Skinoren

Opis je trenutno vklopljen 06.03.2015

 • Latinsko ime: Skinoren
 • ATX koda: D10AX03
 • Aktivna sestavina: Azelaična kislina (Acidum azelaicum)
 • Proizvajalec: Poslovna skupina Intendis CJSC BAYER (Nemčija)

Sestava

Sestava gel Skinoren: mikroniziran azelaična kislina v koncentraciji 150 mg / g, polisorbat 80, poliakrilna kislina, propilenglikol, lecitin, natrijev hidroksid, trigliceridi, benzojska kislina, dinatrijev edetat, prečiščena voda.

Sestava Skinorena, proizvedena v obliki mazila, azelainska kislina v koncentraciji 200 mg / g. Kot uporabljamo pomožne sestavine: benzojska kislina, gliceril makrogol zmes cetostearil alkohol, gliceril stearat, gliceridi kokosovo olje maščobnih kislin in tsetilpalmita, tsetostearil etilkapronat, glicerol 85%, propilenglikol, prečiščena voda.

Oblika izdaje

Skinoren ima dve odmerni obliki:

Gel ima videz bele ali rahlo rumenkaste neprozorne snovi. Prodaja prihaja v cevi 5, 15, 30 in 50 gramov.

Krem matenska bela homogena masa. Oblika izpustnih cevi je 30 gramov.

Farmakološko delovanje

Lokalno zdravljenje aken. V pripravi je vključen azelaična kislina učinkovito odstranjuje vnetje, izrazito antibakterijski in keratolitični učinki.

Ima bakteriostatične lastnosti glede na propionibacterium akne (Propionibacterium acnes) - Gram (+) bakterij, ki povzroča nastanek aken, pa tudi glede na epidermalni stafilokoki (Staphylococcus epidermidis).

Farmakodinamika in farmakokinetika

Učinkovitost Skinorena pri zdravljenju Akne (akne) je posledica antibakterijskih lastnosti azelaične kisline in sposobnosti snovi, da ima neposreden učinek folikularna (laserska) hiperkeratoza.

V modelih in vivo in in vitro zavira proliferacijo keratinocitov (glavnih celic epidermalne plasti) in normalizira okužene akne terminalni procesi diferenciacije celice povrhnjice.

V ozadju droge se znatno zmanjša gostota kolonij propionibacterium akne, pa tudi znatno zmanjšanje koncentracije brez maščobnih kislin v lipidih na površini kožni pomik (zaradi tega se vsebnost maščobe v koži zmanjša).

Mehanizem delovanja azelaične kisline na patogene pojave, ki se pojavijo, ko rozacea, ni natančno nameščen. V več študijah je bilo ugotovljeno, da je v modelih in vitro in ex vivo snov sposobna odvzeti vnetni proces, zmanjšati proizvodnjo reaktivnih metabolitov kisika (njegove proste radialne oblike) in tvorbo protivnetnih sredstev.

Azelaična kislina ima zaviralni učinek na rast in vitalnost glede odmerka in odvisnosti od časa nenormalni melanociti.

Po lokalni uporabi zdravila azelaična kislina prehaja v vse plasti kože in prodre v poškodovano kožo na red velikosti hitreje kot v nedotaknjeni. Skupaj po enkratni uporabi 5 gramov 20% kreme Skinoren (kar ustreza 1 gramu azelaične kisline) se skozi kožo absorbira največ 3,6% odmerka.

Klinične študije o uporabi akne je pokazala, da je stopnja absorpcije azelaične kisline za smetano in za gel enaka.

S telesa se snov delno izloči z urinom v čisti obliki, njegov ostanek prehaja skozi cikel razgradnih reakcij in se razgrajuje v dikarboksilne kisline s krajšo dolžino verige. Izdelki beta-oksidacije azelaične kisline najdemo tudi v urinu.

Indikacije za uporabo

Gel Skinoren je namenjen zdravljenju papulopustularne oblike aken na obrazu blagih in / ali zmernih resnosti, kot tudi pri zdravljenju papulopustične oblike rozacea.

Indikacije za uporabo kreme so akne bolezni (pogosti akne) in melasma.

Kontraindikacije

Skinoren je kontraindiciran pri osebah s preobčutljivostjo na azelaično kislino ali katero koli pomožno snov v pripravku.

Neželeni učinki

Skinoren ne povzroča razvoja sistemskih neželenih učinkov. V kliničnih preskušanjih so bile ugotovljene samo lokalne reakcije na zdravljenje z zdravili. Simptomi, povezani z uporabo gela ali kreme, so praviloma blagi ali zmerni; pogosto se njihovo število zmanjšuje z nadaljevanjem zdravljenja.

Najpogosteje v kliničnih študijah so bili zabeleženi srbenje, pekoč občutek in bolečina na mestu uporabe mazila.

Redka, povečana suha koža, parestezija na mestu nanosa kreme / gela. Pri bolnikih z rozacea verjetnost razvoja ni izključena lokalni edem dermis na mestu uporabe.

Pri bolnikih z akne v več primerih (s frekvenco ≥1 / 1000 do

Preveliko odmerjanje

Azelaična kislina je nizko toksična snov (na lokalni in sistemski ravni), zaradi česar je preveliko odmerjanje zdravila in pojav zastrupitve malo verjeten.

Interakcija

Študije o drogah in drugih oblikah interakcij z zdravili niso bile izvedene. Sestava Skinorena ne pomeni nobene neželene interakcije njenih posameznih komponent, kar bi spremenilo varnostni profil objekta. Farmakospecifična interakcija v kontroliranih študijah ni bila ugotovljena.

Pogoji prodaje

Gel in krema sta sredstvo za OTC.

Pogoji shranjevanja

Optimalna temperatura skladiščenja Skinorena - največ 25 ° C

Datum poteka veljavnosti

Kremo velja za uporabno 5 let, gel - v 3 letih po datumu izdaje.

Posebna navodila

Skinoren vključuje benzojska kislina - snov, ki povzroča rahlo draženje kože, sluznic in oči ter propilenglikol, ki lahko povzroči tudi draženje kože.

Ne dopustite, da krema / gel pride v oči, usta ali sluznice. Če se to še vedno zgodi, moramo oči, usta ali sluznico takoj izprati z veliko vode. Če ne morete odstraniti draženja oči, priporočamo, da se posvetujete z zdravnikom.

Med zdravljenjem papulopustularne rozacee priporočljivo je, da ne uporabljate detergentov, ki vsebujejo alkohol, pa tudi veziv, abrazivnih ali piling sredstev in alkoholnih raztopin.

Analogi Skinoren

Strukturni analog gela Skinoren (generični) - gel Azelik. Generiki kreme so zdravila Oskrba in Aziks Derm.

Cena analogov se začne na 157 rubljev (približno v tem znesku bo stalo pet gramske gume Azelik 15%).

