Roakkutan

Cene v spletnih lekarnah:

Roakkutan je zdravilo protivnetno in protiseborrhesko delovanje za zdravljenje aken. Se nanaša na retinoide (strukturne analoge vitamina A).

Oblika izdaje in sestave

Roakkutan je v obliki kapsul: ovalen, neprozoren, s kovčkom in rdeče-rdeče-bele barve ter črnim napisom na površini ROA 10 ali ROA 20; vsebina - homogena suspenzija rumene ali temno rumene barve (10 kosov v pretisnih omotih, v kartonskem snopu treh ali 10 mehurjev).

1 kapsula vsebuje:

 • Zdravilna učinkovina: izotretinoin - 10 ali 20 mg;
 • Pomožne sestavine: čebelji vosek rumeni, sojino olje, soja, delno hidrogenirano olje, hidrogenirano sojino olje;
 • Kapsula za telo in kapo: želatina, titanov dioksid, 85% glicerola, barvilo rdečega železovega oksida, Carion 83 (manitol, krompir, hidroliziran škrob, sorbitol);
 • Sestava črnila: črno barvilo železovega oksida, šelak (uporaba gotovega papirja Opacode Black S-1-27794 je dovoljena).

Indikacije za uporabo

Roakkutan se uporablja za zdravljenje hujših oblik aken (konglobatne akne, akne s tveganjem brazgotinjenja ali nodularno-cistične akne) in akne, ki niso primerne za druge vrste zdravljenja.

Kontraindikacije

 • Izražena hiperlipidemija;
 • Hipervitaminoza A;
 • Jetrna okvara;
 • Istočasno zdravljenje s tetraciklini;
 • Nosečnost;
 • Dojenje;
 • Otroci do 12 let;
 • Preobčutljivost za glavne ali pomožne sestavine zdravila.

Relativni (bodite previdni, povečajte tveganje za neželene učinke):

 • Diabetes mellitus;
 • Kršitev metabolizma lipidov;
 • Debelost;
 • Alkoholizem;
 • Depresija v anamnezi.

Odmerjanje in administracija

Zdravilo Roakkutan se jemlje peroralno med obroki enkrat ali dvakrat na dan. Odmerek se izbere posebej med zdravljenjem in je odvisen od terapevtske učinkovitosti in neželenih učinkov zdravila.

Začetni odmerek je 0,5 mg / kg telesne mase na dan. Pri večini bolnikov se odmerek giblje med 0,5-1,0 mg / kg telesne mase na dan. Pri hudih oblikah bolezni ali v prisotnosti akni pri debelih lahko dnevni odmerek zdravila Roaccutane znaša do 2 mg / kg telesne mase. Ugotovljeno je bilo, da sta preprečevanje recidivov in pogostnost remisije optimalna pri odmerku 120-150 mg / kg, zato je trajanje zdravljenja drugačno in odvisno od dnevnega odmerka pri določenem bolniku. Praviloma je mogoče popolno remisijo doseči v 16-24 tednih zdravljenja. Pri slabi toleranci zdravila se zdravljenje nadaljuje v manjših odmerkih in se zato podaljša.

V večini primerov je eden od načinov zdravljenja zadosten za popolno okrevanje. Z očitnimi recidivi je v istih dnevnih in sevalnih odmerkih predpisan drugi tečaj. Po odpovedi zdravila se izboljšave opazujejo še 8 tednov, zato je drugi tečaj možen šele po koncu tega obdobja.

Bolniki s hudo ledvično odpovedjo Roakkutan se predpisuje v manjših odmerkih, začenši z odmerkom 10 mg na dan, temu pa sledi postopno povečanje odmerka na 1 mg / kg na dan ali največja toleranca.

Neželeni učinki

Neželeni učinki zdravila so v večini primerov odvisni od odmerka. Pri uporabi zdravil Roaccutane v priporočenih odmerkih je razmerje med koristjo in tveganjem (ob upoštevanju resnosti bolezni) sprejemljivo za bolnika. Neželeni učinki so praviloma reverzibilni in izginejo po umikanju zdravila ali prilagajanju odmerka, nekateri pa lahko tudi po prekinitvi zdravljenja vztrajajo.

Pri uporabi zdravila Roaccutane so možni neželeni učinki naslednjih sistemov in organov:

 • Prebavni sistem: diareja, pankreatitis (opisano nekaterih primerih usodna), slabost, krvavitve, ileitisa, kolitis, hepatitisa (v redkih primerih), prehodne in reverzibilno zvečanje jeter transaminaze;
 • Dihalni sistem: redko - bronhospazem (ponavadi pri bolnikih z anamnezo bronhialne astme);
 • Mišično-skeletnega sistema: artritis, tendinitis, bolečine v mišicah z ali brez arterijsko serumski kreatinin fosfokinaze, hiperostoze, kalcifikacijo kit in ligamentov, bolečine in drugih spremembah kosti;
 • Hemopoetski sistem: zmanjšanje hematokrita, nevtropenija, pospeševanje stopnje sedimentacije eritrocitov, anemija, levkopenija, zmanjšanje ali povečanje števila trombocitov;
 • Centralni živčni sistem in psihična sfera: glavobol, konvulzivni napadi, depresija, vedenjska motnja, povečan intrakranialni tlak;
 • Senzorični organi: fotofobija, ostrina vida, kršitev temnega prilagajanja; redko - keratitis, konjunktivitis, edem optičnega živca, motnje zaznave barve, blefaritis, draženje oči, lentikularna katarakta, motnje sluha pri določenih zvočnih frekvencah;
 • Imunski sistem: sistemske ali lokalne okužbe, ki jih povzročajo gramoznati patogeni;
 • Učinki zaradi hipervitaminoze A: suhost sluznic, vključno nosno votlino (krvavitev), ustnice (heilitis), oči (reverzibilno motnjo roženice, konjunktivitis, intolerance kontaktne leče) in hipofarinksu (hripavost);
 • Dermatološke reakcije: srbenje, znojenje, paronihija, izpuščaj, obraza eritem / dermatitisa, onychodystrophy, piogeni granulom, obstojne las tanjšanje, povečana širjenje granulacijskega tkiva, fulminantnega obliki aken, reverzibilne izpadanje las, hiperpigmentacija, fotoalergijo, hirzutizem, svetlobo, poslabšanje aken (v začetek zdravljenja), lahka poškodujejo kožo;
 • Laboratorijski kazalniki: hiperholesterolemija, zmanjšanje ravni lipoproteinov visoke gostote, hipertrigliceridemije, hiperurikemije; redko - hiperglikemija; v nekaterih primerih - na novo diagnosticiran diabetes mellitus, povečana aktivnost kreatinofosfinaze v serumu (še posebej pri bolnikih, ki prejemajo intenzivno telesno aktivnost);
 • Druge reakcije: hematurija, vaskulitis, glomerulonefritis, limfadenopatija, proteinurija, sistemske preobčutljivostne reakcije.

Med postmarketinškim nadzorom so opisani primeri hudih kožnih reakcij (toksična epidermalna nekroliza, Stevens-Johnsonov sindrom, multiformni eritem).

