Skinoren

Opis je trenutno vklopljen 06.03.2015

 • Latinsko ime: Skinoren
 • ATX koda: D10AX03
 • Aktivna sestavina: Azelaična kislina (Acidum azelaicum)
 • Proizvajalec: Poslovna skupina Intendis CJSC BAYER (Nemčija)

Sestava

Sestava gel Skinoren: mikroniziran azelaična kislina v koncentraciji 150 mg / g, polisorbat 80, poliakrilna kislina, propilenglikol, lecitin, natrijev hidroksid, trigliceridi, benzojska kislina, dinatrijev edetat, prečiščena voda.

Sestava Skinorena, proizvedena v obliki mazila, azelainska kislina v koncentraciji 200 mg / g. Kot uporabljamo pomožne sestavine: benzojska kislina, gliceril makrogol zmes cetostearil alkohol, gliceril stearat, gliceridi kokosovo olje maščobnih kislin in tsetilpalmita, tsetostearil etilkapronat, glicerol 85%, propilenglikol, prečiščena voda.

Oblika izdaje

Skinoren ima dve odmerni obliki:

Gel ima videz bele ali rahlo rumenkaste neprozorne snovi. Prodaja prihaja v cevi 5, 15, 30 in 50 gramov.

Krem matenska bela homogena masa. Oblika izpustnih cevi je 30 gramov.

Farmakološko delovanje

Lokalno zdravljenje aken. V pripravi je vključen azelaična kislina učinkovito odstranjuje vnetje, izrazito antibakterijski in keratolitični učinki.

Ima bakteriostatične lastnosti glede na propionibacterium akne (Propionibacterium acnes) - Gram (+) bakterij, ki povzroča nastanek aken, pa tudi glede na epidermalni stafilokoki (Staphylococcus epidermidis).

Farmakodinamika in farmakokinetika

Učinkovitost Skinorena pri zdravljenju Akne (akne) je posledica antibakterijskih lastnosti azelaične kisline in sposobnosti snovi, da ima neposreden učinek folikularna (laserska) hiperkeratoza.

V modelih in vivo in in vitro zavira proliferacijo keratinocitov (glavnih celic epidermalne plasti) in normalizira okužene akne terminalni procesi diferenciacije celice povrhnjice.

V ozadju droge se znatno zmanjša gostota kolonij propionibacterium akne, pa tudi znatno zmanjšanje koncentracije brez maščobnih kislin v lipidih na površini kožni pomik (zaradi tega se vsebnost maščobe v koži zmanjša).

Mehanizem delovanja azelaične kisline na patogene pojave, ki se pojavijo, ko rozacea, ni natančno nameščen. V več študijah je bilo ugotovljeno, da je v modelih in vitro in ex vivo snov sposobna odvzeti vnetni proces, zmanjšati proizvodnjo reaktivnih metabolitov kisika (njegove proste radialne oblike) in tvorbo protivnetnih sredstev.

Azelaična kislina ima zaviralni učinek na rast in vitalnost glede odmerka in odvisnosti od časa nenormalni melanociti.

Po lokalni uporabi zdravila azelaična kislina prehaja v vse plasti kože in prodre v poškodovano kožo na red velikosti hitreje kot v nedotaknjeni. Skupaj po enkratni uporabi 5 gramov 20% kreme Skinoren (kar ustreza 1 gramu azelaične kisline) se skozi kožo absorbira največ 3,6% odmerka.

Klinične študije o uporabi akne je pokazala, da je stopnja absorpcije azelaične kisline za smetano in za gel enaka.

S telesa se snov delno izloči z urinom v čisti obliki, njegov ostanek prehaja skozi cikel razgradnih reakcij in se razgrajuje v dikarboksilne kisline s krajšo dolžino verige. Izdelki beta-oksidacije azelaične kisline najdemo tudi v urinu.

Indikacije za uporabo

Gel Skinoren je namenjen zdravljenju papulopustularne oblike aken na obrazu blagih in / ali zmernih resnosti, kot tudi pri zdravljenju papulopustične oblike rozacea.

Indikacije za uporabo kreme so akne bolezni (pogosti akne) in melasma.

Kontraindikacije

Skinoren je kontraindiciran pri osebah s preobčutljivostjo na azelaično kislino ali katero koli pomožno snov v pripravku.

Neželeni učinki

Skinoren ne povzroča razvoja sistemskih neželenih učinkov. V kliničnih preskušanjih so bile ugotovljene samo lokalne reakcije na zdravljenje z zdravili. Simptomi, povezani z uporabo gela ali kreme, so praviloma blagi ali zmerni; pogosto se njihovo število zmanjšuje z nadaljevanjem zdravljenja.

Najpogosteje v kliničnih študijah so bili zabeleženi srbenje, pekoč občutek in bolečina na mestu uporabe mazila.

Redka, povečana suha koža, parestezija na mestu nanosa kreme / gela. Pri bolnikih z rozacea verjetnost razvoja ni izključena lokalni edem dermis na mestu uporabe.

Pri bolnikih z akne v več primerih (s frekvenco ≥1 / 1000 do

Preveliko odmerjanje

Azelaična kislina je nizko toksična snov (na lokalni in sistemski ravni), zaradi česar je preveliko odmerjanje zdravila in pojav zastrupitve malo verjeten.

Interakcija

Študije o drogah in drugih oblikah interakcij z zdravili niso bile izvedene. Sestava Skinorena ne pomeni nobene neželene interakcije njenih posameznih komponent, kar bi spremenilo varnostni profil objekta. Farmakospecifična interakcija v kontroliranih študijah ni bila ugotovljena.

Pogoji prodaje

Gel in krema sta sredstvo za OTC.

Pogoji shranjevanja

Optimalna temperatura skladiščenja Skinorena - največ 25 ° C

Datum poteka veljavnosti

Kremo velja za uporabno 5 let, gel - v 3 letih po datumu izdaje.

Posebna navodila

Skinoren vključuje benzojska kislina - snov, ki povzroča rahlo draženje kože, sluznic in oči ter propilenglikol, ki lahko povzroči tudi draženje kože.

Ne dopustite, da krema / gel pride v oči, usta ali sluznice. Če se to še vedno zgodi, moramo oči, usta ali sluznico takoj izprati z veliko vode. Če ne morete odstraniti draženja oči, priporočamo, da se posvetujete z zdravnikom.

Med zdravljenjem papulopustularne rozacee priporočljivo je, da ne uporabljate detergentov, ki vsebujejo alkohol, pa tudi veziv, abrazivnih ali piling sredstev in alkoholnih raztopin.

Analogi Skinoren

Strukturni analog gela Skinoren (generični) - gel Azelik. Generiki kreme so zdravila Oskrba in Aziks Derm.

Cena analogov se začne na 157 rubljev (približno v tem znesku bo stalo pet gramske gume Azelik 15%).

Skinoren za otroke

Zdravilo lahko predpisuje otrokom, starejšim od 12 let. Odmerka ni treba prilagajati.

Ni zanesljivih podatkov, da je zdravilo Skinoren varno za otroke, mlajše od 12 let. Tudi varnost in učinkovitost uporabe sredstva za zdravljenje papulopustularne rozacee pri otrocih, starejših od 12 let.

Skinoren med nosečnostjo in med dojenjem

Ni znano, kako natančno so pripravki azelaične kisline namenjeni nosečnicam. Med opravili na laboratorijskih študijah na živalih ni bilo dokazov o neposrednih ali posrednih negativnih vplivov na potek nosečnosti, embriologije, razvoj plodu, med porodom in postnatalni razvoj.

Kljub odsotnosti neposrednih kontraindikacij na aplikacijo je treba kreme in gel med nosečnostjo uporabljati previdno.