Skinoren za otroke

Zdravilo lahko predpisuje otrokom, starejšim od 12 let. Odmerka ni treba prilagajati.

Ni zanesljivih podatkov, da je zdravilo Skinoren varno za otroke, mlajše od 12 let. Tudi varnost in učinkovitost uporabe sredstva za zdravljenje papulopustularne rozacee pri otrocih, starejših od 12 let.

Skinoren med nosečnostjo in med dojenjem

Ni znano, kako natančno so pripravki azelaične kisline namenjeni nosečnicam. Med opravili na laboratorijskih študijah na živalih ni bilo dokazov o neposrednih ali posrednih negativnih vplivov na potek nosečnosti, embriologije, razvoj plodu, med porodom in postnatalni razvoj.

Kljub odsotnosti neposrednih kontraindikacij na aplikacijo je treba kreme in gel med nosečnostjo uporabljati previdno.

Novorojenčki ne smejo biti izpostavljeni zdravilu Skinoren, zdravljeni koži ali dojki. Ni zanesljivih podatkov o tem, ali lahko azelaična kislina prodre v mleko ženske.

Kljub temu je bilo v in vitro poskusih z ravnotežnimi dializnimi tehnikami ugotovljeno, da takšne možnosti ni mogoče popolnoma izključiti. Zaradi tega je priporočljivo, da zdravilo uporabljate previdno in s soglasjem zdravnika.

Mnenja o Skinorena

Krema in gel Skinoren - in pričevanja sta potrditev - dokazali sta se kot učinkovito orodje v boju proti jegulje, in uporabo gela z rozacea v nekaterih primerih lahko vpliva na povezave patogeneze bolezni.

Med glavne prednosti droge potrošniki opozarjajo, da Skinoren dobro izsuši posledične vnetne elemente, se bori zaprte comedones, To ubija bakterije, ki sprožijo nastanek aken (ki deluje v tem primeru, ne le na površini kože, temveč tudi v globljih plasteh kože), odpravlja sijaj, kože belila, ki se lahko uporabljajo za profilakso.

Kozmetologi v pregledih gela opozarjajo, da je zdravilo resnično učinkovito, vendar pa morajo videti redno in vsaj tri mesece, da bi videli rezultat.

Glavna skrivnost zdravila je, da ima kumulativni učinek, zato je večina negativnih povratnih informacij, povezanih z dejstvom, da Skinoren ni pomagal rešiti težave akne, pogosto zaradi nepravilne in / ali nepravilne uporabe izdelka.

Druga pomembna lastnost zdravila je pomanjkanje odziva na učinke sončne svetlobe in učinek na svetlobo občutljivosti kože, kar vam omogoča, da ga uporabite sami kot kremo za kozmetiko.

To pomeni, da analiziramo preglede strokovnjakov in uporabnikov, lahko sklepamo, da Skinoren resnično zdravi akne, počne pa počasi in postopoma.

Po cosmetologists, da bi učinek bolj izrazit in dolgotrajno, zdravljenje treba dopolniti s pravilno in redno čiščenje obraza, toniranje, z uporabo brezalkoholne tonike (bolje z rastlinskimi ekstrakti ali kislin), kožo vlažilne kreme nekomedogennymi svetlobe.

In da ne bi bile neutemeljene, mnoge ženske in deklice dopolnijo svoje fotografije pred in po drogi:

Outs sredstev iz visoke stroške in dejstvo, da je v prvih dneh (in včasih tednov), je njena uporaba spremlja neprijetne občutke: srbenje, pekoč občutek (včasih tudi precej močna) in mravljinčenje kože.

Kaj je bolje, krema ali gel Skinoren?

Kot večina drugih zdravil za zdravljenje akne, Skinoren ima več kot eno odmerno obliko. V zvezi s tem se naravno postavlja vprašanje: "Kaj naj izberem - smetano ali gel?".

Po preučevanju navodil za oba proizvoda je mogoče ugotoviti, da ima krema in gel neznatne razlike v sestavi: zato je koncentracija aktivne snovi v gelu 15% in v smetani - 20.

To je posledica dejstva, da gel ima polimerno bazo, ki izloča vsebnost maščob in alkohola, zahvaljujoč kateri azelaična kislina penetrira hitreje in lažje v kožo, kar zagotavlja hitrejšo olajšanje aken. Tako gel ne potrebuje dodatnih 5% aktivne snovi.

Približno 70% gela je sestavljeno iz vode, koncentracija maščob v njej - 3%. Kar se tiče smetane, v njej je voda 50% volumna, maščobe pa 15%.

Mast (tako smetana kot gela) je treba nanesti na kožo dvakrat na dan. V tem primeru, gel je optimalna oblika za ljudi z maščobo kožo, smetana Priporočljivo je tudi za uporabo v suhi, normalni ali občutljivi koži.

Kompleksen učinek na negativne dejavnike, ki povzročajo nastanek akne in rozacea, gel / smetana ne koži prevesi in ne povzroča zasvojenosti.

V pregledih gel Skinoren je indicirano, da se proizvod hitro absorbira, ne pušča nobenih prozorcev in oljnatega sijaja na koži. Poleg tega gel iz aken ima hidratacijski in hladilni učinek, ki vam omogoča, da jo uporabite za nanašanje pod ličenjem.

V pregledih smetana Skinoren Ljudje, ki jih uporabljajo ljudje, pišejo, da krema ne le zdravi akne, ampak tudi učinkovito odstrani preostale na obrazu post-akni, pomaga, da se znebite pigmentnih madežev, vrne koži čudovito barvo in zdravje.

Nemogoče je nedvoumno reči, katera oblika Skinorene je boljša. Čeprav je razlika v sestavi sredstev minimalna, je nekdo bolj primeren gel, in nekdo - smetana. Nekateri opozarjajo, da je uporaba zdravila (zlasti v začetnih fazah zdravljenja) povezana z neprijetnimi občutki.

Zato pri izbiri tega ali tega sredstva proti akni, da ne poškodujete kože in ne otežite poteka bolezni, je treba upoštevati priporočila izkušenega dermatologa.

Cena Skinorene

Koliko stane Skinoren iz aken v ruskih lekarnah?

Povprečna cena Skinoren gela na ruskem farmacevtskem trgu:
za cevko 15 g - s 480 rubljev;
za cevko 30 g - od 845 rubljev;
za cevko 50 g - od 1170 rubljev.

Cena anti-akne kreme v St. Petersburgu in Moskvi se giblje od 845 do približno 1500 rubljev.

Stroški Skinoren iz aken v ukrajinskih lekarnah

Cena gel Skinoren v Ukrajini - od 85 UAH. Cena smetane Skinoren v lekarnah velikih mest (na primer, v Harkovu ali v Kijevu) - od 240 UAH.

