaris (akne vulgaris);

- hiperpigmentacija, vklj. melasma, kloazma (za smetano);

- rozacea (za gel).

Režim odmerjanja in trajanje zdravljenja sta določeni posamezno. Zdravilo je predpisano odrasli in otroci, starejši od 12 let.

Pred nanašanjem zdravila kožo očistite z vodo ali blagom čistilno kozmetiko, nato osušite.

Kremo ali gel se nanaša na prizadeta področja kože enakomerno s tanko plastjo 2-krat / dan (zjutraj in zvečer) in rahlo podrgnil. Zdravilo je treba uporabiti v zadostnih količinah, vendar ne pretirano (približno 2,5 cm zadostuje za celotno površino obraza). Zdravilo je treba redno uporabljati med zdravljenjem, trajanje pa je odvisno od klinične slike bolezni in resnosti simptomov. Kdaj akne vulgaris izboljšanje je običajno opaziti po 4 tednih. Da bi dosegli najboljše rezultate, je treba zdravilo nadaljevati že več mesecev. Dodatna zaščita kože pred UV žarki med zdravljenjem aken ni potrebna.

Kdaj melasma zdravilo se uporablja kot smetana. Minimalno trajanje zdravljenja je 3 mesece, za najboljše rezultate pa je treba Skinoren kremo redno uporabljati. V celotnem obdobju zdravljenja z melasmo je treba uporabiti sredstva za zaščito pred soncem (UVB in UVA), da se prepreči poslabšanje bolezni, ki jo povzroča sonce, in / ali ponovno pigmentacijo beljenih površin.

Na začetku zdravljenja lahko majhno število bolnikov občuti lokalno draženje, ki se kaže kot hiperemija, luska, eritem, pekoč občutek, srbenje. V večini primerov ti simptomi niso zelo izraziti in med zdravljenjem nekaj dni izginejo sami.

V zelo redkih primerih so možne alergijske reakcije na koži (izpuščaj).

Do sedaj ni podatkov o prevelikem odmerjanju.

Skinoren gel

Povratne informacije

To je ravno sredstvo, ki mi je rešilo kožo, popolnoma odstranili črne pike, očistili mozolje. Učinek je viden že v prvem tednu uporabe. Po nanosu gel tingles, zato bi to pomenilo, da je učinek izginil, kot piše proizvajalec, v Italiji.

Zelo priročen za uporabo, redno uporablja, hvala za moj čisti obraz! Mimogrede, jo lahko uporabite kot podlago za tonsko kremo!

Spletna stran ima dve podrobnejši pregledi s fotografijami tukaj.

Strani

Uporabil sem ga točno, le tam kjer so vnetja. Ta gel je zažgal mojo kožo, namesto da bi se zacveli pojavljali ogromne rdeče lise, so se znebili vseh. Ne vem, zakaj ta učinek.

Tudi dan sem kupil Skinoren. Zamrla je za noč - za jutro je bila vsaka koža v rdečih točkah in skaliranje. 2 dneva koža "odpaívala" humidifying masochkami. Težko je bilo. Kot ljudje uporabljajo vsak dan 2-krat za mene ostaja skrivnost.

Postavil sem se točno. Ponavadi "pour" na najbolj neobčutljiva mesta na obrazu. Hvala Bogu, ti kraji niso ogorčeni.

Da skinnoren ne za vsako kožo. Dolgo ne morejo. se zelo suši, nato se težko strdi. Torej. koža bi morala biti resnično problematična, da jo uporabite. Ni za majhne posamezne mozolje)

Resnično pomaga. Vzrok za srbenje, pekočo kožo, morda celo njen piling, je mogoče rešiti uporabo dodatnega pripravka metrogila.. Odpravil bo vse neprijetne občutke na koži in pripomogel k čim hitrejšemu zdravljenju.

Imam Skinoren, samo gel, ampak smetano, uporabljam ga večinoma le za noč, sem ga postavil na obraz in včasih celo zjutraj pod tonalnik.

Prvič, ko sem ga začel uporabljati pred tremi meseci, občutki niso bili prijetni, moj obraz je bil res pekoč in vnetja se niso zmanjšala, zato sem jo zapustil.

Pred nekaj tedni sem se odločil ponovno poskusiti. punce, resnično, povsem nasprotno, ne prepoznavam obraza - krema mi pomaga. Kar ti resnično všeč je, da se idealno obnaša pod tonalnikom.

Me je ta krema dobesedno rešil pryschey.Konechno, da je ravno "živahna" :) - suši kožo, vendar pa mi je le res pomagal, ampak preden sem se potrudil tisoč različnih drugih mazil, zmlevkov.

