Roakkutan se lahko znebi najbolj problematičnih aken in aken, vendar je cena...

Roakkutan je zdravilo, ki se uporablja pri srednjih in hudih aknicah ter lahko pomaga pri najbolj brezupnih težavah s kožo. Roakkutan se uporablja, če nič ne pomaga.

Toda kljub visokim izkoristkom, Roaccutane ima številne pomanjkljivosti, med katerimi so glavni: veliko število kontraindikacij, zelo hude stranske učinke, slabšanje po odpovedi sprejem in visoke toksičnosti. Tehtajte prednosti in slabosti tega članka.

Ukrep roakkutana ali kot zdravilo lahko pomaga pri aken

Glavna zdravilna učinkovina je izotretinoin, ki je del skupine sistemskih retinoidov. Roakkutan deluje na koži, kot sledi:

 • Pomaga zmanjšati lojnice žlez, preprečiti izločanje sebuma, zmanjšati migracijo bakterij v kanalih.
 • Razpraševanje roženice stratuma. Tako lojalna skrivnost zanke svobodno in ne zamaši pore, kar preprečuje nastanek aken.
 • Ima protivnetno in bakteriostatično delovanje. Roakkutan spodbuja odstranjevanje vnetja in preprečuje nadaljnjo razmnoževanje bakterij in mikrobov.
 • Obnavlja normalen proces rasti in delitve celic (regeneracija). Roakkutan preprečuje nastanek madežev, brazgotin in sledi po akni.

Ampak, kljub vsem pozitivnim vidikom zdravila, Roaccutana ne moremo imenovati za zdravljenje aken, saj ima tri pomembne pomanjkljivosti:

 • Ogromno število kontraindikacij in neželenih učinkov. Seznam je resnično impresiven (glej spodaj).
 • Po prekinitvi zdravljenja obstaja velika verjetnost znatnega poslabšanja. Nekateri so še slabši kot pred sprejemom.
 • Huda toksičnost zdravila in resnost neželenih učinkov. Zlasti pod vplivom pade jetra.

Mini-navodila ali pravila za uporabo Roakkutana

Moram reči - nikoli v življenju ne uporabljajo Roaccutane (in podobne droge) brez dovoljenja svojega zdravnika in pravilno zdravniški pregled, sicer lahko povzroči ogromno in celo nepopravljivo škodo za zdravje in videz.

Sistemski retinoidi so zelo resna skupina zdravil. Ne morejo biti imenovani "z vidika", prijava pa mora biti utemeljena in stehtana.

Preden določite zdravilo Roakkutan, morate dati vse ustrezne teste, vam mora zdravnik povedati o vseh "pasti" in se prepričajte, da zdravilo ni kontraindicirano za vas. Zato, če vam zdravnik ni preizkusil in takoj predpisal zdravilo Roaccutane "z očmi" - pobegnil od takšnega zdravnika.

Roakkutan ni predpisan za blage akne!

Vzemite Roaccutane 1-2 krat na dan, medtem ko jeste. Zdravljenje aken z Roakkutanom se začne na 0,5 mg / kg na dan.

Pri hudih oblikah aken se lahko odmerek poveča na 2,0 mg / kg na dan. Skupno boste morda potrebovali 120-150 mg / kg zdravila v trajanju 16-24 tednov. Pri ponovitvi se potek zdravljenja ponovi po dveh mesecih.

Pri hudi ledvični odpovedi se zdravljenje začne z 0,1 mg / dan, postopoma se povečuje na 1 mg / kg na dan.

Bo roututan pomagal pri rozacei?

Uporaba roakutana v rozacei ima lahko dober terapevtski učinek, odvisno od stopnje, klinične slike in trajanja bolezni.

Vendar se morate vedno posvetovati s svojim zdravnikom in se ne poskušajte zdraviti z zdravilom.

Kontraindikacije in neželeni učinki

Kot sem že povedal, ima zdravilo Roaccutane dolg seznam kontraindikacij in zelo resnih neželenih učinkov. Zato dvakrat premislite, preden se odločite za to zdravilo.

 • Vsekakor je prepovedana uporaba drog nosečnice. Mimogrede, zdravnik je dolžan prejeti negativen rezultat preskusa nosečnosti, med zdravljenjem z zdravilom Roaccutane pa je treba vzeti hormonske kontraceptive.
 • Dojenje.
 • Individualna nestrpnost do droge.
 • Jetrna okvara.
 • Hipervitaminoza A.
 • Hiperlipidemija.

Acnekutan (podobno kot njegov analog - Roakkutan) ima resne neželene učinke, ki se kažejo v:

 1. Povečana občutljivost kože na ultravijolično svetlobo.
 2. Motnje prebavnega sistema.
 3. Suhe ustnice in kožo.
 4. Boleče občutke v sklepih s fizičnim naporom.
 5. Depresija in živčne motnje.
 6. Po odhodu se lahko pojavi ponovitev in znatno poslabšanje kože.
 7. V primeru prevelikega odmerjanja, slabosti, bruhanja, glavobolov, dremavosti, šibkosti. Zato natančno in natančno upoštevajte odmerek.

Mimogrede, tukaj lahko najdete najbolj natančne in popolne informacije o uporabi roakutana, shranjevanju in neželenih učinkih.

Povprečna cena Roakkutana

Cena zdravila Roaccutane je precej visoka in je odvisna od odmerka. Nakup paketa Roakkutan iz 30 kapsul, ki ga lahko za 1300-2900 rubljev.

Povprečna cena zdravila:

 • Roakkutan, 10 mg - 1500 rubljev
 • Roakkutan, 20 mg - 2.600 rubljev

Kateri je boljši: Accecutane ali Roaccutane?

Najbolj priljubljen analog Roakkutana danes je Acnekutan. Primerjamo, katera droga bo najboljša glede na razmerje med ceno in kakovostjo.

Obe zdravili - kot Aknekutan in Roaccutane vsebujejo izotretinoin regulacijski delovanje žlez lojnic, zmanjšanje njihove velikosti in ima antibakterijsko in protivnetnim učinkom.

Mimogrede, na drogu iz aknekutanskih mozoljavcev je bil napisan obsežen člen. In čeprav sta zdravila podobna, vendar poleg spodaj navedenih razlik, obstajajo tudi drugi odtenki, ki upravičujejo uporabo zdravila Acnecutane, ne pa tudi roakutana. Zelo priporočam, da se seznanite z naslednjim člankom.

 • V zdravilu Acnekutane je 20% manj izotretinoina, vendar je še 2 dodatna sestavina, zato je izotretinoin bolj biološko razpoložljiv in ga je mogoče enostavno prebaviti brez hrane.
 • Roakkutan je dvakrat težek kot prebavni trakt, v primerjavi z zdravilom Acnecutane, ker vsebuje dvakrat več neaktivnega izotretinoina.
 • Acnekutan stane 40% cenejši.

