Analogi Skinoren

Opis je trenutno vklopljen 06.03.2015

 • Latinsko ime: Skinoren
 • ATX koda: D10AX03
 • Aktivna sestavina: Azelaična kislina (Acidum azelaicum)
 • Proizvajalec: Poslovna skupina Intendis CJSC BAYER (Nemčija)

Sestava

Sestava gel Skinoren: mikroniziran azelaična kislina v koncentraciji 150 mg / g, polisorbat 80, poliakrilna kislina, propilenglikol, lecitin, natrijev hidroksid, trigliceridi, benzojska kislina, dinatrijev edetat, prečiščena voda.

Sestava Skinorena, proizvedena v obliki mazila, azelainska kislina v koncentraciji 200 mg / g. Kot uporabljamo pomožne sestavine: benzojska kislina, gliceril makrogol zmes cetostearil alkohol, gliceril stearat, gliceridi kokosovo olje maščobnih kislin in tsetilpalmita, tsetostearil etilkapronat, glicerol 85%, propilenglikol, prečiščena voda.

Oblika izdaje

Skinoren ima dve odmerni obliki:

Gel ima videz bele ali rahlo rumenkaste neprozorne snovi. Prodaja prihaja v cevi 5, 15, 30 in 50 gramov.

Krem matenska bela homogena masa. Oblika izpustnih cevi je 30 gramov.

Farmakološko delovanje

Lokalno zdravljenje aken. V pripravi je vključen azelaična kislina učinkovito odstranjuje vnetje, izrazito antibakterijski in keratolitični učinki.

Ima bakteriostatične lastnosti glede na propionibacterium akne (Propionibacterium acnes) - Gram (+) bakterij, ki povzroča nastanek aken, pa tudi glede na epidermalni stafilokoki (Staphylococcus epidermidis).

Farmakodinamika in farmakokinetika

Učinkovitost Skinorena pri zdravljenju Akne (akne) je posledica antibakterijskih lastnosti azelaične kisline in sposobnosti snovi, da ima neposreden učinek folikularna (laserska) hiperkeratoza.

V modelih in vivo in in vitro zavira proliferacijo keratinocitov (glavnih celic epidermalne plasti) in normalizira okužene akne terminalni procesi diferenciacije celice povrhnjice.

V ozadju droge se znatno zmanjša gostota kolonij propionibacterium akne, pa tudi znatno zmanjšanje koncentracije brez maščobnih kislin v lipidih na površini kožni pomik (zaradi tega se vsebnost maščobe v koži zmanjša).

Mehanizem delovanja azelaične kisline na patogene pojave, ki se pojavijo, ko rozacea, ni natančno nameščen. V več študijah je bilo ugotovljeno, da je v modelih in vitro in ex vivo snov sposobna odvzeti vnetni proces, zmanjšati proizvodnjo reaktivnih metabolitov kisika (njegove proste radialne oblike) in tvorbo protivnetnih sredstev.

Azelaična kislina ima zaviralni učinek na rast in vitalnost glede odmerka in odvisnosti od časa nenormalni melanociti.

Po lokalni uporabi zdravila azelaična kislina prehaja v vse plasti kože in prodre v poškodovano kožo na red velikosti hitreje kot v nedotaknjeni. Skupaj po enkratni uporabi 5 gramov 20% kreme Skinoren (kar ustreza 1 gramu azelaične kisline) se skozi kožo absorbira največ 3,6% odmerka.

Klinične študije o uporabi akne je pokazala, da je stopnja absorpcije azelaične kisline za smetano in za gel enaka.

S telesa se snov delno izloči z urinom v čisti obliki, njegov ostanek prehaja skozi cikel razgradnih reakcij in se razgrajuje v dikarboksilne kisline s krajšo dolžino verige. Izdelki beta-oksidacije azelaične kisline najdemo tudi v urinu.

Indikacije za uporabo

Gel Skinoren je namenjen zdravljenju papulopustularne oblike aken na obrazu blagih in / ali zmernih resnosti, kot tudi pri zdravljenju papulopustične oblike rozacea.

Indikacije za uporabo kreme so akne bolezni (pogosti akne) in melasma.

Kontraindikacije

Skinoren je kontraindiciran pri osebah s preobčutljivostjo na azelaično kislino ali katero koli pomožno snov v pripravku.

Neželeni učinki

Skinoren ne povzroča razvoja sistemskih neželenih učinkov. V kliničnih preskušanjih so bile ugotovljene samo lokalne reakcije na zdravljenje z zdravili. Simptomi, povezani z uporabo gela ali kreme, so praviloma blagi ali zmerni; pogosto se njihovo število zmanjšuje z nadaljevanjem zdravljenja.

Najpogosteje v kliničnih študijah so bili zabeleženi srbenje, pekoč občutek in bolečina na mestu uporabe mazila.

Redka, povečana suha koža, parestezija na mestu nanosa kreme / gela. Pri bolnikih z rozacea verjetnost razvoja ni izključena lokalni edem dermis na mestu uporabe.

Pri bolnikih z akne v več primerih (s frekvenco ≥1 / 1000 do

Preveliko odmerjanje

Azelaična kislina je nizko toksična snov (na lokalni in sistemski ravni), zaradi česar je preveliko odmerjanje zdravila in pojav zastrupitve malo verjeten.

Interakcija

Študije o drogah in drugih oblikah interakcij z zdravili niso bile izvedene. Sestava Skinorena ne pomeni nobene neželene interakcije njenih posameznih komponent, kar bi spremenilo varnostni profil objekta. Farmakospecifična interakcija v kontroliranih študijah ni bila ugotovljena.

Pogoji prodaje

Gel in krema sta sredstvo za OTC.

Pogoji shranjevanja

Optimalna temperatura skladiščenja Skinorena - največ 25 ° C

Datum poteka veljavnosti

Kremo velja za uporabno 5 let, gel - v 3 letih po datumu izdaje.

Posebna navodila

Skinoren vključuje benzojska kislina - snov, ki povzroča rahlo draženje kože, sluznic in oči ter propilenglikol, ki lahko povzroči tudi draženje kože.

Ne dopustite, da krema / gel pride v oči, usta ali sluznice. Če se to še vedno zgodi, moramo oči, usta ali sluznico takoj izprati z veliko vode. Če ne morete odstraniti draženja oči, priporočamo, da se posvetujete z zdravnikom.

