Kako zdraviti demodicozo na obrazu

Problemi preprečevanja in zdravljenja demodikoze so med glavnimi v dermatološki praksi. Od 55 do 100% prebivalstva, so nosilci tick-Zheleznitsa in nimajo simptomov bolezni. So parazitski v lasnih mešičkov in v ustih izločanja vodi iz žlez in meibomian žlez lasišča, obraza, ušesa, hrbet, prsi in spolovila. Demodex folliculorum longus - V živo živijo dolge rakete lasne mešičke v skupinah in ponoči leze na površino za parjenje, kar olajša tako diagnozo bolezni in njeno zdravljenje. Demodex folliculorum brevis - živijo kratki pršički izloča z vodi iz žlez in meibomian žleze (ki se nahajajo na robu trepalnic) enega za drugim, na površino lezenja redka, zaradi česar jih je težko odkriti in zdraviti. Demodekoz se redko pojavlja kot samostojna bolezen. To je najpogosteje razvije na podlagi že obstoječih kožnih bolezni, kot so rozacea, akne (akne), perioralni dermatitis, in seboreja.

Intenzivno razmnoževanje parazitov se pojavi, ko v gostiteljskem telesu pride do nekaterih zapletenih težav in, prvič, ko imunski sistem ne deluje pravilno. Zato je treba na začetku opraviti celovit pregled bolnika zaradi prisotnosti kroničnih bolezni in na začetku zdravljenja, da izvede osnovno osnovno zdravljenje osnovne kožne bolezni.

Sl. 1. Demodekoza na obrazu in vekih.

Sl. 2. Masti, kreme in geli so najboljše sredstvo za zdravljenje obrazne demodektomije.

Težave pri zdravljenju demodektike

Pri uporabi najučinkovitejših akaricidi (kemikalije, ki zmanjšujejo število klopov) zdravljenje pogosto ni učinkovita, zaradi posebne strukture zunanjega vrhnjem delu klopi in njihove ličinke in jajca.

Zunanja lupina klopi je troslojna, posebej razvita pri ženskah. Ščiti parazit pred zunanjimi vplivi. Povrhnjica ima pore - poseben kanal, skozi katerega poteka izmenjava vode in plina, vendar velike prodane molekule akaricidnih sredstev za kontaktno delovanje ne morejo prodreti. To dejstvo narekuje potrebo po dolgotrajnem zdravljenju z antiparazitskim zdravljenjem.

Sl. 3. Demodex pršice (pogled pod mikroskopom).

Značilnosti terapije za demodektični obraz

Pri izbiri antiparazitskega zdravljenja je treba upoštevati klinično sliko, resnost bolezni in sočasno patologijo bolnika.

Kompleksna obravnava demodektike

demodekoza Zdravljenje mora biti obsežen in vključuje akaricidni, protivnetno (vključno z antibakterijsko), antisense droge in imunskih modulatorjev. Telo pacienta mora nujno prejeti potrebno količino vitaminov, mineralov in aminokislin. Kadar obstaja demodekoza v ozadju že obstoječih kožnih bolezni, se njihovo zdravljenje izvaja.

Faze demodektične obdelave

 • V prvi fazi zdravljenja se uporabljajo protivnetna zdravila, izvaja se hipensenzibilna terapija in popravek imunskega odziva.
 • V drugi fazi zdravljenja se izvaja antiparazitska terapija.
 • Na tretji stopnji so predpisani zdravili, ki zmanjšujejo sproščanje maščob, izboljšajo stanje plovil in njihovo regulacijo.

Trajanje demodektičnega zdravljenja

Obdelava demodektike je dolga. Odvisno od oblike in stopnje demodektičnega zdravljenja se lahko podaljša od 4 tednov do 1 leta.

Merila za učinkovito zdravljenje demodektike na obrazu

Merilo učinkovitosti zdravljenja demodicoze na obrazu je zmanjšanje ali izginotje kliničnih manifestacij bolezni in zmanjšanje števila pršic glede na rezultate analize.

Trajanje zdravljenja demodikoze narekujejo posebnosti strukture parazita. Učinek terapije je opazen po 2 do 8 tednih.

Sl. 4. Long Demodex folliculorum longus pršice živijo v skupinah lasnih mešičkov (leva slika), na površje za parjenje noč. Kratke pršice Demodex folliculorum brevis (desna slika), ki jih najdemo v ustih odvodnih kanalov iz žlez in meibomian žlez posamezno redko dvignejo na površje, zaradi katerih jih je težko odkriti in zdraviti.

Protivnetno zdravljenje

 • Na prvi stopnji zdravljenja je treba uporabiti zdravila, ki zavirajo mikrobno populacijo. V ta namen se uporabljajo protivnetna sredstva zunanje in sistemske uporabe. Dober učinek je na voljo pri mazilih, smetani in gelih z antibiotiki za zunanjo uporabo: Metronidazol, tetraciklin ali eritromicin.
 • Z naprednimi oblikami bolezni se antibakterijska zdravila dajejo oralno. Prikazovanje Metronidazol (Trichopolum), Tetraciklini, Ornidazol, Monociklin, Doxycycline, Roxithromycin, Eritromicin.

Sl. 5. Metronidazol in trichopolum se pogosto uporabljajo pri demodikozi.

Metronidazol pri demodikozi

Že vrsto let smo uporabili derivate nitroimidazola za zdravljenje demodektike Metronidazol in Ornidazol. Drog ima protivnetno, antitumsko in imunomodulacijsko delovanje. Aktivni so proti bakterijam, enoceličnim parazitom in pršicam Demodex. Uporabljajo se znotraj in zunaj v obliki krem, mazil in gelov.

Metronidazol Notranjo uporabo uporabljamo 2 do 4 tedne pri 250 mg 3-krat na dan (standardna shema). Analogi zdravila za interno uporabo so Trichopol, Clion, Flagel in drugi.

Zdravilo izbire za demodikozo je Ornidazol (Orisol). On je močnejši od metronidazola, dobro prenaša, ima manj neželenih učinkov. Uporablja se v tečajih 10 dni za 500 mg 2-krat na dan.

Za zunanjo uporabo:

 • Krem Trichopol Pri demodikozi se uporablja mesec in pol, kar je povezano z življenjskim krogom demodex-a. V naprednih primerih je zdravljenje podaljšano.
 • 1% smetane in gela Metrogil (vsebuje metronidazol). Uporablja se 2-krat na dan 3-6 tednov.
 • Krem Rosamet, ki vsebujejo metronidazol, se uporablja 2-krat na dan 3 do 9 tednov.
 • Vsebuje metronidazolsko večkomponentno sredstvo, ki se uporablja pri demodikozi, smetani Demalan. Ima protivnetno, dermatropično, antibakterijsko in antiparazitsko delovanje. Uporablja se za demodikozo obraza, vek in zvok sluha.
 • Eritromicin mazilo uporabili 2-krat na dan. Več kot 5 tednov se zdravilo ne uporablja zaradi hitrega razvoja odpornosti mikroorganizmov. Z aknami kompleks "eritromicin-cinkov acetat dihidrat" dobro deluje. Pripravljena raztopina se nanese na prizadeto kožo 2-krat na dan - zjutraj pod ličenjem in zvečer po pranju 10-12 tednov. Zdravilo odstrani vnetje in ima komedogeni učinek.
 • Vsebuje eritromicin in cinkov acetat dihidrat v prahu Zinerit.