Novorojenčki ne smejo biti izpostavljeni zdravilu Skinoren, zdravljeni koži ali dojki. Ni zanesljivih podatkov o tem, ali lahko azelaična kislina prodre v mleko ženske.

Kljub temu je bilo v in vitro poskusih z ravnotežnimi dializnimi tehnikami ugotovljeno, da takšne možnosti ni mogoče popolnoma izključiti. Zaradi tega je priporočljivo, da zdravilo uporabljate previdno in s soglasjem zdravnika.

Mnenja o Skinorena

Krema in gel Skinoren - in pričevanja sta potrditev - dokazali sta se kot učinkovito orodje v boju proti jegulje, in uporabo gela z rozacea v nekaterih primerih lahko vpliva na povezave patogeneze bolezni.

Med glavne prednosti droge potrošniki opozarjajo, da Skinoren dobro izsuši posledične vnetne elemente, se bori zaprte comedones, To ubija bakterije, ki sprožijo nastanek aken (ki deluje v tem primeru, ne le na površini kože, temveč tudi v globljih plasteh kože), odpravlja sijaj, kože belila, ki se lahko uporabljajo za profilakso.

Kozmetologi v pregledih gela opozarjajo, da je zdravilo resnično učinkovito, vendar pa morajo videti redno in vsaj tri mesece, da bi videli rezultat.

Glavna skrivnost zdravila je, da ima kumulativni učinek, zato je večina negativnih povratnih informacij, povezanih z dejstvom, da Skinoren ni pomagal rešiti težave akne, pogosto zaradi nepravilne in / ali nepravilne uporabe izdelka.

Druga pomembna lastnost zdravila je pomanjkanje odziva na učinke sončne svetlobe in učinek na svetlobo občutljivosti kože, kar vam omogoča, da ga uporabite sami kot kremo za kozmetiko.

To pomeni, da analiziramo preglede strokovnjakov in uporabnikov, lahko sklepamo, da Skinoren resnično zdravi akne, počne pa počasi in postopoma.

Po cosmetologists, da bi učinek bolj izrazit in dolgotrajno, zdravljenje treba dopolniti s pravilno in redno čiščenje obraza, toniranje, z uporabo brezalkoholne tonike (bolje z rastlinskimi ekstrakti ali kislin), kožo vlažilne kreme nekomedogennymi svetlobe.

In da ne bi bile neutemeljene, mnoge ženske in deklice dopolnijo svoje fotografije pred in po drogi:

Outs sredstev iz visoke stroške in dejstvo, da je v prvih dneh (in včasih tednov), je njena uporaba spremlja neprijetne občutke: srbenje, pekoč občutek (včasih tudi precej močna) in mravljinčenje kože.

Kaj je bolje, krema ali gel Skinoren?

Kot večina drugih zdravil za zdravljenje akne, Skinoren ima več kot eno odmerno obliko. V zvezi s tem se naravno postavlja vprašanje: "Kaj naj izberem - smetano ali gel?".

Po preučevanju navodil za oba proizvoda je mogoče ugotoviti, da ima krema in gel neznatne razlike v sestavi: zato je koncentracija aktivne snovi v gelu 15% in v smetani - 20.

To je posledica dejstva, da gel ima polimerno bazo, ki izloča vsebnost maščob in alkohola, zahvaljujoč kateri azelaična kislina penetrira hitreje in lažje v kožo, kar zagotavlja hitrejšo olajšanje aken. Tako gel ne potrebuje dodatnih 5% aktivne snovi.

Približno 70% gela je sestavljeno iz vode, koncentracija maščob v njej - 3%. Kar se tiče smetane, v njej je voda 50% volumna, maščobe pa 15%.

Mast (tako smetana kot gela) je treba nanesti na kožo dvakrat na dan. V tem primeru, gel je optimalna oblika za ljudi z maščobo kožo, smetana Priporočljivo je tudi za uporabo v suhi, normalni ali občutljivi koži.

Kompleksen učinek na negativne dejavnike, ki povzročajo nastanek akne in rozacea, gel / smetana ne koži prevesi in ne povzroča zasvojenosti.

V pregledih gel Skinoren je indicirano, da se proizvod hitro absorbira, ne pušča nobenih prozorcev in oljnatega sijaja na koži. Poleg tega gel iz aken ima hidratacijski in hladilni učinek, ki vam omogoča, da jo uporabite za nanašanje pod ličenjem.

V pregledih smetana Skinoren Ljudje, ki jih uporabljajo ljudje, pišejo, da krema ne le zdravi akne, ampak tudi učinkovito odstrani preostale na obrazu post-akni, pomaga, da se znebite pigmentnih madežev, vrne koži čudovito barvo in zdravje.

Nemogoče je nedvoumno reči, katera oblika Skinorene je boljša. Čeprav je razlika v sestavi sredstev minimalna, je nekdo bolj primeren gel, in nekdo - smetana. Nekateri opozarjajo, da je uporaba zdravila (zlasti v začetnih fazah zdravljenja) povezana z neprijetnimi občutki.

Zato pri izbiri tega ali tega sredstva proti akni, da ne poškodujete kože in ne otežite poteka bolezni, je treba upoštevati priporočila izkušenega dermatologa.

Cena Skinorene

Koliko stane Skinoren iz aken v ruskih lekarnah?

Povprečna cena Skinoren gela na ruskem farmacevtskem trgu:
za cevko 15 g - s 480 rubljev;
za cevko 30 g - od 845 rubljev;
za cevko 50 g - od 1170 rubljev.

Cena anti-akne kreme v St. Petersburgu in Moskvi se giblje od 845 do približno 1500 rubljev.

Stroški Skinoren iz aken v ukrajinskih lekarnah

Cena gel Skinoren v Ukrajini - od 85 UAH. Cena smetane Skinoren v lekarnah velikih mest (na primer, v Harkovu ali v Kijevu) - od 240 UAH.

Cena droge v Belorusiji

V Belorusiji lahko kupite gel v povprečju za 65.000 bel. rubljev za cevko 5 gramov. Cena 30-gramske cevi je od 160000 bel. rubljev. Povprečna cena mazila (smetana) je 170000 bel. rubljev.

SKINOREN

◊ Gel za zunanjo uporabo 15% od bele do bele z rumenkastim barvnim odtenkom, neprozorno.

Pomožne snovi so: propilenglikol, polisorbat 80, lecitin, poliakrilna kislina, trigliceridi, natrijev hidroksid, natrijev edetat, benzojska kislina, prečiščena voda.

5 g - aluminijaste laminirane cevi (1) - kartonske škatle.
15 g - aluminijaste laminirane cevi (1) - kartonske škatle.
30 g - aluminijaste laminirane cevi (1) - kartonske škatle.
50 g - aluminijaste laminirane cevi (1) - kartonske škatle.

◊ Krema za zunanjo uporabo 20% bela, homogena, mat.

Pomožne snovi: benzojska kislina, makrogol gliceril stearat, stearat zmes gliceril, cetostearil alkohol, cetil palmitat in gliceridi maščobnih kislin kokosovega olja, tsetostearil etilkapronat, propilen glikol, glicerol 85%, prečiščena voda.

30 g - aluminijaste cevi (1) - kartonske škatle.

Zdravilo za zdravljenje aken. Azelaična kislina normalizira motene procese keratinizacije v foliklu lojnih žlez, zmanjšuje vsebnost prostih maščobnih kislin v lipidih kože in zmanjšuje njegovo vsebnost maščob. Prikazuje protimikrobno aktivnost proti Propionibacterium acnes in Staphylococcus epidermidis. Protivnetni učinek povzroča tudi zmanjšanje presnove nevtrofilcev in zmanjšanje produkcije prostih radikalnih oblik kisika. Azelaična kislina ima odmerni in časovno odvisni zaviralni učinek na rast in sposobnost preživetja nenormalnih melanocitov.

