Kako zdraviti demodicozo na obrazu

Problemi preprečevanja in zdravljenja demodikoze so med glavnimi v dermatološki praksi. Od 55 do 100% prebivalstva, so nosilci tick-Zheleznitsa in nimajo simptomov bolezni. So parazitski v lasnih mešičkov in v ustih izločanja vodi iz žlez in meibomian žlez lasišča, obraza, ušesa, hrbet, prsi in spolovila. Demodex folliculorum longus - V živo živijo dolge rakete lasne mešičke v skupinah in ponoči leze na površino za parjenje, kar olajša tako diagnozo bolezni in njeno zdravljenje. Demodex folliculorum brevis - živijo kratki pršički izloča z vodi iz žlez in meibomian žleze (ki se nahajajo na robu trepalnic) enega za drugim, na površino lezenja redka, zaradi česar jih je težko odkriti in zdraviti. Demodekoz se redko pojavlja kot samostojna bolezen. To je najpogosteje razvije na podlagi že obstoječih kožnih bolezni, kot so rozacea, akne (akne), perioralni dermatitis, in seboreja.

Intenzivno razmnoževanje parazitov se pojavi, ko v gostiteljskem telesu pride do nekaterih zapletenih težav in, prvič, ko imunski sistem ne deluje pravilno. Zato je treba na začetku opraviti celovit pregled bolnika zaradi prisotnosti kroničnih bolezni in na začetku zdravljenja, da izvede osnovno osnovno zdravljenje osnovne kožne bolezni.

Sl. 1. Demodekoza na obrazu in vekih.

Sl. 2. Masti, kreme in geli so najboljše sredstvo za zdravljenje obrazne demodektomije.

Težave pri zdravljenju demodektike

Pri uporabi najučinkovitejših akaricidi (kemikalije, ki zmanjšujejo število klopov) zdravljenje pogosto ni učinkovita, zaradi posebne strukture zunanjega vrhnjem delu klopi in njihove ličinke in jajca.

Zunanja lupina klopi je troslojna, posebej razvita pri ženskah. Ščiti parazit pred zunanjimi vplivi. Povrhnjica ima pore - poseben kanal, skozi katerega poteka izmenjava vode in plina, vendar velike prodane molekule akaricidnih sredstev za kontaktno delovanje ne morejo prodreti. To dejstvo narekuje potrebo po dolgotrajnem zdravljenju z antiparazitskim zdravljenjem.

Sl. 3. Demodex pršice (pogled pod mikroskopom).

Značilnosti terapije za demodektični obraz

Pri izbiri antiparazitskega zdravljenja je treba upoštevati klinično sliko, resnost bolezni in sočasno patologijo bolnika.

Kompleksna obravnava demodektike

demodekoza Zdravljenje mora biti obsežen in vključuje akaricidni, protivnetno (vključno z antibakterijsko), antisense droge in imunskih modulatorjev. Telo pacienta mora nujno prejeti potrebno količino vitaminov, mineralov in aminokislin. Kadar obstaja demodekoza v ozadju že obstoječih kožnih bolezni, se njihovo zdravljenje izvaja.

Faze demodektične obdelave

 • V prvi fazi zdravljenja se uporabljajo protivnetna zdravila, izvaja se hipensenzibilna terapija in popravek imunskega odziva.
 • V drugi fazi zdravljenja se izvaja antiparazitska terapija.
 • Na tretji stopnji so predpisani zdravili, ki zmanjšujejo sproščanje maščob, izboljšajo stanje plovil in njihovo regulacijo.

Trajanje demodektičnega zdravljenja

Obdelava demodektike je dolga. Odvisno od oblike in stopnje demodektičnega zdravljenja se lahko podaljša od 4 tednov do 1 leta.

Merila za učinkovito zdravljenje demodektike na obrazu

Merilo učinkovitosti zdravljenja demodicoze na obrazu je zmanjšanje ali izginotje kliničnih manifestacij bolezni in zmanjšanje števila pršic glede na rezultate analize.

Trajanje zdravljenja demodikoze narekujejo posebnosti strukture parazita. Učinek terapije je opazen po 2 do 8 tednih.

Sl. 4. Long Demodex folliculorum longus pršice živijo v skupinah lasnih mešičkov (leva slika), na površje za parjenje noč. Kratke pršice Demodex folliculorum brevis (desna slika), ki jih najdemo v ustih odvodnih kanalov iz žlez in meibomian žlez posamezno redko dvignejo na površje, zaradi katerih jih je težko odkriti in zdraviti.

Protivnetno zdravljenje

 • Na prvi stopnji zdravljenja je treba uporabiti zdravila, ki zavirajo mikrobno populacijo. V ta namen se uporabljajo protivnetna sredstva zunanje in sistemske uporabe. Dober učinek je na voljo pri mazilih, smetani in gelih z antibiotiki za zunanjo uporabo: Metronidazol, tetraciklin ali eritromicin.
 • Z naprednimi oblikami bolezni se antibakterijska zdravila dajejo oralno. Prikazovanje Metronidazol (Trichopolum), Tetraciklini, Ornidazol, Monociklin, Doxycycline, Roxithromycin, Eritromicin.

Sl. 5. Metronidazol in trichopolum se pogosto uporabljajo pri demodikozi.

Metronidazol pri demodikozi

Že vrsto let smo uporabili derivate nitroimidazola za zdravljenje demodektike Metronidazol in Ornidazol. Drog ima protivnetno, antitumsko in imunomodulacijsko delovanje. Aktivni so proti bakterijam, enoceličnim parazitom in pršicam Demodex. Uporabljajo se znotraj in zunaj v obliki krem, mazil in gelov.

Metronidazol Notranjo uporabo uporabljamo 2 do 4 tedne pri 250 mg 3-krat na dan (standardna shema). Analogi zdravila za interno uporabo so Trichopol, Clion, Flagel in drugi.

Zdravilo izbire za demodikozo je Ornidazol (Orisol). On je močnejši od metronidazola, dobro prenaša, ima manj neželenih učinkov. Uporablja se v tečajih 10 dni za 500 mg 2-krat na dan.

Za zunanjo uporabo:

 • Krem Trichopol Pri demodikozi se uporablja mesec in pol, kar je povezano z življenjskim krogom demodex-a. V naprednih primerih je zdravljenje podaljšano.
 • 1% smetane in gela Metrogil (vsebuje metronidazol). Uporablja se 2-krat na dan 3-6 tednov.
 • Krem Rosamet, ki vsebujejo metronidazol, se uporablja 2-krat na dan 3 do 9 tednov.
 • Vsebuje metronidazolsko večkomponentno sredstvo, ki se uporablja pri demodikozi, smetani Demalan. Ima protivnetno, dermatropično, antibakterijsko in antiparazitsko delovanje. Uporablja se za demodikozo obraza, vek in zvok sluha.
 • Eritromicin mazilo uporabili 2-krat na dan. Več kot 5 tednov se zdravilo ne uporablja zaradi hitrega razvoja odpornosti mikroorganizmov. Z aknami kompleks "eritromicin-cinkov acetat dihidrat" dobro deluje. Pripravljena raztopina se nanese na prizadeto kožo 2-krat na dan - zjutraj pod ličenjem in zvečer po pranju 10-12 tednov. Zdravilo odstrani vnetje in ima komedogeni učinek.
 • Vsebuje eritromicin in cinkov acetat dihidrat v prahu Zinerit.

