Demodektični (demodex)

9. september 2011

Demodekoza, v skupnem govoru - demodex, bolezni, ki jo povzročajo paraziti, patogeni pršički, pada in živi v lasnih mešičkih, lojnicah in meibomskih žlezah človeka in sesalcev. Trenutno je znano, da je okoli 65 vrst tega klopa velikosti približno 0,2-0,5 mm, le 3 vrste živi na ljudeh. Demodex pršice v študiji, ki je na voljo v 90% prebivalstva, vendar večina tega ne povzroča demodectic mange. Mehanizem bolezni pri osebah, ki še ni znan, v resnici pa je alergija na pike žuželk, diagnoza demodectic garij običajno potrdi diagnozo pri ljudeh z oslabljenim imunskim sistemom, presnovne motnje pri starejših in pri otrocih z anomalijami v prebavnem traktu.

Telo odraslega je pokrito z luskami, ki se pritrdijo na lasne mešičke. Hrana za klopi so človeški hormoni in sebum. Ker demodexes izogibajo dnevno svetlobo in pridejo na površino samo v temi, to pojasnjuje simptome demodektike ponoči ponoči.

Življenjska doba demodexa je nekaj tednov, v tem času pa ženska uspeva narediti sklopke za več ducat jajc, od tega 3-4 nove pršice po 3-4 dneh. Mrtve pršice razpadejo v kožo in žarnice za lase.

Mehanizem za začetek bolezni še ni povsem razčiščen, verjame se, da se bolezen začne pojavljati po stresu in čustvenem prevelikem upočasnitvi, ko imunski sistem oslabi. Pogosto se pojavlja demodikoza pri ženskah, ki so zasvojene hormonska sredstva in kozmetike. Hranila v njih so priljubljena hrana in habitat klopov. Opažamo, da so ženske z rahlo in občutljivo kožo bolj verjetno trpele zaradi demodikoze.

Tudi v nevarnosti so ljudje, ki imajo radi sončenje, kopeli in savne, začinjeno hrano in čustveno neuravnotežen. V stresu se aktivira proizvodnja sebuma, ki se bo zgodila kot vir hrane, kar ustvarja ugodne razmere za razmnoževanje.

Simptomi demodektike

Bolezen se začne s pojavom aken in draženja, luskanja kože, rdečice. Opazili so naslednje simptome:

 • koža je gomoljna, z zemeljsko sivim odtenkom, v debelini kože nastanejo majhne trde kalcinirane kepe;
 • povečane pore in povečan sebum, površine prizadete kože izgledajo vlažno, z značilnim maščobnim sijajem;
 • obstajajo akne, številne akne, vključno z gnojnimi, mokri rane, izpuščaji, rdečimi pikami, nato se na prsih, hrbtu in celo stegnih pojavijo akne;
 • simptomi demodikoze se včasih pojavljajo kot nevzdržni, srbenje, ponoči naraščajoče, rahlo žgečkanje, se zdi, da nekdo stiska na kožo;
 • srbenje v vekicah in dlakami glave, večja izguba trepalnic in las;
 • srbenje v ušesih in slušnih hodnikih;
 • povečanje velikosti nosu, včasih občutno, posnemanje mišic v obrazu je težko.

Diagnoza demodektike

Za diagnosticiranje pod mikroskopom pregledamo strganje s prizadetega območja kože, ko se najde klop, se naredi diagnoza.

Obdelava demodektike

Na akutni stopnji so imenovani antibiotiki za olajšanje vnetnih procesov, sedativi, razen za antidepresive. The imunsko korektivno zdravljenje. Zdravljenje demodektoze je zapleteno.

Za čiščenje kože se izvaja zunanja terapija, ki vsebuje gelne preparate metronidazol. Za povečanje pH kožnega pilinga s sadnimi kislinami, to preprečuje ponovitev demodikoze in pojav vnetja. Antiparazitična zdravila niso vedno učinkovita. Zdravljenje z elektroforezo z vlažilnimi snovmi in potekom mikrodermabrazije se je dobro pokazalo.

Če želite popraviti rezultat, se priporoča tečaj elektrokoagulacija krvnih žil.

Demodex označite na obrazu: korist in škoda, kako se znebiti, demodex na obrazu

Podkožna pršica Demodex obraza nam prinaša veliko tesnobe in težav - danes smo izvedeli razloge, zaradi katerih se nenadoma začne reši nas neprijetno, smo se naučili, kako prepoznati majhen škodljivca, ali je nalezljiva in da so nekatera zdravila iz njega.

Obstaja več kot 65 vrst Demodexa. Toda le 2 imajo patogeni pomen za človeka:

 1. Demodex f. dolg
 2. Demodex f. brevis

Med prebivalstvom jih pogosto imenujemo trd ali grd.

Demodex pršice so enako pogoste med vsemi starostnimi skupinami prebivalstva in so pogoste med ljudmi različnih ras. Osebni spol ni pomemben. Po podatkih Svetovne zdravstvene organizacije so pri 89 do 96% prebivalstva ugotovili,

Klop je lahko vzrok bolezni - demodekoza, ki je kronična. V celoti se ni mogoče znebiti pršice, vendar je mogoče doseči dolgoročno stabilno remisijo.

Kratek zgodovinski referenčni opis

Prvič je Demodexova pršica odkrila v gnojnem akni in na človeški koži leta 1841 nemški patolog Henle. Istega leta je Berger F. odkril parazit pri izločanju slušnega kanala.

Podroben opis polža v obliki črva je izvedel učen Simon leta 1842, ki ju je klicali folikularne dolge pršice. Pozneje so leta 1843 odkriti organizmi potekali v rod Demodex.

Veliko kasneje, leta 1963, L.Kh. Akbulatova, sovjetski dermatolog, je opisala kratko pršico, ki živi v izločanju lojnic.

Kaj je kožni demodexni pršic na obrazu - njegova specifičnost, splošne informacije

Po statističnih podatkih se subkutani demodex na obrazu (demodekoza) v 90% simptomatično ne kaže. Črevesni pršice Demodex folliculorum in Demodex brevis veljajo za pogojno patogene za ljudi.

Na gostitelju lahko obe vrsti skupaj parazitizirajo (7-27% primerov) in ločeno drug od drugega (20-80% prve vrste in 7-13% druge vrste).
Poglej zgornjo sliko, kakšne so razlike med tema dvema vrstama pršic.

Trofična specifičnost

Glavni pogoj življenja črne glave je pretirana proizvodnja sebuma. Preference prehrane v vermikularnih parazitih so jasno vidne:

 • demodex folliculorum se napaja z folikularnimi folikularnimi vsebinami
 • demodex brevis - vsebina kanalov lojnic in celic

Hrana členonožci so prodirajo njegove ostre-piercing sesanju mouthparts v vir, brizganje skrivnost svojih žlez slinavk, ki ima encimsko in antigensko aktivnost. Slednji je vzrok alergijskih, destruktivnih manifestacij.

Simptomi prisotnosti demodectic garij (če se je zdelo) - je rdečina in pustule na obrazu, ki srbi v večernih urah in ponoči, mehko in neenakomerno kožo, počuti se kot nekdo kože vzpenja.