Pomagal mi je veliko in je bil odrešenje za mene!

Skinorene obstaja v dveh oblikah sproščanja: 15% gela in 20% smetane. Na voljo v 5 in 30 gramih prostornine. Majhne cevi so povprečno 300 malo, velik na 750. Aktivna snov - azelainska kislina - nima ničesar opraviti s hormoni, je derivat vitamina A.

Uporabljam ga več kot eno leto - pomaga zelo dobro in ne posuši moje nepredvidljive kože. Učinek, seveda, le med uporabo. Treba je upoštevati, da Skinoren z redno uporabo znatno pobliže kožo. Poleti z lahkoto dosežemo pegavost, ne pa opekline.

Pomaga z mozolji?

Ideja je da. :) Pospešuje celjenje obstoječih lezij, preprečuje nastanek novih, spodbuja resorpcijo brazgotine po zobci, pore, zmanjšuje Mastna kože, gladi njeno teksturo in barvo. Toda, kot je razvidno iz pregledov, niso primerne. Skinorenu bi svetoval le za ljudi s hudimi aknami. Vse enako, par ali dve mozolji pred mesečnim - ni indicev za uporabo takšnega resnega pravnega sredstva. To zdravilo, ne medicinska kozmetika.

Jasno je. Na srečo so se jegulje obvozile. Toda dober agent za kožo, ki ga želim!

Dekleta poskušajo bolje BAZIRON, le poleti je bolje, da ga ne uporabljam), mi pomaga zelo močno iz mozoljcev

In kaj je Baziron boljši od Skinoren?

Bolje, da to ne povzroča navad, stane vse manj in učinkoviteje, čeprav je obraz po prvih aplikacijah preprosto bolj rdeč, je bolje, da ga uporabljate na počitnicah, sčasoma se bo koža uporabila. vendar je vredno. Imel sem furunculosis, akne in akne, na splošno popoln šopek. vsi so izginili.. Skinoren je pomagal, vendar začasno. Po pol leta se je koža navadila na to.

Ja, Bazironova stvar! Ampak imam tako bleščečo kožo, da je izginila. Raztrgam noč in pol noči "meditiram", da zaspite! Potem je koža močno olupljena, vendar je vredno!

Baziron iz iste opere. :) Pomagal mi je v mojem času, vendar sem ga odlično posušil. Tukaj, nekomu.

Splošna groza. Šepetajo vsi obrazi, naravnost vsaj na steni vzpenjanja, in iz aken sploh ne pomagajo, še slabše postanejo

Če bi morali podlaga skinoren derivat vitamina A, za tiste, ki ne trpijo zaradi pogostih hudega izpuščaja iti Radevit (pregled je na voljo) ali retinojska mazilo (ne morem kupiti, da pustite komentarje).

Dekleta Baziron potrebno postaviti piko in ne po vsem obrazu, bris na mozolj, se posuši in je vse v redu, sem svetoval prijatelj, ona ga uporablja šele zdaj moj mučenik, preveč!

Praznik je lahko, vendar ne v poletnih mesecih, in lahko rečem, da nimam rdečino od njega tam in ga zagrabi za dolgo časa! In ko zamazan Baziron mozolj je izginil, kraj krema bris maščobe, da se posuši ni bilo vse volja ok!

Zakaj vsi pišejo, da je to poleti nemogoče? Zdaj ga želim kupiti (Basiron ace) in načrtujem, da ga uporabljam poleti, saj je poleti od vročine in skoči gor bika.

Mislim, da so lahko pigmentne pike.

Lahko se oblikujejo pigmentirane pike. Skoraj vsi pripravki te vrste ni mogoče uporabiti v spomladansko-poletnem obdobju, če se sončite v solarijskem salonu in blatu ob jemanju vitamina D.

Lahko ste razumna oseba in razmišljate o lepoti nohtov ("Eugene Onegin" Alexander Pushkin)

No, na splošno je peroksid z antiseptično lastnostjo! Njegov učinek je podoben dejanju običajnega peroksida! Zato ne vem, zakaj je to nemogoče podnevi. To ni retinoid, kar povzroča pigmentacijo. V samem navodilu je zapisano, da sonce povzroča dodatno draženje kože, kar je nezaželeno. Bolje je, da se seveda posvetujem, vendar ga bom še vedno uporabljal le za noč.

to pišem, da je poleti škodljivo, ker sem prebral nekje napisano, je potrebno iskati. Obstaja nekaj snovi, ki je ni mogoče uporabiti.

Lucifiera, ampak koliko si 5 gr. dovolj?

Življenje je treba živeti, tako da je bilo neprijetno povedati, vendar se je lepo spomniti.

