Acnekutan

Opis je trenutno vklopljen 08.09.2014

 • Latinsko ime: Acnecutan
 • ATX koda: D10BA01
 • Aktivna sestavina: Izotretinoin (izotretinoin)
 • Proizvajalec: SMB TEHNOLOGIJA, S.A. (Belgija)

Sestava

Kemična sestava Acnechutana je odvisna predvsem od oblike sproščanja zdravila. Ena kapsula velikosti 3 ali 1 vsebuje 8 ali 16 mg. zelo aktivna spojina izotretinoin.

Poleg tega sestava zdravila vključuje tudi pomožne snovi, kot so: prečiščeno sojino olje, kompleksi snovi Gellucir 50/13 (estri stearinske kisline, glicerola in polietilen oksida), pa tudi Span0 (sorbitola in estrov oleinske kisline).

Ovojnica kapsule vsebuje titanov dioksid, želatina, rdeči železov oksid, kot tudi indigo karmin (10 mg).

Oblika izdaje

Trde želatinske kapsule, rjava št. 3 (8 mg.) Ali št. 1 (10 mg.). Vsebina kapsul je voskasta pasta, ki se razlikuje v oranžno-rumeni barvi. V kartonski embalaži je lahko 1,2,4, pa tudi 7 pretisnih omotov za 14 kapsul ali 2,3,5,6,9 pretisnih omotov za 10 ali 14 kapsul.

Farmakološko delovanje

Drog je protivnetno in anti-seborejsko sposobnosti, pa tudi zagotavlja regenerativni učinek na kožni pomik.

Farmakodinamika in farmakokinetika

Zaradi prisotnosti zdravila izotretinoin Acnekutan izboljša klinično sliko v hudih oblikah akne, ki niso podvrženi drugim vrstam terapevtskega zdravljenja. Čeprav natančen mehanizem delovanja učinkovine zdravila ni povsem jasen, zdravilo pomaga preprečiti aktivnost lojnice.

Od leta sebum Je najboljše okolje za razvoj zlonamernih bakterije Propionibacterium acnes, ki povzročajo izobraževanje akne, zmanjšanje velikosti lojnice in zmanjšanje njihove aktivnosti povzroči upočasnitev bakterijska kolonizacija kanala.

Acnecutane vpliva akne, zatiranje proliferacije sebocitov in s tem obnavljanje procesa celična diferenciacija, medtem ko spodbuja regeneracija. Izotretinoin, vsebujejo v zdravilu protivnetni učinek na kožni pomik.

Indikacije za uporabo

Glavne kontraindikacije za zdravilo so:

 • obdobje laktacija;
 • nosečnost;
 • jetrna insuficienca;
 • hiperlipidemija;
 • preobčutljivost;
 • hipervitaminoza A.

Zdravilo Acnecutane ni priporocljivo za uporabo pri zdravljenju otrok, mlajših od 12 let. Previdno je treba zdravilo zdraviti s pacienti, ki trpijo diabetes mellitus, alkoholizem, kot tudi kršitve metabolizem lipidov, z debelostjo in depresija.

Neželeni učinki

Pri uporabi zdravila se lahko pojavijo simptomi hipervitaminoza A, se lahko pojavi suha koža, konjunktivitis, krvavitev iz nosne votline, hripavost, nestrpnost do kontaktnih leč. Ankneutan lahko to inducira dermatološke reakcije kot sledi: piling kože, znojenje, paronychia, pruritus in izpuščaj, dermatitis, onihodistrofija, fotosenzibilizacija, kot tudi poslabšanje aken.

Poleg tega je mogoče neželene reakcije z uporabo zdravila Acnecutane opaziti s strani:

 • prebavni sistem, na primer, driska, krvavitev, vnetje dlesni, pankreatitis;
 • centralni živčni sistem-slabost, glavobol, motnje vida, napadi;
 • čutni organi - fotofobija, kserofalmija, keratitis, nevritis, motnje sluha;
 • dihalni sistem in izražena v bronhospazem
 • cirkulacijski sistemv obliki nevtropenija, anemija, levkopenija, zmanjšanje hematokrita.

Navodila za uporabo zdravila Accecutane (metoda in odmerek)

Kapsule z učinkovito zdravilno učinkovino se najbolje prehranjujejo s hrano ne več kot 2-krat na dan. Odmerjanje zdravila Acnecutane je odvisno od resnosti bolezni in bolnikovega zdravja. Priporočeni začetni odmerek je 0,4 mg. za vsak kilogram telesne mase na dan.