Sl. 6. Cream Rosamet in metronidazolni gel - pripravki za zunanjo uporabo.

Sl. 7. Zineritni prašek vsebuje eritromicin in cinkov acetat dihidrat.

Permetrin z demodikozo

Po izginotju pojava vnetja se izvede prehod na zdravljenje demodekoze z antiparazitskimi zdravili.

Z močnim antiparazitskim delovanjem proti pršicam Demodex imajo insekticidni pripravki, ki vsebujejo permetrin (skupina piretroidov). Piretroidi prodrejo v kožico pršic in se koncentrirajo v hemolimfu. Povezujejo se z lipidnimi strukturami membran z živčnih celic, motijo ​​natrijeve kanale, kar povzroči zamudo pri repolarizaciji celičnih membran, ki ji sledi smrt parazitov. Snov permetrin ne vstopi v sistemski krvni obtok osebe.

4% Permetrično mazilo se nanaša na prizadeta območja kože in se zmeša z masažnimi gibi. Po 24 urah mazo speremo s toplo vodo in milom. Pogosto je en sam postopek zadosten. Včasih pa je potrebno ponoviti postopek, ki je dovoljen po 14 dneh.

Drugi insekticidi:

Spragalski sprej Uporablja se za koščke, ima pa tudi izrazit učinek proti žleznim žlezam. Sestavljen je iz antiparazitskih zdravil esdepaletrin (esbiol) in piperonil butoksida. Spray Sprayal namakati bombažni tampon, skozi katerega se zdravilo potegne v prizadeta območja. Pozitiven učinek je dosežen v 80% primerov.

V nekaterih primerih dober učinek z demodikozo zagotavljajo taki insekticidi kot Crotamiton (smetana), Malathion (emulzijski koncentrat), Lindane (emulzija), Benzil benzoat (emulzija, mazilo, smetana in gel). Benzil benzoat nanesemo čez noč na prizadeta območja kože po pranju. Zdravljenje traja 2 do 3 tedne.

Sl. 8. Insekticidni pripravki Permetrin in Crotaderm. Uporablja se pri zdravljenju demodektičnih okužb.

Sl. 9. Insekticidna zdravila Lindane in benzil benzoat se uporabljajo pri zdravljenju demodektičnih okužb.

Sl. 10. Sprayal Spray ima izrazit učinek proti grinjem.

Katran in žveplo mazilo iz demodektike

Pri zdravljenju demodikoze uporabljamo preparate, ki vsebujejo žveplo in katran.

8% mazilo iz žvepla je ena izmed mnogih zdravil, ki imajo antiparazitski učinek. Žveplo sodeluje z organskimi snovmi in tvori pentationsko kislino in sulfide, ki škodljivo vplivajo na klopke. Sulfidi izvajajo keratoplastično delovanje. Mazilo iz žvepla se nanese na očiščeno obrazo za noč. Zdravljenje je od 7 do 10 dni. Panthenol se uporablja za preprečevanje suhe kože, opeklin in manjših poškodb. Zdravilo je na voljo v obliki kreme, mazila in emulzije.

Gel Demoten in Delex akne in losjon Delex akne večkomponentna zdravila, ki vključujejo žveplo. Poleg antiparazitskih zdravil imajo protivnetno, protiseborojno in keratolitično delovanje. Losjon dobro očisti kožo.

Mazilo "Yam" razviti in uporabljeni za zdravljenje živali. Vendar pa, kot je postalo znano, uveljavljeno pri zdravljenju demodectic garij pri ljudeh. Njene sestavne komponente (katran in žveplo, karbonskega kislina in Lysolom, terpentin in lanolin, naravna Ichthyol in beli vazelin) imajo anti-parazit, protiglivično, antiseptično in keratolitična lastnosti. Zdravilo je razvrščeno kot 4 razred nevarnosti, to pomeni, da se obravnava kot zdravilo z majhnim tveganjem. Na prvi dan se uporablja mazilo za 15 minut na prizadete predele kože, po katerem se odstrani rastlinsko olje. Po postopku kožo podmazujemo z vlažilno in negovalno kremo. Če je bilo zdravljenje dobro prenaša, nanos trajanje postopoma prilagaja 1,5 ure na dan za 5 minut večje. Po tem je treba čas uporabe postopno zmanjšati, dokler se zdravilo popolnoma ne ukine.

Manting, Xin fumangling in Mefule - Kitajska droga. Na internetu obstaja veliko pozitivnih odgovorov pri zdravljenju demodikoze, kar je posledica dejstva, da vsebujejo žveplo v njihovi sestavi. Proizvodnja Demodex Complex je popolna kopija zgoraj navedenih zdravil, vendar je veliko dražja.

Sl. 11. Mazilo iz žvepla se pogosto uporablja pri zdravljenju demodektičnih okužb.

Sl. 12. Demoten in žveplo-mazalna mazila za zdravljenje demodektov.

Sl. 13. Mazilo "Yam" se ni izkazalo za slabo pri zdravljenju demodikoze pri ljudeh (fotografija levo). Delex akne večkomponentna zdravila, ki vključujejo žveplo (fotografija na desni).

Značilnosti zdravljenja nekaterih oblik demodektike

Zdravljenje odpornih sevov

Kljub pridobivanju pozitivnih rezultatov pri zdravljenju demodekoze s klasičnimi sredstvi vse pogosteje so odporne na zdravljenje in recidivne oblike bolezni. Torej pri razvoju odpornosti je priporočljivo uporabljati krioterapijo v kombinaciji z aplikacijo Rosametova smetana, ki vsebuje 1% metronidazola.

Zdravljenje papulo-pustularnih izbruhov

Pri zdravljenju papulo-pustularnih izbruhov je priporočena uporaba klasičnih redukcijskih (obnovitvenih) sredstev - cink-ihtiol, 1 - 2% mazilo in ihtiool, 1% paste ichthyol-resorcinic. Vsebuje gel za cinkov hialuronat Kuriosin.

Zdravljenje akneformne oblike demodektike

V primeru trajne akneforme vrste demodikoze, v primeru razvoja odpornosti (odpornosti) na antiparazitska zdravila, priporočamo uporabo pripravkov retinoidne skupine (strukturno so blizu vitaminu A). Retin-A (Tretinoin), sintetični analog retinoične kisline Adapalen (Clenzite, Differin) se uporabljajo lokalno. Sistemski retinoid izotretinoin (Roakkutan) je predpisana pri hudi demodicozi akneforma.

Sl. 14. Zdravila retinoidne skupine se uporabljajo pri zdravljenju demodekoze pri razvoju odpornosti. Na fotografiji je 0,1% Retin-A smetana.

Sl. 15. Akneforma oblika demodikoze: papularna (fotografija na levi) in papulo-pustular (slika na desni).

Sl. 16. Učinkovitost zdravljenja akneformne oblike demodekoze.

Sl. 17. Rosacea podobna oblika demodikoze: v obliki razpršenega eritema (fotografija levo), granulomatozna oblika (fotografija na desni).

Sl. 18. Učinkovitost zdravljenja rosace podobne oblike demodektoze.

Demodektik in Rosacea

Demodekoza pri ljudeh oteži potek rozacee v 88,7% primerov. To se večinoma pojavlja v poznih fazah bolezni - eritematozno-papularni, papulo-pustularni in krvavi. Osnova terapije demodikoze in rozacee je korekcija patologije notranjih organov in uporaba zunanjega zdravljenja.

