Skinoren gel iz aken

Akne je zelo neprijeten pojav, s katerim se morate boriti. Sodobni farmacevtski izdelki ponujajo številne rešitve tega problema. In eno od najučinkovitejših sredstev za zunanjo uporabo je Skinoren gel: priporočajo ga zdravniki in profesionalni kozmetologi.

Učinek zdravila

Prav tako so mikrobi odstranimo s površine kože in iz por, je protivnetni učinek, zmanjšano nastajanje prostih kisikovih radikalov in metaboličnih nevtrofilnih granulocitov.

Značilnosti zdravljenja aken z azelaično kislino

Azelna kislina, ki je del zdravila, pomaga zmanjšati aktivnost prostih maščobnih kislin v površinskih plasti kože, zavira rast nenormalnih melanocitov in proliferacijo keratinocitov.

Antibakterijski učinek je dosežen zaradi aktivnega prenosa zdravila na kožne celice, okužene z mikrobi.

Kdo je primeren za Skinorene gel?

Posebnih kontraindikacij ni: ne priporočamo uporabe kožoren-gela samo za ljudi s posamezno nestrpnostjo do sestavin zdravila.

Mastna struktura

Glavna aktivna sestavina mazila - azelaična kislina, ki ima protimikrobni učinek.

Gel izgleda kot debela mazila prozorne ali rumenkaste barve.

Pomožne snovi, ki tvorijo gel:

 • lecitin;
 • benzojska kislina,
 • trigliceridi;
 • destilirana voda;
 • polisorbat;
 • dinatrijev edetat;
 • propilenglikol;
 • natrijev hidroksid;
 • poliakrilna kislina.

Uporaba in doziranje Skinorene gela

Na splošno je treba gel uporabiti v tankem plasti dvakrat dnevno na obrazu, vratu in dekolteju, ki jih prizadenejo akne, in nato pretehtajte s svetlobnimi gibi. Pred nanašanjem zdravila kožo očistite z vodo z uporabo mehkih kozmetičnih izdelkov.

Pomembno je, da zdravilo redno uporabljate med celotnim trajanjem zdravljenja: trajanje je odvisno od resnosti bolezni kože. Najdaljše obdobje uporabe gela je tri mesece.

Ponavadi je izboljšanje stanja kože ugotovljeno po mesecu redne uporabe zdravila. Da bi dosegli najučinkovitejši rezultat, je treba zdravljenje občasno ponoviti.

Skinoren gel cena, kje kupiti?

Stroški pakiranja gela 5 gramov variirajo od 250 do 300 rubljev, 30 gramov - od 800 do 850 rubljev.

Lahko kupite skinnor-gel v kateri koli lekarni ali naročilo v spletni trgovini z dostavo zdravila.

Kontraindikacije in neželeni učinek

Zaradi uporabe gela so možni naslednji neželeni učinki, ki se pojavljajo predvsem na samem začetku zdravljenja:

 • draženje kože;
 • eritrema;
 • pekoč občutek;
 • piling kože;
 • srbenje;
 • alergijska reakcija v obliki izpuščaja;
 • folikulitis;
 • kontaktni dermatitis.

Občutek zgorevanja in mravljinčenja običajno poteka v 15 minutah po nanosu, medtem ko med zdravljenjem izginejo druge negativne reakcije.

Analogi Skinoren gel

Skinoren-gel lahko zamenjamo z analognimi sredstvi, ki vključujejo tudi azelaično kislino.

Clindex Cream

Raztopina rezorcinola (alkohol)

Agent postane zdravljenje in obnavljanje delovanje kože, stimulira regeneracijo celic, odpravlja vnetje v tkivih. Raztopina ima tudi antiseptik in adstrigentni učinek na žarišča vnetja.

Kozmetologi uporabljajo to zdravilo kot piling in vročinsko sredstvo kot piling za globinsko čiščenje kože.

Clenzite-C gel

Mnenja

Ingeborg: "Gel mi je pomagal. Le nekaj tednov je koža postala popolnoma čista. Res je, da Skinoren zelo suši kožo, zato je bil namesto 2-krat, uporabljen le 1. Zdravljenje je bilo izvedeno pred letom dni. "

Anastazija: "Skinoren je svetoval moj dermatolog. Zapomnil bom takoj: opravil sem kompleksno zdravljenje, uporabljal sem ne samo gel, temveč tudi baziron skupaj z notranjimi antibiotiki. Rezultat je odličen! Muč iz 16 let sem mučil in po uporabi zdravila so sovražni vozli na koži izginili v samo treh mesecih in se sploh niso pojavili. Ne vem, kateri posamezni agent je vplival na pozitivni rezultat. Toda dejstvo, da je kombinacija drog dejstvo ".

Skinoren

Opis je trenutno vklopljen 06.03.2015

 • Latinsko ime: Skinoren
 • ATX koda: D10AX03
 • Aktivna sestavina: Azelaična kislina (Acidum azelaicum)
 • Proizvajalec: Poslovna skupina Intendis CJSC BAYER (Nemčija)

Sestava

Sestava gel Skinoren: mikroniziran azelaična kislina v koncentraciji 150 mg / g, polisorbat 80, poliakrilna kislina, propilenglikol, lecitin, natrijev hidroksid, trigliceridi, benzojska kislina, dinatrijev edetat, prečiščena voda.

Sestava Skinorena, proizvedena v obliki mazila, azelainska kislina v koncentraciji 200 mg / g. Kot uporabljamo pomožne sestavine: benzojska kislina, gliceril makrogol zmes cetostearil alkohol, gliceril stearat, gliceridi kokosovo olje maščobnih kislin in tsetilpalmita, tsetostearil etilkapronat, glicerol 85%, propilenglikol, prečiščena voda.

Oblika izdaje

Skinoren ima dve odmerni obliki:

Gel ima videz bele ali rahlo rumenkaste neprozorne snovi. Prodaja prihaja v cevi 5, 15, 30 in 50 gramov.

Krem matenska bela homogena masa. Oblika izpustnih cevi je 30 gramov.

Farmakološko delovanje

Lokalno zdravljenje aken. V pripravi je vključen azelaična kislina učinkovito odstranjuje vnetje, izrazito antibakterijski in keratolitični učinki.

Ima bakteriostatične lastnosti glede na propionibacterium akne (Propionibacterium acnes) - Gram (+) bakterij, ki povzroča nastanek aken, pa tudi glede na epidermalni stafilokoki (Staphylococcus epidermidis).

Farmakodinamika in farmakokinetika

Učinkovitost Skinorena pri zdravljenju Akne (akne) je posledica antibakterijskih lastnosti azelaične kisline in sposobnosti snovi, da ima neposreden učinek folikularna (laserska) hiperkeratoza.