Med zdravljenjem papulopustularne rozacee priporočljivo je, da ne uporabljate detergentov, ki vsebujejo alkohol, pa tudi veziv, abrazivnih ali piling sredstev in alkoholnih raztopin.

Analogi Skinoren

Strukturni analog gela Skinoren (generični) - gel Azelik. Generiki kreme so zdravila Oskrba in Aziks Derm.

Cena analogov se začne na 157 rubljev (približno v tem znesku bo stalo pet gramske gume Azelik 15%).

Skinoren za otroke

Zdravilo lahko predpisuje otrokom, starejšim od 12 let. Odmerka ni treba prilagajati.

Ni zanesljivih podatkov, da je zdravilo Skinoren varno za otroke, mlajše od 12 let. Tudi varnost in učinkovitost uporabe sredstva za zdravljenje papulopustularne rozacee pri otrocih, starejših od 12 let.

Skinoren med nosečnostjo in med dojenjem

Ni znano, kako natančno so pripravki azelaične kisline namenjeni nosečnicam. Med opravili na laboratorijskih študijah na živalih ni bilo dokazov o neposrednih ali posrednih negativnih vplivov na potek nosečnosti, embriologije, razvoj plodu, med porodom in postnatalni razvoj.

Kljub odsotnosti neposrednih kontraindikacij na aplikacijo je treba kreme in gel med nosečnostjo uporabljati previdno.

Novorojenčki ne smejo biti izpostavljeni zdravilu Skinoren, zdravljeni koži ali dojki. Ni zanesljivih podatkov o tem, ali lahko azelaična kislina prodre v mleko ženske.

Kljub temu je bilo v in vitro poskusih z ravnotežnimi dializnimi tehnikami ugotovljeno, da takšne možnosti ni mogoče popolnoma izključiti. Zaradi tega je priporočljivo, da zdravilo uporabljate previdno in s soglasjem zdravnika.

Mnenja o Skinorena

Krema in gel Skinoren - in pričevanja sta potrditev - dokazali sta se kot učinkovito orodje v boju proti jegulje, in uporabo gela z rozacea v nekaterih primerih lahko vpliva na povezave patogeneze bolezni.

Med glavne prednosti droge potrošniki opozarjajo, da Skinoren dobro izsuši posledične vnetne elemente, se bori zaprte comedones, To ubija bakterije, ki sprožijo nastanek aken (ki deluje v tem primeru, ne le na površini kože, temveč tudi v globljih plasteh kože), odpravlja sijaj, kože belila, ki se lahko uporabljajo za profilakso.

Kozmetologi v pregledih gela opozarjajo, da je zdravilo resnično učinkovito, vendar pa morajo videti redno in vsaj tri mesece, da bi videli rezultat.

Glavna skrivnost zdravila je, da ima kumulativni učinek, zato je večina negativnih povratnih informacij, povezanih z dejstvom, da Skinoren ni pomagal rešiti težave akne, pogosto zaradi nepravilne in / ali nepravilne uporabe izdelka.

Druga pomembna lastnost zdravila je pomanjkanje odziva na učinke sončne svetlobe in učinek na svetlobo občutljivosti kože, kar vam omogoča, da ga uporabite sami kot kremo za kozmetiko.

To pomeni, da analiziramo preglede strokovnjakov in uporabnikov, lahko sklepamo, da Skinoren resnično zdravi akne, počne pa počasi in postopoma.

Po cosmetologists, da bi učinek bolj izrazit in dolgotrajno, zdravljenje treba dopolniti s pravilno in redno čiščenje obraza, toniranje, z uporabo brezalkoholne tonike (bolje z rastlinskimi ekstrakti ali kislin), kožo vlažilne kreme nekomedogennymi svetlobe.

In da ne bi bile neutemeljene, mnoge ženske in deklice dopolnijo svoje fotografije pred in po drogi:

Outs sredstev iz visoke stroške in dejstvo, da je v prvih dneh (in včasih tednov), je njena uporaba spremlja neprijetne občutke: srbenje, pekoč občutek (včasih tudi precej močna) in mravljinčenje kože.

Kaj je bolje, krema ali gel Skinoren?

Kot večina drugih zdravil za zdravljenje akne, Skinoren ima več kot eno odmerno obliko. V zvezi s tem se naravno postavlja vprašanje: "Kaj naj izberem - smetano ali gel?".

Po preučevanju navodil za oba proizvoda je mogoče ugotoviti, da ima krema in gel neznatne razlike v sestavi: zato je koncentracija aktivne snovi v gelu 15% in v smetani - 20.

To je posledica dejstva, da gel ima polimerno bazo, ki izloča vsebnost maščob in alkohola, zahvaljujoč kateri azelaična kislina penetrira hitreje in lažje v kožo, kar zagotavlja hitrejšo olajšanje aken. Tako gel ne potrebuje dodatnih 5% aktivne snovi.

Približno 70% gela je sestavljeno iz vode, koncentracija maščob v njej - 3%. Kar se tiče smetane, v njej je voda 50% volumna, maščobe pa 15%.

Mast (tako smetana kot gela) je treba nanesti na kožo dvakrat na dan. V tem primeru, gel je optimalna oblika za ljudi z maščobo kožo, smetana Priporočljivo je tudi za uporabo v suhi, normalni ali občutljivi koži.

Kompleksen učinek na negativne dejavnike, ki povzročajo nastanek akne in rozacea, gel / smetana ne koži prevesi in ne povzroča zasvojenosti.

V pregledih gel Skinoren je indicirano, da se proizvod hitro absorbira, ne pušča nobenih prozorcev in oljnatega sijaja na koži. Poleg tega gel iz aken ima hidratacijski in hladilni učinek, ki vam omogoča, da jo uporabite za nanašanje pod ličenjem.

V pregledih smetana Skinoren Ljudje, ki jih uporabljajo ljudje, pišejo, da krema ne le zdravi akne, ampak tudi učinkovito odstrani preostale na obrazu post-akni, pomaga, da se znebite pigmentnih madežev, vrne koži čudovito barvo in zdravje.

Nemogoče je nedvoumno reči, katera oblika Skinorene je boljša. Čeprav je razlika v sestavi sredstev minimalna, je nekdo bolj primeren gel, in nekdo - smetana. Nekateri opozarjajo, da je uporaba zdravila (zlasti v začetnih fazah zdravljenja) povezana z neprijetnimi občutki.