Poleg demodexa, z zmanjšano imuniteto, v našo telo prodrejo tudi drugi nepovabljeni gostje - simptomi prisotnosti parazitov v človeškem telesu lahko beremo po povezavi.

Sezonska specifičnost

Intenzivnost človeške okužbe se spomladi in poleti večkrat poveča, v primerjavi z jesensko-zimskim obdobjem. Torej pozimi le 20% anketirancev ugotovi, da je prsnica, spomladi in polet pa 50-90% anketirancev. To je posledica sprememb temperature zraka in poslabšanja imunskih in endokrinih bolezni.

Poleg tega gostota porazov, ki jo demodex koža obraza spomladi in poleti, presega gostoto škode v zimskem in jesenskem obdobju.

Prebivalstvo klopov v spomladansko-poletni sezoni so paraziti v vseh fazah razvoja, medtem ko jeseni in pozimi populacije sestavljajo pretežno majhno število žensk.
V vseh letnih časih demodex raje živi v foliklu z najvišjo koncentracijo lojnic.

Specifičnost starosti

Demodex obraza se nahaja med ljudmi vseh starosti, od otroštva do starosti. Toda tu so nekatere posebnosti:

 • Največjo okužbo opazimo v starosti od 30 do 40 let (27-45%) in v starostni skupini 40-50 let (15-25%). Hkrati je gostota okužbe visoka, približno 15 klopov na en lasni mešiček.
 • Okužba s pršicami do 20 let in po 65 letih je približno 3-15%, intenzivnost na to variira od 3-5 posameznikov.

Okužba v starostni skupini do 20 let je povezana s hormonsko reorganizacijo in govori o visoki imunoreaktivnosti mlade kože.

Dokazano je, da se detektabilnost D. longusa med starostjo rahlo spreminja in D. brevis poveča. Nizka raven pršic pri otrocih je povezana z nizko proizvodnjo sebuma v primerjavi z odraslimi.

Spolna specifičnost

Ni opazne spolne selektivnosti klopi. Enako so prizadene ženske in moški.

Po drugih virih je ženske prizadetih demodex 4-krat bolj pogosto kot moški. Verjetno je to posledica zahtevnejših žensk za njihov videz.

Stabilnost v zunanjem okolju

Zheleznitsa dobro prenaša nizke temperature in nizko vlago - do 9 dni ohranja vitalnost zunaj kože simbionta pri sobni temperaturi in konstantni vlažnosti.

Pri 55 ° C je izginilo po 18-20 dneh. V suhem zraku se smrt po 36 urah pojavi.

Z zmanjšanjem t pod 14 °, paraziti postanejo numb.

Aktivnost se poveča pri 30-40 ° C, medtem ko se premika iz hladne cone v toplejšo. Hitrost gibanja klopi na koži znaša približno 8-16 mm na uro. Premikajo se predvsem v temi, to je razlog za nočni srbenje.

Face mite demodex: struktura, lokalizacija na telesu

Pri preučevanju organizmov iz rodu Demodex so bile ugotovljene dve obliki pršic, ki parazitirajo na koži in imajo patogeni pomen za ljudi:

 1. Demodex folliculorum longus - zmožen parazitizirati, spremlja razvoj kompleksnih manifestacij na obrazu aken in rozacee
 2. Demodex folliculorum brevis - ne kaže parazitskih simptomov

Imajo podobne morfofunkcionalne značilnosti, vendar se razlikujejo namesto lokalizacije. To so zelo majhni, mikroskopski organizmi, ki so nevidni golim očesom.

Demodex f. dolg - pogosto imenujemo akne Zheleznitsa, las - je značilno dolgo prozorno črva, kot telo, ki je 2-krat dlje, kot je cephalothorax, je zadnji konec zaokroženo telo. Posamezniki obeh spolov so enaki dolžini, je 0,2-0,5 mm. Sprednja stran ima 8 segmentiranih nog. Noge kratke, s 5 segmenti, z 11-12 bradavic na koncih.

Pri ženskah je ovalni vijak za četrtim parom nog. Telo členonožcev je prekrito s hitozno membrano. Mesto lokalizacije je lasni mešiček.

Demodex f. Brevis - maščobna žleza, telo je kratko, zadnji del ima stožčasto zaokroževanje, cefalotorax je prav tako kratek, sploščen. Velikost moških je manjša kot pri ženskah 0,16-0,17 in 0,12-0,14 mm. Stomak pršice je pokrit z gosto kožico. Po parjenju, moški umrejo, v lojnicah se razgrajujejo njihova telesa. Kraj lokalizacije lojnic.

Lokalizacija demodexa na telesu

Obe vrsti najdemo predvsem na obrazu, blizu obrvi in ​​trepalnic, v bližini nosu, ušes, manj pogosto na lasišču in vratu. Na mestu lokalizacije izpuščaja na telesu se razlikujejo štiri vrste:

 1. osrednji tip T-območja obraza z največjo gostoto lojnic
 2. medialni tip - čelni izboklin, brado in osrednji lica
 3. asimetrični tip - izpuščaji so izraženi na eni strani obraza
 4. v stranskih predelih obraza so bočni izpuščaji tipa

Z enotno razporeditvijo izpuščaja na celotni koži obraza lahko govorimo o celotni vrsti lokalizacije.

Življenjski cikel

Celotna življenjska pot v obliki črke vermiforma se lahko razdeli na dve obdobji obstoja:

 1. intradermalno (zorenje in razmnoževanje)
 2. podkožno ali kožno

Pršica, pritrjena na stene izločevalnih kanalov, doseže spolno zrelost, oplašči, položi jajca. To zaključuje obdobje zorenja.

Nato dermalno, metamorfno obdobje prehaja od zunaj. Na površini dermisov jajca padejo s tokovi maščobe. Ličinke, ki se iz njih pojavijo, se poravnajo pod lestvicami povrhnjice, v ustih folikla las. Obstajajo molting (metamorfoza) - protonimus in teleonymus.

V prihodnosti odrasli posamezniki zdrsnejo izločilni kanal lojnih žlez in cikel se začne znova. Oploditev je notranja, posamezniki se ujemajo v ustih foliklov. Celoten življenjski cikel traja 15-25 dni.

Vzroki in mehanizem razvoja patologije

Dokazano je, da je demodex parazit pogojno patogen za ljudi. Mnogi ljudje imajo vprašanje, zakaj nekateri ljudje mirno preživijo svoje življenje s parazitom, drugi pa prinašajo veliko težav? Običajno se to zgodi z znatnim vdorjem na klop in šibko imunost.

Do sedaj niso bili določeni natančni vzroki za povzročanje bolezni pršil Demodex. Med skupnimi mnenji so:

 • sprememba mikroflore na površini kože
 • sprememba delovanja lojnih žlez, ki povzroči spremembo sestave sebuma, je to posledica nenormalnosti pri delu prebavil, jeter, endokrine in živčnega sistema
 • prisotnost žarišč kroničnih okužb
 • motnje habitatnih razmer

Poleg tega pomembno vlogo pri razvoju patogenosti izvaja imunski sistem dermisov. Dokazano je, da so ljudje s šibkim imunskim sistemom pogosteje okuženi s klopi. Število parazitov v enem foliklu, ki vodi k razvoju klinike, se razlikuje od 6 do 10 posameznikov in navzgor.