Cena droge v Belorusiji

V Belorusiji lahko kupite gel v povprečju za 65.000 bel. rubljev za cevko 5 gramov. Cena 30-gramske cevi je od 160000 bel. rubljev. Povprečna cena mazila (smetana) je 170000 bel. rubljev.

Kako uporabljati Skinoren gel in smetano: navodila za uporabo

Kaj samo pomeni, da ljudje ne uporabljajo za odpravo neprijetnega izpuščaja. Stalne rdeče lise in vnetja razočarajo celo optimista. Odpravljeni poskusi so narejeni, da bi našli učinkovito sredstvo za njihovo odpravo in preprečili nove dogodke. Možnosti izvajanja zahtevajo dolgotrajno zdravljenje in redne postopke. Toda tudi oni ne zagotavljajo čiste kože, če je zdravilo nepravilno izbrano. Eno izmed učinkovitih sredstev za zdravljenje aken in vnetja je Skinoren, mnogi pa so znani tudi kot azelaična kislina.

Sestava

V prodaji sta dve obliki zdravila - smetana in gela. Imajo drugačno vsebnost aktivne snovi. Gel pomeni 15% azelaične kisline in 20% v smetani.

Pomožne snovi so:

 • propilenglikol, ki spodbuja globoko prodiranje aktivnih snovi v skrite plasti kože. Ima baktericidni ucinek na prizadetih obmocjih in dobro ohranja vlago. V gelu je 0,12 grama, v kremni analogni - 0,125;
 • benzojska kislina uničuje mikroorganizme in patogene gobe. V gelski sestavi vsebuje 0,001 grama in v smetani 0,02 grama.

Krema "Skinoren" pomaga odpraviti ne le akne, temveč tudi pigmentirane madeže. In gel zdravi le iz običajnih aken.

Ukrep

Azelaična kislina, ki je del zdravila, normalizira aktivnost maščobnih žlez, zdravi komedone in akne v različnih fazah. S pomočjo vseh sestavin, ki sestavljajo zdravilo, se lahko znebite rdečih točk in brazgotine, ki so ostale po zdravljenju aken. Matriet kožo, s svoje površine odstrani nezdravo sijaj.

Kako izgleda obrazna maska ​​proti aknamom in kako jo narediti. iz tega članka se lahko naučite.

Kakšna je cena korenčne maske za osebo iz aken, je podrobneje opisana v tem članku.

Kako narediti aspirin masko za obraz za akne, podrobno tukaj: http://soinpeau.ru/maski/dlya-lica/ot-pryshhej/aspirinovaya.html

Skinoren lahko odpravi take težave s kožo:

 • Odloži, ki se odlikuje s številnimi jamami z raztrganimi robovi. Ostajajo zaradi aken, ki po zdravljenju puščajo globoke brazgotine z določeno pigmentacijo. Sredstvo lahko gladi konture in poravna kožo. Preden jo uporabite za zdravljenje teh posledic, morate imeti sestanek z dermatologom, ki bo skupaj z zdravilom predpisal prehrano in sredstva, ki pomagajo pri soočanju s tem pojavom.
 • Hiperkeratoza folikla maščobne žleze. Zdravilo lahko odpravi to motnjo in normalizira delovanje epidermalnih celic.
 • Vnetje. Kremo in gel imajo antibakterijske lastnosti, ki motijo ​​sintezo bakterij in jih uničijo. Zaradi zatiranja velikega števila mikroorganizmov se pore izpraznijo in vnetni procesi prenehajo.

Na video - navodila za uporabo mazila Skinoren:

Uporaba gela in smetane

Ta dva sredstva istega imena se uporabljajo zunaj. Preden jih uporabite, se posvetujte z zdravnikom. On bo svetoval, katera droga je bolje izbrati, medtem ko se bo njegov predpisani potek zdravljenja osredotočil na naravo in vzroke bolezni ter na vrsto bolnikove kože. Krema se lahko uporablja za vse vrste in gel ima močan učinek sušenja in se zato uporablja le za mastno kožo. Ker je zdravilo nontoksično, je tudi primerno za otroke, ki so dopolnili starost 12 let.

Pred nanašanjem zdravila je treba pripraviti kožo. Če ima obraz kozmetika, jo je treba skrbno odstraniti. Potem sperite obraz ali drugo prizadeto področje kože s tekočo vodo in ga obrišite z brisačo. Po tem nanosite tanko plast gela ali smetane, medtem ko ga drgnite brez tlaka. Zdravilo se zlahka nanese in absorbira, zato je za celotno stran dovolj, da iztisnemo trak 2,5 cm. Uporablja se dvakrat na dan. Uporaba mora biti čedna, saj lahko pri stiku z očmi povzroči hudo pekoč občutek.

Zdravilo se lahko uporablja za nosečnice in doječe matere, je zanje varno. Pogosto je zdravilo v kombinaciji z drugimi zdravili za najhitrejše odstranjevanje aken. Če se pojavijo draženje nenadoma, je treba zmanjšati pogostost uporabe. Po tem je potrebno opazovati stanje kože in če simptomi ne minejo, je treba zdravljenje prekiniti za kratek čas. Ko pride do ponovnega draženja, je treba zdravilo nadomestiti z drugo kremo.

Tukaj so razlogi za pojav aken po telesu.

Za pigmentacijo morate zdraviti tri mesece. Med njimi morate uporabljati vse vrste izdelkov za zaščito pred soncem, z visoko zaščito pred ultravijoličnimi žarki. Ta ukrep bo pomagal preprečiti poslabšanje bolezni.

Skupna akna je mesec dni, le po tem je treba določiti rezultat in nadaljevati zdravljenje vsaj nekaj mesecev. Med tem zdravljenjem ni potrebna nobena dodatna zaščita.

Najmanjši potek zdravljenja je 90 dni. To je posledica spremembe plasti povrhnjice. Celoten cikel je 30 dni. Zato, da bi zagotovili, da so možgani prešli, ne da bi zapustili sled, je treba prenesti tri spremembe kože.

Neželeni učinki

Na samem začetku uporabe zdravila se lahko pojavi rdečina in srbenje.

To je normalna kožna reakcija na Skinoren. Ker droga ne posuši samo mozoljcev, ampak tudi kožo okrog njih, potem se piling in občutek tesnosti štejeta za normo. Če je koža za zdravilo slaba, jo lahko uporabite po točkah, pri čemer obdelujete samo problematična področja. Ampak ponavadi ti simptomi ne trajajo dolgo in mimoidoči sami.

Stroški so odvisni od odmerka zdravila in njegove oblike. Tako lahko kupite 30 gramov smetane za 1000 rubljev. In gel se proizvaja z odmerkom 15 g, 30 g in 50 g, njihova cena pa je 630, 1300 in 1400 rubljev.

