Roakkutan (Aknekutan): Vprašanje-odgovor - leta 2008 - 2012

Relapse po zdravljenju z zdravilom Roaccutane

Pozdravljeni, Oleg Valerevič!
Imam 21 let. Akne s 15 leti. Stopnja srednje težke. Od septembra do marca sem vzel zdravilo Roaccutane v odmerku 20 mg zjutraj in zvečer 20 mg, nato pa sem spreminjal odmerek. Vnesel ali zbral kumulativni odmerek. Obraz je bil brezhiben. Po treh mesecih se je maščoba kože obraza postopoma pojavila pred moškimi, majhnimi izpuščaji, vendar je ta kmalu minila. Nedavno je oseba v coni brade spet postala vnetljiva, pa tudi pred jemanjem roakkutana in spet pred menstruacijo. Vsak dan na enem mestu izgine akne, v drugem pa so vsi v coni brade. Boleče so bile notranje. Ali je to lahko vzrok za endokrinopatijo (sindrom policističnih jajčnikov), kot ste že napisali? Zelo sem razburjena, že dve leti, toda 3 mesece...

Dragi Margarita! Dejansko pogost vzrok relapsa po obdelavi Roaccutane (Aknekutanom) če je kumulativna doza endokrine motnje, vključno sindroma policističnih jajčnikov ali sindroma Stein-Leventhal. Druge endokrinopatije povezane z aknami, vključujejo naslednje: adrenogenital sindrom, adrenalna hiperplazija ali tumor, ovarijski tumor, hiperprolaktinemije.

Roakkutan in mastna koža

Dragi zdravnik, na pijačo sem preživel 6 mesecev roakkutana 40 mg na dan, teže 52 kg. Po treh mesecih so se vrnili z mozolji in debelostjo. Ali je mogoče preživeti na pijači 2 tečaja na znižanih odmerkih, da bi zdravilo seborrhea za vedno? Ali je treba dvigati? Kako se lahko maščobe vrnejo, če so žleze umrle?
Hvala vnaprej.

Dragi Anna! Mastna seborrhea, ki je najpogosteje genetsko določena, običajno postane manjša s starostjo.
Sebajčne žleze se med zdravljenjem z zdravilom Roakkutan le zmanjšajo, vendar po koncu zdravljenja ne "umrejo", se koža v koži postopoma povečuje.
Da bi prikrili povečano vsebnost maščobe v koži, se lahko uporabljajo matirna sredstva ali, po navodilih ginekologa-endokrinologa, COC z antiandrogenskim učinkom. Čeprav roakutan v majhnih odmerkih znatno zmanjša sebum, to zdravilo trenutno ni indicirano samo za zdravljenje maščobne seborreje, Razmerje možnih koristi in možnega tveganja takega zdravljenja ni bilo dovolj ugotovljeno.

Kakšne spremembe v telesu spremlja roakkutan?

Pozdravljeni, Rokkutan 20 mg vzamem 2 meseca (tretji je šel) in dokler sem zelo ozdravljen in nekako nesorazmerno raste v želodcu. Zelo me plaši, ker še nikoli ni bil "pivski trebuh". Poleg tega se draženje na obrazu, ki se pojavi, nato izgine - ni stabilnosti. V teh dveh mesecih sem bil večkrat, ko sem vzel alkohol (tako se je izkazalo). Prosim, da nekaj poveste! Zakaj je trebuh raste in zakaj sem debel? To se mi nikoli ni zgodilo! Ali lahko že izločim jetra?
Kakšne spremembe se morajo zgoditi z mojim telesom?
Najlepša hvala!

Dragi Rimljani! Ne vem, zakaj ste dobili težo. Morda je to posledica uporabe zdravila Roaccutane, čeprav ta neželeni učinek ni naveden v navodilih za medicinsko uporabo zdravila.
Zdravljenje z zdravilom Roaccutane (Acnecutane) je treba izvajati samo pod rednim kliničnim in laboratorijskim nadzorom, vključno z izvajanjem testov, katerih rezultati odražajo funkcijsko stanje jeter.

Povečanje telesne mase med vnosom rokautana

Pozdravljeni, Oleg Valerevič!
Med zdravljenjem z zdravilom Roaccutane sem dobil 7 kg! Gledanje prehrane, ne jem nič ocvrte, in poskusite ne jesti maščob, vendar se zdi, da teža še naprej rasla (Kaj storiti v tem primeru? Ali je stara teža se bo vrnil po poteku Roaccutane? Hvala vnaprej)

Dragi Maria! Telesna masa se lahko poveča ne samo iz maščobnih živil, ampak pogosto iz živil, ki vsebujejo veliko število preprostih ogljikovih hidratov (z visokim glikemičnim indeksom). Obstaja veliko drugih razlogov za nastanek prekomerne teže, zato v odsotnosti ne morem reči, da je bil roakkutan, ki je povzročil povečanje telesne mase prav v vas, in da bo po koncu zdravljenja enaka težo. Druga možnost je, da se zdravljenje z zdravilom Roaccutan prekine 1 mesec, nato pa preverite, ali se je telesna teža v tem obdobju povečala.

Roakkutan povzroča impotenco?

Pozdravljeni, Po uporabi Roaccutane po 8 mesecih nisem dobil, da imajo spolne odnose z dekletom: erekcija izgine, noče delati v zadnjem trenutku, ampak najprej kot se začne - to je normalno. To je posledica Roakkutana? In kaj storiti.

Dragi Sergej! V navodilih za medicinsko uporabo zdravila Roaccutane se erektilna disfunkcija ne pojavlja med neželenimi učinki, moji bolniki niso poročali o takšnem neželenem učinku.
Tako je malo verjetno, da bi uporaba roakkutana lahko povzročila to kršitev. S tem problemom lahko stopite v stik z urologom andrologom.

Roakkutan in alkohol

Pozdravljeni, Sem imel rokautan, brez kontraindikacij in brez stranskih učinkov. Med zdravljenjem je porabila alkohol, po dveh mesecih po koncu jemanja zdravila pa so se počasi pojavile težave (ne ostro, običajno pa se vse začne z majhnimi). Na soncu se koža mirno odziva, ugotovil sem, da se je zaradi uživanja alkohola učinek zdravila zmanjšal. Ali je mogoče znova preživeti pijačo, le ne celoten tečaj, za vrnitev na dosežen rezultat (celo teoretično) !? Veselim se zaslišanja od vas, in hvala vnaprej!

Dragi Natalija! Nimam dokazov o zmanjšanju učinkovitosti zdravljenja Roaccutane pri uporabi alkohola, se znesek je manjši od 20 g etanola na dan za ženske (če je alkohol ni kontraindicirana zaradi drugih bolezni). V roku 2 mesecev po zdravljenju Roaccutane terapevtski učinek zdravila naprej, vendar ne izpuščaj pojavil. Da bi preprečili vrniti aknaste spremembe glavni pomen kumulativnega odmerka, ki se izračuna posamično dermatolog (štetje resnost aken, izločanje sebuma vrednost indeksa, lokalizacijo lezij, prisotnost endokrinih motenj, itd).

