Effezel

Opis je trenutno vklopljen 20.11.2014

 • Latinsko ime: Effezel
 • ATX koda: D10AD53
 • Aktivna sestavina: Adapalen in benzoil peroksid (Adapalen + Benzoyl peroxide)
 • Proizvajalec: GALDERMA (Švica)

Sestava

1 g gela vsebuje 1 mg adapalena, 25 mg benzoil peroksid in pomožne komponente: poloksamer, glicerol, polisorbat, izoheksadekan, simulgel, voda, dokusat natrij, sorbitan oleat, edetat dinatrij.

Oblika izdaje

Učinkovitost se proizvaja v obliki neprozornega gel z rahlo rumenimi niansami v laminiranih plastičnih ceveh. Kapaciteta 2, 15, 30, 45, 60, 90 g. Vsaka cev je pakirana v škatlo iz kartona.

Farmakološko delovanje

Zdravila za zdravljenje jegulje. Komponente zdravila povečujejo medsebojno delovanje.

Adapalen - stabilen derivat naftojske kisline z retinoidnim podobnim učinkom. Aktivna komponenta je izrazita protivnetno delovanje in modulira procese celične keratinizacije in diferenciacije. Načelo delovanja temelji na kombinaciji adapalena in specifičnih jedrnih receptorjev retinoinske kisline. Sodobna medicina kaže, da lahko z lokalnimi učinki adapalen normalizira diferenciacijo celičnih epitelijskih foliklov, kar vodi k zmanjšanju nastanka mikro-obdobonov. Snov in vitro zmanjšuje proces metabolizem arahidonske kisline in vseh vnetnih posrednikov. Tako lahko adapalen zmanjša resnost vnetne sestavine izbruhov aken.

Benzoil peroksid ima protimikrobni učinek in deluje neposredno na folijo z lojnimi lasmi z aknami. Komponenta ima keratolitični, sebostatski in piling učinek. Benzoil omejuje proizvodnjo sebuma, ki ima aktivno vlogo pri nastajanju izbruhov aken.

Farmakodinamika in farmakokinetika

Adapalen nima sistemskega vpliva. Benzoil penetrira slabo skozi kožo in se hitro pretvori v benzojska kislina.

Indikacije za uporabo

Gel Effezel je predpisan za akne, ki mu sledi pustule, comedones in papule.

Kontraindikacije

Pri otrocih, mlajših od 12 let, varnost zdravila ni raziskana. Zdravilo ni predpisano alergijski odzivi in individualna preobčutljivost.

Neželeni učinki

 • kontaktni dermatitis;
 • suha koža;
 • alergijski dermatitis;
 • sončne opekline;
 • srbenje;
 • pekoč občutek.

Zgoraj opisani negativni simptomi izginejo po 7 dneh.

Navodilo za učinkovitost (Metoda in odmerjanje)

Priporočljivo je, da pred spanjem uporabljate mazilo na suhi, čisti koži s tanko plastjo in se izognete stiku s sluznicami in očmi. Občuten terapevtski učinek se zabeleži po 1-4 tednih redne uporabe. V odsotnosti učinka in razvoju izraženih negativnih reakcij je priporočljivo, da gnoj Effuseel priporočamo samostojno. Navodila za uporabo vsebujejo navedbo možnosti dodatne uporabe vlažilcev, ki nimajo komedogenega učinka.

Preveliko odmerjanje

Pri zaužitju se opravi naknadno zdravljenje.

Interakcija

Priporoča se uporaba sušilnih, pilingalnih in dražilnih sredstev za celotno obdobje zdravljenja. Nesprejemljivo sočasno zdravljenje z drugimi retinoidi. Adapalena se ne more absorbirati v sistemski obtok in stopiti v stik z drugimi zdravili.

Pogoji prodaje

Izda se ob predložitvi obrazca na recept.

Pogoji shranjevanja

Omejite strpnost majhnih otrok. Temperaturni režim - do 30 stopinj.

Datum poteka veljavnosti

Odprte cevi je mogoče hraniti največ šest mesecev. Rok uporabnosti zapečatene cevi je 2 leti.

Posebna navodila

Ne nanašajte na kožno spremenjeno kožo. Izogibajte se daljšemu stiku s sluznicami, nosnicami, usti in očmi. Zdravila ni priporočljivo uporabljati ob navzočnosti odrgnin in kosov na koži. Gel vsebuje v svoji sestavi propilenglikol, ki samo po sebi lahko povzroča razdražljiv učinek. Z razvojem alergijskega odziva se zdravilo prekliče.

Priporočljivo je omejiti izpostavljenost ultraviolet in sončna svetloba na koži. Gel lahko razbarvajo barvne tkanine in dlake, kar je pomembno upoštevati pri uporabi zdravila.

Analogi

Analogni gel Effezzel s podobnim učinkom:

V nosečnosti in dojenju

Zanesljive informacije o varnosti benzoil peroksida in adapalena pri ženskah nosečnosti št. Toksični učinek adapalena in benzoila na reproduktivni sistem je bil zabeležen, ko so živali hranile zgoraj navedene sestavine peroralno.

Med nosečnostjo med zdravljenjem z zdravilom Effeel priporočamo neodvisno odpravo gela. Zdravila se lahko uporabljajo Dojenje, preprečevanje neposrednega stika med zdravilom in novorojenčkom.

Mnenja Effezel

Mnenja o gelu Effezel, ki jih najdemo na internetu, so večinoma pozitivne. Udeleženci tematskih forumov poročajo, da se zdravilo aktivno uporablja za akne. Mnenja za Effezel kažejo na visoko učinkovitost zdravila pri zdravljenju izpuščajnih aken in aken pri ljudeh različnih starostnih skupin. Redko kažejo negativne reakcije v obliki draženja in luskastosti.

Cena Effezela, kje kupiti

Cena efhezel gela 30 g v Rusiji je 950 rubljev. Lahko kupite zdravilo v Ukrajini za 460 UAH.

Effezel - navodila za uporabo, analogi, pregledi in oblike sproščanja (gel, mazilo ali smetana za zunanjo uporabo) zdravila za zdravljenje aken ali aken, aken pri odraslih, otrocih in nosečnosti. Sestava

V tem članku lahko preberete navodila za uporabo zdravila Effezel. Predstavljeni so pregledi obiskovalcev spletnega mesta - potrošniki tega zdravila in mnenja zdravnikov specialistov o uporabi zdravila Effezela v svoji praksi. Velika zahteva je, da aktivno dodate svoje povratne informacije o zdravilu: zdravilo je pomagalo ali ni pomagalo znebiti bolezni, pri čemer so opazili zaplete in neželene učinke, ki jih proizvajalec ni navedel v opombi. Analoge Effezela v prisotnosti obstoječih strukturnih analogov. Uporablja se za zdravljenje aken ali aken, aken pri odraslih, otrocih, pa tudi med nosečnostjo in dojenjem. Sestava nehormonskega zdravila.