če je to še vedno pomembno, bi rad rekel, da je bil velik paket (30 g) manjkal 3 mesece, ko sem ga uporabil na celotnem obrazu 2-krat na dan.

vendar na splošno, ko sem prvič uporabil gel, je bil rezultat fino - akne, rdečica je izginila, koža po nanosu pa je bila večkrat matirana. Toda po prekinitvi je začel ponovno uporabljati in reakcija je bila nekako neustrezna - nič ni šlo, izpuščaji so postali še bolj + peeling kože. grozo!

Imam skinnoren kremo, tako srečna, da nisem poskušala zdraviti teh mozoljev, le Skinoren me je rešil.

In jaz sem tukaj Skinoren ne pomaga (((Na začetku uporabe je rahlo mravljinčenje občutek. Posledice preteklosti in začeli luščenje kože. V resnici, pod neposrednim valjanih dol paltsami.Seychas minilo nekje 3 mesece od datuma začetka uporabe. Zbadanje, suha koža, luščenje opravil in skupaj z njimi želeni učinek. (((zdravnik pravi, da se uporabljajo in še več, in mislim, da je koža že navadil. akne je vse, kar je in potrkal na 5-6 kosov. akne zmerno hude papule, tip pustularni. koža je mastna in zdaj tudi nagnjeni k alergijam je postal ((((krema je treba preprečiti nastanek novih x vnetje, vendar nič, da ni (((((Bom iščejo druge načine, kljub temu, da je zdravnik vztrajal na nadaljnjo uporabo Skinoren.

Ne bi nadaljeval, če bi imel takšno reakcijo. V navodilih, če se ne motim, je zapisano, da se učinek razvije tedne skozi 3, dejansko se izkaže še hitreje - vsaj sem imel tako. V vsakem primeru je tri mesece trpljenja IMHO dovolj za razumevanje, da sredstvo ni ustrezalo.

Me moj Kozmetičarka splošno prepovedano uporabljati to orodje (to je bilo dolgo časa, se ne spomnim, za kaj razlogi). Mimogrede, lahko hiša se uporablja levomikol (samo ne odnese!), Lokalno ali na celotnem obrazu, razen oči in ustnic, seveda, -I res pomaga, da se znebite rdečico in vnetja. Ponoči se ne priporoča, saj je zelo maščobna in zelo dolgo absorbirana, vsa oblečena na blazino.

Histerija, seveda hvala, toda že dolgo je to poskusil L'vomecol. Če se ne motim, je to lepljivo, lepljivo, transparentno zdravilo. Lokalno podmazane mozolje. Ne na mo-glo.

Spominjam se tudi z balzamom Vishnevosok, mučil sem kožo, vendar rezultat ni bil impresiven.

Ariana, poiščite vzrok v telesu takrat! Želodec, jetra ali ginekologija. Ne mučite kože z masochlets - to ne bo pomagalo!

Hvala Isterika)))) Iŝu, iŝu, iŝu. ))) Ni konca in nobenega roba. Le zdravnikom je lažje napisati napitnico, kot pa kopati v človeško telo, ki poskuša najti težave. Potisnejo se iz enega v drugo, vendar na ničelen občutek. ((((

In slišal sem, da se akne vzpon zaradi pršice, demodicosis poklical, ko je bilo moje čelo prekrit z aknami imam, zakaj branje v mrežo o tem in misli na klopi, nato pa pravkar kupil skinoren ne takoj seveda, vendar je vse šlo. Čeprav kožni govornik ne pomaga pri demodikozi. Sem skinoren, kako to pomaga - vsaj ni nova, in obstajajo sledovi stare glavo, ko ga uporabljate, oseba, ki je čista, in je prenehala bris, da ponovno začne (((((

Levomikol iz aken. Kaj je kaj. mu mazilil sem luknjo v piercing popka, ko prebodeno le, da občutek ni obstajala, se razvajajte s tem smeti kup oblačil, nato pa pljunil, prenehal bris vse hitro prenehal vesicate :) Kdo je kupil skinoren, teden lokalno tvorijo nalepke eno nesrečno mozolj na licu, ne obžaluje zorenja ali čučanj. Vpliv sploh ne vidim. in včeraj zamazan krema eksfoliak jutro akne le rdeče mesto. Ne razumem, zakaj sem ga tedensko zdravil, če bi lahko vse rešil?