V modelih in vivo in in vitro zavira proliferacijo keratinocitov (glavnih celic epidermalne plasti) in normalizira okužene akne terminalni procesi diferenciacije celice povrhnjice.

V ozadju droge se znatno zmanjša gostota kolonij propionibacterium akne, pa tudi znatno zmanjšanje koncentracije brez maščobnih kislin v lipidih na površini kožni pomik (zaradi tega se vsebnost maščobe v koži zmanjša).

Mehanizem delovanja azelaične kisline na patogene pojave, ki se pojavijo, ko rozacea, ni natančno nameščen. V več študijah je bilo ugotovljeno, da je v modelih in vitro in ex vivo snov sposobna odvzeti vnetni proces, zmanjšati proizvodnjo reaktivnih metabolitov kisika (njegove proste radialne oblike) in tvorbo protivnetnih sredstev.

Azelaična kislina ima zaviralni učinek na rast in vitalnost glede odmerka in odvisnosti od časa nenormalni melanociti.

Po lokalni uporabi zdravila azelaična kislina prehaja v vse plasti kože in prodre v poškodovano kožo na red velikosti hitreje kot v nedotaknjeni. Skupaj po enkratni uporabi 5 gramov 20% kreme Skinoren (kar ustreza 1 gramu azelaične kisline) se skozi kožo absorbira največ 3,6% odmerka.

Klinične študije o uporabi akne je pokazala, da je stopnja absorpcije azelaične kisline za smetano in za gel enaka.

S telesa se snov delno izloči z urinom v čisti obliki, njegov ostanek prehaja skozi cikel razgradnih reakcij in se razgrajuje v dikarboksilne kisline s krajšo dolžino verige. Izdelki beta-oksidacije azelaične kisline najdemo tudi v urinu.

Indikacije za uporabo

Gel Skinoren je namenjen zdravljenju papulopustularne oblike aken na obrazu blagih in / ali zmernih resnosti, kot tudi pri zdravljenju papulopustične oblike rozacea.

Indikacije za uporabo kreme so akne bolezni (pogosti akne) in melasma.

Kontraindikacije

Skinoren je kontraindiciran pri osebah s preobčutljivostjo na azelaično kislino ali katero koli pomožno snov v pripravku.

Neželeni učinki

Skinoren ne povzroča razvoja sistemskih neželenih učinkov. V kliničnih preskušanjih so bile ugotovljene samo lokalne reakcije na zdravljenje z zdravili. Simptomi, povezani z uporabo gela ali kreme, so praviloma blagi ali zmerni; pogosto se njihovo število zmanjšuje z nadaljevanjem zdravljenja.

Najpogosteje v kliničnih študijah so bili zabeleženi srbenje, pekoč občutek in bolečina na mestu uporabe mazila.

Redka, povečana suha koža, parestezija na mestu nanosa kreme / gela. Pri bolnikih z rozacea verjetnost razvoja ni izključena lokalni edem dermis na mestu uporabe.

Pri bolnikih z akne v več primerih (s frekvenco ≥1 / 1000 do

Preveliko odmerjanje

Azelaična kislina je nizko toksična snov (na lokalni in sistemski ravni), zaradi česar je preveliko odmerjanje zdravila in pojav zastrupitve malo verjeten.

Interakcija

Študije o drogah in drugih oblikah interakcij z zdravili niso bile izvedene. Sestava Skinorena ne pomeni nobene neželene interakcije njenih posameznih komponent, kar bi spremenilo varnostni profil objekta. Farmakospecifična interakcija v kontroliranih študijah ni bila ugotovljena.

Pogoji prodaje

Gel in krema sta sredstvo za OTC.

Pogoji shranjevanja

Optimalna temperatura skladiščenja Skinorena - največ 25 ° C

Datum poteka veljavnosti

Kremo velja za uporabno 5 let, gel - v 3 letih po datumu izdaje.

Posebna navodila

Skinoren vključuje benzojska kislina - snov, ki povzroča rahlo draženje kože, sluznic in oči ter propilenglikol, ki lahko povzroči tudi draženje kože.

Ne dopustite, da krema / gel pride v oči, usta ali sluznice. Če se to še vedno zgodi, moramo oči, usta ali sluznico takoj izprati z veliko vode. Če ne morete odstraniti draženja oči, priporočamo, da se posvetujete z zdravnikom.

Med zdravljenjem papulopustularne rozacee priporočljivo je, da ne uporabljate detergentov, ki vsebujejo alkohol, pa tudi veziv, abrazivnih ali piling sredstev in alkoholnih raztopin.

Analogi Skinoren

Strukturni analog gela Skinoren (generični) - gel Azelik. Generiki kreme so zdravila Oskrba in Aziks Derm.

Cena analogov se začne na 157 rubljev (približno v tem znesku bo stalo pet gramske gume Azelik 15%).

Skinoren za otroke

Zdravilo lahko predpisuje otrokom, starejšim od 12 let. Odmerka ni treba prilagajati.

Ni zanesljivih podatkov, da je zdravilo Skinoren varno za otroke, mlajše od 12 let. Tudi varnost in učinkovitost uporabe sredstva za zdravljenje papulopustularne rozacee pri otrocih, starejših od 12 let.

Skinoren med nosečnostjo in med dojenjem

Ni znano, kako natančno so pripravki azelaične kisline namenjeni nosečnicam. Med opravili na laboratorijskih študijah na živalih ni bilo dokazov o neposrednih ali posrednih negativnih vplivov na potek nosečnosti, embriologije, razvoj plodu, med porodom in postnatalni razvoj.

Kljub odsotnosti neposrednih kontraindikacij na aplikacijo je treba kreme in gel med nosečnostjo uporabljati previdno.

Novorojenčki ne smejo biti izpostavljeni zdravilu Skinoren, zdravljeni koži ali dojki. Ni zanesljivih podatkov o tem, ali lahko azelaična kislina prodre v mleko ženske.

Kljub temu je bilo v in vitro poskusih z ravnotežnimi dializnimi tehnikami ugotovljeno, da takšne možnosti ni mogoče popolnoma izključiti. Zaradi tega je priporočljivo, da zdravilo uporabljate previdno in s soglasjem zdravnika.

Mnenja o Skinorena

Krema in gel Skinoren - in pričevanja sta potrditev - dokazali sta se kot učinkovito orodje v boju proti jegulje, in uporabo gela z rozacea v nekaterih primerih lahko vpliva na povezave patogeneze bolezni.

Med glavne prednosti droge potrošniki opozarjajo, da Skinoren dobro izsuši posledične vnetne elemente, se bori zaprte comedones, To ubija bakterije, ki sprožijo nastanek aken (ki deluje v tem primeru, ne le na površini kože, temveč tudi v globljih plasteh kože), odpravlja sijaj, kože belila, ki se lahko uporabljajo za profilakso.

