Roakkutan (Aknekutan): Vprašanje-odgovor - leta 2008 - 2012

Roakkutan (testi, dermabrazija)

Pozdravljeni.
Zapišite si, katere preskuse morate vzeti (in kje jih jemati) pred uporabo zdravila Roaccutane? Ali se lahko jemlje po dermabraziji?
Hvala.

Dragi Nikolaj! Kakšne teste in kako pogosto jih jemati - dermatolog odloča o notranjem posvetovanju.
V 6 mesecih po globoki dermabraziji ne bi priporočal jemanja zdravila Roaccutane, ker V nekaj mesecih še vedno obstajajo procesi na koži, ki jih povzroča mletje.

Relapse po zdravljenju z zdravilom Roaccutane

Dragi Oleg Valerevič! Povejte mi prosim, kaj določa pojava ponovitve po jemanju zdravila Roaccutane? Veliko sem prebral preglede na internetu se mnogi pritožujejo zaradi vračanja aken. Slišal sem, da je odvisno od vnesenega odmerka. Potreba 120-150 mg / kg? Ali je ta odmerek odvisen od stopnje aken? Pred imenovanjem Roakkutan meni ni naredil ali opravil nobenih analiz, pri gastroenterologu pri endokrinologu, preverjen samo na Diabetumu in ščitih. železo, ginekolog je v redu. Dermatolog mi je pisal samo pred govorci, kremo Skinoren in Dalatsin.
To je, če obstaja kakšen drug razlog za akne, potem je pijača Roa neuporabna, ker Ali bo vse prišlo nazaj ali pa se motim? In vendar - nekaj kože po kratkem času po ponovnem prevzemu postane zelo mastno.
Hvala vnaprej.

Dragi Olga! Verjetnost vrnitev akne Roaccutane po zdravljenju je odvisna od kumulativnega odmerka in resnost aken, sočasno sistemskih bolezni (predvsem endokrine). Ko dosežemo kumulativni odmerek 120-150 mg / kg za zdravljenje hude akne stopnjo dosežemo, najnižja stopnja relapsa, ko pa se navede Roakkutan mogoče dajati bolnikom z zmerno akne - v tem primeru se lahko celotna doza biti manjša od bistveno zmanjša. Pred zdravljenjem morajo vsi bolniki krvne celice jeter in krvne maščobe, HCG (izključitev nosečnosti) in drugi testi, darovati krvi, glede na indikacije.
Če so akne povzroča vsakršne patologije, ki ga predlaga endokrinega sistema (adrenalna hiperplazija, sindrom policističnega ovarija, itd.), Je verjetnost ponovitve brez obdelave omenjenih bolezni znatno povečala. Roakkutan bistveno zmanjša vsebnost maščobe v koži med zdravljenjem, vendar čez nekaj časa po koncu zdravljenja postane manj kot pred zdravljenjem, vendar ostane povišan.

Neželeni učinki in posledice jemanja zdravila Roaccutane

Roakkutan je sistemski retinoid, Uporablja se za zdravljenje hudih oblik aken in aken, ki niso primerni za druge terapevtske metode.

Zdravilo zavira razmnoževanje celic v koži in lojnicah, kar zmanjšuje sintezo sebuma in preprečuje zamašitev pore.

Zdravilo je zelo učinkovito, vendar so neželeni učinki zdravila Roaccutane številni. Zato ga lahko le zdravnik predpiše na podlagi temeljitega pregleda bolnika in tehtanja vseh tveganj.

Kako varen je Roakkutan?

Zaradi impresivnega seznama neželenih učinkov mnogi se zanimajo, ali jemati zdravilo Roaccutane.

Strokovnjaki pravijo, da je to zdravilo relativno varno. Pojasnjujejo, da je večina neželenih učinkov predvidljiva in odvisna od odmerka.

Zato jih je mogoče zlahka odstraniti - pod pogojem, da bolnik jasno upošteva priporočila zdravnika. Poleg tega, Zdravilo se uporablja za zdravljenje le hude oblike aken, zato pričakovani rezultat vedno presega možna tveganja za zdravje.

Na začetku jemanja zdravila Roakkutan se bolniki pogosto pritožujejo za poslabšanje bolezni. Obravnavanje tega problema običajno omogoča zmanjšanje odmerka zdravila 2 tedna.

Možni zapleti

Kot posledica jemanja zdravila Roakkutan se lahko razvijejo zapleti različnih organov in sistemov:

 1. Splošne informacije: nespečnost, alergije, utrujenost, oteklina bezgavk, izguba teže, otekanje.
 2. Možgane in čutila: depresija, nihanje razpoloženja, glavobol, konvulzije, motnje sluha in vida, visok intrakranialni tlak.
 3. GIT: slabost, gastrointestinalna krvavitev, pankreatitis, neinfekcijski hepatitis, vnetje stene debelega črevesa in tankega črevesja, začasne kršitve jeter (prehod po zaključku zdravljenja).
 4. Dihalni sistem: krči v bronhih, spremembe v zvoku glasu, SARS.
 5. Srce in krvne žile: palpitacija, tahikardija, možganska kap, povišan holesterol v krvi, nastanek trombov.
 6. Kidney in mehur: glomerulonefritis, pogosto uriniranje.
 7. Mišično-skeletni sistem: bolečine v sklepih in mišicah, spremembe v kosteh.
 8. Krvava: anemija, povečana krvavitev, zmanjšanje ravni levkocitov v krvi, ki ji sledi zmanjšanje imunosti, kar vodi v razvoj infekcijskih in vnetnih procesov.
 9. Neželeni učinki zdravila Roaccutane za ženske: izguba las na glavi, vroči utripa, redčenje nohtov, suha koža, moški lasje, odpoved menstrualnega cikla.


Učinek na nosečnost

Če noseča ženska vzame zdravilo Roaccutane, Posledice v prihodnosti bodo vplivale na zdravje njenega otroka. Navodila za zdravilo kažejo, da negativno vpliva na plod.

To je preobremenjeno z rojstvom otroka s celo vrsto nenormalnosti:

 • prirojene malformacije;
 • hidro- ali mikrocefalija;
 • nerazvitost kranialnih živcev;
 • mikrofaltija;
 • malformacije CCC in obščitničnih žlez;
 • kršitve nastanka okostja (zlitje prstov, volka v usta, možganska kila, nerazvitost lobanje, odsotnost zunanjega zvocnega kanala itd.).

Obstaja tudi možnost prezgodnjega poroda, splava ali fetalne smrti v maternici.

Boj za zdravje svojih prihodnjih otrok, ženske se zanima, koliko lahko zanosite po Roakkutanu.

Zdravniki pojasnjujejo, da je izotretinoin učinkovina v sestavi zdravila. Njegova odstranitev iz telesa po zaključku zdravljenja traja skoraj 2 leti. V tem obdobju ne morete zanositi.

V ZDA je bila izvedena temeljita študija tistih, ki so rodili po Roakkutanu. Trajalo je 5 let, vanj pa je sodelovalo več kot 170 000 žensk.

72% jih je naredilo medicinske splavov, 16% jih je imelo spontano spontani splav, še 3% jih je operiralo zaradi ektopične nosečnosti.

Le 8% oseb je rodilo živega otroka. 32 otrok je bilo. Pri 5 otrocih so zdravniki odkrili razvojne napake, ki jih povzroča izotretinoin.

Otrok je bil diagnosticiran s cerebralno paralizo. Še en otrok je umrl zaradi več malformacij - srca, ledvic, jeter, oči, ušesa.

Dobrodošli na forumu o anti-akni agentu Roaccutane!

Strani 1

Če želite poslati odgovor, se morate prijaviti ali registrirati

Objave 2

1 Tema s Pen 2017-03-21 20:51:20

 • Pen
 • Nepriverjen uporabnik
 • Neaktivno
 • Registrirani: 2017-03-21
 • Prispevkov: 1

Tema: Relapse po roakutanu

Pred 3 meseci sem končal z jemanjem roakkutana. Uporabili smo zmanjšan odmerek 10 mg (težo 70, višina 165), tk pa imeli neželene učinke. Vsi izpuščaji so minili, toda po treh mesecih sem spet imel velik mozak na čelu! Nato preide, nato postane vnetje (pred menstruacijo). Bojim se, da se bodo možgani ponovno pojavili. Ali je to povezano s sindromom policističnih jajčnikov (mi je to nedavno objavil)?