 • Za zdravljenje demodekoze z rozaceo priporočamo uporabo zdravil, ki vsebujejo žveplo, in benzil benzoata. Dober akaricidni učinek ima aerosolna formulacija Spregal.
 • Za zunanjo uporabo, ko nastanejo papule in pustule, je priporočljiva uporaba salicilne kisline, resorcinola, adinefrina itd.
 • Preprečuje nastanek tesnila v zunanjih slojih kože in odpravlja rdečico gela in mazila z gelom azelaične kisline in kremo Skinoren.

Sl. 19. Na fotografiji, Skinoren gel in Azix gel krema. Vsebuje azelaično kislino.

Demodekoza v ozadju seboroičnega dermatitisa

Ko se pojavijo demodekoze ob ozadju seborrheskega dermatitisa, je uporaba Retinoidno mazilo. To preprečuje razvoj povečano epitelijske širjenja žlez lojnic izločanja vodov, zmanjšuje nastajanje in evakuacijo sebuma, s čimer se zmanjša vnetno komponento in pospešuje obnavljanje kože. Ni priporočljivo hkratno uporabo antibiotikov tetraciklin in glukokortikoidi.

Pri seboroični dermatitisu priporočamo uporabo zdravil, ki vsebujejo azeloev kislino: Skinoren, Azelik, Azix-derm in drugi. Skinoren Uporablja se v obliki 15% gela ali 20% kreme 2-krat na dan. Izboljšanje se pojavi po 4 tednih.

Sl. 20. Ob pojavu demodekoze ob ozadju seboroskega dermatitisa je prikazana uporaba Retinoicne mazila.

Demodektične akne

Demodekoza pri ljudeh oteži potek aken v 33% primerov. Pri zdravljenju se uporablja samo integriran pristop in podaljšana patogenetska terapija v ozadju osnovne kožne nege obraza.

Podrobnosti o zdravljenju aken in oskrbe kože v članku "Sodobni načini zdravljenja aken."

Sl. 21. Na fotografiji so na obrazu akne.

Nega kože med zdravljenjem demodektike

 • Povečana proizvodnja sebuma in prekomernega širjenja epitela kože ustvarja dobro gojišče za pršice Zheleznitsa, zato dnevno čiščenje kože je obvezen manipulacija pri zdravljenju demodectic garij na obrazu in drugih delih telesa. V ta namen se uporabljajo pene, geli in losioni. Odstranijo prekomerno maščobo in ne prekrivajo kože. Ne priporočamo uporabe mila. Pogostost pranja pri zdravljenju demodikoze ne sme preseči 1 do 2 krat na dan. No, očistite kožni gel Klinans, sredstva serije medicinske kozmetike "Exfoliak", "Klerasil Ultra", "Setafil", "Sfingogel", "Sebium" in "Zeniak".
 • Odstranite in razkužite raztopine kožnega alkohola z antibiotiki (5% levomicetin alkohol), 2 do 5% raztopina salicilne kisline,2% resorcinol, 5 - 10% alkohola raztopina kamer.
 • Zheleznitsa Hranijo na celice povrhnjice in sebuma, tako zdravljenje demodectic garij treba uporabiti keratolitiki in protivoseboreynoe sredstva. Keratolitične lastnosti imajo: Benzoil peroksid (Baziron, OHU-5, OHU-10, Klerasil-ultre), pripravki retinoidne skupine, Azeloj in salicilne kisline, Resorcinol.
 • S povečanim sušenjem kože se pokaže draženje in luskastost, uporaba vlažilnih krem ​​in gelov. Dobro se je umiril smetana "Klin AK","Avenza preobčutljivost kože,"TELERNS EXTREM".
 • Za regeneracijo (popravilo) poškodovanih površin, uporaba regeneracijske kreme Sicalfate z kompleksom cink-bakra ali "A-Derma Epithelial AN DUO Cream Restorative" s hialuronsko kislino.
 • Za preprečevanje izobraževanja po pustulah atrofičnih brazgotin, uporaba gela "Kontraktubeks". Velja 4 tedne.
 • Stalna vlažnost in tema sta optimalni pogoji za življenje pršic, zato je v času zdravljenja bolje opustiti kozmetiko.
 • Izogibati se je treba čezmernemu ultravijoličnemu sevanju. Povečanje proizvodnje vitamina D pod vplivom NLP vodi k aktiviranju sinteze katetzidinov, ki podpirajo vnetni proces.

Sl. 22. Salicilna kislina in rezorcinol imajo keratolitične in antiseprofne lastnosti.

Sl. 23. Baziron je učinkovit pri zdravljenju vnetnih elementov na koži, ima keratolitične lastnosti. Zdravilo je na voljo v različnih oblikah (gel za čiščenje, tonik, piling, korektivna zdravila), zaradi česar je priročno uporabljati v različnih nastavitvah (doma, pri delu, na potovanjih itd.).

Sklepi

Pri zdravljenju demodectic garij, kot samostojno bolezen, in na podlagi kožnih bolezni, kot so rozacea, akne, perioralni dermatitis in seboroični uporablja le celovit pristop in dolgo patogenetsko terapijo na ozadju osnovno nego kože.

Kljub temu, da parazitske bolezni demodekoz skupno, da se še vedno ni vzpostavljena vzrokov, ki vodijo do aktivacije klopi in razvoj vnetnih dermatoz. Antiparazitsko zdravljenje ni vedno učinkovito in pogosto vodi v razvoj odpornih oblik bolezni.

Demodekoza je zapletena težava. Ne vpliva le na zdravje ljudi, ampak vpliva tudi na njegovo psihoemotično stanje.

Učinkovita zdravila za zdravljenje demodektike na obrazu

Demodektični obraz Je bolezen, pri kateri na koži obraza in zunanjem ušesu vpliva poseben parazitski akni pršic iz rodu Demodex ali akne vulgaris.

Velikost klopov je od 0,2 do 0,5 mm. Živi v kanalih lojnih žlez in blizu lasnih mešičkov pri vseh ljudeh in sesalcih. Pod vplivom določenih dejavnikov se aktivira klop, pade globoko v kožo in povzroči vnetje. Opozarjamo vam še en članek o pršutu, ki živi tudi pod kožo.

Kako zdraviti demodikozo?

Učinkovito zdravljenje demodikoze na obrazu vključuje naslednja priporočila:

 • uničenje kolonija pršic s kemikalijami z akaricidi;
 • odstranitev pogojev za nadaljnji razvoj zajedavcev s takšnimi snovmi: salicilna kislina, ihtiool milo salicilna kislina, keratolitična sredstva;
 • pregled in zdravljenje bolezni notranjih organov ter zdravljenje ustne votline in zob;
 • popolna izključitev iz prehrane sladkarij, začinjene in maščobne hrane, ocvrte hrane, začimb, marinade, saj povzročajo delovanje lojnic in posledično pretirano izločanje sebuma;
 • Prepovedano je uporabljati grmišča, maske, stiskanje aken in masaža obraza;
 • Ne smete uporabljati obrazne kreme, ki "krme" klopi
 • priporočamo, da se operite v topli vodi

Shema zdravljenja demodektičnega obraza

Spodaj je primer postopkov iz določenega primera.