Posebna navodila

Roakkutan mora predpisati dermatolog, ki se zaveda tveganja teratogenosti zdravila in ima izkušnje pri uporabi sistemskih retinoidov.

Bolniki, ki so prejeli zdravilo Roaccutane ali jih uporabljajo v zadnjem mesecu, ne morejo jemati donorske krvi.

Pred zdravljenjem, en mesec po začetku uporabe in vsake tri mesece, je priporočljivo spremljati jetrne encime, ravni lipidov v serumu in funkcijo delovanja jeter.

Poslabšanje aken, ki se pojavi redko na začetku zdravljenja, traja 7-10 dni in ne zahteva prilagajanja odmerka.

Na začetku zdravljenja je priporočljivo uporabiti vlažilni balzam za ustnice, kremo ali vosek telesa za zmanjšanje suhe sluznice in kože.

Pri bolnikih, ki prejemajo zdravilo Roaccutane, in v roku 5-6 mesecev po koncu tečaja je treba izogibati laserski obdelavi, izvajati globoko kemično dermabrazijo in epilacijo s pomočjo voskovnih aplikacij.

V primeru nestrpnosti kontaktnih leč je treba očala uporabljati za čas zdravljenja z zdravilom.

Treba je omejiti izpostavljenost ultravijoličnim in sončnim žarkom ter uporabiti sredstva za zaščito pred soncem s faktorsko vrednostjo najmanj 15 SPF.

Z razvojem benigne intrakranialne hipertenzije, vnetne črevesne bolezni s hudo hemoragično diarejo in hudimi alergijskimi reakcijami je treba zdravilo Roaccutane takoj prekiniti.

Zaradi možnega zmanjšanja ostrine nočnega vida morajo biti pacienti pri vožnji ponoči pozorni. Previdno spremlja stanje ostrine vida.

Medsebojno delovanje z zdravili

Ne priporočamo hkratne uporabe zdravila in vitamina A, ker je mogoče povečati simptome hipervitaminoze A.

Zaradi tveganja povečanega intrakranialnega tlaka sočasna uporaba roakkutana in tetraciklinov je kontraindicirana.

Zdravilo lahko zmanjša učinkovitost zdravil, ki vsebujejo progesteron, zato uporaba kontraceptivov z majhnimi odmerki progesterona ni priporočljiva.

Zaradi morebitnega povečanja lokalnega draženja je hkratna uporaba izotretinoina in lokalnih keratolitičnih ali eksfoliativnih zdravil za zdravljenje aken kontraindicirana.

Pogoji skladiščenja

Shranjujte v zaščitenem pred vlago in svetlobo pri temperaturi do 25 ° C. Hraniti ločeno od otrok.

Rok uporabnosti - 3 leta.

V besedilu je prišlo do napake? Izberite to in pritisnite Ctrl + Enter.

Kako jemati zdravilo Roaccutane: Shema zdravljenja

Roakkutan je zdravilo iz skupine sistemskih retinoidov, namenjen za zdravljenje aken. Na voljo je v kapsulah z zdravilno učinkovino izotretinoin.

Zdravilo se uporablja za zdravljenje hude oblike aken: nodularno-cistični, conglobat in tudi nadaljevanje nastajanja brazgotin. Predpisano je tudi v primerih, ko so druge metode zdravljenja neuporabne.

Za vsakega bolnika Shema aplikacije Roaccutane je izbrana posamično. Zdravilo lahko jemljete samo, kot vam je predpisal zdravnik po temeljitem pregledu in je samopomoč nesprejemljiv.

Mehanizem delovanja

Pri izbiri zdravljenja aken Treba je razmisliti o tem, kako deluje zdravilo Roaccutane na telesu.

Rezultati študij so pokazali, da zdravilo povzroča izboljšanje klinične slike pri hudih oblikah aken. To je posledica dejstva, da zmanjšuje aktivnost lojnic in zmanjšuje njihovo velikost.

S povečano proizvodnjo sebuma se ustvari ugodno okolje za razmnoževanje Propionibacteriumacnes. To so bakterije, ki vodijo v razvoj težkih aken.

Tudi znanstveno dokazano, da izotretionin zmanjšuje vnetne procese na koži.

Standardni režim odmerjanja

Preden vzamete zdravilo Potrebno je opraviti preiskavo z zdravnikom in opraviti teste za natančno diagnozo.

Po tem bo strokovnjak povedal pacientu, Kako pravilno jemati zdravilo Roaccutane. Spodaj navedeni odmerki so uvodni in zahtevajo individualno prilagajanje.

Kapsule Zdravilo Roaccutane se jemlje peroralno 1 ali 2-krat na dan s hrano. Priporočeni odmerek za začetek je 0,5-1 mg na 1 kg telesne mase. Vsak mesec ga je mogoče prilagoditi glede na doseženi rezultat in resnost neželenih učinkov.

Za zdravljenje posebej hudih oblik aken ali aken na telesu je morda potrebno povečanje dnevnega odmerka zdravila na 2 mg / kg.

Če bolnik ne prenaša količine izotretinoina, predpisanega njemu, se zmanjša. Vendar pa v tem primeru zdravljenje zamuja.

Da bi razumeli, kako izračunati odmerek roakkutana, ilustrativni primer. Za pacienta, ki tehta 70 kg, se uporabi naslednja formula:

 1. Prvi mesec: (60 mg / dan x 30 dni) / 70 kg.
 2. Drugi mesec: (50 mg / dan x 30 dni) / 70 kg.
 3. Tretji mesec: (40 mg / dan x 30 dni) / 70 kg.

To so teoretični izračuni. V resnici jih je treba opraviti samo na podlagi izvedenih analiz.

Če kumulativni odmerek doseže 120-150 mg / kg, se verjetnost ponovitve aken znatno zmanjša. Čas, do katerega pride izboljšanje iz Roakkutana, je povprečno 16-24 tednov. V tem obdobju je v večini primerov mogoče doseči stabilno remisijo.

Ponavadi akne popolnoma mine po enem tečaju prejemanje sredstev. V primeru ponovitve zdravljenja lahko zdravljenje ponovite v podobnih odmerkih.

Vendar, nadaljevanje zdravila ne sme biti prej kot 8 tednov po koncu prvega leta. V tem obdobju praviloma ostane terapevtski učinek.

Kontraindikacije

Kontraindikacije za jemanje roakkutana:

 • nosečnost in dojenje;
 • odpoved ledvic;
 • preobčutljivost za zdravilo ali posamezne sestavine v njegovi sestavi;
 • presežek vitamina A;
 • huda hiperlipidemija;
 • hkratni sprejem z zdravili iz skupine tetraciklinov;
 • starost do 12 let.

Za zdravilo Roaccutane je predpisano diabetesa, alkoholizma, motenj lipidnega presnovka, debelosti in nagnjenosti k depresiji.

Odmerjanje v posebnih primerih

V izjemnih primerih je zdravilo predpisano, tudi če obstajajo kontraindikacije.

Vendar pa pričakovane koristi zdravljenja presegajo morebitna zdravstvena tveganja.

Pri določanju režima zdravljenja zdravnik upošteva rezultate bolnikovega pregleda. Med celotnim potekom zdravljenja bolnika je treba nenehno opazovati pri zdravniku.