Rysička, Mislim, skinorenom ti uporabili ni zaman. To je samo, da ima kumulativni učinek in priporočljivo je, da razbije po celem obrazu, če imajo težave težave. Samo tako se je zgodilo, da je vaš pryshch Eksfoliak končno zaključil, to je vse.))) In če želite uporabljati piko, da je bolje kupiti Baziron AC (aktivno vesch benzoil peroksid). Seveda drago, a dovolj dolgo. Še vedno je krema z isto snovjo Klerasil-ultra, Oxy-5 ali 10. Mislim, da je bolj dostopna. Tukaj))))

Ne verjamem, da je v mojem primeru potrebno raztrgati ves obraz, nimam toliko težav, no, par bo prišel ven pred CD-jem ali samo sladkarije. Ali je to potrebno? kaj je v mojem primeru boljše? o basidonu, ki sem ga prebral, je kot klepet? Zdi se mi, da za nakupno točko nekaj mesecev žlica za vedro ni donosna. pisatelj pri meni, ko je bil še vedno v študentih, niti noben rezultat ni bil

Bazon je smetana! čudovita stvar. Zdaj imam skoraj popolno kožo, samo podkutane je treba odstraniti do konca)))) močno svetujem. )))

Basilon je celo pomagal mojemu možu (čeprav zinerit (samo klepetanje) na njem sploh ni delal).

Fu bason z zineritom zmešan. Hvala za namig, vsaj da se ne zopet zopet, dokler ne pridem v lekarno. Dobro je, da sem etyn skinnyen malyuyuyuyusyyy cev kupil. fuh.

Rysichka, potem bolje kupiti gelsko smetano Baziron in ne trpim)))) Lahko se dotakne nasosit.Ob tega na vsaki strani pišejo.

Skinoren je predpisal dermatologa z aplikacijo za celoten obraz. In točno, to ne pomaga veliko, saj je njegovo delovanje usmerjeno na dolgo in ACUMULATIVE ukrepanje v uporabi.

Skinoren nesmiselno razmazati lokalno po vnetju, morajo uporabljati nekaj mesecev na celotnem obrazu, razen površine okoli oči, če vam ustreza, super.
Prišel je k meni. Uporablja se približno šest mesecev.
Sprva sem jaz ščepec, jaz pozivam k pilingu, toda to je edino sredstvo, ki mi je pomagalo.
Takšne vnetje na obrazu, ki je bilo pred njim, je od takrat odšlo.
In ne pozabite - z občutljivo kožo morate vzeti gel, ne smetano. Krema bo gorela.
In zinerit mi ni pomagal. Ko ga uporabite, naslednji dan - draženje in izgorela koža, kot pergamentni papir.

Koekto, ampak meni nekdo ne pomaga och že. Piling in mravljinčenje ne povzročata več. Uporabljam ga od sredine septembra letos. Že porabili 2 cevi, 30 g, in izpuščaji so bili, in še naprej pour. ((((To je še vedno povezan s hormoni, vendar sooooo ne želim, da začnete piti ((((sem mislil, da Skinoren vse enako delo je, ampak očitno ne obstajajo čudeži ((((

Veliko infilacij perelopatila. Najdeno je zdravilo Tretinoin (princesa tudi svetoval tukaj na mestu), vendar je v Rusiji predrago - 4700 za kremo 20 g ali samo na internetu v tujini, da naroči. Nočem se vključiti.

Lahko jesti kakšno analogno. Pravijo, da Differin ni nič takega. Deluje blažje od Tretinoina. Vse jih je treba uporabljati že dolgo časa.

Pomagajte mi Retinoicno mazilo. To je čisti vitamin A. To je predpisal moj dermatolog-kozmetolog. Hotela me je čakati tudi na Roakkutan, vendar še vedno ne govorim, kako lahko. Upam na to mazilo. Zdi se, da, čeprav je vse boljše. Ampak ona ima ogromen negativni učinek. Grozna suhost ustnic. Ja, in koža je zelo debela.

Prebral sem tudi, da je mazilo Ichthyol zelo dobro. S tem je mozolj raste hitreje. Kupil sem, sam ga bom doživel.

Dobro opravljeno, da od Roaccutane odrekel to isto gesto, je imel toliko stranskih učinkov, samo sem tvoj dermatolog namignil o tem v nevednosti, kot mi je prebral predavanje, ušesa v tubulih.

Še nisem zavrnil! Obstajajo takšni trenutki, gledam v obraz in mislim: "No, zagotovo bom pila!" Bil sem že obupen v tem neenakem boju :))

Veš, tudi jaz sem obupana, zato se sam pogledam in včasih vikam, sanjam o lepi koži. Toda, kot sem rekel, je ta droga zelo težka, po mnenju dermatologa po tečaju pa ne priporočamo rojstva več kot 5 let (domnevno tveganje patologije). Ne, no, si lahko predstavljate kakšno kemijo je!