Kozmetologi v pregledih gela opozarjajo, da je zdravilo resnično učinkovito, vendar pa morajo videti redno in vsaj tri mesece, da bi videli rezultat.

Glavna skrivnost zdravila je, da ima kumulativni učinek, zato je večina negativnih povratnih informacij, povezanih z dejstvom, da Skinoren ni pomagal rešiti težave akne, pogosto zaradi nepravilne in / ali nepravilne uporabe izdelka.

Druga pomembna lastnost zdravila je pomanjkanje odziva na učinke sončne svetlobe in učinek na svetlobo občutljivosti kože, kar vam omogoča, da ga uporabite sami kot kremo za kozmetiko.

To pomeni, da analiziramo preglede strokovnjakov in uporabnikov, lahko sklepamo, da Skinoren resnično zdravi akne, počne pa počasi in postopoma.

Po cosmetologists, da bi učinek bolj izrazit in dolgotrajno, zdravljenje treba dopolniti s pravilno in redno čiščenje obraza, toniranje, z uporabo brezalkoholne tonike (bolje z rastlinskimi ekstrakti ali kislin), kožo vlažilne kreme nekomedogennymi svetlobe.

In da ne bi bile neutemeljene, mnoge ženske in deklice dopolnijo svoje fotografije pred in po drogi:

Outs sredstev iz visoke stroške in dejstvo, da je v prvih dneh (in včasih tednov), je njena uporaba spremlja neprijetne občutke: srbenje, pekoč občutek (včasih tudi precej močna) in mravljinčenje kože.

Kaj je bolje, krema ali gel Skinoren?

Kot večina drugih zdravil za zdravljenje akne, Skinoren ima več kot eno odmerno obliko. V zvezi s tem se naravno postavlja vprašanje: "Kaj naj izberem - smetano ali gel?".

Po preučevanju navodil za oba proizvoda je mogoče ugotoviti, da ima krema in gel neznatne razlike v sestavi: zato je koncentracija aktivne snovi v gelu 15% in v smetani - 20.

To je posledica dejstva, da gel ima polimerno bazo, ki izloča vsebnost maščob in alkohola, zahvaljujoč kateri azelaična kislina penetrira hitreje in lažje v kožo, kar zagotavlja hitrejšo olajšanje aken. Tako gel ne potrebuje dodatnih 5% aktivne snovi.

Približno 70% gela je sestavljeno iz vode, koncentracija maščob v njej - 3%. Kar se tiče smetane, v njej je voda 50% volumna, maščobe pa 15%.

Mast (tako smetana kot gela) je treba nanesti na kožo dvakrat na dan. V tem primeru, gel je optimalna oblika za ljudi z maščobo kožo, smetana Priporočljivo je tudi za uporabo v suhi, normalni ali občutljivi koži.

Kompleksen učinek na negativne dejavnike, ki povzročajo nastanek akne in rozacea, gel / smetana ne koži prevesi in ne povzroča zasvojenosti.

V pregledih gel Skinoren je indicirano, da se proizvod hitro absorbira, ne pušča nobenih prozorcev in oljnatega sijaja na koži. Poleg tega gel iz aken ima hidratacijski in hladilni učinek, ki vam omogoča, da jo uporabite za nanašanje pod ličenjem.

V pregledih smetana Skinoren Ljudje, ki jih uporabljajo ljudje, pišejo, da krema ne le zdravi akne, ampak tudi učinkovito odstrani preostale na obrazu post-akni, pomaga, da se znebite pigmentnih madežev, vrne koži čudovito barvo in zdravje.

Nemogoče je nedvoumno reči, katera oblika Skinorene je boljša. Čeprav je razlika v sestavi sredstev minimalna, je nekdo bolj primeren gel, in nekdo - smetana. Nekateri opozarjajo, da je uporaba zdravila (zlasti v začetnih fazah zdravljenja) povezana z neprijetnimi občutki.

Zato pri izbiri tega ali tega sredstva proti akni, da ne poškodujete kože in ne otežite poteka bolezni, je treba upoštevati priporočila izkušenega dermatologa.

Cena Skinorene

Koliko stane Skinoren iz aken v ruskih lekarnah?

Povprečna cena Skinoren gela na ruskem farmacevtskem trgu:
za cevko 15 g - s 480 rubljev;
za cevko 30 g - od 845 rubljev;
za cevko 50 g - od 1170 rubljev.

Cena anti-akne kreme v St. Petersburgu in Moskvi se giblje od 845 do približno 1500 rubljev.

Stroški Skinoren iz aken v ukrajinskih lekarnah

Cena gel Skinoren v Ukrajini - od 85 UAH. Cena smetane Skinoren v lekarnah velikih mest (na primer, v Harkovu ali v Kijevu) - od 240 UAH.

Cena droge v Belorusiji

V Belorusiji lahko kupite gel v povprečju za 65.000 bel. rubljev za cevko 5 gramov. Cena 30-gramske cevi je od 160000 bel. rubljev. Povprečna cena mazila (smetana) je 170000 bel. rubljev.

Skinoren

Skinoren (farmakološko aktivna snov - azelaična kislina) - zdravilo za zdravljenje aken in hiperpigmentacije.

Acne vulgaris ali akne vulgaris se razvijejo pri 80-90% mladostnikov med puberteto. Ko raste, se resnost te dermatološke bolezni zbledi, v nekaterih primerih (na primer z endokrinimi motnjami) akne po 30-40 letih ostanejo.

Proti je v ozadju te droge je znatno zmanjšanje gostote kolonij propionibacteria akne, in tudi znatno zmanjšanje koncentracije prostih maščobnih kislin v lipidov na površini povrhnjice (koža s čimer bi zmanjšali vsebnost maščob).

Klinična in farmakološka skupina

Zdravilo z antiproliferativnim in antibakterijskim delovanjem za zdravljenje aken, hiperpigmentacije in rozacee.

Pogoji prodaje iz lekarn

Lahko kupite brez zdravniškega recepta.

Koliko stane Skinoren v lekarnah? Povprečna cena v letu 2018 je na ravni 750 rubljev na gel in 1200 rubljev na smetano.

Sestava in oblika sproščanja

Pripravek Skinoren je na voljo v obliki gela in kreme za zunanjo uporabo.

 1. Gelni sestavek Skinoren: mikroniziran azelainsko kislino pri koncentraciji 150 mg / g, polisorbat 80, poliakrilna kislina, propilen glikol, lecitin, natrijev hidroksid, trigliceridi, benzojska kislina, dinatrijev edetat, prečiščena voda.
 2. V sestavi Skinorena, sproščenega v obliki mazila, azelaična kislina vstopi v koncentraciji 200 mg / g. Kot uporabljamo pomožne sestavine: benzojska kislina, gliceril makrogol zmes cetostearil alkohol, gliceril stearat, gliceridi maščobnih kislin kokosovega olja in tsetilpalmita, tsetostearil etilkapronat, 85% glicerol, propilenglikol, prečiščeno vodo.