Ledvična insuficienca

Bolniki s hudo ledvično odpovedjo, Na začetku se roakkutan daje v majhnih odmerkih.

Običajno je 10 mg / dan.

Če bolnik dobro prenaša zdravljenje, je mogoče povečati dnevni odmerek, vendar največ 1 mg / kg.

Nosečnost

Nosečnost je absolutna kontraindikacija za jemanje zdravila Roaccutane. Če se pojavi med zdravljenjem ali en mesec po zaključku zdravljenja, obstaja veliko tveganje za splav ali odkrivanje otroka s hudimi razvojnimi nepravilnostmi:

 • hidrocefalus;
 • mikrocefalija;
 • malformacije možganov;
 • anomalije zunanjega ušesa;
 • mikrofaltija;
 • kardiovaskularne patologije;
 • volka v ustih;
 • malformacije timusa in obščitničnih žlez.

Imenovanje roakutana ženskam v rodni dobi je možno samo z hkratno upoštevanje vseh naslednjih pogojev:

 • Pacient ima hudo obliko aken, ki jih ni mogoče zdraviti z drugimi metodami;
 • potrditev ženske, da se zaveda vseh možnih tveganj terapije;
 • strogo upoštevanje zdravniških priporočil;
 • Stalna uporaba učinkovite kontracepcijske metode med zdravljenjem in v roku enega meseca po zaključku;
 • rezultat negativnega testa nosečnosti, ki je prejel vsaj 11 dni pred začetkom zdravljenja;
 • neodvisno izvajanje preskusov za nosečnost vsak mesec v obdobju zdravljenja in v roku 5 tednov po zaključku;
 • obvezni obiski zdravnika vsak mesec.

Uporaba kontracepcijskih sredstev med zdravljenjem Roakkutanom naj bi tudi tiste ženske, ki jim je bila diagnosticirana neplodnost, amenoreja, kot tudi tisti, ki zdravnika obvestijo o popolni odsotnosti spolne aktivnosti. Izjema je za bolnike, ki so bili podvrženi histerektomiji.

Če je med nosečnostjo diagnoza ženska noseča, jo zdravilo Roaccutane takoj preneha jemati. Bolnik se mora posvetovati s specialistom teratologije o priporočljivosti njene ohranitve.

Med laktacijo tudi uporaba Roakkutana ni priporočljiva. Izotretinoin ima visoko lipofilnost, zato obstaja veliko tveganje, da bo prodrla v materino mleko. To je preobremenjeno z neželenimi učinki za otroka.

Posebna navodila

Zdravilo je namenjeno zdravljenju hudih aken. S vulgarnimi aknami z blagim ali zmernim pretokom uporaba Roakkutana ni priporočljiva.

V času jemanja zdravila morate skrbno nadzorovati bolnikovo stanje. Tudi bolnik mora upoštevati naslednja priporočila:

 • darovati krvno raven lipidov za spremljanje delovanja jeter;
 • bolniki, ki nosijo kontaktne leče - uporabljajte očala, kadar pride do neželenih učinkov na očeh;
 • bolniki z diabetesom mellitusom - bolj pogosto za spremljanje koncentracije glukoze v krvi;
 • darovalci - zavrnejo darovanje krvi za celotno obdobje zdravljenja in en mesec po njegovem zaključku (da se transfuzija te krvi izključi nosečnicam);
 • ko jemljete prvi odmerek - opazujte povečano previdnost za volanom in pri izvajanju dela, povezanega s tveganjem, ali zahtevate večjo koncentracijo pozornosti, hiter odziv;
 • Izogibajte se izpostavljanju ultravijoličnim sevanjem (vključno z UV-terapijo, dolgotrajno izpostavljanjem soncu, obiskom solarijov).


Medsebojno delovanje z drugimi zdravili

Pri jemanju zdravila med jemanjem drugih zdravil je potrebna previdnost. Na primer, v kombinaciji s tetraciklinskimi antibiotiki se učinkovitost roakkutana zmanjša.

Simultani sprejem s sulfonamidi, tiazidnimi diuretiki, tetraciklini povečuje tveganje za opekline. Tetraciklini se ne sme kombinirati z zdravilom Roaccutane tudi zaradi možnosti povečanja intrakranialnega tlaka.

Roakkutana ni priporočljivo kombinirati z drugimi retinoidi za zdravljenje aken, vključno z Acitretinum, Tretinoin, Adapalen, Tazaroten, Retinol. Take kombinacije lahko povzročijo hipervitaminozo A.

Neželeni učinki

Med zdravljenjem z zdravilom Roakkutan se pogosto pojavi neželen učinek. Da bi jih znebil, jih včasih pomaga prilagajati odmerek, nekateri pa vztrajajo tudi po prekinitvi zdravljenja.

Možne so iz kože in sluznice:

 • konjunktivitis;
 • cheilitis (suhe ustnice);
 • nestrpnost kontaktnih leč;
 • mimo motnosti roženice;
 • krvavitve iz nosu;
 • srbenje kožnih izpuščaj;
 • dermatitis;
 • povečano potenje;
 • alergija na sonce;
 • redčenje in izpadanje las;
 • povečajte občutljivost kože.

Najpogostejši neželeni učinki muskuloskeletnega sistema so:

 • bolečine v mišicah in sklepih;
 • artritis;
 • spremembe kosti (vključno s kalcifikacijo kite in vezic).

S strani centralnega živčnega sistema opazimo številne bolnike:

 • depresija;
 • glavobol;
 • vedenjske nepravilnosti;
 • visok intrakranialni tlak;
 • konvulzije.

Posamezni primeri neželenih učinkov senzoričnih organov:

 • fotofobija;
 • motnje vidne ostrine in prilagajanje temi;
 • edem optičnega živca;
 • okvara sluha na določenih frekvencah;
 • draženje oči;
 • reverzibilne kršitve percepcije barve.

Na delu gastrointestinalnega trakta se pojavijo naslednje stranske reakcije:

Posamezni primeri razvoja hepatitisa v ozadju roakkutana. Zelo redko povzroča nastanek pankreatitisa s smrtnim izidom.

Poleg tega so krči v bronhih možne pri bolnikih z bronhialno astmo, anemijo in motnjami v delovanju imunskega sistema. Obstajajo tudi primarni primarni diabetes mellitus.

Zdravljenje težkih aken

Na splošno zdravljenje hude stopnje aken ne sme biti drugačno od zdravljenja povprečne stopnje aken, tj. Terapija običajno vključuje potek sistemskih antibiotikov (znotraj) in zunanjo terapijo s sredstvi proti akni (Differin, Baziron). Razen v taki meri (odvisno od slike) sprejem izotretinoin.

Po branju tega članka boste imeli idejo o zdravljenju roakkutana - stroškov in trajanja zdravljenja, neželenih učinkov in učinkovitosti.

Daj malo zgodovine tega sistemskega retinoida.