Kot vidite, gre za prednostne naloge. Ja, roakkutan je močnejši, vendar ima več neželenih učinkov in cena je za 40% višja.

Roakkutan: pregled zdravila

Zaradi dolgotrajne uporabe, ponovitve po umiku drog, pojav resnih neželenih učinkov in visokih stroškov, povratne informacije o rezultatih zdravljenja aken Roaccutane je zelo sporna, ampak za nekatere je to - reševanje slame, ki je pomagala pri reševanju resnih težav s kožo. Prav tako vam priporočam, da v komentarjih preberete ocene drugih oseb, dobro, pustite povratne informacije o tem orodju!

Kateri je boljši: Accecutane ali Roaccutane?

Težave s kožo, in sicer z mastnim sijajem, ki ga je treba večkrat odstraniti čez dan? Akne, komedoni na koži obraza? To je nekakšen problem, ki ga je težko uskladiti.

Običajno za odstranitev črne pike ali vsebnosti maščobe osebe ne uporabijo nobene potencialno nevarne metode. Toda za boj proti aknam, ki močno razprši videz katere koli osebe, ljudje lahko veliko storijo, tudi kar je lahko nevarno za njihovo zdravje.

Ena od metod, za katero je značilna možnost nevarnih in nepopravljivih posledic, je uporaba zdravil "Acnekutan" in "Roaccutane". Ta zdravila so zelo strupena za telo farmacevtskih izdelkov.

Kaj je "Aknekutan"?

To zdravilo je narejeno na osnovi metabolita vitamina A, ki je izotretinoin. Ena kapsula lahko vsebuje 8 mg te snovi ali celo dvakrat toliko.

Zdravilo vsebuje tudi zdravilo: estri oleinske in stearinske kisline, sorbitola, glicerola in polietilen oksida. Barva lupine kapsule je vnaprej določena z železovim oksidom in indigokarminom.

Oblika vitamina A deluje tako, da se delitev sebocitov zavira. Tako imenovane celice, ki se pri prehodu iz bazalnih plasti lojnic uporabljajo najprej v glavne sekretorne celice, ki proizvajajo sebum (sebum).

Ampak potem, ko se celice dvignejo na odvod žleze, izgubijo svojo diferenciacijo in so že del svoje skrivnosti.

Inhibicija (zaviranje ali popolna prekinitev) delitve sebocitov je posledica dejstva, da se velikost maščobe za proizvodnjo maščob zmanjšuje in je njegova sekretorna funkcija blokirana. Na koncu, Pogoji za mitozo Propionibacterium acnes poslabša - glavni razlog za nastanek aken.

Poleg tega, metabolit vitamina A stimulira regeneracijo in zmanjšanje vnetja kože.

Vsebina kapsul "Roakkutan"

Znotraj teh kapsul je tudi izotretinoin. Kot smo že omenili, se zaradi intenzivnosti tvorbe stratumske plasti povrhnjice zmanjša.

Zahvaljujoč izotretinoinu koži dobi protivnetni učinek.

Prednosti zdravila Acnecutane pred roakutanom

Acnekutan ali Roakkutan - kaj je bolje? In vseeno, zakaj se mnogi vprašajo sami: ali je boljši roakkutan ali aknecutan?

Izkazalo se je, da so rezultati medicinskih raziskav priznali "Acnekutan" varnejše načine kot zdravilo "konkurent".

Čeprav se v članku še boste naučili, kot roakkutan razlikuje od Acnecutana (razlika je pomembna), vendar oba vsebujejo biološko aktiven vitamin A. Vendar pa se v "Acnekutanu" isti izotretinoin nahaja v bolj dostopni obliki.

Zato je potek zdravljenja manjša količina zdravila. Seveda je vse odvisno od izbranega odmerka.

V primeru prevelikega odmerka je celo voda smrtonosni strup (zaradi soli, ki se opere). Toda če se zdravilo uporablja pravilno, to ne bo škodilo osebi.

Če se zdravite z zdravili in "Acnekutan", "Roakcutan" in drugimi analogi, potem je to lahko škodljivo za telo. Zato občasno preverite stanje jeter in jemljete krvne preiskave.

Toda na žalost natančni mehanizem učinka zdravila še ni bil ugotovljen z nobenim medicinskim raziskovanjem.

Seveda sta "Roaccutane" in "Acnecutan" sprejeta le v teh primerih, če obstajajo dokazi za uporabo zdravnika. Samo prepričljiva prošnja: ne sodelujte pri samozdravljenju, ker je posamezna intoleranca za posamezno zdravilo.

Razlika med "Acnekutan" in "Roakcutan"

Kakšna je razlika med Acnekutanom in Roakkutanom?

Roakkutan se je pojavil v prodaji v naši državi pred 20 leti. Kapsule za 10 in 20 mg se prodajajo.

In "Aknekutan" se je pojavila v naši državi leta 2010. V svoji proizvodnji se uporablja inovativna tehnologija "Lidose", razvita in patentirana v Belgiji. Zdravilo se sprošča v kapsulah po 8 in 16 mg.

V zdravilu "Acnekutane" poleg izotretinoina, vsebovanega v obeh zdravilih, obstajata še dve drugi sestavini, ki povečata biološko uporabnost izotretinoina za 20%.

Rezultati študij kažejo, da 16 mg zdravila "Aknekutan" delujejo na enak način kot 20 mg roakkutana.

Zato, če vzamete kapsulo "Acnecutane" namesto "Roaccutane", je količina izotretinoina, ki vstopi v vaše telo, manjša za 20%. Toda hkrati ostaja učinkovitost terapije. Če zmanjšate količino uporabljenega izotretinoina, se verjetnost neželenih učinkov zmanjša.

Druga primerjava Roakkutan in Aknekutan: jemanje ene 20-miligramske kapsule roakkutana vodi v zaužitje 12 mg zdravil proti akenam.

8 mg vstopijo v prebavni trakt, vendar se tam ne absorbirajo. V postopku jemanja kapsule s 16 mg zdravila "Acnekutan" prejme krvina enaka količina izotretinoina (12 mg). Toda odmerek tretinoina, ki potuje skozi prebavni trakt in ne vstopi v krv, je polovica količine - 4 mg.

Izkazalo se je, da pri jemanju zdravila Roaccutane dvakrat večji odmerek neaktivnega izotretinoina prehaja skozi prebavni trakt. Torej povečate farmakološko obremenitev prebavnega trakta dvakrat.

"Aknekutan" se lahko bolje absorbira brez hrane kot "Roakkutan". Izotretinoin v obeh pripravkih, kot je že omenjeno, je sorazmer vitamina A. Slednji je vitamin, topen v maščobi.