Krema je mat, homogena bela masa. Oblika izpustnih cevi je 30 gramov.

Gel ima videz bele ali rahlo rumenkaste neprosojne snovi. Prodaja prihaja v cevi 5, 15, 30 in 50 gramov.

Kaj je bolje, krema ali gel Skinoren?

Po pregledu navodilom v obeh sredstev, je mogoče zaznati, da imata krema in gel majhne razlike v sestavku, tako da je koncentracija aktivne sestavine v 15% gelu in smetana - 20. To je posledica dejstva, da je gel polimerni matriks, ki odpravlja vsebnost maščobe in alkoholom, zahvaljujoč kateremu azelaično kislino hitreje in lažje prodre v kožo, kar zagotavlja hitrejšo olajšanje aken. Tako gel ne potrebuje dodatnih 5% aktivne snovi.

Približno 70% gela je sestavljeno iz vode, koncentracija maščob v njej - 3%. Kar se tiče smetane, v njej je voda 50% volumna, maščobe pa 15%.

Mast (tako smetana kot gela) je treba nanesti na kožo dvakrat na dan. V tem primeru je gel najboljša oblika za ljudi s kožo, ki je nagnjena k maščobi, vendar je krema priporočljiva za uporabo v suhi, normalni ali občutljivi koži.

Kompleksno vpliva na negativne dejavnike, ki povzročajo nastanek aken in rozacee, gel / krema ne koži presnavlja in ni zasvojenost.

Farmakološko delovanje

Terapevtski učinek Skinorena, ki ga zagotavljajo lastnosti njegove glavne sestavine - azelaične kisline. Snov je derivat karboksilne kisline, ki velja za najbolj varčnega za kožo. Nežno spodbuja čiščenje lojnic, ki odpravlja vzrok aken in aken, preprečuje nastanek dlesni.

Po nanosu na kožo kisla obnovi zlomljeno keratinizacijo folikla, zmanjša koncentracijo maščobnih kislin v celicah, zmanjša vsebnost maščobe v koži. Poleg tega komponenta drog zavira aktivnost akenskih patogenov: stafilokoki in anaerobne fiksne bakterije propionibacterium akne.

Kislina odstranjuje vnetne procese, zmanjšuje tvorbo nevtrofilcev in prostih radikalov. Tudi snov zavira rast in aktivnost nenormalnih melanocitov, ki povzročajo maligne neoplazme. Po nanosu na površino dermisa kislina praktično ne prodre v cirkulatorni sistem. Nekatere asimilirane snovi se iz telesa izloči z urinom v nespremenjeni obliki, preostanek pa je v obliki dikarboksilnih kislin, nastalih med oksidacijo.

Azelaična kislina telo dobro prenaša, vendar je najpomembnejše - ni zasvojenost, zato je zdravilo primerno za dolgoročno zdravljenje. Krema Skinoren se lahko uporablja samostojno ali v kombinaciji z drugimi zdravili, ker praktično ne pride v reakcijo. Poleg tega ima zdravilna učinkovina keratolitični učinek: aktivira piling poškodovanih epidermalnih celic. Posledično se pospešuje proces obnove in predelave kožnih celic. Istočasno je zdravilo razbarvalo post-akne.

Indikacije za uporabo

Gel za zdravljenje oblik Skinoren papulopustulyarnyh aken na obrazu svetlobe in / ali zmerni, in za zdravljenje papulopustulyarnoy rozaceo je.

Indikacije za uporabo kreme so akne (pogoste akne) in melazma.

Kontraindikacije

Najmanjše število kontraindikacij omogoča maksimalno uporabo tega zdravila za kakršne koli težave s katero koli vrsto kože.

 • starost do 12 let;
 • povečana občutljivost na komponente Skinaren.

Namenska uporaba za nosečnost in dojenje

Med nosečnostjo in v času hranjenja gel uporabite previdno, po posvetovanju z zdravnikom. Študije so pokazale odsotnost teratogenih lastnosti azelaične kisline. Ugotovljeno je bilo, da je količina aktivne sestavine v materinem mleku minimalna.

Njegov učinek na otrokovo telo ni povezan z nevarnostjo, saj je toksičnost zdravila nizka.

Odmerjanje in način uporabe

Kot je navedeno v navodilih za uporabo, se režim odmerjanja in trajanje zdravljenja s Skinorenom določata posebej. Predpisano je za odrasle in otroke, starejše od 12 let.

Pred uporabo kožo očistite z vodo ali blagom čistilno kozmetiko, nato posušite.

Kremo ali gel se nanaša na prizadeta področja kože enakomerno s tanko plastjo 2-krat / dan (zjutraj in zvečer) in rahlo podrgnil. Zdravilo je treba uporabiti v zadostnih količinah, vendar ne pretirano (približno 2,5 cm zadostuje za celotno površino obraza). Zdravilo je treba redno uporabljati med zdravljenjem, trajanje pa je odvisno od klinične slike bolezni in resnosti simptomov. Pri akne vulgarisu (akne vulgaris) se izboljšanje ponavadi opazi po 4 tednih. Da bi dosegli najboljše rezultate, je treba zdravilo nadaljevati že več mesecev. Dodatna zaščita kože pred UV žarki med zdravljenjem aken ni potrebna.

Z melasmo se zdravilo uporablja kot smetana. Minimalno trajanje zdravljenja je 3 mesece, za najboljše rezultate pa je treba Skinoren kremo redno uporabljati. V celotnem obdobju zdravljenja z melasmo je treba uporabiti sredstva za zaščito pred soncem (UVB in UVA), da se prepreči poslabšanje bolezni, ki jo povzroča sonce, in / ali ponovno pigmentacijo beljenih površin.

Neželeni učinek

Pri nagnjenju k alergičnim manifestacijam ali prekomerni občutljivosti kože se lahko pojavijo naslednji negativni učinki na zdravljeni površini:

 • piling kože;
 • pojav srbečice in pekoč občutek;
 • simptomi panjev;
 • pordelost;
 • preobčutljivost kože;
 • otekanje epidermalnih tkiv;
 • poslabšanje kožnega ekcema.

Rahlo lahko pride do poslabšanja takšne že razpoložljive bolezni kot bronhialne astme.

Preveliko odmerjanje

Z lokalno uporabo ni bilo mogoče najti prevelikega odmerka. Zdravila takšni primeri niso znani. Vendar strokovnjaki priporočajo, da ne zlorabljajo zdravila, ne presegajo odmerka.