Navodila pravijo 2 meseca, vendar zdravniki ne priporočajo šest mesecev. Približno 5 let je seveda pretiravanje. Ampak se strinjam, da ta droga mami. Jaz sem že na forumu o njem. Masa podochek. Ampak, če res ne pomagam, in če to pomaga, potem za nekaj časa. In to je moj šest mesecev, odkar se je začelo z nobeno od teh stvari, in še naprej, sem že utrujen, da odidem do zdravnikov in porabim veliko denarja za nekaj, kar mi nikakor ne pomaga.

Če ne najdem drugih načinov, bom pio ROA na lastno odgovornost.

o ROA: odkar sem bil star 18 let, sem imel peklensko kožo: vnetja povsod, razen kože okoli oči. Obdelana pol leta: tablete - maska ​​za masko (pripravljena v lekarni na recept dermatologa) + nekaj slabega, se ne spomnim točno. Vnetja so izginila. Občutila se je občutljivost kože, včasih so se izstopile nekaj pryssov (čisto čokolado tik pred zvokom, včasih sem šel predaleč z njim ((()

Lansko zimo spet vse-izpuščaj izpraznjena skinoren, zamazan do poletnih izboljšanja bo v nekaj tednih, je yuzala dolg, učinek ni šlo po prenehanju uporabe. Še vedno ne morem dati, da kožo po letih zdravljenja aken pustoši: levo po aknah, majhnih vial. Ponudili so rumeni piling ali glikolični - medtem ko mislim, da koža zelo slabo prenaša vsa sredstva. Prijatelji z Avene linijo za občutljivo kožo Bioderma mitsellyarkoy in LUMENE kremo brez parabenov v modri kozarec. In to je vse. Na žalost pa ne rešujejo težav. Samo pranje in vlaženje.

Bilo je lansko zimo, pa ni super-kritične probleme, sem prosil, da imenuje Roa, ki sem je bila zavrnjena, je dejal, da imajo skoraj vse standarde, in je zelo težko za kožo, kot zadnje upanje. Spomin na svoje težave v 18 letih, ko človek enostavno boli, vnetje na vnetje, če ne želijo, da gredo ven, ampak samo vstati zjutraj ni hotel, prekleto, tako da sem pripravljen za jesti ničesar, celo zemljo, z vsemi stranskimi učinki, tako da vodi obraz v redu. Tisti, ki so imeli blage kožne težave, verjetno ne bi razumeli. In razumem, kaj pomeni, da mečejo denar za čiščenje, plačanih metode, olupki, tokoterapiyu, fonoferez, mazila, kreme, in učinek 0, ali pa je šibka.

Koekto, ena od dveh stvari: ali kozmetolog pravkar ne želi veliko truda, ali imam res grozno kožne težave v svojem mnenju.

Pri meni zdaj izlije na obraz 2-3 bolečih možganov-shishki z eno in drugimi stranmi ali stranmi. Toda tisto, kar je bilo prej, je nebesa in zemlja! Vseeno pa so izboljšave brez ROA. Baziron mi je dobro pomagal, očistil je številna vnetja, zdaj se borim z posameznikom. Toda z ogledalom sploh ni mogoče pristopiti, tk. roke in srbečice, da bi dobili nekaj ven in ga vzemite.

Zadržim se zadnjega upanja. Želim kupiti Zinerit, nenadoma, bo to pomagalo.

Poskusite najti v vašem mestu dermatologa z izkušnjami pri zdravljenju Roa. Ne kozmetičar, ki bo iztisnil denar od tebe, naredil lapping, poultices in čiščenje, in sicer dermatolog. Naj pogleda na tebe in pove svoje mnenje. Pri nas številne zasebne klinike sploh ne izvajajo zdravljenja z navedenim preparatom, vodi ravnatelj. KVD in ena plačana klinika. Ostali se ne želijo truditi.

In še vedno je dobro spustiti ali iti k gastroenterologu in ginekologu-endokrinologu. Kaj bom naredil v času skoraj oglas bili do celo posamezni izbruhi redka, in post-akne problem bi bilo treba v celoti rešiti z odpravo že izoliran vnetja. Skoraj vedno problem nastane v notranjosti, ga je treba najti in to je vse. Tukaj je moja sestra poje kot konj, začinjene, sladke, opere, kot pravijo, kar Bog pošlje, maske naredi brez včasih vlažilna krema črnih biserov (br..u me celo straši na to frazo), Face brez ene točke, malo komaj vidne točke na nosu, in to je vse. Ta obraz lahko zamazate s tonalnimi, celo luksi, čeprav mase, prahom in ne skrbijo za parabene in smukec v prahu.

In če ne zacnete z notranje strani, učinek zunanjih sredstev ne bo dovolj.