V obdobju od 70. do 80. let 20. stoletja (tj. Pred približno 30-40 leti) je bil odkrit derivat retinoične kisline, ki je aktivno deloval na lojnicah živali in ljudi. Ta snov se je izkazala za 13-cis-retinoinska kislina ali Izotretinoin (Izotretinoin), ki jo je patentirala farmacevtska družba F. Hoffmann-La Roche Ltd. kot droga Roakkutan® (Roaccutane®), skrajšano v vsakdanjem življenju, se prav tako imenuje to zdravilo ROA. Po 25 letih, ko je imela družba izključno patentno pravico za sprostitev tega zdravila, so na trg prišli drugi proizvajalci, ki so izdali drog z izotretino (generiki).

Do sedaj so zdravniki nabrali veliko izkušenj (tuje in domače), uporaba sistema retinoidom, in na trgu je veliko cenejši kolegi Roaccutane, ki so na voljo zdravljenje s precej večjim številom trpijo akne problem. Resnično, "zlati" čas izotretinoina!

Ne bom se spuščal v "kemikalija" podrobnosti načelo delovanja izotretinoin, ki ste jo pravkar povedal o svojih edinstvenih lastnosti - selektivno delujejo na celicah žlez lojnic, znatno zmanjšanje njihove velikosti, in s tem izločanje sebuma.

Odvisno od režima zdravljenja z izotretinoinom (odmerek in trajanje vnosa) se lahko zmanjša proizvodnja maščobe za 90%! V tem primeru, po zdravljenju, je mastna koža zmanjša skoraj vse (na primer mastna tip kože lahko normalno ali suho), ki se nanaša na celotno kožo - ne le osebe, ampak tudi nazaj, prsni koš in glavo.

V odsotnosti sebuma, bakterij, kar povzroči akne (P.acnes) in imeli kaj jesti svojo moč gre za nič, poleg tega lojnice zamašijo preneha, zato prekrayuschayut nastanejo komedoni.

Poleg zmanjšanja proizvodnje sebuma (sebum) ima izotretinoin protivnetni učinek.

V katerih primerih se zdravilo Roakkutan daje?

1. Pri hudih (in obsežnih) poškodbah aken, z nastankom nodul, cist, z aknami z velikim tveganjem za več brazgotin (tako na obrazu kot na telo).
2. Z vztrajnimi aknami (ne glede na resnost), ki niso bili primerni za druge vrste zunanjih zdravljenj
3. Roakkutan ni predpisan za najstnike!

Kot lahko vidimo, če je bila prej Roaccutane dajati samo v hude akne, da je sedaj šteje, da je obetaven prakso zdravljenje odporne (tj ni ozdravljiva z običajnimi sredstvi protivougrevymi) akne je zmerno in tudi blago po shemi "nizak odmerek rokautana".

Zdravljenje z zdravilom Roaccutane

Torej si ni več najstnik, ste (idealno) vaš dermatolog poskusil režim zdravljenja aken, ampak rezultat je izkazalo, da je nestabilen, ali povprečna stopnja akne še slabše. Ena možnost - vi sami že dolgo (več let) niste izkoristili vsakega morebitnega zdravila za akne in se obrnili na dermatologa. Zato je najprimernejši čas za razpravo z zdravnikom o imenovanju Roakkutana (ali njegovih generičnih nadomestkov).

Zdaj pa pogovorimo bolj podrobno o generičnih zdravilih Roakkutan. Lahko rečete, da gre za nadomestna zdravila, ki vsebujejo isto aktivno sestavino (izotretinoin) in se proizvajajo z uporabo iste tehnologije kot originalni Roaccutane. Ampak so bistveno drugačni po nizki ceni, zaradi česar so cenovno dostopni. Ni skrivnost, da Roaccutane ima visoko ceno, še posebej glede na celoten potek zdravljenja (čeprav, če računate stroške zdravljenja z drugimi sredstvi, in lepotne tretmaje za akne na dolgi rok, je Roaccutane seveda ne zdi tako drago, samo bo ta znesek plačati, tako rekoč, takoj). Torej, generiki odstranijo pregrado v obliki overpriced.
Stroški Roakkutana (ROA) in generičnih zdravil se bodo še povečali.

Zakaj so generiki cenejši od izvirnika? Ker so njihovi proizvajalci pravkar dobili priložnost za proizvodnjo takšnega zdravila, ne da bi vlagali v raziskave, razvoj in testiranje.

Stroški roakkutana (podatki za leto 2013):

Doziranje roakkutana 10 mg (pakiranje 30 kapsul) - od 1400 rubljev. do 1900 rubljev.
Doziranje roakkutana 20 mg (pakiranje 30 kapsul) - od 2300 rubljev. do 2900 rubljev.

V Rusiji sta dva "nadomestka" Roakkutana - Acnekutan in Praske.

Res je, da zdravilo Acnekutan v generičnem smislu ni generično zdravilo. Acnekutan se je v Rusiji pojavil leta 2010 in je izdelan z inovativno tehnologijo Lidose® ("trdna raztopina"), ki je bila razvita in patentirana v Belgiji. Tehnologija povečuje biološko uporabnost izotretinoina za 20%, kar zmanjša odmerek za 20% (in s tem zmanjša neželene učinke). Zato se zdravilo sprosti v odmerku 16 mg in 8 mg, kar ustreza 20 mg in 10 mg roakkutana.

Poleg tega se zdravilo Acnekutan bolje absorbira brez hrane (če nenadoma vzamete kapsulo na prazen želodec).

Koliko stane Aknetutan?

Od leta 2013 je povzeta vrednost zdravila Acnekutan:

AcneCutane odmerek 8 mg (pakiranje 30 kapsul) - od 900 rubljev. do 1200 rubljev.
AcneCutane odmerek 16 mg (pakiranje 30 kapsul) - od 1600 rubljev. do 1900 rubljev.


Praske - Indijski generični, ki ga proizvaja velika farmacevtska družba Ranbaxy Laboratories Limited.

Ima enake farmakološke lastnosti kot zdravilo Roaccutane, je na voljo v pakiranju po 30 kapsul v istem odmerku 10 mg in 20 mg.

Od leta 2013 so stroški zdravil Sotret sostavlyaet:

Odstranite odmerjanje 10 mg (pakiranje 30 kapsul) - od 700 rubljev. do 900 rubljev.
Odstranite odmerjanje 20 mg (pakiranje 30 kapsul) - od 1200 rubljev. do 1600 rubljev.

Na tujih trgih je raznolikost zdravil z izotretinoinom veliko večja, medtem ko so bolj dostopni (zlasti azijski).

Zdravilo CURACNE, proizvaja v Evropi Pierre Fabre Hellas.

Curacne 10 mg (pakiranje 30 kapsul) - do 400 rubljev. (odvisno od tečaja evra)
Curacne 20 mg (pakiranje 30 kapsul) - do 700 rubljev. (odvisno od tečaja evra)

Zdravilo ISOTROIN od evropske farmacevtske družbe IASIS PHARMA.

ISOTROIN 10 mg (pakiranje 30 kapsul) - do 400 rubljev (odvisno od menjalnega tečaja eura)
ISOTROIN 20 mg (pakiranje 30 kapsul) - do 800 rubljev. (odvisno od tečaja evra)

To je eno izmed najbolj poceni zdravil, ki jih lahko naročite v evropski spletni lekarni goldpharma.com. Vendar je treba opozoriti, da je treba skupnim stroškom paketa z naročenimi zdravili dodati stroške dostave (

600 rubljev.) In recept, ki ga praktično predpisuje njihov zdravnik (

200 rubljev), zato je priporočljivo naročiti celoten tečaj (ali večino).