Po nanašanju na kožo se azelaična kislina praktično ne absorbira v sistemski krvni obtok (ne več kot 3,6% z enim nanosom 5 g gela ali smetane).

Del sesali azelainsko kislino izločajo preko ledvic v nespremenjeni obliki, in del v obliki dikarboksilnih kislin (C7, C5), narejenih iz azelainske kisline z beta-oksidacijo.

- akne vulgaris (akne vulgaris);

- hiperpigmentacija, vklj. melasma, kloazma (za smetano);

- rozacea (za gel).

Režim odmerjanja in trajanje zdravljenja sta določeni posamezno. Zdravilo je predpisano odrasli in otroci, starejši od 12 let.

Pred nanašanjem zdravila kožo očistite z vodo ali blagom čistilno kozmetiko, nato osušite.

Kremo ali gel se nanaša na prizadeta področja kože enakomerno s tanko plastjo 2-krat / dan (zjutraj in zvečer) in rahlo podrgnil. Zdravilo je treba uporabiti v zadostnih količinah, vendar ne pretirano (približno 2,5 cm zadostuje za celotno površino obraza). Zdravilo je treba redno uporabljati med zdravljenjem, trajanje pa je odvisno od klinične slike bolezni in resnosti simptomov. Kdaj akne vulgaris izboljšanje je običajno opaziti po 4 tednih. Da bi dosegli najboljše rezultate, je treba zdravilo nadaljevati že več mesecev. Dodatna zaščita kože pred UV žarki med zdravljenjem aken ni potrebna.

Kdaj melasma zdravilo se uporablja kot smetana. Minimalno trajanje zdravljenja je 3 mesece, za najboljše rezultate pa je treba Skinoren kremo redno uporabljati. V celotnem obdobju zdravljenja z melasmo je treba uporabiti sredstva za zaščito pred soncem (UVB in UVA), da se prepreči poslabšanje bolezni, ki jo povzroča sonce, in / ali ponovno pigmentacijo beljenih površin.

Na začetku zdravljenja lahko majhno število bolnikov občuti lokalno draženje, ki se kaže kot hiperemija, luska, eritem, pekoč občutek, srbenje. V večini primerov ti simptomi niso zelo izraziti in med zdravljenjem nekaj dni izginejo sami.

V zelo redkih primerih so možne alergijske reakcije na koži (izpuščaj).

Do sedaj ni podatkov o prevelikem odmerjanju.

Skinoren

Oblike sproščanja

Navodila Skinorena

Skinoren (farmakološko aktivna snov - azelaična kislina) - zdravilo za zdravljenje aken in hiperpigmentacije. Acne vulgaris ali akne vulgaris se razvijejo pri 80-90% mladostnikov med puberteto. Ko raste, se resnost te dermatološke bolezni zbledi, v nekaterih primerih (na primer z endokrinimi motnjami) akne po 30-40 letih ostanejo. Vzroki za akne danes označene z lekarna natančnostjo: prekomerna sebuma, proces roženenja izločanja kanale žlez lojnic, nenadzorovano širjenje Propionibacterium acnes in vnetja. Trenutno je večinsko mnenje zdravniki glede zdravljenja aken so enaki: to je, da so patogeni (namenjen vzroka in ne vpliva) in upoštevati resnost patološkega procesa. V blago in zmerno akne lahko omeji sredstva za topično aplikacijo, in če je bolezen huda, je potrebno uporabiti sistemskih zdravil (antibakterijsko in antiandrogeni agentov, retinoidov). V stalnem iskanju bolj učinkovitih metod za boj proti aknamom so znanstveniki privabili pozornost azelaične kisline, ki se je do danes uporabljala za zdravljenje hiperpigmentacije in malignih melanomov. Ni vplivala na normalne celice, vendar so agresivne maligne celice padle v polmer svojega antiproliferativnega in citostatičnega delovanja. Z nadaljnjo študijo azelaične kisline je bila njegova učinkovitost vzpostavljena tudi z aknami. Vse to je kasneje predstavljalo osnovo za pripravo preparata kožnorena, aktivne snovi, v kateri je pravkar delovala azelainska kislina. Zaradi izrazito protimikrobno, protivnetno in anti-proliferacije (zavira rast neželeno celic) učinke te snovi, skinoren takoj zaslovel kot uspešno likvidacijskega aken vulgaris in trdno je svoje mesto na farmacevtskem trgu. Ena od prednosti tega zdravila je odsotnost neželenih stranskih učinkov, ki so značilni za druga zdravila, ki se uporabljajo za zdravljenje aken.

V človeškem urinu najdemo sledi azelaične kisline. Ne glede na njihovo poreklo (endogeni ali eksogeni) se azelainsko kislino presnavlja v mitohondrijih, da dobimo netoksične metabolitov (en opeko v temeljih močnega varnostnega profila skinorena). Azelaična kislina kaže antioksidativne lastnosti, ki zavirajo nastanek prostih kisikovih radikalov. V terapevtskih odmerkih zavira sintezo DNA in zavira aktivnost mitohondrije pri malignih celicah. Poleg tega ima azelaična kislina protimikrobni učinek na aerobne in anaerobne bakterije in ima fungistatičen učinek. Pri uporabi kožnorena se število vnetnih in ne-vnetnih aken bistveno zmanjša. V tem primeru izginejo se ne le površinski mehurčki, ampak tudi globoko ležajni keloidi in ciste v debelini kože. Vendar pa bi se morali jasno zavedati dejstva, da so akne zelo "trmast" bolezen. Znatno izboljšanje v ozadju zdravljenja je mogoče pričakovati ne prej kot mesec po redni uporabi kožorena in izginotje globokih lezij ne opazimo prej kot 5-6 mesecev farmakoterapije. V povezavi s tem, da bi kožoren pokazal največji terapevtski učinek, mu je treba dati dovolj časa. Učinkovitost in varnost zdravila so proučevali v nadzorovanih kliničnih preskušanjih, v katerih so sodelovali 2000 bolnikov. Pri bolnikih s papulopustularnimi aknami je bila resnost kožnorena primerljiva z tabletiranim tetraciklinom in eritromicinom v obliki kreme. V vseh teh primerih se je kot posledica zdravila za zdravljenje število pepelnih in pustularnih aken zmanjšalo za 65-85%. Prednost "kožorene" pred "tekmeci" v študiji je bila pomanjkanje sistemskih neželenih učinkov. Kar se tiče lokalnih reakcij, je rahlo draženje kože in eritem, ugotovljeno v začetni fazi zdravljenja, sčasoma izginilo brez sledi.

Ali Skinoren pomaga pri aken?

Skinoren iz aken je zelo priljubljeno orodje, oglaševanje, ki ga pogosto vidimo na televiziji.

Proizvajalci obljubljajo, da se hitro znebijo aken in znatno izboljšajo videz kože.

Ampak, na žalost, vse to zdravilo ni primerno in pomaga.

 • Vse informacije na spletni strani so informativne narave in NI vodnik za ukrepanje!
 • PRECISE DIAGNOSIS lahko postavite samo DOCTOR!
 • Vljudno prosimo, da NE vzamete samozdravljenja, ampak se dogovorite s strokovnjakom!
 • Zdravje vam in vašim ljubljenim!

Pred nakupom ne drage droge se morate seznaniti s svojo sestavo in se naučiti načela delovanja.

Oblika izdaje

Skinoren je na voljo v dveh dozirnih oblikah - gelu in proti akni.

Pri izbiri smetane ali gela je treba upoštevati preprosto pravilo.