Effezel - vsebuje v svoji sestavi dve aktivni snovi z različnimi, vendar dopolnilnimi mehanizmi delovanja.

Adapalen je kemično stabilen derivat naftoične kisline z retinoidnim delovanjem. Adapalen deluje patogenetično z akne vulgaris: je močan modulator procesov celične diferenciacije in keratinizacije ter ima tudi protivnetni učinek. Mehanizem delovanja zdravila temelji na vezavi adapalena na specifične jedrske receptorje retinoinske kisline. Trenutni podatki kažejo, da pri lokalnem nanosu adapalen normalizira proces diferenciacije epitelijskih celic foliklov, s čimer se zmanjša nastanek mikrokomedonov. Adapalen zavira kemotaktičnih (smerne) in chemokinetic (naključna) človeških polimorfonuklearnih levkocitov odzive in tudi zavira presnovo arahidonske kisline in tvorbo vnetnih mediatorjev. Po študijah in vitro adapalen tlači dejavnike AP-1 in ekspresijo cestninastih receptorjev-2. Tako lahko rečemo, da se pod vplivom adapalena zmanjša celična vnetna komponenta aken.

Benzoil peroksid ima protimikrobni učinek, zlasti glede na akne propionikbakterije, ki so prisotne v lojnem foliklu las z aknami. Ima piling in keratolitično delovanje. Je sebostatski učinek, ki preprečuje čezmerno proizvodnjo sebuma, ki spremlja akne.

Sestava

Adapalen + benzoil peroksid + ekscipienti.

Farmakokinetika

Farmakokinetične lastnosti zdravila Effezzel so podobne farmakokinetiki zdravila Differin (adapalene) 0,1% gela za zunanjo uporabo. Penetracija benzoil peroksida skozi kožo je nizka. Popolnoma se pretvori v benzojsko kislino, ki se hitro odstrani iz telesa.

Indikacije

 • lokalno zdravljenje aken s komedoni (akne ali akne), papule in pustule.

Oblike sproščanja

Gel za zunanjo uporabo (včasih zmotno imenovan mazilo ali smetana).

Navodila za uporabo in kako jih uporabiti

Tanko folijo s prsti na celotno prizadeto površino 1 uro na dan zvečer na čisto in suho kožo preprečite stik z očmi in sluznimi ustnicami.

Terapevtski učinek se pojavi po 1-4 tednih zdravljenja. Trajanje zdravljenja mora določiti zdravnik na podlagi kliničnega stanja bolnika.

Se znaki draženja komedoni priporočena uporaba pomeni z vlažilnim učinkom, lahko zmanjšamo število zahtevkov (npr vsak drugi dan), zdravljenje lahko začasno odloži do izginotja draženja ali popolnoma odpove.

Neželeni učinek

 • suha koža;
 • razdražljiv kontaktni dermatitis;
 • izgorevanje in draženje kože;
 • srbenje;
 • sončne opekline;
 • alergijski kontaktni dermatitis.

V primeru kožo intenzivnost draženja običajno blago ali zmerno, s simptomi lokalne tolerance (rdečica, suha koža, luščenje, in kurjenje), ki dosežejo vrhunec v prvem tednu zdravljenja, nato pa spontano gredo.

Kontraindikacije

 • preobčutljivost ali alergične reakcije na učinkovine ali katero koli sestavino zdravila.

Uporaba v nosečnosti in dojenju

Podatkov o lokalni uporabi zdravila Effexel pri nosečnicah ni dovolj. Vendar pa več razpoložljivih podatkov, zbranih pri bolnikih, ki so prejeli zdravilo v zgodnjih fazah nosečnosti, ne kažejo nobenega negativnega učinka.

Študije o kombinaciji adapalena in benzoil peroksida na živalih, v katerih je bilo zdravilo krmljeno z živalmi peroralno, so pokazale toksične učinke na reproduktivni sistem pri visoki izpostavljenosti sistema.

Zaradi omejitev razpoložljivih podatkov in zaradi možne šibke penetracije adapalena skozi kožo zdravila Effezzel ne smete uporabljati med nosečnostjo. V primeru nosečnosti je treba zdravljenje prekiniti.

Preiskave penetracije zdravila v mleko živali ali ljudi po ephemezelu niso bile uporabljene. Ker je sistemska izpostavljenost zdravila Effexel pri doječih ženskah zanemarljiva, ni pričakovati nobenega vpliva na dojenčke.

Zdravilo Effezel se lahko uporablja med dojenjem. Izogibajte se stiku novorojenčka z zdravilom, pri čemer uporabite zdravilo dojke, kadar ga uporabljate med dojenjem.

Uporaba pri otrocih

Varnost in učinkovitost zdravila še niso raziskali pri otrocih, mlajših od 12 let.

Posebna navodila

Gel Effegel ne nanašajte na poškodbe, ki so posledica poškodb (kosi ali obrabe) ali ekzematično spremenjene kože.

Izogibajte se stiku z očmi, usti, nosnicami in drugimi sluznicami. V primeru stika z očmi takoj sperite s toplo vodo.

Pripravek vsebuje propilenglikol (E1520), ki lahko povzroči draženje kože. Če je sum učinkovitejše na katerokoli sestavino zdravila, morate zdravilo Effexel prekiniti.

Ne vsebuje hormonov in hormonov podobnih snovi.

Preprečiti bi bilo treba prekomerno izpostavljenost sončni svetlobi ali UV-žarku.

Izogibajte se stiku z vsemi barvnimi materiali (vključno z lasmi in barvanimi tkaninami), saj lahko to povzroči razbarvanje ali razbarvanje.

Medsebojno delovanje z zdravili

Študij o medsebojnem delovanju z drugimi zdravili ni bilo.

Na podlagi izkušenj z uporabo adapalena in benzoil peroksida interakcije z drugimi zdravili niso bile ugotovljene.

Vendar ne uporabljajte drugih retinoidov ali benzoil peroksida ali zdravil s podobnim mehanizmom delovanja. Pri uporabi kozmetičnih izdelkov hkrati je treba paziti na učinke pilinga, draženja ali sušenja zaradi morebitnega dodatnega dražilnega učinka.

Absorpcija adapalena skozi kožo je nizka, zato razvoj interakcij s sistemskimi zdravili ni verjeten.