V hudih oblikah akne lahko odmerek zdravila poveča na največ 2 mg. za vsak kilogram telesne mase na dan. Polna odpust pri bolnikih opazimo približno na 24. dan uporabe zdravila. Posebno pozornost je treba nameniti odmerjanju zdravila pri bolnikih z ledvična insuficienca.

Preveliko odmerjanje

V primeru prevelikega odmerjanja Aknekutanom simptomov hipervitaminoza skupine A. Da bi odpravili negativne posledice nespoštovanja priporočeni odmerek zdravila morajo biti izpiranje želodca, in prenehajte z uporabo zdravila.

Interakcija

Učinkovitost acnecutana se lahko zmanjša antibiotiki, ki se nanašajo na serija tetraciklinov. Da bi se izognili opekline ne jemljite z zdravili za droge, ki se povečajo fotosenzibilnost. Nevarnost razvoja hipervitaminoza tipa A povečuje retinoidi, ki tudi niso priporočljivi za uporabo s tem zdravilom.

Izotretinoin, vsebovane v sestavi zdravila, lahko poslabša učinkovitost zdravil kontracepcija z majhno količino progesteron. Da bi preprečili povečanje draženja, se zdravilo Acnequatane ne uporablja v povezavi z keratolitična zdravila.

Pogoji prodaje

Iz lekarn se sprosti po receptu.

Pogoji shranjevanja

Zdravilo shranjujemo pri temperaturi 25 ° C na mestu, zaščitenem pred svetlobo.

Datum poteka veljavnosti

Posebna navodila

Pred začetkom in med terapevtskim zdravljenjem z zdravilom Acnekutan je funkcija jetra, kot tudi lipidi, trigliceridi in jetrni encimi.

Med zdravljenjem, so bolnikom svetovati, da se prepreči neposredno sončno svetlobo in ne zanemarjajo vlažilne kreme, kot tudi za uporabo sredstev, da bi preprečili izsušitev kože in ustnic.

Priporočamo uporabo laserja ali kemikalije dermoabrazija.

Zdravilo lahko vpliva na koncentracijo pozornosti, zato je vredno biti previden pri približevanju vožnji z Adecnutanom.

Analogi

Med podobnimi zdravili je mogoče ugotoviti:

Kateri je boljši od Acnekutana ali Roakkutana

Glede na kemijsko sestavo, obliko proizvodnje in zdravilni učinek so ta zdravila podobna drug drugemu, razlika med zdravilom Acnecutane in Roakkutan sestoji samo iz količine aktivne spojine v eni kapsuli zdravila. V Ljubljani Roakkutan lahko vsebuje do 20 mg. izotretinoin, zato se zdravilo Acnekutan obravnava kot varčnejša alternativa in hkrati učinkovito zdravilo proti aknam.

Otroci

Ni uporabljen pri zdravljenju otrok, mlajših od 12 let.

Med nosečnostjo (in dojenjem)

Zdravilo Acnekutan je prepovedano uporabljati med nosečnostjo in dojenjem.

Mnenja o Acnekutane

Lahko rečemo, da je velika večina pregledov na spletnem mestu Accenturean pozitivna. Vendar se vsi ne strinjajo s to drogo, ker ima veliko neželenih učinkov. Poleg tega nekateri pregledi bolnikov, ki govorijo o kratkotrajnem učinku drage droge, povzročajo dvom o dejanskih koristih tega zdravila.

Cena Aknekutan, kje kupiti

Cena Acnecutana (kapsul 16 mg., 30 kosov) V nekaterih regijah lahko doseže 2500 rubljev. To je precej drago zdravilo.

Nakup v Moskvi zdravilo (kapsul 8 mg, 30 kosov) Lahko je povprečje 1100-1200 rubljev.

Acnekutan

Cene v spletnih lekarnah:

Aknekutan - sredstvo za zdravljenje aken, ki inhibirajo aktivnost žlez lojnic, zmanjšanje njihove velikosti, ponovno vzpostavi normalni proces celične diferenciacije in stimulira regeneracijo; ima protivnetno in anti-seborejsko delovanje.