 • Za maščobno in kombinirano kožo je gel bolj primeren, za kremo pa je primernejši.
 • Ampak ne pozabite, da je gel zaradi posebne strukture bolje absorbiran in prodre globlje plasti kože.

Mast (smetana) se prodaja 20% bela matirana barva, pakirana v cevi 30 g. Rok uporabe ni več kot 3 leta pri temperaturi, ki ne presega 30 ° C.

Motna bela ali rumenkasto gel 15% se proizvaja v aluminijastih cevi 5 g, 15 g, 30 g in 50 g, se lahko shranijo tudi za 3 leta, vendar pri temperaturi 25 ° C.

Fotografija: oblika smetane in gela

Kako deluje

 • Skinoren je namenjen zdravljenju najstniških aken in hiperpigmentacije. Zdravilna učinkovina zdravila upočasni procese proteinske sinteze v tkivih, moti delitev in rast patoloških in tumorskih celic, vključno z malignimi celicami. Zaradi tega se procesi proizvodnje keratina normalizirajo na lojnicah.
 • Zdravilo ima protivnetni učinek in uničuje mikroorganizme na površini kože in v pore.
 • Izboljša metabolizem krvnih celic, odgovornih za boj proti bakterijam in virusnim okužbam. Prav tako se zmanjša proizvodnja oksidantov - prostih radikalov, ki strupejo telo. Zdravilo gladi topografijo pokrovov, odstrani mrtve epidermične kosmiče.

Lastnosti azelaične kisline

 • Skinoren vsebuje azelaično kislino, ki ima škodljiv učinek na življenjsko dobo bakterij Propionibacterium akne, ki povzroča akne in epidermalni stafilokok.
 • Snov tudi zmanjša proizvodnjo maščobnih kislin, ki povzročajo nastanek aken.
 • Izloča madeže po akni, preprečuje rast melanocitnih celic, kar povzroča povečano pigmentacijo kože.

Azelaična kislina spodbuja:

 • zmanjšanje vnetja;
 • zmanjšanje mastnega sijaja;
 • zmanjšanje proizvodnje sebuma;
 • zoženje pore.

Indikacije

Skinoren je namenjen za zdravljenje zmernih do zmernih oblik aken.

Foto: uporaba zdravila je indicirana za akne

Drog učinkovito lajša podkožne akne, majhne in globoke abscese, črne lise, komedone, od sledov aken v obliki pigmenta in rdečih pik.

Video: Skinoren

Pravila za uporabo Skinorena od aken in odmerka

Odmerjanje in trajanje uporabe je izbrano posamezno, odvisno od resnosti aken.

 • V večini primerov je priporočljivo, da zdravilo uporabljate dvakrat dnevno.
 • Najdaljše obdobje uporabe je 3 mesece.

Toda za doseganje stabilne remisije je treba zdravljenje periodično ponoviti.

Za zdravilo učinkovito odstraniti akne in sledi od njih, morate upoštevati pravila njegove uporabe:

 • pred začetkom zdravljenja je treba opraviti pregled strokovnjakov, pa tudi posvetovati z dermatologom;
 • pred nanosom na obrazu ne sme biti dekorativne kozmetike;
 • Predperite temeljito in nato posušite kožo s papirnato brisačo ali prtiček;
 • za obdelavo Skinorenuma je možna tako celotna prizadeta površina kot tudi akne na obrazu, na hrbtu, papežu in drugih delih telesa.

Kakšen je razlog za nastanek bolečih pik na obrazu? Ugotovite tukaj.

 • zdravilo se nanese v tankem sloju s svetlimi krožnimi gibi prstov;
 • Prepovedano je razmapljati smetano ali gel okoli oči in ustnic;
 • Ne nenadoma prenehajte z zdravljenjem, priporočamo, da gredo skozi ves tečaj. Pomembno je vedeti, da je Skinoren namenjen dolgoročnemu zdravljenju aken in le v tem primeru je najbolj učinkovit;
 • zdravilo se lahko kombinira z drugimi zdravili proti aknamom, vendar se je za preprečevanje alergijskih reakcij neželeno.

Kontraindikacije

Kot del Skinorena ni antibiotikov, zato pripravek nima posebnih kontraindikacij, se dobro prenaša, ne povzroča zasvojenosti.

Uporablja se lahko dolgo časa, dokler ni popolna ozdravitev.

 • Edino, da zdravilo ni mogoče uporabiti, če obstaja posamezna nestrpnost sestavnih delov.
 • Prav tako ni predpisano za otroke, mlajše od 12 let.

Neželeni učinki

Uporaba preveč Skinorena na kožo lahko povzroči takšne neželene učinke:

Foto: manifestacija kontaktnega dermatitisa

 • kontaktni dermatitis;
 • draženje;
 • izpuščaj;
 • povečanje števila aken.

Negativne reakcije običajno izginejo takoj, ko se telo navadi na zdravilo.

Neprijetne občutke že 15-20 minut po nanosu. Če znaki draženja trajajo dlje časa, se odmerek zdravila zmanjša na enkrat na dan.

Posebna navodila

Uporaba zdravila mora spremljati druge metode zdravljenja in mora vključevati:

Foto: skladnost s priporočili zdravnika - ključ do uspešnega zdravljenja

 • pravilno nego kože in redna higiena;
 • skladnost z dietami;
 • izvajanje priporočil zdravnika.

Ne smemo pozabiti, da sestavek vsebuje kislino, ki lahko, če se odmerek ne upošteva, lahko povzroči draženje kože, alergijo in celo opekline.

 • Če se to zgodi, je treba odstraniti zdravilo s kože, se obrnite na zdravnika in nehajte uporabljati Skinoren za nekaj časa.
 • Če je zdravilo na sluznicah ali v očesu, takoj izpirajte prizadete površine z veliko količino tekoče vode.

Analogi

Analogi Skinorene, ki vsebujejo tudi azelaično kislino, vključujejo:

Foto: azelaična kislina

 • Acne-Derm;
 • Azeleks;
 • Asogel;
 • Aziks Derm;
 • Finevich.

Obstajajo druga zdravila, ki temeljijo na drugih zdravilnih učinkovinah, pa tudi kombinirana zdravila za zdravljenje aken:

 • Clindex Cream - širok spekter antibiotik. Ne sme se uporabljati brez strogih indikacij, kot tudi med nosečnostjo in dojenjem. To je resno sredstvo z veliko neželenimi učinki in kontraindikacijami;
 • Raztopina rezorcinola - Sestava vključuje snovi, pridobljene iz fenola, ki imajo piling in antibakterijske lastnosti. Toda pri zdravljenju aken je neučinkovita. Toda kot kemični lupini se pogosto uporablja v kozmetologiji;
 • CLEANSING-C GEL - baktericidni antibiotik, ki je predpisan, kadar akne prizadenejo pomembna področja pokritja in hude oblike aken;

Foto: zdravilo za zdravljenje aken

 • Differin - sintetični retinoid, ki ima protivnetni učinek, uničuje zaprta in odprta komedona, preprečuje nastanek novih.

Če verjamete v oglaševanje, potem so akne dobre, ne le Skinoren, temveč tudi Baziron AC in Zinerit, ki se prav tako štejejo za njene analoge.

 • Zadnji zdravilo je kombinirani pripravek na osnovi eritromicinskega antibiotika v obliki praška za pripravo raztopine. Prvi vsebuje benzoil peroksid.
 • Kljub različni sestavi učinkovitosti in farmakološkemu ukrepanju so vsa tri zdravila približno enaka. Dobro razkužijo pokrove, uničijo patogeno floro v krajih uporabe, zmanjšajo vsebnost maščobe v koži, odstranijo piling epitel in preprečijo vnetje.