Roakkutan in tropi (sonce)

Pozdravljeni, Dermatolog je imenoval ali nominiral Roa na 20 mg, prvih mesecih, potem pa 30 mg v naslednjih mesecih (približno 7 za doseganje BP). Toda jeseni želim delati (na turističnem področju) v vroči deželi. Ali je mogoče nadaljevati zdravljenje z Roa?
Lahko gredo po 5 ali podobno.. Vsaj v dozah 20 ali 10. Pomaga mi veliko, ne želim prekinjati tečaja. Pijem tretji teden.

Dragi Christina! Zdravljenje Roakkutanom (Aknekutanom) se lahko nadaljuje v tropih, medtem ko morate uporabiti kakovostno zaščito pred soncem.
Konec koncev, v vročih državah bolnike tudi zdravimo z roakutanom!

Doza Roa

Pozdravljeni, dragi Oleg Valerevič.
Želim vedeti, da je vsekakor nekaj določenega kumulativnega odmerka?
In zdaj še vedno imam rdečico po vsem obrazu (zdravnik pravi, da je to tako za vse). Ali lahko uporabiš Aloe proti njej?

Dragi Mikhail! Kumulativni odmerek za hude oblike aken je naveden v navodilih, pri bolnikih s povprečno stopnjo aken je ta odmerek drugačen, izbran posameznik.
Ni verjetno, da bo aloe znatno zmanjšal rdečico na obrazu.

Roakkutan in alkoholizem

Pozdravljeni, dragi doktor!
Pijem Roakkutan 4 mesece za 20 mg na dan, stopnja UH je lahka, mesec dni po začetku jemanja vseh mozoljev izgine in ni novih izpuščaj. Od poboček - suhe ustnice.
Lahko rečete, da v mojem primeru Roakkutan odlično deluje. Vendar sem zaskrbljen, da sem skupaj z ob Roaccutane piti veliko vina (včasih steklenica zvečer), vem, da je to slaba navada, vendar sem najbolj zaskrbljeni - kako to vpliva na kombinacijo moje zdravje? Ali bi lahko prišlo do nepopravljivih posledic? Kakšen je sprejemljiv odmerek uživanja alkohola vzporedno z dajanjem roakutana?
Od mojega zdravnika ne morem dobiti jasnega odgovora na to temo, tudi na internetu, ne najdem.
Tudi v zadnjih nekaj mesecih nisem imela bolečine na desni strani, ampak nekaj čutim. Ali je to jetra, ali je to povsem psihosomatski sindrom?
Analize in ultrazvok so pokazali vse v normi.
Vnaprej hvala za odgovor.

Dragi Varvara! Priporočam, da med zdravljenjem ne boste pili alkohola. Varni odmerek alkohola za zdravo ženske, ne sprejema hepatotoksična zdravila (ki vključujejo zdravilo Roaccutane) je 20 ml čistega etanola na dan.
Kombinirani vnos alkohola in roakkutana lahko prispeva k razvoju hepatitisa in pankreatitisa (akutni pan-retitit lahko povzroči smrt).
Ne vem, kakšne teste ste vzeli, zato, zakaj je na desni strani bolečine, kar nujno ne kaže na jetrno bolezen, ni mogoče.
Ultrazvok ni absolutno zanesljiva metoda diagnosticiranja bolezni, izkušnje zdravnika in uporabljene opreme so zelo pomembne.

Kako se znebiti aken?

Roakkutan je retinoid nove generacije (izotretinoin), ki se vzame interno po tečajih (znano kot sistemsko zdravljenje z retinoidi). Kmalu ROA. Akti zaradi zatiranja žlez lojnic imajo majhen protivnetni učinek. Določite, praviloma, srednje in hude akne, če druge metode niso prinesle pomembnega rezultata (ponavadi po uporabi antibiotikov in močnih sredstev za zdravljenje aken).

Zdravljenje roakkutanom imenuje le zdravnika, ker:
- ne morejo vsi piti (če so bolezni jeter, ledvice - prepoved),
- odmerek je individualno izbran glede na stopnjo aken (ni jasnega tečaja, zdravnik izbere za vas individualni program)

- Med nosečnostjo je prepovedano, eno leto pred naslednjo nosečnostjo (povzroča deformacije ploda),
- nemogoče je za druge vrste dermatitisa poslabšati situacijo (se ne zdi malo),
- med zdravljenjem je potrebno narediti ali opraviti analize in pregledati lipide v krvi,

- ne more sprejeti ljudi z nestabilno miselnosti in samomorilne (so bili primeri, ko je ceno v pravem pomenu besede je življenje ljudi, je dejstvo, da je sprejem Akcijskega pogosto depresivno razpoloženje in ljudje sami ne morejo nadzorovati). Nekateri bolniki, ki so jemali zdravilo Roaccutane, so razvili depresijo ali psihozo (ne morejo razlikovati izmišljenih od dejanskih, raniti, se želijo poškodovati, itd.). Ruski zdravniki tiho o tem, ampak Zahodna praksa opozarja vsakogar, vas mora vsaka močna sprememba v razpoloženju otroka opozoriti, takoj se obrnite na zdravnika,

- se ne sme uporabljati skupaj s tetraciklinom,

Pomembno je zapomniti

 • izotretinoin se kopiči v telesu, predvsem v jetrih, zato se doseže terapevtski učinek in po koncu terapije terapevtski učinek traja dlje časa,
 • izotretinoin zavira delovanje lojnic, kar pomeni, da bo vaša koža postala brez zaščite pred zunanjim agresivnim svetom, začeti sušiti in s temi sesalci, če ne vlažite,
 • ne morete iti na soncu brez sončnega zahoda (zato skoraj nobeden od zdravnikov ne imenuje ROA poleti, zaščitni faktorji se ne morejo spopadati, dodaten stres kože od sonca bo le še slabši)
 • Izotretinoin je skoraj v celoti obdelujejo v jetrih, za njo je to zdravilo zelo agresiven, zato je vredno, da se slabe navade, ne piti, ne naložiti mastne hrane, odreči o možnosti drugih kemikalij med terapijo retinoydami,
 • ker izotretinoin povzroči, da je koža tanjša, nato pa vse rane rezov in brazgotin, brazgotinjenja, ki se jih ne morete izogniti, se koža ne more ustrezno obnoviti in zato ne bo povlečena, ko bo prišel čas,
 • imejte v mislih, da ob Roa, boste verjetno bolelo celotno telo in jokav kosti, lahko poslabša akne, se boste počutili bolan, da ne more biti lahka, depresija napad, padec ušesa, in še veliko drugih stvari, ki jih pripovedujejo zdravnika (sem iz tisti simptomi, o katerih ljudje najpogosteje govorijo ob robu),
 • je vredno opustiti lasersko odstranjevanje dlak, pa tudi skrbeti za odstranjevanje dlak in depilacijo, saj lahko poškodujete kožo,
 • če nosite kontaktne leče po nekaj mesecih, ko ga vzamete, bodite pripravljeni, da jih ne morete nositi in obiskati v kozarce, ker so vaše oči suhe in občutite, da imate v vašem očesu pesek,
 • morate se odreči velikemu športu in močnemu fizičnemu naporu, izotrenoin oslabi mišice in naredi kosti krhke, možne so zlomi in raztezanje.