Sl. 6. Cream Rosamet in metronidazolni gel - pripravki za zunanjo uporabo.

Sl. 7. Zineritni prašek vsebuje eritromicin in cinkov acetat dihidrat.

Permetrin z demodikozo

Po izginotju pojava vnetja se izvede prehod na zdravljenje demodekoze z antiparazitskimi zdravili.

Z močnim antiparazitskim delovanjem proti pršicam Demodex imajo insekticidni pripravki, ki vsebujejo permetrin (skupina piretroidov). Piretroidi prodrejo v kožico pršic in se koncentrirajo v hemolimfu. Povezujejo se z lipidnimi strukturami membran z živčnih celic, motijo ​​natrijeve kanale, kar povzroči zamudo pri repolarizaciji celičnih membran, ki ji sledi smrt parazitov. Snov permetrin ne vstopi v sistemski krvni obtok osebe.

4% Permetrično mazilo se nanaša na prizadeta območja kože in se zmeša z masažnimi gibi. Po 24 urah mazo speremo s toplo vodo in milom. Pogosto je en sam postopek zadosten. Včasih pa je potrebno ponoviti postopek, ki je dovoljen po 14 dneh.

Drugi insekticidi:

Spragalski sprej Uporablja se za koščke, ima pa tudi izrazit učinek proti žleznim žlezam. Sestavljen je iz antiparazitskih zdravil esdepaletrin (esbiol) in piperonil butoksida. Spray Sprayal namakati bombažni tampon, skozi katerega se zdravilo potegne v prizadeta območja. Pozitiven učinek je dosežen v 80% primerov.

V nekaterih primerih dober učinek z demodikozo zagotavljajo taki insekticidi kot Crotamiton (smetana), Malathion (emulzijski koncentrat), Lindane (emulzija), Benzil benzoat (emulzija, mazilo, smetana in gel). Benzil benzoat nanesemo čez noč na prizadeta območja kože po pranju. Zdravljenje traja 2 do 3 tedne.

Sl. 8. Insekticidni pripravki Permetrin in Crotaderm. Uporablja se pri zdravljenju demodektičnih okužb.

Sl. 9. Insekticidna zdravila Lindane in benzil benzoat se uporabljajo pri zdravljenju demodektičnih okužb.

Sl. 10. Sprayal Spray ima izrazit učinek proti grinjem.

Katran in žveplo mazilo iz demodektike

Pri zdravljenju demodikoze uporabljamo preparate, ki vsebujejo žveplo in katran.

8% mazilo iz žvepla je ena izmed mnogih zdravil, ki imajo antiparazitski učinek. Žveplo sodeluje z organskimi snovmi in tvori pentationsko kislino in sulfide, ki škodljivo vplivajo na klopke. Sulfidi izvajajo keratoplastično delovanje. Mazilo iz žvepla se nanese na očiščeno obrazo za noč. Zdravljenje je od 7 do 10 dni. Panthenol se uporablja za preprečevanje suhe kože, opeklin in manjših poškodb. Zdravilo je na voljo v obliki kreme, mazila in emulzije.

Gel Demoten in Delex akne in losjon Delex akne večkomponentna zdravila, ki vključujejo žveplo. Poleg antiparazitskih zdravil imajo protivnetno, protiseborojno in keratolitično delovanje. Losjon dobro očisti kožo.

Mazilo "Yam" razviti in uporabljeni za zdravljenje živali. Vendar pa, kot je postalo znano, uveljavljeno pri zdravljenju demodectic garij pri ljudeh. Njene sestavne komponente (katran in žveplo, karbonskega kislina in Lysolom, terpentin in lanolin, naravna Ichthyol in beli vazelin) imajo anti-parazit, protiglivično, antiseptično in keratolitična lastnosti. Zdravilo je razvrščeno kot 4 razred nevarnosti, to pomeni, da se obravnava kot zdravilo z majhnim tveganjem. Na prvi dan se uporablja mazilo za 15 minut na prizadete predele kože, po katerem se odstrani rastlinsko olje. Po postopku kožo podmazujemo z vlažilno in negovalno kremo. Če je bilo zdravljenje dobro prenaša, nanos trajanje postopoma prilagaja 1,5 ure na dan za 5 minut večje. Po tem je treba čas uporabe postopno zmanjšati, dokler se zdravilo popolnoma ne ukine.

Manting, Xin fumangling in Mefule - Kitajska droga. Na internetu obstaja veliko pozitivnih odgovorov pri zdravljenju demodikoze, kar je posledica dejstva, da vsebujejo žveplo v njihovi sestavi. Proizvodnja Demodex Complex je popolna kopija zgoraj navedenih zdravil, vendar je veliko dražja.

Sl. 11. Mazilo iz žvepla se pogosto uporablja pri zdravljenju demodektičnih okužb.

Sl. 12. Demoten in žveplo-mazalna mazila za zdravljenje demodektov.

Sl. 13. Mazilo "Yam" se ni izkazalo za slabo pri zdravljenju demodikoze pri ljudeh (fotografija levo). Delex akne večkomponentna zdravila, ki vključujejo žveplo (fotografija na desni).

Značilnosti zdravljenja nekaterih oblik demodektike

Zdravljenje odpornih sevov

Kljub pridobivanju pozitivnih rezultatov pri zdravljenju demodekoze s klasičnimi sredstvi vse pogosteje so odporne na zdravljenje in recidivne oblike bolezni. Torej pri razvoju odpornosti je priporočljivo uporabljati krioterapijo v kombinaciji z aplikacijo Rosametova smetana, ki vsebuje 1% metronidazola.

Zdravljenje papulo-pustularnih izbruhov

Pri zdravljenju papulo-pustularnih izbruhov je priporočena uporaba klasičnih redukcijskih (obnovitvenih) sredstev - cink-ihtiol, 1 - 2% mazilo in ihtiool, 1% paste ichthyol-resorcinic. Vsebuje gel za cinkov hialuronat Kuriosin.

Zdravljenje akneformne oblike demodektike

V primeru trajne akneforme vrste demodikoze, v primeru razvoja odpornosti (odpornosti) na antiparazitska zdravila, priporočamo uporabo pripravkov retinoidne skupine (strukturno so blizu vitaminu A). Retin-A (Tretinoin), sintetični analog retinoične kisline Adapalen (Clenzite, Differin) se uporabljajo lokalno. Sistemski retinoid izotretinoin (Roakkutan) je predpisana pri hudi demodicozi akneforma.

Sl. 14. Zdravila retinoidne skupine se uporabljajo pri zdravljenju demodekoze pri razvoju odpornosti. Na fotografiji je 0,1% Retin-A smetana.

Sl. 15. Akneforma oblika demodikoze: papularna (fotografija na levi) in papulo-pustular (slika na desni).