Skinoren po mnenju strokovnjakov je sposoben obvladovati akne in pigmentacijo. Primerno je uporabiti, izdelek matiruet kožo in ga je mogoče uporabiti pri ličenju, ne da bi povzročal draženje. Kljub prijetnemu vonju nima škodljivih okusov. Popolnoma ga absorbira koža in ne zapusti razveze. In zahvaljujoč svojemu hlajenju in vlaženju, aplikaciji spremljajo prijetne občutke in koža postane bolj urejena. Obnavlja kožo in jih naredi čistejše. Morda vas zanima tudi, kaj je bolje: Skinoren ali Baziron. Preberite tudi, kaj je bolje: Skinoren gel ali Zinerit.

Skinoren gel, smetana: navodila za uporabo

Skinorene je topikalni pripravek z izrazitim antiproliferativnim in baktericidnim delovanjem, ki se uporablja za zdravljenje rozacee, vulgarnih aken in povečane pigmentacije kože.

Oblika formulacije in sestava pripravka

Pripravek Skinoren je na voljo v obliki gela in kreme za zunanjo uporabo.

Gel 15% volumna aluminijastih cevi 5,15,30 in 50 g paketa lepenke s priloženim podrobnim opisom. Vsebino epruvete - gel bele ali rumenkaste v 1 g pripravka vsebuje 150 mg učinkovine - azelainsko kislino, kot tudi število pomožnih snovi - propilenglikol, prečiščeno vodo, benzojeve kisline, trigliceridi.

Krema Skinorene 20% je na voljo v aluminijastih ceveh po 30 g v kartonski embalaži s podrobnimi navodili. Vsebina cevi je gosta homogena bela barva brez posebnega vonja.

V 1 g kreme vsebuje 200 mg aktivne sestavine aktivna - azelainska kislina, kot tudi več pomožnih snovi - benzojske kisline, kokosovega olja, propilen glikol, glicerol 85% cetostearil alkohol.

Indikacije za uporabo

Pripravek Skinoren v obeh dozirnih oblikah je predpisan bolnikom v naslednjih primerih:

 • Acne vulgaris;
 • povečana pigmentacija kože, in sicer melazma, kloazma (za pripravo v obliki smetane);
 • rozacea (indikacija za gel).

Kontraindikacije

Zdravilo ima številne kontraindikacije za uporabo, zato morate pred začetkom zdravljenja natančno prebrati navodila. Skinorena na kožo ni mogoče uporabiti v naslednjih primerih:

 • starost do 12 let - to je posledica pomanjkanja kliničnih izkušenj uporabe;
 • posamezna nestrpnost do sestavin zdravila;
 • odprte rane za krvavitev na področju uporabe;
 • pioderma in streptokokne okužbe kože.

Način uporabe in odmerjanje

Skinoren v obliki gela in kreme je namenjen samo zunanji uporabi. Zdravilo se uporablja za zdravljenje bolnikov, starejših od 12 let. Zdravnik doloci trajanje zdravljenja na individualni osnovi.

Pred nanosom zdravila na kožo se prepričajte, da je čista in suha. Zdravilo nanese tanko plast na prizadeto površino 2-krat na dan, zjutraj in zvečer. Kremo ali gel je treba rahlo zrcaliti s poteznimi gibi.

Zdravljenja z zdravilom ne smete prekiniti takoj, ko se pojavijo prve izboljšave, saj lahko to povzroči poslabšanje bolezni. Kreme ali gel je treba redno uporabljati po čiščenju in toniranju kože (na obrazu).

Ljudem s povečano kožno maščobo in aknami je predpisan Skinoren v obliki gela, bolniki s hiperpigmentacijo pa morajo uporabiti Skinorene kremo.

Uporaba med nosečnostjo in dojenjem

Podatki o varnosti zdravil za bodoče mater in zarodke niso na voljo, ker niso izvajali kliničnih preskušanj Skinoren med bodočimi materami. Glede na te informacije uporabite zdravilo v katerikoli obliki sproščanja v prvem trimesečju nosečnosti, ko se pojavijo polaganje in nastanek plodnih organov, ni priporočljivo. V drugem in tretjem trimesečju je uporaba Skinorena možna pod nadzorom zdravnika, če korist za mater presega morebitno tveganje za nerojenega otroka.

Ni znano, ali je aktivna učinkovina Skinoren z materinim mlekom dodeljena in kako lahko to vpliva na dojenčka, zato se mora mati za oskrbo pred začetkom uporabe smetane ali gela posvetovati z zdravnikom. Morda bo za obdobje zdravljenja primerneje prekiniti dojenje.

Neželeni učinki

Zdravilo v kateri koli obliki sproščanja bolniki dobro prenašajo, vendar pri posameznikih s povečano individualno občutljivostjo lahko nastanejo nekateri neželeni učinki:

 • žganje v kraju uporabe;
 • piling kože (za gel);
 • hiperemija kože in občutek toplote;
 • mravljinčenje in srbenje kože.

V nekaterih primerih lahko alergijski izpuščaji povzročijo vrsto urtikarije, v tem primeru pa se je treba posvetovati z zdravnikom. V vseh drugih situacijah pojavljanje neželenih učinkov ne zahteva odprave zdravljenja z zdravili.

Preveliko odmerjanje

Vendar pa niso opisani primeri prevelikega odmerjanja s Skinorenom, da bi se izognili razvoju negativnih simptomov, zato ne priporočamo zlorabe smetane ali gela. Pri zaužitju zdravila (to se pogosto zgodi pri otrocih), priporočamo, da sproži bruhanje in damo katerokoli zdravilo iz skupine enterosorbentov. Praviloma ni potrebna nobena druga posebna obravnava.

Medsebojno delovanje zdravila z drugimi zdravili

Skinoren v obliki smetane ali gela se lahko kombinira z drugimi lokalnimi preparati, vendar je v tem primeru potrebno pred časom uporabiti različna sredstva.

Posebna navodila

Med uporabo zdravila Skinoren v obliki gela lahko bolnik po absorpciji zdravila opazi rahlo pekoč občutek na koži. Po 10 minutah ta pojav preide, zato ne skrbite. Če koža po uporabi zdravila močno srbeči ali ugrizne, je priporočljivo zmanjšati odmerek gela za eno aplikacijo.

Pri zdravljenju Skinerenove hiperpigmentacije kože se posvetujte z zdravnikom o dodatni zaščiti kože pred negativnimi učinki UV žarkov. Ko se Skinoren nanese na kožo, se izogibajte temu, da izdelek pride v oči, če se zgodi slučajno, nato pa takoj očistite oči z veliko tekočo vodo in se obrnite na oftalmologa.