Jaz sem pot, bo ginekolog in gastroenterolog je bil pred kratkim imenovan, zaradi dejstva, da je skrb, ki se uporablja pravilno, in problem je še vedno tam. Tudi če gomonalnye imenovana kontracepcijska sredstva, pijem, prijatelj, in pomagal začeti ima mastno kožo s pore kot kraterjih vulkana in vnetja. Zdaj lahko hodimo brez prahu in tona. Torej, glavna stvar ni, da se ne bi odrekli. No, in ne stojte še vedno, če zdravnik ali zdravljenje ne pomaga.

Skinoren

Oblike sproščanja

Navodila Skinorena

Skinoren (farmakološko aktivna snov - azelaična kislina) - zdravilo za zdravljenje aken in hiperpigmentacije. Acne vulgaris ali akne vulgaris se razvijejo pri 80-90% mladostnikov med puberteto. Ko raste, se resnost te dermatološke bolezni zbledi, v nekaterih primerih (na primer z endokrinimi motnjami) akne po 30-40 letih ostanejo. Vzroki za akne danes označene z lekarna natančnostjo: prekomerna sebuma, proces roženenja izločanja kanale žlez lojnic, nenadzorovano širjenje Propionibacterium acnes in vnetja. Trenutno je večinsko mnenje zdravniki glede zdravljenja aken so enaki: to je, da so patogeni (namenjen vzroka in ne vpliva) in upoštevati resnost patološkega procesa. V blago in zmerno akne lahko omeji sredstva za topično aplikacijo, in če je bolezen huda, je potrebno uporabiti sistemskih zdravil (antibakterijsko in antiandrogeni agentov, retinoidov). V stalnem iskanju bolj učinkovitih metod za boj proti aknamom so znanstveniki privabili pozornost azelaične kisline, ki se je do danes uporabljala za zdravljenje hiperpigmentacije in malignih melanomov. Ni vplivala na normalne celice, vendar so agresivne maligne celice padle v polmer svojega antiproliferativnega in citostatičnega delovanja. Z nadaljnjo študijo azelaične kisline je bila njegova učinkovitost vzpostavljena tudi z aknami. Vse to je kasneje predstavljalo osnovo za pripravo preparata kožnorena, aktivne snovi, v kateri je pravkar delovala azelainska kislina. Zaradi izrazito protimikrobno, protivnetno in anti-proliferacije (zavira rast neželeno celic) učinke te snovi, skinoren takoj zaslovel kot uspešno likvidacijskega aken vulgaris in trdno je svoje mesto na farmacevtskem trgu. Ena od prednosti tega zdravila je odsotnost neželenih stranskih učinkov, ki so značilni za druga zdravila, ki se uporabljajo za zdravljenje aken.

V človeškem urinu najdemo sledi azelaične kisline. Ne glede na njihovo poreklo (endogeni ali eksogeni) se azelainsko kislino presnavlja v mitohondrijih, da dobimo netoksične metabolitov (en opeko v temeljih močnega varnostnega profila skinorena). Azelaična kislina kaže antioksidativne lastnosti, ki zavirajo nastanek prostih kisikovih radikalov. V terapevtskih odmerkih zavira sintezo DNA in zavira aktivnost mitohondrije pri malignih celicah. Poleg tega ima azelaična kislina protimikrobni učinek na aerobne in anaerobne bakterije in ima fungistatičen učinek. Pri uporabi kožnorena se število vnetnih in ne-vnetnih aken bistveno zmanjša. V tem primeru izginejo se ne le površinski mehurčki, ampak tudi globoko ležajni keloidi in ciste v debelini kože. Vendar pa bi se morali jasno zavedati dejstva, da so akne zelo "trmast" bolezen. Znatno izboljšanje v ozadju zdravljenja je mogoče pričakovati ne prej kot mesec po redni uporabi kožorena in izginotje globokih lezij ne opazimo prej kot 5-6 mesecev farmakoterapije. V povezavi s tem, da bi kožoren pokazal največji terapevtski učinek, mu je treba dati dovolj časa. Učinkovitost in varnost zdravila so proučevali v nadzorovanih kliničnih preskušanjih, v katerih so sodelovali 2000 bolnikov. Pri bolnikih s papulopustularnimi aknami je bila resnost kožnorena primerljiva z tabletiranim tetraciklinom in eritromicinom v obliki kreme. V vseh teh primerih se je kot posledica zdravila za zdravljenje število pepelnih in pustularnih aken zmanjšalo za 65-85%. Prednost "kožorene" pred "tekmeci" v študiji je bila pomanjkanje sistemskih neželenih učinkov. Kar se tiče lokalnih reakcij, je rahlo draženje kože in eritem, ugotovljeno v začetni fazi zdravljenja, sčasoma izginilo brez sledi.