Shema zdravljenja:

 1. Diet "Tabela številka 5".
 2. Čiščenje prizadetih območij obraza z mehkimi sredstvi.
 3. Raztopina dimeksida za vlažilno kožo.
 4. Uporaba antiparazitske mazila enkrat na dan pet dni, mazilo z decametoksinom enkrat dnevno za dva dni.

Skladnost z osebnimi higienskimi ukrepi

Na splošno je upoštevanje pravil osebne higiene ključ do uspešnega zdravljenja in hitrega okrevanja.

Demodektični simptomi obraza so naslednji:

 • Pri zdravljenju demodektičnega obraza morate uporabljati prave mazave in zdravila.
 • Med postopki za vodo ne morete uporabljati gobic, grmovja in drugih abrazivnih snovi.
 • Voda mora biti topla (ne hladna in ne vroča).
 • Obraz se mora dobro zmešati z brisačo in počakati 30 minut pred nanosom mazil, dokler se popolnoma ne posuši.

Diet z demodikozo

Prepovedano pri demodikozah:

 • Žgane in prekajene jedi.
 • Proizvodi z visoko vsebnostjo soli in sladkorja.
 • Čokolada.
 • Sojina omaka.
 • Kislina in trdi sir.
 • Vsaka alkoholna pijača.
 • Kvas.
 • Citrusi: limone, pomaranče, grenivke, mandarine itd., Ker so močni alergeni.
 • Nekaj ​​zelenjave: avokado, jajčevci, paradižnik.
 • Stročnice in grah: grah, fižol, soja, leča, čičerika, šparglji itd.
 • Sladko sadje: banane, marelice, slive, fige, rozine.
 • Začimbe.
 • Zelo vroče jedi.
 • Med in drobovina.

Priporočeno za izdelke demodikoze:

 • Zelenjava v velikih količinah: krompir, zelje, korenje.
 • Fiber bogate zelenjave.
 • Kislo sadje.
 • Juhe.
 • Voda, nesladki komoti v velikih količinah.
 • Kruh je samo grob.
 • Kikiriki in mandlji.
 • Pijače, ki ne vsebujejo kofeina.
 • Zeleni: peteršilj, čebula, solate itd.
 • Različna žita: ovsena kaša, riž, ajda, biserni ječmen.
 • Mleko in jogurt.

Izvajanje kozmetoloških postopkov

Zdravljenje demodikoze vključuje uporabo zdravil skupaj s kozmetološkimi postopki. Po svoji izbiri zdravnik opozarja na obliko in stopnjo bolezni, splošno dobro počutje bolnika.

Ti postopki pomagajo hitro znebiti bolezni in neprijetne okvare videza.

V primeru demodikoze se uporabljajo naslednji postopki:

 • elektroforeza z uporabo vlažilnih sredstev;
 • mikrodermaabrazija;
 • kemično čiščenje;
 • kriomasaža;
 • ozonoterapija;
 • lasersko zdravljenje.

Uporaba lokalnih zdravil za uničenje demodex pršice

Za zdravljenje so predpisana različna zdravila.

Sredstva proti parazitom:

 • Mazilo z benzil benzoatom. Za pozitiven učinek, ga je treba nanesti na kožo obraza tri do petkrat na dan.
 • Permetrino mazilo. Uporablja se dva tedna pred spanjem.
 • "Demazol". Krema je vtkana v veke 2-krat na dan. Trajanje tečaja je 1,5 meseca. Predstavljamo vašo pozornost članek o demodexu na trepalnicah.

Antibakterijska sredstva:

 • Gel "Baziron". Uporablja se rahlo na prizadeta območja 1-2 krat na dan, trajanje - 3 mesece, vendar je učinek opazen v enem mesecu.
 • Eritromicin mazilo. Uporablja se za veko v količini 0,3 g 3-krat na dan. Povprečno trajanje zdravljenja je 2 meseca.
 • Permetrino mazilo. Zdravilo se nanese na prizadeta območja s tanko plastjo in se izogne ​​stiku z očmi in drugimi sluznicami. Po 24 urah mazo speremo z milom in vodo. Ponavljajoča uporaba je dovoljena po 2-3 dneh.
 • Kapljice "Tafazol". Zdravilo se uporablja 1 kapsulo 3-krat na dan. Trajanje tečaja je 7 dni, vendar ga lahko spremeni zdravnik.

Zdravljenje z zdravili

V primeru demodikoze je predpisanih več vrst zdravil.

Antibiotiki:

 • Antibiotik "Doxycycline" v obliki tablet. Po obroku se vzame peroralno, spere z veliko tekočine. Dnevni odmerek je 200 mg, ga jemljete takoj ali ga razdelite v dva odmerka v intervalu 12 ur. Trajanje vpisa določi zdravnik, ki ga je treba zdraviti, za vsakega posameznega bolnika.
 • "Metronidazol" Je antibiotik v obliki tablet ali kapsul. To jemlje peroralno med ali po obroku. Dnevni odmerek je 1,5 g (dve tableti 3-krat na dan) 5 dni.
 • "Ornidazole"Je zdravilo z antibakterijskim delovanjem. Jemlje peroralno po obroku. Odmerjanje za odrasle - 1 tableto ali kapsulo 2-krat na dan 5 dni, natančno odmerjanje in trajanje zdravljenja pa predpisuje zdravnik.

Antihistaminiki:

 • "Loratadin" - jemlje 1 tableto na dan. Zdravnik določi trajanje sprejema posebej.
 • Ebastin (analog Kestina) je zdravilna učinkovina, ki je osnova pripravkov "Agistam", "Alerik", "Claritin" itd. Vse jemlje 1 tableto na dan.
 • Zdravilo "Tavegil" - jemljete 1 tableto 2-krat na dan.

Protipozojska zdravila za demodikozo:

 • Krem "Rosamet". Zdravilna učinkovina je metronidazol. Kremo nanese na očiščeno obrazo, neposredno na prizadeta območja, s tanko plastjo z uporabo aplikatorja ali bombažnega tampona. Trajanje zdravljenja se lahko giblje od 21 dni do 4 mesecev, odvisno od resnosti bolezni.
 • Tablete "Trichopol". Njihova aktivna sestavina je tudi metronidazol. Zdravilo je predpisano za 1 tableto 2-krat na dan 10 dni. V hudih primerih lahko potek podaljšamo.

Ker se bolezen najpogosteje kaže v času oslabelosti imunosti, zdravniki pogosto predpisujejo imuno-modulatorje za zdravljenje demodektomije obraza.

Imunomodulatorji:

 • Zdravilo "Bioaron C" je naravni imunomodulator rastlinskega izvora. Odpira se pred obroki v količini 15 ml enkrat dnevno. Trajanje uporabe predpisuje zdravnik.
 • Homeopatski zdravilo "Girel" je zdravilo z večkomponentno kompozicijo. To se vzame 3-krat na dan za eno tableto, ki jo je treba hraniti pod jezikom do popolnega raztapljanja.