Tako lahko z naročanjem izotretinoina prek interneta veliko prihranite, čeprav plačujete za prihranek precej dolgo čakanje na parcelo - povprečen rok dobave je približno 30 dni.

Koliko je zdravilo Roaccutane zdravljeno?

Torej, stroški enega paketa (30 kapsul) z izotretinoinom iz različnih proizvajalcev, ki jih že poznate. In koliko teh paketov potrebujete za celoten potek zdravljenja?

Za začetek ugotavljamo, da sta odvisni od odmerka dva režima zdravljenja:

1. Standardni režim zdravljenja roakkutana ali njegovih nadomestkov (za težke in srednje težke oblike aken)

Bistvo sheme - bolnik bi moral poklicati kumulativni odmerek v 120 mg izotretinoina na 1 kg. svojo težo. Torej. Bolnikovo težo pomnožimo z 120 in dobimo skupni odmerek, ki mora biti pijan.

Kaj pomeni kumulativni odmerek? Isotretinoin je snov, ki je topna v maščobi, in se kopiči (kopiči) z jetri v jetrih, kar vpliva na celotno telo in lojnice.

Vzemimo primer: za težo 60 kg. vse bo potrebno piti 60 * 120 = 7200 mg priprava. V enem paketu se nahaja 30 kapsule za 20 mg, to znaša odmerek 30 * 20 = 600 mg. V skladu s tem bo potreben celoten tečaj 7200/600 = 12 pakiranj.

Če poznate stroške enega paketa, lahko približno ocenite, koliko bo stalo celotno zdravljenje.

Dnevni odmerek (in s tem čas trajanja zdravljenja) določi zdravnik posebej za vsakega bolnika. Višji je dnevni odmerek, krajši tečaj in obratno. Med zdravljenjem je treba videti zdravnika, ki lahko poveča ali zmanjša dnevni odmerek, odvisno od tolerance neželenih učinkov in testov. Toda v povprečju ga je treba voditi s trajanjem v 6-8 mesecev.

2. Režim zdravljenja za nizek odmerek roakutana ali njegove nadomestke (za vztrajno vilice)

Bistvo sheme - vam ni treba vnašati kumulativnega odmerka. Zdravljenje poteka s kapsulami z majhnim odmerkom izotretinoina - 10 mg. V vsakem primeru zdravnik sam določi, kakšen način (dnevno ali večkrat na teden) in koliko časa bolnik potrebuje zdravilo. Pri majhnih odmerkih praktično ni nobenih stranskih učinkov, medtem ko je učinkovitost zdravljenja zelo visoka.

Roakkutan - kontraindikacije za sprejem

Najprej začnimo s kontraindikacijami. Roakkutan kot katerokoli zdravilo ima kontraindikacije. Najhujše izmed njih so:

 • Najprej PREGNANCIJA (identificirane ali načrtovane). Nosečnost je absolutna kontraindikacija za terapijo, ker obstaja zelo veliko tveganje za otroka s hudimi razvojnimi težavami. Zato je bolnikom predpisana terapija šele po negativnem rezultatu za nosečnost in test je priporočljivo izvajati mesečno med celotnim zdravljenjem in tudi mesec po koncu zdravljenja. Obvezna uporaba kontracepcijskih sredstev med zdravljenjem.
  V zvezi s tem se bolniki Roaccutane predpišejo najprej samo 30 dni, nato pa se novi predpisi predpisujejo šele po prejemu negativnega rezultata za nosečnost.
  Tudi zdravilo Roaccutane je kontraindicirano pri ženskah v obdobju laktacije.
  Hkrati pa takšne omejitve ne veljajo za mlade. zdravilo, ki je prišlo iz semena in semena človeka, ki jemlje roakutan, ni dovolj, da bi lahko negativno vplivalo na žensko in prihodnjega otroka.
 • Individualna nestrpnost vitamin A in njegovi derivati. Na žalost v mreži lahko najdete zadostne povratne informacije ljudi, ki niso dobili zdravila zaradi najmočnejše alergijske reakcije. Ponavadi se ta reakcija kaže v trenutnem hudem poslabšanju aken (fulminantnih aken) s povišanjem temperature. Seveda ni nobenega dvoma o nadaljevanju zdravljenja. Zato je treba zdravilo vzeti pod nadzorom zdravnika.
 • Hkratna uporaba z antibiotiki. Antibiotiki povečujejo občutljivost kože na sončno svetlobo, kar lahko povzroči opekline in nastanek pigmentiranih madežev. Poleg tega antibiotiki iz številnih tetraciklinov povečajo tveganje za povečan intrakranialni tlak, kot tudi sam Roaccutane.
 • Prekomernost (hipervitaminoza) vitamina A. Če ste vzeli vitamin A v velikih odmerkih (ali dolgo časa), potem je za imenovanje Roakkutana morda treba prekiniti mesec ali dva.
 • Bolezni jeter, odpoved jeter. Kljub temu se do zdaj zbere velika izkušnja pri imenovanju ROA, tudi pri zelo nezdravih jetrih
 • Zelo visoke ravni lipidov (lipoproteinov) v krvi. Lipidi so masti, raztopljene v krvi, v bistvu obstajajo holesterol. Visok holesterol je lahko ovira pri imenovanju POA.
 • Otrok se bo vrnil na 12 let.

Roakkutan - neželeni učinki

Ker Roakkutan je oblika vitamina A, nato pa se pojavijo neželeni učinki, značilni za preveliko odmerjanje tega vitamina. V tem primeru je resnost neželenih učinkov odvisna od odmerka zdravila - višji je odmerek, bolj izrazit "pobochki". Po prekinitvi zdravljenja se neželeni učinki prehoda zdravila Roaccutane (vendar nekateri lahko vztrajajo tudi po prekinitvi zdravljenja).

Najpogostejši neželeni učinki so:

Najprej je to Suha:

 • Suha koža in sluznice (vključno z nosom in usti). Slinaste membrane postanejo ranljive in občutljive, zato se lahko pojavijo krvavitve (iz nosu, krvavitve dlesni)
 • Suha ustnica (cheilitis). Morda najbolj živahna manifestacija. Ustnice se lahko zelo posušijo, do nastanka razpok in krvavitev, zato je uporaba higienskih šmink in ustnih balzamov sestavni del zdravljenja.
 • Suhe oči. V zvezi s tem lahko pride do konjunktivitisa in nestrpnosti kontaktnih leč. Še enkrat, suhe oči popravljajo kapljice za oči (pripravki iz "umetnih solz")

Nadalje, to Piling in vnetno draženje kože:

 • Običajno luskasta koža na podplatih, komolcih itd. mesta.
 • Srbenje srbečice. Zaradi suhega se običajno rahlo srbi na rokah in nogah
 • Blage vnetne manifestacije v obliki izpuščajev, dermatitisa. Običajno pride na zunanji strani rok in nog.
 • Na začetku zdravljenja za nekaj tednov lahko pride do poslabšanja aken

Akne: Kako pozdraviti akne

Kje so mozolji in kako jih ozdraviti. Brezplačna tehnika zdravljenja aken doma. Pregledi kemične kozmetike.