Vegameal.com

Skinoren gel: navodila + zdravnikovo mnenje.

 • z admin
 • 25. decembra 2012
 • 12. mesto
 • 454nbsp Pogledi
 • 0 Delnice
 • Facebook
 • Google+

Za danes je to zdravilo eno od petih najbolj priljubljenih zdravil za akne, in to ni slučajno. Tisoči, več deset tisoč ljudi bodo samozavestno potrdile, da resnično daje odličen učinek. Kljub precej veliki ceni ima veliko oboževalcev, njihovo število pa nenehno narašča. Kaj je skrivnost?

Navodila za uporabo

Skinoren - zdravilo iz kategorije medicinske kozmetike, vendar mnogi menijo, da konvencionalne kozmetike, nekaj iz ene kategorije v kreme, šamponi in maske. Naučili smo se, da je v tej skupini "najbolj najbolj" skoraj vedno postane to, kar je nastal na podlagi obsežne kompleks hranilnih snovi.

Poslušanje televizijsko oglaševanje, slikati nekaj drugega nov izdelek, smo vestno zapomniti svojo veliko sestavnih delov, od katerih vsak naj doseže svoj učinek na kožo, lase in nohte. Zdi se, da je več sestavin, ki jih vsebuje neko obliko medicinske kozmetike, bolje je. Ampak pogledaš na navodila v skinoren cevni gel - in boste razočarani: njegova edina aktivna snov je azelaična kislina. Toda njegove zmogljivosti so impresivne - zaradi tega dela, zdravilo zavira rast patogenih mikroorganizmov, kar pospešuje celjenje mozoljev in zatiranja vnetje, zavira izločanje sebuma, ki zmanjšuje Mastna kože in stabilizira keratinizacije procese, pomaga očistiti obraz. Ampak to še ni vse: azelainsko kislino ima beljenja učinek, odpravo polje za pigmentacije zacelila akne.

Gel na problematičnih področjih nanese tanko plast dvakrat na dan. Žal, kljub vsem prednostim, skinoren ne sredstvo za reševalce: da bodo prvi rezultati traja 2-4 tedne, po 3 mesecih, bo učinek viden zelo jasno in popolno okrevanje bo prišel šele po šestih mesecih. Vendar pa, kot pravijo, da je vredno - nekaj tednov potrpežljivosti, in vaša koža bo videti veliko bolje.

Kot veliko drugih zdravil za akne, lahko kožorin povzroči neželene učinke: rdečina, srbenje, luskastost. Toda običajno se dobro prenaša in ne daje razlogov za zavrnitev.

Skinoren: najpogostejša vprašanja

V okviru strogih navodil ni mogoče upoštevati vsake situacije. Tisti, ki začnejo uporabljati gel, imajo pogosto težave in vprašanja; tukaj so nekateri izmed njih.

Naslednji dan po nanosu mazila se je obraz obrnil rdeče, na njem so se pojavili novi mozolji, majhni, brez pustul. Ali naj nadaljujem zdravljenje?

To je najpreprostejša reakcija draženja, stranski učinek gela. Na srečo, s časom, in sicer po 5-7 dnevih, ne bi smelo biti sledi: v večini primerov so takšni pojavi začasni.

Ali je mogoče uporabiti dekorativno kozmetiko v ozadju kožne terapije?

Če ni gledališka ličila, temveč zmerna količina kozmetičnih izdelkov, potem ja, jih je mogoče nanesti na obraz, ne da bi to vplivalo na zdravljenje. Vendar pa je treba spomniti, da je zdravljenje najbolje s čisto kožo.

Močno se suši. Kaj naj storim?

Prvič, potrebno je opazovati odmerek, ga uporabiti v tankem sloju in poskušati ne "vzpenjati" na zdrava območja. Drugič, dovoljeno je uporabljati lahki vlažilni krem. Najpomembnejše je, da najprej namažete čisto kožo s skinnorenom, ostale pa uporabite na vrhu in po možnosti po nekaj časa.

Ali se lahko kožrin uporablja za kozmetično beljenje obraza?

Zdravilo je primerno samo za medicinsko uporabo. Če je obraz pokrit s temnimi lisami iz zdravljenih aken in aken ali osebe, ki je melasma, je to zagotovo prikazano. V drugih primerih je bolje uporabiti bolj nežna sredstva - kreme z arbutinom, glikolnimi ali citronskimi kislinami.

Kakšna droga je najučinkovitejša - kožoren, basiron, zinerite?

Žal, ni očitnega odgovora. Vsak naj najde "svoje" zdravilo, ki bo zanj najboljše, ob upoštevanju vzrokov in mehanizmov pojavljanja aken pri njem.