Oblika izdaje in sestave

Aknekutan odvajajo v obliki kapsul: želatina trdno snov, 8 mg - rjava barva, velikost №3; 16 mg - telo belega in pokrovčka zelene barve, velikost št. 1; vsebina kapsule - voskasta rumeno-oranžno pasto (10 kosov v pretisnem omotu, 2, 3, 5, 6, 9 ali 10 pretisnih omotih v kartonski snopa, in 14 enot v pretisnem omotu, 1, 2, 4 ali 7 pretisnih omotih v kartonski snopa.. ).

Sestava 1 kapsule:

 • zdravilna učinkovina: izotretinoin - 8 ali 16 mg;
 • Dodatne komponente: Span 80 (sorbitan oleat - mešani estri sorbitana in oleinske kisline), očistimo sojino olje, Gelyutsir 50/13 (zmes polioksietilenski estri stearinske kisline in glicerol);
 • kapsule za telo in kapo: želatina, titanov dioksid (E171), 8 mg - železovega barvila rdeči oksid (E172); 16 mg - rumeni železov barvni oksid (E172), indigokarmin (E132).

Indikacije za uporabo

 • nodularno-cistične, conglobate in druge hude oblike aken, ki jih spremlja tveganje brazgotinjenja;
 • akne, ki niso primerne za druge vrste zdravljenja.

Kontraindikacije

 • hipervitaminoza A;
 • jetrna insuficienca;
 • huda hiperlipidemija;
 • starost do 12 let (zdravilo ni indicirano pri zdravljenju aken med puberteto);
 • kombinirana uporaba s tetraciklini;
 • obdobje dojenja;
 • nosečnost, načrtovana in ugotovljena (zaradi možnih teratogenih in embriotoksičnih učinkov);
 • preobčutljivost za sestavine zdravila.

Relativni (zaradi prevelike verjetnosti zapletov je treba previdno uporabljati):

 • krvavitev metabolizma lipidov;
 • diabetes mellitus;
 • debelost;
 • alkoholizem;
 • depresija v anamnezi.

V primeru nosečnosti (kljub upoštevanju vseh previdnostnih ukrepov) med zdravljenjem z zdravilom ali mesec dni po njegovem zaključku obstaja izrazita grožnja rojstva otroka z malformacijami. Uporaba zdravila Acnecutane pri ženskah v reproduktivni dobi je možna le s hudimi aknami, odpornimi na druge terapije.

Odmerjanje in administracija

Acnekutan jemlje peroralno 1-2 krat na dan, najbolje s hrano.

Odmerek izotretinoina izbere individualni zdravnik, odvisno od terapevtskega učinka, pa tudi prisotnost in resnost neželenih reakcij.

Začetni odmerek se lahko spreminja od 0,4 do 0,8 mg / kg na dan; Pri zdravljenju akenskega trupa ali hudih oblik bolezni lahko dnevni odmerek doseže 2 mg / kg.

Optimalni kumulativni odmerek izotretinoina za zdravljenje je 100-120 mg / kg.

Popolna odpustitev je običajno opazovana 4-6 mesecev po začetku vnosa.

Če je zdravilo slabo tolerirano, je dovoljeno daljše zdravljenje z manjšimi dnevnimi odmerki. Običajno akne izginejo v celoti po zaključku enega tečaja za sprejem.

V primeru ponovitve se lahko ponovi ponovitev, vendar ne prej kot dva meseca po koncu prejšnjega (glede na to, da se lahko znaki izboljšanja pojavijo pozneje) v istem kumulativnem in dnevnem odmerku.

Pri bolnikih s hudo okvaro ledvic se začetni odmerek zmanjša na 8 mg na dan.