Zato pri izbiri tega ali tega sredstva proti akni, da ne poškodujete kože in ne otežite poteka bolezni, je treba upoštevati priporočila izkušenega dermatologa.

Cena Skinorene

Koliko stane Skinoren iz aken v ruskih lekarnah?

Povprečna cena Skinoren gela na ruskem farmacevtskem trgu:
za cevko 15 g - s 480 rubljev;
za cevko 30 g - od 845 rubljev;
za cevko 50 g - od 1170 rubljev.

Cena anti-akne kreme v St. Petersburgu in Moskvi se giblje od 845 do približno 1500 rubljev.

Stroški Skinoren iz aken v ukrajinskih lekarnah

Cena gel Skinoren v Ukrajini - od 85 UAH. Cena smetane Skinoren v lekarnah velikih mest (na primer, v Harkovu ali v Kijevu) - od 240 UAH.

Cena droge v Belorusiji

V Belorusiji lahko kupite gel v povprečju za 65.000 bel. rubljev za cevko 5 gramov. Cena 30-gramske cevi je od 160000 bel. rubljev. Povprečna cena mazila (smetana) je 170000 bel. rubljev.

Priprava aken Skinoren: analogi, splošna priporočila in navodila za uporabo

"V boju proti mozoljem so vsa sredstva dobra" - tako se v ustih mladih, ki trpijo zaradi izpuščaja na obrazu, sliši dobro znana fraza. Trg predstavlja več deset zdravil za boj proti aknamom, drugim boleznim problematične kože.

Eno izmed najučinkovitejših sredstev - krema in gel Skinoren. Od akne, rozacee, nepravilne pigmentacije kože to zdravilo pomaga v večini primerov.

Kaj izbrati: smetana ali gela

Dermatolog določi eno ali drugo obliko sproščanja pripravka glede na vrsto kože. Osnovna snov - azelaična kislina je vsebovana v obeh vrstah. Razlika je v sestavi, koncentraciji aktivne snovi in ​​drugih podrobnostih.

 • azelaična kislina: skinoren gel - 150 mg / g (mikronizirana), smetana - 200 mg / g;
 • koncentracija: gel - 15%, smetana - 20%;
 • barva: gel - neprosojna, bela ali rumenkasta barva, smetana - homogena tekstura, bela;
 • pomožne snovi sestavljene skinoren: Gel - dinatrijevega edetata, propilen glikol, benzojska kislina, lecitin, polisorbat 80 in drugi, skinoren krema - benzojska kislina, 85% glicerol monostearat, cetostearil alkohol, makrogol gliceril stearat, tsetostearil etilkapronat in drugih sestavnih delov;
 • embalaža: gumijaste aluminijaste laminirane cevi s težo 5 gramov, 15 gramov, 30 gramov, 50 gramov, smetane cevi iz aluminija, teže 30 gramov.

Gel deluje bolj mehko na povrhnju. Kondenzacija kreme je gosta, z veliko močnimi snovmi. Za veliko število izpuščajev priporočamo bolj koncentrirano obliko.

Poiščite koristne informacije o simptomih in zdravljenju ošpic pri otrocih na naši spletni strani.

Za učinkovite načine za ječmenovo oko, preberite ta naslov.

Splošna priporočila

Zdravljenje s Skinorenom daje opazen učinek le z redno uporabo. Ne verjamem nekomu, ki v tednu dobi odličen učinek.

Ko pride do izboljšanja:

 • mesec opazno izboljšanje stanja kože z različnimi resnimi aknami;
 • v treh mesecih večina izpuščaj izgine, mnogi pozabijo, da imajo problematično kožo;
 • najdaljše obdobje uporabe je šest mesecev, potem je potreben odmor.

Koristni nasveti:

 • Uporabite Skinoren tanko plast. Izdelek je zelo ekonomičen, majhna količina zdravila je dovolj za ravnanje s celotnim obrazom;
 • zdravite le prizadeta območja. Sestava je močna, na zdravo draženje kože, rdečina in ekstenzija se lahko pojavijo. Aplikacija Spot (neposredno na vsakem mozolju) bo prinesla več koristi;
 • Orodja ne uporabljajte pogosteje, kot je navedeno v prilogi. Akne ne uporabljajte tri do štirikrat na dan. Dražil bo, kožo osuši, dobite nasprotni učinek;
 • čim manj uporabite temelj na vrhu kože, zdravite z medicinsko kremo ali gelom. Zamašeni lojni kanali bodo "izničili" učinek zdravila;
 • Zdravila Skinoren ne kombinirajte z antibiotiki.

Navodila za uporabo

Veliko dermatologov in kozmetologov priporoča sodobno zdravilo svojim pacientom. Tudi tolikšno drogo je na tisoče ljudi, kljub visokim stroškom.

Kakšna je skrivnost učinkovitosti Skinorena? Odgovor je v njegovi sestavi. Zdravilna učinkovina je azelaična kislina. Dopolnite seznam drugih komponent. Število sestavin, moč učinka na povrhnjico kreme je višja kot pri gelu.

Koristno ukrepanje:

 • upočasni rast keratinskih celic, preprečuje blokiranje pore. Rezultat - izginejo razlogi za pojav lis in komedonov (jegulje);
 • azelaična kislina škodljivo vpliva na propionobakterije, ki povzročajo nastanek aken;
 • zmanjšanje količine izločanja odvzema patogene mikroorganizme živil;
 • število bakterij se zmanjša, stanje kože se izboljša.

Indikacije za uporabo:

Način uporabe:

 • pranje brez uporabe alkohol vsebujočih spojin, nežno obrišite kožo;
 • Zjutraj in zvečer zdravite prizadeta območja z zdravilom;
 • Vzemite majhno količino Skinorene, jo nežno vtrite v izpuščaj;
 • Imate občutljivo kožo? Postopek izvedite zvečer, enkrat dnevno. Po enem tednu pojdite na običajno shemo uporabe;
 • z redno uporabo se stanje kože znatno izboljša, maščobni sijaj izgine, obraz postane svež, preneha se rast propionibakterij.