Prednosti in škoda, ki jo je povzročil Demodex

Hranjenje na epitelnih celic v lasnih mešičkov in lojnic, žleze skrivnost prehranjevanja, Demodex pršice vpliva na integriteto kože, kar vodi do pojava vnetnih infiltratov, pigmentaciji. Število izdelkov za zamenjavo kljukic se poveča, se sproščajo toksini in vstopa vstopna vrata za okužbo.

Torej, Demodex pršice deluje kot mehansko in kemijsko spodbudo pri razvoju patoloških sprememb na koži, so nosilci bacilov in virusov globoko v žlez lojnic, lasnih mešičkov.
Zdravje kože trpi, poraste porastejo, povečuje se vsebnost maščobe v koži, koža se pojavi, rdeča rdeča barva, pojavijo se akne.


V nekaterih medicinskih virih se domneva, da demodex kožna pršica pomaga pri čiščenju povrhnjice iz odmrle kožne celice, ki jo prehranjuje, kar je jasno vidno na zgornji sliki.

Koristi

Kljub očitni škodi mnogi govorijo o koristih, ki jih prinašajo klopi. Tudi tuji strokovnjaki med poskusi so dokazali, da je Demodex pršica vključen v regulacijo kože f.

Prav tako uničuje veliko število mikroorganizmov, ki padejo na površino kože. Demodex je zdravnik naše kože, saj poje po koščkih povrhnjice z mrtvimi celicami, ki so že odlepile. Krpi fermentno maščobo in jesti preveč - podrobno preberite tukaj - demodekozo zdravljenje na obrazu - se naučite veliko nepričakovanih glede demodexa.

Je driska nalezljiva?

Ni skupnega mnenja, ali je mogoče ujeti demodex. Prisotnost demodexa na obrazu še ne govori o bolezni. Lahko je na koži brez povzročanja simptomov, kot je saprofit.

Ameriški znanstveniki so dokazali, da se na koži novorojenčkov demodex pojavlja šele po tednu otrokovega življenja.

Med dojenjem okužene matere se okuži. Ko je klop okužen z okoli 97% svetovnega prebivalstva, se lahko domneva, da je vsaka obravnavana kot nosilec in grdo se lahko prenaša s tesnim stikom.

Okužba se pojavi ponoči.
Okužba z osebnimi predmeti ni izključena, saj ugrizi lahko dolgo ostanejo sposobni preživeti zunaj človeškega telesa.

Kako se znebiti demodexa na obrazu: najboljše sredstvo

Najprej je treba najti pristojnega dermatologa, le v tem primeru bo zdravljenje uspešno. Pri zdravljenju je potrebno upoštevati stopnjo invazije, klinične manifestacije in sočasne patologije.

Zato terapija zahteva dolge programe in vključuje zdravljenje z naslednjimi zdravili:

 • protivnetno
 • desenzibiliziranje
 • antibakterijski
 • antiparazitni

Vzporedno z zdravljenjem sočasne in kronične patologije, okrepiti imuniteto, bodite pozorni na preprečevanje.

Že vrsto let Metronidazol je bil priznan kot najboljše sredstvo za demodex na obrazu. Predpisan je bil tečaj do 6 tednov. Da bi mu pomagal postaviti Ornidazol 10 dni. Odmerjanje zdravil se izbere individualno za vsakega bolnika.

Tudi zunanja terapija z metronidazolom v obliki gela ali mazila (Clion, Rosamet), 2 tedna.

Pozitivne povratne informacije pri odstranjevanju demodexa so prejeli fizioterapevtske metode ozkopasovne modre svetlobe, ki prodre globoko v dermis, na lojnice.

Nova sredstva proti Demodexu

Zdaj obstaja veliko novih orodij za izstrelitev prsnice. Leta 2002 smo razvili metodo za zdravljenje pilokarpinskega gela s proserinom. In leta 2006 - patentiran mazivni akaricidni sestavek (MAK), ki ga sestavljajo:

 • cinkov oksid
 • katran breze
 • žveplo
 • salicilna kislina
 • terpentin
 • Vazelin
 • parafin
 • lanolin

V lekarnah so tudi parazitni preparati rastlinskega izvora - nekateri izmed mojih znancev so dobili odlične rezultate in čisto kožo. Res je, da je proces dolgotrajen in da je v prvem / drugem tednu vpisa prišlo do poslabšanja.

Tako smo odprli temo, ki je na pršice Demodex obraz, kakšen je njegov način življenja, zaradi katerih je nenadoma začne, da nam poda neprijetno, kako jo prepoznati, saj veš, da je nalezljiva, in kaj pomeni za demodicosis na obrazu je bolje izbrati.

Predlagam ogled videoposnetka strokovne dermatokosmetologinje Irine Kotove, kjer obstajajo nasveti in priporočila za zdravljenje in preprečevanje demodektičnih okužb.

Upoštevajte pravila osebne higiene, jejte v redu, pazite na stanje imunskega sistema, nato simbioza s kljukico vam ne bo prinesla težav!

Zahteva: delite članek v socialnih omrežjih tako, da kliknete nekatere gumbe v članku.

Demodex: zdravljenje kože obraza in vek

Demodektik je kožna patologija, ki jo sproži parazit kot demodex pršica. Patologija je zelo pogosta, tako med ženskami kot moškimi. Če so se težave s kožo začele, in tam je bilo Demodex, zdravljenje kože naj imenuje dermatologa.

Demodex (fotografija) na obrazu: vzroki in začetni korak


Pršica, ki povzroča razvoj patološkega procesa, je oportunistični, kar pomeni, da lahko živi na kožo zdrave osebe, in v nekaterih primerih povzroči bolezen, in nikakor ne more čutiti.

Demodex živi v kanalih lojnih žlez, v žlezah veke, v lasnih mešičkih. Zanj je značilna majhna velikost, je ni mogoče opaziti s prostim očesom. Hrani ta skrivnost, ki proizvaja lojnice.

Zunaj človeškega telesa je reprodukcija demodexa prekinjena. Povečanje incidence demodikoze je opaziti spomladi in poleti, ker temperatura zraka doseže vrednosti +30 - +40 stopinj Celzija, kar je optimalno za reprodukcijo klopi. Tudi poslabšanje se lahko sproži z vročimi kopeli, obiskom savne ali kopeli, ki ima dolgotrajno prisotnost v prostorih z visokimi temperaturami (na primer v delavnicah v proizvodnji).

Demodex je mogoče najti pri večini odraslih, vendar v nobenem primeru ne povzroča razvoja bolezni.

Incidenca patologije med ženskami in moškimi je približno enaka.

Izvajanje kaže na stabilnost interakcije organizma s klopi s človeškim telesom gostitelja, če ni nobenih znakov bolezni. Ko se mehanizmi imunitete prenehajo soočiti z zaščito kože, se lahko pojavijo prvi simptomi demodikoze.

Obstajajo številni zunanji in notranji dejavniki, ki lahko sprožijo pojav znakov bolezni

Med zunanjimi dejavniki so:

 • učinek visoke temperature zraka;
 • učinek sončne svetlobe;
 • neugodne življenjske razmere in poklicne dejavnosti;
 • kirurški posegi na vizualnem aparatu.