Ko ugotovimo vse to, ponovno razmislite, ali je ta priprava na takšne žrtve vredna, v resnici ne dejstvo, da vam bo ta pripravek pomagal.

Kdo me dobro pozna, se spominja, da sem proti tej drogi. Mnogi začnejo jemati, da ni upravičeno, pijejo v lahkosti, ker je težko skrbeti za kožo in 2-3 možganov so prišli ven, tako kot tveganje upravičuje sredstva - to je napačno.

Roakkutan, kot katera koli druga droga, vam ne bo zagotovil, da vam bo pomagal po celotnem tečaju. Obstaja veliko primerov, ko roachutan sploh ni pomagal, po preklicu pa se je mesec dni kasneje vse vrnilo v normalno stanje, zato najprej pomislite najprej, kot pa pojdite k zdravniku in začeti potek zdravljenja ROA

Mnenja:

Piše Zana:
Roakkutan se lahko uporablja le kot zadnja možnost, ko so že bile preizkušene vse metode. Moral sem opraviti drugi tečaj zdravljenja, ker se je po šestih mesecih po prvem tečaju koža ponovno poslabšala. Zaposleni v podjetju Hoffman to nikakor niso mogli razložiti, opravil sem veliko testov, vključno s hormoni, a vse je bilo normalno. Po drugem tečaju je minilo mesec, upam le za najboljše. Razumem, kako težko se je odločiti, morda bom celo obžaloval, da sem opravil dva tečaja zdravljenja, hkrati pa vem, kako pomembno je, da deklica pogleda. Zato vam svetujem, da poiščete dober zdravnik in znova pretehtate.

Piše Jeannette:
Pred letom dni sem pila drogo. Neželeni učinki niso bili, če pa le flaking in rdečino. Pol leta je bil obraz popolnoma čista, ne pa samo ena črna pika. Toda v februarju lahko vse v novem času počiva v emiratih... ne vem...

Dima piše:
Roakkutan pomaga, zatiranje dela lojnic, dokler je telo. Potem, ko je popolnoma izločena, se mozolji pojavijo znova, saj se osredotočenost bolezni ni izločila z nobeno količino.

Xenia piše:
Pila sem prvih 3 mesece - koža je bila popolna, nato pa se je ustavila, kot je potek končal. In v roku enega meseca po vsem obrazu spet v aken... Spet sem začel, da ga vzamete, šest mesecev, da sprejme, zdaj pa isto sranje... Bojim se, da spet piti, ker je divje slabo... čeprav za lepe čist obraz že mislim, da mnogi so pripravljeni tukaj, da izpostavi svoje telo mučenje.

Nisem prebrala vseh pregledov, obstajajo pozitivni in vztrajni rezultati, in to je res, nasprotno, to je, kot pravijo, kako srečo, nihče ne ve.

Pogosto zastavljena vprašanja

1. Ali lahko vzamem zdravilo Roa brez zdravniškega sestanka?

Zdravniki pogosto zanikajo svoje paciente imenovanje roakkutana brez ustreznega razloga za vaše mnenje in je zelo razumno. Če zdravnik pravi "NE", ga poslušaj, potem niste vse tako slabi in niste poskusili vse, da bi se lotili resnih ukrepov.

2. Če sem pozabil, da pravočasno vzamete odmerek zdravila, kaj lahko storim, ne morem priti do zdravnika?

Preskusite zamujeni odmerek in nadaljujte z rednim vnosom zdravila. Ne vzemite dvojnega odmerka, da bi nadomestili zamujeno.

3. Zdravilo vzamem več dni, katere neželene učinke naj pričakujem?

Rdeče, suhe in vnetje ustnic; suha koža, oči, usta ali nos; krvavitev iz nosu; spremembe v barvi kože; zapoznelo zdravljenje ran; krvavitve, otekanje; izguba las ali neželena rast las; znojenje; sprememba glasu; utrujenost; depresija...

4. Kdaj naj grem do zdravnika?

Če imate pogoste glavobole, ste izgubljeni v vesolju, pogosto omotica po čemer vas je razdražen želodec, bruhanje, motnje govora (ti zdi, da je težko govoriti, da se poveže z besedo), huda slabost ali pa slab občutek, nekaj del telesa, bolečina prsi, se pojavijo bolečine pri požiranju, obstojne zgago, driska, krvavitev iz danke, rumene oči ali kože, temen urin, ves čas močno boleče mišice in kosti, je težko na nekaj, pozornost, zvonjenje v ušesih, otekanje, oteklina, izpuščaj, pogoste modrice in podplutbe na nogah, pogosteje
Kot nekaj, kar počutite, ne zamujajte, pojdite naravnost do zdravnika, terapija zahteva popravek ali preklic.

5. Kako naj shranite zdravilo?

Zdravilo shranjujte v vsebniku, v katerem je bilo, tesno zaprto in izven dosega otrok. Shranjujte pri sobni temperaturi, ne hranite na soncu. Ne hranite v kopeli in visoki vlažnosti. Ne uporabljajte ob koncu roka uporabe.

6. Sem moški, ali se moram zaščititi, da bi se izognili naključni nosečnosti moje punce?

Podatki o tem niso dovolj, vendar pišejo: zelo majhna količina izotrenoina bo verjetno prisotna v vaši spermi, ko boste vzeli zdravilo Roaccutane. Ni znano, ali ta majhna količina izotrenoina lahko škoduje plodu, če je vaša punca že noseča ali bo zanosila. Povejte svojemu zdravniku, če deklica pomotoma zanosi ali namerava zanositi.

7. Zelo suha koža in ustnice, kaj storiti?

Vlažite kožo, uporabite vlažilni higienski šminko, ki jo lahko kupite v lekarni.

Akne: Kako pozdraviti akne

Kje so mozolji in kako jih ozdraviti. Brezplačna tehnika zdravljenja aken doma. Pregledi kemične kozmetike.

Roakkutan iz aken

Zdravilo Roaccutane je močno notranje sredstvo za akne le za hude oblike aken. On lahko pije izključno za predpisanega dermatologa strogo pri navedenih odmerkih. Roakutan iz aken se lahko na začetku predpisuje, če druge vrste zdravljenja niso pomagale in je oblika aken zelo huda. Drog ima tako veliko neželenih učinkov, le 50% pa je popolnoma zdravilo iz aken med jemanjem zdravila Roaccutane.

Kako zdravilo Roaccutane zdravi akne

Dokler ne bo konec Roaccutane princip delovanja ni izbrana, vendar zdravniki to pripisati zmanjševanju proizvodnje sebuma in zmanjšuje kamedonov velikosti preko glavne aktivne izotretinoin snovi. Dokazano je, da ima izotretinoin antiseptični učinek.