Foto: sredstva z enakim učinkom

Kaj je bolje za določeno vrsto kože in stopnjo akne bolezni Skinoren, Zinerit ali Baziron lahko določi samo zdravnik.

Zato se ne bi smeli sami zdraviti, ne da bi vedeli, katera zdravila bodo učinkovitejša in ki lahko povzročijo neželene reakcije.

Koliko je

Tabela primerja stroške zdravil iz aken v lekarnah v Moskvi

Mnenja: Skinoren

 • Bayer Pharma AG, Nemčija
 • Rok uporabnosti: do 01.09.2020
 • Bayer Pharma AG, Nemčija
 • Rok uporabnosti: do 01.06.2020
 • Bayer Pharma AG, Nemčija
 • Rok uporabnosti: do 01.09.2020
 • Bayer Pharma AG, Nemčija
 • Rok uporabnosti: do 01.10.2019

Mnenja kupcev Skinoren

Največja prednost Skinorene je, da pomaga tudi pri rozacei. Ko sem naletel na to bolezen, sem spoznal, da ni dovolj sredstev, ki bi bila učinkovita proti njej.

Jaz raba to gel je veliko več kot dve leti, da se izboljša stanje kože (mojih let akne). Prva dva tedna, ko se uporabljajo za odlepite kože in srbenje so zelo (zelo srbi, vendar opekline in draženje ni bilo), in sicer 15 minut minilo srbenje. Zdaj takih težav ni prisoten, sem dal ali opraviti zjutraj po pranju in tonizirovanija. Po sušenju bele krvavitve ostanejo na mestu, če je veliko zamazanega. Na obrazu po sušenju gel nanoshu smetano, ličila, vse gre brez težav. Skinoren osuši vnetje, se bori z mastnim sijajem. Seveda, ena krema ne znebiti akne, vendar je to zdravilo je zelo nravitsya.Ya lahko uporabimo tudi za nosečnice!

Uporabljam kremo-gel Cinovit. Pomaga zelo dobro, temelji na cinku, ne kisline. Koža se ne posuši ali ščepi.

Očitno bi moral vsak posameznik sam izbrati na podlagi tega, katere aktivne snovi bi morale biti njihova sredstva. Za mene gel pomaga, in to je tudi pomembno - maščobne sledi ne zapustijo, takoj absorbirajo

Vzel vzorec majhne cevi, pravijo, da namesto da bi pomagali mozolj ven Skinoren jo zavira in ostane dalj časa, kako je dobil ven ni, in ne mine modrico. Dobro ali slabo.

Rezultat je skoraj takoj viden, dobro sredstvo. Pomaga mi. Pred tem sem uporabila zinerite, nato pa je prenehal pomagati, verjetno je bila uporabljena koža in sem začel uporabljati skinoren.

Gel Skinoren po mojem mnenju ima previsoko ceno za tako nizko učinkovitost. Rdeče lise se praktično ne zdravijo. Malo jih je manj. V zaprtih komedija ima Skinoren dober učinek, vendar to ni dovolj. Spet bom vzel Metrogil, on vsaj počne, kar je obljubljeno, čeprav ne hitro.

Po rojstvu sem spoznala Skinorena. Tinejši možgani že dolgo izginejo, toda po rojstvu otroka se je začelo pojavljati majhno vnetje. Vnetja so bila dobro fotografirana metrogilom, toda pike iz njih iz kakršnega koli razloga niso daleč dolgo. To se še ni zgodilo, poleg tega so me le črne pike zapolnile. Skinoren se je hitro znebil madežev, vsebina črnih pik se je zmehčala, jih je bilo enostavno odstraniti. Poleg tega je po uporabi Skinorena obraz začel izgledati mlajši in svež, priporočam.

Gel Skinoren, ki se običajno uporablja za zdravljenje aken in rozacee. Vendar mi je bilo priporočeno, da ga preložim. Zdravljenje z mozolji sem zdravil z metrogilom, vse pa bi bilo v redu, pigmentacija na mestu prejšnjih vnetij pa je trajala. Skinoren s tem problemom se dobro spopada, celo koža matiruet, polt se izboljša.

In sem Skinoren Pomagal kot uvlyazhnyayuschy matirubschy smetano in jo uporabljajo, in če je obrita ali poskrabilsya šele počutil kot kislino opekline kože in predpise.

Gelem Skinoren so zdravili akne na obrazu. Pred nanosom spanca na očiščeno kožo je nanjo uporabila zelo tanko plast. Zjutraj sem uporabil še en gel, Metrogil. Torej je kozmetičar svetoval, in rezultat ni prisilil čakati. Izbruhi razjasnil nekaj dni, pa so manj novih mozolji, in tretji mesec sem domazyvala pomeni nekaj tednov, saj potrebujemo, in njegov obraz je bil že čist.

Ali je mogoče združiti bashiron in metrogil? Pravzaprav imajo nekaj podobnega. Osebno vzamem metrogil, je ceneje. In se spopasti z mojimi aknami, zato ne poskušam stisniti.

Uporabil sem žvepleno mazilo, ko sem bil zdravljen s šefom. Tudi za telo je neprimerno za uporabo. Kaj lahko rečem o obrazu? Zato proti aknamam raje uporabljam gel metrogil. Prijetneje je uporabljati in ga je mogoče uporabiti tudi za ličenje.

Jaz glina suši ne samo akne, ampak tudi koža, je potrebno uporabljati vlažilne kreme tudi, da je drugo zdravilo, ki se absolutno ne Sušiti kožo - to Metrogil gel, da hitro odstrani vnetja in rdečico, saj ima antibakterijske lastnosti.

Torej, mnogi od teh vzrokov, vzrok akne, sploh ne želijo, da jih razumejo, še posebej, če se počutite zdravi. Od kod prihajajo? Jaz ne razume, sem začel uporabljati Metrogil mi je pomagal, in mozolji so šli množično kot prej ni vrnila, dokler le poodinochno vzponov, tako da sem jih prav je Metrogil gel uničena.

Ugotovil sem, da je krema priporočljiva za suho in občutljivo kožo. Pri meni taka. Toda, ko uporabljam diferin, še vedno povzroča pekoč občutek. Prilagodil sem se, zdaj pa dodatno uporabljam metrogil gel. V tem primeru ni suhega. Ja, in zdravljenje je veliko hitrejše.

Poskusite metrogil gel namesto skinoren. Pomagal mi je. V njej je zdravilna učinkovina metronidozol, protimikrobno sredstvo. Kupim v lekarni, ni drag. Za njeno uporabo je potrebna noč.

Seveda je jasno, da zdravilo ni drago, in da vsebuje cink, ki mu prsne koščke. Ampak to je samo zadnja okoliščina, ki me najbolj moti. Ni koristen cink za naše telo. Jaz osebno raje metrogil. Seveda, dražje zindola, vendar stroški niso tudi previsoki. Ampak brez cinka.

Iz katarhalnih purulentnih in rdečih mozoljavcev, Metrogilov gel dobro pomaga, mimogrede v tem članku, ni določeno, ampak zaman. Ta gel hitro odstrani vnetje in rdečico, sploh ne izsuši kože.

Dolgo časa uporabljam Skinoren Cream, približno 6-7 mesecev. Bil je drag, poskušal skočiti na poceni analog (Azelik), vendar ni bil učinkovit, recimo - manj učinkovit. In Belit kožo, npr. Le ponoči lahko uporabljate Azelik, popoldan pa ni možnost. :) Torej sem spet kupil Skinoren. Zame je minus za mene sam - raztrgam - vse je v redu, ne mažem - možgani. No, mogoče sem samo jaz? :) Na splošno - del ZP-ja sem dosledno preživel v lekarni, toda agent je vesel! :) Včasih, ko vidim okrog ljudi s problematično kožo, jih želim samo približati in svetovati Skinorenu! Zdravnik me je imenoval, toda brez nepotrebnih izletov k zdravniku lahko poskusite s kremo. :)

Učilnica je videla oglaševanje v reviji Helth Men, uporabljam skoraj 3 mesece, vsi so minili in še vedno ni draženja po britju, ki mi je všeč

smetana Skinoren. Prosim za povratne informacije.