Notranji dejavniki vključujejo motnje imunskih funkcij zaradi bolezni takih organskih sistemov, kot so:

 • kardiovaskularni;
 • endokrine;
 • živčni;
 • prebavljiv.

Demodekoz se lahko razvije kot posledica presnovnih motenj.

Med začetnimi simptomi te bolezni je treba omeniti naslednje:

 1. Hiperemija kože obraza, ki jo povzroča ekspanzija posod mikrocirkulatorne postelje.
 2. Na njej se pojavijo piling kože, majhni mehurčki.
 3. Srbenje v obrvi in ​​vekicah, ki jih lahko povečate zaradi izpostavljenosti toploti.
 4. Občutki mravljinčenja in peke, "pesek" v očeh.
 5. Občutek težke veke.
 6. Lepilni in viskozni izcedek iz območja vogalov oči, še posebej zjutraj.

Tako demodekoza povzroča kršitev funkcionalnosti lojnic in žlez vek.

Med trepalnicami lahko vidite skorje in majhne lestvice s sivkastim odtenkom. Koža z robom veke je hiperemična, žleze v ustih se širijo.

Če pritisnete na kotu očesa z masažo, potem bo debela vsebina.

Na prostem robu vek se pojavijo majhne pustule.

Kot posledica kršitve žlezaste funkcije se vrednost sloja solznega filma zmanjša. Morda razvoj takšnega stanja kot sindrom suhega očesa.

Med kožnimi manifestacijami patologije je treba opozoriti izpuščaj na obrazu. Na kožo na področju brade, nosu in nosolabialnih gub je prizadeta. Na kožnih povezavah so vidne eritematozne lise, telangiectasias, izpuščaji imajo lahko obliko papul. Simptomi skaliranja in srbenje so značilni.

Tako je odgovor na vprašanje srbenje ali brez kože z demodikozo, je pozitiven.

Ko se demodikoza ne pojavi izpuščaj na telesu, tudi na okončinah: izpuščaj na nogah in izpuščaj na rokah za to bolezen niso značilne.

Srbe različnih intenzivnosti lahko razložimo s patomorfološkimi značilnostmi poteka demodekoze. Ko napreduješ bolezni značilna sta tudi razširitev posod in širjenje njihove stene, nevtrofilna in eozinofilna infiltracija površinskih plasti kože. Zato se zdi izpuščaj, fotografija ki odraža značilnosti lokalizacije izpuščaja pri tej bolezni. Želodne žleze opravijo hiperplastične spremembe.

Če se pojavi srbenje

Paziti je treba, da se ne poškoduje lezije. Pri česanju je verjetnost sekundarne okužbe z gnojnimi mikroorganizmi visoka. Posebej je treba zagotoviti to izpuščaj pri otroku ni bila izpostavljena glavnikom. Izpuščaj pri odraslih povzroča tudi močno željo, da bi "malo praskali", vendar je bolje, da trpijo kasneje kot za zdravljenje gnojnih kožnih bolezni.

Subjektivni občutki in pritožbe bolnikov pri razvoju demodektične bolezni so razloženi s takimi dejavniki:

 • Poškodbe kože poškodujejo kožo, to je mehanske poškodbe celovitosti kože;
 • agresivne lastnosti demodexne slime;
 • antigenske lastnosti snovi, ki nastanejo po smrti klopa v koži osebe.

Pomembno je, da obstaja več oblik demodikoze, med seboj se razlikujejo v značilnostih kliničnih simptomov. Pojavijo se demodekoze:

 • seboroični (eritemski skvamozni);
 • Papularni in papularno-vezikularni;
 • podobno rozetju;
 • pustular;
 • skupaj;
 • malosimptomatski.

Vse te oblike demodikoze najdemo ne samo v dermatološkem, ampak tudi v oftalmološki praksi. Obstajajo primeri izoliranih lezij na očesnem področju, če se načini kože načeloma ne upoštevajo.

Bodite pozorni! Demodex lahko deluje tudi kot nosilec mikroorganizmov virusne in bakterijske narave, kar otežuje potek in terapevtsko korekcijo bolezni.

Poraz očesa v primeru demodektike je lahko asimptomatičen ali nizko simptomatičen. Toda pogosteje je napredovanje takšnih patologij, kot so blefaritis, keratitis, iridociklitis, episkleritis.

Kako in kje lahko opravite analizo na demodex mite: priprava in izvedba študije


Raziskave demodikoze izvaja neposredno oftalmolog ali dermatolog. V tem primeru je diagnoza kožne in očesne patologije drugačna:

 1. Diagnoza očesne bolezni poteka v obliki ciliarnega testa. Za njeno ravnanje zdravnik odstrani 4 cilia od spodnjega in zgornjega veke, jih postavlja na drsnik. Nato jih izlije z glicerinom, bencinom ali alkalijami, pokrovi s pokrovčkom in pregledajo pod mikroskopom.
 2. Diagnosticiranje bolezni kože se opravi na naslednji način: dermatolog s skalpelom proizvaja strganje kože ali iztisne vsebino elementov aken. Po tem se material nanese na prosojnico in pregleda.
 3. Metoda lepljenja vključuje uvedbo posebnega traku na območja kožnih lezij preko noči. Zjutraj se trak odlepimo in pregledamo. Treba je upoštevati odrasle pršice: če je več kot pet na en kvadratni centimeter, zdravnik potrjuje diagnozo demodektične bolezni in predpisuje ustrezno zdravljenje.

Demodex: zdravljenje kože obraza - žvepleno mazilo in druga sredstva


Zdravljenje kože mora imenovati dermatologa po izvedbi potrebnih študij za potrditev diagnoze. Potek terapije je dolg, običajno je od ene in pol do dva meseca.

Glavno sredstvo za zdravljenje kožnih oblik patologije je žvepleno mazilo. To zdravilo sodi v skupino antiseptičnih in razkužil. Sestava žveplenega mazila vključuje takšne sestavine:

 • oborjeni žveplo;
 • Konstantna emulzija, ki jo sestavljajo voda in petrolatum.

Maza se sprošča v cevi in ​​kozarcih

Moč žvepla pri zdravljenju demodikoze je treba nanesti na kožo zvečer, enkrat na dan zdravnik določi trajanje zdravljenja.

Med drugimi zunanjimi sredstvi, ki se uporabljajo za zdravljenje demodikoze, se razlikujejo:

 1. 1 ali 2% mazilnega mazila. Ima izrazit protiglivični učinek. Ne smejo ga uporabljati več kot 4 tedne. Absolutna kontraindikacija za uporabo je nosečnost.
 2. Cink-ichthyol pasta.
 3. Benzil benzoat.
 4. Tar.
 5. Permetrino mazilo.
 6. Lindane.
 7. Amitrazol.
 8. Krotamiton.

Mazilo za zdravljenje demodectic garij ne sme biti samo boj patogen, ampak imajo tudi protivnetni učinek in zmanjša izločanje lojnic sebuma.