Penetracija benzoil peroksida skozi kožo je nizka, se popolnoma presnovi v benzojsko kislino, ki se hitro odstrani iz telesa. V zvezi s tem ni verjeten razvoj interakcije benzojske kisline s sistemskimi zdravili.

Analogi zdravila Effezel

Effehzel nima strukturnih analogov za zdravilno učinkovino. Zdravilo vsebuje edinstveno kombinacijo aktivnih sestavin.

Analogi o kurativnem učinku (zdravila za zdravljenje aken ali aken):

 • Adaclin;
 • Adapalen;
 • Adolen;
 • Aquazan;
 • Acnekutan;
 • Androkur;
 • Arthromax;
 • Basiron AC;
 • Bassado;
 • Bellune 35;
 • Betaspan Depot;
 • Betula čar;
 • Betusil;
 • Bonade;
 • Wilprafen;
 • Wilprafen solvate;
 • Delex Acne gel iz aken;
 • Deleks Losjon za čiščenje aken;
 • Desquam;
 • Jess;
 • Jess Plus;
 • Diane 35;
 • Dimefosfon;
 • Differin;
 • Doxal;
 • Doxycycline;
 • Dr. Theiss Acne krema za akne;
 • Dr. Theiss Acne losjon za akne;
 • Kvasno pivo;
 • Genetten;
 • Ogledalo;
 • Zinerit;
 • Zitrolid forte;
 • Clenzite;
 • Cilinder C;
 • Radoveden;
 • Kutis compositum;
 • Leia;
 • Čiščenje Puree;
 • Metronidazol;
 • Microfolline;
 • Monoklin;
 • Piolizin;
 • Proderm;
 • Retinoično mazilo;
 • Roakkutan;
 • Rosamet;
 • Roksitromicin;
 • Silhouettes;
 • Skinoren;
 • Streptonitol;
 • Sudokrem;
 • Chloe;
 • Zinkalna;
 • Cytale;
 • Eplan;
 • Erica 35;
 • Unidox Solutab;
 • Yarina;
 • Yarina Plus.

Uporablja se za zdravljenje bolezni: Akne, akne, akne

Effegel gel - podrobna navodila, pregledi strank, analogi

Gel Effegel je priprava švicarskega izvora. Namenjen je zdravljenju aken različnega izvora. Ima izrazit protivnetni in antibakterijski učinek. Vpliva na metabolične procese v celicah, spodbuja regeneracijo kože po izginotju aken. Zdravilne učinkovine so adapalen in benzoil peroksid. Adapalen odpravi vnetje, benzoil peroksid dezinficira prizadeta območja kože. Izdelek olajša akne, preprečuje njihovo ponovno pojavljanje. Regulira proizvodnjo sebuma, izravnava površino in ton.
[ads-pc-1] [oglasi-mob-1]

Izdaja zdravila in delovanje zdravila

Effezel sprosti v obliki gela prozorne konsistence. Namenjen je vsem vrstam kože. Izdelek je pakiran v plastično cevko s prostornino od 2 do 90 g. Effexel ne deluje sistemsko. Učinek je omejen na lokalno uporabo. Praktično ne prodre v kri. Majhen del do 4% hitro pretvori v kislino in se izloča z žolčem.

Navedba za uporabo je akna s prisotnostjo papul, pustul, komedonov. Priporočena zdravila za uporabo v mladosti od 12 let. Dejavnost zdravila na otrokovem organizmu ni bila raziskana.

Kontraindikacije in neželeni učinki

Gel Effegel deluje samo na površini kože, zato ni nobenih kontraindikacij. Razlog za prenehanje zdravljenja je alergijska reakcija zaradi posamezne nestrpnosti na sestavine zdravila. To že od samega začetka predvidevamo, na splošno je težko. Da bi se izognili močnim draženjem kože, je treba v prvih nekaj dneh uporabiti tanko plast zdravila v majhni količini. Možen odziv kože:

V enem tednu neželeni učinki izginejo sami. Ni razloga za prenehanje zdravljenja. To je naravna prilagoditev kože. Če se to ne zgodi, je prišlo do alergijske reakcije na Effezel. O tem je treba o tem obvestiti zdravnika in se posvetovati. Strokovnjak bo zmanjšal intenzivnost uporabe, znesek ali nadomestil zdravilo s podobnim.

Uporaba gela Effegel med nosečnostjo in dojenjem ni priporočljiva. Uporabljajte s previdno previdnostjo pri ekcemu, seboreji.

Navodilo za uporabo gela Effegel

Zdravilo za akne in akne izbruhe čiščenje kože enkrat na dan v majhnih količinah. Priporočljivo je, da to naredite nekaj ur pred spanjem. Izdelek dobro absorbira, ne pušča sledi, brez občutka maske. Ni tveganja za preveliko odmerjanje. Uporabite zdravilo v tankem sloju. Aktiviranje gela Effegel se začne takoj, vendar bo učinek postal viden po 1-4 tednih. Odvisno od števila mozoljev in stopnje bolezni. Trajanje zdravljenja določi zdravnik. Ponavadi ne več kot 6 mesecev neprekinjene uporabe.

Koristni nasveti za učinkovito uporabo

 1. Med zdravljenjem gela Effegel ne moremo uporabiti drugih sredstev podobnega delovanja. To velja samo za zunanjo uporabo. Zdravilo lahko vzamete za akne. Ker Effezzel ne prodre v kri, ne more vplivati ​​na učinkovitost zdravila. Če imate občutek suhosti in tesnjenja kože, lahko obraz z dodatnim kremo za vlažilno kremo zdravite. Čez dan se sperite z vodo pri sobni temperaturi. Uporaba vroče in hladne vode ni dobrodošla. Potresemo s termalno vodo.
 2. Pri uporabi gela se izogibajte površini okoli oči, ust, nosu. Zaželeno je, da se nanašajo na problematična področja, kjer obstajajo mozolji. Zavrzi čas uporabe zdravila iz ličila. Izogibajte se neposredni sončni svetlobi. Effegel gel ne deluje s kisikom in se ne boji svetlobe. Toda sonce lahko poškoduje kožo z opeklino. To bo otežilo razmere in bo postalo osnova za podaljšanje zdravljenja.
 3. Zelo je prepovedano uporabljati gel, če ima koža odrgnine, praske, poškodbe. Ne morete iztisniti mozoljev.
 4. Preglejte vse vaše ličenje. Mogoče ga bom moral spremeniti. Uporaba naravne kozmetike je dovoljena. Praški, krema za glasovno frekvenco, dokazni bralnik - vse, da se odloži. Tudi navadna kozmetika za čiščenje pore lahko povzroči zamašitev. Nato bo prišlo do aken. Effezel bo delal na čiščenju pore. Njeno delovanje bo usmerjeno v zmanjšanje števila napak in izboljšanje metabolizma v epidermalnih celicah.