Sl. 16. Učinkovitost zdravljenja akneformne oblike demodekoze.

Sl. 17. Rosacea podobna oblika demodikoze: v obliki razpršenega eritema (fotografija levo), granulomatozna oblika (fotografija na desni).

Sl. 18. Učinkovitost zdravljenja rosace podobne oblike demodektoze.

Demodektik in Rosacea

Demodekoza pri ljudeh oteži potek rozacee v 88,7% primerov. To se večinoma pojavlja v poznih fazah bolezni - eritematozno-papularni, papulo-pustularni in krvavi. Osnova terapije demodikoze in rozacee je korekcija patologije notranjih organov in uporaba zunanjega zdravljenja.

 • Za zdravljenje demodekoze z rozaceo priporočamo uporabo zdravil, ki vsebujejo žveplo, in benzil benzoata. Dober akaricidni učinek ima aerosolna formulacija Spregal.
 • Za zunanjo uporabo, ko nastanejo papule in pustule, je priporočljiva uporaba salicilne kisline, resorcinola, adinefrina itd.
 • Preprečuje nastanek tesnila v zunanjih slojih kože in odpravlja rdečico gela in mazila z gelom azelaične kisline in kremo Skinoren.

Sl. 19. Na fotografiji, Skinoren gel in Azix gel krema. Vsebuje azelaično kislino.

Demodekoza v ozadju seboroičnega dermatitisa

Ko se pojavijo demodekoze ob ozadju seborrheskega dermatitisa, je uporaba Retinoidno mazilo. To preprečuje razvoj povečano epitelijske širjenja žlez lojnic izločanja vodov, zmanjšuje nastajanje in evakuacijo sebuma, s čimer se zmanjša vnetno komponento in pospešuje obnavljanje kože. Ni priporočljivo hkratno uporabo antibiotikov tetraciklin in glukokortikoidi.

Pri seboroični dermatitisu priporočamo uporabo zdravil, ki vsebujejo azeloev kislino: Skinoren, Azelik, Azix-derm in drugi. Skinoren Uporablja se v obliki 15% gela ali 20% kreme 2-krat na dan. Izboljšanje se pojavi po 4 tednih.

Sl. 20. Ob pojavu demodekoze ob ozadju seboroskega dermatitisa je prikazana uporaba Retinoicne mazila.

Demodektične akne

Demodekoza pri ljudeh oteži potek aken v 33% primerov. Pri zdravljenju se uporablja samo integriran pristop in podaljšana patogenetska terapija v ozadju osnovne kožne nege obraza.

Podrobnosti o zdravljenju aken in oskrbe kože v članku "Sodobni načini zdravljenja aken."

Sl. 21. Na fotografiji so na obrazu akne.

Nega kože med zdravljenjem demodektike

 • Povečana proizvodnja sebuma in prekomernega širjenja epitela kože ustvarja dobro gojišče za pršice Zheleznitsa, zato dnevno čiščenje kože je obvezen manipulacija pri zdravljenju demodectic garij na obrazu in drugih delih telesa. V ta namen se uporabljajo pene, geli in losioni. Odstranijo prekomerno maščobo in ne prekrivajo kože. Ne priporočamo uporabe mila. Pogostost pranja pri zdravljenju demodikoze ne sme preseči 1 do 2 krat na dan. No, očistite kožni gel Klinans, sredstva serije medicinske kozmetike "Exfoliak", "Klerasil Ultra", "Setafil", "Sfingogel", "Sebium" in "Zeniak".
 • Odstranite in razkužite raztopine kožnega alkohola z antibiotiki (5% levomicetin alkohol), 2 do 5% raztopina salicilne kisline,2% resorcinol, 5 - 10% alkohola raztopina kamer.
 • Zheleznitsa Hranijo na celice povrhnjice in sebuma, tako zdravljenje demodectic garij treba uporabiti keratolitiki in protivoseboreynoe sredstva. Keratolitične lastnosti imajo: Benzoil peroksid (Baziron, OHU-5, OHU-10, Klerasil-ultre), pripravki retinoidne skupine, Azeloj in salicilne kisline, Resorcinol.
 • S povečanim sušenjem kože se pokaže draženje in luskastost, uporaba vlažilnih krem ​​in gelov. Dobro se je umiril smetana "Klin AK","Avenza preobčutljivost kože,"TELERNS EXTREM".
 • Za regeneracijo (popravilo) poškodovanih površin, uporaba regeneracijske kreme Sicalfate z kompleksom cink-bakra ali "A-Derma Epithelial AN DUO Cream Restorative" s hialuronsko kislino.
 • Za preprečevanje izobraževanja po pustulah atrofičnih brazgotin, uporaba gela "Kontraktubeks". Velja 4 tedne.
 • Stalna vlažnost in tema sta optimalni pogoji za življenje pršic, zato je v času zdravljenja bolje opustiti kozmetiko.
 • Izogibati se je treba čezmernemu ultravijoličnemu sevanju. Povečanje proizvodnje vitamina D pod vplivom NLP vodi k aktiviranju sinteze katetzidinov, ki podpirajo vnetni proces.

Sl. 22. Salicilna kislina in rezorcinol imajo keratolitične in antiseprofne lastnosti.

Sl. 23. Baziron je učinkovit pri zdravljenju vnetnih elementov na koži, ima keratolitične lastnosti. Zdravilo je na voljo v različnih oblikah (gel za čiščenje, tonik, piling, korektivna zdravila), zaradi česar je priročno uporabljati v različnih nastavitvah (doma, pri delu, na potovanjih itd.).

Sklepi

Pri zdravljenju demodectic garij, kot samostojno bolezen, in na podlagi kožnih bolezni, kot so rozacea, akne, perioralni dermatitis in seboroični uporablja le celovit pristop in dolgo patogenetsko terapijo na ozadju osnovno nego kože.

Kljub temu, da parazitske bolezni demodekoz skupno, da se še vedno ni vzpostavljena vzrokov, ki vodijo do aktivacije klopi in razvoj vnetnih dermatoz. Antiparazitsko zdravljenje ni vedno učinkovito in pogosto vodi v razvoj odpornih oblik bolezni.

Demodekoza je zapletena težava. Ne vpliva le na zdravje ljudi, ampak vpliva tudi na njegovo psihoemotično stanje.