Za popolno absorpcijo drog se Roaccutane in Acnecutan vzamejo z maščobnimi živili. Zdravljenje traja od 4 do 9 mesecev. Obstaja velika verjetnost, da bo bolnik med jemanjem kapsul pozabil na jemanje zdravila, medtem ko jemljete ali jeste nekaj vitkega.

Klinične študije kažejo, da brez hrane "Acnekutan" lahko asimilira za 70% in "Roakkutan" - za 37%.

Ker se lahko "Aknekutan" absorbira brez hrane dvakrat toliko kot "Roakkutan", je mogoče prepričati, da zdravilo deluje v zahtevani koncentraciji. Učinek zdravljenja bo točno za kaj zdravnik in pacient štejeta.

Druga razlika med "Roakkutan" in "Aknekutan" je cena. Kaj je cenejša roakkutan ali ankneutan?

Ker se "Acnekutan" proizvaja z uporabo učinkovitejših tehnologij, razvitih leta 2001 in patentiranih v Belgiji, je njegova cena 40% nižja od stroškov Roakkutana.

Pogovorite se s svojim zdravnikom o tem, katero zdravilo je bolje., strogo upoštevajte odmerek in vsa pravila za njegovo uporabo. Zato se izognete tveganju različnih neželenih učinkov.

Roakkutan (Aknekutan): Vprašanje-odgovor - leta 2008 - 2012

Roaccutane vs. Acnekutan

Dragi Oleg Valerevič! Katere priprave izotretinoina za zaužitje, po vašem mnenju, so boljše: Roakcutane ali Acnecutane?

Dragi Alexey! Roakkutan pripada prvotnim pripravam, katerih visoka kakovost je praviloma nedvomna.

Roakkutan in poslabšanje vida

Pozdravljeni. Rokacutan vzamem 6 mesecev v odmerku 30 mg. Skrbi me za znatno poslabšanje moje vizije. V celotnem tečaju uporabljam kapljice za oči "naravna solza", ker sluz se močno suši. Kako ravnati s tem? Ali se bo to zgodilo po prenehanju sprejema roakkutana in sploh ne bom slepi?
Hvala!

Dragi Margarita! Če se moti močna suha sluz oči in posebne kapljice za oči niso dovolj, je smiselno zmanjšati dnevni odmerek zdravila Roakkutan (Acnekutan), saj resnost neželenih učinkov je neposredno odvisna od tega. V večini primerov so neželeni učinki reverzibilni.

Zdravljenje z roakkutanom več kot 6 mesecev

Pozdravljeni, ali lahko vzamem Roaccutane 7 mesecev? Navodila pravijo, da trajanje zdravljenja z roakutanom traja 4-6 mesecev.

Dragi Oleg! Lahko. Daleč od vedno učinkovitega zdravljenja mora biti v skladu s priporočili iz navodil.

Relapse po Roakkutanu

Leta 2005 je pod nadzorom dermatologinje pila tečaj Roakcutane. Vnesel ali zbral kumulativni odmerek. Po dveh letih se je izpuščaj nadaljeval in vsak dan se je izpuščaj povečal. Mastnost se je nadaljevala, čeprav ne v isti količini kot prej. Bilo je močno znojenje. Sedaj imam 32 let. Druge metode zdravljenja ne pomagajo. Svetovati, kaj storiti?! Hvala.

Dragi Natalija! Ponavljanje aken po kumulativni odmerek Roaccutane (Aknekutana) pri ženskah bolj pogosto posledica endokrinopatije, kot je sindrom policističnih jajčnikov (Stein-Leventhal sindrom). Moraš iti na ginekologa-endokrinologu, se posvetujte z dermatologom, da ugotovimo, ali je mogoče ponovno zdravljenje Roaccutane.

Kajenje med zdravljenjem z roakutanom

Pozdravljeni, Zdravilo Roaccutan že nekaj tednov. 3. Vprašanje je, ali je kajenje mogoče storiti (med zdravljenjem z zdravilom Roaccutan). Če ne morete, potem kako kajenje vpliva na to.

Dragi Natalija! Ugotovljeno je, da kajenje poslabša potek aken. Možno je, da kajenje zmanjša učinkovitost zdravljenja z zdravilom Roaccutane (Acnecutane).

Poslabšanje med recepcijo Roakkutana

Pozdravljeni, prosim povejte mi, kako približno poslabšanje med sprejemom? Danes 50. dan jemanja roakkuta (20 mg na dan s 64 kg). Pred recepcijo je bila slika boljša, zdaj je samo groza. Edina stvar, ki jo vidim, je, da so "udarci" tako globoki, kot so bili pred sprejemom.

Dragi Lyolya! Dejansko lahko zdravljenje Roaccutane (Aknekutanom) biti poslabšanje aken. Če se pojavi, je treba upoštevati dermatologa ki imajo prilagoditev zdravljenja (zmanjšanje dnevnega odmerka ali odpoved Roaccutane, čemur sledi ponoven korak sprejemnem) lahko določi, da je močan protivnetnih učinkovin.

Roakkutan in hrana

Pozdravljeni, dragi zdravnik. Povejte ali povejte, kako pravilno sprejemati zdravilo Roakkutan (pred ali po obroku in za koliko)? In ali bi morala obstajati kakršna koli omejitev v hrani?

Dragi Elena! Kapsule Roakkutan (Aknekutana) se jemljejo takoj po obrokih (ki vsebujejo maščobe). Skladnost z dieto poleg omejitve vnosa izdelkov, ki vsebujejo alkohol, ni potrebna.

Reverzibilnost neželenih učinkov Roakkutana

Pozdravljeni, Propil roakkutan pred 9 meseci, rezultat je osupljiv, pozabi na akne, saj ni nič bilo, vendar pa je bil še en problem, ki se je začela ob zdravstvene težave, slabost po maščobnih, apetit, lasje pade ven (nekoč razkošen vodja las), je črevo negotov. opravil sem teste, diagnozo - ledvična odpoved, presnovni procesi v jetrih, encimske motenj, cerebralne vaskularne zožitve. Usmerili so se k predaji analiz na kortizol. Med sprejemom zdravila ni bilo nobenih neželenih učinkov, začeli so se po umiku zdravila. Zanima me, ali je moje reverzibilnih stranskih učinkov, ali je telo obnovljena. Pred zdravljenjem sem bil popolnoma zdrava oseba.

Dragi Anna! Jaz lahko citiram samo besedilo navodila na Roaccutane drog: "Ponavadi, stranski učinki so reverzibilni po prilagoditvi odmerka ali ukinitvi zdravila, nekateri pa lahko trajajo po koncu zdravljenja." Želim se hitro rešiti težav z zdravjem.

Acnekutan

Opis je trenutno vklopljen 08.09.2014

 • Latinsko ime: Acnecutan
 • ATX koda: D10BA01
 • Aktivna sestavina: Izotretinoin (izotretinoin)
 • Proizvajalec: SMB TEHNOLOGIJA, S.A. (Belgija)

Sestava

Kemična sestava Acnechutana je odvisna predvsem od oblike sproščanja zdravila. Ena kapsula velikosti 3 ali 1 vsebuje 8 ali 16 mg. zelo aktivna spojina izotretinoin.