Pri zdravljenju demodikoze je pomembno upoštevati pravilnost in trajanje uporabe predpisanih zdravil. Upoštevati je treba tudi takšna priporočila:

 • Obrišite kožo obraza ne z brisačami, ampak s posodami za enkratno uporabo;
 • dnevna sprememba posteljnega perila (vsaj vzglavnikov);
 • pranje osebnih stvari, ki pridejo v stik s kožo obraza (kapo, šal in druge predmete garderobe) vsaj enkrat na dva dni;
 • pogosto zdravljenje z antiseptičnimi sredstvi za predmete, kot so kozarci, britvice, pincete in drugi kozmetični pripomočki;
 • zamenjava vzglavnikov perja na blazinah s sinteponom ali holofayberjem;
 • začasna neuspeh tako negovalne kot dekorativne kozmetike;
 • Preverjanje hišnih ljubljenčkov za demodex.

Pri demodikozi kože je pomembno skrbeti za to pravilno. Redke je treba redno očistiti, sredstva za to pa lahko dermatolog pozna.

Zdravljenje kožne kože z ljudskimi pravili


Pred uporabo katerega koli ljudskega zdravila za zdravljenje demodikoze se je potrebno posvetovati s svojim zdravnikom. Samozdravljenje lahko povzroči poslabšanje stanja.

Med ljudskimi načini zdravljenja te bolezni so naslednji:

 1. Losjon na osnovi lupine hrastovega lubja.
 2. Losjon z alojevim sokom.
 3. Zaužitje grenkega pelinjevega bujona.
 4. Mazanje prizadetih površin kože z infundiranjem celandina.

Vsako ljudsko zdravilo je treba uporabljati previdno in z vidika kakršnih koli negativnih simptomov, povezanih z njihovo uporabo, jih morate opustiti.

Zdravljenje z veko Demodex: mazila in kapljice


V primeru demodikoze je za pripravo patologije predpisan takšen preparat (tudi učinkovito proti glavkomu):

Aktivne sestavine navedenih zdravil paralizirajo demodex musculature. Poleg tega mora biti stopnja pokrov mazati 4% pilocarpic gel postopek ali raztopino karbahol: zmanjšuje aktivnost motorja po klopi in popolnoma ohromila njegove mišice. Poleg tega pozitiven rezultat zdravljenja daje uporabo 2% gela ali kreme na osnovi metronidazola.

Bodite pozorni! Masti, ki vsebujejo hormonske snovi (hidrokortizon in druge), zmanjšujejo aktivnost lokalne imunosti. Njihova uporaba lahko privede do povečanja števila klopov na mestu poškodb in zato taka zdravila niso predpisana za zdravljenje demodektične okužbe.

Kot pomožna terapija se uporabljajo:

 1. Ko pride do sindroma suhega očesa, se proizvedejo umetne solze.
 2. Robove vek lahko zdravimo z raztopino dimeksida in infuzijo vode Tansy.

Zdravnik tudi predpisuje masko veke, da izboljša njihovo funkcionalno stanje. Ker se uporabljajo metode fizioterapevtskega zdravljenja:

 • magnetoterapija;
 • elektroforeza z dimedrolom, kalcijevim kloridom, cinkovim sulfatom, kalijevim jodidom;
 • D'Arsonval.

Celovit pristop k zdravljenju demodektičnih bolezni bo pospešil okrevanje. Pomembno je, da se strogo držite priporočil zdravnika, upoštevajte trajanje in pravilnost uporabe terapevtskih metod.

Folk sredstva za Demodex veke


Tradicionalne metode zdravljenja za odpravljanje demodikoze je treba uporabljati zelo previdno. Nepravilni recepti lahko povzročijo poslabšanje stanja, vplivajo na vizualno funkcijo in povzročajo draženje oči. Za zdravljenje lahko oprati oči z decoctions tansy ali kamilico.

Na koncu terapevtskega tečaja je priporočljivo mazati robove vek z oljnim repom. To spodbuja rast trepalnic in izboljša njihovo stanje.

Poleg vseh zgoraj naštetih metod popravljanja demodikoze kože in vek, ne smemo pozabiti na zdravljenje vzburjajočih se patologij. Pomembno je pravočasno zdraviti bolezni prebavnega sistema, imunske funkcije in metabolične procese. Prav tako je potrebno opazujte prehrano, zavračanje akutne, slane, sladke hrane in alkohola.

Če je bil najden klop demodex, zdravljenje kože obraza in starost bi morala biti zapletena. Povračila niso izključena, zato je močno priporočljivo opraviti celoten potek terapije, ne da bi zanemarjali trajanje uporabe sredstev. Če simptomi izginejo - to ni dokaz, da je zdravljenje že uspešno in ga je mogoče ustaviti. Skrbno opazovanje vseh nasvetov zdravnika bo uspešno odpravilo neprijetno bolezen.

Demodex in demodikoza: vzroki in simptomi bolezni, načini zdravljenja

In Demodex demodekoz Demodex - mikroskopski (velikost 0,3 mm) pršic parazitiranje v žlez lojnic v koži, žleze hrustanec vek in lasnih mešičkov za ljudi in živali. Kljub svoji nezamenljivi velikosti lahko demodex povzroči znatno škodo telesu, na katerem parazitira. Po raziskavi je več kot 95% ljudi (ne glede na starost in narodnost) nosilce tega parazita.

Vzroki demodexa

Največja škoda Demodex prinaša telo "lastnika", če prodre v globlje plasti kože, saj da je, kjer so žleze hrustanca stoletja, so v lojnic snovi, potrebne za rast in razvoj pršice. Zato Demodex prodre globoko v kožo do lasnih mešičkov, in skozi njegovo življenje, absorbira potrebne snovi iz korenin, žlez in same lase. Vendar pa je ta škoda ni omejena na Demodex: vsak dan (zvečer) klopi iz globoke plasti kože na obrazu, in šel nazaj, začne z različnih škodljivih bakterij. Te bakterije kasneje, okužene kožne žleze, zaradi česar ji hudo draženje, luščenje in rdečica, kakor tudi povzroča nastanek mozoljev in ogrcev. Oseba, na kateri parazitizira pršice, pogosto srbi in način, kako se plazi pod površjem kože. V tem primeru pojav akna pomeni povečanje negativnega učinka klopi na kožo pacienta, ki jo povzročijo že neuspehi naravnega metabolizma.

Demodex živi samo na človeškem telesu. Ugotovili so jih leta 1841 znanstveniki, ki so študirali akne na obrazu bolnikov pod mikroskopom, ko so opazili predmete, ki niso izgledali kot črvi z glavo in nogami.

Medtem ko demodex ni vdrl v debelino kože, ampak je v polmeru njegove glavne površinske plasti, človeški imunski sistem na to ne reagira.

Kaj povzroča globoko penetracijo klopi?

Ti pršički so naši najpogostejši ektoparaziti, to je, da živijo na površini našega telesa in jih najdemo pri ljudeh različnih narodnosti.