Ali je mogoče skupaj s kožorenom uporabljati druga zdravila navznoter?

Azelaična kislina ne deluje z drugimi zdravili in nikakor ne vpliva na njihov terapevtski učinek, tako da je med zdravljenjem aken mogoče jemati vsa potrebna zdravila.

Kaj se zgodi, če med nosečnostjo uporabljam Skinorene?

Nedavne študije so pokazale, da je zdravilo praktično ne absorbira v krvni obtok in skoraj nobenih sistemskih učinkov, zato lahko v zmernih odmerkih se lahko uporablja med nosečnostjo (čeprav je v zgodnjih fazah tega se je treba izogniti) in med dojenjem.

Ko zdravnik ne more storiti brez

Malo ljudi raje previdno, ko gre za tako "nesmiselno" kot akne: praviloma, pred začetkom zdravljenja, pacienti ne gredo k zdravniku, in najprej poskusijo razpoložljiva sredstva sami. No, v tej taktiki ni nič potencialno nevarnega: res, najprej lahko ocenite svoje lastne moči in naredite dokončni vtis o bolezni in se borite z njo.

No, če se znebite izpuščaja, boste čez nekaj tednov. Včasih pa se zgodi, da stanje ostaja enako ali celo poslabša. V takšnih primerih se pojavijo različne vrste dvoumnosti. "Ali naj grem k dermatologu ali ne? In če zdravnik ne more pomagati? In kaj, če je bilo poslabšanje posledica moje krivde? "- te in podobne misli pogosto potekajo skozi um pacientov. Žal se včasih ljudje odločijo za napačen način, neuspešne neodvisne poskuse ali še bolj "tekoče" težave.

Da se ne oklevajte, se spomnite seznama situacij, v katerih lahko vaše mozolje obravnava le zdravnik.

 • Akne težave za dolgo časa, se pojavljajo v velikih količinah, skupaj z močno vnetno reakcijo, ki tvorijo globoke abscese ali cicatrices po zdravljenju.
 • Izpuščaji se pojavljajo ne le na obrazu, zgornjem delu hrbta in prsnem košu, ampak tudi na drugih delih telesa.
 • Vi ne pomagajo nobene skupine terapevtskih sredstev: antibiotiki (Zener), cink (Kuriozin), retinoidi (retinojska mazilo), njihovi analogi (differin), kompleksne priprave (skinoren) in univerzalno dejanje (baziron AU).
 • Po začetku samotretiranja imate močno alergijsko reakcijo ali izrazite neželene učinke.
 • Akne v velikem številu so nastale pri otroku, mlajšem od 13 let ali pri odraslih, starejših od 20-25 let.
 • Sčasoma hitro postajajo vse več.
 • Poleg aken ste še vedno zaskrbljeni zaradi kakršnih koli simptomov - ne samo kože, ampak tudi iz notranjih organov.

Ste našli svoje mesto na tem seznamu? Če ne, se lahko še naprej zdravite - dobro ste končali, vse vam bo uspelo ali pa se bo kmalu zgodilo. V nasprotnem primeru se prijavite na sestanek z zdravnikom. Ne bojte se, da vam bodo povedali o nejasnosti mozolja ali da ste sami povzročili poslabšanje. Nič se ne bo zgodilo. definitivno čakaš usposobljena oseba, ki pozorno poslušajo vaš problem, predpiše potrebne preglede, žrebanje za pomoč kolegom in nenazadnje pomaga pri soočanju z nadlogo, ki je za tako dolgo razvajen svoje življenje.

Avtor: Evgenia Sokolova (zdravnik)

Več uporabnih materialov:

 1. Nize: gel, tablete: navodila + zdravnikovo mnenjeIndometacin, diklofenak, ibuprofen in druga nesteroidna protivnetna zdravila.
 2. Solcoseryl mazilo, gel: navodila, uporaba + zdravnikovo mnenjeObstaja tako čudovita knjiga - "faraon" Boleslaw Prus. V enem.
 3. Panavir (supozitorije, gel, ampule, pršila, smetana) navodila + zdravnikovo mnenjeObstaja veliko zdravil z protivirusnim in imunomodulacijskim delovanjem in večino.
 4. Skinoren iz akenSkinorene je eno izmed najučinkovitejših antibakterijskih zdravil za.
 5. Quotlan (gel, smetana): navodila, cena, kje kupitiNova kozmetična priprava domače proizvodnje, imenovana "Quotlan", je že zanesljiva.

Rosacea na obrazu - zdravljenje, razlogi

Krema za beljenje Bistra iz pigmentnih madežev: sestava in lastnosti