Roakkutan iz aken

Zdravilo Roaccutane je močno notranje sredstvo za akne le za hude oblike aken. On lahko pije izključno za predpisanega dermatologa strogo pri navedenih odmerkih. Roakutan iz aken se lahko na začetku predpisuje, če druge vrste zdravljenja niso pomagale in je oblika aken zelo huda. Drog ima tako veliko neželenih učinkov, le 50% pa je popolnoma zdravilo iz aken med jemanjem zdravila Roaccutane.

Kako zdravilo Roaccutane zdravi akne

Dokler ne bo konec Roaccutane princip delovanja ni izbrana, vendar zdravniki to pripisati zmanjševanju proizvodnje sebuma in zmanjšuje kamedonov velikosti preko glavne aktivne izotretinoin snovi. Dokazano je, da ima izotretinoin antiseptični učinek.

Izotretinoin stanjša tudi roženo plast povrhnjice, da bi bilo lažje prodrejo globoko v prizadetem območju. Ker Roakkutan zavira sebum, ki lojnic same zmanjšajo, saj omogoča, da se zmanjša migracijo bakterij v vodi. In zaradi dejstva, da je plast plast razredčen, sebuma je izhod na prosto, iz katere ni zamašitev por in povzroči akne.

Acne Treatment Roaccutane

Roakkutan iz aken ponovimo, imenuje le zdravnika in po možnosti dermatologa. Pri lahkih in srednjih oblikah aken ne bi smeli takoj začeti z Roakkutanom. Njena učinkovitost ni vedno utemeljena: število neželenih učinkov presega možnost čiste kože. Le polovica zdravljenih z akni Roakkutanom, jih je popolnoma znebil. Ostalo se sploh ni bilo znebiti ali po prenehanju uporabe zdravila prejela agresiven ponovitev.

Tu ne bomo predpisali odmerkov; lahko le določijo zdravnika za vaše stanje. Vendar se prodaja v lekarnah v odmerku 10 mg in 20 mg. Povprečno zdravljenje akni Roaccutane traja od 4 mesecev do 6 mesecev. Dolgotrajna uporaba zdravila ni priporočljiva. Vaš zdravnik mora spremljati ves čas zdravljenja. Pogosto v prvih dneh zdravljenja je močno poslabšanje aken in tudi po prenehanju zdravljenja stanje kože ne more izboljšati. Roakutan se vzame v obliki kapsul med obroki. Mesečno je treba opraviti splošno preiskavo krvi in ​​druge teste, ki jih predpisuje zdravnik. Če opazite katerikoli neželeni učinek, nemudoma obvestite zdravnika.

Interakcija roakkutana z drugimi zdravili in postopki

Zdravila Roakkutan ne smete kombinirati z vitaminom A, lahko se pojavi hipervitaminoza A. Ne uporabljajte tetraciklinov in kontracepcijskih sredstev z vsebnostjo progesterona.

Zaradi tanjšanja pohotne plasti kože ne morete ostati na soncu ali uporabiti zaščitnih sredstev za sončenje z visoko stopnjo SPF. Med zdravljenjem in v 1 letu po zdravljenju so prepovedani postopki za epilacijo, kirurške in kozmetične posege, laserske posege, dermabrazija. To je povezano z velikim tveganjem brazgotin in pigmentacije.

Nosečnice in dojenje ne smete nikoli zdraviti z aknami. to neposredno vpliva na plod. Pred imenovanjem zdravnik opravi dvojni test nosečnosti. Med zdravljenjem se mora zdravilo Roaccutane strogo držati kontracepcijskih sredstev, sicer se otrok morda ne bo rodil.

Neželeni učinki Roakkutana

Roakutan iz aken ima številne zastrašujoče neželene učinke, ki se pojavijo, ko se zdravilo uporablja. Podrobno so opisani v navodilih za zdravilo, in tukaj bomo napisali najbolj pogosto srečene.

 • Pri večini bolnikov je opaziti bolečine v kosteh, suhi koži, sluznicah, glavobolu, zvišani telesni temperaturi, slabost, izpuščaj, srbenje, kri iz nosu, nestrpnost kontaktnih leč, tk. to je posledica hipervitaminoze A.
 • otekline, otrplost okončin, bolečine v trebuhu, nespečnost in, nasprotno, pretirana zaspanost, občutljivost na svetlobo, obrazni dermatitis, izpuščaj, znojenje - približno 10%
 • agresivno ali zaprto vedenje, depresija, samomorilno stanje, napadi, intrakranialni pritisk, notranja krvavitev, črevesne bolezni in drugi.

Obstaja še en podoben zdravilo, Acnekutan. Na ruskem trgu se je pojavil šele od leta 2010 in ima manj neželenih učinkov, čeprav temelji tudi na izotretinoinu, vendar manj izotretinoina prehaja skozi kri, količina zdravilnih učinkovin pa je enaka kot pri zdravilu Roaccutane. Toda o tem zdravilu imamo poseben članek.

Koliko Roakkutana

Roakkutan poleg vseh nevarnih neželenih učinkov ima visoko ceno, odvisno od odmerka od 1300 do 2900 rubljev na pakiranje 30 kapsul.

 • 10 mg - približno 1500 rub
 • za 20 mg - približno 2600 rubljev

Roaccutane Reviews

Bil sem v zelo nevarnem stanju - celoten obraz v rutah in vnetjih, nič ni pomagalo: ni kozmetologa, nobenega dermatologa, nobenih vitaminov, injekcij, transfuzij krvi itd. Dermatolog je imenoval Roakkutan in čudež - čez teden je obraz postal še slabši kot prej. Prišel sem k njej nenavadno, vendar me je pomirila, da se je veliko tako odzvalo, da se je najprej še poslabšalo, potem je lažje. Drage kapsule, imam 1 paket za mesec. Zdravilo je bilo zdravljeno pol leta. Lice je postalo opazno boljše, ne tako grozno, kot prej, vendar popolnoma ne preprečujejo mozolji, ostajajo rutine, pike in vnetje. Zdaj imam prekinitev zdravljenja, dermatolog želi, da po dveh mesecih ponovno preidem skozi tečaj in pravi, da bo po koncu zdravljenja prišlo do novega ponovnega pojava ali se bo izboljšalo.

Pregledovalec: Anastasiya

Ponudili so mi, da začnem z dermatologom z Roakkutanom. Študiral sem navodila in šokal. Po tem, ne morete roditi še dve leti vsaj in, žal, vendar nisem pripravljen žrtvovati mojega zdravja in otroka za nekatere duhovne izboljšave. Zavrnil sem zdravljenje Roakkutanom, raje pijem vitamin A. Mimogrede, ko sem zanosil, so bili mozolji sami in niso bili zelo strašljivi, kot na slikah.

Revidiral: Aleksandra

Dolgo mučen v odločitvah, še vedno odločil o Roakkutanu. Veliko abscesov po celem obrazu, vsak dan 2-3 se je povzpelo, veliko subkutanih. Zunanja zdravila in antibiotiki niso pomagali. Začela jemati Roaccutane, v prvih 2 tednih je postalo slabše, vendar je nato umirila in tiho postala obraz čist, vendar sem imel strašno depresijo skoraj do konca, boli jetra močno in nenehno želel spati. Ampak sem šel skozi ves tečaj, trdno trdno in sedaj grem s čisto obrazom in srečno. Hvala, Roakkutan me je rešil, čeprav sem se počutil močno.