2 Odgovor iz nataliaefremova dne 2017-03-21 20:56:17

 • nataliaefremova
 • Strokovnjak
 • Neaktivno
 • Lokacija: Rusija, Moskva
 • Registrirani: 2015-05-25
 • Prispevkov: 128

Re: Relapse po Roakkutanu

Pozdravljeni! Na žalost se akne lahko ponovijo, če imate endokrine bolezni, vključno s Stein-Leventhalovim sindromom (sindrom policističnih jajčnikov). In to je kljub zdravljenju z zdravilom Roaccutane in akumuliranim kumulativnim odmerkom.
Druge endokrine bolezni, ki povzročajo ponovitev aken: adrenogenitalni sindrom, hiperplazija ali nadledvični tumor, tumor jajčnikov, hiperprolaktinemija.

Izkušnje z uporabo Roakkutana v naši kliniki

Znanstveni članki

Roakkutan: zdravljenje aken v naši kliniki

V izjemnih primerih s hudimi oblikami aken dodelimo zdravilo Roaccutane, sistemsko zdravilo, ki je derivat vitamina A.

Z zdravilom Roakkutan, naša ambulanta deluje že več kot 24 let. V teh letih je bilo zdravljenih več kot 1.500 bolnikov z aknami. Trenutno je Roaccutane za interno uporabo ena izmed najbolj znanih zdravil na svetu za zdravljenje najbolj zapletenih in hudih oblik aken. To je posledica visoke učinkovitosti in trajnega učinka. Pravočasen sestanek Roakkutan - pomemben čas pri preprečevanju brazgotin, madežev, sledi po akni.

Drog je ekonomičen, cena Roakkutana je veliko cenejša od stroškov dolgoročnega, le zunanja akna zdravljenja pri dermatologu in kozmetologu. Pregledi bolnikov z roakkutanom, ki so bili zdravljeni z zdravilom in so upoštevali priporočila svojih zdravnikov, so vedno zelo pozitivni. Oddaljen, vztrajen učinek pri 90% bolnikov.

Naše izkušnje z Roakkutanom skozi leta so bile predstavljene na znanstvenih konferencah, publikacijah v dermatoloških in kozmetoloških revijah.

Roakkutan: zdravljenje aken v naši kliniki Preberite več.

Predstavljamo naš članek o značilnostih zdravljenje hudih aken Roaccutane predstavljene v znanstveni reviji "klinično dermatologijo in Dermatovenerologija", 1,2003 g

Izotretinoin (roakkutan) pri zdravljenju aken

Direktorica klinike za rehabilitacijo aken in kože, Danae Center za medicinsko kozmetologijo

Predstavljeni so sodobni podatki o patogenezi, kliniki in akni terapiji. Opisana so glavna merila za določitev peroralnega akniškega zdravljenja. Prikazana je visoka učinkovitost sistemskih retinoidov z vsemi oblikami aken. Ključne besede: nespremenljive akne, sistemska terapija, izotretinoin.

ISOTRETINOIN (ROACCUTANE) V OBDELAVI ACNE RASH

Klinika za ance in kožno reabilitacijo Centra za kozmetiko "Danaya"

Predstavljene so informacije o patogenezi, kliničnih manifestacijah in zdravljenju aken. Glavna merila za predpisovanje oralnih metod zdravljenja so: Avtorji so pokazali visoko učinkovitost sistemskih retinoidov pri vseh oblikah akni bolezni. Ključne besede: težko zdravljive akne, sistemska terapija.

Trenutno se je starost pojavljanja aken spremenila od srednje šole do mladostnika in celo do začetka prvih dvajsetih let življenja.

Akne izpuščaji ne bi smeli več zdraviti preprosto kot "najstniške pimples". Zdaj akne prinašajo socialne in psihološke težave ne toliko za šolarje, kot za osebe, ki se ukvarjajo z delovno aktivnostjo in pridobijo nadaljnje izobraževanje.

Na mednarodnih kongresih dermatologov je problem aken, razširjenosti te bolezni in sodobnih načinov zdravljenja namenjen več kot enemu satelitskemu simpoziju. Cunliffe - znan znanstvenik, mnogo let plodno delo na problem aken, - poudarja, da je v svetu akne postali ne samo več, ampak povečali število neukrotljive oblik. Morda poslabšanje ekologije na splošno, zmanjšanje občutljivosti znane patogene flore na antibiotike itd.,

Patogeneza aken ima toliko štirimi medsebojno faktorjev: nenormalno folikularni hiperkeratoza, prekomerno tvorbo sebuma, razmnoževanje Propionibacterium acnes (P. acnes) in vnetje. Poleg tega na naravo in obseg izločanja žlez lojnice vplivajo androgeni, ki imajo lahko tudi pomembno vlogo pri patogenezi aken.

Pri bolnikih z aknami se znatno poveča tvorba sebuma, kar običajno sovpada z resnostjo bolezni. Izločanje lojnic je substrat za razmnoževanje P. acnes. Hkrati lipoliza sebuma poteka z bakterijskimi lipazami do prostih maščobnih kislin, kar pa spodbuja vnetje in nastanek komedonov.

Pri bolnikih z aknami se P. acnes pomnoži in igra ključno vlogo v vnetni fazi bolezni. Ko vsebina folikle pride v pravilno kožo, se pojavi aseptično vnetje. Odvisno od lokalizacije in razširjenosti vnetja nastajajo papule, pustule in ciste. V zvezi z zgoraj navedenim za racionalno zdravljenje aken je pomembno, da rešimo naslednje glavne naloge:

 • zmanjša učinek androgenov na lojnice,
 • zmanjša nastanek sebuma,
 • zmanjšati vnetje,
 • zmanjšati količino P. acnes,
 • obnovi nenormalno dekvamacijo folikularnega epitelija.

Racionalno zdravljenje temelji na pravilnem kliničnem vrednotenju. Določiti je treba trajanje tečenja aken, resnost in lokalizacijo lezije.

Ena lokalno zdravljenje je lahko naveden samo z lahkim ali zmerno nevnetnega akne, vnetne pljučna površinsko aken brez brazgotinjenje, in kot dodatek k peroralno zdravljenje zmerne do hude akne.

Sistemska terapija je nujno kombinirana z lokalno in je indicirana za zdravljenje zmernih in hudih aken, zlasti v primerih brazgotin ali nagnjenosti k psihoemotionalnim motnjam. Dolgoročne izkušnje so pokazale, da so najhujše oblike aken popolno ozdravljene z zdravilom retinoidnega razreda - Roaccutan. Klinične izkušnje kažejo, da lahko pri večini bolnikov povzročijo dolgotrajne remisije ali zdravljenje. Roakkutan zmanjša proizvodnjo sebuma za 80%. Pri zdravljenju komedogeneze in P. acnes je prišlo do občutnega zmanjšanja 4-8 tednov od začetka zdravljenja.

S to drogo sem se srečal pred približno 20 leti, medtem ko še vedno delam na moskovskem raziskovalnem inštitutu za kozmetologijo MH RSFSR. Po navodilih farmakološkega odbora ZSSR so za registracijo izvedli klinične raziskave Roakkutana pri zdravljenju aken. Rezultati so presegli učinkovitost vseh predhodno raziskanih podobnih zdravil. V teh letih je bilo zdravljenih več kot 1.500 bolnikov z aknami. Morda je zdaj Roakkutan eno izmed najbolj znanih zdravil na svetu za zdravljenje aken, kar je povezano z njegovo visoko učinkovitostjo in trajnim učinkom. Zdravljenje s tem zdravilom zahteva veliko izkušenj z zdravnikom, saj je vsak bolnik izbran individualni odmerek, odvisno od resnosti, oblike bolezni in telesne mase na vsaki stopnji zdravljenja. Med zdravljenjem zdravnik prilagodi odmerek ob upoštevanju individualne občutljivosti na bolnika Roaccutan. Pod delovanjem Rakkutana se znatno zmanjša lojna cista, to je tiste oblike v koži, kjer se vnetje lokalizira. To pojasnjuje vztrajnostni klinični učinek po zdravljenju, saj se odpravijo glavni pogoji za razmnoževanje bakterij.

Ko se je pravkar pojavil zdravilo Roaccutane, je bil izbor bolnikov odvisen izključno od klinične resnosti aken. V zadnjih nekaj letih so se indikacije za uporabo roakkutana v aknamih razširile. V literaturi so bili podatki o varnosti in učinkovitosti roakkutana v manj hudih oblikah aken. Merila za izbiro bolnikov z blago obliko aken pri zdravljenju z roakutanom so naslednja:

 • brez učinka ali nezadostnega učinka tradicionalnih antibiotikov
 • ponovitev po tradicionalnih antibiotikih
 • težnja k nastanku grobih brazgotin
 • seborrhea, obilje zaprtih komedonov, ater
 • depresivno stanje

Poleg tega ostaja glavni znak za imenovanje Roakkutana hude oblike: nodularno-cistične akne, obsežne lezije na obrazu, hrbtu, prsnem košu.