Poleg tega sestava zdravila vključuje tudi pomožne snovi, kot so: prečiščeno sojino olje, kompleksi snovi Gellucir 50/13 (estri stearinske kisline, glicerola in polietilen oksida), pa tudi Span0 (sorbitola in estrov oleinske kisline).

Ovojnica kapsule vsebuje titanov dioksid, želatina, rdeči železov oksid, kot tudi indigo karmin (10 mg).

Oblika izdaje

Trde želatinske kapsule, rjava št. 3 (8 mg.) Ali št. 1 (10 mg.). Vsebina kapsul je voskasta pasta, ki se razlikuje v oranžno-rumeni barvi. V kartonski embalaži je lahko 1,2,4, pa tudi 7 pretisnih omotov za 14 kapsul ali 2,3,5,6,9 pretisnih omotov za 10 ali 14 kapsul.

Farmakološko delovanje

Drog je protivnetno in anti-seborejsko sposobnosti, pa tudi zagotavlja regenerativni učinek na kožni pomik.

Farmakodinamika in farmakokinetika

Zaradi prisotnosti zdravila izotretinoin Acnekutan izboljša klinično sliko v hudih oblikah akne, ki niso podvrženi drugim vrstam terapevtskega zdravljenja. Čeprav natančen mehanizem delovanja učinkovine zdravila ni povsem jasen, zdravilo pomaga preprečiti aktivnost lojnice.

Od leta sebum Je najboljše okolje za razvoj zlonamernih bakterije Propionibacterium acnes, ki povzročajo izobraževanje akne, zmanjšanje velikosti lojnice in zmanjšanje njihove aktivnosti povzroči upočasnitev bakterijska kolonizacija kanala.

Acnecutane vpliva akne, zatiranje proliferacije sebocitov in s tem obnavljanje procesa celična diferenciacija, medtem ko spodbuja regeneracija. Izotretinoin, vsebujejo v zdravilu protivnetni učinek na kožni pomik.

Indikacije za uporabo

Glavne kontraindikacije za zdravilo so:

 • obdobje laktacija;
 • nosečnost;
 • jetrna insuficienca;
 • hiperlipidemija;
 • preobčutljivost;
 • hipervitaminoza A.

Zdravilo Acnecutane ni priporocljivo za uporabo pri zdravljenju otrok, mlajših od 12 let. Previdno je treba zdravilo zdraviti s pacienti, ki trpijo diabetes mellitus, alkoholizem, kot tudi kršitve metabolizem lipidov, z debelostjo in depresija.

Neželeni učinki

Pri uporabi zdravila se lahko pojavijo simptomi hipervitaminoza A, se lahko pojavi suha koža, konjunktivitis, krvavitev iz nosne votline, hripavost, nestrpnost do kontaktnih leč. Ankneutan lahko to inducira dermatološke reakcije kot sledi: piling kože, znojenje, paronychia, pruritus in izpuščaj, dermatitis, onihodistrofija, fotosenzibilizacija, kot tudi poslabšanje aken.

Poleg tega je mogoče neželene reakcije z uporabo zdravila Acnecutane opaziti s strani:

 • prebavni sistem, na primer, driska, krvavitev, vnetje dlesni, pankreatitis;
 • centralni živčni sistem-slabost, glavobol, motnje vida, napadi;
 • čutni organi - fotofobija, kserofalmija, keratitis, nevritis, motnje sluha;
 • dihalni sistem in izražena v bronhospazem
 • cirkulacijski sistemv obliki nevtropenija, anemija, levkopenija, zmanjšanje hematokrita.

Navodila za uporabo zdravila Accecutane (metoda in odmerek)

Kapsule z učinkovito zdravilno učinkovino se najbolje prehranjujejo s hrano ne več kot 2-krat na dan. Odmerjanje zdravila Acnecutane je odvisno od resnosti bolezni in bolnikovega zdravja. Priporočeni začetni odmerek je 0,4 mg. za vsak kilogram telesne mase na dan.

V hudih oblikah akne lahko odmerek zdravila poveča na največ 2 mg. za vsak kilogram telesne mase na dan. Polna odpust pri bolnikih opazimo približno na 24. dan uporabe zdravila. Posebno pozornost je treba nameniti odmerjanju zdravila pri bolnikih z ledvična insuficienca.

Preveliko odmerjanje

V primeru prevelikega odmerjanja Aknekutanom simptomov hipervitaminoza skupine A. Da bi odpravili negativne posledice nespoštovanja priporočeni odmerek zdravila morajo biti izpiranje želodca, in prenehajte z uporabo zdravila.

Interakcija

Učinkovitost acnecutana se lahko zmanjša antibiotiki, ki se nanašajo na serija tetraciklinov. Da bi se izognili opekline ne jemljite z zdravili za droge, ki se povečajo fotosenzibilnost. Nevarnost razvoja hipervitaminoza tipa A povečuje retinoidi, ki tudi niso priporočljivi za uporabo s tem zdravilom.

Izotretinoin, vsebovane v sestavi zdravila, lahko poslabša učinkovitost zdravil kontracepcija z majhno količino progesteron. Da bi preprečili povečanje draženja, se zdravilo Acnequatane ne uporablja v povezavi z keratolitična zdravila.

Pogoji prodaje

Iz lekarn se sprosti po receptu.

Pogoji shranjevanja

Zdravilo shranjujemo pri temperaturi 25 ° C na mestu, zaščitenem pred svetlobo.

Datum poteka veljavnosti

Posebna navodila

Pred začetkom in med terapevtskim zdravljenjem z zdravilom Acnekutan je funkcija jetra, kot tudi lipidi, trigliceridi in jetrni encimi.

Med zdravljenjem, so bolnikom svetovati, da se prepreči neposredno sončno svetlobo in ne zanemarjajo vlažilne kreme, kot tudi za uporabo sredstev, da bi preprečili izsušitev kože in ustnic.

Priporočamo uporabo laserja ali kemikalije dermoabrazija.

Zdravilo lahko vpliva na koncentracijo pozornosti, zato je vredno biti previden pri približevanju vožnji z Adecnutanom.

Analogi

Med podobnimi zdravili je mogoče ugotoviti:

Kateri je boljši od Acnekutana ali Roakkutana

Glede na kemijsko sestavo, obliko proizvodnje in zdravilni učinek so ta zdravila podobna drug drugemu, razlika med zdravilom Acnecutane in Roakkutan sestoji samo iz količine aktivne spojine v eni kapsuli zdravila. V Ljubljani Roakkutan lahko vsebuje do 20 mg. izotretinoin, zato se zdravilo Acnekutan obravnava kot varčnejša alternativa in hkrati učinkovito zdravilo proti aknam.