Če med uporabo zdravila več kot 2 tedna ni opaziti izboljšanja stanja kože, je priporočljivo, da se ponovno posvetujete z zdravnikom, morda je, da zdravljenje ni bilo pravilno predpisano.

Analogi gela in kreme Skinoren

Analoge Skinorena so krema Azix-derm and Skinocline, preden se s temi analogi nadomešča predpisano zdravilo, se mora bolnik posvetovati z zdravnikom.

Pogoji za izdajo in shranjevanje zdravila

Skinoren v obliki gela in smetane lahko prosto kupite v lekarnah, saj ta recept od zdravnika ni potreben.

Gel je treba hraniti pri temperaturi, ki ne presega 20 stopinj na mestu, ki je otrokom nedostopno. Rok uporabe zdravila od datuma izdelave je 2 leti, ob koncu tega obdobja je treba gel zavreči.

Krema Skinoren je dovoljena za shranjevanje pri temperaturi, ki ni večja od 30 stopinj, preprečite segrevanje in neposredno sončno svetlobo na cev. Rok uporabnosti zdravila v tej obliki sproščanja je 3 leta od datuma proizvodnje, navedenega na embalaži.

Cena skorje

Stroški Skinoren v lekarnah v Moskvi so 970 rubljev za smetano in 615 rubljev za gel, cena se lahko spreminja glede na volumen tuba.

Skinoren - pregledi in vprašanja o pripravi

Reševanje aken v 3 dneh je možno! Po tem bodo izginili za vedno!

Skinoren gel in smetana Skinoren

Med zdravili proti akni, ki so na voljo na mednarodnem trgu, so učinkoviti Skinoren, ki ga proizvajajo proizvajalci v dveh oblikah: - Skinoren gel - za mastno, kombinirano, normalno kožo - Krema Skinoren - za suho kožo Azelaična kislina, ki je glavna aktivna sestavina Skinorene gel / smetana

Glavne lastnosti azelaične kisline

- odpravlja vnetje v foliklu lojnih žlez - obnovi proces keratinizacije - zmanjša količino sebuma - odpravlja prekomerno maščobo obrazne kože zaradi zmanjšanja vsebnosti lipidov v prostih maščobnih kislinah

Uporaba Skinoren gela / smetane

Redna prijava Skinoren gel / krema bo dober in trajen rezultat, vendar le postopoma. Takojšnje izboljšanje ne bo in poleg tega po mnenju zdravnikov dermatologov uporaba takšnih zelo učinkovitih zdravil lahko povzroči najprej vidno poslabšanje kože v obliki ekdize, draženja in pordelosti. Če se to zgodi, uporabite vlažilec za navlažitev obraza. Toda to sploh ni grozno, saj se koža tako "uporablja" za neznano drogo, ki ima dejaven učinek na to. Prav tako je treba upoštevati možnost nekaterih neželenih učinkov pri uporabi Skinoren gela / smetane. Če se to zgodi, morate odmerek zmanjšati in ga uporabiti enkrat na dan. Če se pojavi alergična reakcija ali folikulitis, je priporočljivo prenehati uporabljati zdravilo nekaj časa, dokler zdravnik ne opravi analize stanja kože in ne odpravi zdravljenja. Prve znake izboljšanja je mogoče opaziti po enem do šestih mesecih. Toda zaustavitev uporabe gel / smetane Skororen je še vedno zgodnja. Popolna obnovitev aken se bo zgodila šele po nekaj mesecih, ob redni uporabi. Uporaba Skinoren gela / smetane je lahko v kateri koli starosti z različno etiologijo aken. Zdravilo lahko uporabljajo tudi nosečnice in doječe ženske, saj je značilna zelo nizka toksičnost in zelo malo absorpcije v krvni obtok. Za najstnike je priporočljivo, da Skinoren gel / smetano začnete uporabljati šele, ko se koža začne dovolj hraniti. Zaradi učinka sušenja lahko koža prevzame in dehidracija in nadaljnja blokada pore, zaradi česar se maščobni problem poslabša. Skinoren gel / smetano je treba nanesti le na čisto, suho kožo z precej tanko plastjo in le na prizadetih območjih, pri čemer se izogibajte območju blizu oči. Nekateri po uporabi zdravila se pritožujejo zaradi občutka tesnosti kože obraza. Posebej je značilno, da je koža nagnjena k izsušitvi. In za nekatere ženske je zdravilo odlična podlaga za ličenje, hkrati pa usklajuje vidno površino kože.

Skinoren - pogosta vprašanja o zdravilu

Ko zdravilo napolnim, moja koža opeče in rdeče, če bi bila? Lahko alergijo? Ne skrbite toliko, samo vaša koža je zelo občutljiva in ni seznanjena z azelaično kislino. Ta pojav se pojavi skoraj pri vseh, ki uporabljajo Skinoren. Takoj po čiščenju kože počakajte 10-15 minut in uporabite Skinoren - to vam bo omogočilo, da malo zmanjšate občutek gorenja. Po nekaj tednih se koža navadi na zdravilo, rdečina in pekoč občutek pa ne.

Kako pogosto jemati zdravilo Skinoren? Zdravilo lahko uporabite dvakrat na dan zjutraj in zvečer. Ampak, če doživite pekoč občutek, se lahko omejite in enkrat na dan.

Lahko Skinoren razvije gube? Ne, ni. Skinoren ne povzroča gub. Najverjetneje je vaša koža suha in se vam zdi, da imate gube.

Kdaj morate začeti uporabljati Skinoren? Rekel bi, da čim prej je bolje. Glavna sestavina zdravila je podobna koži, azelaična kislina, ki vpliva na vzroke za nastanek aken.

Za zdravljenje aken, akne, akne, ogrcev in drugih dermatoloških bolezni izzval nerodno starosti, bolezni prebavil, dednih dejavnikov, stresnih razmer in drugih dejavnikov, veliko naših bralcev, ki so uspešno uporabljena metoda Helena Malshevoy. Po študiji in natančno preučevanju te metode smo se odločili, da vam jo ponudimo.

Lahko kombiniram Skinoren s ličilom? Skinoren je mogoče kombinirati s kozmetičnimi izdelki in parfumi. Nekateri so primerni tudi kot ličila.

Ali je mogoče uporabiti Skinoren na soncu? Da, lahko uporabite zaščito pred soncem.

Ali Skinoren pomaga pri črnih pikah? V teoriji mora Skinoren odstraniti črne pike iz glavne komponente (azelaična kislina)

Skinoren odstranjuje dlesni? Kot nobeno drugo orodje Skinoren pomaga odpraviti komedone

Kako natančno naj uporabim Skinoren? Nanesite na čisto kožo. Lahko pokažete na vnetje, lahko po celem obrazu.