Komentarji

dobro zdravilo, vendar ga je treba uporabiti v kombinaciji z istim metrogilom. sam se spopada slabo.

Vse je odvisno od situacije. Moj prijatelj mi je pomagal zelo dobro in brez dodatkov. In tudi jaz sem uporabil zapleten metrogil, akne levo in lise so ostale, čeprav je obljubil, da jih Skinoren prikaže. Torej, da nekdo radi.

Metrogil je kaj? mazilo? z antibiotikom?

DV! Ne izgubljajte časa na sebi. Na žalost, samozdravljenje ne bo dalo nobenega rezultata (na osebne izkušnje). Potrebno je zdraviti od znotraj. Naslov dermatologu, je treba predati analize na hormone, da preveri shchitovitku. Osebno nisem pomagal skinoren in gel, in smetano (in zinerit, itd.). Salicilni alkohol zelo suši kožo, osebno sperem obraz s kloheksidinom po pranju (gel exfoliak). Popoldne uporabljam vlažilno kremo, za noč - exfoliak aknomega 200 (tako da se krema ne zvije, je potrebno uporabiti hitre premike).

Skinoren gel

Povratne informacije

To je ravno sredstvo, ki mi je rešilo kožo, popolnoma odstranili črne pike, očistili mozolje. Učinek je viden že v prvem tednu uporabe. Po nanosu gel tingles, zato bi to pomenilo, da je učinek izginil, kot piše proizvajalec, v Italiji.

Zelo priročen za uporabo, redno uporablja, hvala za moj čisti obraz! Mimogrede, jo lahko uporabite kot podlago za tonsko kremo!

Spletna stran ima dve podrobnejši pregledi s fotografijami tukaj.

Strani

Uporabil sem ga točno, le tam kjer so vnetja. Ta gel je zažgal mojo kožo, namesto da bi se zacveli pojavljali ogromne rdeče lise, so se znebili vseh. Ne vem, zakaj ta učinek.

Tudi dan sem kupil Skinoren. Zamrla je za noč - za jutro je bila vsaka koža v rdečih točkah in skaliranje. 2 dneva koža "odpaívala" humidifying masochkami. Težko je bilo. Kot ljudje uporabljajo vsak dan 2-krat za mene ostaja skrivnost.

Postavil sem se točno. Ponavadi "pour" na najbolj neobčutljiva mesta na obrazu. Hvala Bogu, ti kraji niso ogorčeni.

Da skinnoren ne za vsako kožo. Dolgo ne morejo. se zelo suši, nato se težko strdi. Torej. koža bi morala biti resnično problematična, da jo uporabite. Ni za majhne posamezne mozolje)

Resnično pomaga. Vzrok za srbenje, pekočo kožo, morda celo njen piling, je mogoče rešiti uporabo dodatnega pripravka metrogila.. Odpravil bo vse neprijetne občutke na koži in pripomogel k čim hitrejšemu zdravljenju.

Imam Skinoren, samo gel, ampak smetano, uporabljam ga večinoma le za noč, sem ga postavil na obraz in včasih celo zjutraj pod tonalnik.

Prvič, ko sem ga začel uporabljati pred tremi meseci, občutki niso bili prijetni, moj obraz je bil res pekoč in vnetja se niso zmanjšala, zato sem jo zapustil.

Pred nekaj tedni sem se odločil ponovno poskusiti. punce, resnično, povsem nasprotno, ne prepoznavam obraza - krema mi pomaga. Kar ti resnično všeč je, da se idealno obnaša pod tonalnikom.

Me je ta krema dobesedno rešil pryschey.Konechno, da je ravno "živahna" :) - suši kožo, vendar pa mi je le res pomagal, ampak preden sem se potrudil tisoč različnih drugih mazil, zmlevkov.

Pomagal mi je veliko in je bil odrešenje za mene!

Skinorene obstaja v dveh oblikah sproščanja: 15% gela in 20% smetane. Na voljo v 5 in 30 gramih prostornine. Majhne cevi so povprečno 300 malo, velik na 750. Aktivna snov - azelainska kislina - nima ničesar opraviti s hormoni, je derivat vitamina A.

Uporabljam ga več kot eno leto - pomaga zelo dobro in ne posuši moje nepredvidljive kože. Učinek, seveda, le med uporabo. Treba je upoštevati, da Skinoren z redno uporabo znatno pobliže kožo. Poleti z lahkoto dosežemo pegavost, ne pa opekline.

Pomaga z mozolji?

Ideja je da. :) Pospešuje celjenje obstoječih lezij, preprečuje nastanek novih, spodbuja resorpcijo brazgotine po zobci, pore, zmanjšuje Mastna kože, gladi njeno teksturo in barvo. Toda, kot je razvidno iz pregledov, niso primerne. Skinorenu bi svetoval le za ljudi s hudimi aknami. Vse enako, par ali dve mozolji pred mesečnim - ni indicev za uporabo takšnega resnega pravnega sredstva. To zdravilo, ne medicinska kozmetika.

Jasno je. Na srečo so se jegulje obvozile. Toda dober agent za kožo, ki ga želim!

Dekleta poskušajo bolje BAZIRON, le poleti je bolje, da ga ne uporabljam), mi pomaga zelo močno iz mozoljcev

In kaj je Baziron boljši od Skinoren?

Bolje, da to ne povzroča navad, stane vse manj in učinkoviteje, čeprav je obraz po prvih aplikacijah preprosto bolj rdeč, je bolje, da ga uporabljate na počitnicah, sčasoma se bo koža uporabila. vendar je vredno. Imel sem furunculosis, akne in akne, na splošno popoln šopek. vsi so izginili.. Skinoren je pomagal, vendar začasno. Po pol leta se je koža navadila na to.

Ja, Bazironova stvar! Ampak imam tako bleščečo kožo, da je izginila. Raztrgam noč in pol noči "meditiram", da zaspite! Potem je koža močno olupljena, vendar je vredno!

Baziron iz iste opere. :) Pomagal mi je v mojem času, vendar sem ga odlično posušil. Tukaj, nekomu.

Splošna groza. Šepetajo vsi obrazi, naravnost vsaj na steni vzpenjanja, in iz aken sploh ne pomagajo, še slabše postanejo

Če bi morali podlaga skinoren derivat vitamina A, za tiste, ki ne trpijo zaradi pogostih hudega izpuščaja iti Radevit (pregled je na voljo) ali retinojska mazilo (ne morem kupiti, da pustite komentarje).

Dekleta Baziron potrebno postaviti piko in ne po vsem obrazu, bris na mozolj, se posuši in je vse v redu, sem svetoval prijatelj, ona ga uporablja šele zdaj moj mučenik, preveč!

Praznik je lahko, vendar ne v poletnih mesecih, in lahko rečem, da nimam rdečino od njega tam in ga zagrabi za dolgo časa! In ko zamazan Baziron mozolj je izginil, kraj krema bris maščobe, da se posuši ni bilo vse volja ok!

Zakaj vsi pišejo, da je to poleti nemogoče? Zdaj ga želim kupiti (Basiron ace) in načrtujem, da ga uporabljam poleti, saj je poleti od vročine in skoči gor bika.

Mislim, da so lahko pigmentne pike.

Lahko se oblikujejo pigmentirane pike. Skoraj vsi pripravki te vrste ni mogoče uporabiti v spomladansko-poletnem obdobju, če se sončite v solarijskem salonu in blatu ob jemanju vitamina D.