Upoštevajte:

 • Dermatologi pogosto predpisujejo Skinoren z rozaceo. Kožno bolezen je mogoče uspešno zdraviti z azelaično kislino. Standardna shema zdravljenja - 2-krat na dan, tanka plast, zdravilo se nanese na prizadeta območja. Pri rozacei je zdravilo priporočljivo v obliki gela;
 • nekateri ljudje napačno verjamejo - Skinoren se bo znebil Demodex pršice. Ta zdravilo ni primeren za demodektično zdravljenje. Uporaba azelaične kisline močno draži kožo, povzroča aktivnost pršic, povzroča hudo srbenje, rdečino. Uporaba drugih spojin pri demodikozi;
 • Skinoren od starostnih peg. Uporabite zdravilo za epidermalno in mešano vrsto melazme. Za zdravljenje globoke (dermalne) oblike izberite drugo, močnejšo drogo. Melasma je dobro zdravljenje. Podmazujte madeže dvakrat na dan, dodatno uporabite zaščito pred soncem. Preprečite ponovno proizvodnjo melanina v očiščenih točkah. Uporabite kremo.

Pozor, prosim! Rok uporabnosti zdravila - 3 leta pri temperaturi do +25 C. Zaščitite zdravilo otrok!

Kako odstraniti celulit? Naučite se učinkovite metode.

Zakaj imam akne na čelo? Odgovori so v tem članku.

Če povezavo http://vseokozhe.com/bolezni/yazva/troficheskaya.html si lahko preberete koristne informacije o tem, kako zdraviti prehranjevalne razjedo.

Kontraindikacije in pripombe

Prosimo, upoštevajte:

 • preobčutljivost za sestavine zdravila - ovira za uporabo zdravila Skinoren;
 • kožnoren med nosečnostjo. Klinične študije niso potrdile negativnega učinka na zdravje mater in ploda. Toda mnogi zdravniki tega zdravila ne predpisujejo nosečnicam in doječim materam;
 • nekateri bolniki opozarjajo na začetku pilinga, pordelost, srbenje, pekoč občutek. Po nekaj dneh pojavi izginejo;
 • V redkih primerih se razvije folikulitis, kontaktni dermatitis, izpuščaj. Zmanjšajte pogostost uporabe do 1-krat, v hudih primerih za 3-4 dni, prekinite zdravljenje kože. Kasneje poskusite znova. (Na folikulitisu preberite tukaj in na kontaktnem dermatitisu v tem članku).

Cena Skinorena in njegovi analogi

Zdravilo za zunanjo uporabo proizvaja dobro znano farmacevtsko podjetje iz Nemčije BAYER SCHERING PHARMA AG. Koliko stane Skinoren? Stroški smetane, ki tehta 30 gramov, je približno 800 rubljev. Cena majhne cevi gela, ki tehta 15 gramov - 400 rubljev. Izdelek je drag, vendar opazen učinek upravičuje visoke stroške. Skinoren lahko kupite v lekarni.

Ali obstaja več poceni nadomestkov za Skinoren? Pazite na Aziks-Derm.

Skinoren iz aken po posvetovanju z dermatologom se lahko nadomesti:

 • Basiron AC; (o Bazironu berejo tukaj);
 • Zinerite;
 • Polisorb; (vprašajte o polisorbi iz aken na tem naslovu);
 • Azelikom;
 • Differinom. (v tem članku je napisan o Differinu).

Ni idealne priprave. Vsakdo ima pozitivne in negativne lastnosti. Kateri pomeni je pravi za vas - se odloči dermatolog.

Mnenja kupcev

Acne povzroča glavobol v milijonih mladih. Večina obupa in prisotnost odpornega izpuščaja sta poskušala veliko denarja. Mnogi so se ustavili pri Skinoreni.

Mnenja o pripravi:

 • Julia. Bil sem zmeden zaradi cene, dolgo časa sem mislil pred nakupom. Navdihnjen zgledom prijatelja, ki je po zdravljenju z gelom Skinoren pozabil na akne. Moji zaprli komedoni so mučili obraz, nič časa ni pomagalo. Po enem mesecu prijave sem opazil opazno izboljšanje. Takoj po nanašanju obraza rahlo zatiče, vendar hitro prehiteva. Po dveh mesecih so komedoni skoraj izginili, nadaljujem z zdravljenjem;
 • Margarita. Za mene 21, pozimi ponavadi obstajajo grdi pryshchiki. Pred tem je Zinerit pomagal, zdaj ni nobenega smisla. Dermatolog je svetoval Skinoren. Uporabljam sredstva v dveh tednih. Kaj naj rečem? Iztresi so postali šibkejši, novi mozolji se ne vzpenjajo, stari onesnažijo. Poglejmo, kako bo.
 • Michael. Verjamem - Skinoren je bolj učinkovit kot Zenerit, koža pa se ne navadiš na to. Ne pričakujte, da bodo čez en teden izginejo jegulje. Vztrajen učinek se bo pojavil šele po enem mesecu. Svetujem vam, da mazate le mozolje, drugace pa povzrocite draženje v zdravih predelih.
 • Elena, 20 let. Moj kozmetičar je to zdravilo svetoval. Podjetje "Bayer" je znano celotnemu svetu, zato nisem obžaloval 700 rubljev. Moram reči, da denar ni zapravljen. Po prvem nanašanju gela se je počutil pekoč občutek, obraz pa je bil rahlo rdeč. Dan - in neugodni simptomi izginili. Zdravnik je opozoril, da je potrebno jemati samo jegulje. Mesec je minil, koža je bistveno očiščena. Vesel sem, da izdelek zori obraz, je enostaven za uporabo, zelo ekonomičen.
 • Alain. Svetujem vam Skinoren. Dražje, vendar je za en postopek zelo malo. Iztisnite ne več kot 1,5 cm, dovolj za celoten obraz. Pri meni kože povprečne vsebnosti maščob, prvih 2 tednih uporablja gel šele zvečer, je zdaj prešla na običajno shemo ali načrt. Zdravljenje traja več kot dva meseca, akne so precej manj, obraz je postal bolj svež;
 • Tanya, 18 let. Diagnozo z rozacejo. Po nasvetu zdravnika uporabljam nemški gel z azelaično kislino. Izdelek dobro pobije obraz, maščobni sijaj izgine več ur, rdečica se zmanjša. Samo zmešajte mozolje, sicer bo koža odlepila. Dokončal bom potek zdravljenja, videl bom, ali se izpuščaji za vedno izginejo.
 • Inga. 21 let. Mislim, da je ta droga boljša od Zinerita, ker v njem ni antibiotika. Bakterije niso navajene, to pomeni - učinek bo trajal dolgo časa. Ljudem s suho kožo potrebuje sredstvo z mehkim učinkom, preverjeno na obrazu. Ne pozabite, da ga pregleda gastroenterolog, ugotovite, kako deluje želodec, sicer zdravilo ne bo dolgo pomagalo.