Otroci

Ni uporabljen pri zdravljenju otrok, mlajših od 12 let.

Med nosečnostjo (in dojenjem)

Zdravilo Acnekutan je prepovedano uporabljati med nosečnostjo in dojenjem.

Mnenja o Acnekutane

Lahko rečemo, da je velika večina pregledov na spletnem mestu Accenturean pozitivna. Vendar se vsi ne strinjajo s to drogo, ker ima veliko neželenih učinkov. Poleg tega nekateri pregledi bolnikov, ki govorijo o kratkotrajnem učinku drage droge, povzročajo dvom o dejanskih koristih tega zdravila.

Cena Aknekutan, kje kupiti

Cena Acnecutana (kapsul 16 mg., 30 kosov) V nekaterih regijah lahko doseže 2500 rubljev. To je precej drago zdravilo.

Nakup v Moskvi zdravilo (kapsul 8 mg, 30 kosov) Lahko je povprečje 1100-1200 rubljev.

Acnekutan: sanje o zdravi koži se uresničijo

Akne, akne in druge nepravilnosti kože zastrupljajo življenje mnogih ljudi, ne glede na spol in starost. Manjše težave je mogoče rešiti s pravilno nego in kozmetičnih izdelkov, pa kaj, če se bolezen kože kaže z obilico padavin, hudo obliko aken z nevarnostjo nastanka brazgotin? Zlasti v takih primerih so farmacevti razvili zdravila iz skupine sistemskih retinoidov. Eno izmed najbolj priljubljenih in učinkovitih sredstev te serije je priznano kot Acnekutan. Kako vzeti tablete za doseganje želenega učinka?

Sestava in lastnosti zdravila Acnecutane

Acnekutan je generična (zdravilo, ki je enakovredno prvotni blagovni znamki v sestavi in ​​delovanju) že znane droge roakkutana. To orodje se uporablja le v primerih, ko so že poskusili različne metode zdravljenja za izbruh aken in nobena od njih ni prinesla pozitivnih rezultatov. Zdravilo lahko postane reševanje v najbolj zanemarjenih primerih aken.

Za zdravljenje blagih primerov aken Acnekutan ni predpisan!

Zdravilna učinkovina zdravila Acnecutane je sintetični analog retinola (vitamin A) - izotretinoin. Pripravek se proizvaja v želatinskih kapsulah v odmerku 8 ali 16 mg. Vsaka kapsula vsebuje pomožne snovi - prečiščeno sojino olje in zmes etrov. Zdravilo je izdelano z uporabo edinstvene tehnologije Lidose®, ki so jo razvili in patentirali belgijski farmacevti.

Indikacije za imenovanje Acnecutan so hude oblike aken: conglobata, nodularno-cistične in druge oblike, ki ogrožajo nastanek brazgotinastega tkiva.

Lastnosti izotretinoina

 1. Snov regulira delo lojnic v žlezah: zmanjšuje funkcionalno aktivnost in sčasoma zmanjšuje njihovo velikost. Zaradi tega so pore na koži manj zamašene, ne nastajajo vnetni elementi. Ta lastnost zdravila - glavna stvar pri učinkovitem boju proti aknam, kot tudi povečano mastenje kože je zelo ugodno za razvoj bakterije Propionibacterium acnes, ki prispevajo k pojavu aken. Brez antibakterijskih učinkov se izotretinoin učinkovito bori z akni patogeni.
 2. Keratolitično delovanje - izotretinoin tone zgornje plasti povrhnjice, zaradi česar postane samočiščenje kože učinkovitejše, pore ni zamašeno.
 3. Zdravilo ima protivnetno, antiseborično delovanje in tudi spodbuja regenerativne (regenerativne) procese v koži.

Analogi zdravila: kakšna je razlika in kaj je bolje?

Skupaj s Acnekutanom, dermatologi predpisujejo podobna zdravila: Roaccutane (originalno zdravilo) in Sotret (generična Roaccutana). Kakšna je razlika med temi zdravili in katera je boljša?

Zdravilna učinkovina vsake od teh zdravil je izotretinoin.

Razlike med Acnecutane in Roaccutane

Acnekutan se je pojavil v ruskih lekarnah razmeroma nedavno - leta 2010, medtem ko je bil Roaccutane znan že dve desetletji. Kapsule roakkutana vsebujejo 10 in 20 mg aktivne snovi. Sestava zdravila Acnecutane vključuje dodatne sestavine, ki povečajo biološko uporabnost izotretinoina za 20%. Študije so pokazale, da 16 mg Aknekutana terapevtsko ustreza 20 mg Roaccutane, tj ob Aknekutana kapsule, bolnik prejema polno terapevtskega učinka, in znesek z aktivno snovjo prejela se zmanjša za 20%. Koncentracija izotretinoina se zmanjša - zato se nevarnost neželenih učinkov zmanjša, breme prebavnega trakta se zmanjša za polovico. Druga pomembna razlika je Acnekutane - veliko bolje se absorbira brez hrane. Za maksimalno absorpcijo izotretinoina je treba nanesti hkrati s hrano (po možnosti mastnim). Brez hrane se lahko aknekutan asimilira za 70%, medtem ko je roakkutan le 37%. Tako se Acnecutane poveča možnosti za visoko učinkovitost zdravljenja. Eden od pomembnih dejavnikov, ki govorijo v prid Acnekutan, je njegova cena. Zdravilo je proizvedeno iz bolj tehnološko bolj učinkovite tehnologije, zato je njen strošek za 40% nižji od roakkutana.

Razlike med Acnecutane in Sotretom

Brisanje vsebuje v svoji sestavi 10 ali 20 mg izotretinoin, kot tudi sojino olje, čebelji vosek, butiliran hidroksianizol, dinatrijevega edetata in hidrogenirano rastlinsko olje. Proizvodnja te droge obravnava indijska družba Ranbaxy Laboratories in to dejstvo je ključnega pomena za številne dermatologe in bolnike, ko gre za izbiro zdravila. Menijo, da ta proizvajalec pogosto zanemarja kakovostne standarde in izbere Sotret za zdravljenje - pomeni "igranje rulete". Vendar pa številni dermatologi ne strinjam s tem mnenjem in verjamem izbrisati odlično zdravilo, ki je enako zdravilno učinkovitost Roaccutane, vendar bistveno nižji ceni. Sotretovi neželeni učinki so enaki kot Roakkutan.

Iz zgoraj navedenega lahko sklepamo, da je Acnekutan iz vseh sistemskih retinoidov najučinkovitejši, ima manj neželenih učinkov in zmage v ceni.

Kako jemati zdravilo

Pozor: Acnecutane lahko jemljete samo za recept dermatologa po osebnem posvetovanju in predhodnem pregledu! Zdravljenje mora biti pod nadzorom zdravnika.