Če je zdravilo nenamerno prišlo v notranjost, je vredno jemati katerikoli enterosorbent, preden je povzročil bruhanje.

Posebna navodila

Dodatna zaščita kože pred UV žarki med zdravljenjem s Skinorenom ni potrebna.

Izogibajte se stiku z očmi in rano površino; V primeru nenamernega stika takoj sperite z vodo.

V primeru draženja kože je treba zmanjšati količino posamezne vloge gela ali smetane ali zmanjšati pogostost uporabe zdravila na 1 čas / dan; če je potrebno, kratkoročno odpravo drog (več dni).

Epidermalni in mešani epidermalno-kožni tipi melasme so primerni za zdravljenje s Skinorenovo smetano. Krema Skinoren ni učinkovita pri dermalni melasmi. Pri diferencialni diagnozi je priporočljivo uporabiti luč.

Medsebojno delovanje z drugimi zdravili

Interakcija zdravila Skinoren z drugimi zdravili še ni bila odkrita.

Mnenja

Ponujamo vam, da se seznanite z mnenji ljudi, ki so uporabili Skinoren:

 1. Olya. Všeč mi je skinnoren. Prvič, absorbira in ne pušča nobenih sledov (v nasprotju z azelikom, mimogrede), in drugič, akne očisti hitro. Dobesedno dva tedna mi je očistil obraz, kljub dejstvu, da sem prvih nekaj dni uporabljal metrogil. Potem ga ni bilo potrebno. Edina stvar, ki jo je treba obravnavati v celoti 3 mesece, toda sam sam vem, da potrpljenje ni dovolj. Zdi se, da je koža očistila - in dovolj.
 2. Michael. V prehodnih letih sem trpela zaradi hudih aken. Enostavno čiščenje in prehrana ni pomagalo, zato sem se moral obrniti na specialista. Kozmetičar je svetoval Skinorenu, ki se mi je takrat zdelo zelo drago. Moral sem kupiti analog za boljšo ceno. Ni mi pomagal, le poslabšal pogoj, zato sem obžaloval, da se nisem ubogal.
 3. Sergej. Dobro zdravilo proti aknam. Uporabljam približno 4 mesece. Ko se uporablja, ni alergije (pekoč občutek). Sredstvo je belo, dobro potegnjeno v kožo. Pred tem sem že uporabljal analoge, vendar sem prešel na skinnoren, ne morem ga obžalovati.

Analogi

Strukturni analogi za zdravilno učinkovino:

 • Basiron AS gel in smetana;
 • Dalacin gel;
 • Differin krema;
 • Raztopina Zinerite;
 • Gel Clenzite-C;
 • Clindes Cream;
 • Raztopina rezorcinola;
 • Raztopina retasola;
 • Retinoično mazilo;
 • Cynovitni gel;
 • Eclaran 5 in Eclaran 10 gel;
 • Gel Effegel.
 • Quasis

Pred nakupom analoga se posvetujte s svojim zdravnikom.

Rok uporabnosti in pogoji shranjevanja

Kremo lahko shranite pri temperaturi, ki ni višja od 30 stopinj, preprečite segrevanje in neposredno sončno svetlobo na cev. Rok uporabnosti zdravila v tej obliki sproščanja je 3 leta od datuma proizvodnje, navedenega na embalaži.

Gel je treba hraniti pri temperaturi, ki ne presega 20 stopinj na mestu, ki je otrokom nedostopno. Rok uporabe zdravila od datuma izdelave je 2 leti, ob koncu tega obdobja je treba gel zavreči.

Skinoren gel, smetana: navodila za uporabo

Skinorene je topikalni pripravek z izrazitim antiproliferativnim in baktericidnim delovanjem, ki se uporablja za zdravljenje rozacee, vulgarnih aken in povečane pigmentacije kože.

Oblika formulacije in sestava pripravka

Pripravek Skinoren je na voljo v obliki gela in kreme za zunanjo uporabo.

Gel 15% volumna aluminijastih cevi 5,15,30 in 50 g paketa lepenke s priloženim podrobnim opisom. Vsebino epruvete - gel bele ali rumenkaste v 1 g pripravka vsebuje 150 mg učinkovine - azelainsko kislino, kot tudi število pomožnih snovi - propilenglikol, prečiščeno vodo, benzojeve kisline, trigliceridi.

Krema Skinorene 20% je na voljo v aluminijastih ceveh po 30 g v kartonski embalaži s podrobnimi navodili. Vsebina cevi je gosta homogena bela barva brez posebnega vonja.

V 1 g kreme vsebuje 200 mg aktivne sestavine aktivna - azelainska kislina, kot tudi več pomožnih snovi - benzojske kisline, kokosovega olja, propilen glikol, glicerol 85% cetostearil alkohol.

Indikacije za uporabo

Pripravek Skinoren v obeh dozirnih oblikah je predpisan bolnikom v naslednjih primerih:

 • Acne vulgaris;
 • povečana pigmentacija kože, in sicer melazma, kloazma (za pripravo v obliki smetane);
 • rozacea (indikacija za gel).

Kontraindikacije

Zdravilo ima številne kontraindikacije za uporabo, zato morate pred začetkom zdravljenja natančno prebrati navodila. Skinorena na kožo ni mogoče uporabiti v naslednjih primerih:

 • starost do 12 let - to je posledica pomanjkanja kliničnih izkušenj uporabe;
 • posamezna nestrpnost do sestavin zdravila;
 • odprte rane za krvavitev na področju uporabe;
 • pioderma in streptokokne okužbe kože.

Način uporabe in odmerjanje

Skinoren v obliki gela in kreme je namenjen samo zunanji uporabi. Zdravilo se uporablja za zdravljenje bolnikov, starejših od 12 let. Zdravnik doloci trajanje zdravljenja na individualni osnovi.

Pred nanosom zdravila na kožo se prepričajte, da je čista in suha. Zdravilo nanese tanko plast na prizadeto površino 2-krat na dan, zjutraj in zvečer. Kremo ali gel je treba rahlo zrcaliti s poteznimi gibi.

Zdravljenja z zdravilom ne smete prekiniti takoj, ko se pojavijo prve izboljšave, saj lahko to povzroči poslabšanje bolezni. Kreme ali gel je treba redno uporabljati po čiščenju in toniranju kože (na obrazu).

Ljudem s povečano kožno maščobo in aknami je predpisan Skinoren v obliki gela, bolniki s hiperpigmentacijo pa morajo uporabiti Skinorene kremo.

Uporaba med nosečnostjo in dojenjem

Podatki o varnosti zdravil za bodoče mater in zarodke niso na voljo, ker niso izvajali kliničnih preskušanj Skinoren med bodočimi materami. Glede na te informacije uporabite zdravilo v katerikoli obliki sproščanja v prvem trimesečju nosečnosti, ko se pojavijo polaganje in nastanek plodnih organov, ni priporočljivo. V drugem in tretjem trimesečju je uporaba Skinorena možna pod nadzorom zdravnika, če korist za mater presega morebitno tveganje za nerojenega otroka.