Cenejši analogi Skinoren

Mnogi od nas vedo, kaj akne ali akne. Večina jih trpi ta neusmiljeni sovražnik naša mladost - dečki in dekleta.

Ni treba posebej poudarjati, kako to vpliva na samospoštovanje in oblikovanje kompleksov. Pogosto ljudje s takšno boleznijo doživljajo občutek zadrege, to pa seveda preprečuje nemoteno komunikacijo in na splošno lahko odvzame ves veselje življenja.

Da bi se znebili teh neprijetnosti, mnogi se zatekajo k zdravilom. Na prvi pogled, da izberete učinkovito pravno sredstvo ni tako težko, ker je povsod polno oglasov Mami predloge in ocene na internetu obljube za odpravo aken trajno uporabo različnih krem, mazil, gelov, boltushek in podobno.

Ena izmed najbolj priljubljenih zdravil proti akni je Skinoren. Ta droga se že dolgo priporoča na trgu, ne toliko zaradi oglaševanja, ampak pozitivne povratne informacije od pravih ljudi.

Vendar pa se v zadnjih letih kozmetologi in potrošniki vedno bolj zavedajo ta gel zavrne zaradi svojih stroškov in uporabite veliko več proračunskih partnerjev. V tem članku bomo podrobneje preučili najbolj učinkovite, poceni analoge Skinoren.

Skinoren

Najprej si oglejmo to drogo. Ustvarjen je bil posebej za boj proti aknamom in aknamom, pigmentacijo ali brazgotinam, učinki aken.

Njeno delovanje temelji na azelaojski kislini, svojo aktivno komponento.

Glede na koncentracijo kisline nastajajo smetana (20%) in gel (15% aktivne snovi).

Skinoren ima precej zapleteno načelo vpliva. Prvič, azelaična kislina ima keratolitično, protivnetno in antibakterijsko delovanje, s čimer se upira vsem stopnjam razvoja aken.

Na koncu, Skinoren uničuje povzročitelje bolezni in ubije prijetno okolje za svoje življenje.

Preprosto povedano, aktivna snov upočasni delitev beljakovin, tako da kožne maščobe ne kopičijo v stenah lasnih mešičkov.

Posledično so doseženi naslednji rezultati:

 • vzroki in simptomi izpuščaja so odpravljeni;
 • sproščanje sebuma;
 • znotraj celic, na površini kože, se odstranijo vse bakterije in mikrobi, ki povzročajo izpuščaj;
 • čiščenje lojnih kanalov in pore;
 • črne pike izginejo (komedoni);
 • odpravijo se vnetni procesi;
 • Horne celice izginejo zaradi naravnega pilinga;
 • zgornji sloj kože je popolnoma prenovljen;
 • pospešeni procesi regeneracije;
 • vse pigmentirane pike izginejo.

Regenerativno delovanje zdravila pomaga preprečiti nastanek brazgotin ali popolnoma znebiti novih brazgotin in stagniranja po akni.

Kateri je boljši: Skinoren ali Baziron?

Kljub velikemu številu izdelkov pri zdravljenju aken so še vedno v prodaji vodilni (v prvih petih) Skinoren in Baziron.

Potem ko je ugotovila malo o značilnostih Skinoren, kaj je govoril o Baziron, in razmisliti, kaj pomeni to zdravilo, kaj razlike in podobnosti z skinorenom, in poskusite ugotoviti voditelja.

Baziron je zdravilni gel za akne in akne, ki se sprosti v koncentraciji aktivne snovi od 2,5 do 10%.

Najbolj priporočljivi dermatologi uporabljajo medicinski pripomoček kot 5% Baziron AS.

Kakšno je načelo njenega delovanja:

 • kaže protimikrobno aktivnost;
 • zmanjša izločanje lojnic;
 • krepi nasičenost kože obraza s kisikom;
 • normalizira procese keratinizacije celic;
 • učinkovito odpravlja vnetje.

Razlike med Skinorenom in Bazironom

Prva in glavna razlika med temi zdravili - to je njihova cena. Baziron stane okoli 460 rubljev, in Skinoren - okoli 680 rubljev.

Poleg tega, tudi njihova sestava ni enaka. Zdravilna učinkovina Skinorena - azelaična kislina in Baziron - benzoil peroksid.

Kljub dejstvu, da mnogi strokovnjaki trdijo, da jih je mogoče uporabljati medsebojno, je to mnenje napačno, ker imajo povsem drugačne vplive.

Baziron deluje na uničenju vseh bakterij, ki vplivajo na nastanek vnetja, in Skinoren spremeni strukturo žlez, da bi zmanjšali samo proizvodnjo tajne skrivnosti.

Sodeč po številnih pregledih ljudi, ki so poskusili terapevtski učinek teh zdravil, Velika večina se naslanja na baziron.

Izkazalo se je njegova učinkovitost presega delovanje Skinorena. Vendar se to vedno ne zgodi. Obstajajo časi, ko je Baziron nemočen, nato pa Skinoren hitro pomaga.

Druga razlika je, da je treba Skinoren nanesti na celotno površino kože obraza, Baziron pa se uporablja samo v navpični smeri. Zato, Z veliko površino škode, akne se zdravijo bolje Skinorenom.

Če zdravilo nima pričakovanega učinka, lahko zdravljenje nadaljujete z zdravilom Baziron.

Vendar imajo eno podobnost - obe zdravili pobijata kožo obraza. Ta učinek mnogih razočaranih, ker je zaradi tega obraz zelo bled. Toda lepota zahteva žrtvovanje!

Skinoren ali Azelik? Kateri je boljši?

Medicinski gel Azelik imenuje dermatologa za zdravljenje rozacee in aken. Na prizadeto kožo ima depigmenting in anti-acne delovanje.

S pomočjo svoje bakteriostatične aktivnosti je mogoče zmanjšati sintezo maščobnih kislin, ki v resnici povzročajo videz in nadaljnji razvoj aken.