Neželeni učinki

 • čutila: vizualne prekrški ostrino (dogodki), kseroftalmije, nočna slepota za odpravo posledic (kršitev temno prilagajanja), fotofobija; redko - otekanje vidnega živca (manifestacija intrakranialna hipertenzija), blefaritis, leče katarakte, konjunktivitis, keratitis, vnetje vidnega živca, draženje oči, motnje zaznavanja zaslišanje nekaterih zvočnih frekvenc, motnje zaznavanja barv (razteza po umiku drog), pri uporabi kontaktnih leč - težave pri njihovo nošenje;
 • nervni sistem: konvulzivni napadi, zvišan intrakranialni tlak (pseudotumorski možgani: motnje vida, slabost, glavobol, edem optičnega živca), pretirana utrujenost; redko - psihoza, samomorilne misli, depresija;
 • mišično-skeletni sistem: bolečine v mišicah, ki jih spremlja zvišanje ravni kreatin-fosfokinaze v krvnem serumu ali brez nje; bolečine v sklepih, hiperostoze, kalcifikacije ligamentov in kite, tendinitisa, artritisa;
 • prebavni sistem: vnetje in / ali krvavitev iz dlesni; suhost ustne sluznice, driska, gastrointestinalne krvavitve, slabost, vnetna črevesna bolezen (.. pri T h ileitisa, kolitisa), pankreatitisa, hipertrigliceridemije, bolj prednostno pri 800 mg / dl (osnovna redki primeri usodne); hepatitis (nekaj primerov), in prehodno reverzibilno zvišanje jetrnih transaminaz; Kot pravilo, te spremembe ne presegajo normalne meje in med zdravljenjem vrne na prvotne številke, vendar pa v nekaterih primerih pojavila potreba po zmanjšanju odmerka ali prekinitvi zdravila;
 • krvni sistem: povečanje ali zmanjšanje števila trombocitov, zmanjšanje hematokrita, nevtropenija, anemija, levkopenija, pospeševanje sedimentacije eritrocitov;
 • imunski sistem: sistemske ali lokalne okužbe zaradi gramozitskih patogenov (Staphylococcus aureus);
 • respiratorni organi: redko - bronhospazem (pogosteje pri bolnikih z anamnezo bronhialne astme);
 • kože in njegovi priveski: vse večjega števila granulacije tkiva, srbenje, luščenje kože podplatov in dlani, eritem obraza ali dermatitis, izpuščaj, paronihija, potenje, onychodystrophy, piogeni granulom, fulminantni oblika aken, reverzibilne izpadanje las, vztrajno las redčenje, svetlobo, hirzutizem, rahla poškodba kože, hiperpigmentacija; na začetku tečaja (več tednov) lahko pride do poslabšanja aken;
 • laboratorijski kazalci: hiperholesterolemija, hipertrigliceridemija, zmanjšanje koncentracije lipoproteinov visoke gostote, hiperurikemija; redko - hiperglikemija; poročali so bili primeri na novo diagnosticiranih diabetes mellitus; povečati aktivnost kreatin-fosfokinaze (CK) v serumu, zlasti v ozadju intenzivne telesne aktivnosti;
 • Drugo: hematurija, proteinurija, limfadenopatija, glomerulonefritis, sistemski preobčutljivostne reakcije, vaskulitis (vključno alergijski etiologije Wegenerjeve granulomatoze..);
 • teratogeni in embriotoksičnih učinki zdravila: prirojene okvare - mikrocefalija, mikroftalmijo, hipoplazija kranialnih živcev, hidrocefalusa, malformacijo obščitnic, kardiovaskularnega sistema; kršitev oblikovanju skeleta - nerazvitost stegnenic, lobanje, vratnih vretenc, prst falange, sprednji del lobanje, kosti podlakti, gleženj; volčje žrelo ali popolna odsotnost zunanji sluhovodi hipoplazije, spodnji položaj in / ali hipoplazija preddvora, hernija hrbtenjače in možganov, motnje priželjca razvoj fuzijskih prste na rokah in nogah, kosti fuzije; prezgodnje zaprtje epifizne rastne cone, spontani splav, prezgodnje rojstvo, smrt ploda v perinatalnem obdobju; pri poskusih na živalih - feohromocitomom;
 • Simptomi povzročil hipervitaminoza A: suhost sluznice žrela in grla (hripavost), nosne votline (krvavitev), ustnice (heilitis), oči (intoleranca kontaktnih leč, konjunktivitis, motnost roženice reverzibilno) kože.

Večina neželenih reakcij delovanja zdravila Acnecutane je odvisna od odmerka. Neželeni učinki so pretežno reverzibilni in izginejo po odpovedi zdravila ali zmanjšanju odmerka, vendar so nekateri opazili po zaključku zdravljenja.

Posebna navodila

Med uporabo zdravila Acnecutane obstajajo številni naslednji obvezni pogoji, ki so potrebni za ženske v reproduktivni dobi.