Dokazana zdravila za zdravljenje demodektike

Zdravila iz demodikoze: testirana zase

Seznam zdravil iz demodicoze in aken, ki sem jih z enim ali drugim uspehom preizkušal na sebi:

 • Azelaična kislina (Skinoren gel, smetana) - je neučinkovita. To je dražilno in ne pomaga v celoti. Uporablja se v povezavi s sestavo eritromicin + cinkovega acetata (glede na recept dermatologa).
 • Eritromicin + cinkov acetat (Zinerit losion). To le še poslabša.
 • Benzoil peroksid (Baziron, 0,1% adapalen gel, Differin, Effezel (adapalen + benzoil peroksid). Ne pomaga demodekoza neprimerne za zdravljenje odvisnosti od drog.
 • Metronidazol iz demodexa (tablete in gel). Za en mesec zunanje uporabe gel ni pokazal, ni bilo nobenih sprememb. Tablete so delovale bolje, vendar se stanje kože stabilizira le za kratek čas in dolgoročna uporaba metronidazola je kritično kontraindicirana.
 • Klindamicin (antibiotik) - ne deluje, povzroča veliko tveganje za bolezni jeter in želodca.
 • Ultrazvočni losjon (gel) 10 AHA blagovna znamka NeoStrata (glikolna kislina + citronska kislina). Prijeten kozmetični učinek, vendar ga ne moremo imenovati za zdravilo demodex.
 • Žveplo mazilo. Imenovali ali predlagali, naj svoj čas uporabijo v treh dneh. Komaj sem verjel, da bi to v takšni periodičnosti pomagalo, zato se je izkazalo, da ga je opustilo čez šest tednov.
 • Tretinoinova krema, gel. Prvi dve tedni sta imela dober učinek, kasneje pa je izginila.
 • Benzilbenzoat. Po prvi uporabi kožo poškoduje kožo. Neudobje je neznosno, zato sem v tednu odrekel tako drogo iz demodexa.
 • Peroralni kontraceptivi (Diane 35, Janine). Diana deluje čudovito. Toda po nekaj letih uporabe sem imel težave z žilami. Začeli so močno trepetati roke in noge, tako da sem enkrat na uro za trenutek prenehala čutiti moje telo! Kontracepci Jeanine iz kakršnega koli razloga sploh niso pomagali, Yasmin se je izkazal kot učinkovit, čeprav ne kot Diana-35.
 • Demodex Complex (smetana, mleko, šampon in milo). Odlično sredstvo do sedaj uporabljali in se dosledno zadovoljen z mojim pomanjkanjem novih neprijetnih "presenečenja" v obliki papul in pustul (gl. Priložena fotografija je rezultat trenutno v primerjavi z začetnim stanjem). In nič manj pomembno, brez neželenih učinkov, se koža ne posuši, ne lupi. Nelagodje je bilo ugotovljeno šele v prvih dneh kožne demodektične obravnave. En mesec je pol leta, kot na začetku tečaja, nato pa nameravajo ustaviti terapijo.
 • Antibiotik tetraciklin (doksiciklin). Pomaga za nekaj tednov. Na obrazu se je malo počistil, vendar so kmalu na vratu imeli mozolje (ki se prej niso zgodile).
 • Roakkutan. Koža je postala zelo suha in brazgotine so postale opaznejše, pojavili so se podkožni mozolji. Po mojem mnenju je bila ta droga proti demodektičnim in akni bolj ugodna za razvoj bolezni kot pa proti njih.

1 komentar

Nekoliko časa je ozdravil večbarvni lišajev s celiakovo vodo. Temelji na dejstvu, da chieger antiparazitsko sredstvo in micelij prikrajša kot ne parazit !? Mogoče bo pomagalo pri demodikozi? Samo razmišljati o tem, kako vlažiti kožo, ker se bo kaerična voda težko posušila

Demodex in demodekoza.

Prva in najpomembnejša stvar - ne bojte se. Mite Demodex je saprofitik osebe, ki vedno živi na človeški koži. Mikroskopsko bitje Demodex folliculorum, dolg do 400 nm, je predstavnik normalne mikroflore na koži človeka in se nahaja v praktično vsakomur, razen morda novorojenčkov. Klop se začne intenzivno pomnoževati šele, ko je človeško telo v oslabljenem stanju, z znatnim zmanjšanjem splošne ali lokalne kožne imunosti:

Razlogi so lahko:

 • hudi ali dolgotrajni stres
 • obilo fizičnih in psiholoških obremenitev
 • resne težave z prebavnim traktom
 • hormonska odpoved
 • nalezljive hude nalezljive bolezni
 • slabo upravljanje

Naslednji dejavniki prispevajo k patološkemu množenju klopi:

 • nepravilna skrb (kršitev zaščitne kislinske plašče kože, premikanje kože na alkalno stran)
 • povečana proizvodnja sebuma v adolescenci
 • presežek sladkorja in drugih hitrih ogljikovih hidratov v prehrani - sladkarije, hitra hrana.

Prosim vas, zelo vas prosim, ne bojte se in ne gredo v cikluse.
Zdravniki pogosto dajanje dokončne diagnoze demodectic garij in hkrati pojasnjuje problem, povzroči nepopravljivo škodo na psiho najstnik. Groženj beseda "klopi" postane fobije, nočne more, še poslabšuje že pritisnjen stanje duha. Ustvarjen je začarani začaran krog, ko najmočnejši stres deluje depresivno na imuniteto. Namreč oslabljena imuniteta je glavni in glavni vzrok demodektične bolezni.

Druga netočnost v razumevanju problema tako mladostnikov kot mnogih zdravnikov je akne in demodikoza. Povezava, ki je nastala v naših mislih - "demodex mite povzroča akne" - ni prvi nesporni, in drugič bilateralni. Po eni strani obstaja mnenje in raziskovanje

Obstaja začarani krog. Vigor multiplikiranega večplastnega klopa ohranja vnetje, poslabša potek aken.

Zato še enkrat pozornost! Demodex ima za vse nas vse, vsakogar! On živi na koži katere koli osebe, in če ne, bo vedno živel na tvojem, se ga ne moreš znebiti, on mora samo mirno sobivati.

Naša prizadevanja morajo biti usmerjena ne neskončno čiščenje kože in uničenje klopi, ter za krepitev in varstvo, zdravje, odpornost kože in organizma kot celote.

Potem bo Demodex tiknil svoj običajen kraj in se ne bo manifestiral v obliki demodekoze.
Ne gledajte fotografij in videoposnetkov s podobo demodexa, ki je povečana na stotine ali tisočkrat. Namen takšnih člankov in videoposnetkov je, da dvignete lastno oceno ali da vam določeno zdravilo prestrašite do groze. Ne podlegajte. Naj bodo klopi v nočnih morjih avtorjem teh grozljivih zgodb. In bomo še naprej razumeli, kako lahko mirno sobivamo z našim saprofitom Demodex.

Še enkrat, najbolj pomembna stvar - to je ne tako posebnega, da predstavlja nevarnost sebi in drugim, in vsakogar - blizu ali daleč od tebe, CHISTYULYA ali kurba, moški ali ženski, katere koli starosti ali kožni barvi - koli - je Kot tudi mojster za to majhno bitje, imenovano Demodex mite. Samo 400 nm, drobno, prozorno, brezbarvno! Hrani sebum in mrtve celice, s čimer pomaga obnoviti kožo.

Na splošno ne poskušajte uničiti tega prsta, morate ustvariti pogoje, ko ne more napredovati in se počutiti kot mojster na koži.

Za to potrebujete:

normalizirati režim - sprehod na svežem zraku, spanju, našli hobi, biti ustvarjalen, da je, da prenese stres, ki se raztresen od svojih težav na zanimivih in koristnih naukov, komunikacijo s prijatelji, jejte veliko zelenjave, zelenja, sadja, in čim manj sladkega, še posebej sladka, v kombinaciji z maščobo (npr torte, pecivo, sladkarije), da se odstranijo iz svojih življenjskih burgerje, čips, sladkih sode, sokove, industrijske, alkohol, meso, koktajlov za gradnjo maso (imajo zelo visok glikemični indeks).