Izotretinoin stanjša tudi roženo plast povrhnjice, da bi bilo lažje prodrejo globoko v prizadetem območju. Ker Roakkutan zavira sebum, ki lojnic same zmanjšajo, saj omogoča, da se zmanjša migracijo bakterij v vodi. In zaradi dejstva, da je plast plast razredčen, sebuma je izhod na prosto, iz katere ni zamašitev por in povzroči akne.

Acne Treatment Roaccutane

Roakkutan iz aken ponovimo, imenuje le zdravnika in po možnosti dermatologa. Pri lahkih in srednjih oblikah aken ne bi smeli takoj začeti z Roakkutanom. Njena učinkovitost ni vedno utemeljena: število neželenih učinkov presega možnost čiste kože. Le polovica zdravljenih z akni Roakkutanom, jih je popolnoma znebil. Ostalo se sploh ni bilo znebiti ali po prenehanju uporabe zdravila prejela agresiven ponovitev.

Tu ne bomo predpisali odmerkov; lahko le določijo zdravnika za vaše stanje. Vendar se prodaja v lekarnah v odmerku 10 mg in 20 mg. Povprečno zdravljenje akni Roaccutane traja od 4 mesecev do 6 mesecev. Dolgotrajna uporaba zdravila ni priporočljiva. Vaš zdravnik mora spremljati ves čas zdravljenja. Pogosto v prvih dneh zdravljenja je močno poslabšanje aken in tudi po prenehanju zdravljenja stanje kože ne more izboljšati. Roakutan se vzame v obliki kapsul med obroki. Mesečno je treba opraviti splošno preiskavo krvi in ​​druge teste, ki jih predpisuje zdravnik. Če opazite katerikoli neželeni učinek, nemudoma obvestite zdravnika.

Interakcija roakkutana z drugimi zdravili in postopki

Zdravila Roakkutan ne smete kombinirati z vitaminom A, lahko se pojavi hipervitaminoza A. Ne uporabljajte tetraciklinov in kontracepcijskih sredstev z vsebnostjo progesterona.

Zaradi tanjšanja pohotne plasti kože ne morete ostati na soncu ali uporabiti zaščitnih sredstev za sončenje z visoko stopnjo SPF. Med zdravljenjem in v 1 letu po zdravljenju so prepovedani postopki za epilacijo, kirurške in kozmetične posege, laserske posege, dermabrazija. To je povezano z velikim tveganjem brazgotin in pigmentacije.

Nosečnice in dojenje ne smete nikoli zdraviti z aknami. to neposredno vpliva na plod. Pred imenovanjem zdravnik opravi dvojni test nosečnosti. Med zdravljenjem se mora zdravilo Roaccutane strogo držati kontracepcijskih sredstev, sicer se otrok morda ne bo rodil.

Neželeni učinki Roakkutana

Roakutan iz aken ima številne zastrašujoče neželene učinke, ki se pojavijo, ko se zdravilo uporablja. Podrobno so opisani v navodilih za zdravilo, in tukaj bomo napisali najbolj pogosto srečene.

 • Pri večini bolnikov je opaziti bolečine v kosteh, suhi koži, sluznicah, glavobolu, zvišani telesni temperaturi, slabost, izpuščaj, srbenje, kri iz nosu, nestrpnost kontaktnih leč, tk. to je posledica hipervitaminoze A.
 • otekline, otrplost okončin, bolečine v trebuhu, nespečnost in, nasprotno, pretirana zaspanost, občutljivost na svetlobo, obrazni dermatitis, izpuščaj, znojenje - približno 10%
 • agresivno ali zaprto vedenje, depresija, samomorilno stanje, napadi, intrakranialni pritisk, notranja krvavitev, črevesne bolezni in drugi.

Obstaja še en podoben zdravilo, Acnekutan. Na ruskem trgu se je pojavil šele od leta 2010 in ima manj neželenih učinkov, čeprav temelji tudi na izotretinoinu, vendar manj izotretinoina prehaja skozi kri, količina zdravilnih učinkovin pa je enaka kot pri zdravilu Roaccutane. Toda o tem zdravilu imamo poseben članek.

Koliko Roakkutana

Roakkutan poleg vseh nevarnih neželenih učinkov ima visoko ceno, odvisno od odmerka od 1300 do 2900 rubljev na pakiranje 30 kapsul.

 • 10 mg - približno 1500 rub
 • za 20 mg - približno 2600 rubljev

Roaccutane Reviews

Bil sem v zelo nevarnem stanju - celoten obraz v rutah in vnetjih, nič ni pomagalo: ni kozmetologa, nobenega dermatologa, nobenih vitaminov, injekcij, transfuzij krvi itd. Dermatolog je imenoval Roakkutan in čudež - čez teden je obraz postal še slabši kot prej. Prišel sem k njej nenavadno, vendar me je pomirila, da se je veliko tako odzvalo, da se je najprej še poslabšalo, potem je lažje. Drage kapsule, imam 1 paket za mesec. Zdravilo je bilo zdravljeno pol leta. Lice je postalo opazno boljše, ne tako grozno, kot prej, vendar popolnoma ne preprečujejo mozolji, ostajajo rutine, pike in vnetje. Zdaj imam prekinitev zdravljenja, dermatolog želi, da po dveh mesecih ponovno preidem skozi tečaj in pravi, da bo po koncu zdravljenja prišlo do novega ponovnega pojava ali se bo izboljšalo.

Pregledovalec: Anastasiya

Ponudili so mi, da začnem z dermatologom z Roakkutanom. Študiral sem navodila in šokal. Po tem, ne morete roditi še dve leti vsaj in, žal, vendar nisem pripravljen žrtvovati mojega zdravja in otroka za nekatere duhovne izboljšave. Zavrnil sem zdravljenje Roakkutanom, raje pijem vitamin A. Mimogrede, ko sem zanosil, so bili mozolji sami in niso bili zelo strašljivi, kot na slikah.

Revidiral: Aleksandra

Dolgo mučen v odločitvah, še vedno odločil o Roakkutanu. Veliko abscesov po celem obrazu, vsak dan 2-3 se je povzpelo, veliko subkutanih. Zunanja zdravila in antibiotiki niso pomagali. Začela jemati Roaccutane, v prvih 2 tednih je postalo slabše, vendar je nato umirila in tiho postala obraz čist, vendar sem imel strašno depresijo skoraj do konca, boli jetra močno in nenehno želel spati. Ampak sem šel skozi ves tečaj, trdno trdno in sedaj grem s čisto obrazom in srečno. Hvala, Roakkutan me je rešil, čeprav sem se počutil močno.

Recenziral: Aleksej

28 komentarjev o roakutanu iz aken:

Prva na moji liche obstajata dve ali tri pryshchichki, so rdeče z bolečino ouscheniyami.Potom so se dvignile bolshe.A imeli imprudence lahko izrinil enega takoj pojavil dva.Eto dosegla takšno raven, da me je bilo strah pogledati sebe v zerkalo.Hodila kozmetičarka, zavezala, da ne le vse naprasno.Roakkutan se začeli na recept Dermatologa.Iz strani zdravnika sem imel slabost, zaspanost, in bolečina, včasih v trebuhu, včasih razdrazhitelnost.Uznav o takih oblikah zdravnik zmanjšati odmerek Roaccutane, in sem nadaljeval zdravljenje.Eff Učinki so bili presenetljivi, kar je v celoti upravičilo porabljena sredstva.