Lahko ste razumna oseba in razmišljate o lepoti nohtov ("Eugene Onegin" Alexander Pushkin)

No, na splošno je peroksid z antiseptično lastnostjo! Njegov učinek je podoben dejanju običajnega peroksida! Zato ne vem, zakaj je to nemogoče podnevi. To ni retinoid, kar povzroča pigmentacijo. V samem navodilu je zapisano, da sonce povzroča dodatno draženje kože, kar je nezaželeno. Bolje je, da se seveda posvetujem, vendar ga bom še vedno uporabljal le za noč.

to pišem, da je poleti škodljivo, ker sem prebral nekje napisano, je potrebno iskati. Obstaja nekaj snovi, ki je ni mogoče uporabiti.

Lucifiera, ampak koliko si 5 gr. dovolj?

Življenje je treba živeti, tako da je bilo neprijetno povedati, vendar se je lepo spomniti.

če je to še vedno pomembno, bi rad rekel, da je bil velik paket (30 g) manjkal 3 mesece, ko sem ga uporabil na celotnem obrazu 2-krat na dan.

vendar na splošno, ko sem prvič uporabil gel, je bil rezultat fino - akne, rdečica je izginila, koža po nanosu pa je bila večkrat matirana. Toda po prekinitvi je začel ponovno uporabljati in reakcija je bila nekako neustrezna - nič ni šlo, izpuščaji so postali še bolj + peeling kože. grozo!

Imam skinnoren kremo, tako srečna, da nisem poskušala zdraviti teh mozoljev, le Skinoren me je rešil.

In jaz sem tukaj Skinoren ne pomaga (((Na začetku uporabe je rahlo mravljinčenje občutek. Posledice preteklosti in začeli luščenje kože. V resnici, pod neposrednim valjanih dol paltsami.Seychas minilo nekje 3 mesece od datuma začetka uporabe. Zbadanje, suha koža, luščenje opravil in skupaj z njimi želeni učinek. (((zdravnik pravi, da se uporabljajo in še več, in mislim, da je koža že navadil. akne je vse, kar je in potrkal na 5-6 kosov. akne zmerno hude papule, tip pustularni. koža je mastna in zdaj tudi nagnjeni k alergijam je postal ((((krema je treba preprečiti nastanek novih x vnetje, vendar nič, da ni (((((Bom iščejo druge načine, kljub temu, da je zdravnik vztrajal na nadaljnjo uporabo Skinoren.

Ne bi nadaljeval, če bi imel takšno reakcijo. V navodilih, če se ne motim, je zapisano, da se učinek razvije tedne skozi 3, dejansko se izkaže še hitreje - vsaj sem imel tako. V vsakem primeru je tri mesece trpljenja IMHO dovolj za razumevanje, da sredstvo ni ustrezalo.

Me moj Kozmetičarka splošno prepovedano uporabljati to orodje (to je bilo dolgo časa, se ne spomnim, za kaj razlogi). Mimogrede, lahko hiša se uporablja levomikol (samo ne odnese!), Lokalno ali na celotnem obrazu, razen oči in ustnic, seveda, -I res pomaga, da se znebite rdečico in vnetja. Ponoči se ne priporoča, saj je zelo maščobna in zelo dolgo absorbirana, vsa oblečena na blazino.

Histerija, seveda hvala, toda že dolgo je to poskusil L'vomecol. Če se ne motim, je to lepljivo, lepljivo, transparentno zdravilo. Lokalno podmazane mozolje. Ne na mo-glo.

Spominjam se tudi z balzamom Vishnevosok, mučil sem kožo, vendar rezultat ni bil impresiven.

Ariana, poiščite vzrok v telesu takrat! Želodec, jetra ali ginekologija. Ne mučite kože z masochlets - to ne bo pomagalo!

Hvala Isterika)))) Iŝu, iŝu, iŝu. ))) Ni konca in nobenega roba. Le zdravnikom je lažje napisati napitnico, kot pa kopati v človeško telo, ki poskuša najti težave. Potisnejo se iz enega v drugo, vendar na ničelen občutek. ((((

In slišal sem, da se akne vzpon zaradi pršice, demodicosis poklical, ko je bilo moje čelo prekrit z aknami imam, zakaj branje v mrežo o tem in misli na klopi, nato pa pravkar kupil skinoren ne takoj seveda, vendar je vse šlo. Čeprav kožni govornik ne pomaga pri demodikozi. Sem skinoren, kako to pomaga - vsaj ni nova, in obstajajo sledovi stare glavo, ko ga uporabljate, oseba, ki je čista, in je prenehala bris, da ponovno začne (((((

Levomikol iz aken. Kaj je kaj. mu mazilil sem luknjo v piercing popka, ko prebodeno le, da občutek ni obstajala, se razvajajte s tem smeti kup oblačil, nato pa pljunil, prenehal bris vse hitro prenehal vesicate :) Kdo je kupil skinoren, teden lokalno tvorijo nalepke eno nesrečno mozolj na licu, ne obžaluje zorenja ali čučanj. Vpliv sploh ne vidim. in včeraj zamazan krema eksfoliak jutro akne le rdeče mesto. Ne razumem, zakaj sem ga tedensko zdravil, če bi lahko vse rešil?

Rysička, Mislim, skinorenom ti uporabili ni zaman. To je samo, da ima kumulativni učinek in priporočljivo je, da razbije po celem obrazu, če imajo težave težave. Samo tako se je zgodilo, da je vaš pryshch Eksfoliak končno zaključil, to je vse.))) In če želite uporabljati piko, da je bolje kupiti Baziron AC (aktivno vesch benzoil peroksid). Seveda drago, a dovolj dolgo. Še vedno je krema z isto snovjo Klerasil-ultra, Oxy-5 ali 10. Mislim, da je bolj dostopna. Tukaj))))

Ne verjamem, da je v mojem primeru potrebno raztrgati ves obraz, nimam toliko težav, no, par bo prišel ven pred CD-jem ali samo sladkarije. Ali je to potrebno? kaj je v mojem primeru boljše? o basidonu, ki sem ga prebral, je kot klepet? Zdi se mi, da za nakupno točko nekaj mesecev žlica za vedro ni donosna. pisatelj pri meni, ko je bil še vedno v študentih, niti noben rezultat ni bil

Bazon je smetana! čudovita stvar. Zdaj imam skoraj popolno kožo, samo podkutane je treba odstraniti do konca)))) močno svetujem. )))

Basilon je celo pomagal mojemu možu (čeprav zinerit (samo klepetanje) na njem sploh ni delal).

Fu bason z zineritom zmešan. Hvala za namig, vsaj da se ne zopet zopet, dokler ne pridem v lekarno. Dobro je, da sem etyn skinnyen malyuyuyuyusyyy cev kupil. fuh.

Rysichka, potem bolje kupiti gelsko smetano Baziron in ne trpim)))) Lahko se dotakne nasosit.Ob tega na vsaki strani pišejo.

Skinoren je predpisal dermatologa z aplikacijo za celoten obraz. In točno, to ne pomaga veliko, saj je njegovo delovanje usmerjeno na dolgo in ACUMULATIVE ukrepanje v uporabi.

Skinoren nesmiselno razmazati lokalno po vnetju, morajo uporabljati nekaj mesecev na celotnem obrazu, razen površine okoli oči, če vam ustreza, super.
Prišel je k meni. Uporablja se približno šest mesecev.
Sprva sem jaz ščepec, jaz pozivam k pilingu, toda to je edino sredstvo, ki mi je pomagalo.
Takšne vnetje na obrazu, ki je bilo pred njim, je od takrat odšlo.
In ne pozabite - z občutljivo kožo morate vzeti gel, ne smetano. Krema bo gorela.
In zinerit mi ni pomagal. Ko ga uporabite, naslednji dan - draženje in izgorela koža, kot pergamentni papir.