Analogije

Effegel gel na ruskem trgu za približno 1 leto. Pred tem so bila na osnovi adapalena uporabljena druga sredstva. V bistvu je Differin in Baziron kot. Koža je bila obdelana hkrati. Prvič, uporabili smo eno drogo, nato pa še eno. Komponente teh zdravil se medsebojno dopolnjujejo. Vendar je učinek moral počakati 1 mesec. Gel Effegel je združil ta dva zdravila v enem. Izboljšana formula zdravila je omogočila hitro prodiranje komponent v kožo in začetek terapevtskega učinka. Rezultat zdravila Effezzel se po 1 tednu neprekinjene uporabe opazi. Toda popolno čiščenje aken se bo zgodilo kasneje - po 3-4 mesecih.

Farmacija ne stoji mirno. Izdajajo tudi nova zdravila, ki so podobna glede na sestavo in delovanje gela Effegel.

Gela Effehzel ni potrebno nadomestiti z drugim pripravkom neodvisno. Vse mora biti dogovorjeno z zdravnikom. O stanju se lahko pogovorite vnaprej, če zdravilo ni v lekarni. Sestava je lahko enaka, vendar bo specifičnost ukrepa drugačna. V skladu s tem se učinek ne bo zgodil v času, ki ga je zdravnik napovedal.

Cena zdravila

Gel Effegel lahko kupite v lekarni in naročite na spletu. Izdano brez zdravniškega recepta. Ampak zdravljenje je priporočljivo začeti po posvetovanju z dermatologom ali kozmetologom. Vsaj za določitev dolžine tečaja. Najpogostejša različica gela je cev z zmogljivostjo 30 g. Njena cena je v povprečju 950 rubljev. Ta količina zdravila Effexel zadostuje za 2 meseca zdravljenja.

Učinkovitost zdravila lahko kupcem sami pove. Navsezadnje, da ne rečem proizvajalca, bo zadnja točka dala kupca.

Mnenja o učinkovitosti zdravila za akne

"Effegel gel mi je bil všeč. Nisem imel težav z uporabo. Mislim, da je to mogoče za samostojno uporabo. Če zdravilo predpisuje specialist, lahko pove nekaj več skrivnosti. Na primer, med uporabo izdelka sem uporabil vlažilno kremo z vsebnostjo morskih alg. Krema mora biti nekomedogena. Čez dan je sprla obraz s termalno vodo. Vse je bilo super. Koža je olupljena šele prvi teden. Tečaj je potekal po 3 mesecih. Bilo je poleti. Poskušal sem ne izpostavljati svojega obraza do sonca. Nosil sem temne očala in klobuk s polj. In tudi zdravilo kožo s sončnim zaslonom. V nasprotnem primeru bi bilo treba znebiti aken, nato pa iz pigmentnih madežev na koži. Učinek gela je v celoti izpolnjen. Akcija preveč! "

"Problem akne je spremljal, odkar sem bil star 11 let. Stalna prehrana, zavrnitev priljubljenih jedi. Zdaj mi je 18, koža izgleda ali se pojavlja na vseh 30. Vidim, da so kline pene, konstantna maščoba sijaj. Kozmetolog je svetoval, da se odreže kozmetike. Zmanjšajte učinek od zunaj. Odstranite vse geli, čistila obraza. Na noč je imenovala Effezel in Skinoren zjutraj. Po tej shemi se zdravim 1 teden. Na koži skoraj ni bilo bolečih madežev. Ni novih mozoljev. Od komedonov naj bi bil rezultat 7 tednov, nato pa se bodo očistile pore. Upam, upam! Medtem ko je droga srečna! "

"Gel Effegel je odlična priprava. Shranila me je od vnetij aken, aken, komedonov. Koža je postala gladka in enakomerna. Ton zvišan. Tudi stare sledi mozoljev izginile. Tako je bilo skoraj šest mesecev. Nato se je akcija končala, začeli so se pojavljati še večji možgani. Zaključek Jaz sem to storil, Effezel deluje, dokler ga uporabljate. Če je problem zgolj v koži in zamašen pore, ga reši. Če globlje - ne. Razlogi za gel se ne odpravijo. Čeprav koža ni bila tako mastna kot včasih! "

"Imam problemno kožo, veliko sem se potrudil od aken. Nekaj ​​je primerjati. Gel Effegel je edino zdravilo, ki sem ga imela rada. Kaj se imenujejo neželeni učinki, to je samo reakcija na začetek zdravljenja. Potrebno je počakati teden dni. Drog deluje postopoma in zelo previdno. Koža Effezel ne prizadene agresivnega vpliva. Uporaba ni težavna. Enostavna uporaba in hitro absorbiranje. Nisem opazil nobenih pomanjkljivosti. Cena ustreza kakovosti! Za ozdravitev gela traja približno 6 mesecev. Ne moremo popraviti situacije za mesec. Učinek gela se čuti takoj. Občasno morate uporabljati grmišča. "

Effegel gel je zdravilo z novo formulo, ki doseže učinek ne s hitrostjo, temveč z vztrajnostjo. Zdravi se postopoma, kot da koži omogoča, da postane bolj zdravo, čisto in se ozdravi.

Gel Effezel: navodila za uporabo in pregledi

Gel Effegel - eno najsodobnejših zdravil za boj proti neprijetnim manifestacijam na koži. Njegova edinstvenost in univerzalnost leži v dejstvu, da je sestavljen iz dveh glavnih sestavin: benzoil peroksida in adapalena. Znani so po njihovi učinkovitosti in dejavnosti.

In ne zaman! Navsezadnje na koži sodobne osebe pogosto vplivajo različni dejavniki, ki lahko povzročijo nastanek sprememb. Najbolj neprijetne in nepričakovane so akne in akne. Pogosto se pojavijo v najbolj neprimernem trenutku. Zato moramo iskati sredstva, ki bi se hitro in učinkovito znebili takšnih manifestacij.

Sestava

Zaradi sestavin gela Effegel se lahko uporablja dolgo časa.