Sladkor krepi težave s kožo. Praktično za vsako dermatozo, v kateri koli starosti, obstajajo izboljšave v omejevanju ali izključitvi sladkorja iz prehrane.

Naprej - ne uporabljajte za čiščenje kože normalne mila in alkohola. Dobra imuniteta in zaščita sta le v kisli koži, voda in mil, zaradi česar je alkalna. Zato je za pranje bolje uporabiti mehke gele, pene, hidrofilno olje. In potem - potrebno je protonirati kožo z dobrim tonikom ali hidrolitom. Pranje zjutraj in zvečer je dovolj. Popoldne, če je potrebno, lahko še enkrat obrišete kožo s hidrolatno ali ročno krpo za občutljivo kožo. Ne opranite se večkrat na dan, to bo samo še poslabšalo težavo, saj koža ne bo imela časa za obnovitev normalne kisline.

Mastno milo primeren nadzor demodectic garij, ker vsebuje žvepla in drugih škodljivih sestavin do kljukico. Toda po njej potrebujete tudi tonik ali hidrolit. Jaz sem za hidrolite. Rastline za njihovo zaščito pred škodljivci proizvajajo phitoncide, ki v proizvodnem procesu postanejo hidroliti. Torej, skoraj vsi pravi 100% Hydrolat smrtnimi za bakterije, virusi, pršice. Posebej primerna pri demodicosis Hydrolat kot kamilica, immortelle, Artemisia, ožepek, mačja meta limone mete, zelene mete, sivke, lip, ognjiča, Rosa. Hydrolat ni le Vodička in zelo terapevtsko sredstvo, ki nosi delovno silo in imunsko obrambo rastlin. Ph vse Hydrolat nekoliko kislo in Demodex ne prenaša kislem okolju. Bodite pozorni na te mešanice za težavo in poškodovano kožo.

Metode uporabe hidrolitov v rozacei in demodekozi -

Namakanje kože po pranju.

Osvežitev - osvežitev večkrat na dan, če je potrebno, in občutki.

Cool kompresijski losjon na problematičnih mestih.

Cornflower, vrtnice, kamilice se lahko očesne v očeh s srbenjem, nelagodje. To ni redko pri demodikozi.

Možno je, da hidrofilno olje - 30 ml nobeno osnovno olje + 70 ml Hydrolat - za globinsko čiščenje kože in make-up odstranjevalec.

Vse, kar se bo povedalo o negi demodicoze, velja enako za stanje, kot je ROSAZEA, saj so manifestacije in vzroki zelo podobni.

Načini kurativne nege demodikoze in rozacee:

Umirite, odstranite rdečico in draženje

Uporabljajte sredstva proti penjenju

Nega in zdravljenje razdelimo v dve fazi.

Prva faza traja, dokler koža ne draži, z rdečico, srbenjem, pekočo, luskino, razpokami, preobčutljivostjo.

Na tej stopnji je koža predvsem občutljiva in že v deseti - maščobni, porozni, pigmentirani in tako naprej. Zato lahko uporabite le pomirjujoče snovi, s katerimi se koža počuti bolj udobno:

Mehka sredstva za pranje,

mehka sredstva za toniranje,

mehka sredstva, ki zavirajo vnetje,

mehka antiparazitska zdravila.

Brez agresivnih, sitnih sredstev. Št skinorenom, Differin, Baziron, Effezelu, alkoholne in alkoholne losjoni talkers je umyvalkam, toniki, kreme / serum s kislinami pomeni z salicilne kisline. Brez pilinga in grmovja.
Antibiotiki, niti notranji niti zunanji, nimajo učinka na klopi, so popolnoma neuporabni in celo škodljivi, saj zavirajo imuniteto.

Antibiotiki za demodicosis upravičeno samo, če obstaja sekundarna bakterijska infekcija, kot so Staphylococcus. V tem primeru so elementi izpuščaja pustularni, gnojni, kot furunci. Antibakterijska sredstva se bolje uporabljajo zunaj, ne pa navznoter in boljše od tistih, ki imajo kratek potek uporabe. Na primer, na osnovi fudinske kisline ali mupirocina.

Optimalna negovalna nega v tej fazi, katere cilj je pomirjujoče, protirarozno in protivnetno:

Pranje: zvečer uporabljamo mehak gel, še boljšo peno, hidrofilno olje. Lahko uporabite katransko milo, ima anti-celično aktivnost. Ne uporabljajte mila, da bi nanesli kožo, jo morate peni v rokah in nežno masirajte obraz s milnimi rokami. Lahko uporabite tekoče katransko milo. Po tem takoj poškropite kožo s hidrolatom ali tonikom za občutljivo kožo. Zjutraj na splošno lahko naredite z enim tonik-hidrolitom brez pranja z vodo.

Če je čas, je dobro narediti hladno vlažno sušenje stiskanja s hidrolatom ali decoction kamilice, mete, kalandulo. Za takšno stiskanje je mogoče uporabiti močan varjen zeleni čaj. Kako narediti obkladek? Žlindra, povoj, tkanina, bombažne blazinice, mokre, dlani na kožo, ležite do suhega, ponovite 2-3-krat - če je čas.

Po tem uporabite ustrezno zdravljenje in oskrbo. Na primer, posebej oblikovan za ta namen, gel Demothen od proizvajalca profesionalne kozmetike Geltek-Medic. To je polna, samozadostna oskrba za demodektike in rozacee. Vlaži, pomirja kožo, ima protiparazitsko in antibakterijsko delovanje, dobro absorbira. Antimikotični učinek daje žveplu v svoji sestavi. Demothen se lahko uporablja 2-3 krat dnevno, vključno kot osnova za kozmetiko. Uporablja se lahko dolgo in redno. Za nego kože vek z demodikozo uporabite Blefarogel od istega proizvajalca.

Zakaj priporočam poceni ruski Demothen, in ne na primer Hong Kong Demodex Complex, katerega oglaševanje prepleta z internetom? Da, ker ne zaupam dragim sredstvom, katerih sestavo proizvajalcev skrbno skrivajo, ki se nanašajo na poslovne skrivnosti. Patentiran kompleks 22 zdravilnih rastlin, natančneje? - Skrivnost podjetja. Poleg tega, kot se pogosto dogaja z drago kozmetiko, in kot predstavniki proizvajalca pravijo, da je na našem trgu več ponaredkov in ponarejev, kot pravi Demodex Complex. Zato sem za ruski gel Demothen z razumljivo in logično sestavo, ki se lahko dolgo in redno uporablja in kot domače sredstvo ter pri delu kozmetologa.

Zjutraj v sončni sezoni mora biti zaščitni kremo zgornji sloj. Stroga zaščita pred soncem je predpogoj za zmago nad demodikozo.

Demotten, hidrolati, zelišča iz zelišč lahko dolgo in redno uporabljamo, kolikor je potrebno.