Koekto, ampak meni nekdo ne pomaga och že. Piling in mravljinčenje ne povzročata več. Uporabljam ga od sredine septembra letos. Že porabili 2 cevi, 30 g, in izpuščaji so bili, in še naprej pour. ((((To je še vedno povezan s hormoni, vendar sooooo ne želim, da začnete piti ((((sem mislil, da Skinoren vse enako delo je, ampak očitno ne obstajajo čudeži ((((

Veliko infilacij perelopatila. Najdeno je zdravilo Tretinoin (princesa tudi svetoval tukaj na mestu), vendar je v Rusiji predrago - 4700 za kremo 20 g ali samo na internetu v tujini, da naroči. Nočem se vključiti.

Lahko jesti kakšno analogno. Pravijo, da Differin ni nič takega. Deluje blažje od Tretinoina. Vse jih je treba uporabljati že dolgo časa.

Pomagajte mi Retinoicno mazilo. To je čisti vitamin A. To je predpisal moj dermatolog-kozmetolog. Hotela me je čakati tudi na Roakkutan, vendar še vedno ne govorim, kako lahko. Upam na to mazilo. Zdi se, da, čeprav je vse boljše. Ampak ona ima ogromen negativni učinek. Grozna suhost ustnic. Ja, in koža je zelo debela.

Prebral sem tudi, da je mazilo Ichthyol zelo dobro. S tem je mozolj raste hitreje. Kupil sem, sam ga bom doživel.

Dobro opravljeno, da od Roaccutane odrekel to isto gesto, je imel toliko stranskih učinkov, samo sem tvoj dermatolog namignil o tem v nevednosti, kot mi je prebral predavanje, ušesa v tubulih.

Še nisem zavrnil! Obstajajo takšni trenutki, gledam v obraz in mislim: "No, zagotovo bom pila!" Bil sem že obupen v tem neenakem boju :))

Veš, tudi jaz sem obupana, zato se sam pogledam in včasih vikam, sanjam o lepi koži. Toda, kot sem rekel, je ta droga zelo težka, po mnenju dermatologa po tečaju pa ne priporočamo rojstva več kot 5 let (domnevno tveganje patologije). Ne, no, si lahko predstavljate kakšno kemijo je!

Navodila pravijo 2 meseca, vendar zdravniki ne priporočajo šest mesecev. Približno 5 let je seveda pretiravanje. Ampak se strinjam, da ta droga mami. Jaz sem že na forumu o njem. Masa podochek. Ampak, če res ne pomagam, in če to pomaga, potem za nekaj časa. In to je moj šest mesecev, odkar se je začelo z nobeno od teh stvari, in še naprej, sem že utrujen, da odidem do zdravnikov in porabim veliko denarja za nekaj, kar mi nikakor ne pomaga.

Če ne najdem drugih načinov, bom pio ROA na lastno odgovornost.

o ROA: odkar sem bil star 18 let, sem imel peklensko kožo: vnetja povsod, razen kože okoli oči. Obdelana pol leta: tablete - maska ​​za masko (pripravljena v lekarni na recept dermatologa) + nekaj slabega, se ne spomnim točno. Vnetja so izginila. Občutila se je občutljivost kože, včasih so se izstopile nekaj pryssov (čisto čokolado tik pred zvokom, včasih sem šel predaleč z njim ((()

Lansko zimo spet vse-izpuščaj izpraznjena skinoren, zamazan do poletnih izboljšanja bo v nekaj tednih, je yuzala dolg, učinek ni šlo po prenehanju uporabe. Še vedno ne morem dati, da kožo po letih zdravljenja aken pustoši: levo po aknah, majhnih vial. Ponudili so rumeni piling ali glikolični - medtem ko mislim, da koža zelo slabo prenaša vsa sredstva. Prijatelji z Avene linijo za občutljivo kožo Bioderma mitsellyarkoy in LUMENE kremo brez parabenov v modri kozarec. In to je vse. Na žalost pa ne rešujejo težav. Samo pranje in vlaženje.

Bilo je lansko zimo, pa ni super-kritične probleme, sem prosil, da imenuje Roa, ki sem je bila zavrnjena, je dejal, da imajo skoraj vse standarde, in je zelo težko za kožo, kot zadnje upanje. Spomin na svoje težave v 18 letih, ko človek enostavno boli, vnetje na vnetje, če ne želijo, da gredo ven, ampak samo vstati zjutraj ni hotel, prekleto, tako da sem pripravljen za jesti ničesar, celo zemljo, z vsemi stranskimi učinki, tako da vodi obraz v redu. Tisti, ki so imeli blage kožne težave, verjetno ne bi razumeli. In razumem, kaj pomeni, da mečejo denar za čiščenje, plačanih metode, olupki, tokoterapiyu, fonoferez, mazila, kreme, in učinek 0, ali pa je šibka.

Koekto, ena od dveh stvari: ali kozmetolog pravkar ne želi veliko truda, ali imam res grozno kožne težave v svojem mnenju.

Pri meni zdaj izlije na obraz 2-3 bolečih možganov-shishki z eno in drugimi stranmi ali stranmi. Toda tisto, kar je bilo prej, je nebesa in zemlja! Vseeno pa so izboljšave brez ROA. Baziron mi je dobro pomagal, očistil je številna vnetja, zdaj se borim z posameznikom. Toda z ogledalom sploh ni mogoče pristopiti, tk. roke in srbečice, da bi dobili nekaj ven in ga vzemite.

Zadržim se zadnjega upanja. Želim kupiti Zinerit, nenadoma, bo to pomagalo.

Poskusite najti v vašem mestu dermatologa z izkušnjami pri zdravljenju Roa. Ne kozmetičar, ki bo iztisnil denar od tebe, naredil lapping, poultices in čiščenje, in sicer dermatolog. Naj pogleda na tebe in pove svoje mnenje. Pri nas številne zasebne klinike sploh ne izvajajo zdravljenja z navedenim preparatom, vodi ravnatelj. KVD in ena plačana klinika. Ostali se ne želijo truditi.

In še vedno je dobro spustiti ali iti k gastroenterologu in ginekologu-endokrinologu. Kaj bom naredil v času skoraj oglas bili do celo posamezni izbruhi redka, in post-akne problem bi bilo treba v celoti rešiti z odpravo že izoliran vnetja. Skoraj vedno problem nastane v notranjosti, ga je treba najti in to je vse. Tukaj je moja sestra poje kot konj, začinjene, sladke, opere, kot pravijo, kar Bog pošlje, maske naredi brez včasih vlažilna krema črnih biserov (br..u me celo straši na to frazo), Face brez ene točke, malo komaj vidne točke na nosu, in to je vse. Ta obraz lahko zamazate s tonalnimi, celo luksi, čeprav mase, prahom in ne skrbijo za parabene in smukec v prahu.

In če ne zacnete z notranje strani, učinek zunanjih sredstev ne bo dovolj.

Jaz sem pot, bo ginekolog in gastroenterolog je bil pred kratkim imenovan, zaradi dejstva, da je skrb, ki se uporablja pravilno, in problem je še vedno tam. Tudi če gomonalnye imenovana kontracepcijska sredstva, pijem, prijatelj, in pomagal začeti ima mastno kožo s pore kot kraterjih vulkana in vnetja. Zdaj lahko hodimo brez prahu in tona. Torej, glavna stvar ni, da se ne bi odrekli. No, in ne stojte še vedno, če zdravnik ali zdravljenje ne pomaga.

Sredstva za akne

Kako razširiti mozolje, tako da hitro mine?