Učinkovita ljudska zdravila za zdravljenje na domu

Splošna pravila za zdravljenje demodexa na obrazu doma:

 • Čiščenje kože obraza naj bi potekalo v treh fazah. To pranje s toplo vodo s posebnim gelom, ki vsebuje salicilno kislino. Ne umivajte z milom, ker kožo prekrije. Prav tako je prepovedano uporabljati sredstva za pranje, ki vsebujejo alkohol. Nato moraš obraz mokro s čistim brisačo za enkratno uporabo in ga potegniti z losjonom ali tonikom za problematično kožo. Čez nekaj časa uporabite tanko plast medicinske mazila in smetane.
 • Ne uporabljajte prahu, krema za glasovno frekvenco in drugo dekorativno kozmetiko.
 • Priporočljivo je, da se koža obraza ne dotika pogosto, ker roke vsebujejo veliko klic.
 • Priporočljivo je, da kožo z dlako tekom dneva, Odstranite delce prahu, maščob in umazanije.
 • Na sončen dan je nezaželeno ostati na soncu, saj to spodbuja dodatno proizvodnjo podkožnih maščob. Ne uporabljajte zaščite pred soncem.
 • Vsako jutro je treba pranje perila iztegniti in likati z vročim železom. Priporočljivo je zamenjati vzglavnik s peresom s silikonom.
 • Pomembno je spremljati pravilno prehrano, ne jejte prepovedane hrane. Lahko sledite prehrani, da očistite telo.

Obstaja veliko načinov, kako zdraviti subkutane pršice doma s pomočjo folk pravnih sredstev.

Maske z demodikozo

Maska z glino in zelišči v demodikozi:

 • Sestava: bela ali modra glina, celandin, kamilica, ognjič, koprive.
 • Metoda priprave. Pripravite decokcijo zelišč. Vzemi gline in se zmešajte, dokler ni gladka.
 • Način uporabe. Nanesite na očiščeno obrazo 20-30 minut, dokler ni maska ​​popolnoma suha. Po sušenju se masko lahko odstrani z bombažno palčko, navlaženo z losjonom in oprana s toplo vodo.
 • Ta maska ​​učinkovito zožuje pore, lajša vnetje, kožo obraza daje več svetlobe, posuši rane, nasičene s koristnimi hranilnimi snovmi

Recept za masko z glino in trdoto:

 • Sestava: bela ali modra glina, vodna gobica.
 • Priprava: 1 žlica bele ali modre gline, pomešane z 1 čajno žličko sladke vode in 1 čajna žlička čiste vode.
 • Kako uporabljati: Masko nanesti na obraz in počakajte, da se popolnoma posuši. Izperite s toplo vodo.
 • Ta maska ​​pozitivno vpliva na stanje kože, gladi, osveži, pomaga pri lajšanju vnetja in otekline.

Zeliščne infuzije z demodektičnimi

Za zdravljenje demodexa lahko uporabite tudi različne zeliščne infuzije.

Rezultat zdravljenja ne bo dolgo, če upoštevate vsa pravila in nasvete v tem članku.

Z vidnim izboljšanjem ni treba opustiti zdravljenja, saj popolna ozdravitev je šele po 3 mesecih. Po okrevanju se morate držati pravil higiene, jesti prav, vzemite vitamine, da se izognete ponovitvi bolezni.

Baziron je lep na običajnih mestih, vendar pri demodekozi ne priporočam

Torej, v odgovor na številna vprašanja o zdravljenju demodikoze, še naprej objavljam preglede o zdravilih, ki so bila preizkušena za njegovo zdravljenje. Danes je Baziron na vrsti. Enako kot trikrat večji gel, ki "popolnoma zdravi akne" in zato tudi dermatologi včasih priporočajo proti subkutani pršici. To še enkrat potrjuje, prvič, šibko kompetenco ogromnega števila dermatoloških primerov kože v zvezi z demodexom. Drugič, popolna disorganizacija in brezbrižnost do njihovih pacientov.
Hkrati se Benzac AC ne more imenovati kot slaba droga, ker se z "navadnimi aknami" spoprijema z brado. V tem, kar sem bil nedavno prepričan in na nov način sem odkril to drogo.

Baziron z demodikozo: ni vredno

Kaj se je začelo tukaj! Enak učinek kot pri skinorenom: ne samo, da je koža sama srbi, na živce plazenje in plezanje klopa, država spominja na vrsto alergijske reakcije, tako da več in baziron s svojo "začasno stranski učinek gorenja" vse zaostruje! Srbenje je postalo tako nevzdržno, da sem se nenehno dotaknil in mi utrgnil obraz in to je seveda samo poslabšalo.

Cev stehtali, se spominjam, 20 gramov, in nisem niti polovico. Gel Baziron je mirno in neuporabno umrl v kabinetu za domače zdravljenje že sedem let. )))

Dolgi preskusi, s pomočjo enostavnega Metrogila, brezove katrana itd. Pripravki, ki sem jih kot rezultat, vseeno so pozdravili demodekozo. In potem je začela študirati ayurvedo, praktikovala jogo in za vedno pozabila njo.

Toda pred nekaj meseci sem bil poudarjen zaradi gibanja, hormonsko ozadje se je zlomilo in začelo je preliti majhne mozolje v dnevih pred kritičnimi. Razbila komplet prve pomoči, našla je isti Baziron. Rok trajanja je seveda že zdavnaj odšel, vendar je v hladilniku shranjeno vse, in sem ga dal na mojo posuto brado, ki se v resnici ne upa. Bil sem zelo presenečen, da vidim jutro, da so pustule pustošene, da je izginilo srbečico, vidno izboljšala kožo.

Toda še enkrat želim opozoriti, da demodikoza in začasna majhna jegulata pred kritičnimi dnevi - stvari so popolnoma drugačne. Ne mešajte se. Nikoli ne poskušajte dobiti zdravljenja iz prsnice Baziron.

In jaz sem sam naročil Benzac gel, in s Tajske, ker redno naročam tajske kozmetike in med njimi je to droga. 15 g stane 590 rubljev. Zadnji čas, če je mogoče, da na splošno raje kupujejo isto zdravilo, ki je v naših lekarnah, ampak v tujini. Ker, žal, kakovost istih sredstev z istim imenom, vendar proizvedena v Rusiji ali za to in sprosti tudi na istem Tajskem, je zelo različna. Naši ne zmagajo (((


Seveda, navodila pravijo, da morate uporabiti nekaj tednov, vendar je to za primere hudega izpuščaja. In začasne "ženske" akne se zelo hitro posuši za nekaj dni.

Toda še enkrat: ne za demodektične! Ne poskušajte še bolj pokvariti kože.

Kako zdraviti Demodex na obrazu?

Našli ste mite-demodex? Zdravljenje kože obraza je lahko dolgo: od 1 meseca do 6 mesecev.

V zanemarjenih primerih boste morali dati do 2 leti + veliko denarja o zunanjih in notranjih receptih, tradicionalni medicini.

Kako zdraviti demodex na obrazu? Osnovne metode

 1. Fizioterapija. Izvaja se po receptu zdravnika. Najpogosteje uporabljate elektroforezo z vlažilci.
 2. Sprejem antibiotikov in posebnih tablet. To je možno le po posvetovanju s strokovno usposobljenim strokovnjakom (v nasprotnem primeru tvegate samo nadaljnjo poškodbo telesa). Med njimi so tetraciklin, trikopol in drugo.
 3. Uporaba na prizadeta področja mazil in gelov. Sredstva lokalnega delovanja zmanjšujejo srbenje in vnetje (krema Benzil benzoat, Spregal, žveplo mazilo).
 4. Uporaba tradicionalne medicine. To so maske na osnovi kamilice, česna, aloe; posebne losjone in še veliko več.
 5. Ozonska terapija. Kozmetični postopek, ki ima baktericidno in imunomodulacijsko lastnost.