Azelik, kot Skinoren (gel), vsebuje 15% azelaične kisline, tako da dosežemo naslednje:

 • Očisti zgornjo plast kože od keratiniziranih celic;
 • proces oblikovanja novih komedonov je potisnjen;
 • zmanjšana aktivnost melanocitov, ki vodijo v hiperpigmentacijo dermisov.

Azelik je treba nanesti na pripravljeno, suho in čisto kožo s tanko plastjo dvakrat na dan. Gel je potreben trpite izključno na prizadeta območja kože, in v nobenem primeru ne vplivajo na zdrave površine.

Zato lahko to zaključimo Azelik je dokaj ekonomičen, ker bo za eno aplikacijo potreboval grah iz gela.

Pričakovani rezultat je viden čez približno mesec dni, in za končno zmago, morate nadaljevati zdravljenje (po navodilih zdravnika) za 3-4 ali več mesecev.

Na prvih sejah za nego kože lahko Azelik gel povzroči hiperemijo (pordelost), srbenje, skaliranje kože in druge znake draženja.

Torej lahko zaključimo: sestava Azelik in Skinoren je skoraj enaka (in v tem, in v drugi, 15% azelaične kisline), vendar je cena slednjega več kot dvojna! Zato je Azelik vreden nadomestek za svoje drage dvojčke.

Zinerit

Zinerite je zelo oglaševana droga, ki je predpisana za akne in akne.

Sestavljen je iz cinka in eritromicina, pri čemer ima vsaka svojo vlogo:

 • cinkove soli imajo adstrigentni učinek, zmanjšajo delovanje lojnic, spodbujajo obnovo celic, pospešijo regeneracijo povrhnjice;
 • eritromicin uničuje škodljive mikroorganizme, ki povzročajo akne.

Zaradi dejstva, da ti sestavni sestavki komunicirajo na kompleksen način, na prizadetih površinah kože obstaja učinkovit terapevtski učinek.

Zdravilo Zinerit je treba nanesti tanko plast na skrbno pripravljeni koži dvakrat na dan. Na splošno je treba zdravljenje nadaljevati 10-12 tednov, čeprav je seveda to odvisno od resnosti bolezni.

Skinoren ali Zinerit: kaj bolje pomaga z aknami?

Sestava zgornjih pripravkov vključuje popolnoma drugačne aktivne snovi.

Kljub temu pa je vsak izmed njih precej učinkovit, pomaga pri boju za čisto kožo.

Vendar pa obstajajo nekatere posebnosti:

 1. Zinerite odlično odstrani vnetje, učinkovito v boju proti patogenom na koži obraza, za otroke, mlajše od 12 let, ni kontraindikacij.
 2. Skinoren pomaga znebiti post-akna in črne pike, odlično odstrani korijenjeno povrhnjico.

Vendar, če se ne morete odločiti, kaj je najboljše: Zinerit ali Skinoren, je bolje dati prednost slednjemu, ker pogosto delovanje antibiotikov je katastrofalno in kratkotrajno zaradi občutljive kožne imunosti.

Differin

Differin, kot Skinoren, je učinkovito zdravilo, ki je posebej izdelana za boj proti aknamom in aknamom.

Popolnoma se bori proti hiperkeratozi, vnetju, uravnava stopnjo nastajanja novih kožnih celic. Poleg tega Differin ščiti kožo pred vplivom negativnih zunanjih dejavnikov in ga hrani.

V lekarni najdete Differin v dveh oblikah: v obliki gela in smetane.

 1. Kremo je treba uporabljati s suho kožo.
 2. Gel remedy je indiciran za lastnike mlečnih in mešanih vrst kože.

Glavna zdravilna ucinkovina Differina je adapalen. To zdravilo je dejansko aktivna oblika sintetičnega vitamina A in njen glavni ukrep - preprečevanje novih vnetij in zmanjšanje števila obstoječih.

Kakšne rezultate prinaša Differin?

 • odstranjuje vnetje;
 • zmanjša vsebnost maščobe v koži in s tem odstranjuje pore. Manjša količina maščobe pomeni manj tveganja za vnetje na obrazu;
 • maščobni čepi, ki zamašijo pore, padejo, stopnja tvorbe pohotnih lestvic upočasni, zaradi česar se odstranijo akne in akne.

Večina Differina prejme pozitivne ocene, ker ima ta izdelek dovolj visoko učinkovitost in resnično odpravlja akne, izboljša stanje celotne kože obraza.

Negativna stran je pojav rdečice in pilinga na obrazu, ki prinašajo boleče občutke v prvih tednih uporabe Differina.

Če pa boste potrpežljivo, bodo takšni dogodki minili in stanje kože se bo izboljšalo. V zelo redkih primerih lahko Differin povzroči resno draženje, zato je smiselno pametno pristopiti k temu vprašanju.

Toda kaj je bolje: Differin ali Skinoren?

Kljub dejstvu, da Skinoren ni tako učinkovit pri zdravljenju aken kot Differin, zasluži posebno pozornost, saj se lahko po glavnem zdravljenju z Differinom z zaupanjem uporablja.

Na primer, po uporabi slednjih za 3 mesece, lahko uporabite Skinoren, ki ga uporabljate na obrazu 3-krat na teden.

Na ta način kadar resni izpuščaji je treba dati prednost močnejšemu zdravilu - Differinu, in Skinoren se uporabljajo kot preventivni ali fiksativni.

Sklepi

Po preučitvi številnih različic analogov Skinorena je težko doseči kakršen koli dokončen zaključek. Navsezadnje ima to zdravilo zelo privlačne lastnosti in učinkovitost delovanja.

Škoda, da cena tega gela (ali smetane) ni na voljo vsem.

Podrobnejša študija analogov Skinoren kaže to je mogoče najti veliko več proračunskih zdravil, brez izgube učinkovitosti.

Konec koncev, takšna zdravila, kot so Baziron, Zinerit, Differin in Azelik, imajo precej visok učinek zdravljenja in na več načinov niso slabši od Skinoren.

Najprej je treba to zapomniti Ne slepo verjamem v oglaševanje. Pomembno je narediti sklep o določenem zdravilu, ki primerja njegovo sestavo in učinkovitost.

Konec koncev Akne so zelo podkupne bolezni.. Oglaševanje, ki obljublja popolno celjenje v nekaj tednih ali celo dveh dneh, je pragmatično trženje fantazij.