Pred predpisovanjem zdravil zdravnik nujno pacientu predloži referral za laboratorijsko preiskavo - morate opraviti biokemični test krvi, da se prepričate, da ne obstajajo kontraindikacije za uporabo zdravila Acnecutane. Ženske v rodni dobi morajo opraviti preskus nosečnosti.
Odmerjanje zdravila se izračuna za vsakega posameznika posebej in je odvisno od stopnje bolezni, telesne mase, splošnega stanja telesa. Najpogosteje je zdravilo predpisano za 1 kapsulo 1-2 krat na dan, med obroki.
Običajni začetni odmerek zdravila je 0,4 mg na kg na dan, glede na indikacije, lahko odmerek podvojimo - do 0,8 mg zdravila na kg telesne mase na dan. Z zelo hudimi ali razširjenimi (po vsem telesu) oblikah aken lahko zdravnik predpisuje zdravilo Acnekutan v dnevnem odmerku do 2 mg na kg telesne mase. Pri odpovedi ledvic začetni odmerek ne sme preseči 8 mg zdravila na dan. Najboljši odmerek je 100-120 mg na kg.
Zdravilo je predpisano dolgoročno - 4-9 mesecev. Stabilno izboljšanje pri večini bolnikov je opaziti od 16 do 24 tednov od začetka zdravljenja.
Po koncu zdravljenja je možno ponovitev, pri čemer dermatolog predpisuje drugi tečaj z istim odmerkom, vendar ne prej kot 2 meseca po koncu prvega poteka zdravljenja.

Če jemljete Acnecutane, morate poznati in upoštevati osnovna pravila:

 1. Režim in odmerek zdravila morata biti primerni za zdravniški recept. Neodvisno spreminjanje odmerka združite sprejem zdravila Acnecutane z drugimi zdravili brez dovoljenja dermatologa.
 2. Morate biti pripravljeni za neželene učinke in nanesti vlažilce na kožo obraza, telesa, ustnic.
 3. Izključite težko telesno dejavnost, aktivne športe.
 4. Kontraindicirano za lasersko zdravljenje, izvajanje postopkov za dermabrasion, odstranjevanje dlak, uporaba grmičevja.
 5. Ne morete voziti ponoči. Potrebno je slediti vidu, redno se posvetujte z očulistom.
 6. Uporabite vlažilne kapljice za oči. Ne nosite kontaktnih leč, jih zamenjajte z očali.
 7. Izogibajte izpostavljeni sončni svetlobi, uporabite zaščitne kreme z UV-filtrom.
 8. Mesečno, da opravite teste, spremljate stanje in čimprej povejte zdravniku o poslabšanju vašega dobrega počutja.

Ženske, ki imajo spolno življenje, morajo:

 • istočasno uporablja dva kontracepcijska sredstva (med njimi mora biti eden od njih med zdravljenjem in po koncu zdravljenja 5 tednov;
 • mesečno opravi preskus nosečnosti;
 • enkrat mesečno gremo na ginekologa;
 • Ne uporabljajte kontracepcijskih sredstev s progesteronom, ker izotretinoin zmanjša njihovo učinkovitost.

Mladi ženski odrasli ženski Aknekutan zdravniki imenujejo z določenimi pridržki in le, če ni drugih možnosti za terapijo.

Preden začnete jemati zdravilo, mora ženska zagotovo opraviti preskus nosečnosti najkasneje 11 dni pred jemanjem zdravila.
Zdravnik Acnekutan predpisuje samo mesec dni zdravljenja, lahko zdravilo nadaljujete le po rednem obisku dermatologa in negativnemu testu nosečnosti. Če je ženska, kljub vsem previdnostnim ukrepom, med nosečnostjo zanosila ali v 30 dneh po koncu, o terapevtu razpravljate o vseh tveganjih in se odločite, ali boste nadaljevali z nosečnostjo ali prekinili nosečnost.

Kontraindikacije, neželeni učinki in interakcije z zdravili

Kontraindikacije za sprejem Acnecutana so naslednji pogoji:

 • individualna nestrpnost do droge;
 • hipervitaminoza A;
 • nosečnost;
 • obdobje laktacije;
 • hiperlipidemija (povišane ravni lipidov ali lipoproteinov v krvi);
 • starost do 12 let;
 • ledvična in jetrna insuficienca;
 • diabetes mellitus.

Preden začnete jemati zdravilo Acnecutan, morate pretehtati prednosti in slabosti, poskrbite, da za terapijo ni drugih možnosti, saj ima zdravilo veliko neželenih učinkov.

Acnekutan - težka artilerija proti aknam

Akne na obrazu in telesu ne vodijo le kozmetičnih napak, temveč tudi telesnega trpljenja in psihološke travme. Acnekutan se uporablja v posebej hudih, zapostavljenih primerih kožne patologije aken, ki nastane s tvorbo globoke suppuration, pigmentacije, cicatricialnih sprememb, kadar nobeno drugo zdravljenje ne pomaga. Pred odločitvijo, da vzame tablete za akne, mora bolnik oceniti razmerje med verjetnimi koristmi zdravila in tveganjem neželenega neželenega učinka, ki se kaže v resnih zapletih. Zdravilo je popolnoma kontraindicirano z obstoječo in načrtovano nosečnostjo.

Sestava in uporabne lastnosti zdravila Acnecutane

Acnekutan je aktivno in učinkovito zdravilo, ki zdravi akne (akne) v hudi obliki ali se ne odziva na tradicionalne metode zdravljenja. Zdravljenje se izvaja samo s stalnim zdravniškim nadzorom in spremljanjem krvnih indikatorjev skozi ves tečaj.

Acne-kutan se v nobenem primeru ne sme uporabljati za nosečnice, ker je zdravilo izredno strupeno za zarodek in plod.

Indikacije za uporabo:

 • akne v obliki masivnih konglomeratov (konglomerati zlitih globularnih aken, ki močno vplivajo na podkožno tkivo), akne v obliki cističnih vozlov;
 • izbruh aken z verjetnostjo nastanka kelodnih brazgotin;
 • srednje težke akne, ki kažejo odpornost (imuniteta) na tradicionalne metode zdravljenja.

Pomembno! Zdravilo Acnecutane ni predpisano za akne z blago in zmerno resnostjo uhajanja ter s trivičnimi mladostnimi mozolji!

Aktivna snov in farmakološko delovanje

Aktivna učinkovina Aknekutana - izotretinoin, spada v skupino fizioloških (naravnih) retinoidi, ki so analogi vitamina A. Izotretinoin deluje na vseh stopnjah razvoja aken, ki zagotavlja maksimalno terapevtski rezultat.