 • Glavne komponente:
  • Adapalen - 1 mg (v 1 g). Modulator je retinoidno sredstvo. Sodeluje pri razvoju aken, keratinizacije in diferenciacijo celic. Uporablja se le za lokalne učinke na mestu uporabe. Komponenta je sposobna ubiti vse bakterije na koži, odstraniti keratinizacijo, normalizirati izločanje maščobe, kar pomaga zmanjšati količino aken in aken. Komponenta ni nevarna za uporabo v humani medicini;
  • Benzoil peroksid - 25 mg (na 1 g) - spojina organskih snovi, ki vključuje peroksidne skupine in skupine brez žuželk. Ima protimikrobne lastnosti, zaradi česar se aktivno uporablja in uporablja kot sestavina v gelu Effegel. Spodbuja upočasnitev in uničenje lojnic. Benzoil peroksid se praktično ne absorbira v tkiva in krv in ga hitro izlijejo iz telesa skozi ledvice.
 • Dodatne komponente:
  • kopolimer akrilamida;
  • polisorbat;
  • prečiščena voda
  • sorbitan oleat,;
  • izoheksadekan,
  • dinatrijev edetat,
  • propilenglikol,
  • poloksamer.

Značilnosti obrazca za sprostitev

Izdelek je prejel številne pozitivne ocene, tako pri dermatologih kot pri bolnikih. Vsi zahvaljujoč obema prevelikim osnovnim komponentam gela Effehzel.

Effezzel se prodaja le v obliki gela, se uporablja zunaj. Gel Effezel rumenkasto ali belo barvo. Izpušča se v ceveh po 2,15, 30, 45, 60, 90 g. V lekarnah so pogostejše cevi 30 g.

Načela ukrepanja

Adapalen pomaga zmanjšati ali odpraviti vnetje aken.

Aktivne antimikrobne lastnosti ima drugo glavno komponento - benzoil peroksid, zlasti zoper mikroorganizme, ki povzročijo razvoj aken. Večina od njih se nahajajo v lojnic las.

Z vstopom v zgornje plasti kože pospešuje piling keratiniranih delcev. To prav tako normalizira izločanje podkožne maščobe, katere povečana vsebnost je glavni vzrok za pojav kožnih težav.

Snov tudi prispeva k aktivnemu čiščenju las in kože zaradi zamašitve pore z aknami.

Indikacije za uporabo

Effehzel se uporablja v dermatološki praksi kot pomožno ali glavno (samo) sredstvo kompleksne terapije z zdravili:

 • Z aknami. To kaže aktivnost na vseh vrstah aken (notranjih in zunanjih vrstah, z belimi in črnimi pikami);
 • Z mozolji. Gel Effezel posebej aktivna pri klasični mozolji (pustule) - lahko v okviru svojih gnoj in papule - mala vnetih izboklin na koži, ki ni napolnjena z gnoj.

Shema uporabe

Gel Effegel se uporablja zunaj. Nanos se izvaja s prstom na celotnem prizadetem območju s samo tanko plastjo. V bistvu se uporablja enkrat na dan, zvečer. Koža mora biti nujno čista in suha. Preprečiti stik s sluznicami ali očmi.

Učinek zdravljenja lahko opazimo po 7-25 dneh. Trajanje zdravljenja je odvisno od začetnih simptomov in je indiciran s strani zdravnika. Zdravniki ne svetujejo, da ga uporabljajo brez odmori več kot šest mesecev.

Uporaba v nosečnosti in dojenju

Med nosečnostjo, dojka sta mati in otrok še posebej ranljiva. Zato morate z veliko skrbjo izbrati zdravila.

Študije o reakciji nosečnice na gel Effegel ali njene sestavine niso bile izvedene. Ni potrjenih podatkov. Zdravniki govorijo samo o rezultatu odvzema drog s strani več pacientov, ki so bili v zgodnjih fazah nosečnosti. Noben od njih ni imel neželenih dogodkov.

Zapišejo se rezultati študij na živalih. Uporabili smo kompleks glavnih sestavin gela - benzoila in adapalena. Uporabili so zdravilo oralno. Zabeležili so učinek toksinov na reproduktivni sistem.

Zaradi dejstva, da ni dokazanih podatkov o varnosti zdravila Effegel za telo nosečnic, ni priporočljivo, da se jih uporablja za zdravljenje v zgodnjih fazah nosečnosti.

Študije pri ljudeh ali živalih o prodiranju smetane v mleko v času hranjenja niso bile izvedene. V primerih, ko so ženske uporabljale gel Effenzel, so bile prostovoljne. Kot rezultat, vloga ni vplivala na kakovost materinega mleka. Zdravilo Effehzel je bilo dovoljeno med dojenjem.

Uporaba v otroštvu

Rezultati uporabe gela Effezel pri otrocih, mlajših od 12 let, ne. Zato zdravnikom ne priporočamo, da jih uporabljajo za otroke do določene starosti.

Kontraindikacije

Seznam omejitev uporabe je obvezen za študij Pred uporabo gela Effezel:

 • Bodite pozorni na večkratno uporabo, če opazite neželene učinke med prvo uporabo;
 • Prepovedano je uporabljati otroke, mlajše od 12 let;
 • Bodite previdni pri nosečnicah in doječih materah;
 • Ob prisotnosti preobčutljivosti ali alergijskih reakcij na eno od sestavin gela.

Neželeni učinki

V redkih primerih lahko po uporabi gela Effezel pride do neželenih učinkov:

 • Edem vek;
 • Občutek zožitve v dihalnih poteh, prsih;
 • Suha podkožna tkiva ali koža, dermatitis, draženje kože, luščenje kože, pordelost kože;
 • Zelo redko: srbenje, opekline;
 • Alergijske manifestacije, pljučnost nekaterih delov obraza, občutki šivanja na mestu nanašanja gela.

Po spremljanju bolnikov so navedeni indikatorji.

V bistvu se manifestacije pojavijo v prvem tednu uporabe gela Effegel. Hitro lahko izginejo, orodje pa ne preneha uporabljati. Če simptomi ne izginejo ali se stanje poslabša, je treba gel zavreči in se posvetovati z zdravnikom. Lahko spremeni odmerek (metodo) aplikacije ali izbere podobno sredstvo.

Posebna navodila

Značilnosti uporabe in shranjevanja gela Effezel:

 • Gel Effegel se ne uporabljana kožnih področjih, ki so travmatizirana - na kosih, pašnikih, ekcemih;
 • Ne pustite, da pride v oči, usta, nosnice in druge sluznice. Če pride do vstopa, takoj sperite z veliko vode pri sobni temperaturi;
 • Če po uporabipojavila so se pomembna prizadeta območja kože, opustite zdravilo;
 • Izogibajte se izpostavljenostina cev z gelom ali na notranjih delih, na katerih se nanaša gel, direktna sončna svetloba ali UV. Med terapijo uporabite zaščito pred soncem;
 • Neželeni stikgel z obarvano kožo (lasje, tkiva). To lahko povzroči njihovo razbarvanje;
 • Zdravilo ni prizadetoza vožnjo ali delo z opremo, ki zahteva večjo pozornost;
 • Ne vzemite vzporednodve enaki zdravili za zdravljenje problematične kože. Med zdravljenjem se pere samo z vodo pri sobni temperaturi, dovoljena je uporaba vlažilne kreme.