Zato, izberite primerno orodje, ki temelji na učinkih, ker samo osebna izkušnja pomaga izbrati najboljše orodje!

Kako se znebiti aken?

Da bi se znebili možganov, so se mnogi odločili za Skinoren, ker ne pomaga samo znebiti rdečih bolečin vnetja, ampak tudi pomaga, da se znebite črnih pik in komedonov.
Vsi veste, da je glavna učinkovina kožnorene azelaična kislina. Vsi izdelki, ki vsebujejo to kislino, so analogni, pod pogojem, da v kremi ni dodatnih aktivnih snovi.

Analogi Skinoren

Pred tem si lahko kupite Acnestop, Acne-derm, Azogel, na žalost pa niso več naprodaj. Ampak lahko preprosto kupite v naših lekarnah Aziks-derm in Azelik. To so popolni analogi Skinorena, zato bo učinek enak.

Aziks dermis

Sestava: azelaična kislina, 200 mg; Pomožne snovi: benzojska kislina, arlaton, kutina, krodamol, silikonsko olje, propilenglikol, glicerol.
Pomaga pri vseh vrstah aken.

Azelik

Sestava: azelaična kislina v smislu 100% snovi - 15 g; Pomožne snovi: 0,1 g benzojske kisline, 4 g metilpirolidon, 1 g skvalena, 8 g propilenglikol, dinatrijev edetat 0,1 g natrijevega hidroksida 0,25 g, dimetikon 1 g, 1,4 g makrogol tsetostearat, karbomer interpolimera 1, 4 g, prečiščena voda do 100 g.

Vsa zdravila z azelaično kislino

 • Lastnosti:
  ima protimikrobni učinek (uniči bakterije, ki povzročajo vnetje kože);
 • odpravlja vzroke za akne in ne samo odpravlja simptome;
 • upočasni nastanek maščobnih kislin, ki spodbujajo akne;
 • učinek;
 • Odpravlja črne pike (dlesni);
 • kaže depigmenting učinek (odpravlja rdeče lise po akni);
 • pospeši obnovo prizadetih območij;
 • ne posuši kože;
 • učinkovitost se ne zmanjša, tudi z dolgotrajno uporabo.

Prednosti:

 • Stabilen in izrazit učinek (saj deluje na vse povezave patogeneze aken);
 • Varnost za dolgotrajno uporabo (ne vsebuje antibiotikov in dražilnih snovi, ki se ne absorbirajo v krvi);
 • Udobje in osebno udobje pri uporabi (hitro absorbira, mehča kožo, ne pušča madežev in mastnih oznak);
 • Ugodni stroški zdravljenja.

Odmerjanje in upravljanje:
Gel se nanese 2-krat na dan (zjutraj in zvečer) v tankem sloju (v zadostnih, vendar ne prekomernih količinah) na prizadeta območja kože in podrgnjen s svetlobnimi gibi. Med zdravljenjem je pomembno, da se gel redno uporablja.
Dolžina poteka zdravljenja je odvisna od posamezne slike bolezni in stopnje njegove resnosti. Znatno izboljšanje je praviloma 4 tedne po začetku uporabe.

Značilnosti uporabe: na začetku uporabe lahko zaradi aktivnega baktericidnega delovanja pride do mravljinčnega občutka, ki ne zahteva prekinitve zdravila, ki izgine nekaj minut po nanosu. Z vsako nadaljnjo aplikacijo bo občutek mravljinčenja manj in bo izginil po nekaj dneh.
Azogel zdravi akne, zagotavlja preprečevanje po-vnetnih pigmentnih madežev in brazgotin.

Katero drogo naj izbere za vas, je odvisno od vas, ker delujejo na enak način.

Značilnosti Skinorene mazila in posebnost uporabe zdravila

Čista, zdrava koža in pomanjkanje izrazite pigmentacije in aken so pokazatelj splošnega zdravja in odličnega stanja kože. Vendar, ko se pojavijo kakšne pomanjkljivosti na njeni površini, zahteva bolj skrbno nego in uporabo zdravil, ki bodo obnovile normalno kožno mikrofloro in odpravile neprijetne manifestacije.

In med množico danes predstavila komercialno pomeni boj proti aknam in pigmentacijo, ki jih je treba posebej dodeliti Skinoren gel, ki ima visoko učinkovitost in omogoča rezultate, izražene po 1-1,5 tednov po začetku uporabe sredstev. In danes bomo razpravljali podrobneje cene v lekarnah, pregledov in navodila za uporabo Skinoren, analognih in zdravila.

Značilnosti zdravila

Skinoren ima izrazito belo barvo in prijeten zdravilni okus, ki predstavlja neprozoren gel homogene konsistence. Ko se uporablja na prizadeti koži, ne pusti mastnih oznak, se hitro absorbira, medtem ko koža z okvarami povrhnjice absorbira sestavne dele kreme bolj aktivno kot nedotaknjena.

Ko se nanaša krema, jo absorbira za 65%, kar zagotavlja hitro izris in zdravljenje po kratkem času po začetku uporabe. Zaradi hitrega odstranjevanja ostankov zdravila se telo očisti s proizvodi njegove predelave, jetra ni naloženo, splošnega poslabšanja stanja ni.

Funkcije Skinoren bo opisal strokovnjak v tem videoposnetku:

Skinorenov sestavek

Zdravilna učinkovina v zdravilu Skinorene je azelaična kislina, supresivni učinek povzročiteljev aken in vrnitev gladkosti in zdravja kože. V pomožne komponente so vključene naslednje komponente:

 • benzojska kislina;
 • glicerol;
 • stearoil makrogol, gliceridi;
 • propilenglikol;
 • cetearil oktanoat;
 • prečiščena (destilirana) voda;
 • cotina CSB.

V 1 g zdravila vsebuje 200 mg azelaične kisline, 85% glicerola.

Odmerki

V lekarnah lahko najdete smetano ali gel Skinoren, ki je predstavljen v različnih količinah. Krema se prodaja v aluminijastih ceveh (5, 15, 30 in 50 g) v kartonasti škatli in s spremljajočim navodilom. Previdno preučevanje tega bo omogočilo pravilno uporabo zdravil za različne kožne bolezni. Nobenega odgovora ni, kar je bolje, Skinoren gel ali smetana

Stroški zdravila je odvisna od velikosti cevi: embalaža 5 g je na voljo na minimalnem kot 1022-1150 rubljev po 15 g - minimalnem od 1 180 do 1 220 rubljev, 30 g - od 1 250 do 1 300 rubljev.