Recenziral: Aleksej

28 komentarjev o roakutanu iz aken:

Prva na moji liche obstajata dve ali tri pryshchichki, so rdeče z bolečino ouscheniyami.Potom so se dvignile bolshe.A imeli imprudence lahko izrinil enega takoj pojavil dva.Eto dosegla takšno raven, da me je bilo strah pogledati sebe v zerkalo.Hodila kozmetičarka, zavezala, da ne le vse naprasno.Roakkutan se začeli na recept Dermatologa.Iz strani zdravnika sem imel slabost, zaspanost, in bolečina, včasih v trebuhu, včasih razdrazhitelnost.Uznav o takih oblikah zdravnik zmanjšati odmerek Roaccutane, in sem nadaljeval zdravljenje.Eff Učinki so bili presenetljivi, kar je v celoti upravičilo porabljena sredstva.

Roakkutan je res odlično sredstvo, vendar je njegova uporaba utemeljena le v primerih, ko je resnična katastrofa na obrazu. Kaj je lahko grozno za vas, pravzaprav bo par neškodljivih mozoljev. Zato - brez pobude! Obisk dermatologa v tem primeru je obvezen! Zdravilo je zelo močno, stranski učinki njegovega sprejema so zelo očitni, lahko pa telesu povzroči veliko škodo.

Seveda vem, da je bolje, da brez dovoljenja ne predpisujete zdravil, vendar pa je zdravilo Roaccutane začelo jemati brez zdravniškega naročila. Odmerek je nekoliko manj od pričakovanega, a učinek je bil še vedno prisoten. Koža in celo lase niso bili tako debeli kot prej. Prav tako so začeli postopoma zapustiti mozolje. Toda ves tečaj, s katerim nisem šel skozi, ker si jih ne morem privoščiti ves čas. Zame so zelo drage. Po preklicu se je vse vrnilo v normalno stanje. Zato, ko smo se odločili, da bomo zdravljeni, svetujem, da se zadevo konča!

Anna, tudi po celotnem poteku Roakkutana, se lahko pojavi ponovitev in niso vsi popolnoma izliti iz aken s pomočjo Roakkutana. Zato nadaljujte z zunanjimi sredstvi, npr. Effegel.

O tem pripravi veliko o tem. Eden od mojih prijateljev je to dolgo časa uporabljal in resnično uspel doseči enake rezultate kot na fotografijah, ki so v članku. Toda po uporabi zdravila po kratkem času se je akne začelo znova pojavljati, ne vem, s čim je povezana

Sem na obrazu je imel grozno akne, na ulici poskuša znižati vyhodit.Dorogie mazila in kreme ne delujejo, se obrnite na dermotolog, predpišemo kapsule Roakkutan.Prochitav neželeni učinki, strah, da se te tablete, ampak v ogledalu me prepričal ves čas prejema obratnom.Za kapsule sem imela glavobol nekajkrat in nekajkrat gor temperatura.No mogoče drog tukaj na chem.Effektom za Roaccutane bil zadovoljen, Goodbye mozolji!

Akne velja tudi zame nujna, se ne more znebiti tega problema, za več različnih let.Pokupala drage kreme, šel na kozmetičarka, celo transfuzijo krvi opravljeno, je rezultat komaj zametnyy.Dermatolog predpišemo kapsule nekaj dni Roakkutan.Posle sprejem začeli stranske učinke v obliki : slabost, omotica, nenadna nemotivirani agressii.Hodila k zdravniku, zdravilo se ni ukinjena, ampak zmanjša dozirovku.Pravilno če ona? Ali je mogoče sprejeti pripravek in nadalje? Ne želim prekinjati, rezultat zdravljenja z Roakkutanom je že opazen.

Po mojih izkušnjah pravim - ne uporabljajte roakcutana... Posebno neodvisno brez zdravnikov, saj sem se odločil za pijačo.

Nekdo nasvet, kako nadaljevati? Ne vem, kaj naj naredim.
Bil je pri dermatologu, je imenoval ali predlagal Roakkutan + gel Metrogil. Je naslikal, kaj storiti. Imenoval je tečaj 2 meseca. Ko sem doma prebral o Roakkutanu, so bili neusmiljeni zaradi neželenih učinkov. In poleg tega sem se naučil, da je imenovan v hudih oblikah. In ne bi rekel, da je težek, čeprav so na mozgu možgani na mojem obrazu. Ja, in stroški kozmične droge. Tukaj ne vem, kaj storiti: zdraviti, kot je rekel ali rekel dermatolog; Pojdi k drugemu dermatologu; ali kupite gel Effegel in jih poskusite zaceliti.

Anton, poskusite iti k drugemu dermatologu. Pravzaprav je zdravilo Roaccutane predpisano le, če nič ne pomaga + aken v hudi obliki. Na žalost so ga dermatologi začeli pogosteje imenovati zaradi sponzorstva daril proizvajalca Roakkutana, pa tudi nekaterih podkategorij za zdravnike.
Toda v vsakem primeru se roakkutana ne sme jemati, če nimate resne oblike aken.

Elena hvala veliko! Želim reči, da je zelo dobra stran, sem vsa članka prebral. Tako sem se naučil in se naučil več. Razlaga je jasna, nasvet je dober.

Dober dan! Prosim, prosim, kdo je rodil otroke po odvzemu drog in koliko časa? Normalni otroci? In po pojavu drog se pojavijo akne? Jaz sem se že bojil njegove uporabe, vendar ni bilo nobenega drugega izhoda, bilo je strah, da bi se sam pogledal. 1 Hvala

Pozdravljeni, vprašanje se je pojavilo isto, kakšne so posledice nosečnosti po uporabi tega zdravila in po kakšnem obdobju je resnično varno načrtovati nosečnost?

Vlad, noseča z Roakkutanom, ne more biti prej kot 2 leti, ko je telo popolnoma očiščeno iz vsebovanih snovi.
Vse nosečnosti se razlikujejo, vendar tisti, ki zanosijo pred dodeljenim časom, odkrijejo zarodke poškodb, ki so nezdružljive z življenjem.
Če se že obvezujete, da boste vzeli tako resno zdravilo, morate upoštevati vse pogoje.