Ni znano, ali je aktivna učinkovina Skinoren z materinim mlekom dodeljena in kako lahko to vpliva na dojenčka, zato se mora mati za oskrbo pred začetkom uporabe smetane ali gela posvetovati z zdravnikom. Morda bo za obdobje zdravljenja primerneje prekiniti dojenje.

Neželeni učinki

Zdravilo v kateri koli obliki sproščanja bolniki dobro prenašajo, vendar pri posameznikih s povečano individualno občutljivostjo lahko nastanejo nekateri neželeni učinki:

 • žganje v kraju uporabe;
 • piling kože (za gel);
 • hiperemija kože in občutek toplote;
 • mravljinčenje in srbenje kože.

V nekaterih primerih lahko alergijski izpuščaji povzročijo vrsto urtikarije, v tem primeru pa se je treba posvetovati z zdravnikom. V vseh drugih situacijah pojavljanje neželenih učinkov ne zahteva odprave zdravljenja z zdravili.

Preveliko odmerjanje

Vendar pa niso opisani primeri prevelikega odmerjanja s Skinorenom, da bi se izognili razvoju negativnih simptomov, zato ne priporočamo zlorabe smetane ali gela. Pri zaužitju zdravila (to se pogosto zgodi pri otrocih), priporočamo, da sproži bruhanje in damo katerokoli zdravilo iz skupine enterosorbentov. Praviloma ni potrebna nobena druga posebna obravnava.

Medsebojno delovanje zdravila z drugimi zdravili

Skinoren v obliki smetane ali gela se lahko kombinira z drugimi lokalnimi preparati, vendar je v tem primeru potrebno pred časom uporabiti različna sredstva.

Posebna navodila

Med uporabo zdravila Skinoren v obliki gela lahko bolnik po absorpciji zdravila opazi rahlo pekoč občutek na koži. Po 10 minutah ta pojav preide, zato ne skrbite. Če koža po uporabi zdravila močno srbeči ali ugrizne, je priporočljivo zmanjšati odmerek gela za eno aplikacijo.

Pri zdravljenju Skinerenove hiperpigmentacije kože se posvetujte z zdravnikom o dodatni zaščiti kože pred negativnimi učinki UV žarkov. Ko se Skinoren nanese na kožo, se izogibajte temu, da izdelek pride v oči, če se zgodi slučajno, nato pa takoj očistite oči z veliko tekočo vodo in se obrnite na oftalmologa.

Če med uporabo zdravila več kot 2 tedna ni opaziti izboljšanja stanja kože, je priporočljivo, da se ponovno posvetujete z zdravnikom, morda je, da zdravljenje ni bilo pravilno predpisano.

Analogi gela in kreme Skinoren

Analoge Skinorena so krema Azix-derm and Skinocline, preden se s temi analogi nadomešča predpisano zdravilo, se mora bolnik posvetovati z zdravnikom.

Pogoji za izdajo in shranjevanje zdravila

Skinoren v obliki gela in smetane lahko prosto kupite v lekarnah, saj ta recept od zdravnika ni potreben.

Gel je treba hraniti pri temperaturi, ki ne presega 20 stopinj na mestu, ki je otrokom nedostopno. Rok uporabe zdravila od datuma izdelave je 2 leti, ob koncu tega obdobja je treba gel zavreči.

Krema Skinoren je dovoljena za shranjevanje pri temperaturi, ki ni večja od 30 stopinj, preprečite segrevanje in neposredno sončno svetlobo na cev. Rok uporabnosti zdravila v tej obliki sproščanja je 3 leta od datuma proizvodnje, navedenega na embalaži.

Cena skorje

Stroški Skinoren v lekarnah v Moskvi so 970 rubljev za smetano in 615 rubljev za gel, cena se lahko spreminja glede na volumen tuba.

Navodila za uporabo Skinoren gel in smetana

V sodobni kozmetologiji je ogromno sredstev, ki pomagajo obnoviti normalno delovno sposobnost lojnic in odpraviti vidne kožne napake. Vendar obstajajo primeri, ko takšna zdravila niso dovolj za učinkovito reševanje nastajajočih problemov. Eden od razlogov - mask in losjoni ne aktivno vplivajo na vzroke aken. V tem primeru pride do pomoči za profesionalna zdravila. Skinoren je ena najpogostejših variant. Med glavnimi razlogi za priljubljenost je visoka stopnja vpliva na nestabilne lojnice. Pred uporabo je potrebno preučiti navodila Skinoren gel.

Kako Skinoren gel deluje na koži

Na seznamu farmakoloških ukrepov so sredstva namenjena predvsem zdravljenju aken. Azelaična kislina je glavna aktivna snov. Ta komponenta je del mnogih specializiranih zdravil, vendar ima Skinoren glavno značilnost, ki jo v osnovi razlikuje od drugih zdravil. Večina maske, losjoni, geli in kreme je namenjena zmanjševanju količine kozne maščobe.

Skinorenski gel vpliva tudi na lojnice. Količina sekrecije se prav tako nekoliko zmanjša, vendar glavno načelo ni to. Dejstvo je, da komponente gela spreminjajo sam strukturo lojalne skrivnosti. Količina maščobnih kislin se zmanjša. Posledično je koža aktivno vlažna in ne prekomerna, vendar maščoba ne ostane v pore in ne vodi v vnetje.

Treba je omeniti tudi antibakterijske lastnosti zdravila. Študije kažejo, da Skinoren gel uniči ali zadrži vitalno aktivnost bakterij, kot so Propionibacterium acnes in Staphylococcus epidermidis. Oba parazita sta pogosto glavni vzrok videza dermatoloških bolezni v telesu. Zato se Skinoren včasih uporablja kot preventivni dejavnik.

V kakšnih oblikah je Skinorene gel

Kot je omenjeno, je azelaična kislina glavna sestavina v formulaciji. Njegov delež zaseda približno 15% celotne sestave. Gel ima belo ali rahlo rumenkasto vezavo. 85% komponent so pomožne snovi, namenjene krepitvi same kisline.

Izdelek se prodaja v laminiranih aluminijastih ceveh in kartonski embalaži. Odmerki gela: 5 gramov, 15 gramov, 30 gramov, 50 gramov. Najmanjše cevi so kupljene za testiranje zdravila ali določanje specifičnih vnetij. Paketi 30 in 50 gramov se najpogosteje uporabljajo za kompleksno zdravljenje patologij. Včasih je kupljena dodatna tuba, če se postopek obdelave zamuja. Ti ukrepi se izvajajo v skladu s priporočili zdravnikov.