Preveliko odmerjanje

Podatki o znanosti o prevelikem odmerjanju gela niso navedeni - študije niso bile izvedene. Zaradi dejstva, da se zdravilo Effezel nanese samo enkrat dnevno na kožo, je preveliko odmerjanje nemogoče (če upoštevamo vsa priporočila navodil).

Če obstaja gel za požiranje, se zdravljenje izvaja za odpravo simptomov.

Medsebojno delovanje z zdravili

Posebne študije, ki kažejo na interakcijo z gelom Effegel in drugimi farmacevtskimi učinkovinami, niso bile izvedene.

Posebni primeri interakcij med glavnimi sestavinami zdravila Effegel in drugimi zdravili niso bili odkriti.

Ne uporabljajte kozmetologije ob pojavu neželenih učinkov. Lahko povzroči poslabšanje razmer.

Benzoil in adapalen imajo nizek nivo penetracije kože.

Pogoji in rok uporabnosti

V lekarnah je izdelek mogoče kupiti brez recepta. Sobne temperature ne shranjujte nad + 30 ° C. Do kraja, kjer je gel shranjen, ne sme biti sprejema otrok ali živali.

Od datuma izdelave se gel Effegel ne skladišči več kot 2 leti, od datuma odpiranja cevi - ne več kot 180 dni. Po poteku roka uporabnosti gela je prepovedano uporabljati.

Cena

Najbolj priljubljena med potrošniki je 30 gr. Tuba. V lekarnah v Rusiji je mogoče kupiti po ceni od 1050 do 1350 rubljev.

Ukrajinski lekarne, ki jih ponujajo za 600-630 UAH.

Analogi

Gel Effegel je zelo učinkovito zdravilo, vendar mnogi odvračajo od uporabe.

Zato bolniki skušajo najti cenejše cene, vendar z enakimi lastnostmi:

 • Gel Clenzite. Ponuja se v lekarnah od 575 rubljev. Država izvora - Indija. Glavna aktivna sestavina je adapalen. Označena je za akne. V katerem koli trimesečju nosečnosti in med dojenjem ne smete uporabljati. Primeri prevelikega odmerjanja in neželeni učinki so zelo redki. Po uporabi izdelka je najbolje, da se izognete izpostavljenosti sončni svetlobi na koži. Ne uporabljajte Clenzita hkrati s kozmetologijo, ki ima učinek sušenja;
 • Krem Adaklin. Izdaja se v lekarnah po ceni 470 rubljev. Glavna zdravilna učinkovina je adapalen. Predpisano je za akne in druge kožne bolezni. Ne uporabljajte pri nosečnicah in doječih otrocih, otrocih, mlajših od 12 let. Uporabljajte samo dobro očiščeno kožo. Rezultat je mogoče doseči po 3 tednih uporabe. Na koncu se lahko znebite pojava poškodovane kože šele po 80-90 dneh;
 • Krem Differin. Eden najcenejših analogov, ki ga lahko kupite od 240 rubljev. Glavna sestavina je adapalen. Nova generacija zdravila za odpravo aken. Ne uporabljajte pri nosečnicah in doječih ženskah. Prvi rezultati so vidni čez mesec. Nanesite tanko plast. Med nanosom ne poškodujte kože;
 • Arbom. Proizvedeno v tabletah. Predpisano je za zdravljenje aken, kar je posledica povečanega izločanja maščobe v koži. Je tudi učinkovit za seborejo in dermatitis. Sestava vključuje kompleks vitaminov in mineralov, ki so dodatna terapija. Pred začetkom zdravljenja se posvetujte z zdravnikom. Ne uporabljajte zdravila v primeru nestrpnosti telesa ene od sestavin zdravila;
 • Bezugrey. Spodbuja hitrejše izterjavo epitelijskih celic. Predpisana je za zdravljenje aken vulgaris odraslih in otrok od 12 let. Prvi rezultati so vidni po 25-30 dnevih uporabe. Ne uporabljajte pri nosečnicah, doječih materah, otrocih, mlajših od 12 let. Ne uporabljajte za terapijo v primeru nestrpnosti v telesu glavnih aktivnih sestavin. Ne prekoračite temperature skladiščenja + 25 ° C. Bolnike je treba pripraviti na morebitno poslabšanje kože za 1-3 tedne uporabe. Po tem se stanje znatno izboljša. To velja za normalno.

Ali obstajajo poceni analogi za efegelni gel?

Effegel gel je odlično sredstvo za akne vseh vrst, vendar ni edini tovrstne vrste. Njena cena je okoli 900 rubljev ali 400 UAH.

Njegova struktura vključuje adapalen (diferin) in kupi zdravilo DIFFERENE in stane veliko manj Effegel gel.

Poleg Differina se naslednja zdravila odlično spopadajo z aknami: ANALOGE GLAVNIH UČINKOV:

METROGIL GEL (200 rubljev ali 90 grivna).

FINEER (400 rubljev ali 180 grivna).

CLENZITE (500 rubljev ali 220 grivna).

Tetraciklinsko mazilo (100 rubljev ali 45 grivna).

ACNE BP 5 (300 rubljev ali 130 grivna).

Azelik gel (300 rubljev ali 130 gramov).

AZOGEL (225 rubljev ali 100 grivna).

CLEARANCE (250 rubljev ali 105 grivna).

Cene tukaj so približne. V različnih mestih in celo državah so nekoliko drugačne, vendar na splošno vidite razliko.

Podrobna navodila za uporabo Effegel gel

Gel Effegel je zdravilo, namenjeno zdravljenju aken, aken in aken. Pozitiven rezultat je dosežen zaradi dveh aktivnih komponent, ki so del tega proizvoda - benzoil peroksida in adapalena. Zaradi teh snovi je najboljši rezultat dosežen pri zdravljenju. Dopolnjujejo ukrepe drug drugega, zagotavljajo trajni učinek. Potek terapije je odvisen od resnosti bolezni in je približno 1 do 4 tedne.

Gel Effegel je na voljo v obliki neprozornega belega ali svetlo rumenega gela za zunanjo uporabo (včasih zmotno imenovan mazilo). Izdelek je pakiran v 30 ml plastične cevi.