Roakkutan je res odlično sredstvo, vendar je njegova uporaba utemeljena le v primerih, ko je resnična katastrofa na obrazu. Kaj je lahko grozno za vas, pravzaprav bo par neškodljivih mozoljev. Zato - brez pobude! Obisk dermatologa v tem primeru je obvezen! Zdravilo je zelo močno, stranski učinki njegovega sprejema so zelo očitni, lahko pa telesu povzroči veliko škodo.

Seveda vem, da je bolje, da brez dovoljenja ne predpisujete zdravil, vendar pa je zdravilo Roaccutane začelo jemati brez zdravniškega naročila. Odmerek je nekoliko manj od pričakovanega, a učinek je bil še vedno prisoten. Koža in celo lase niso bili tako debeli kot prej. Prav tako so začeli postopoma zapustiti mozolje. Toda ves tečaj, s katerim nisem šel skozi, ker si jih ne morem privoščiti ves čas. Zame so zelo drage. Po preklicu se je vse vrnilo v normalno stanje. Zato, ko smo se odločili, da bomo zdravljeni, svetujem, da se zadevo konča!

Anna, tudi po celotnem poteku Roakkutana, se lahko pojavi ponovitev in niso vsi popolnoma izliti iz aken s pomočjo Roakkutana. Zato nadaljujte z zunanjimi sredstvi, npr. Effegel.

O tem pripravi veliko o tem. Eden od mojih prijateljev je to dolgo časa uporabljal in resnično uspel doseči enake rezultate kot na fotografijah, ki so v članku. Toda po uporabi zdravila po kratkem času se je akne začelo znova pojavljati, ne vem, s čim je povezana

Sem na obrazu je imel grozno akne, na ulici poskuša znižati vyhodit.Dorogie mazila in kreme ne delujejo, se obrnite na dermotolog, predpišemo kapsule Roakkutan.Prochitav neželeni učinki, strah, da se te tablete, ampak v ogledalu me prepričal ves čas prejema obratnom.Za kapsule sem imela glavobol nekajkrat in nekajkrat gor temperatura.No mogoče drog tukaj na chem.Effektom za Roaccutane bil zadovoljen, Goodbye mozolji!

Akne velja tudi zame nujna, se ne more znebiti tega problema, za več različnih let.Pokupala drage kreme, šel na kozmetičarka, celo transfuzijo krvi opravljeno, je rezultat komaj zametnyy.Dermatolog predpišemo kapsule nekaj dni Roakkutan.Posle sprejem začeli stranske učinke v obliki : slabost, omotica, nenadna nemotivirani agressii.Hodila k zdravniku, zdravilo se ni ukinjena, ampak zmanjša dozirovku.Pravilno če ona? Ali je mogoče sprejeti pripravek in nadalje? Ne želim prekinjati, rezultat zdravljenja z Roakkutanom je že opazen.

Po mojih izkušnjah pravim - ne uporabljajte roakcutana... Posebno neodvisno brez zdravnikov, saj sem se odločil za pijačo.

Nekdo nasvet, kako nadaljevati? Ne vem, kaj naj naredim.
Bil je pri dermatologu, je imenoval ali predlagal Roakkutan + gel Metrogil. Je naslikal, kaj storiti. Imenoval je tečaj 2 meseca. Ko sem doma prebral o Roakkutanu, so bili neusmiljeni zaradi neželenih učinkov. In poleg tega sem se naučil, da je imenovan v hudih oblikah. In ne bi rekel, da je težek, čeprav so na mozgu možgani na mojem obrazu. Ja, in stroški kozmične droge. Tukaj ne vem, kaj storiti: zdraviti, kot je rekel ali rekel dermatolog; Pojdi k drugemu dermatologu; ali kupite gel Effegel in jih poskusite zaceliti.

Anton, poskusite iti k drugemu dermatologu. Pravzaprav je zdravilo Roaccutane predpisano le, če nič ne pomaga + aken v hudi obliki. Na žalost so ga dermatologi začeli pogosteje imenovati zaradi sponzorstva daril proizvajalca Roakkutana, pa tudi nekaterih podkategorij za zdravnike.
Toda v vsakem primeru se roakkutana ne sme jemati, če nimate resne oblike aken.

Elena hvala veliko! Želim reči, da je zelo dobra stran, sem vsa članka prebral. Tako sem se naučil in se naučil več. Razlaga je jasna, nasvet je dober.

Dober dan! Prosim, prosim, kdo je rodil otroke po odvzemu drog in koliko časa? Normalni otroci? In po pojavu drog se pojavijo akne? Jaz sem se že bojil njegove uporabe, vendar ni bilo nobenega drugega izhoda, bilo je strah, da bi se sam pogledal. 1 Hvala

Pozdravljeni, vprašanje se je pojavilo isto, kakšne so posledice nosečnosti po uporabi tega zdravila in po kakšnem obdobju je resnično varno načrtovati nosečnost?

Vlad, noseča z Roakkutanom, ne more biti prej kot 2 leti, ko je telo popolnoma očiščeno iz vsebovanih snovi.
Vse nosečnosti se razlikujejo, vendar tisti, ki zanosijo pred dodeljenim časom, odkrijejo zarodke poškodb, ki so nezdružljive z življenjem.
Če se že obvezujete, da boste vzeli tako resno zdravilo, morate upoštevati vse pogoje.

Povedal vam bom malo o sebi. Prvi problemi s kožo so začeli z 1 razredom, zgodaj sem začel oblikovati figuro, hormoni pa so opravili svoje delo. Problem sem zmagal čez 22 let, kar pomeni, da mi je trajalo več kot 10 let. Skozi svojo zgodovino, zdravljenje sem poskusil: metrogil, skanoren, baziron, duak, Zener, milijona baltushek, propeler, mazilo cinkov, pil trihopol, Tetracikline + folk pravna sredstva, prehrana, + vrže ven ogromne vsote denarja za čiščenje in si vzeli čas, da dermatologi, zdravniki in t. e. me pa samo pomagal Roaccutane, ni upal piti 2 leti, ko ste prebrali vse preglede in je bilo strah, zdaj žal, da ni bil zdravljen. Iz pobocheka so bile suhe in razpokane ustnice, suha v oci, kot breme leče. Zdravljenje je trajalo 7 mesecev. Bistvo ni poceni, vendar sem imel srečo, da živijo v Kaliningradu in imajo priložnost, da kupijo tablete na Poljskem (40 minut vožnje z avtomobilom do meje), kjer so imenovane Izotek ali Aknenormin. Za tiste, ki so že utrujeni od težav in sanje lepo kožo na obrazu (in mislim, da je glavna ženska oprema) svetujejo pitje Roaccutane. Toda spomnite se, samo po pregledu in odmerku doktorja! PRIPRAVA SERIJO! Če želite, da zdravljenje v vašem žepu ni tako težko, napišite v osebno, bom kupil tablete na Poljskem in ga poslal po pošti. To bo veliko ceneje (tudi če upoštevam moje stroške za cesto). Vsakdo ima lep obraz in zmage v tem težkem boju.