V telesu je izotretinoin:

 • vpliva na delovanje lojnic, zmanjšuje njihovo produktivnost in zmanjšuje velikost; Med terapijo (6-9 mesecev) se lojnice nepreklicno zmanjšajo, kar vodi k stabilnemu terapevtskemu izidu;

Odvisno od odmerka in trajanja sprejema se na koži in celotnem telesu aktivno zmanjša proizvodnja kožnega lojnega sekreja (sebum) (včasih za 90%), pri čemer dobimo stabilen značaj. V tem primeru se mastna koža nadomesti z običajno kožo.

 • zavira mikrobni proliferacijo kožnih vodov, ki pospešuje zmanjšanje proizvodnje sebuma - podlago za rast bakterij Propionibacterium acnes (akne propionibacteria), kakršen izrazit antibakterijsko;
 • aktivno odstranjuje vnetne manifestacije;
 • normalizira proces zorenja in delitve kožnih celic, foliklov las;
 • upočasnjuje procese hiperkeratinizacije (nenormalni pospešek prenove celic, ki vodi do nastanka zamaškov, preprečuje izliv sebuma);
 • spodbuja procese popravljanja tkiv;
 • ima antiandrogenski učinek.

Izotretinoin se izloča iz telesa z urinom skozi ledvice in z žolčem skozi jetra v približno isti količini. Lahka in povprečna okvara delovanja ledvic ne vpliva na izločanje izotretinoina. Popolnoma aktivna snov se odstrani iz telesa 14 do 30 dni.

Primerjava aknekutana z analognim delovanjem Roakkutan in Sotretom

Kaj lahko izbirate na voljo v lekarnah mreži zdravil z isto aktivno sestavino - izotretinoina, lahko razumemo s primerjavo lastnosti treh osnovnih zdravil v tej skupini: Aknekutana, brisanje in Roaccutane.

Primerjalna tabela pripravkov

Dodatna prednost prvotnih zdravil (Acnekutan, Roaccutane) je uporaba samo visokokakovostnih komponent z visoko stopnjo čiščenja.

Kako jemati zdravilo za akne in druge izpuščaje

Odmerni obrazec

V verigi lekarn Acnekutan prihaja v obliki paketov z mehurji, ki vsebujejo kapsule v lupini trdega želatina z vsebnostjo izotretinoina 8 in 16 mg. Ovojnica kapsule z 8 mg - rjavo, obliko s 16 mg - belo-zelena barva. Notranja snov izgleda kot oranžno-rumena snov, podobna vosku.

Kot pomožne komponente so: rafinirano sojino olje, kompleks Gelyutsir 50/13, ki je kombinacija glicerol in polietilen oksida v obliki estrov stearinske kisline), Span 80, sorbitan oleat vsebuje etil sorbirta in estrov oleinske kisline.

Izbira oblike z odmerkom 8 ali 16 mg je odvisna od tega, kateri dnevni odmerek je zdravnik določil za določenega bolnika. Če se zmanjša, je bolje, da jemljete obliko z 8 mg aktivne sestavine, saj 16 mg kapsule ni mogoče ločiti.

Odmerjanje in režim

Namen in odmerek zdravila je prerokativ zdravnika. Terapevtska učinkovitost zdravila Acnekutane, razvoj neželenih stranskih učinkov je odvisna od odmerka, notranjih bolezni pacienta, zato zdravnik izbere individualno za vsakega bolnika potrebno količino zdravila, režim in trajanje zdravljenja.

Če dermatolog ne izda posebnih receptov, se običajno zdravilo Acnekutan vzame s hrano 1 ali 2-krat na dan.

Začetni odmerek se izračuna ob upoštevanju pacientove telesne mase: običajna norma je 400 μg na kilogram mase na dan, razdeljena na dva sprejema ali enkrat vzeta. V določenih primerih določite 800 mcg na kilogram na dan.

Težave oblike aken, vključno s širjenjem aken na celotno površino telesa, zahtevajo povečanje dnevnega odmerka na 2 mg na 1 kg telesne mase.

Popolno izginotje znakov bolezni je opaziti po 4 do 9 mesecih zdravljenja.

Če se pacient pritoži na neželene učinke, slabo toleranco za zdravilo, je mogoče nadaljevati z zdravljenjem z manjšo količino zdravila Accecutane. Ob istem času se trajanje tečaja poveča.

Optimalni terapevtski kumulativni odmerek (količina aktivne snovi, ki se mora kopičiti med zdravljenjem) po zdravljenju je 100 do 120 miligramov na kilogram telesne mase bolnika. Za izračun je teža bolnika pomnožena s 120, kar ima za posledico skupni odmerek, ki mora biti pijan za celotno zdravljenje.

Da bi se popolnoma znebili aken, je za večino bolnikov ponavadi en sam postopek zdravljenja.

Če se bolezen poslabša, se lahko ponovno zdravi s podobnim dnevnim in kumulativnim odmerkom zdravila Acnecutane. Toda ker se kurativni učinek ne pojavi takoj po zaključku prvega tečaja, sekundarni učinek ni predpisan šele 60 dni pozneje, da se prepričate, ali ni učinka.

Značilnosti terapije z aneknekvantom v različnih pogojih in boleznih

Huda odpoved ledvic

Začetni dnevni odmerek je treba zmanjšati na 8-10 mg s postopnim povečanjem glede na bolnikovo stanje in prenašanje zdravila.

Starost za otroke

Aknekutan dajali ženskam v rodni dobi, le v primeru hude akne diagnosticiranja uhajanja, vključno konglobiranih aken, cistično-gomoljev, akne brazgotinjenje s tveganjem napak ali ne odzivajo na konvencionalne terapije.

Zdravilo se predpisuje šele po prejemu potrditve odsotnosti nosečnosti 12 dni pred sprejemom zdravila Acnecutane (z obvezno registracijo rezultata in datumom začetnega preskusa nosečnosti). Če ima pacient redno mesečno krvavitev, se test opravi od 19 do 21 dni po nezaščitenem intimnem stiku.

Zdravilo je predpisano le za 30 dni zdravljenja. Za nadaljevanje zdravljenja se po obveznem ponovnem testu, razen nosečnosti, zahteva nov recept.