Sestava zdravila vključuje dve aktivni snovi:

 • benzoil peroksid 2,5% - ima protimikrobni učinek, zlasti na bakterije, ki povzročajo vnetje v kanalih lojnih žlez. Ta komponenta ima tudi sebostatski učinek, tj. Proizvodnja subkutane maščobe se zmanjša. Zaradi učinka pilinga se pospešuje proces regeneracije povrhnjice in odstranitev mrtvih delcev, kar pozitivno vpliva na čiščenje lojnih kanalov;
 • Adapalen 0,1% je derivat naftoične kisline z enakim učinkom kot retinoidi. Ta komponenta ima močan protivnetni in stimulativni učinek na postopek keratinizacije.

Gel Effegel se lahko uporablja kot preventiva proti aknam. Če je zdravljenje potrebno, se pozitivni učinek pokaže po 2 tednih neprekinjene uporabe.

Pomožne komponente so:

 • prečiščena voda;
 • Glicerol;
 • želirno sredstvo;
 • Poloksamer-124 za absorpcijo spojin v povrhnjico;
 • propilenglikol;
 • emolijent izoheksadekan za zadrževanje vlage v koži;
 • polisorbat 80.

Adapalen ima več lastnosti:

 1. 1. Uravnava proces keratinizacije in sloschivaniya mrtvih delcev kože.
 2. 2. Normalizacija izločanja izločkov iz lojnic, ki zmanjšuje vsebnost maščobe v koži.
 3. 3. veliko olajša vnetje.
 4. 4. Zavira proces staranja in preprečuje izgubo vlage s kože.

Adapalen tako mehansko uniči podlago za nastanek novih aken in aken.

Benzoil peroksid je organska spojina, ki izloča bakterije, ki povzročajo vnetni proces. Po 7 dneh po začetku zdravljenja se na zdravljenem območju uniči do 94% patogenih mikroorganizmov, po dveh tednih pa 97%. Poleg tega ta komponenta:

 1. 1. Ima piling in sebostatski učinek, zmanjšanje proizvodnje sebuma, kar je pogosto v primeru aken.
 2. 2. Nasilje celic epidermisa s kisikom, s čimer se pomladi tkiva.
 3. 3. Zmanjša rdečico kože in olajša vnetje.

Gel Effegel ima kompleksen učinek na kožo:

 • Odpravi že obstoječe akne in akne;
 • Očisti kožo rdečice;
 • zmanjša vsebnost maščobe v koži;
 • gladi polt;
 • preprečuje razvoj novih aken in aken;
 • odstranjuje madeže iz aken, neenakomerne kože, zmanjšuje brazgotine.

Effegel gel navodila in analogi zdravila


Effenez gel lahko kupi vsakdo, ki je prejel zdravniški recept, ker takega zdravila ni na voljo v prostem dostopu. Zdravilo lahko kupite v lekarni po receptu zdravnika.

Farmakološko delovanje

V gelu Effésen obstajata dve različni snovi, ki se popolnoma dopolnjujeta, zato ima Effezel tako dolgotrajen učinek. Adapalen je ena od sestavin, je modulator celičnih procesov aktivnosti in ima protivnetne lastnosti.
Uporaba zdravil, v katere je vključen adapalen, znatno zmanjšate tveganje vnetja. Rezultat aplikacije je opazovan po nekaj dneh.

Navodila za uporabo gel Effegel

Za čim večjo učinkovitost uporabe gela Effegel je treba malo potegniti na konico prsta in rahlo tanka plast raztrgati prizadeto področje kože. Drog iz aken lahko uporabljate samo enkrat na dan. V tem primeru je uporaba priporočljiva pred spanjem.
Pred nanašanjem gela je treba očistiti kožo z osnovnim temeljitim pranjem. Obdobje zdravljenja lahko določi le zdravnik, saj so vsi procesi, ki potekajo v našem telesu, popolnoma individualni. Običajno trajanje zdravljenja traja od enega do štirih tednov.

Effegel gel analogi

Na našem trgu se je gel Effegel pojavil ne tako dolgo nazaj, vendar je že eden izmed najučinkovitejših zdravil v boju proti aknam. Pred pojavom tega gela so bili uporabljeni drugi, ki vsebujejo tudi adapalen - to sta Baziron in Differin. Pred tem so se ti dve zdravili uporabljali sočasno, saj so se farmakološke lastnosti le dopolnjevale.
Toda z uporabo več zdravil je bilo treba takoj čakati na učinek, v sodobni Effezeli so te komponente vključene hkrati. Ker zdravilo ne stoji mirno, še naprej proizvajajo medicinske gele in mazila, ki bi lahko nadomestili gel Effenzel.
Na taka sredstva nosijo:

Vendar je treba opozoriti, da je bolje, da se izognete samozaporju, vendar ne smete pozabiti, da niste strokovnjak, zato se morate posvetovati z zdravnikom.

Učinkovitost med nosečnostjo

Strokovnjaki ne priporočajo uporabe gela iz aken med nosečnostjo.

Če je pred nosečnostjo noseča uporabila zdravilo Effezel, je treba takoj prekiniti zdravljenje. Če pride do akutne potrebe po smetani, je treba paziti, da se ne uporablja za mlečne žleze in blizu prsi
Upoštevati je treba, da je mogoče uporabiti Effezel samo za celotno kožo, brez obrabe, opeklin in drugih telesnih poškodb. V nasprotnem primeru je gel kontraindiciran. Prav tako je treba zagotoviti, da izdelek ne pride na sluznice, če se to zgodi, jih je treba temeljito sprati.
Ločeno bi rad omenil ceno izdelka Effezen, ki se giblje od 800 do 1000 rubljev, odvisno od lekarne.

Kontraindikacije za uporabo

Najpogostejši simptomi, ki se pojavijo, ko je zdravilo nezdružljivo, so:

Takšni simptomi se najpogosteje kažejo v prvih tednih zdravljenja, tako da se pokaže, da je eden izmed njih najbolje prenehati uporabljati in se posvetovati z zdravnikom. V medicini je tudi prepovedano uporabljati zdravilo za otroke, mlajše od 12 let in noseče, vendar o resnih neželenih učinkih ni poročil.
Izvedba poskusov na živalih je pokazala, da uporaba zdravila v velikih odmerkih negativno vpliva na reproduktivno funkcijo.

Effezel - navodila za zdravljenje drog

Med zdravljenju aken, dermatologi praksah predpisovanja Effezel gel - sredstvo za uravnavanje podkožno izločanje maščob, ima protivnetno in protimikrobno. Zdravilo nima sistemskega učinka na telo, zato ga je mogoče uporabiti kot del kompleksnega zdravljenja zdravil za kožne izpuščaje različnih stopenj.