Pregledi kožorenskega gela

Skinoren je čudovito zdravilo proti aknam. Prednosti: dolgotrajni rezultat, gladka koža, zdrava koža, izboljšanje splošnega stanja kože, boj proti akutnemu podkožju. Ogromen izpuščaj se je pojavil v trinajstih letih. Vendar pa je nato pomagalo pri ustanovitvi, vse je bilo v redu. Moje težave so se začele lani po zdravljenju s postinorji. Nobeno zdravljenje ni pomagalo: bazilon, klenzit, diferin. Nobenih pozitivnih sprememb ni bilo. Potem sem se odločil, da bom uporabil Skinorene gel. Uporabite ga 2 meseca, odličen rezultat! Pimples začeli izginiti, tudi notranji mozolji izginili!

Potrebna je koža v Skinorenu. Prednosti: izboljšanje splošnega stanja kože. Slabost: visoki stroški. Pri meni je problem koža. Zato sem poskusil veliko različnih orodij za rešitev tega problema. Med njimi še posebej želim poudariti Skinoren gel. Seveda nočem reči, da je zdravilo in lahko takoj pomaga, tudi v mojem težkem primeru. Vendar pa ima številne prednosti: zoženje in čiščenje pora, ne pa odstranjevanje črnih pik; Postopno izločanje mozoljev. Odstranjevanje madežev iz aken; Dobro koža absorbira; Mehčanje kože po uporabi zdravila, kot otrok. Tudi moj mladenič mi je všeč mehkoba moje kože. Ima tudi pomanjkljivosti: glavna pomanjkljivost - po prenehanju uporabe, vsi njegovi pluse izginejo. Drago, saj ga bo pogosto treba uporabiti. Tako ni mogel rešiti problema moje kože 100% (nisem pričakoval popolne ozdravitve), ampak sem pomagal izboljšati splošno stanje.

Tonalna krema in prašek sta bili v preteklosti po nanosu gela Skinoren Prednosti: hiter rezultat za dolgo časa, brezplačna prodaja, ekonomična cev, enostavnost uporabe. Slabost: draga, pletenje kože. Skinoren gel je edino sredstvo, ki bi mi lahko pomagalo. Dražje pa je rezultat veličasten. Pred mizo v razredu 11 sem imel akne. Uporaben Zinerit. Vendar pa posuši kožo, učinek je kratkotrajen. Instrument sem uporabil z palico požara, učinek ni slab, a rezultat me je prisilil čakati, sem uporabil Augehemotherapy - to so najbolj učinkovito sredstvo. Toda Skinoren je čudež, tudi črne pike začele izginiti. Prebral sem povratne informacije o orodju, vendar je učinek iz njega veliko boljši. Toda koža iz nje je oskubljena. Ampak, lepota zahteva žrtvovanje.

Učinkovita medicina, vendar... Pluse: zdravljenje, zelo učinkovito. Slabost: draga. Skinoren je učinkovito orodje za boj proti aknam. Ima protivnetni učinek in lajša pordelost aken. Ko se uporablja dlje časa, mozolji izginejo in poraze postanejo ožje, postane gladka in enakomerna. Mesec po prenehanju uporabe Skinoren gela so se začeli pojavljati tudi mozolji. Zdravniki svetujejo, da uporabljajo tečaje Skinoren, saj je nenehna uporaba zasvojenost. Ampak, če je koža mastna, se ne morete znebiti aken, morate samo spremljati prehranjevanje in izločanje sebuma s terapevtskimi kozmetičnimi sredstvi. Glavna aktivna sestavina je azelaična kislina, ki jo lahko kupite za manj denarja.

Zdravljenje skritih komedonov, zlasti čelnih. Prednosti: ekonomična poraba, izboljša splošno stanje kože, učinkovito za peri-kožo. Veliko različnih načinov za zdravljenje aken. Pri majhnih mozoljih na čelu je potrebno kožnoren ali diferin. Izbral sem skinnoren gel. Na začetku zdravljenja se je koža srbela in vretena, stare akne so vžge in začele priti ven. Toda kmalu je minilo. Črne pike so začele razsvetliti. Po enem mesecu je koža postala gladka in gladka. Tonalno kremo je mogoče uporabiti takoj po absorbiranju kože. 1 povračila - visoka cena (700 rubljev za 30 UAH)

Navodila za uporabo Skinoren gel in smetana

V sodobni kozmetologiji je ogromno sredstev, ki pomagajo obnoviti normalno delovno sposobnost lojnic in odpraviti vidne kožne napake. Vendar obstajajo primeri, ko takšna zdravila niso dovolj za učinkovito reševanje nastajajočih problemov. Eden od razlogov - mask in losjoni ne aktivno vplivajo na vzroke aken. V tem primeru pride do pomoči za profesionalna zdravila. Skinoren je ena najpogostejših variant. Med glavnimi razlogi za priljubljenost je visoka stopnja vpliva na nestabilne lojnice. Pred uporabo je potrebno preučiti navodila Skinoren gel.

Kako Skinoren gel deluje na koži

Na seznamu farmakoloških ukrepov so sredstva namenjena predvsem zdravljenju aken. Azelaična kislina je glavna aktivna snov. Ta komponenta je del mnogih specializiranih zdravil, vendar ima Skinoren glavno značilnost, ki jo v osnovi razlikuje od drugih zdravil. Večina maske, losjoni, geli in kreme je namenjena zmanjševanju količine kozne maščobe.

Skinorenski gel vpliva tudi na lojnice. Količina sekrecije se prav tako nekoliko zmanjša, vendar glavno načelo ni to. Dejstvo je, da komponente gela spreminjajo sam strukturo lojalne skrivnosti. Količina maščobnih kislin se zmanjša. Posledično je koža aktivno vlažna in ne prekomerna, vendar maščoba ne ostane v pore in ne vodi v vnetje.

Treba je omeniti tudi antibakterijske lastnosti zdravila. Študije kažejo, da Skinoren gel uniči ali zadrži vitalno aktivnost bakterij, kot so Propionibacterium acnes in Staphylococcus epidermidis. Oba parazita sta pogosto glavni vzrok videza dermatoloških bolezni v telesu. Zato se Skinoren včasih uporablja kot preventivni dejavnik.

V kakšnih oblikah je Skinorene gel

Kot je omenjeno, je azelaična kislina glavna sestavina v formulaciji. Njegov delež zaseda približno 15% celotne sestave. Gel ima belo ali rahlo rumenkasto vezavo. 85% komponent so pomožne snovi, namenjene krepitvi same kisline.

Izdelek se prodaja v laminiranih aluminijastih ceveh in kartonski embalaži. Odmerki gela: 5 gramov, 15 gramov, 30 gramov, 50 gramov. Najmanjše cevi so kupljene za testiranje zdravila ali določanje specifičnih vnetij. Paketi 30 in 50 gramov se najpogosteje uporabljajo za kompleksno zdravljenje patologij. Včasih je kupljena dodatna tuba, če se postopek obdelave zamuja. Ti ukrepi se izvajajo v skladu s priporočili zdravnikov.