Pozdravljeni IANA))) moje ime je Christina))) Živi, kot da ste v Kaliningradu))) Rad bi govoril z vami o teh tablet. Povejte mi, če ste imeli poslabšanje, potem ko ste začeli piti tablete. Če je tako, v katerem obdobju je to trajalo. Pravkar pijem te tablete 20. den..na obraz bo nočna mora... to je težko celo predstavit..sizhu dni doma, sram iti ven na ulico, kot če vse naenkrat splezali ven!, da je vse v redu.

Pozdravljena iana mačka je želela vprašati, koliko bo strošek Roaccutana na Poljskem in če boste prinesli, koliko dolgujem?

Pozdravljeni, za svojo hčerko res potrebujem zdravilo za rojakane. Hvala. Napiši mi sporočilo.

Dober dan, moje ime je Alexander in želim vam povedati svojo zgodovino zdravljenja z roakutanom. Imam 30 let, težo 68 kg.
V internetnih brskalnikih nisem našel razumljivih zgodb o sprejemu roakutana pred mojim sprejemom, zato sem se odločil podrobno opisati celotno obdobje zdravljenja...
Začetek vnosa dne 18.11.2014 na 40 mg vsak dan (ob kosilu 20Mg in ob večerji 20Mg) + Karsil 3-krat na dan za 2 tableti po obrokih:
Da bi zmanjšali sušenja obrazov - Bepanten kremo za zmanjšanje ustnice sušenja - preko noči Lorenden (A, C) ali higienski šminka, ob vstopu cesto za zaščito pred soncem 25% (15% je mogoče). Obraz po pranju, namočite samo s papirnati brisačami. Pri nasiliranju aken uporabite mazilo Ihtiol (za sesanje abscesov).

Dnevnik zdravljenja:
V prvih dveh tednih ni sprememb.
Po drugem tednu vnosa - začne se posušiti ustnice in obraz, krvavi izcedek iz nosu. Pimples še vedno pojavijo.
Po tretjem tednu zdravljenja - razburjenje črevesja, mišice nog so boleče.
Po štirih tednih jemanja - Iztekanje iz nosu se je zmanjšalo, mišice niso poškodovale, delo v črevesju se je normaliziralo. Usnje in obraz tudi posušili. Pimples še vedno pojavijo.
Do konca drugega meseca se mišice / sklepi v nogah zopet boleče, pojavijo se mozolji, vendar hitro minejo. Koža obraza je osvetlila (rdečica je malo spala). Ustnice in obraz posušijo. Lasje na glavi so manj umazane (maščobe), lahko si pomivate manj pogosto.
Sredi tretjega meseca je prišlo do poškodbe različnih mišic (hrbta, stegna). Pojavljajo se mozolji, vendar manj. Suh obraz in ustnice. Krvavi izcedek iz nosu se nadaljuje. Začel je uporabljati Tsikatriks (obnavljanje iz postakne), zmanjša tudi sušenje obraza.
Rezultat za 4 mesece uporabe Roakkutan:
Jaz najem teste za jetra - AST, ALT in bilirubina - vse v norme (predati po 1 mesecu uporabe Roaccutane in 4 mesece). črevesne motnje, bolečine v ledvicah, bolečine v mišicah, krvavitve iz nosu pojavijo periodičnost, na primer, 2 tedna ni nič - 2-3 tedne pojavljajo Capa... včasih v oči "naravno solza", ko se posuši oko (schipyat). Usta in obraz vse isto sušenje. Akne, natančneje že mozolje - se pojavljajo redko. Jaz očrnitev cicatrix obraz skoraj 1,5 meseca (mazilo usklajena koji obraz akne) - koža je nekoliko poravnana, zelo malo... las redčenje (padec), stranski učinek Roaccutane, potem pa upam, da si opomore :-)) Na chetverotm mesecih uporabe Roaccutane je več različnih tablet od živčnosti, injekcije vitamina B in kapalko Aktavigina in nekaj, kar - to je vse po nasvetu nevrologa, zdravnik je rekel, da je možno, akne zaradi živcev. Alkohol, ki ga ne uporabljam med sprejemom Roakkutana, sploh ne želim jesti maščobe in začinjene hrane.
Danes, 10. 4. 2015, je minilo 4,5 meseca od začetka roaquutana. Acne ni več približno 2 tedna - je všeč =)
11.4.2015. porabljen alkohol (hčerka DR) - dan pozneje, nove akne...
Danes je 27. 5. 2015. (6 mesecev od začetka roakutana), akne od 10.04.2015. hitro je minilo in novo še ni bilo!))) Obraz postaja svetloba (z mastjo Celestoderm-B mazem približno mesec dni), brazgotine se niso precej spremenile, le malo osvetljene. Usne suhe, obraz posuši, majhen krvavi izcedek iz nosu, včasih kosti bolijo na različnih mestih telesa.
06.06.2015. je predal analize, analiziral še bolje kot na začetku zdravljenja)))
Danes, 15.06.2015g., V zadnjih 210 dneh, je trajalo 7 mesecev od začetka sprejem, dosegel 123,5mg Roaccutane na 1 kg telesne teže (40 mg * 210dney / 68kg moja teža). Zdravnik je povedal, da oseba dobro, pilingi se lahko začne šele po pol leta, in brušenje in da kasneje... Na splošno, mala rdečica na obrazu ostala, brazgotine od aken, ampak nova žarišča niso bili, in upajmo, da nikoli ne bo!
Če bo to uspelo, bom čez pol leta napisal še en pregled (kaj se je zgodilo osebi v šestih mesecih) o roakkutanu v vsakem od forumov, kjer sem zapustil ta pregled.

Če imate kakršna koli vprašanja o uporabi zdravila Roaccutane - se obrnite na mene, vam lahko pomagam, [email protected], Alexander.

Alexander, hvala za vaše povratne informacije! To so zelo dragocene informacije!
Preden ste zdravili z zdravilom Roakcutan, niste opisali stanja na obrazu. Kakšne mozolje ste imeli? Kako je stopnja? Kako pogosto so se pojavile nove? In od katere starosti so se akne začele pojavljati v vas?

Roakkutan je za vedno pomagal


Akne izpuščaj že dolgo preide iz kategorije estetskih težav na področju zdravstvene oskrbe. Poskusi znebiti aken in aken sami pogosto vodijo v napake, katere posledice pomenijo resno grožnjo za zdravje. Vzroki vnetja lojnic so mnogi. Vprašanje vzpostavitve pravilne diagnoze in imenovanja ustreznega zdravljenja za dolgo časa je ostalo nerešljivo. Sodobna farmakologija ponuja učinkovito orodje pri zdravljenju takšnih bolezni. Za mnoge bolnike je roakkutan pomagal znebiti nerodnih oblik aken.