Hkrati pa ne pozabite, da je splošno izboljšanje telesa še pomembnejše od pravilne nege kože. Odlično je, če vaši znanci svetujejo dobremu homeopatu, girudoterapevtu, refleksologu ali fitoterapevtu, zdravniku VRT-BRT. Psiholog ali psihoterapevt tudi ne bo prizadel. Takšni zdravniki zdravijo telo kot celoto, ne pa kožo na račun vsega drugega. Zato je učinek bolj prepričljiv in obstojen kot pri mazanju dermatitisa s terapevtskimi mazili.

Če takšnega priporočenega zdravnika ni na voljo, so ti pogoji zelo pomembni, tukaj je pristop.

Zdravilo Wobenzym je treba jemati dolgo in v velikih odmerkih - ne manj kot 3 tablete 3-krat na dan - tri mesece in več + dobri kompleksni probiotiki, tudi v dolgotrajnem režimu. Če želite piti sedanje sedanje morsko bučno olje hladnega stiskanja preveč, je popolnoma dobro, saj pri demodikozi pogosteje pride do težav s sluzničnim gastrointestinalnim traktom. Čajno žličko nekaj minut pred obrokom za dolgo časa. To - in okrevanje sluznice gastrointestinalnega trakta, in bogat vir vitaminov. Ne kupujte olje za pridobivanje kemičnega izvlečka, samo - mehansko. Sestava naj bi bila 100% olja, ki jih je mogoče kupiti v olju, v lekarni redko opazujete, obstaja rastlinsko olje (to je sončnica je verjetno), ne pijte tega! V lekarnah ali supermarketih si oglejte olje iz morske alta, ki proizvaja neposredno stiskanje.

Druga stopnja zdravstvene oskrbe kože v boju proti demodikozi se lahko začne, ko se je sposobna soočiti s hudim vnetjem, draženjem in preobčutljivostjo. To pomeni, da lahko še vedno obstajajo akne, komedoni, lahki piling, a na splošno med njimi koža ni rdeča, ne izpljuna z vodo, ne boli, srbenje in pekoč občutek ni.

Preobčutljivost ni več prednostna naloga. Vbrizgate lahko bolj aktivne izdelke, ki vsebujejo sadne kisline ali retinoide. Najprej še enkrat - največja mehka, npr tonično in lupljenje s 5% laktobionska, nato farmacije Skinoren pomeni ali Professional azelainska, mlečna, laktobionska, jantarna, fitinsko, ferulna, glukonske kisline.

Prvi laktobionski tonik 1-2 krat tedensko.

Potem, čez dan,

in z odlično prenašanjem - in vsak dan (1 ura na dan - ponoči)

Nadalje - 5% laktobionovega pilinga enkrat na teden. (Po pilingu uporabite pomirjujoč, vlažilni gel ali smetano ali naredite masko z enakimi lastnostmi)

Če ima koža vse všeč, potem šele nato začne večerno uporabo sredstev z nizko koncentracijo blagih kislin (tonik, sirotka, smetana, maska).

Od zdaj naprej kisline postanejo naši stalni spremljevalci in najboljši prijatelji. V nekem trenutku začnemo razumeti, povečana občutljivost je izginila, se izravnala, barva kože se je umirila - prednostna težava je postala precej drugačna. Na primer - črne pike ali, recimo, globoke kožice. Zdaj, če je potrebno, lahko aktivne dermatološke droge povežete z aknami in pojdite v bolj koncentrirane in »zle« kisline. V tem primeru lahko kot vlažilno in terapevtsko sredstvo še naprej uporabljate zdravilo Demothen ali ga nadomestite z gelnim zaviralcem aktivnega gela. Dobro se prilega kateri koli stopnji demodekoze in Rosacea kreme za tretma EXPRESS PROTECT z japonsko Sophora iz Medical Collagen 3d.

Preberite članke o problemski koži na tej spletni strani in na spletnem mestu Beauty of CMS, si oglejte videoposnetek na Youtube. Če nekaj ne bo jasno, vprašajte svoja kratka in specifična vprašanja v ustreznih videoposnetkih na Youtube.

In če resnično želite postaviti veliko vprašanj, pokažite svojo fotografijo, prilagodite svojo skrb, potem je to že osebno posvetovanje, ki zahteva veliko svojega časa, potem pa pridi sem.

Gel za zdravljenje aken GALDERMA Effezel - odpoklic

poglejte fotografije in razumeli boste vse)!

Da ne bi vas dolgočasili s dolgimi zgodbami, bom samo rekel, da imam akne že davno, in to ni podregija.. ker je bil v starosti 20, 21 in 22 najvišji vrh! Kar preprosto nisem poskusil in kje se ni uporabil.. Ampak končno sem dobil nekaj modrosti) in v kompleksu vse me je pripeljalo do zdravljenja! Spodaj bom pisal o učinkih in nato o pametnem) želim prebrati)

Prilepim svoje fotografije.

Na levi je avgust 2013 sredi. Kot vidite na obrazu jedrske vojne. Hotel sem jokati. ni hotel zapustiti hiše, ni mogel stati, odšel v KVD in tam so mi napisali efegal. Zame sem oblikoval pravila (bom napisal spodaj) in začel sem se strogo držati 20. avgusta. Fotografija na desni je že sredi novembra. Seveda obraz ni idealen daleč. vendar vse, kar vidite, niso novi mozolji, ampak sledi tistih starih. Od septembra nisem videl novih. ne eno!

1), če imate resno vnetje - problem znotraj. Neki organ je bolan. pojdi k terapevtu in tako naprej.

2) ne obiskujte plačanih kozmetologov. Ja! Ja! koliko sem porabil denar in energijo in koliko sem mu povedal vse različne stvari. predpisal zelo resna zdravila.. in analiziral za tisoče tisoč rubljev. Pojdite na HPC! tam dela ljudi, ki imajo dolgo službo, ne bodo iztisnili denarja od tebe. Najprej se predajte strganju in morda bo demodikaza. V mojem primeru je bilo tako in seksualni problem je odločal prehrana.

3) skrb za kožo. Ne mučite z ducatami krem ​​in pena tipa krelasil, itd.. To je vse preveč! Ko sem to spoznal, je bil zadnji korak v okrevanju.

1) Na kožo ne nanašajte umivalnika ali mila v čisti obliki. Vpopentirajte se v dlani in peni na obrazu! To je pena, ki nežno očisti, ne koncentrat.

2) ne umijte obraza s peno zjutraj, preden gremo ven. Ponoči niste mogli umazati v postelji, vaš zaščitni sloj, ki ga potrebujete čez dan! samo opereš svojo vodo. Predstavljajte si, da zjutraj vstanete in odtrgate to plast, jo obnovite 8 ur. po približno 8 urah pa se vrnete domov in ga spet skrčite. To je začaran krog. Uporablja se tudi za ljudi, ki imajo prsne koščke na prsih, hrbtu in ramenih! nekajkrat na teden uporabite antibakterijsko milo. pogosteje ni potrebno.