Gel Effezel

Zdravilo za lokalno uporabo Zdravilo Effezel je zdravilo za zdravljenje aken ali aken, spada v skupino retinoidov (strukturni analogi vitamina A). Njegove sestavine imajo antimikrobno, keratolitična (peeling), sebostaticheskoe učinek - zmanjšanje proizvodnje podkožnega maščevja, izzivalen videz mozoljev in aken zaradi zaprtja kože in las foliklov.

Sestavine sestavin

Krema Effegel je na voljo v obliki homogenega, neprepustnega gela na osnovi vode, motne bele barve z možnim rumenkastim niansom. Fasuetsya v plastičnih ceveh po 30 mg. Dve glavni aktivni snovi - adapalen in benzoil peroksid - imajo dopolnilni učinek. Celotna sestava sredstev je predstavljena spodaj:

Poloksamer 124 (polisorbat)

Farmakološko delovanje

Aktivne komponente gela Effegel povečajo farmakološko delovanje drug drugega. Adapalen vpliva na celično keratinizacijo po principu retinoidnega učinka - diferenciacija epitelijskih (kožnih) tkiv, ima protivnetne lastnosti. Ta snov ima depresiven učinek na presnovo arahidonske kisline in s tem zmanjša resnost izbruhov aken. Benzoil peroksid ima protibakterijski učinek, ki vpliva na vnetne procese neposredno v foliklu lase v laseh.

Indikacije za uporabo

Zdravilo Effezzel se uporablja v dermatološki praksi kot pomožno ali primarno (edinstveno) sredstvo kompleksne terapije z zdravili za akne (odvisno od stopnje njegove resnosti). Uporaba gela se kombinira s pripravki lokalnega ali sistemskega delovanja. Označena je za izbruhe kožnih aken, ki jih spremlja nastajanje papul, komedonov in pustul.

Navodila za uporabo zdravila Effexel Gel

Maza Efezel se nanese na predhodno očiščeno in posušeno kožo obraza, v tankem sloju, brez drobljenja, v večernem času, 30 minut pred spanjem. Med uporabo je treba paziti, da se prepreči stik s sluznicami, da se prepreči nenamerno zaužitje. Izrazen učinek opazimo po 7-10 dneh po začetku uporabe; če ni izboljšav za 3-4 tedne ali če pride do negativnih stranskih reakcij (čezmerno luščenje kože, draženje kože), se gel odpove neodvisno.

Posebna navodila

Ne priporočamo uporabe gela Effegel v prisotnosti ekzematnih sprememb na epitelnih oblogah, odrgninah, kosih in drugih mehanskih poškodbah na koži. Dolgotrajen stik z sluznicami oči, nosnic in ustne votline lahko privede do razvoja alergijskega odziva. Sestavina zdravila propilenglikol lahko povzroči draženje kože. Med zdravljenjem se izogibajte dolgotrajnemu izpostavljanju soncu, izpostavljenosti koži ultravijoličnih žarkov.

V nosečnosti

Izpostavljenost aktivnih sestavin gela na telo Effezel nosečnica in plod ni v celoti raziskana, vendar je imenovanje v času nosečnosti proizvajajo le z dovoljenjem vodilnih specialist nosečnosti. Med hranjenje novorojenčka, ki uporabljajo sredstva bolje, da ne preprečiti stik z drogo na sluznico otroka. V poskusih so poročali o toksični učinek aktivnih sestavin na reproduktivne funkcije živali. Uživanje sestavin v sistemski krvni pretok je nizko.

Medsebojno delovanje z zdravili

Učinkovitost aken se lahko uporabi kot celovito zdravljenje izbruha aken, skupaj z drugimi zdravili lokalnega ali sistemskega delovanja. Pri vzporedni zunanji uporabi mora biti čas med uporabo različnih pripravkov na koži najmanj 40 minut. Priporočljivo je uporabljati skupaj s peroralnimi antibakterijskimi in antiandrogenskimi zdravili. Ne priporočamo hkratne uporabe z drugimi retinoidnimi zdravili.

Neželeni učinki

Med uporabo kreme Effegel lahko pride do neželenih učinkov v obliki kožnih reakcij, povezanih s preobčutljivostjo ali posamezno nestrpnostjo komponent. Ko pride do draženja, ki jo spremlja pordelost, občutek srbenja, se njegova resnost spontano odstrani v prvem tednu uporabe. Opazili so razvoj naslednjih neželenih učinkov:

 • dermatitis alergijske ali kontaktne narave;
 • večja suha koža;
 • občutek mravljinčenja, žganja;

Preveliko odmerjanje

Ni bilo primerov prevelikega odmerjanja. Ko alergijske reakcije na koži, močan pekoč občutek in drugi neželeni učinki, ki jih posamezni nestrpnosti povzročajo, bi bilo treba uporabo stop sredstva in se posvetujte z dermatologom za izbiro nadomestni izdelek, proizveden na osnovi drugih zdravilnih učinkovin in pomožnih snovi.

Kontraindikacije

Glavna kontraindikacija za uporabo gela Effegel je preobčutljivost ali posamezna nestrpnost do ene od aktivnih ali pomožnih sestavin zdravila. Varnost aplikacije ni bila preučevana do konca 12 let, zato so otroci mlajše starosti skrbno zdravljeni, terapija je pod nadzorom dermatologa.

Pogoji prodaje in skladiščenja

Effezzel se prodaja v lekarnah, sprosti se brez recepta. Gel držite izven dosega otrok. Temperatura skladiščenja ne sme presegati 25 ° C, neposredna sončna svetloba ni dovoljena. Trajanje shranjevanja odprte cevi je 6 mesecev, ne odpira pa 2 leti od datuma sprostitve.

Effexel analogi

V primeru nestrpnosti sestavin ali odsotnosti terapevtskega učinka lahko dermatolog priporoči analogni efezel s podobnim mehanizmom delovanja, vendar z drugo sestavo. Možna nadomestna zdravila so:

 • Acnestop je snov, ki temelji na azelaani kislini, ki aktivno deluje proti bakterijam, ki povzročajo nastanek aken.
 • Metrogil gel je protiglivično sredstvo za lokalno uporabo, predpisuje ga pri zdravljenju rozacee.
 • Arbum - prehransko dopolnilo za peroralno uporabo, ki ureja izločanje kože, blagodejno vpliva na stanje kože, nagnjene k nastanku in razvoju aken.

Cena Effezela

Zdravilo Effezel lahko kupite v lekarni brez zdravniškega recepta, ker ste predhodno naročili na ustreznem internetnem viru. Z razponom cen v Moskvi lekarne za to drogo najdete v spodnji tabeli:

Wen na hrbtu

Pimples v nosu - zdravljenje notranjih mozoljev v notranjosti nosu