Cena Skinoren gel

Obseg stroškov zdravila je širok zaradi različnih oblik sproščanja. Seveda, v prvi vrsti, se cena spreminja, odvisno od obsega paketa. Skinoren gel za 15 gramov lahko kupite za 500-700 rubljev. Največja cev za 150 gramov bo stala bolnikom v 1700-2000 rubljev. Zato sklep, da je povprečna cena zdravila v lekarnah v razponu od 500 do 2000 rubljev. Poleg tega se lahko znesek spreminja glede na določeno regijo in mrežo lekarn, ki ste jih izbrali.

Varni kožni gel za kožo

Med koristmi zdravila je mogoče razlikovati odsotnost negativnega učinka na globoke plasti samega dermisa. Azelaična kislina se absorbira v cirkulacijski sistem. Vendar ta postopek ne dobi več kot 3,6% zdravila z eno samo aplikacijo. Med študijo so vneto kožo bolnika zdravili s 5 g Skinorenom.

Glavna značilnost je, da se večina azelaične kisline izloča skozi ledvice praktično nespremenjene. In tudi majhen del Skinoren ne ostane pod kožo. Prav tako pušča telo v obliki dikarboksilnih kislin. Sama azelaična kislina se kot beta-oksidacija pretvori v to obliko. Tako zdravilo aktivno zdravi neoplazme na koži, pri čemer absolutno ni nobenih negativnih posledic. Glede na antibakterijske lastnosti gela lahko sklepamo, da je to ena izmed najboljših možnosti glede razmerja učinkovitosti in varnosti.

Indikacije Skinorena, odvisno od oblike sproščanja

Na začetku je zdravilo namenjeno zdravljenju aken. Skinorene se uporablja v različnih oblikah za zdravljenje različnih stopenj aken. Zdravnik samostojno odloči, katera vrsta pacienta - gela ali kreme je bolj primerna. V drugih primerih imajo različice popolnoma drugačne načine vpliva na telo, ki se uporabljajo za različne namene:

 • Gel se uporablja za zdravljenje hiperpigmentacije, melazme in kloazme.
 • Krema je idealna za odstranjevanje rozacee, rozacee.

Treba je razumeti, da cilji vplivajo tudi na načela zdravila. Seveda je v vseh primerih zdravilo Skinoren uporabljeno kot zdravilo za zunanjo uporabo. Ampak, odvisno od specifične bolezni, s katero se borite, se lahko odmerek razlikuje. Preberite več o teh funkcijah zdravila v naslednjem odstavku.

Upoštevajte tudi združljivost zdravil, če uporabljate kompleksno zdravljenje. Azelaična kislina se lahko obnaša nepravilno v kombinaciji z nekaterimi zdravilnimi učinkovinami. Zato je treba za možnost uporabe nekaterih zdravil istočasno posvetovati z zdravnikom.

Navodila Skinorena in optimalna doza

Število postopkov med zdravljenjem in količino uporabljene kreme predpisuje posameznik zdravnik. Zdravilo je predpisano za odrasle in otroke, ki so strogo starejši od 12 let. V vsakem primeru je treba pred uporabo Skinorene prizadeta in zdrava področja kože očistiti z navadno vodo ali blagim milo, odvisno od narave vnetja. Po tem se dermis posuši brez uporabe brisač. Če je potrebno, lahko kožo prekrijete z bombažno tkanino, da pospešite postopek.

V večini primerov se gel ali krema nanaša na kožo 2-krat na dan. Pred uporabo je treba ohraniti optimalne premore, zato je priporočljivo ponoviti postopek zjutraj in zvečer. Sredstvo se enakomerno porazdeli po površini kože. Za boljšo in hitrejšo prebavo je priporočljivo, da pripravek poteka v krožnem gibanju.

S prakso morate določiti zadostno količino izločanja za zdravljenje želenega območja kože. Ne vzemite preveč gela, da preprečite preveliko odmerjanje zdravila. Običajno dovolj 2,5 centimetra za obdelavo celotnega območja obraza, vključno z zdravimi območji. Seveda se morate izogibati uporabi zdravila v očeh in jih sperite, če se je že zgodilo.

Klinična slika patologije in stopnja manifestacije novotvorb določata dolgotrajno zdravljenje. Ne glede na te parametre se Skinoren nanese na kožo redno. Pri velikih prekinitvah zdravljenja ni priporočljivo, saj zdravilo postopoma prizadene prizadeti organizem.

Na podlagi statističnih podatkov obstajajo nekateri povprečni statistični podatki o trajanju zdravljenja. Če gre za akne, se pri večini bolnikov prvo izboljšanje manifestira v štirih tednih. Vendar pa se lahko trajanje podaljša, odvisno od resnosti simptomov patologije. Dermatolog ali kozmetolog samostojno rešuje, koliko naj traja uporaba pripravka z rezultati pregleda.

Dovoljeno je podaljšati potek zdravljenja na več mesecev, odvisno od specifičnih vzrokov vnetja kože in načel novotvorbe. Med značilnostmi zdravila je zagotovitev dodatne zaščite pred ultravijoličnimi žarki. Med celotnim potekom zdravljenja bolniku ni treba zdraviti kože z dodatnimi kremami, ne glede na sezono. Dvakratna obdelava kože Skinorenom skozi cel dan ščiti telo pred neposrednimi sončnimi žarki.

Standardni potek zdravljenja z melasmo, kloazmo in rozacejo traja od treh mesecev. Odmerek in periodičnost uporabe sredstva se lahko razlikujejo. Prav tako je mogoče uporabiti nekaj dodatnih zdravil, ki pozitivno vplivajo na splošno stanje kože in utegnejo glavne simptome bolezni. Seveda ne morete storiti brez strokovnega posvetovanja z zdravnikom.

Analogi Skinoren

Mnogi pacienti se sprašujejo, kaj lahko nadomesti Skinoren gel. Razlogi so najpogostejši stroški zdravila. Toda včasih je sestava sredstev pomemben dejavnik. Vsekakor je treba pred začetkom zdravljenja z zdravilom preučiti seznam alternativnih zdravil.

Sredstvo je na voljo tudi kot gel. Celotna sestava zdravila:

 • Micronizirana azelaična kislina,
 • N-metilpirolidon,
 • benzojska kislina,
 • izopropil miristat,
 • natrijev lurimodipropionat,
 • tokoferol fosfat,
 • Trilon B,
 • propilenglikol,
 • natrijev hidroksid,
 • makrogol,
 • dimetikon,
 • cetostearil eter polietilenglikola,
 • interpolimer karbomer,
 • prečiščena voda.

Za razliko od Skinorena, Azogelova cevka stane približno 30 gramov v regiji 600 rubljev, kar je skoraj 1,5-krat cenejše.