Griffiths jasno opredeljuje indikacije za oralno terapijo med akni pacienti. Zajemajo bolnike z zmerno hudimi in hudimi oblikami bolezni, pa tudi bolniki z blagimi oblikami bolezni, ki resno doživljajo svoje stanje ali imajo težave pri iskanju zaposlitve. Po mnenju avtorja izbira zdravljenja temelji, prvič, na resnosti bolezni in drugič, da se upošteva reakcija na zgodnejše zdravljenje. Verjame, da je treba zdravljenje začeti z izoretinoina (Roaccutane) v najkrajšem možnem času, saj se učinki zdravljenja z antibiotiki, tudi v velikih odmerkih, je zanemarljiva za hude nodularne cistično obliki.

Neželeni učinki Roakkutana so dobro znani. Ne glede na resnost aken, bi moral zdravnik razpravljati o morebitnih stranskih reakcijah s pacienti.

Roakkutan je teratogen. Pri imenovanju žensk v rodni dobi je treba dve tednov pred zdravljenjem izključiti nosečnost. Toda zdravilo dolgo časa ne ostane v tkivih in zato 1-2 meseca po koncu zdravljenja z zdravilom Roaccutan nosečnost ni prepovedana. Zmotno prepričanje nekaterih ginekologe in številne druge strokovnjake, ki ne priporočajo noseča celotno prvo leto po zdravljenju z Roaccutane: raven zdravila v krvi se vrnejo v normalne fiziološke območju v dveh tednih po prenehanju jemanja zdravila. In za moške Roakkutan glede razmnoževanja nima kontraindikacij, ker nima vpliva na spermo.

Vse ženske v rodni dobi, ki prejemajo Roaccutane mora biti pripravljen za uporabo kontracepcije in, če je potrebno, se testirajo za nosečnost pred prejemom Roaccutane, kot tudi podpisati obrazec o soglasju, v katerem je poudarila, da je pomembno izogniti nosečnosti med zdravljenjem in za 4-6 tedne po končnice.

Neželeni učinki na koži in sluznicah (suhega, heilitis, konjunktivitis redko, krvavitve iz nosu, in drugi.) Pojavijo pri vseh bolnikih, ki prejemajo Roaccutane. Njihovi simptomi so odvisni od odmerka in posamezne občutljivosti. Zato nekateri bolniki z ne-hudo obliko aken na ozadju jemanja majhnih odmerkov zdravila morda ne bodo upoštevali teh reakcij. Resnost teh reakcij je neke vrste označevalec za nadzor izbranega odmerka v vsakem posameznem primeru in predlaga zmanjšanje ali povečanje odmerkov zdravila med zdravljenjem.

Presnova maščob. Po mnenju različnih avtorjev opazimo rahlo povečanje parametrov vzorcev jeter pri 5-10% bolnikov, zdravljenih z zdravilom Roaccutan. Po naših podatkih so te spremembe začasni in pravočasni odvzem zdravila ali preprosto zmanjšanje odmerka, ki smo ga pogosteje izvajali, vrne biokemične parametre jeter v normalno stanje.

Gospodarska učinkovitost. Stroški zdravljenja z zdravilom Roaccutane niso vedno nedvoumno sprejeti ne samo pacient, ampak tudi zdravnik. Vendar moramo vedeti, visoko učinkovitost zdravila, njegovo presenetljivo stabilno učinek za hudo cističnimi, ateromatozne akne, ki so že od nekdaj velja kronična recidivno bolezen. Tu je zdravnik sooča z izbiro: ali ponuja bolnika zdraviti dovolj dolgo, sledile številne lepotne tretmaje za preprečevanje ponovitve, ponovnih tečajev, zlasti, zdravljenje z antibiotiki v poslabšanj bolezni, ki je še posebej v cistično oblikah, skoraj neizogibno. Ko je ta taktika zdravljenje aken Roaccutane brez dodelitev skupne stroške zdravljenja, bo raztezajo toe v trenutku zagotovo višja. Zdravniki pri zdravljenju Roaccutane privlači, seveda, in samo zato, ker so dobili zadovoljstvo učinka zdravljenja. Dejansko, pogosto tudi najbolj zapleteni kozmetični postopki, ne moremo dobiti takšnega estetskega učinka. In kar je najpomembnejše, je v veliki večini bolnikov klinično zdravilo. Po mnenju različnih avtorjev je odstotek učinkovitosti zelo visok: od 65% do 95%.

Kaj določa učinkovitost zdravljenja z roakkutanom, zlasti oddaljeni klinični učinek. Prvič, smo videli na videz paradoksalno stvar: če hude oblike aken (cistična, eritem, absces) dobimo klinični učinek bolj stabilen kot v pljučih nekaj papul, pustulozni oblikah. Zato smo pri površinskih akenskih elementih raje uporabili roakkutan. Velikega pomena pri zdravljenju te oblike aken je reorganizacija, ki spremlja večino bolnikov demodectic mange (metrogil žele gel akne Deleks akne, itd..), kot tudi odkrivanje in zdravljenje spremljajočih bolezni prebavil. Posebna pozornost je bila namenjena funkciji žolčnika, prisotnosti lambije in patogene mikroflore.

Drugič, pridobitev stabilnega učinka, seveda, je odvisna od odmerka zdravila. Verjetno, zgodnji recidivi aken - v 1-2 mesecih po preklicu Roakkutana - govorijo o napačno izračunanem odmerku. Če je bolnik obrnil nazaj k zdravniku s poslabšanja aken kasneje v 6-12 mesecih, še vedno ne govori o neučinkovitosti Roaccutane v tem bolniku. Tu lahko razmišljamo o nastanku novih lojnih cist v preteklem obdobju, ko je mikroflora ponovno postala aktivna. V teh primerih, skupaj s protivnetnim zdravljenjem aken, smo izvedli iskanje tako imenovane sub-akutna žarišč kroničnega vnetja sečil, nosu, grla in drugih organov, s kasnejšo prilagajanja v njihovih strokovnjakov. Šele po tem je bil predpisan drugi tečaj Roakkutana, kar je v tem primeru resnično vztrajno klinično.

Dolgoročne izkušnje z uporabo Roakkutana so pokazale, da je zdravilo učinkovito orodje za zdravljenje različnih oblik aken. Ustrezno predpisana zdravila so varna, ne dajejo resnih neželenih učinkov z dolgoročno uporabo. Neželeni učinki zdravila so od odmerka odvisni in se popolnoma izločajo, ko se odmerek zdravila zmanjša ali prekliče.

Zato se roakkutan ne priporoča samo za bolnike s hudimi oblikami bolezni, pač pa tudi za bolnike z manj hudimi aknami, zlasti z nagnjenjem k brazgotinjenju.

 • Ne priporočamo dnevnega odmerka več kot 1 mg / kg.
 • Kapsule jemljite s hrano.

Osnovna pravila za optimalno odmerjanje

Roakkutan: pogosta vprašanja

Pri uporabi roakkutana pri dermatologu pri pogostih bolnikih pogosto posluša pogosta vprašanja. Včasih za zdravniški odgovor potrebuje dodatno znanje o uporabi sistemskih retinoidov, zato ta vprašanja, po vrstnem redu izmenjave izkušenj, pogosto zvok v medicinski skupnosti na različnih znanstvenih in praktičnih forumih, srečanja s strokovnjaki.

Tukaj so primeri teh vprašanj in po mojem mnenju možne odgovore zdravnika in po potrebi tudi utemeljitev teh odgovorov, ki jih obračuna strokovnjak za tolmačenje.

1. Zakaj se akne vedno bolj pogosto imenujejo akne?

Izraz "akne", po našem mnenju, bolj v celoti odraža tako večstranskosti bolezenskega procesa akne, kot tudi različnih kliničnih znakov, ki določajo morebitno zanimanje ne le za kožo, temveč tudi na psiho-čustveno področje, endokrini sistem, in drugi.

2. Kateri so glavni mehanizmi nastajanja aken?

Zagonski moment pogosto ni neposredno povečanje vsebnosti androgenov v telesu, genetsko povzročila povečanje števila in / ali občutljivosti žlez receptorjev žleze celic na derivate testosterona (relativna androgenizma). Hormonski dražljaji sprožijo štirih vodilnih patogeni dejavnikov: hipertrofija lojnic z njihovo hipersekrecije, folikularni hiperkeratoza, mikrobna giperkolonizatsiyu in vnetje.

3. Katera sodobna klasifikacija aken se trenutno uporablja?

V zadnjem času je najbolj razširjena klasifikacija aken, ki so jo skupaj razvili evropski in ameriški znanstveniki in ki temelji na načelu klinične presoje resnosti aken (CTA).