Pri imenovanju Aknekutana mora bolnik v rodni dobi:

 1. V vsakem mesecu opravite preskus nosečnosti med zdravljenjem (vključno z drugim programom po ponovitvi bolezni) in dodatno 5 tednov po koncu zdravljenja.
 2. Začnite uporabljati zdravilo 2. in 3. dan menstruacije po testu, ki kaže na odsotnost nosečnosti.
 3. Bodite prepričani, da uporabite zanesljivo kontracepcijo najučinkovitejše preprečevanje nosečnosti en mesec pred prijavo Aknekutana, jih bo ves čas med zdravljenjem (vključno ponovi) in nato 30 dni.
 4. Ne uporabljajte kontracepcijskih tablet z majhnimi odmerki progesterona, ker izotretinoin oslabi njen učinek.
 5. Začetek uporabe zanesljivih kontracepcijskih sredstev, čeprav pred tem niso bili uporabljeni zaradi neplodnosti (razen neplodnost zaradi odstranitve maternice - histerektomija), prekinitev menstruacije ciklov, pomanjkanje intime.
 6. Takoj se posvetujte s svojim zdravnikom ob prvem sumu možne zasnove.
 7. Mesečno (vsakih 28 dni) pregleda zdravnik.
 8. Natančno sledite navodilom zdravnika in ne prilagajajte predpisanega načina jemanja in odmerjanja zdravila.
 9. Jasno predstavljajo nevarnost uporabe zdravila Acnecutane med nosečnostjo, en mesec pred in po zdravljenju.
 10. Če je možno istočasna uporaba dveh različnih metod kontracepcije, vključno pregrada (kondomov, spermicidi, diafragme, cervikalne kapice).

Pomembno! Če se potrdi nosečnost, je uporaba zdravila Acnecutan takoj prekinjena. Nosečnost v 99,9% primerov je zaradi zdravstvenih razlogov prekinjena zaradi visokega tveganja za napake na intrauterini embriji.

V primeru dvomov, ki nastanejo pri bolniku za ohranjanje nosečnosti, potrebno posvetovanje s strokovnjakom na področju teratogenosti (znanosti, ki proučuje okvare ploda).

Če Acnekutan vzame človeka

Praktični dokazi kažejo, da je zdravljenje aken Aknekutanom moški število in trajanje izpostavljenosti aktivni snovi vnesemo v telo ženske s semenom med seksom ni dovolj, da deformacije manifestacij na plod.

Kontraindikacije in neželeni učinki tablet in kapsul

Kontraindikacije

Absolutne kontraindikacije vključujejo:

 1. Posebna občutljivost na izotretinoin, ekscipiente.
 2. Nosečnost, saj ima izotretinoin močan teratogeni in strupeni učinek na razvojni zarodek. Če se je med uporabo zdravila Acnecutane (tudi kratek) ali v 30 dneh po poteku zdravljenja prišlo do zasnove, potem je pri najmanjših odmerkih zdravila zelo velika verjetnost izrazitih deformacij pri plodu. Tveganje je povezano z jemanjem izotretinoina:
  • intrauterina smrt zarodka;
  • spontani splav, prezgodnji porod (če zdravilo uporablja ženska z otrokom);
  • razvoj fetalne hidro- in mikrocefalije;
  • okvare v nastanku vaskularnega in srčnega sistema;
  • malformacije žlez - timus in obščitnica;
  • nenormalno zgodnje zaprtje območij rastočih tkiv (rastnih območij) v hipofizi;
  • mikrofaltija;
  • nerazvitost kraniocerebralne ganglije (nevralni pleksi);
  • nerazvitost, deformacija obraza, zlivanje kosti prstov, podlakti, boki, vratni vretenci;
  • razvoj "volčjega usta";
  • nerazvitost (odsotnost) ušes;
  • videz kile v možganih (glava in hrbtenica).

Poleg tega kontraindikacije vključujejo:

 • adolescence do 13 let;
 • obdobje dojenčkov, ki se prehranjujejo z materinim mlekom, saj obstaja velika verjetnost, da se vanj vnese izotretinoin;
 • hipervitaminoza (presežek) vitamina A;
 • hiperlipidemija (nenormalno visoka koncentracija lipidov in lipoproteinov v krvi);
 • sočasno uporabo tetraciklinov zaradi tveganja povečanega intrakranialnega tlaka.

Neželeni škodljivi učinki

Večina neželenih manifestacije neposredno povezani z odmerkom in ponavadi je reverzibilna, da je, izgine po zmanjšanju odmerka ali odpovedi Aknekutana, ampak nekaj "pobochek" nadaljujejo tudi po končani terapiji.

Neželeni učinki:

 • huda suha koža z opaznim luščenjem kože na dlani in podplatih;
 • suhost sluznic, vključno z grlom (hripavost), ustnice (heilitis), nosne votline, kože nizko odpornost na poškodbe, vnetje, krvavitve dlesni;
 • kožni izpuščaji, srbenje, pordelost obraza;
 • povečano potenje;
 • paronikija (gnojilno vnetje nohtovega valja);
 • piogeni granulom (izbočena točka rdeče-rjave ali modre barve, nastala zaradi razširitve podkožnih posod);
 • distrofija nohtnih plošč;
 • vztrajno redčenje in izpadanje las (reverzibilen);
 • hirzutizem (povečana rast las pri ženskah na obrazu, vratu, prsnem košu, trebuhu, okončinah);
 • povečana pigmentacija;
 • povečana občutljivost kože in sluznice do ultravijoličnega sevanja (fotosenzibilnost);
 • poslabšanje simptomov aken (običajno - na začetku prejema zdravila), trajanju 3 - 6 tednov, razvoj fulminantni oblik aken (velika žarišča gnojni akne vozlišč);
 • mišična in sklepna bolečina, artritis;
 • vnetje tetivnega tkiva;
 • zelo huda utrujenost;
 • zvišanje intrakranialnega tlaka, ki ga spremljajo hude bolečine v glavi, napadi navzeje, bruhanje, konvulzije;
 • Depresivno, psihopatsko stanje, samomorilno razpoloženje;
 • okvara vida, vključno z motnjami vida v mraku, ponoči, edemom in vnetjem optičnega živca; fotofobija, izgorevanje, sušenje sluznice oči, konjunktivitis, blefaritis;
 • nastanek katarakte, vnetje, motnost roženice (keratitis), nezmožnost uporabe kontaktnih leč.
 • redko - reverzibilna motnja percepcije barve;
 • imuniteta določenih zvočnih frekvenc;
 • redko - krče bronhijev (pogosteje - z diagnozo bronhialne astme);
 • anemija, zmanjšanje števila rdečih in belih krvnih celic (eritrocitov, levkocitov), ​​zmanjšanje števila trombocitov (ali obratno - povečanje), povečana določanje sedimentacije eritrocitov;
 • odkrivanje v urinu visokih beljakovin in krvi (eritrocitov);
 • driska, vnetje črevesja (kolitis, ileitis), krvavitev;
 • pankreatitis;
 • hepatitis (primarno) in razvoj diabetes mellitus.

Posebna navodila

Vsi bolniki, ki se zdravijo z izotretinoinom, morajo omejiti uporabo alkohola.

Pomembno! Donatorji, ki prejemajo Aknekutan, v nobenem primeru ne bi smeli dovoliti daruje kri, da bi preprečili vstop med transfuzijo za nosečnice (visoko tveganje okvarami ploda in smrtjo ploda), celotno obdobje zdravljenja in 30 dni po njegovem zaključku.

V ustih v nebu se pepel: kaj je vzrok, zdravljenje in preventivne metode

Navodila za uporabo