3), če sperete ličila! To je zelo pomembno! Pene ne nanašaj naravnost v obraz! je zelo pomembno, da izperite vso umazanijo in da ne poganjate še globlje. Vzemite mleko in nanesite neposredno na obraz, prelijte pol ure in nato odstranite vato. nato sperite s peno iz umivalnika. V idealnem primeru kupite hidrofilno olje ali micelarno vodichku.

4) Ne pozabite na masko. Zelo dobra glina in do 4 kapljice eteričnega olja čajevca. (Hollyland in še veliko drugih dragih podjetij.. da poskusil.. ni nič boljšega od gline) samo ne prekrižite obraza!

5) Ne prosim za nobenega badyah! prej, tudi to, da je dejansko dabbled in deluje! in potem sem se naučil, kako to deluje. se izkaže, da je rastlinski bugger majhen kavelj, ki prebija kožo in uničuje celice. Vsi imamo težave s post-akni. Žal, najboljša stvar s tem je faction laser. Ampak to je vredno narediti, ko je že ozdravljen. In v tem procesu so na primer dobre maske CORA. s sadnimi kislinami.

6) Hvala blotchke mi je predpisano v HPC in stoji 100 rubljev) smrdi peklensko! ampak naredi nekaj čudežev

7) skinoren, basidon, zinerit... nič mi ni pomagalo, razen rosemeta (od njega so mozolji precej manj in stane 140 rubljev) in Effezela! Tukaj je resnično pomagalo (1 cev 1000 rubljev), vendar ne pozabite, da se zelo suši, zato je bil vsak drugi dan razmazan in traja 2,5 meseca. Steklenička ni prikladno!)

Masti, geli in ne le proti parazitu demozode kože

Masti in geli demodikoze se pogosto uporabljajo v dermatološki praksi sami ali v kombinaciji z drugimi metodami zdravljenja. Različna kemična sestava vam omogoča, da izberete zdravilo glede na obliko bolezni in posamezne značilnosti organizma.

Spodbujanje dejavnikov demodektičnega razvoja

Simptomatska demodikaza se pojavi z zmanjšanjem imunosti ali prisotnostjo drugih bolezni v telesu, kar je izjemno pomembno za pravočasno prepoznavanje in zdravljenje.

Zato je treba v boju proti demodikozi dodatno posvetovati s sorodnimi strokovnjaki - gastroenterologom, endokrinologom, ginekologom.

Glavne smeri zdravljenja

Zdravljenje demodektične bolezni mora biti celovito in vključevati:

 • sprememba življenjskega sloga;
 • uravnotežena prehranjevalna prehrana;
 • povečana imuniteta;
 • zdravljenje sočasnih bolezni;
 • uporaba zunanjih in notranjih sredstev.

Zunanja sredstva

Zunanja sredstva za zdravljenje demodikoze imenuje zdravnik, ki se jih zdravi, v vsakem posameznem primeru. Težko je, da se ne izgubi med obiljem sredstev, za to je potreben dober dermatolog.

Effezel

Glavne sestavine gela Effezel sta dve aktivni snovi - adapalen in benzoil peroksid. Adapalen ima podobno retinoidno delovanje, ki se uporablja za zdravljenje aken vulgaris (Acne vulgaris).

Adapalen normalizira procese keratinizacije in ima protivnetni učinek zaradi zaviranja nastanka vnetnih mediatorjev.

Druga komponenta gela je benzoil peroksid. Ima tudi protimikrobni učinek, vendar že na Propionibacterium acnes, ki najpogosteje živi v lasnem mešičku in povzroči večjo tvorbo sebuma. Benzoil peroksid ima piling in keratolitični učinek, kar prispeva tudi k razvoju aken.

 1. Nanašanje zdravila Effegel potrebuje tanek sloj na obrazu in drugih prizadetih področjih telesa 1-krat na dan ponoči. Pred nanašanjem gela je treba očistiti kožo.
 2. Izogibajte se površini okrog oči in sluznic.
 3. Ne uporabljajte zdravila Effezel skupaj z drugimi terapevtskimi geli, ne da bi zdravilo predpisali hkrati.
 4. Med zdravljenjem z zdravilom se je treba izogibati neposredni sončni svetlobi, saj lahko to povzroči rdečino ali draženje. Dolgoročne posledice so lahko pojav pigmentacije.
 5. Kontraindikacija je nosečnost, dojenje in starost do 9 let.
 6. Trajanje zdravljenja se določi posamezno, odvisno od stopnje lezije, in je 1-4 tedne.
na kazalo ↑

Masti in kreme, ki vključujejo metronidazol

Metronidazol se pogosto uporablja za zdravljenje v obliki tablet za oralno uporabo in v obliki mazil ali gelov za zunanjo uporabo. Zelo pogosto zdravniki združujejo te metode v sheme zdravljenja.

Zunanja sredstva z metronidazolom se nanesejo na prej očiščeno kožo 2-krat na dan. Trajanje zdravljenja je 14-15 dni.

Kreme in geli, ki vključujejo metronidazol:

Retinoidi

Retinoidi so strukturni analogi vitamina A. Dokazano je, da so potrebni za normalen potek biokemijskih procesov v koži, kar je pomembno za:

 • normalna diferenciacija kožnih celic;
 • za pravočasno obnovo in piling;
 • hitra regeneracija (predelava);
 • ima protimikrobni učinek na akne.

Retinoidi imajo komedonolitični učinek, to je, da lahko raztapljajo kontaminacijo v pore ("črne pike", komedoni). To prispeva k normalizaciji lojnice in preprečuje nadaljnji razvoj in nastanek komedonov, pa tudi zamašitev pore z osiromašenimi celicami epitelija.

Neželeni učinki retinoidov

Poleg pozitivnega učinka imajo retinoidi številne neželene učinke, katerih pojav je treba upoštevati pred predpisovanjem.

 1. V prvem tednu uporabe retinoidov se prične aktivna obnova epidermičnih celic in obsežna pilinga. Debelina plasti stročnice postane tanjša in koža izgleda mlajša. Toda ta proces spremljajo tudi pordelost, draženje kože, srbenje. Lahko se razvije retinoični dermatitis.
 2. Retinoidi povečujejo občutljivost kože na ultravijolično sevanje, zato morate med zdravljenjem z zdravili, ki vsebujejo vitamin A, uporabiti zaščito pred soncem in se izogibati neposredni sončni svetlobi.
 3. Med zdravljenjem nastanejo hude draženje, sežig in suha koža. Te simptome lahko izravnate z lahkimi vlažilnimi kremami.
 4. "Ta zdravila so med nosečnostjo in dojenjem kontraindicirana. Tudi zunanji dejavniki, ki vsebujejo retinoide, povzročajo negativne učinke na plod. Ženske, ki načrtujejo nosečnost, naj uporabljajo retinoide šele po negativnem testu nosečnosti.

Pravila za uporabo retinoidov:

 • Geli na osnovi retinoidov se uporabljajo enkrat na dan, po možnosti zvečer;
 • trajanje zdravljenja je 1-3 mesece;
 • včasih je treba zdravljenje dodati z zdravili za oralno uporabo.
na kazalo ↑

Masti in geli, ki vsebujejo retinoide

 • Retin-A;
 • Trethionine;
 • Roakkutan (vsebuje izotretionin);
 • Differin;
 • Adaclin;
 • Izotreksin;
 • Clenzite S.