Povedal vam bom malo o sebi. Prvi problemi s kožo so začeli z 1 razredom, zgodaj sem začel oblikovati figuro, hormoni pa so opravili svoje delo. Problem sem zmagal čez 22 let, kar pomeni, da mi je trajalo več kot 10 let. Skozi svojo zgodovino, zdravljenje sem poskusil: metrogil, skanoren, baziron, duak, Zener, milijona baltushek, propeler, mazilo cinkov, pil trihopol, Tetracikline + folk pravna sredstva, prehrana, + vrže ven ogromne vsote denarja za čiščenje in si vzeli čas, da dermatologi, zdravniki in t. e. me pa samo pomagal Roaccutane, ni upal piti 2 leti, ko ste prebrali vse preglede in je bilo strah, zdaj žal, da ni bil zdravljen. Iz pobocheka so bile suhe in razpokane ustnice, suha v oci, kot breme leče. Zdravljenje je trajalo 7 mesecev. Bistvo ni poceni, vendar sem imel srečo, da živijo v Kaliningradu in imajo priložnost, da kupijo tablete na Poljskem (40 minut vožnje z avtomobilom do meje), kjer so imenovane Izotek ali Aknenormin. Za tiste, ki so že utrujeni od težav in sanje lepo kožo na obrazu (in mislim, da je glavna ženska oprema) svetujejo pitje Roaccutane. Toda spomnite se, samo po pregledu in odmerku doktorja! PRIPRAVA SERIJO! Če želite, da zdravljenje v vašem žepu ni tako težko, napišite v osebno, bom kupil tablete na Poljskem in ga poslal po pošti. To bo veliko ceneje (tudi če upoštevam moje stroške za cesto). Vsakdo ima lep obraz in zmage v tem težkem boju.

Pozdravljeni IANA))) moje ime je Christina))) Živi, kot da ste v Kaliningradu))) Rad bi govoril z vami o teh tablet. Povejte mi, če ste imeli poslabšanje, potem ko ste začeli piti tablete. Če je tako, v katerem obdobju je to trajalo. Pravkar pijem te tablete 20. den..na obraz bo nočna mora... to je težko celo predstavit..sizhu dni doma, sram iti ven na ulico, kot če vse naenkrat splezali ven!, da je vse v redu.

Pozdravljena iana mačka je želela vprašati, koliko bo strošek Roaccutana na Poljskem in če boste prinesli, koliko dolgujem?

Pozdravljeni, za svojo hčerko res potrebujem zdravilo za rojakane. Hvala. Napiši mi sporočilo.

Dober dan, moje ime je Alexander in želim vam povedati svojo zgodovino zdravljenja z roakutanom. Imam 30 let, težo 68 kg.
V internetnih brskalnikih nisem našel razumljivih zgodb o sprejemu roakutana pred mojim sprejemom, zato sem se odločil podrobno opisati celotno obdobje zdravljenja...
Začetek vnosa dne 18.11.2014 na 40 mg vsak dan (ob kosilu 20Mg in ob večerji 20Mg) + Karsil 3-krat na dan za 2 tableti po obrokih:
Da bi zmanjšali sušenja obrazov - Bepanten kremo za zmanjšanje ustnice sušenja - preko noči Lorenden (A, C) ali higienski šminka, ob vstopu cesto za zaščito pred soncem 25% (15% je mogoče). Obraz po pranju, namočite samo s papirnati brisačami. Pri nasiliranju aken uporabite mazilo Ihtiol (za sesanje abscesov).

Dnevnik zdravljenja:
V prvih dveh tednih ni sprememb.
Po drugem tednu vnosa - začne se posušiti ustnice in obraz, krvavi izcedek iz nosu. Pimples še vedno pojavijo.
Po tretjem tednu zdravljenja - razburjenje črevesja, mišice nog so boleče.
Po štirih tednih jemanja - Iztekanje iz nosu se je zmanjšalo, mišice niso poškodovale, delo v črevesju se je normaliziralo. Usnje in obraz tudi posušili. Pimples še vedno pojavijo.
Do konca drugega meseca se mišice / sklepi v nogah zopet boleče, pojavijo se mozolji, vendar hitro minejo. Koža obraza je osvetlila (rdečica je malo spala). Ustnice in obraz posušijo. Lasje na glavi so manj umazane (maščobe), lahko si pomivate manj pogosto.
Sredi tretjega meseca je prišlo do poškodbe različnih mišic (hrbta, stegna). Pojavljajo se mozolji, vendar manj. Suh obraz in ustnice. Krvavi izcedek iz nosu se nadaljuje. Začel je uporabljati Tsikatriks (obnavljanje iz postakne), zmanjša tudi sušenje obraza.
Rezultat za 4 mesece uporabe Roakkutan:
Jaz najem teste za jetra - AST, ALT in bilirubina - vse v norme (predati po 1 mesecu uporabe Roaccutane in 4 mesece). črevesne motnje, bolečine v ledvicah, bolečine v mišicah, krvavitve iz nosu pojavijo periodičnost, na primer, 2 tedna ni nič - 2-3 tedne pojavljajo Capa... včasih v oči "naravno solza", ko se posuši oko (schipyat). Usta in obraz vse isto sušenje. Akne, natančneje že mozolje - se pojavljajo redko. Jaz očrnitev cicatrix obraz skoraj 1,5 meseca (mazilo usklajena koji obraz akne) - koža je nekoliko poravnana, zelo malo... las redčenje (padec), stranski učinek Roaccutane, potem pa upam, da si opomore :-)) Na chetverotm mesecih uporabe Roaccutane je več različnih tablet od živčnosti, injekcije vitamina B in kapalko Aktavigina in nekaj, kar - to je vse po nasvetu nevrologa, zdravnik je rekel, da je možno, akne zaradi živcev. Alkohol, ki ga ne uporabljam med sprejemom Roakkutana, sploh ne želim jesti maščobe in začinjene hrane.
Danes, 10. 4. 2015, je minilo 4,5 meseca od začetka roaquutana. Acne ni več približno 2 tedna - je všeč =)
11.4.2015. porabljen alkohol (hčerka DR) - dan pozneje, nove akne...
Danes je 27. 5. 2015. (6 mesecev od začetka roakutana), akne od 10.04.2015. hitro je minilo in novo še ni bilo!))) Obraz postaja svetloba (z mastjo Celestoderm-B mazem približno mesec dni), brazgotine se niso precej spremenile, le malo osvetljene. Usne suhe, obraz posuši, majhen krvavi izcedek iz nosu, včasih kosti bolijo na različnih mestih telesa.
06.06.2015. je predal analize, analiziral še bolje kot na začetku zdravljenja)))
Danes, 15.06.2015g., V zadnjih 210 dneh, je trajalo 7 mesecev od začetka sprejem, dosegel 123,5mg Roaccutane na 1 kg telesne teže (40 mg * 210dney / 68kg moja teža). Zdravnik je povedal, da oseba dobro, pilingi se lahko začne šele po pol leta, in brušenje in da kasneje... Na splošno, mala rdečica na obrazu ostala, brazgotine od aken, ampak nova žarišča niso bili, in upajmo, da nikoli ne bo!
Če bo to uspelo, bom čez pol leta napisal še en pregled (kaj se je zgodilo osebi v šestih mesecih) o roakkutanu v vsakem od forumov, kjer sem zapustil ta pregled.

Če imate kakršna koli vprašanja o uporabi zdravila Roaccutane - se obrnite na mene, vam lahko pomagam, [email protected], Alexander.

Alexander, hvala za vaše povratne informacije! To so zelo dragocene informacije!
Preden ste zdravili z zdravilom Roakcutan, niste opisali stanja na obrazu. Kakšne mozolje ste imeli? Kako je stopnja? Kako pogosto so se pojavile nove? In od katere starosti so se akne začele pojavljati v vas?

Kako odstraniti vnetje mozolja hitro in dolgo?

Zdravljenje aken na domu