Toda ozonske terapije ne moremo obravnavati kot metodo samostojnega zdravljenja (pomožno je v kombinaciji z jemanjem antibiotikov, nanašanje maz in gelov).

 • TCA piling. Pomaga očistiti kožo okužene celične plasti, vendar morate biti previdni, se posvetujte z zdravnikom.
 • Krioterapija. Ne ubije klopa, ampak le za nekaj časa razbremeni gorenje, željo, da bi "opraskali" prizadeto območje. To je pomožna metoda zdravljenja za pršice-demodex.
 • Kako zdraviti demodex na obrazu s tabletami?

  Vse tablete so razdeljene na dve vrsti:

  1. Antiprotozoal. Called za prekinitev strukture DNA parazita, da zmanjša učinek na kožo obraza.
  2. Antibiotiki. Borijo se s paraziti iz notranjosti.

  Rosamet je antiprotozoalno zdravilo

  Redko imenovan posebej. Običajno vzemite tableto skupaj z drugimi:

  • Amoksicilin (2,25 grama na dan);
  • Metronizadol (1,5 grama na dan).

  Način jemanja zdravila Rosamet za odrasle je 250-750 mg 4-krat na dan. Trajanje zdravljenja je individualno. odvisno od stopnje škode, imunosti organizma in drugih značilnosti.

  Sprejem droge lahko povzroči več neželenih učinkov: bruhanje, omotica, glavobol, utrujenost, izguba zavesti in drugi.

  Trichopol kot sredstvo za preprečevanje klopi

  Edinstvenost tablet je, da so imajo "varčen učinek", včasih primerna tudi za nosečnice. Potek Trichopolis je od 1,5 meseca.

  Tako dolgo trajanje je povezano s ciklusom razvoja tikt: po 25-30 dneh ličinke postanejo odrasli, na katere vplivajo komponente sredstva.

  Mnogi kozmetiki in dermatologi so prisiljeni priznati: Trichopol postaja vse manj učinkovita droga. To je povezano z dejstvom, da je parazit razvil stabilnost proti njej.

  Metronidazol kot eden glavnih antibiotikov

  Metronidazol je pozvan, da se bori z bakterijami v telesu, za uničenje gliv in škodljivih sestavin. Značilnosti sprejemnega sredstva:

  1. Pijte 1-2 ure po jedi (to je posledica posebnosti učinka), pijte veliko vode in druge tekočine.
  2. Bodite strogo v skladu z zdravniškim receptom, ne da bi ga izgubili! (v nasprotnem primeru se učinkovitost ukrepa zmanjša, in pršica preprosto razvije imuniteto do tega sredstva).
  3. Sledite odmerku. Kadar se lahko pojavijo preveliki odmerki, se pojavijo simptomi: utrujenost, glavobol, napadi, izguba koordinacije.

  Prepovedano je vzeti alkohol v kombinaciji z antibiotikom.

  Ornidazol - sintetični antibiotik proti demodexu

  Če imate na obrazu demodex klic, mora biti zdravljenje celovito.

  Kot pravilo, na ta antibiotik predpisana posebna mazila, skladnost s prehrano, higienska pravila + kozmetološki postopki.

  Shema uporabe orodja je takšna (za odrasle):

  1. Vzemite 1-1,5 gramov sestavka.
  2. Vzemite v roku 1-2 dni.
  3. Spremljajte stanje, saj so možne alergije na kožo, omotica, občutek utrujenosti in drugih neželenih učinkov.

  Doxycycline je zdravilo proti številnim težavam

  Semisintetični antibiotik tetraciklinske skupine Uporablja se za zdravljenje prehladov, ARVI, tonzilitisa, purulentnega vnetja, aken, aken, aken in drugih težav. Pravila uporabe določi zdravnik.

  Bolniki morajo poznati značilnosti zdravila:

  • prepovedane nosečnice;
  • pijte z veliko vode, drugo tekočino;
  • jemljite samo po jedi;
  • spremljajo morebitne neželene učinke;
  • ima bakteriostatski učinek;
  • opazujte dnevni odmerek 200 mg (prvi dan) in 100 mg (v naslednjih dneh).

  Zdravljenje poteka 10-14 dni, Po tem morate videti zdravnika. Povedal bo, kaj storiti naslednje: še naprej pijete Doxycilin, ga nadomestite z drugim antibiotikom ali dokončajte potek.

  V lekarni lahko spoznate druge snovi. Na primer:

  • tablete Orgil. Kadar je demodicoza potrebna kot antibakterijsko "orožje". Dozirni režim - 2 kapsuli za 5-11 dni;
  • Polioksidonij. Uporablja se, ker ima trojni učinek: imunomodulator, detoksikator in antioksidant;
  • Tiberal. Znano po svoji protibakterijski akciji, temelji na Ornidazolu. Način sprejema - 2-krat na dan za 6-11 dni;
  • Roakkutan. Uporablja se kot zdravilo za zdravljenje rozacee in aken, ki se razvijejo z demodikozo.

  Toda ne tablete sami: praviloma, vzporedno z njimi zdravniki predpisujejo različne mazila, smetano, tinkture za zunanji vpliv.

  Kako se znebiti demodexa na obrazu s pomočjo mazilk?

  Masti, losjoni in geli - učinkovito sredstvo za zunanjo uporabo in zdravljenje kožne pršice.

  Mnoge od teh zdravil se uporabljajo za zdravljenje aken in aken, saj imajo protivnetno in regenerativno učinek.

  Zinerite za zdravljenje okužb in odstranjevanja zajedavcev

  Sredstvo, ki temelji na eritromicinu, se je pojavilo v šestdesetih letih 20. stoletja, in zaenkrat je težko poimenovati učinkovitejši analog.

  Glavne značilnosti zunanje uporabe zdravila:

  • vsak dan nanesejo na čisto kožo (lahko so na prizadetih območjih in na čistem);
  • potek zdravljenja - 90 dni (3 mesece);
  • po zdravljenju z demodexom Zinerite priporočajo potek bolj blagega zdravila (npr. 2% benzoil peroksida);
  • zdravniki lahko predpišejo celovito zdravljenje: uporaba tablet zdravila Zineritis + eritromicin;
  • med zdravljenjem upoštevajte pravila osebne higiene + posebna prehrana.

  Benzil benzoat za nadzor okužbe

  Nanesite na prizadeta območja s tanko plastjo, ne spirajte. Tečaj - od 1 meseca.

  Kot kaže praksa, zdravilo lahko povzroči alergične reakcije, suho kožo in razdražljivost.

  Če ste se soočili s tem, je bolje, da se obrnete na uporabo in izberete "bolj varčnejšo drogo".

  Baziron AC

  Basiron se nahaja v 2 sortah: gel ali umivalni stroj. Praviloma se zdravilo uporablja kot kompleksno zdravljenje.

  Glavne značilnosti uporabe:

  • se uporablja 2-3 krat na dan;
  • tečaj - 90 dni (3 mesece).

  V prvih dneh lahko doživite žganje in luščenje takoj po nanosu. To je normalno, hitro prehiteva.

  Blepharogel 2

  Uporablja se ne toliko za celoten obraz kot za razpis in občutljivo področje vek.

  Pripravek vsebuje 2 glavna sestavina proti parazitu: žveplo in hialuronsko kislino.

  Sestavino uporabite 1-2 krat na dan, tečaj - od 1 meseca. Mnenja o učinkovitosti gela se razlikujejo.