Cena Skinoren gel

Obseg stroškov zdravila je širok zaradi različnih oblik sproščanja. Seveda, v prvi vrsti, se cena spreminja, odvisno od obsega paketa. Skinoren gel za 15 gramov lahko kupite za 500-700 rubljev. Največja cev za 150 gramov bo stala bolnikom v 1700-2000 rubljev. Zato sklep, da je povprečna cena zdravila v lekarnah v razponu od 500 do 2000 rubljev. Poleg tega se lahko znesek spreminja glede na določeno regijo in mrežo lekarn, ki ste jih izbrali.

Varni kožni gel za kožo

Med koristmi zdravila je mogoče razlikovati odsotnost negativnega učinka na globoke plasti samega dermisa. Azelaična kislina se absorbira v cirkulacijski sistem. Vendar ta postopek ne dobi več kot 3,6% zdravila z eno samo aplikacijo. Med študijo so vneto kožo bolnika zdravili s 5 g Skinorenom.

Glavna značilnost je, da se večina azelaične kisline izloča skozi ledvice praktično nespremenjene. In tudi majhen del Skinoren ne ostane pod kožo. Prav tako pušča telo v obliki dikarboksilnih kislin. Sama azelaična kislina se kot beta-oksidacija pretvori v to obliko. Tako zdravilo aktivno zdravi neoplazme na koži, pri čemer absolutno ni nobenih negativnih posledic. Glede na antibakterijske lastnosti gela lahko sklepamo, da je to ena izmed najboljših možnosti glede razmerja učinkovitosti in varnosti.

Indikacije Skinorena, odvisno od oblike sproščanja

Na začetku je zdravilo namenjeno zdravljenju aken. Skinorene se uporablja v različnih oblikah za zdravljenje različnih stopenj aken. Zdravnik samostojno odloči, katera vrsta pacienta - gela ali kreme je bolj primerna. V drugih primerih imajo različice popolnoma drugačne načine vpliva na telo, ki se uporabljajo za različne namene:

 • Gel se uporablja za zdravljenje hiperpigmentacije, melazme in kloazme.
 • Krema je idealna za odstranjevanje rozacee, rozacee.

Treba je razumeti, da cilji vplivajo tudi na načela zdravila. Seveda je v vseh primerih zdravilo Skinoren uporabljeno kot zdravilo za zunanjo uporabo. Ampak, odvisno od specifične bolezni, s katero se borite, se lahko odmerek razlikuje. Preberite več o teh funkcijah zdravila v naslednjem odstavku.

Upoštevajte tudi združljivost zdravil, če uporabljate kompleksno zdravljenje. Azelaična kislina se lahko obnaša nepravilno v kombinaciji z nekaterimi zdravilnimi učinkovinami. Zato je treba za možnost uporabe nekaterih zdravil istočasno posvetovati z zdravnikom.

Navodila Skinorena in optimalna doza

Število postopkov med zdravljenjem in količino uporabljene kreme predpisuje posameznik zdravnik. Zdravilo je predpisano za odrasle in otroke, ki so strogo starejši od 12 let. V vsakem primeru je treba pred uporabo Skinorene prizadeta in zdrava področja kože očistiti z navadno vodo ali blagim milo, odvisno od narave vnetja. Po tem se dermis posuši brez uporabe brisač. Če je potrebno, lahko kožo prekrijete z bombažno tkanino, da pospešite postopek.

V večini primerov se gel ali krema nanaša na kožo 2-krat na dan. Pred uporabo je treba ohraniti optimalne premore, zato je priporočljivo ponoviti postopek zjutraj in zvečer. Sredstvo se enakomerno porazdeli po površini kože. Za boljšo in hitrejšo prebavo je priporočljivo, da pripravek poteka v krožnem gibanju.

S prakso morate določiti zadostno količino izločanja za zdravljenje želenega območja kože. Ne vzemite preveč gela, da preprečite preveliko odmerjanje zdravila. Običajno dovolj 2,5 centimetra za obdelavo celotnega območja obraza, vključno z zdravimi območji. Seveda se morate izogibati uporabi zdravila v očeh in jih sperite, če se je že zgodilo.

Klinična slika patologije in stopnja manifestacije novotvorb določata dolgotrajno zdravljenje. Ne glede na te parametre se Skinoren nanese na kožo redno. Pri velikih prekinitvah zdravljenja ni priporočljivo, saj zdravilo postopoma prizadene prizadeti organizem.

Na podlagi statističnih podatkov obstajajo nekateri povprečni statistični podatki o trajanju zdravljenja. Če gre za akne, se pri večini bolnikov prvo izboljšanje manifestira v štirih tednih. Vendar pa se lahko trajanje podaljša, odvisno od resnosti simptomov patologije. Dermatolog ali kozmetolog samostojno rešuje, koliko naj traja uporaba pripravka z rezultati pregleda.

Dovoljeno je podaljšati potek zdravljenja na več mesecev, odvisno od specifičnih vzrokov vnetja kože in načel novotvorbe. Med značilnostmi zdravila je zagotovitev dodatne zaščite pred ultravijoličnimi žarki. Med celotnim potekom zdravljenja bolniku ni treba zdraviti kože z dodatnimi kremami, ne glede na sezono. Dvakratna obdelava kože Skinorenom skozi cel dan ščiti telo pred neposrednimi sončnimi žarki.

Standardni potek zdravljenja z melasmo, kloazmo in rozacejo traja od treh mesecev. Odmerek in periodičnost uporabe sredstva se lahko razlikujejo. Prav tako je mogoče uporabiti nekaj dodatnih zdravil, ki pozitivno vplivajo na splošno stanje kože in utegnejo glavne simptome bolezni. Seveda ne morete storiti brez strokovnega posvetovanja z zdravnikom.

Analogi Skinoren

Mnogi pacienti se sprašujejo, kaj lahko nadomesti Skinoren gel. Razlogi so najpogostejši stroški zdravila. Toda včasih je sestava sredstev pomemben dejavnik. Vsekakor je treba pred začetkom zdravljenja z zdravilom preučiti seznam alternativnih zdravil.

Sredstvo je na voljo tudi kot gel. Celotna sestava zdravila:

 • Micronizirana azelaična kislina,
 • N-metilpirolidon,
 • benzojska kislina,
 • izopropil miristat,
 • natrijev lurimodipropionat,
 • tokoferol fosfat,
 • Trilon B,
 • propilenglikol,
 • natrijev hidroksid,
 • makrogol,
 • dimetikon,
 • cetostearil eter polietilenglikola,
 • interpolimer karbomer,
 • prečiščena voda.