Glavna razlika s Skinoreno - 20% aktivne snovi v sestavi. Na splošno orodje sestavljajo naslednje komponente:

 • azelaična kislina,
 • kislinski benzojski,
 • glicerol,
 • propilenglikol,
 • makrogol stearat,
 • oktildodekanol,
 • glicerol,
 • voda.

Zdravilo za zdravljenje aken, ki ga lahko prav imenovano proračuna. V povprečju se stroški AcneStopa v lekarnah razlikujejo od 200 do 300 rubljev. Gel se proizvaja v cevi 30 gramov. V nekaterih primerih so možne druge odmerke.

Drugo zdravilo, ki temelji na azelaani kislini. Med pomožnimi snovmi so naslednje komponente:

 • benzojska kislina,
 • metilpirolidon,
 • propilenglikol,
 • dinatrijev edetat,
 • squalane,
 • natrijev hidroksid,
 • dimetikon,
 • karbomerni interpolimer,
 • makrogol, cetostearat,
 • prečiščena voda.

Oblika proizvodnje - aluminijaste laminirane cevi 5 ali 30 gramov. Prva možnost je primerna za testiranje združljivosti sredstva s pacientovim telesom, kot tudi za zdravljenje posameznih izpuščij, ne glede na stanje drugih kožnih površin na obrazu. Povprečna cena za trideset gramske cevi Azelika v domačih lekarnah - od 300 do 350 rubljev.

Sredstvo, ki se glede na sestavo drastično razlikuje od prejšnjih različic. Glavna aktivna sestavina je klindamicin. Pomembno vlogo imajo retinoidi - vitamini skupine A. Polna sestava gela:

 • propilenglikol,
 • dinatrijev edetat,
 • metilparahidroksibenzoat,
 • karbomer 940 (karbopol 940),
 • fenoksietanol,
 • natrijev hidroksid,
 • poloksamer 407,
 • prečiščena voda.

Clenzite C je nekoliko drugačen. Zdravilo je na voljo v cevi 15 ali 30 gramov. Najvišji stroški v lekarnah - 800 rubljev za velik paket.

Navodila za kremo Skinoren

Kardinalne razlike med smetano in gelom niso opazne. Azelaična kislina je tudi glavna aktivna sestavina. Strokovnjaki pravijo, da to zdravilo zagotavlja visoko učinkovitost v boju proti aknamom, zaradi močnega protimikrobnega učinka. Ugotavljamo tudi učinek smetane na folikularno hiperkeratozo. Krema se pogosto uporablja za zdravljenje drugih, bolj resnih dermatoloških patologij.

Indikacije in uporaba Skinorene Cream

Pred nanosom zdravila na kožo je treba dermis temeljito očistiti s toplo vodo ali posebno kozmetično snovjo. Po tem se oseba posuši. 2,5 centimetra majhne cevi je dovolj za popolno zdravljenje prizadete in zdrave kože na obrazu. Potek zdravljenja, tako kot v primeru gela, se posameznemu bolniku dodeli posamezno. Omeniti velja, da krema deluje na koži manj agresivno kot gel.

Posledično ni nujno, da se zdravljenje prekine v primeru nizke učinkovitosti ali minimalnih odstopanj. Najprej se postopoma zmanjša količina snovi, ki se uporablja za zdravljenje, po kateri se je treba posvetovati z dodatnim zdravnikom. Poslabšanje aken se v nekaterih primerih šteje za običajno manifestacijo. Azelaična kislina vpliva na parazite, ki so povzročili izpuščaj, tako da se lahko akne pojavijo še bolj energično. Ne traja dolgo. V treh dneh se bo število črnih glav znatno zmanjšalo. Po petih ali sedmih dneh bo koža postala bolj zdravo zunaj.

Ali je možno preveliko odmerjanje ali negativne učinke Skinorene kreme

Strokovnjaki so izvedli veliko število študij o prevelikem odmerjanju drog. Njihovi rezultati kažejo, da je prisotno povečanje ravni toksinov v telesu, vendar ni kritično. Človeško telo popolnoma reagira na prekomerno količino zdravila. Poleg tega, tudi ko izdelek vstopi v ustno sluznico in mukozne membrane, ni opaziti nobenih negativnih učinkov.

Lahko sklepamo, da je krema popolnoma varna za človeško telo, če oseba nima posamezne nestrpnosti do aktivne ali pomožne komponente. Seveda je pomemben pogoj, da smetano uporabite, če je pacient prejel posebno in najbolj natančno diagnozo pri specialistu. In tudi, če tečaj zdravljenja Skinorenom imenuje dermatologa.

Možni neželeni učinki Skinorene Cream

Razvijalci zdravila so zelo odzivni na njihovo zdravilo, zato pogosto izvajajo raziskave in testiranje. Veliko pozornosti so posvečali samo neželenim učinkom, saj se ta dejavnik najpogosteje nanaša na resnične uporabnike. Veliko let prakse kaže, da so v nekaterih primerih možni negativni učinki po uporabi kreme.

Gre za lokalne učinke. Na primer, pacienti opozarjajo: "Na mestih, kjer se izdelek uporablja, srbenje, blago opekline in celo boleče občutke". Vendar pa je bilo opaziti tudi, da učinki hitro prehajajo samo med zdravljenjem z isto kremo. Torej, po dveh dneh na človeški koži ni nobenih negativnih posledic.

Kako dolgo lahko shranjujem Skinoren

Tako gel kot tudi smetana imata fiksni rok trajanja. To je 5 let, ne glede na to, ali je embalaža odprta ali ne. Glavni pogoj - temperatura skladiščenja ne sme presegati 30 stopinj Celzija. Zaželeno je tudi shranjevanje drog v temnem prostoru in izogibanje neposredni sončni svetlobi. Seveda, sredstva hranite na mestu, ki je nedostopno za otroke.

Navodila za uporabo Skinoren gel in smetana uporabljata le v medicinske namene. Toda farmakološka dejanja zdravil kažejo, da jih je mogoče uporabiti za kožo in za preventivne namene. Zdravila lahko uničijo ali deaktivirajo škodljive bakterije, ki nastajajo na površini kože osebe.

S prihodom interneta imajo pacienti dodatno priložnost, da preučijo učinkovitost zdravil, ki temeljijo na izkušnjah pravih potrošnikov in strokovnjakov. Bodite pozorni na spodnji videoposnetek, v katerem zdravnik izraža strokovno mnenje o Skinoreni:

Navodilo Skinoren gel in krema vam omogočata, da določite načelo uporabe zdravil. Ampak morate razumeti, da končni potek zdravljenja še vedno imenuje le zdravnika.

Raztrgani mozolji na obrazu, kaj je razlog? Kako zdraviti?

Bolečine v ušesu: glavni vzroki in metode zdravljenja