• I stopnja: skoraj brez znakov vnetja; odprtih in zaprtih komedonov, več papul (Acne comedonica)

• II stopnja: papularni izpuščaj, več pustul (Acne papulopustulosa)

• III stopnja: izražene vnetne spremembe; velike papule, pustule, več cist (Akne papulopustulosa nodosa)

• IV stopnja: cistično-induktivne spremembe (Acne conglobata)

Srednje in težke oblike vključujejo črevesne papulo-pustularne in conglobata akne (CTA III-IV), pa tudi nekatere posebne (atipične) oblike aken, manj pogosti v klinični praksi.

4. Kateri so glavni znaki za imenovanje roakkutana?

Roakkutan je predpisan za zdravljenje zmernih do hudih oblik aken, ponavljajočih se in / ali odpornih na konvencionalno terapijo in / ali nagnjenih k zdravljenju z nastankom brazgotin aken, kot tudi atipičnih oblik.

Razpravljali o imenovanju Roaccutane in milejše oblike aken, razen če so opremljeni s psiho-čustveno motenj in socialne neprilagojenosti, saj lahko koristi živahno in učinkovito zdravljenje kroničnih kožnih sprememb v obliki izboljšanje kakovosti življenja bolnikov močno presegajo tveganje.

Roakkutan omogoča zdravljenje vseh skupin bolnikov, čeprav morajo ženske v rodni dobi strogo upoštevati previdnostne ukrepe. Roakkutan se lahko uporablja le pod nadzorom dermatologa.

5. Kakšen je odnos med vitaminom A in roakkutanom?

Roakkutan (izotretinoin) spada v skupino zdravil, imenovanih sintetični retinoidi, ki so pridobljeni iz vitamina A.

Vitamin A je že dolgo uporablja v dermatologiji, tudi za zdravljenje aken, vendar nihče ni vedel natančno smer svojih dejanj. Samo s preučevanjem točk "uporabe" svoje "pravnuki" - sistemske retinoide (izotretinoin - Roaccutane in druge retinoid) za akne, da so odkrili posebne retinoidne receptorje, ki jih selektivno izpostavljenosti, ki se izvajajo regulacijo reprodukcije in zorenje celic kože (v primeru akne - zaviranje hiperproliferativnih sebocitov).

6. Kaj vsebuje in kako se proizvaja sebum?

Kožna maščoba služi kot fiziološko mazivo za lase in povrhnjico. Kemično sestoji iz gliceridov, squalena, sterolov, voskov in tudi prostih maščobnih kislin, ki se ločijo od nasičenih maščob z bakterijskimi lipazami, ki jih tvori Propionibacterium acnes.

Sinteza sebuma poteka s fiziološko določenim direktnim uničenjem sebocitov. Njihova znotrajcelična vsebina je osnova za izločanje lojnice. Več sebocitov oblikuje, več jih umre in razpade, zato se izloča sebum. V patogenezi aken so ti pojavi hiperproliferacija in hipersekretija lojnic.

Z aknami Roakkutan selektivno zavira te procese, kar povzroči strogo usmerjeno, patogenetsko delovanje.

7. Kako se zdravilo Roaccutane razlikuje od drugih zdravil, ki se uporabljajo za zdravljenje zmernih do hudih oblik aken?

V zadnjih letih, za zdravljenje različnih oblik aken se uporabljajo različne zunanje in sistemskih orodij, ki so večinoma delujejo le na posameznih povezavah v patogenezo. In če je, da bi se spopadli z blagim akne, mnogi bolniki dovolj za kakšno kombinacijo zdravil, ki odpravljajo nenormalno hiperkeratoza in omejevalno aktivnost P. acnes, potem težje oblike bolezni, ta pristop ni zelo učinkovita, zdravljenje je potrebno zatreti izločanje sebuma.

Posebna značilnost, ki določa učinkovitost roakkutana, je ta, da zdravilo prepreči blokiranje tega ključnega mehanizma bolezni, ki povzroča vnetni proces lojnic in prispeva k njegovemu vzdrževanju.

8. Kaj točno je patogenetski učinek Roakkutana?

Roaccutane, interakcijo s posebnimi jedrskimi (retinoid) receptorje, vplivajo na proces diferenciacije celic žlez lojnic, kar vodi do znatnega zmanjšanja njihove velikosti in zavirajo njihovo aktivnost. Prav tako upočasnjuje razmnoževanje epitelijskih celic, Roaccutane zavira tvorbo pohoten zamaškov, ki v povezavi z luščenjem (komedonoliticheskimi) lastnosti zdravila preprečuje zamašitve pilosebaceous folikla. Zaradi močnega zmanjšanja izločanja sebuma, prikrajšani za bakterije živil (P. acnes), so tudi bistveno zmanjšala svoje kazalce kolonizacije - kot je Roaccutane posredno antibakterijsko. Poleg tega dokazilo o neposrednem protivnetnega delovanja Roaccutane.

Tako ima roakkutan na tak ali drugačen način usmerjen učinek na vse povezave patogeneze aken.

9. Kdaj lahko pričakujem začetek roakkutana?

Za razliko od mnogih drugih anti-akni zdravil, katerih posledice se razvijajo v celoti pozneje, ponavadi nekaj tednov, Roaccutane začne delovati dovolj hitro. Že v prvem ali drugem tednu zdravljenja se do konca prvega ali drugega meseca zabeleži znatno zmanjšanje seboroskih dogodkov - zmanjšanje vnetnih pojavov v predelu obraza in prsnega koša, regresija komedonov; v 3-8 mesecih pride popolno okrevanje.

Ker je eden od mehanizmov za ukrepanje Roaccutane je zatreti delovanje žlez lojnic, predvidljive takšni stranski učinki na koži in sluznicah, kot so suha usta in heilitis, ki bo skoraj vedno spremljajo klinični učinek in so odvisni od odmerka. Pojav teh neželenih učinkov, v resnici, lahko šteje za zanesljiv pokazatelj, da bolnik vzame zdravilo.

10. Kako je določen odmerek in trajanje roakkutana?

Priporočeni odmerek zdravila Roaccutane je od 0,5 do 1,0 mg / kg telesne mase na dan in je izbran individualno. Mesečne prilagoditve odmerka se lahko izvajajo glede na klinično dinamiko in resnost neželenih učinkov. Dokazano je, da ko je dosežen skupni kumulativni odmerek 120-150 mg / kg, se verjetnost ponovitve kožnega procesa bistveno zmanjša. Izračun celotnega odmerka je enostaven, na primer za pacienta, ki tehta 80 kg, izračun bo naslednji: 1 mesec (60 mg / dan x 30 dni / 80 kg) + 2 meseca (50 mg / dan x 30 dni / 80 kg) + 3 mesece (40 mg / dan x 30 dni / 80 kg), itd. Vendar so takšni izračuni samo teoretična utemeljitev, zato je trajanje zdravljenja bolj klinično določeno.

Na podlagi izkušenj pri izvajanju priporočil za standardni odmerek se popolna odpustitev aken običajno doseže v 16-24 tednih zdravljenja.

V skladu s posameznimi potrebami pacienta lahko prevzamemo situacijo, v kateri bo zdravnik priporočal, da nadaljuje z jemanjem zdravila Roaccutane v majhnih odmerkih, tudi če je popolna klinična remisija iz kožnega procesa.

11. Ali ponovite tečaje roakkutana pri zdravljenju aken?

Pri večini bolnikov pojav aken izgine po enem samem zdravljenju. Roaccutane, zaradi svoje podaljšanega proti aknam aktivnost, in kot čas označen s tem, da sta zdravljenje celo hujših oblik ponovitev bolezni redki (manj kot 10-15% primerov). Izkazalo se je, da se po režima odmerjanja in želeno trajanje zdravljenja, je dramatično in trajno zmanjšanje velikosti žlez lojnic (odvisno od prejetih kumulativnih odmerkih do 90% prvotne ravni), in s tem, izginotje "histološko substrat" ​​za nadaljnje vnetje na koži. Zato ponavljajoči se tečaji Roaccutane praviloma niso potrebni.

Če se takšna potreba vseeno pojavi, se z jasnim ponovnim pojavom ponovi drugi potek zdravljenja z zdravilom Roaccutane v istem dnevnem in kumulativnem odmerku kot prvi. Ker se stanje bolnikov lahko izboljša tudi po odtegnitvi zdravila, je treba ponovljene programe predpisati ne prej kot 8 tednov po predhodnem zdravljenju z zdravilom Roaccutane.

12. Katera merila naj sledi zdravnik, da bi postavili vprašanje o imenovanju roakkutana?

Eden od indikacij za Roaccutane je stabilnost (torpid) koža akne proces tradicionalno proti aknam terapijo. V takšnih primerih, je verjel, da je treba imenovanje Roaccutane postavi po dveh polnih vendar neuspešno tečajev sistemsko antibiotično terapijo.