  Ihtiool mazilo

  Če imate demodex kožo, Zdravljenje z ichthyolki je odlična rešitev.

  Maza "potegne" okužbo in gnoj, ima izrazit antibakterijski učinek, odpravlja okužbe in vnetne procese.

  Uporablja se za čisto kožo enkrat na dan, zatesnjena z ometom za 8-12 ur. Je poceni, skoraj vsaka lekarna. Zaradi tega je vedno ugodno in primerno za nakup tega zdravila.

  Gel Klindovit

  Zunanji agent na osnovi antibiotika Clindamycin. Glavna naloga je odpraviti akne in vnetje, ki se je pojavil v ozadju demodex aktivnosti.

  Uporabite 2-krat na dan na čisti in suhi površini. Tečaj - od 1 meseca (v dogovoru z zdravnikom, ki se je udeležil).

  Zunanja uporaba gela je sestavni del kompleksnega zdravljenja.

  Gel Metrogil

  Obstaja skoraj vsaka lekarna, se bori s številnimi dermatološkimi težavami: akne, akne, rozacea, seboroični dermatitis in drugi.

  Uporablja se ne le za obraz, ampak tudi za druga področja kože.

  Tečaj - od 1 meseca, režim - 2-krat na dan tanka plast na čisti in suhi površini. Uporablja se po posvetovanju s specialistom!

  MediFox

  Antiparazitni agent, ki pomaga pri boju proti kožni mite demodex. Posebnost je v sposobnosti, da se sestava uporabi na dlakavih delih telesa.

  Za kompleksne učinke v lekarnah je na voljo ne samo gel, temveč tudi rešitev v ampulah.

  Učinkovitost zdravila MediFox je posledica glavne učinkovine - permetrina. Način uporabe - 2-3 krat na dan. Tečaj - od 1 meseca (vendar vedno konsistentna in določena.

  Permetrino mazilo

  Permetrin mazilo je učinkovito: samo 1-2 postopki so dovolj!

  Po uporabi sestavka lahko pride do znakov izgorevanja, rdečice, mravljinčenja in neprijetnih občutkov. Po nanosu naj traja 2 tedna, nato pa opravi teste.

  Če obstajajo znaki parazitne aktivnosti, se sestava ponovno uporabi. Zdravilo je primerno za zdravljenje demodektike, pa tudi za poškodbe in uši pri odraslih in otrocih (od 2 mesecev).

  Permetrično mazilo ne le lajša vnetja, uničuje pršice in ušesa.

  Rosamet

  Krema, ki odstranjuje vnetje, izpuščaje in rdečino.

  Glavna sestavina zdravila Rosamet je antibiotik Metronidazol.

  Zdravljenje demodexa na obrazu je od 45 dni, med katerim se zdravilo vsak dan nanese tanek sloj na površino prizadetih območij.

  Streptocid

  "Dodatna" priprava za boj proti klopi. Na voljo v tabletah ali v prahu.

  Način uporabe - vzemite prašek, premešajte z majhno količino vode in preletite na prizadeta območja.

  Za zdravljenje, ponovite postopek vsaj 5-krat.

  Salicilna kislina

  Izsuši kožo, odstrani blokirane pore, odpravlja akne (vendar ne vpliva na povzročitelja bolezni).

  Rešitev lahko uporabite z 2-3 krat na dan ali enkrat na teden: vse je odvisno od stopnje pora, posameznih značilnosti in drugih dejavnikov.

  Žveplo mazilo

  Uporablja se za zdravljenje demodexa, kot tudi češice in seboroični dermatitis. Sestavine zdravila vplivajo na vzrok problema in ne izključujejo simptomov.

  Način uporabe je takšen:

  1. Operite in posušite prizadeta območja.
  2. Na njih uporabite mazilo.
  3. Utrljaj z lahkimi masažnimi gibi.
  4. Ponovite naslednji dan.

  Načrt in pogostost uporabe zdravila se obravnavata posebej, pred uporabo, pri posvetovanju s svojim zdravnikom.

  Cinkovo ​​mazilo

  Potrebno je, za zmanjšanje količine mozoljev in aken.

  V cinkovi mazzi je Zn (10%): odpravlja draženje, rdečino, bolečino.

  Mast pomaga odpraviti številne težave s kožo: izpuščaj na pljučih, majhne opekline, mozolji (akne) in drugi.

  Mazila iz aken

  Sestava se nanaša na prizadeta območja (vključno za ušesi!) Celotno noč. Potek zdravljenja - 10 dni na mesec za 2 meseca.

  Vzporedno z uporabo mazila zdravniki priporočajo, da trikrat dnevno pijejo Trichopolum; tečaj - 1 teden.

  Kot higieno uporabite milo za perilo, ga sperite zjutraj.

  Folk zdravila za zdravljenje demodex na obrazu

  Tradicionalna medicina nam ponuja več kot 50 različnih načinov. Priporočali ste:

  1. Anabazi. Rastlinske poganjki vsebujejo alkaloide - strupene snovi, ki imajo protivirusne in antiparazitske učinke. Uporabite izdelek kot decoction ali tincture, sperite obraz 3-4 krat na dan. Prvo izboljšanje pride v 2 tednih.
  2. Aloe. Sok je potreben za regeneracijo kože, odpravlja vnetja in rdeče lise. Vse kar morate storiti je, da sok uporabite na površino poškodovanih območij.
  3. Brezbarvni katran. Ustvari po naravi antibiotik, ki pomaga pri boju proti številnim dermatološkim težavam. Včasih strokovnjaki priporočajo uporabo skupaj z žveplom, da bi povečali pozitiven učinek. Mast se nanese na prizadeta območja 4 do 6 ur, nato pa se opere.
  4. Mastno milo. Uporablja se predvsem za preprečevanje dermatoloških težav. Sodobna medicina redko uporablja zdravilo, ker njegova učinkovitost v kliničnih in laboratorijskih študijah ni bila dokazana.
  5. Olje čajevca. Edinstvene lastnosti omogočajo uporabo olja za boj proti demodex, beljenje zob, odpravljanje prehladov in drugih zdravstvenih težav. Sestavite 2-3 krat na dan na prizadeto področje.
  6. Tinktura kalendula. Uporablja se lahko neodvisno in kot del mešanice (govorci). Nanesite 2-3 krat na dan, obrišite površino.

  Upoštevajte, da lahko vsi povzročitelji alergij ali opeklin (če se neustrezno uporabljajo na občutljivi koži). Zato priporočamo, da se posvetujete s strokovnjakom, da ni težav.

  Kakšna bi morala biti prehrana pri zdravljenju demodexa?

  Rdeče vino in čokolada - izdelki številka 1, ki povzročajo aktivnost parazita. Zato jih bolje izključite iz prehrane v času trajanja zdravljenja.

  Kako pozabiti:

  • mlečni izdelki (mleko, kefir, kisla smetana);
  • citrusi, kot tudi obleke, fige in paradižnik;
  • vroče, začinjene in začinjene jedi;
  • moko, ekstrakti kvasa;
  • sojina omaka, majoneza, kečap;
  • alkoholne pijače v kakršni koli obliki (ti so kontraindicirani pri jemanju antibiotikov, lahko reagirajo in povzročajo resne zaplete).

  Kaj lahko jeste na dieti?

  Morate jesti zelenjavo in sadje, jejte zmerno začinjene jedi, pa tudi meso (piščančje prsi, veslo ali kolčni del svinjine).