Za to je več razlogov:

 1. Dolgotrajna uporaba kortikosteroidnih mazilk. To včasih pripelje do dejstva, da lahko ženski demodexni pršica položi jajca globoko pod kožo okužene osebe. Kemična sestava sebuma se spremeni in sproži imunski odziv na to spremembo, s čimer sproži proces draženja. Imuniteta zato reagira na prisotnost tujega organizma, vendar reagira na napačnem mestu, kjer je to potrebno. Tako se razvije patološka reakcija organizma.
 2. Zmanjšana imuniteta in nekatere imunske bolezni. To omogoča aktivno širjenje pršic, kar povzroča kronične oblike demodektične okužbe.
 3. Bolezni prebavil (gastrointestinalnega trakta).
 4. Poudarja, živčni preobremenjenost, duševne bolezni.
 5. Napake v presnovi lipidov (maščobe).
 6. Nevroendokrinske bolezni.
 7. Uporaba kozmetike s hormoni in bioadditivi.
 8. Pogosti obiski kopališč in savn ter dolgotrajno bivanje v njih.
 9. Prekomerna izpostavljenost soncu, da bi kupili tan

Bolezen, ki jo povzroča demodex pršica, se imenuje demodekoza.

Mite, ki povzroča bolezen

Demodex: Simptomi

Simptomi demodexa niso tipični, kar bistveno otežuje zgodnjo diagnozo bolezni. Možno je dati le tiste znake demodikoze, ki jih najdemo pri večini okuženih:

 • neoplazem različnih kože na obrazu (akne, izpuščaji, razjede, gnojnim mozolji, akne rozacea, itd), in ko se je dolgo potek bolezni, lahko akne pojavijo tudi na prsih, hrbtu, boki;
 • videz rdečih pik na obrazu;
 • visoka vsebnost maščobe in poroznost kože. Še posebej opazno je na prizadetih predelih kože (ponavadi lica in koža na nosu), ki imajo značilen videz: masten, včasih navidezen mokan, sijaj;
 • senca obraza postane zelo nezdravo, bleda, včasih tudi zemeljsko siva;
 • pomembne spremembe na površini kože (postane nerodno, ker je v globini nastala "brazgotina" groba tkanina, pa tudi majhne trde kocke);
 • pojavljanje težav pri gibanju obraznih obraznih mišic;
 • lahko nos poveča velikost. Z "rinoplastiko" bolezni je lahko to povečanje zelo pomembno, medtem ko nos dobi sivo (rdeče-modro) senco.
 • Občutek srbenja, plazenje pod kožo ali na njej, rahlo žgečkanje. Včasih bolniki tega ne opazijo, samodejno praskanje prizadetega območja;
 • zvečal je srbenje zvečer in ponoči. To je zato, ker demodex pršica pokaže največjo aktivnost ravno ponoči, ker se v tem trenutku dogaja parjenje posameznikov;
 • lasišče je opraskano, lasje padejo ven. demodex je pogost vzrok prezgodnjega izpadanja las.
 • pokači veke okoli trepalnic. Ta simptom demodex je morda eden od najbolj značilnih za to bolezen, saj demodex zelo pogosto živi v koreninah trepalnic;
 • redčenje in izguba trepalnic;
 • ušesa so opraskana (ponavadi se srbenje počuti na območju ušes).

Demodekoza na obrazu

Lokalizacija manifestacij demodexa

Demodex na obrazu je lokaliziran predvsem na krilih nosu, nasolabialnih gubah, na bradi. Zaradi pogostosti manifestacij demodexa na obrazu imen v teh krajih se imenujejo "demodex trikotnik". Na glavi demodex vpliva tudi na trepalnice, lasišče, ušesne stege in vrat. Če se bolezen v veliki meri zanemari in podaljša, se na prsih in na hrbtu pojavijo tudi manifesti demodexa (v redkih primerih). Na ta način.

Pojavlja se, da se demodex pršica izbere za habitat kraj, kjer je mogoče povečati salootdelenie na koži, kot tudi v foliklu za lase.

Demodex analiza

Za ugotavljanje prisotnosti parazita se opravi posebna analiza kože - strganje za dedek. Postopek strganje je popolnoma neboleč in opraviti je treba, ker kot demodekoz manifestacija obstajajo v nekaterih drugih kožnih obolenj (npr, rozacea ali skupno akne). Podobnost teh manifestacij vodi v dejstvo, da ljudje zmedejo te bolezni, poskušajo uporabiti tradicionalna zdravila. Zaradi nepravilnega zdravljenja demodikoza lahko postane precej resna.

V sodobnih laboratorijih zdravniki ne bodo mogli samo ugotoviti prisotnosti demodexa v koži, ampak tudi njen videz. Obstajata dve vrsti: dolgi in kratki demodex:

 • Dolge demodex pršice (demodex folliculorum longus) imajo podolgovato, vermiformno telo. Njegova velikost doseže 0,480 mm. Ta vrsta klopov živi v foliklu las.
 • Kratek demodex klop (demodex folliculorum brevis) ima dolžino telesa do 0,128 (pri moških) in do 0,176 mm. (pri ženskah). Njegov življenjski prostor je lojnica.

Določitev vrste demodex je pomembna, saj je lahko trajanje zdravljenja odvisno od tega.

Demodex: zdravljenje

Zdravljenje demodikoze vključuje predvsem skladnost s prehrano, kar je potrebno za izboljšanje splošnega stanja kože. Treba je izključiti (ali znatno zmanjšati) porabo maščobnih, ocvrtih, začinjenih, prekajenih, sladkih in bogatih živil ter tudi ne priporočamo uživanja sladkih gaziranih pijač. Seveda alkohol in kajenje ne prispevata k zdravju kože, zato tudi ne bi smeli biti v življenju osebe, okužene z demodexom. Prav tako je treba prilagoditi režim dneva: zmanjšati telesni in duševni stres, da bi dali več prostora za redni počitek in polni spanec. Treba je skrbeti in dodatno zaščititi kožo pred neposrednim sončnim žarkom in negativnim vplivom drugih neugodnih vremenskih razmer (veter, prah, zmrzal). Bolniki z demodikozo tudi v kadi ni mogoče dvigniti. Najboljša obdelava vode je tuš z rahlo toplo vodo. Vsak dan zamenjajte posteljno perilo in posteljno perilo (če takšne možnosti ni, dnevno spremenite blazino), pazljivo sperite in likajte.

Zdravljenje demodikoze z zdravili

Takšno zdravljenje vključuje splošno restavrativno zdravljenje (vključno z usmerjeno in okrepiti odpornost): multivitamini, imunomodulirajoča zdravila. Nadalje so posebna zdravila usmerjena neposredno na uničenje demodex (na primer metronidazol in tiberal). Poleg tega bo treba opraviti lokalno protivnetno zdravljenje (mazila, kreme, losjoni). Na podlagi bolnikovega stanja lahko zdravnik predpisuje tudi zdravila za normalizacijo stanja kapilar (majhnih krvnih žil na koži). Ker bolezen pogosto spremljajo alergijske reakcije, lahko zdravnik predpiše antihistaminike (antialergijska zdravila). Če ima bolnik znake sekundarne okužbe na ozadju demodekoze (okužbe kože s stafilokoki in streptokoki), se uporabljajo antibiotiki. Pomožno zdravljenje demodikoze vključuje: umetne solzne pripravke s suhim očesnim sindromom, zdravljenje robov vek z raztopino dimeksida, masaža vek (če je delovanje žleze zdrobljeno). D'Arsonval, magnetoterapija, elektroforeza na vekih in druga sredstva.