Opozoriti je treba, da stopnja prejšnjega zdravljenja ni nujno potrebna pred prehodom na zdravilo Roaccutane. Po našem mnenju je v skladu s sodobnimi indikacijami in posameznimi situacijami v večini primerov smiselno takoj obravnavati Roaccutane kot prvo zdravilo za začetno zdravljenje.

13. Kdaj ne smem jemati zdravila Roaccutane?

• če ste noseči ali mislite, da ste noseči

• če dojite

• če imate jetrno odpoved

• Če jemljete velike odmerke vitamina A

• če istočasno jemljete antibiotike iz skupine tetraciklinov

• če imate povišane ravni lipidov v krvi

• če imate alergijo na izotretinoin ali na eno od sestavin zdravila

14. S kakšnimi zdravili in načini zdravljenja je nezaželeno uporabljati skupino roakkutana?

Zaradi možnih simptomov hipervitaminoza Dobiček sočasna izognili Roaccutane in pripravke vitamina A. kontraindicirana tudi kombinirana uporaba tetraciklinov in Roaccutane, saj redko, vendar se lahko označi podlaga potenciranja intrakranialnega tlaka, in tudi izboljšano fotosenzibilizirni učinek. Menijo, da če tetraciklin terapija pred imenovanje Roaccutane, med morala tečaji biti vsaj 2 tedna. Da bi zmanjšali irritiruyuschego dejanje ni priporočeno za sočasno zdravljenje z drugimi anti-akne ob keratolitična dejanje. Iz istega razloga ni dokazala, sočasno zdravljenje z UV-sevanje, morajo bolniki izogibati naravno insolacija.

Kar zadeva interakcijo s kombiniranimi peroralni kontraceptivi, je treba bolnika opozoriti na možno zmanjšanje učinkovitosti slednjih, zlasti tistih, ki vsebujejo majhne odmerke progesterona. Dilemijo je mogoče rešiti s priporočanjem uporabe zanesljive dvojne kontracepcije v ozadju zdravljenja z roakkutanom (npr. Z oralnimi in pregradnimi metodami).

15. Ali lahko žensko določim roakkutana?

Roakkutan lahko imenuje ženske. Vendar pa je ob upoštevanju take skupne lastnosti roakkutana kot teratogenosti ženske v rodni dobi Roaccutane prikazane samo pod naslednjimi posebnimi pogoji:

• Zdravnik ji je obvestila o nevarnostih, ki jih povzroča nosečnost med zdravljenjem z Roakkutanom in v enem mesecu po njegovem zaključku.

• Preskus nosečnosti, izveden v dveh tednih pred začetkom zdravljenja, je dal negativen rezultat.

• Preskus nosečnosti je treba opraviti z zanesljivimi metodami (npr. Določitev hCG v jutranjem urinu)

- Pred zdravljenjem z zdravilom Roaccutane;

- med zdravljenjem mesečno;

- Mesec po prenehanju zdravljenja.

• Pacient brez prekinitev jemlje učinkovito kontracepcijo.

• Zdravljenje z roakutanom se začne le na drugem ali tretjem dnevu naslednjega običajnega menstrualnega ciklusa.

16. Ali je pisno obveščeno soglasje pacienta, ki je potreben za jemanje zdravila Roaccutane?

Glede na možne škodljive učinke Roaccutane na nerojenega otroka, taka oblika, kot dodatek k zdravstvenih evidenc je obvezno. Pisno privolitev, bolnik potrjuje, da je zagotovo razume in se ravnajo po navodilih zdravnika, je bil seznanjen z zdravnikom o nevarnosti morebitne nosečnosti med zdravljenjem, opozorili na morebitne neučinkovitosti uporabe kontracepcije in razumejo bistvo in potrebo po previdnostnih ukrepih, in potrjuje svojo pripravljenost za uporabo zanesljive metode kontracepcije. V nekaterih primerih je priporočljivo pridobiti informirano soglasje staršev in bolnika.

17. Koliko naj upoštevam prepoved nosečnosti po jemanju zdravila Roaccutane?

Izračun priporočenega obdobja obvezne kontracepcije po zaključku zdravljenja temelji na podatkih o razpolovnem času zdravila Roakkutan - tako da za 99% zdravila iz telesa potrebujemo čas, ki je enak 7-kratnim razpolovnim časom. Razpolovni čas glavnega presnovka izotretinoina je povprečno 29 ur (7 do 50 ur, tj. Največ 350 ur ali približno 15 dni); medtem ko teratogene snovi v telesu še niso oblikovane. Iz tega sledi, da je pojem obvezne kontracepcije po koncu zdravljenja, ki traja 4 tedne, podan v Navodilu o medicinski uporabi zdravila, zdi dokaj zadostna. Včasih je le iz psiholoških razlogov, glede na številne avtoritativne dermatologe, mogoče priporočiti podaljšanje prepovedi nosečnosti do 2 meseca po koncu zdravljenja.

V primeru ponovitve bolezni je bolnik brez prekinitve velja enako učinkovito kontracepcijo za en mesec pred začetkom ponovnega zdravljenja Roaccutane je, med zdravljenjem in še en mesec po prenehanju zdravljenja.

18. Ali zdravilo Roaccutane vpliva na sposobnost razmnoževanja pri moških?

Za reproduktivno funkcijo pri moških ni vpliva na zdravilo Roaccutane.

19. Katere so značilnosti roakkutana? Ali naj hkrati vzamem celoten dnevni odmerek ali moram razdeliti odmerek?

Ob upoštevanju farmakokinetičnih lastnosti Roaccutane (razpolovna doba glavnega metabolita, v povprečju 29 ur), pa ni važno, če vzamete celoten dnevni odmerek naenkrat ali razdeli sprejem za zjutraj in zvečer. Zdravilo je treba po obroku, saj zdravljenje z izotretinoin s hrano poveča biološko uporabnost za 2-krat v primerjavi z tešče.

20. Pozabil sem dnevno dozo Roakkutana. Kaj naj naredim naslednji dan, da vzamem dvojni odmerek?

Ne vzemite dvojnega odmerka zdravila. Njegove farmakokinetične lastnosti nam omogočajo, da govorimo o ohranjanju zadostne koncentracije tudi z enim prehodom naslednjega odmerka. Naslednji dan nadaljujemo z jemanjem zdravila Roaccutane kot običajno, v skladu s priporočeno shemo zdravnika.

21. Po dvotedenski uporabi roakkutana so se akne nenadoma poslabšale. Kakšna je to intoleranca za drog? Ali je treba v takšnih primerih ukiniti zdravilo Roaccutane?

Ta reakcija ni znak intolerance Roakkutana. Zgodnje poslabšanje aken 2-3 tedne po začetku zdravljenja je pogost pojav za skoraj polovico bolnikov. Natančen mehanizem njenega razvoja ni znan, vendar je očitno, da je povezan z začasnim aktiviranjem bakterijske flore v mikrokozmodah. Praviloma ni potrebno prilagoditi odmerka niti celo odpovedati terapijo. Potrebno je nadaljevati z zdravljenjem v skladu s predhodno načrtovanim režimom - poslabšanje se bo kmalu zmanjšalo. Z izrazito pustulacijo je možno zmanjšanje začasnega odmerka z vzporednim dajanjem antibiotikov iz skupine makrolidov.

22. V ozadju zdravljenja z roakkutanom opazimo izrazito suho in luskanje ustnic in obrazov. Jasno je, da je to stranski učinek zdravila, vendar je učinek zdravljenja je že tako dober, da prekinitev sprejem Roaccutane ne bi bilo všeč. Kakšni so ukrepi za preprečevanje resne suhe kože obraza?

Manifestacije suhega eritem in luščenje obraza, ustnic ( "retinoidnega dermatitis", "retinoid heilitis") - sestavni značilnost zdravljenja Roaccutane v srednjih in visokih odmerkih, posledica hipervitaminoze A. Sredstva za preprečevanje racionalna dozirna Roaccutane, in predvsem, stalna uporaba vlažilci in mehčala medicinska kozmetika: kreme (vključno photoprotective), emulzij, higienskih ustnice et al.

23. V ozadju jemanja zdravila Roaccutane se je začelo opazovati pordelost oči. Kakšna je reakcija na kontaktne leče ali stranski učinek zdravila?

Suh blepharitis se nanaša tudi na pogoste nesistemske neželene učinke roakkutana. Korekcija odmerka je redko potrebna. Med zdravljenjem je treba prenehati nošenja kontaktnih leč, manj dela na računalniku, v hudo suhe - oči vrsto uporabo tekočega leta "umetne solze".

24. V ozadju zdravljenja Roakkutanom po aktivnem usposabljanju v telovadnici so mišice nenavadno prizadele. Pomiri tudi bolečine v sklepih. Ali je to povezano s kakšnim zdravilom?