Sestava in značilnosti.

Ta droga je ena najbolj znanih na svetu, saj praksa njene uporabe kaže dokaj trdovratne rezultate.

Ni hormon. Glavna sestavina je oblika, povezana z vitaminom A - izotretinoin. Učinek te snovi temelji na lastnosti suspendiranja funkcije lojnice in preprečevanja keratinizacije tkiv. Na podlagi te komponente zdravilo roakutan pomaga obnoviti zdravje kože, prizadete kože trajno. Ima druge akcije na človeškem telesu. Zdravilo obravnava njegovo uporabo pri zdravljenju nekaterih vrst raka.

Kako narediti pravo izbiro.

Zdravljenje z zdravilom mora potekati le pod nadzorom zdravnika, ki je imenoval. Odmerjanje je zelo pomembno. Uporablja se le posamezen pristop. Zdravnik na podlagi zunanjih manifestacij in preučevanja preizkusov, ki spremljajo faze odvzema zdravila, popravi shemo zaužitja zdravila. Specialist z izkušnjami pri delu z zdravilom Roaccutane upošteva:

 • Narava problema kože;
 • Faza bolezni;
 • Prisotnost drugih kroničnih bolezni.

Kaj iskati.

Ima neželene učinke. Najpogostejša je suha koža. Zato je vnos zdravila odvisen od uporabe zunanjih vlažilnih sredstev. Če želite najti zdravje in lepoto, to ni problem. Ta način zdravljenja med nosečnostjo, jetri in ledvicami je popolnoma nesprejemljiv. Preostale reakcije so povsem individualne in praviloma izginejo, ko se odmerek spremeni ali prekliče. To se zgodi, da je ta ali tisti učinek poslabšanje na poti zdravljenja. Praksa kaže, da je prevelik odmerek zelo redek. V takih primerih se uporabi sorbent.

Obstaja pot!

Ko prej uporabljene metode vplivajo na vnetne manifestacije kože ne delujejo, akne fester in obrazne brazgotine - imenujejo roakkutan. Zasnovan je posebej za hude oblike bolezni. Ko ste se zatekli k zdravilu, morate biti potrpežljivi in ​​pokazati disciplino. Potem bo Roaccutane pomagal znebiti starih aken in aken. Po zdravljenju najglobljih lezij obrazne kože bo zdravnik določil, kdaj je mogoče kontaktirati kozmetika za postopek dermabrazije, ki bo na podlagi kroničnih aken dala zadnjo točko v zgodovini kompleksov.

Roakkutan proti aknam

Roakkutan iz aken je nova generacija, ki jih potrebujete za tečaj. Njegova dejavnost temelji na zatiranju lojnic.

Ta edinstvena snov za boj proti aknam je vključena v kategorijo retinoidov.

Poleg zmanjšanja vnetja dermisa ima tudi Roakkutan globlji učinek. Torej bo to orodje pomagalo pri boju proti izbruhom aken?

Sestava in oblika sproščanja

Pripravek je izdelan v obliki kapsul, od katerih vsaka vsebuje 10 ali 20 mg izotretinoina.

Ta snov sodi v kategorijo sistemskih retinoidov. Pomožne snovi vključujejo sojino olje in čebelji vosek.

Mehanizem delovanja

Remedy za akne Roaccutane ima na koži ta ukrep:

 1. Zmanjšuje aktivnost lojnic, zavira nastajanje sebuma in zmanjša širjenje bakterijskih mikroorganizmov v kanalih.
 2. Spodbuja tanjšanje plasti stročnice dermis. To zagotavlja brezplačno odstranitev mastne skrivnosti zunaj. Zaradi tega je mogoče preprečiti zamašitev pore in preprečiti pojav aken.
 3. Ima protivnetni in bakteriostatski učinek. Roakkutan zagotavlja odstranjevanje vnetnih procesov in preprečuje nastanek mikrobov in bakterij.
 4. Obnavlja rast in regeneracijo celic. Zahvaljujoč uporabi naprave se je mogoče izogniti nastanku brazgotin, madežev in sledi po akni.

Kljub številnim pozitivnim trenutkom se zdravilo Roaccutane ne šteje za zdravilo za akne in akne.

To orodje ima nekaj pomembnih pomanjkljivosti:

 1. Zdravilo ima veliko neželenih učinkov in kontraindikacij.
 2. Mnogi se soočajo s položajem, v katerem se je vrnil akne Roakkutan. V nekaterih primerih dermis postane še slabši, kot je bil na začetku.
 3. Izdelek je izrazil toksične lastnosti. Jetra trpi zlasti po njeni uporabi.


Pogoji uporabe

Preden začnete jemati zdravilo za akne Roaccutane, se posvetujte z zdravnikom. Specialist naj izbere teste za pojasnitev diagnoze in natančno določi odmerek zdravila.

Po potrebnih raziskavah ima zdravnik možnost ugotoviti vzroke za nastanek izpuščaja in natančno diagnozo. Pomembno je preučevanje navodil.

Za zdravljenje, da bi dosegli želene rezultate, morate se držati takšnih pravil:

 1. Zdravilo vzemite v skladu z odmerkom. Ne spremenite glasnosti, ker obstaja tveganje za preveliko odmerjanje. Ta pogoj je zelo nevaren za kožo.
 2. Ne prenehajte z zdravljenjem brez posvetovanja z dermatologom. V nasprotnem primeru obstaja tveganje, da ne boste dobili želenega učinka.
 3. Ne zdravite zdravila z drugimi zdravili brez posvetovanja z zdravnikom. V takšni situaciji obstaja tveganje zastrupitve telesa, razvoja alergij ali neželenih učinkov na zdravje.
 4. Pomembno je, da nadzorujete svoje zdravje. Če imate majhen simptom slabosti, se morate takoj posvetovati z zdravnikom. V nekaterih primerih morate popolnoma odpovedati uporabo zdravila ali odpraviti nepravilno izbrane odmerke.

Zdravnik mora predpisati količino zdravila ob upoštevanju posameznih značilnosti organizma. Običajno se uporabljajo tablete iz akni Roakkutan 1-2 krat na dan.

Na začetni stopnji terapije predpisujejo 0,5 mg sredstev na 1 kg telesne mase. V težkih primerih ali pri odsotnosti učinka se odmerek poveča na 1-2 mg na 1 kg telesne mase. Največja dnevna prostornina je 2 mg na 1 kg.

Optimalno odmerjanje za potek terapije - 120-150 mg na 1 kg telesne mase bolnika. V večini primerov je za rešitev problema problematičen 1 potek zdravljenja. Običajno se učinek doseže po enem mesecu zdravljenja.

Vendar pa včasih traja daljše obdobje - 3-5 mesecev. Najdaljše trajanje zdravljenja je šest mesecev.

V nekaterih primerih je učinek zdravila opazen šele 2 meseca po koncu aplikacije.

Če se je izpuščaj občutno zmanjšal - vsaj 70% v obdobju 15-20 tednov je treba ustaviti uporabo zdravila. Za poslabšanje bolezni je potrebna ponovna uporaba snovi. Vendar pa v tem primeru odmori 8 tednov.