Farmakološko delovanje

Zdravilo je na voljo v lekarnah brez potrebe po receptu, ker skoraj popolna odsotnost neželenih učinkov omogoča, da jo uporablja vsakdo, ki ima težave s kožo. Značilnost farmakološkega delovanja, je treba upoštevati hitra mazila absorpcija ob nanosu na poškodovano kožo, prodiranje učinkovin v globlje plasti povrhnjice in manifestacije izraženo izboljšanje kože po enem tednu uporabe.

Farmakodinamika

Posebna značilnost zadevnega zdravila je njegov protimikrobni učinek in učinek razkuževanja na kožo. Zaradi tega njegov učinek na folikularno hiperkeratozo zagotavlja hitre rezultate pri zdravljenju Skinorena in normalizaciji stanja kože.

Farmakokinetika

Skinorene, ki ga hitro absorbirajo zgornje plasti povrhnjice, hitro prodre v krv, uničuje pa tudi sledi Propionibacterium acnes, zmanjšuje količino kolonizacije in čiščenje kože. Odstranitev sestavin zdravila opravijo ledvice, ki ostanejo nespremenjene.

Nadalje se upoštevajo indikacije za uporabo zdravila Skinoren.

Navodila za uporabo

Zdravilo se uporablja samo zunaj. Starost ne sme biti krajša od 18 let.

Pred uporabo tega zdravila moramo očistiti kožo iz ličil in umazanije ter prahu. Skinoren nanesemo v tankem sloju na prizadeto kožo in nosi regiji, nato pa pustili nekaj časa, kar je odvisno od stanja kože in diagnozo za izpostavljenost. Med uporabo ne priporočamo, da nosite oblačila, ki ne bodo omogočila, da bi izdelek popolnoma absorbiral.

Po uporabi ne potrebujemo perila površine kože: krema se skoraj popolnoma absorbira v zgornjo plast epidermisa. Na obrazu je potrebno povprečno približno 2,0-2,5 cm zdravila. Trajanje uporabe je odvisno od vrste lezije in stopnje razvoja bolezni. Zdravljenje aken zahteva trajno zdravljenje prizadete površine štiri tedne. Po tem je priporočljivo odmerek za en teden in nato nadaljevati z zdravljenjem. Kremo (ali gel) Skinoren dvakrat na dan nanosite na očiščeno kožo in pustite, da deluje 5-10 minut.

Indikacije

Indikacije za uporabo Skinorene so naslednje bolezni in patološke razmere na koži:

 • akne s progresivnimi vnetnimi procesi;
 • furunculosis;
 • karbunice in podobne bolezni;
 • peroralni dermatitis;
 • rozacea - za zdravljenje te bolezni je treba dati prednost zdravilu v obliki kreme;
 • intenzivna pigmentacija kože.

Kontraindikacije

Najmanjše število kontraindikacij omogoča maksimalno uporabo tega zdravila za kakršne koli težave s katero koli vrsto kože.

 • Za kontraindikacije je mogoče prenašati prekomerno zvišano občutljivost kože na katerokoli sestavino pripravka.
 • Pojav zdravljene rdečica kože, srbenje, oteklina in izpuščaj je treba obravnavati kot tujo povzročajo okvare zdravila in ga nadomestili z drugo, ki ima podoben učinek.

V spodnjem videu so pregledi zdravnikov o Skinoreni:

Neželeni učinki

Pri nagnjenju k alergičnim manifestacijam ali prekomerni občutljivosti kože se lahko pojavijo naslednji negativni učinki na zdravljeni površini:

 • pordelost;
 • preobčutljivost kože;
 • otekanje epidermalnih tkiv;
 • piling kože;
 • pojav srbečice in pekoč občutek;
 • simptomi panjev;
 • poslabšanje kožnega ekcema.

V vseh teh primerih je treba zdravilo takoj prekiniti in po potrebi nadaljevati z zdravljenjem aken s podobnimi zdravili.

Posebna navodila

 • Med nosečnostjo in dojenjem je uporaba zdravila mogoča, vendar jo je treba zdraviti po posvetovanju z zdravnikom. Ko se zdravilo Skinoren zdravi z mlečnimi žlezami, jih je treba dobro hraniti pred hranjenjem.
 • Zdravilo nima pomembnega vpliva na živčni sistem, ne povzroča zaspanost, saj ni nobenih omejitev glede njegove uporabe med vožnjo in upravljanje kompleksnih mehanizmov.

Medsebojno delovanje z drugimi zdravili

Zdravilo Skinoren se lahko uporablja za kompleksno terapijo katere koli vrste kožne bolezni, saj ne deluje z drugimi vrstami zdravil.

Mnenja

 • Pozitivne povratne informacije o skinorenom od tistih, ki so se že uporabljajo to orodje pri zdravljenju kožnih sprememb, zaradi visoke učinkovitosti, pomanjkanje neželenih učinkov in enostavno uporabo.
 • Pomembno je tudi, da po njej ni potrebe po pranju kože: odsotnost mastnih madežev na oblačilih omogoča uporabo zdravila v vsakem trenutku.
 • Prav tako pomembna je sposobnost uporabe Skinoren med nosečnostjo: spremembe, ki se odvijajo v tem obdobju v hormonsko ozadju pogosto povzroči nastanek težav s kožo (akne, turi, akne, prekomerna pigmentacija), in te manifestacije popolnoma pozdraviti redno uporabo mazila (ali smetano) Skinoren.

O analogih Skinorena, cenejših in dražjih, bomo povedali spodaj.

Analogi

Zdravila, ki imajo podoben učinek in se uporabljajo pri zdravljenju kožnih bolezni, so:

Navedeni pripravki imajo podobno sestavo, njihova stopnja učinkovitosti pa je odvisna od specifičnosti kožne bolezni in posamezne dovzetnosti za sestavine zdravila. Zato jasno odgovorite na vprašanje, kaj je najboljše,
azelik, zinerite, diferin, kuriozin, skinoren ali basiron, je precej težko, vse je odvisno od konkretnega primera.

V spodnjem videu so navodila o pravilnem pranju in uporabi Skinorene:

V ustih v nebu se pepel: kaj je vzrok, zdravljenje in preventivne metode

Kako jemati trichopolum z demodikozo?