CLEANSITE C v svoji sestavi ima retinoidni derivat in dodatno antibiotik klaritromicin, kar povečuje antibakterijski učinek gela.

Za nanašanje gela mora biti na predhodno očiščeni koži obraza navpično 1-2 krat na dan. Zdravilo Clenzite C se daje v kombinaciji z drugimi zdravili, ki škodljivo vplivajo na samega demodexa.

Roakkutan - retinoid, predstavljen v tabletirani obliki. Prekomerna tvorba epitelijskih celic v lasnem mešičku in lojnicah vodi k dejstvu, da lupine neposredno v kanal in njegovo okluzijo, kar vodi k nastanku komedonov. V primeru pritrditve bakterijske mikroflore se razvijejo pustule.

Roakkutan, kot drugi retinoidi, ima neželene učinke, ki jih je treba upoštevati pri njihovi uporabi.

Priprave na osnovi žvepla

Žveplo ima antiparazitni in protimikrobni učinek, to pomeni, da neposredno vpliva na življenjski cikel demodex-a.

Žveplo se nahaja v naslednjih zdravilnih mazilih:

 • žveplovo salicilno mazilo;
 • Wilkinsonova mazila;
 • Blepharogel 2;
 • veterinarsko mazilo "Yam".

Uporabljajte terapevtska mazila, ki vsebujejo žveplo, 2-3 krat na dan. Trajanje zdravljenja je individualno.

Pred izdelavo načrta zdravljenja je treba upoštevati učinek sušenja žvepla. Med nanašanjem mazilk z žveplom je treba uporabiti vlažilne lahke gele za preprečevanje čezmernega pilinga.

Blepharogel iz demodexa se uporabljajo predvsem pri demodeksiji vek v ljudeh.

Blepharogel 2 vsebuje žveplo in hialuronsko kislino. Žveplo ubije demodex klopi in hialuronska kislina pomaga odstraniti vnetje oči in vlaži roženico.

Na bombažno blazinico je treba nanesti majhno količino gela in očistiti površino zgornje veke, pri čemer je treba posebno pozornost nameniti omejeni rob. Po tem se majhna količina gela nanese na prste s prstom in se na mestu rasti trepalnic tiho obrišemo ob robu zgornje veke.

Ta postopek se izvaja 2-krat na dan. Trajanje zdravljenja je individualno in je odvisno od manifestacij bolezni.

Mnenja o zdravilu Blepharogel so večinoma pozitivna. Zaradi prisotnosti hialuronske kisline se gel uporablja ne le za predvideni namen, temveč tudi za nadzorovanje staranja - nanese se na kožo okoli oči, da se bori proti gubam.

Imunomodulatorji z demodikozo

Razvoj demodekoze je neposredno odvisen od obrambe telesa, zato se pri slabitvi imunosti pojavi demodekoza. Uporaba imunostimulantov aktivira imunske celice, kar povečuje odpornost telesa na tuje mikroorganizme, zato je ta skupina zdravil vključena v zdravljenje demodikoze.

Vsi imunomodulatorji so razdeljeni v naravne in kemične:

 1. Naravni imunomodulatorji so v svežem zelenjavi in ​​sadju - aktivirajo obrambo telesa, kar poveča odpornost na bolezni. To so vitamini in minerali - vitamin A, E, C, B6, B2, nikotinska kislina, kompleksni multivitamini, kalcij, cink in drugi.
 2. Kemijske imunomodulatorje predpisuje le zdravnik, ki je po potrebi. Samodejna uporaba te skupine zdravil je kategorično prepovedana.
na kazalo ↑

Benzil benzoat

Benzil benzoat ima antiparazitni učinek in je aktiven pri zdravljenju češice in demodekoze. Zdravilo prodre v telo telesa in povzroči smrt.

Pravila za uporabo mazila:

 • Za obdelavo kože je potrebno po sprejemu tuša 1-krat na dan, bolje pred sanjami;
 • skrbno obvladujte celotno prizadeto območje kože;
 • ne uporabljajte za otroke, mlajše od 3 let;
 • Ne uporabljajte, če je na koži gnojen izpuščaj.

Aparat Bioptron

Aparat Bioptron Medolight je razvil Zepter za zdravljenje očesnih bolezni. Metoda temelji na obdelavi svetlobnega sevanja, medtem ko je prikrajšana za negativne učinke ultravijoličnega sevanja.

Svetlobni valovi izboljšajo krvni obtok, pospešijo postopke predelave, svetloba, ki jo oddaja naprava, negativno vpliva na življenjsko dobo pršice. Indikacije za uporabo naprave Bioptron Meadowline so demodektični veki in druge vnetne bolezni vek.

Režim zdravljenja zagotavlja vsakodnevno dnevno svetlobno terapijo. Načrt zdravljenja razvija zdravnik.

Encimski pripravki

Drugo zdravilo, ki ga najdete pri zdravniku, je Wobenzym. To je kompleks enzimov (encimov), ki pomagajo pospešiti metabolne procese v telesu.

Zdravilo Wobenzym nima neposrednega učinka na demodex pršico, vendar zdravilo krepi lokalno imuniteto, pospeši presnovo in izboljša pretok krvi v tkivih, kar prispeva k odpravljanju stagnantnih pojavov na koži. Pogosto je predpisano v boju proti hudim demodektičnim oblikam v kompleksni terapiji.

Zdravilo Wobenzym je na voljo v obliki tablet. Uporaba notranjosti pomaga izboljšati metabolne procese po celem telesu.

Elidel Cream

Cream Elidel v svoji sestavi ima protivnetne sestavine. Glavna naloga zdravila je odstraniti vnetje, zmanjšati srbenje in rdečico.

Kremo je predpisano samo pri kompleksnem zdravljenju s kratkimi tečaji in samo po potrebi.

Dodatna priporočila

Zdravljenje bolezni ni omejeno na uporabo zunanjih sredstev. To bi moralo biti celovit kompleks, vključno s spremembami v prehrani, normalizacijo dnevnega režima in povečano imuniteto.

Splošna priporočila, ki jih je treba upoštevati pri zdravljenju demodikoze:

 • v postopku zdravljenja je treba vsakodnevno zamenjati pillowcase z njihovim likanjem, da se prepreči ponovna okužba;
 • omejiti izpostavljenost neposredni sončni svetlobi in popolnoma odpraviti sončne opekline;
 • Med zdravljenjem ne uporabljajte ličil;
 • se redno ukvarjajo z zmerno telesno dejavnostjo, vendar ne dovolijo težkega izčrpnega treninga;
 • uravnotežena prehrana;
 • opusti alkohol in kajenje.

Posnetek je namenjen glavnim metodam zdravljenja demodicoze:

Le skupna prizadevanja zdravnika in bolnika bodo pozitivno vplivala na zdravljenje in ne bodo omogočala ponovitve bolezni.

Sredstva za akne

Akne v laseh