Mialgija in artralgija z uporabo zdravila Roakkutan sta prehodna in od odmerka odvisna. Pravijo, da se pojavijo po aktivnem športu, delajo raztezne vaje za mišice.

25. Navodila za medicinsko uporabo zdravila navajajo, da med zdravljenjem z zdravilom Roaccutane lahko pride do premikov krvnih preiskav, ki kažejo nenormalnosti v delovanju jeter ali presnove maščevja. Kako resno je to?

Če se pojavijo med zdravljenjem z laboratorijskih nenormalnosti Roaccutane, so ponavadi manjše, od odmerka odvisno in prehodnega značaja. Spremembe delovanja jeter so redke (manj kot 10% neželenih učinkov) in reverzibilne. Kljub temu je priporočljivo spremljati delovanje jeter pred zdravljenjem, en mesec po začetku zdravljenja, nato pa vsake tri mesece. Če raven transaminaz bistveno presega normo, je potrebno zmanjšati odmerek zdravila ali ga preklicati. Raven serumskih lipidov v serumu na tešče je treba določiti pred zdravljenjem, 1 mesec po začetku zdravljenja, nato pa ob koncu zdravljenja. Običajno se koncentracija lipidov normalizira po zmanjšanju odmerka ali odvzema zdravila in skladnosti z dieto.

26. V kakšnem obsegu je zdravilo Roakkutan na splošno varno?

Roakkutan se lahko šteje za varno zdravilo. Vsi njegovi neželeni učinki so predvidljivi in ​​jih je mogoče enostavno in učinkovito izločiti, pri čemer je večina neželenih učinkov odvisna od odmerka. Praviloma, ko so predpisani odmerki predpisani, koristi uporabe zdravila Roakkutan v katerikoli skupini bolnikov, ob upoštevanju resnosti bolezni, precej presegajo morebitno tveganje.

27. Katera priporočila glede prehrane je treba upoštevati pri vzeti zdravilo Roaccutane?

V času zdravljenja Roaccutane je potrebno izključiti alkohola, da se zmanjša vnos maščob (čeprav za boljšo prebavljivost zdravila je potrebno, da majhna količina hrane, ki vsebuje maščobe), omeji hrane, bogate z vitaminom A (korenje, rdeče ribe, jetra, jajca, itd), razen multivitaminov in aditivi za živila.

28. Ali je priporočljivo uporabljati roakkutan v kombinaciji z drugimi pripravki proti akni? Ali bo to okrepilo svoj učinek?

Ni potrebno jemati roakutana v kombinaciji z drugimi preparati proti akni, saj nima enakega v smeri in širini patogenetskega delovanja. Dodatna uporaba lokalnih zdravil lahko samo poveča suhost in draženje kože. Tako je roakkutan običajno predpisan v obliki monoterapije zmernih in hudih oblik aken.

29. Roakkutan je zelo učinkovit, a tudi precej drag. Kakšna je njegova cena?

Tako sodobna učinkovito zdravilo za njegov načrt za vstop na farmacevtskem trgu - ne samo izjemno trpežna, ampak tudi zelo drago, odgovoren proces. Vključuje neposredno zasnove in razvoja originalnega "molekula" in laboratorijske študije (izbor in sinteze aktivne snovi, čiščenja in identifikacije, študij mehanizma delovanja, testiranja in vitro et vivo), več stopenj predkliničnih testov (z določitvijo farmakoloških parametrov materiala, njegova toksičnost, rakotvornost, mutagenost, itd..), več faz kliničnih preskušanjih pri zdravih prostovoljcih in sto tisoč bolnikov, za oceno učinkovitosti in varnosti zdravil. Pred prihodom na potrošnikov zdravila razširja postopek preverjanja, registracijo in začetek proizvodnje industrijskih tehnologij debugged. S to ceno običajno povezanega kakovostnega inovativnega izdelka.

Roakkutan, kot tudi drugi sistemski retinoidi, je originalno švicarsko zdravilo in nima "kopij" (generikov) na našem trgu. Omeniti je treba, da je Galenova nagrada v pravočasnem času za prizadevanja za oblikovanje retinoidov dobila analogo Nobelove nagrade na področju farmacevtskih raziskav.

30. Ali so stroški zdravljenja z zdravilom Roaccutane primerljivi s stroški drugih zdravil proti akni?

Vprašanje pravilna izbira zdravila za zdravljenje aken, ne samo z vidika njene učinkovitosti in varnosti, temveč tudi stroški, je izredno pomembno. Po našem mnenju, ni dovolj le preprosta vsota stroškov preživel na potek zdravil, mora biti poudarek pri izbiri zdravljenja je na ootnosheniya izračunava stroške zdravljenja na učinkovitost zdravljenja s tem zdravilom.

Na podlagi tega je možno, da energijski zdravljenje hudih oblik aken uporabo Roaccutane bistveno bolj učinkoviti, varnejši in včasih ugodnejši od prejšnjih ciklih zdravljenja ponavljajočih se tradicionalno naznachaemymyh droge - npr sistemskimi antibiotiki ali zunanjih protivougrevymi sredstvi, kljub veliko večji cenenosti. To je tipičen primer, kot je poceni formulacije (imenovana, običajno v kombinaciji) izgubi dražjega drog (ki se uporablja kot monoterapija) pri farmakoekonomsko učinkovitosti celotni potek zdravljenja.

Ta sodoben Farmakoekonomske strategija omogoča na eni strani, da se prepreči nerazumno dolge in ponavljajoče ciklov zdravljenja, in na drugi strani, upoštevajoč zapletenost mehanizmov nastajanja aken, Roaccutane dati prednost - zdravila z najširšim patogenetske delovanja.

Roakkutan pri vprašanjih in odgovorih

Trpim zaradi aken. Zdi se, da je čas za resne ukrepe, kot so roakutan ali akne. Kot sem razumel, je treba na tečaju pod nadzorom zdravnika. In tudi pred začetkom izvajanja testov. Povej mi, ali je mogoče v vašem centru?

Da, obravnavamo take primere.
Z veseljem vam bomo pomagali.

Acne je trpela zaradi izpuščaja, saj sem bil star 12 let. Zdaj do mene 25. Vse težave so zmanjšane na prekomerno aktivnost maščobnih žlez. Poskušal je obravnavati Roakkutanom. Ni rezultatov.

Povečano delo žlez lojnic lahko povzroči hormonsko neravnovesje. Ampak to je le ena od povezav v kompleksni verigi razvoja aken. Glede na stopnjo bolezni se priporočajo različna zdravila, tako znotraj kot zunaj zdravljenja. V prisotnosti endokrinih motenj so vaši glavni zdravniki ginekolog-endokrinolog in dermatolog.

Akne. Zdravnik je predpisal mezoterapevtske seje. Cocktail Colette, vključno z roakutanom v ampulah. Kako slabo je to in koliko seja potrebujete?

Ni tako škodljivo, da je lahko. Dejstvo je, da je to povsem neuporabno in ga ne potrebujete. Ni znanstvenih podatkov, niti ene študije, kar bi dokazalo učinkovitost mezoterapije, kaj šele njegovo uporabo pri aken. Osebno ne vem, kako to lahko naredi zdravnik. Verjetno, to ni dermatolog, in akne je treba zdraviti z dermatologom.
Roakkutan je aktivno zdravilo, vendar ga je treba predpisati strogo glede na indikacije, ni primeren za vsakogar in ne vedno. V obliki "koktajlov" je ni mogoče uporabiti.

Zdravljenje uspeha aken in trajnih rezultatov ni prineslo. Hormoni, ki jih ne želim zdraviti. Od otroštva sem redno prejemal tiroidijo. Zdravnik je predlagal, da se zdravi z zdravilom Roaccutane. Nekako se bojim, da jih bom zdravil, tk. povzroča številne neželene učinke. Kaj lahko rečeš o tem zdravilu? Ali je bil uporabljen v vaši praksi in kakšni so rezultati?

V našem centru se zdravimo Roakkutanom. To zdravilo vpliva na delovanje lojnic in po daljšem nanosu povzroči popolno zdravljenje ali stabilno remisijo. Predpisano in sprejeto je le pod nadzorom zdravnika in biokemičnim testom krvi. Indikacije so hude oblike aken.

Levo - koža ličnice pred zdravljenjem. Na desni - tretji mesec zdravljenja s sistemskim izotretinoinom (Roaccutane, Acnecutan in drugimi analogi). Odlično izboljšanje. Halit (vnetje ustnic, suha koža) je stranski učinek zdravila. Pacient ne upošteva priporočil za dodatno vlaženje ustnic.