Za razvoj in prehrano klopi so praviloma potrebne snovi v različnih žlezah - žleze hrustancev vekic, lojnic.

Domov načine, da se znebite demodex

Med domačimi metodami zdravljenja demodikoze je veliko zelo učinkovito. Vendar pa moramo upoštevati, da bo s katero koli metodo zdravljenja morala prilagoditi prehrano in voditi zdrav način življenja. Poleg tega je treba zdravljenje na domu vzeti resno, in če gre za uporabo nekaterih farmacevtskih izdelkov, je treba posvetovati z zdravnikom, preden jih uporabite. In seveda ne smete uporabljati zelo veliko metod "divje" (kot so na primer škropljenje z diklorvosa in kožo gorečega vroče železo), ki ne samo, ne bo pomagal, da se znebite Demodex, ampak veliko škode za zdravje.

Zdravljenje demodikoze z mazilkami

Vzporedno z zdravljenjem z drugimi zdravili se demodex zdravi z mazilkami. Na primer, lahko uporabite mazilo "Benzil benzoat" (domače ali uvožene), ki ga lahko uporabite na prizadeto območje tri ali štirikrat na dan. Včasih se med zdravljenjem koža lahko vname bolj kot prej, vendar je normalno, koža se bo postopoma okrevala.

Tudi dobre protiglivične droge so: rumeno mazilo z mazivom (1-2%) in mazilo zinccohtiola. Uporaba rumene mazave mazilo ne sme biti več kot štiri tedne, ker je strupeno.

Poleg tega se lahko za zdravljenje demodexa na obrazu uporabijo naslednja mazila: ichthyol, permetrin (1%), amitrazol, lindan (1%), crotamiton (10%).

Še ena priljubljena nasveta je, da obraz razkrojite z domače mazilo, pripravljeno pri mladih (čista sol), ki je pol mazano olje. Nakup trdno pri vseh prodajalcih avtomobilov. Tudi primeri zdravljenja demodikoze s pomočjo žveplenega mazila niso redki.

Zdravljenje demodikoze s klorofilom

Ni slabo, se je izkazalo pri zdravljenju demodikoze in takih sredstev kot tekoči klorofil. Priporočljivo je, da se zakopal v oko (tri kapljice v vsako), pa tudi kot mazilo za veke in okoli njih uporabljati mazilo "Amitrozin". Najbolj kupi se tekoči klorofil. Čeprav ni poceni. Neodvisno pripraviti tekoči klorofil, ki jih stisnete sok iz zelenega lista, je precej težko, saj je težko razkužiti tekočino v domu, in ukrepi sveže klorofila močno omejen čas (manj kot 15 minut od časa priprave). Poleg zdravljenja klorofil, je priporočljivo, da opere milo, v prehrani povečati število petrijevk, ki vsebujejo kalij in vitamin A. Prav tako je priporočljivo, pitne vode, pri kateri dodamo žlico medu (na steklu), čajne žličke jabolčnega kisa in kapljico joda.

Zdravljenje demodikoze (video)

Obdelava demodektike z alkalnimi zdravili

Ker Demodex zelo občutljivo na alkalnih zdravil, se lahko uporabljajo v lokalno zdravljenje Demodex izrazov na obrazu. Veke (rob), lahko nežno vtrite v milnico katrana ali ekonomske (ne pa WC!) Milo, z vato rahlo namilila. Ne izpirajte. Veke lahko nežno obrišete z 70% alkohola. Še več, zdaj veliko podjetij izdelavo posebnih kompleksnih komplete za zdravljenje Demodex, ki vključuje alkalno čistilo in medicinskih mazil, losjonov i.t naprej. Zdaj je zelo priljubljena sklope, kot so "Demodex zapletene" in "Demodex noge."

Zdravljenje demodektike z zdravilnimi zelišči

Kadar demodex veke pogosto uporabljajo tansy, pripravi raztopino, tako da dve uri izlijejo eno žlico zelišč z vrelo vodo in infuzijo. Raztopino je treba impregnirati z vdolbinami in pol ure, da jih uporabite za veke ali druga mesta, na katera vpliva demodex. Tansy je treba pripraviti na dnevni osnovi, ker pri shranjevanju izgubi svoje lastnosti. Podobno pripravljena tinktura iz brinovih jagod je prav tako dobra. Ne smemo pozabiti, da z uporabo zdravljenja demodikoze stisne iz zdravilnih zelišč, ne morete uporabiti vročih rešitev. Stiskalnice morajo biti rahlo vroče ali rahlo ohlajene. Iz alkoholnih zeliščnih infuzij za drgnjenje obraza lahko uporabite tinkture kalandre ali evkaliptusa.

Zdravljenje demodikoze s streptocidom

Streptocid se pogosto uporablja za zdravljenje in preprečevanje ter zdravljenje demodexov pršic. V ta namen v prahu z streptocidom obrišite obraz. Preden uporabite streptocid, morate temeljito umiti obraz, ga pari, da lahko zdravilo hitreje prodre pod kožo. Uporablja se enkrat na dan.

Zdravljenje demodikoze z zdravili z glavkomom

Ta zdravila paralizirajo mišice demodex pršic:

Čas demodektičnega zdravljenja je odvisen od bolnikovega stanja in lahko traja od nekaj mesecev do enega leta. To bo odvisno od vrste kože, starosti in prisotnosti drugih bolezni. Z ustreznim zdravljenjem in popolnim zdravljenjem je mogoče znebiti demodexa in preprečiti ponovitev demodekoze.

Demodex

Demodex je parazitov, ki živijo v foliklu človeških las, lojnicah, pa tudi v živalskih dlakah. Klešče-paraziti so brezbarvno bitje, prekrito s ščetinami, dolžina od 0,15 do 0,48 mm. Subkutani pršički uporabljajo kot maščobo za živila, pa tudi celice, ki tvorijo lasne mešičke in kozmetiko za nego kože. Pršice-paraziti imajo možnost, da se prosto gibljejo skozi pore v foliklu. Temperaturni režim ima poseben učinek na klopi. Pri temperaturi 30 ° C se paraziti počutijo ugodne, če pa temperatura pade pod 14 ° C, se klop v nespremenjenem položaju. Od najljubših habitatov za klopi so maščobe, rastlinsko olje, želatino.

Demodex na obrazu se lahko reproducira hitro, to je, da se reproducira. Čas razmnoževanja novih posameznikov traja do dva tedna.

Demodex pršica se nahaja v ustih lasnih mešičkov, toda najljubši habitat je lasni mešiček obrvi, trepalnic in tudi kanali žlez lojnic na obrazu.

Demodex pršica lahko popolnoma obstaja tudi zunaj tega območja. V dobro oblikovanem vzorcu demodexa ima telo prozorno barvo in tudi podolgovato obliko.

Demodex klobuk je sestavljen iz dveh delov, telo pa je pokrito z luskami in pomagajo parazitom, da zadržijo lasni mešiček. V prvem delu telesa so postavljene noge, pa tudi usta. Preobčutljivi sistem klopi je poseben, saj nima iztisnjenih lukenj.