Za razliko od Skinorena, Azogelova cevka stane približno 30 gramov v regiji 600 rubljev, kar je skoraj 1,5-krat cenejše.

Glavna razlika s Skinoreno - 20% aktivne snovi v sestavi. Na splošno orodje sestavljajo naslednje komponente:

 • azelaična kislina,
 • kislinski benzojski,
 • glicerol,
 • propilenglikol,
 • makrogol stearat,
 • oktildodekanol,
 • glicerol,
 • voda.

Zdravilo za zdravljenje aken, ki ga lahko prav imenovano proračuna. V povprečju se stroški AcneStopa v lekarnah razlikujejo od 200 do 300 rubljev. Gel se proizvaja v cevi 30 gramov. V nekaterih primerih so možne druge odmerke.

Drugo zdravilo, ki temelji na azelaani kislini. Med pomožnimi snovmi so naslednje komponente:

 • benzojska kislina,
 • metilpirolidon,
 • propilenglikol,
 • dinatrijev edetat,
 • squalane,
 • natrijev hidroksid,
 • dimetikon,
 • karbomerni interpolimer,
 • makrogol, cetostearat,
 • prečiščena voda.

Oblika proizvodnje - aluminijaste laminirane cevi 5 ali 30 gramov. Prva možnost je primerna za testiranje združljivosti sredstva s pacientovim telesom, kot tudi za zdravljenje posameznih izpuščij, ne glede na stanje drugih kožnih površin na obrazu. Povprečna cena za trideset gramske cevi Azelika v domačih lekarnah - od 300 do 350 rubljev.

Sredstvo, ki se glede na sestavo drastično razlikuje od prejšnjih različic. Glavna aktivna sestavina je klindamicin. Pomembno vlogo imajo retinoidi - vitamini skupine A. Polna sestava gela:

 • propilenglikol,
 • dinatrijev edetat,
 • metilparahidroksibenzoat,
 • karbomer 940 (karbopol 940),
 • fenoksietanol,
 • natrijev hidroksid,
 • poloksamer 407,
 • prečiščena voda.

Clenzite C je nekoliko drugačen. Zdravilo je na voljo v cevi 15 ali 30 gramov. Najvišji stroški v lekarnah - 800 rubljev za velik paket.

Navodila za kremo Skinoren

Kardinalne razlike med smetano in gelom niso opazne. Azelaična kislina je tudi glavna aktivna sestavina. Strokovnjaki pravijo, da to zdravilo zagotavlja visoko učinkovitost v boju proti aknamom, zaradi močnega protimikrobnega učinka. Ugotavljamo tudi učinek smetane na folikularno hiperkeratozo. Krema se pogosto uporablja za zdravljenje drugih, bolj resnih dermatoloških patologij.

Indikacije in uporaba Skinorene Cream

Pred nanosom zdravila na kožo je treba dermis temeljito očistiti s toplo vodo ali posebno kozmetično snovjo. Po tem se oseba posuši. 2,5 centimetra majhne cevi je dovolj za popolno zdravljenje prizadete in zdrave kože na obrazu. Potek zdravljenja, tako kot v primeru gela, se posameznemu bolniku dodeli posamezno. Omeniti velja, da krema deluje na koži manj agresivno kot gel.

Posledično ni nujno, da se zdravljenje prekine v primeru nizke učinkovitosti ali minimalnih odstopanj. Najprej se postopoma zmanjša količina snovi, ki se uporablja za zdravljenje, po kateri se je treba posvetovati z dodatnim zdravnikom. Poslabšanje aken se v nekaterih primerih šteje za običajno manifestacijo. Azelaična kislina vpliva na parazite, ki so povzročili izpuščaj, tako da se lahko akne pojavijo še bolj energično. Ne traja dolgo. V treh dneh se bo število črnih glav znatno zmanjšalo. Po petih ali sedmih dneh bo koža postala bolj zdravo zunaj.

Ali je možno preveliko odmerjanje ali negativne učinke Skinorene kreme

Strokovnjaki so izvedli veliko število študij o prevelikem odmerjanju drog. Njihovi rezultati kažejo, da je prisotno povečanje ravni toksinov v telesu, vendar ni kritično. Človeško telo popolnoma reagira na prekomerno količino zdravila. Poleg tega, tudi ko izdelek vstopi v ustno sluznico in mukozne membrane, ni opaziti nobenih negativnih učinkov.

Lahko sklepamo, da je krema popolnoma varna za človeško telo, če oseba nima posamezne nestrpnosti do aktivne ali pomožne komponente. Seveda je pomemben pogoj, da smetano uporabite, če je pacient prejel posebno in najbolj natančno diagnozo pri specialistu. In tudi, če tečaj zdravljenja Skinorenom imenuje dermatologa.

Možni neželeni učinki Skinorene Cream

Razvijalci zdravila so zelo odzivni na njihovo zdravilo, zato pogosto izvajajo raziskave in testiranje. Veliko pozornosti so posvečali samo neželenim učinkom, saj se ta dejavnik najpogosteje nanaša na resnične uporabnike. Veliko let prakse kaže, da so v nekaterih primerih možni negativni učinki po uporabi kreme.

Gre za lokalne učinke. Na primer, pacienti opozarjajo: "Na mestih, kjer se izdelek uporablja, srbenje, blago opekline in celo boleče občutke". Vendar pa je bilo opaziti tudi, da učinki hitro prehajajo samo med zdravljenjem z isto kremo. Torej, po dveh dneh na človeški koži ni nobenih negativnih posledic.

Kako dolgo lahko shranjujem Skinoren

Tako gel kot tudi smetana imata fiksni rok trajanja. To je 5 let, ne glede na to, ali je embalaža odprta ali ne. Glavni pogoj - temperatura skladiščenja ne sme presegati 30 stopinj Celzija. Zaželeno je tudi shranjevanje drog v temnem prostoru in izogibanje neposredni sončni svetlobi. Seveda, sredstva hranite na mestu, ki je nedostopno za otroke.

Navodila za uporabo Skinoren gel in smetana uporabljata le v medicinske namene. Toda farmakološka dejanja zdravil kažejo, da jih je mogoče uporabiti za kožo in za preventivne namene. Zdravila lahko uničijo ali deaktivirajo škodljive bakterije, ki nastajajo na površini kože osebe.

S prihodom interneta imajo pacienti dodatno priložnost, da preučijo učinkovitost zdravil, ki temeljijo na izkušnjah pravih potrošnikov in strokovnjakov. Bodite pozorni na spodnji videoposnetek, v katerem zdravnik izraža strokovno mnenje o Skinoreni:

Navodilo Skinoren gel in krema vam omogočata, da določite načelo uporabe zdravil. Ampak morate razumeti, da končni potek zdravljenja še vedno imenuje le zdravnika.

Madeži iz aken, kako očistiti

Kako zdraviti akne na nogah?