Koliko zdravljenje aken stane za vašo metodo? Pojdem k dobremu dermatologu-kozmetologu, poskusil sem vse in hormoni so v redu z mano. Tretji mesec pijem tablete "Roaccutane", kot je učinek, mogoče pa obstajajo še druge metode zdravljenja? Prosim, da podrobnejše informacije o metodah.

Najprej morate pogledati in se pogovoriti z vami - potem se lahko pogovorite o načinih zdravljenja, ki vam bomo po našem mnenju v tem trenutku pokazali. Ne gre le, kako se zdraviti, temveč tudi, kako to storiti - izbiro shem, odmerke, trajanje, kombiniranje različnih metod. Če zaupate svojemu zdravniku, verjetno ne bi smeli iskati dodatnih "možnosti". Za zdravljenje je potrebno pod nadzorom enega strokovnjaka, da ne naredi napak.

Sin je včeraj začel zdraviti z Roakkutanom. Slišal sem, da je to resno zdravilo in ustvarja spremembe na ravni genov. Zelo se bojim nepopravljivih posledic od njega. Ogromna zahteva, prosim povej mi, kako nevarno je.

Zdravilo Roaccutane je namenjeno zdravljenju aken in njegov učinek je namenjen zmanjšanju izločanja lojnice in lajšanju vnetja v foliklu za dlake. Na genetski ravni se ne bo spremenila.

Imam akne, že dolgo časa motim, od šole pa bi se želel posvetovati v vaši kliniki, in začela so se naslednja vprašanja: kaj je svetovanje, ali je v njem vključena kakršna koli preiskava ali pa je le pogovor z zdravnikom? Ali je v vašem mestu mogoče opraviti predpisane postopke (maskiranje ali luščenje) in se obrniti k vam na posvetovanja? Ali uporabljate roakutan v zdravljenju na zahtevo bolnika?

Dermatološko posvetovanje vključuje preučevanje bolnika, preučevanje zgodovine bolezni, diagnosticiranje, razpravo o rezultatih testov, načrt za potreben pregled in zdravljenje. Zdravilo Roakkutan ne dajemo na zahtevo pacienta, vendar glede na klinične indikacije (ob upoštevanju resnosti aken in odsotnosti kontraindikacij). Piling in maske je mogoče storiti v vašem mestu.

Demodex + rozacea. Taka diagnoza je bila postavljena v TSNIQVI. Ponudili so zdravljenje z Roakkutanom. Ampak on ima le ogromen seznam možnih neželenih učinkov! In zelo resen. Po vašem mnenju je mogoče, da se otrok rodi s kakršnimi koli odstopanji, ne le ob jemanju zdravila, temveč tudi po dolgotrajnem zdravljenju? In, morda, lahko pomagate brez tega zdravila?

"Demodex" ni diagnoza in rozacea praviloma zelo redko potrebuje zdravljenje z zdravilom Roaccutane. Pripravljeni smo vam pomagati, začeti moramo s preučevanjem in pojasnitvijo diagnoze.

V roku 6 mesecev sem zdravljen z Roakkutanom v odmerku 40 mg 2 kapsul na dan. Trenutno imam držo: plitke brazgotine in pigmentne lise so plitke. Ali je njihovo popolno izginotje možno in kaj je potrebno za to?

Naš center je razvil poseben program za odpravo pojava po pojavu. V bistvu je ta problem rešen s pomočjo različnih kozmetičnih postopkov.

Neuspešno zdravljenje aken me je pripeljalo do kozmetologa, ki je pod nadzorom zdravnika svetoval, naj se zdravi z roakutanom. Na internetu je veliko različnih pregledov in samega zdravila precej nevarno. Ali uporabljate zdravljenje s to drogo in kakšni so rezultati? Zelo čakam na vaš odgovor, potrebno je, da najdem metodo ali pripravo zdravljenja, ki bo pomagala ali pomagal pri resni bolezni aken ali bolezni! Že utrujen je, da se zdravi in ​​veliko denarja "vetra"!

Da, center obravnava hude oblike aken s pomočjo Roaccutana. Ali je v vašem primeru potrebno, bo to mogoče povedati šele po anketi in zgodovini bolezni.

Akne izpuščaj na obrazu v hudi obliki od 18 let. Obstaja kronični gastritis in holecistitis. Imenovali ali predlagali zdravljenje "Roakkutan" (izotretinoin). Kaj je to zdravilo in ali obstaja kakšen neželen učinek?

Zdravilna ucinkovina roaakutana - izotretinoin je posebna aromatska oblika vitamina A. Ima neposreden vpliv na strukturo in delovanje lojnic. Drog je precej zapleten, z veliko kontraindikacij. Zdravljenje je obvezno pod nadzorom zdravnika.

Prosim vas, da mi svetujete o zdravilu Roaccutane! Imam težave z obrazom, vse je v subkutanem maščobnem tkivu, ki zori na vulgarne jegulje. Na televiziji sem slišal, da je edino sredstvo Roakkutana. Je kupil ali kupil, vendar se bojim, da ga uporabljam. Veliko neželenih učinkov! Prav tako vzamem druga zdravila kot nevromultivitis, mildronat, nise in druge. Imam močno radikulopatijo. Ali je mogoče kombinirati ta zdravila z zdravilom Roaccutane?

Roakkutan je retinoid za sistemsko zdravljenje aken. Uporablja se za hude oblike nodularno-cističnih aken; akne, ki niso podvržene prejšnjem zdravljenju, zlasti cistične in akobobne akne, zlasti na prtljažniku. Zdravila ni mogoče uporabiti sam.

V 11 letih se mi je pojavil ogenj. V starosti od 15 do 16 let je bilo že veliko gobavosti, ki niso dolgo potekale. Obravnavali so ga s pogovori, antibiotiki - neučinkovito. Potem sem šel v zasebno kliniko. Dražja dermatološka kozmetika ni imela velikega učinka. Samo tečaj Roakkutana je pomagal, a po njeni odpravi so se stare težave ponovno pojavile.

Zdi se mi, da mi nič ne bo pomagalo znebiti aken in prinese kožo v manj normalno stanje. Priporočeno sem, da naredim "Hemocode", ne vem, ali bo kaj dalo smiselno.

V večini primerov je glavni problem aken pri ženskah hormonske motnje. Prav tako je treba izključiti druge spremljevalne dejavnike. Anketo je treba opraviti.

Zakaj se akne v zadnjem času pojavljajo na eni strani obraza? Kako prenehati vnetje? Povečal sem testosteron, policistične jajčnike. Ginekolog je predpisala Janine. Pila sem seveda. Danes začenjam drugo, vendar še ni izboljšav. Odšlo je 6 kriznih semaforjev. Dermatolog, ki je predpisal Differin, gel Metrogil in Roakkutan (testi so pokazali, da ga lahko vzamem). Ampak lahko še vedno počakam na učinek Jeanine, ne da bi začel uporabljati roakkutan? Ali ga je treba vzeti?

Kot večina žensk, je vaš glavni izzivalec aken izpuščaj hormonske motnje. Janine ni hiperandrogenizem, ki popravlja drog. Poleg tega je treba zdravilo izbrati ob upoštevanju stopnje povečanja moških hormonov in aktivnosti 5-alfa-reduktaze. Če se stabilizirajo hormoni, se izpuščaji vztrajajo, lahko govorimo o uporabi roakkutana.

Problem je akna. Trpim jih že od 11. leta. In koža je prizadeta ne le na obrazu, ampak tudi na prsih, hrbtu in ramenih. Nič več ni poskušal zdraviti. Nič ni pomagalo. Je bil pri ginekologu-endokrinologu, je povedal ali rekel, da je zelo dobro, problem v drugih pomeni problem. Preveril črevesje, tudi tam je bilo vse normalno. In sedaj sem ponujen, da pijem drogo - Roakcutane. Toda samo se bojim ene stvari: kaj bo v prihodnosti pustil v telesu. Nisem še rodila, zato se zelo bojim za prihodnjo generacijo. Kaj mi lahko svetujete in mi poveš o tej drogi?

Roakkutan je retinoid za sistemsko zdravljenje aken. Uporablja se pri hudih oblikah aken, ki niso primerni za predhodno zdravljenje (zlasti cistične in konglobatne akne, zlasti na deblu).

Od zgoraj - brada pred začetkom zdravljenja, od spodaj - v tretjem mesecu dajanja sistemskega izotretinoina (tablete Roaccutane, Acnekutan in drugi analogi). Izražen pozitiven učinek, zdravljenje se nadaljuje.

1. Ali imate samo ženski zdravstveni center ali moški center?
2. Začel sem jemati zdravilo Roaccutane. Je antibiotik ali ne?
3. Ko sem prebral o tem zdravilu, sem se malo strah pred neželenimi učinki, ki sem jih pil samo 2 tablete. Lahko ustavim?