Značilnosti zdravljenja žensk

Priprava aken Roakkutan kategorično prepovedano jemati med nosečnostjo ne glede na čas, v katerem je otrok.

Ta snov lahko povzroči resne anomalije fetusa in celo razvoj grdosti.

Poleg tega, tabletam med dojenjem je prepovedano piti. Pred začetkom zdravljenja zdravnik nujno imenuje za žensko izvedbo več testov za nosečnost. Potrebno jih je narediti s prekinitvijo več tednov.

Šele po tem specialist izbere odmerek in zdravljenje. Med zdravljenjem morate uporabljati zanesljive kontracepcijske sredstva.

Previdnostni ukrepi

To zdravilo je v takih primerih kategorično prepovedano:

 • starost, mlajša od 12 let;
 • nosečnost;
 • dojenje;
 • posamezna nestrpnost do sestavin zdravila;
 • hipervitaminoza A;
 • odpoved jeter;
 • sprejem Tetraciklin - te snovi povzročajo povečanje intrakranialnega tlaka;
 • uporaba vitamina A - obstaja tveganje za hipervitaminozo;
 • Uporaba peroralnih kontraceptivov z vsebnostjo progesterona - Roakkutan povzroči zmanjšanje njenega učinka.

Predpisujemo zdravilo bolnikom s sladkorno boleznijo, alkoholizmom ali debelostjo z veliko skrbjo. Enako velja za ljudi, ki so odvisni od depresije ali samomorilnih stanj.

Med uporabo roakkutana morate upoštevati številna pravila:

 1. Ne ostanejo na neposredni sončni svetlobi. Če se ne morete izogniti izpostavljenosti soncu, uporabite močno zaščito pred soncem.
 2. Zavrniti odstranjevanje dlak in druge kozmetične postopke. To je pomembno ne le med zdravljenjem, temveč tudi v enem letu po njegovem zaključku.
 3. Izogibajte se laserski izpostavljenosti in kirurških posegih.
 4. Ne postanite dajalec krvi. To velja tudi za en mesec po koncu zdravljenja. To je posledica nevarnosti naključne izpostavljenosti drugim organizmom.
 5. Spremljajte delovanje jeter in njegovih encimov.
 6. Ohranite vlaženje kože obraza in telesa s posebnimi izdelki - kreme, balzami, geli.
 7. Izogibajte se vožnji ponoči.
 8. Spremljajte spremembo vida, sistematično obiščite oftalmologa.
 9. Zamenjajte kontaktne leče s kozarci, uporabljajte kapljice za oči in mazila.
 10. Izogibajte se pitju alkohola. Kombinacija alkohola z roakutanom povzroči nevarni učinek na jetra in ledvice.
 11. Ženske morajo mesečno obiskati ginekologa in opraviti preskus nosečnosti.
 12. Ženskam, ki imajo spolno življenje, se priporoča, da med zdravljenjem uporabljajo dve vrsti kontracepcijskih sredstev in v roku enega meseca po tem, ko je končana.
 13. Izogibajte se dermabraziji.
 14. Izogibajte se močni telesni dejavnosti in aktivnim športom.


Neželeni učinki

Uporaba roakkutana lahko povzročiti neželene učinke na zdravje:

 1. Najpogostejši neželeni učinki, ki jih diagnosticirajo pri 30-40% ljudi, vključujejo prekomerno suhost kože, ust in nos, glavobol, povečano temperaturo. Prav tako mnogi ljudje pritožujejo zaradi bolečin v kosteh, slabost, bruhanje, potenje, ulcerozni napak v ustih, izpuščaji in srbenje.
 2. Pri 10-30% bolnikov je opaziti izgubo las, povečano občutljivost na svetlobo in poslabšanje vida ponoči. Obstaja tudi nevarnost depresivnih stanj, suhih oči, splošne šibkosti in motenj spanja. Nekateri bolniki se pritožujejo na omotico, poslabšanje apetita, alergije, otekanje nog, otrplost okončin. Tudi v mišicah, sklepih, hrbtu, trebuhu lahko pride do neugodja.
 3. Potrošnjo zdravila lahko spremlja zmanjšanje števila krvnih teles - raven trombocitov, belih in rdečih teles. Posledično se poveča nevarnost okužbe, anemije in krvavitve.
 4. Uporaba sredstva lahko povzroči zvišanje vsebnosti sladkorja, holesterola in trigliceridov.

V zelo redkih primerih obstajajo bolj nevarni zapleti. Vključujejo naslednje:

 1. Krvna koagulacija - je potencialno nevarno stanje, saj lahko povzroči kap ali pljučno embolijo.
 2. Pankreatitis - navadno vnetje trebušne slinavke je asimptomatsko. Kljub temu, da se bolezen poslabša, ima bolnik simptome, kot so bolečine v zgornjem delu trebušne votline, povečan srčni utrip, napenjanje, zvišana telesna temperatura in navzea. Pojav takšnih znakov bi moral biti podlaga za klicanje reševalca.
 3. Akutna promielocitna levkemija - Za to stanje je značilno povišanje temperature, zvišana telesna temperatura, hitro povečanje telesne mase in odpoved dihal.


Kaj storiti, če obstajajo neželeni učinki?

Pojav kateregakoli neželenega učinka je osnova za stik s specialistom. Takoj se posvetujte z zdravnikom:

 • krvavitev dihanja ali pojav hudih zvokov, oteklost obraza, kratka sapa, izpuščaji;
 • intenzivna bolečina v trebuhu;
 • mrzlica in zvišana telesna temperatura, zvišana telesna temperatura 38 stopinj;
 • močna nihanja v telesni teži.

Ni tako nevarno, vendar zahteva zdravniško pomoč, so posledice zdravila:

 • smolni ali črni blatu, videz krvavih nečistoč v blatu ali urinu;
 • nenadna pojavitev krvavitev iz nosu;
 • slabost, zaradi katere je težko jesti;
 • bruhanje več kot 5-krat na dan;
 • driska več kot 6-krat na dan;
 • oteklina, pordelost, razjede v ustih;
 • huda utrujenost, ki preprečuje vedenje načina življenja;
 • motnje spanja, zmedenost, povečana anksioznost;
 • hude depresivne bolezni;
 • motnje sluha ali zvonjenje v ušesih;
 • videz žilavosti na koži ali očesu.


Cena

Cena tega zdravila je precej visoka.

Odvisno od odmerka je od 1300 do 2900 rubljev na paket, ki vključuje 30 kapsul.

V večini primerov zdravilo Roaccutane trajno odstrani akne in drugih izpuščaj na koži.

Če želite obvladati to težavo, morate vzeti zdravilo po navodilih zdravnika, ne da bi spreminjali odmerek ali trajanje zdravljenja. V nasprotnem primeru obstaja tveganje za nevarne neželene učinke.

Akne v intimnem območju: vzroki, vrste izpuščaja, metode zdravljenja

Dimeksid za akne: indikacije in kontraindikacije, uporaba, recepti