Demodex pršica lahko preživi le nekaj tednov, toda tokrat je zelo smiselno uporabljati: ličinke na laseh foliklov, kot tudi na lojne kanale. V dveh ali treh dneh se razvije ličinka demodexa.

Razlog za demodo

Demodex klop je v dveh vrstah. Eden živi v lasnih mešicah, drugi pa parazitira v lojnicah živali ali človeku. Klop Demodexa se pripisuje pogojno patogenim majhnim organizmom. Vsak večer demodex klešče prihajajo iz vrečk za lase na površini kože in po vrnitvi prinašajo veliko patogenih bakterij in kot posledica se koža okuži. V majhni količini parazit živi na oljni, zdravi koži obraza. Aktivirano vedenje demodex pršic in njihovo numerično povečanje sta povezana z naslednjimi razlogi: oslabljena imuniteta, poslabšanje kroničnih bolezni prebavil, bolezni endokrinega sistema, stalni napetosti.

Vzroki demodexa so pri uporabi hormonske kozmetike ali bioloških dodatkov, zaljubljenosti v opekline ali kopeli. Parazit pri pršičih pod takimi pogoji deluje kot kemični ali mehanski dražljaj. Prisotnost majhnega števila posameznikov demodexa na stanje kože se ne odraža, vendar že močno povečanje povzroči nastanek bolezni.

demodex foto kliki

Simptomi Demodex

S povečanjem števila mikroorganizmov se pojavijo simptomi demodex demodex. Najprej na koži obraza se pojavijo akne, pa tudi izbruhe, zelo podobne rozacei in rozacei. Kraj njihove lokalizacije na čelu, nosu, lica, brada, vek. Demodex očiten simptom - je pojav srbenja na las, obraza, luknjasta kožo obraza in na podlagi posameznih lastnosti sodijo razširjene pore, povečanjem velikosti nosu, kože Mastna, srbenje BTE lupino. Pogosto se srbenje pojavlja na čelu, na spodnjem delu nosu in licu. Največje neugodje in srbenje se čuti zvečer, pa tudi ponoči, saj je to najbolj aktivno obdobje za klopi. Najprej ljudje ne posvečajo pozornosti na srbenje, nato pa na stroju opraskajo glavo, obraz. Če porazite demodex kože vek, se pojavi tudi srbenje, oči postanejo rdeče, začnejo se pojavljati trepalnice.

Zaradi okužbe lasnega mešička se v prihodnosti pojavi izguba las, povečana pordelost kože in vnetje poškodovanih plasti kože. Koža se vname, postane nerodna in postane umazano siv. Na koži so možgani, povečane pore, akne, rane, pordelost, luščenje kože, raven maščobne kože, nato se poslabša koža in druge težave. Bolniki se pogosto pritožujejo na intenzivnejše večerne srbenje srca, težo oči, rdečino, kot tudi vnetje robov vek. Potem se vnetje vekic dodaja vnetju konjunktiva, kar pojasnjuje pritožbe bolnika glede rdečice oči, solzenje in pojav občutka tujka v očesu.

Demodex klopi, ki izloča veliko skrivnosti, tudi krši metabolizem v telesu.

demodex fotografija na obrazu

Demodex Diagnostics

Demodex pršica se diagnosticira z mikroskopijo in obstaja v dveh oblikah: živi v lasnih mešicah, drugi pa parazitizira v lojnicah živali ali moških.

Ko so poškodbe demodexa poškodovane, pacient vzame trepalnice za analizo. Pod mikroskopom lahko strokovnjak lažje identificira parazitska jajca, grozdje pršic in zavržene melase. Zdravnik lahko opravi test v prisotnosti bolnika in nemudoma poroča o rezultatih analize demodex. Če na demodo očitno vpliva koža, se nato iz strgalnega področja vzame strganje in pregled se opravi pod mikroskopom. Pred strganjanjem je priporočljivo, da ne pijete dan pred postopkom.

Zdravljenje z demodo

Demodex mite je težko in samo v primerih podaljšane obstojnosti je mogoče zdraviti. Zdravljenje se včasih zadrži do šest mesecev, saj demodekoza pogosto neposredno vpliva na kršitve pri ustreznem delu prebavnega trakta. Vendar pa obstajajo številne druge bolezni, ki preprečujejo zdravljenje. Ta diskakterioza črevesja, pankreatitisa, holecistitisa.

Kako zdraviti demodex? Znebiti sočasnih bolezni omogoča spopadanje s problemom demodikoze. Namen zdravljenja je povečati obrambo telesa in seveda odstraniti demodex pršice.

Antihistaminike priporočamo, da prenehajo z alergijskimi reakcijami. Predpisana so naslednja zdravila: pilule, kreme, pršila, mazila.

Demodex pršica je zaščitena pred medicinskimi izdelki z osebnimi večplastnimi zunanjimi pokrovi, kar otežuje zdravljenje.

Demodex na obrazu vključuje naslednje pripravke v zdravljenju: alkoholna raztopina evkaliptusa in kalendula. Po pretrganju teh zdravil se nanašajte na obraz mazila Demalan, Prenatsid.

Demalan mazilo vsebuje v svoji sestavi metronidazol, kot tudi biološke snovi, ki jih vzamemo iz roženice živali, da bi spodbudili popravilo tkiva. Mazilo Demalan pri zdravljenju demodexa se uporablja za veke, pa tudi za prizadeta področja obraza.

Mazilo Prenatzid pri zdravljenju demodexa odstrani toksikološko reakcijo kože.

Z razvojem gnojnega blepharoconjunctivitisa / blefaritisa zdravilo predpisuje antibiotične snovi. Vključujejo mazila in kapljice Kolbiotsin, Eubetal-antibiotik.

Olajša bolnikovo samo-masažo vek. Za to, z mokrimi prsti za dve minuti, masirajte veke. Z namenom zdravljenja demodicoze uporabljamo fizioterapijo, ozonsko terapijo in magnetoterapijo.

Po glavnem poteku zdravljenja za pršice demodex je priporočljivo, da olje burdock-a vdihnete v veke, da obnovite rast trepalnic.

Preprečevanje demodex

Da bi se izognili ponovni okužbi, se morate držati preprostih pravil. Vsako jutro je treba spremeniti blazino. Priporočljivo je, da uporabite papir za enkratno uporabo kot brisačo za obraz. Ne uporabljajte kozmetike in ne uporabljajte drugih. Kreme za obraz, ki se uporabljajo v ceveh, vendar ne v konzervah, da bi se izognili vnosu patogena. Nujno je, da svoje stvari čistite v stiku s kožo obraza. Vključujejo rokavice, klobuke, šali.

Pri posebni negi potrebujejo obrvi, naprave za britje. Da bi to naredili, je treba očala očistiti v topli milni vodi in dezinficirajte opremo za britje z alkoholom. Med zdravljenjem je pomembno, da iz prehrane izločimo akutno hrano, kot tudi alkohol, da se izognemo kopeli, savnami in omejimo izpostavljenost soncu.

Jod iz aken na obrazu: kako uporabljati tako, da ne škoduje

Eritromicin mazilo za akne - navodila za uporabo