Sprejemamo tudi moške. Roakkutan ni antibiotik. Učinkovitost zdravila je odvisna od odmerka, ki se izračuna po posameznih podatkih glede na rezultate raziskave. To bo dalo želeni učinek in zmanjšalo verjetnost zapletov. Pristop k dermatologom.

Pri jemanju zdravila Roakkutan je intenzivnost poslabšanja odvisna od odmerka? Torej, če pijete velike odmerke, potem bo hitreje zaostrovati?

Nemogoče je jemati roakcutan neodvisno. Odmerek jemal zdravnik šele po pregledu, trajanje zdravljenja pa je odvisno od številnih dejavnikov.

Vzamem Roaccutane, po kakšnem času po koncu tečaja lahko naredim lasersko obnavljanje obraza?

Med zdravljenjem lahko izvajamo laserske luščine in melje ne prej kot 4 mesece po prekinitvi zdravljenja.

Pri sinu, 25 let, je cistična oblika akne. Stalno vneto obraz. Accutane ne bi želel. Ali obravnavate take resne oblike in koliko uspešno?

Specialisti našega centra imajo izkušnje pri zdravljenju katere koli oblike aken. Z veseljem vam bomo pomagali.

Ali je smiselno uporabljati roakkutan med aknami v adolescenci (27 let)? Analiza hormonov je pokazala nekoliko povišano vsebnost kortizona, ostali indeksi pa so normalni.

Naredite to odločitev in odločitev lahko le zdravnik, ki vas pozna osebno. Starost nima nič s tem. Nikoli ne smete vzeti tega zdravila sami. Kateri kazalci so "normalni" in kaj drugega je treba raziskati - verjetno tudi vi ne morete vedeti zase in v odsotnosti to prav tako ni mogoče določiti.

Po nasvetu kozmetologa sem kupil Roaccutane. Imam srednje akne, večinoma na obrazu in vratu. Pri moji teži 58 kg, telesni višini 175 - ne vem, od česa je odvisen odmerek pripravka. Povejte mi, prosim, koliko tableta na dan običajno predpiše bolnikom s podobnimi značilnostmi?

To zdravilo je treba jemati šele po pregledu in pod nadzorom dermatologa. Odmerek in trajanje uporabe določi tudi specialist.

Ali lahko vzamem Roaccutane pri starosti 14 let?

V vaši starosti zdravljenje aken uspešno izvaja zunanja terapija.

Subkutani stožci in majhne jegulje, močna vsebnost maščobe v koži, v nekaterih obdobjih se vse vname in se poslabša. Menil sem / imenoval roakkutan po 40 mg dnevno. Pijem 1 mesec (predvidoma 4 mesece). Suha sluznica in koža nista zelo zaskrbljujoča. Vdihavanje in vnetje sta bila v drugem tednu zdravljenja. Koža se ne prenaša. Moje vprašanje je o poslabšanju, kaj se bo zgodilo po recepciji? Ali bo še vedno še poslabšanje?

Poslabšanje v drugem tednu jemanja zdravila Roakkutan je takšno, kot bi moralo biti. Poslabšanje ne sme biti več. Po tečaju Roakcutane je treba postopoma izboljšati kožni proces.

Roakkutan ni hormonska droga? To ne bo vplivalo na hormonsko ozadje na splošno?

Roakkutan je retinoid, ne vpliva na hormonsko ozadje.

Pozdravljeni, že tri leta se borim proti aknami, opažam pri številnih zdravnikih, ki predpisujejo različne tretmaje. Na žalost nič ni pomagalo ali pomagalo, da mi je novi dermatolog imenoval za 16 mg anknekutana na dan, pijem tretji mesec, pri meni le poslabšanje. Obstajajo notranji globoki mozolji na obrazu in črne glave na bradi, pomoč pri nasvetih, ne vem, še naprej prenehati jemati? V zelo težkem psihološkem stanju.

Če želite preklicati priprave, ni potrebno, svetujemo, da se pridružite postopkom Isolaz, zelo dobro pomagajo ali pomagajo pri vnetni obliki akne.

Ob Roaccutane 4 mesece, preden je bolezen utrpel hude ugreyvoy so mozolji samo na obrazu, na druge dele telesa ni imela akne in zdaj akne ne pojavljajo že 2,5 meseca. Ostala je samo poroka. Vprašanja:

1. Ali se lahko sončenje v mojem primeru v solarijju? Če ne, kar je škodljivo - splošno zadeli žarki po celem telesu, ali neposredno na prizadetem akne dela (v mojem primeru po osebi)? Bom lahko sončenje v solariju, če sem oseba nositi klobuk, ne zamudite škodljive žarke, in vse ostalo v telesu je tan?

2. Ali je mogoče sončenje na odprtem soncu (leži na plaži) z zaščitno kremo z visokim faktorjem SPF?

3. Če ne morete sončenje za akne, je kategorično prepoved ali več priporočljivo - kot "strojenje ni zaželeno, vendar pa lahko v okviru možnega"? Katere negativne posledice lahko obstajajo?

Sonce ni prikazano zaradi prisotnosti aken kot take, kljub odsotnosti izpuščaja v tem trenutku. Plus, vzameš Roaccutane. Drog, ki je fotosenzibilizator, lahko spodbudi videz pigmentacije na koži.

Pozdravljeni, moja hči je 17 let. Akne, stare od 12 let, je resnost huda. Vse možne metode lokalno zdravljenje so bile izvedene (predpisal zdravnik), po katerem je bila sprejeta odločitev o zdravljenju Roaccutane. Roaccutane obraz popolnoma očiščeno, terapevtski odmerek je bil popolnoma poklical, vendar pa šest mesecev kasneje je bilo vse nazaj, njegov obraz prekrit s črnimi pikami, in nato vname gnojnim akne. Zdravnik je določil drugi tečaj Roakkutana. Med sprejemom, se je obraz spet očiščena, je imel popoln pogled, ampak po jemanju vseh nazaj, z naraščajočo silo. V kakšnem razlogu je lahko? Koliko tečajev v roakutanu lahko vzamem?

Priporočamo, da opravite polni hormonski pregled z ginekologom-endokrinologom in endokrinologom.

Že približno dve leti trpim zaradi aken na obrazu. Zadnje leto je problem postal zelo akuten. Zdaj je zelo neprijetno. Poskušal sem vse, kar se zdi za zdravljenje aken, differin, kuriazin, mazilo cinka, drugih drog oprane kozmetiko Vichy in La Roche predstavljajo zamazan Klirasilom zdaj poletno pijačo Naksodzhin tablete, nato pa lakto filtrum, zamazan izotreksinom in metrogilom, podpisan v lepotnem salonu Čiščenje obraza, čeprav le enkrat. Kako, da je v mojem primeru, če lahko storim kaj za pomoč, ali opraviti obraza olupke, ali še vedno nekako zdraviti interno. Koliko stane svetovanje v vaši kliniki?

Ko ima koža vnetne elemente, ne priporočamo trdih manipulacij v obliki čiščenja, luščenja itd., Ker morebitno poslabšanje procesa.
Svetujemo vam, da opravite pregled, da ugotovite vzrok za izpuščaj in nato izbirate zdravljenje.

Roaccutane je vzela 10 mesecev. V navodilu za uporabo zdravila je predpisano, da se otrokovo zasnovo lahko načrtuje ne prej kot en mesec po koncu sprejema. Vendar pa je zdravnik, od katerega sem opazil, rekel, da je treba odmora vsaj 6 mesecev. Prosim vas, da pojasni, ali obstaja dovolj časa za 3-mesečni odmor med koncem roakkutana in zasnovo? Ali se droga izloča iz telesa v 3 mesecih?

Drog je popolnoma odstranjen iz telesa v dveh tednih.

Rakutan je videl 6 mesecev, po približno istem času je prišlo do ponovitve bolezni. Šele pred kratkim je končal isti tečaj - drugi že. Zakaj čakati? Ali je mogoče spet ponoviti?

Vse je odvisno od raziskave, ki ste jo vzeli, da bi ugotovili vzroke za akne in prisotnost zunanjega dermatološkega zdravljenja.

Sin želi prenehati jemati Acnecutanum. Ali je to mogoče storiti takoj ali pa se postopoma vzame?

Zdravljenje aken z zdravilom Roaccutane se opravi le pod nadzorom zdravnika in biokemičnim testom krvi. "Nič" zdravljenja ni ravno prava stvar. Pacient ne sme same odločiti!

Pozdravljeni, Pri mojem sinu 18 let je resna faza na obrazu zdravnik določil ali predlagal roakkutan, ki ga sprejemamo 3 mesece. Rezultat še ni na voljo. Ali lahko fotopneumoterapijo?

Akne na dlani: vzroki in zdravljenje

Zakaj so nenadoma v ustih imeli mozolji