  Lahko pijete čaj in pijače brez kofeina. Ne pozabite na pomen higiene.

  Tik-Demodex se zdravi! Vaša naloga je uporaba visoko kakovostnih zdravil in izpolnjevanje vseh predpisov zdravnika.

  Navodilo za uporabo Baziron SS (s cenami in pregledi)

  Basiron AS je sodobno zdravilno nehormonsko zdravilo, ki je na voljo v obliki kreme ali gela, namenjenega za zunanjo uporabo. Pomaga pri zdravljenju demodektike in aken ter po mnenju pregledov popolnoma očisti obraz mozoljev in črnih pik, imenovanih komedonov. Njegov proizvajalec je francosko podjetje GALDERMA, katerega farmacevtski izdelki so certificirani v naši državi. V nadaljevanju si bomo ogledali vse možnosti pri zdravljenju aken in akne, ki daje Baziron AC ga vodi smo podrobno preučiti in opisano v tem članku, pa tudi naučiti, da ima analoge ali ne, in kakšna je pot, da jo uporabljajo najbolj primerna za izvedbo in ceno.

  Farmakološke lastnosti

  Na policah ruskih lekarn najdete Baziron z različno vsebino aktivne sestavine, ki vstopa v njeno sestavo, to je peroksid benzoil. Namreč:

  • Cream Baziron 2.5.
  • Cream Baziron 5.
  • Cream Baziron 10.

  Ne glede na odmerjanje imajo vsi zgoraj omenjeni izdelki enak terapevtski učinek z različnimi stopnjami izražanja in kakšen način uporabe je boljši, ni mogoče reči. Izbira ustreznega zdravila za določen primer mora opraviti zdravnik, ki se zdravi, odvisno od resnosti akne bolezni, katere fotografija vam omogoča, da vidite značilen izpuščaj. Kar se tiče dodatnih snovi, vključenih v pripravek, ki so namenjene povečanju učinka in enostavnosti nanosa na kožo, lahko vključujejo:

  • Glicerin.
  • Carbomer 940.
  • Voda se destilira.
  • Akrilatni kopolimer itd.

  Baziron in njegovi analogi so namenjeni za zunanjo uporabo. Za notranji sprejem ni takšnih sredstev. Po aplikaciji učinkovine na kožo se benzoil peroksid pretvori v benzojsko kislino, ki prodre v globoke plasti kože in ima lokalni terapevtski učinek:

  • Uniči patogene, ki živijo v dermisu.
  • Pomaga ustaviti vnetni proces.
  • Zmanjša tvorbo in resnost aken.
  • Normalizira proizvodnjo sebuma.
  • Zoži razširjene pore, preprečuje nastanek komedonov.
  • Prispeva k boljšemu popravljanju keratiniziranih celic epidermisa in očiščenje kože obraza.

  Nadalje AU Baziron gel sposobna spreminjanja sestave sebuma, zmanjšanje koncentracije maščobnih kislin v njem po zmanjšanju količine proizvodnje, vendar ne spreminja človeških hormonov. To bo bolje zmanjšalo vsebnost maščobe v koži in zmanjšalo tveganje za nastanek aken. Njegovih sestavnih akrilni kopolimer absorbira odvečni sebum, zmanjšanje njene dimenzije proizvajajo žleze. Drug način uporabe redno, pravilno uporabo, ki za zdravljenje poškodb na obrazu, povečuje keratolitična dejavnost, odcepitev lestvice mrtvih kožnih celic, z malo zamašitev obrazne kožne pore, kar ima za posledico in proizvaja neprijetnih črne pike, ki se imenujejo akne zamaški.

  To, recimo v pregledih, vam omogoča, da hitro odpravite komedone in preprečite njihovo ponovitev, kot se ne moremo pohvaliti z analogi tega zdravila. Najboljši način, da se znebite aken, je preprosto ne. Ne glede na to, koliko jih je na obrazu, bodo vsi očiščeni. Učinek tega, kako to zdravilo nehormonalno pomaga, je mogoče oceniti na fotografiji pred in po njem.

  In, kot kaže praksa, je uporaba tega zdravila bo učinkovito in demodicosis kot je njegova aktivna sestavina aktivno zavira aktivnost pršice Demodex, je videz krivec, kot je na sliki, precej vnete akne na obrazu. Vprašanje je, kaj je bolje uporabiti - Baziron ali Zinerit - sploh ni vreden dvigovanja. Ker je bila ta bolezen pravilno uporabljena kot kompleksno terapijo, skupaj z drugimi učinkovitimi pri odpravljanju možganskih mazil. Ti dve zdravili popolnoma kompatibilni in ki lahko pomagajo pri zatiranju podkožnega pršice povzročajo demodicosis in obnavljanje kože po zdravljenju.

  Kdaj lahko uporabim

  Baziron je sodobno zdravilo širokega spektra, katerega stroški ustrezajo kakovosti. Glavni kazalci za vlogo Baziron bodo naslednji:

  • Akne.
  • Simptomi demodikoze.
  • Izločanje mozoljev in komedonov skupaj.

  Poleg tega se lahko uporabljajo pri zdravljenju trofičnih ulkusov, prekomerne kožne maščobe, stafilokokne okužbe. Benzoil peroksid, ki je njegova glavna aktivna snov, uniči večino patogenov, ne glede na to, koliko so lokalizirani na površini kože. In tudi po dolgem obdobju njegove uporabe, to ni zasvojenost. Prav tako niso opazili odpornosti na bakterije, kot tudi neželene učinke na kožo. In Baziron se v skladu s pregledi uporablja v različnih vrstah pomlajevalnih postopkov, daje svežino obraza, zaradi česar je barva boljša in prav tako vrača mladost in lepoto.

  Kontraindikacije za uporabo tega zdravila so, prvič, posamezna nestrpnost njegovih sestavin. Lahko so alergije, koprivnica itd. Prav tako kot njegovi kolegi, se ne uporabljajo za zdravljenje otrok, mlajših od 12 let, med nosečnostjo in dojenjem. Za uporabo ni drugih kontraindikacij. Zasvojenost z drogami ne povzroča.

  Preveliko odmerjanje tega zdravila je bilo ugotovljeno, ko je bil gel prekomerno nanizan na kožo. Takšno, kot na sliki, je bilo opaziti močno hiperemijo kože, pa tudi njihovo draženje in posledično sušenje. Zato je pri prvem znaku razvoja lokalne alergijske reakcije, ki je lahko povezana z uporabo tega zdravila, pomembno, da prekinete zdravljenje. Po izginotju simptomov prevelikega odmerka je treba zdravljenje nadaljevati. Če se alergija večkrat ponovi, bo treba izbrati drugo zdravilo. Koliko gela je treba uporabiti za enkratno uporabo, tako da se neželeni učinki ne pojavijo, opozarja na povzetek, kjer so označeni vsi indikacije in kontraindikacije za uporabo. Prav tako je priporočljivo, da se gel ne ozdravi v očesu in na sluznici nosu in ust.

  Razlike v stroških objekta

  Cena bazirona je precej visoka, pravzaprav pa je tudi vsaka druga sodobna lokalna priprava z izrazitim učinkom. Prav tako so dragoceni njeni analogi. Povprečna cena zdravila v ruskih regijah je prikazana v tabeli.

  Želite vedeti, kaj pomaga z aknami na obrazu? Poznamo odgovor!

  womens-blog.ru