 1. Brezpogojno in natančno upoštevajte vse recepte in priporočila zdravnika.
 2. Prejeti pravočasno informacije od zdravnika o nevarnostih razvoja nosečnosti pri terapiji in v 30 dneh po njeni odpovedi ter o potrebi po nujnem posvetovanju v primeru domnevne nosečnosti.
 3. Prepričajte se, kako so previdnostni ukrepi.
 4. Razmislite o potencialni neučinkovitosti uporabljenih kontracepcijskih sredstev.
 5. Nenehno uporablja (kar pomeni, da je stopnja potrebno) med zdravljenjem in 1 mesec pred začetkom in po koncu učinkovite kontracepcijske metode pa morda zatekajo k dvema različnima metod zaščite (v m. Hr. Za pregrade).
 6. Prikaži negativni rezultat veljavnega testa nosečnosti 11 dni pred začetkom tečaja; preskus nosečnosti se opravi vsak mesec med terapevtskim obdobjem in 5 tednov po zaključku.
 7. Začnite zdravljenje z zdravilom le na 2-3. Dan naslednjega običajnega menstrualnega ciklusa.
 8. Mesečno brezplačno obiščite zdravnika.
 9. Uporaba istih primernih metod kontracepcije med zdravljenjem bolezni, pa tudi 1 mesec pred in po njem; opravi enak zanesljiv preskus nosečnosti.
 10. Bodite pozorni na potrebo po ukrepih za preprečevanje nosečnosti in potrdite vaš namen uporabe zanesljivih kontracepcijskih metod, ki jih je priporočil vaš zdravnik.

Uporaba kontracepcijskih sredstev, po zgoraj navedenih priporočil, bi morala biti tudi ženske niso pogosto uporabljene metode kontracepcije zaradi prisotnosti amenoreja, neplodnost (razen pri bolnikih, ki so imeli histerektomija), ali pa poročajo, da niso spolno aktivni.

Pred začetkom kontracepcije mora zdravnik določiti datum in rezultat začetnega testa, da izključi morebitno nosečnost. V primeru nepravilne menstruacije je treba test opraviti 3 tedne po nezaščitenem spolnem odnosu. Preskus nosečnosti se izvede tudi na dan začetka terapije ali tri dni pred obiskom zdravnika, ki vodi registracijo rezultatov testa.

Med zdravljenjem je treba obisk zdravnika opraviti vsakih 28 dni. Potreba po mesečnem testiranju se ugotavlja v skladu z lokalno prakso, pri čemer se upošteva spolna dejavnost in obstoječe pretekle menstrualne nepravilnosti. Po 35 dneh po koncu jemanja zdravila za odpravo nosečnosti se izvede končni test.

Vsakemu bolniku je treba zdravilo predpisati šele po predhodni oceni razmerja med pričakovanimi koristmi in grožnjami morebitnih zapletov.

Včasih se na začetku tečaja lahko pojavi poslabšanje aken, ki poteka brez korekcije odmerka 7-10 dni.

En mesec pred začetkom zdravljenja z zdravilom Acnecutane, 1 mesec po začetku uporabe in nato vsake 3 mesece (ali glede na indikacije) je treba spremljati aktivnost jeter in jetrno transaminazo. Če raven slednjega presega normo, je potrebno zmanjšati odmerek ali popolnoma preklicati sprejem. Tudi pred začetkom tečaja, 1 meseca po začetku tečaja, nato pa po indikacijah ali na 3 mesece, je treba določiti vsebnost lipidov v krvnem serumu. Praviloma se njihova koncentracija normalizira po prilagoditvi odmerka ali ustavitvi terapije in prehrani.

Med zdravljenjem je potreben strog nadzor ravni trigliceridov, saj je pri vrednosti več kot 9 mmol / l ali 800 mg / dl možno akutni pankreatitis, vključno s smrtnim izidom. Pri razvijanju simptomov pankreatitisa ali vztrajne hipertrigliceridemije je treba zdravilo prekiniti.

V ozadju terapije v redkih primerih so se pojavile depresije, psihotični simptomi in samomorilne poskuse. Zato je treba zdravilo predpisati s posebno skrbjo za osebe z znaki depresije v preteklosti in za spremljanje vseh bolnikov, da bi ugotovili morebitne znake bolezni in pravočasno zdravljenje z ustreznim specialistom.

Med zdravljenjem Aknekutanom in v 5-6 mesecih, ko je treba končanem zdravljenju zapuščenih in laserske metode globoki kemični dermoabrazijo, zaradi morebitne grožnje hipo- in hiperpigmentacija in brazgotinjenja armiranega v neobičajnih lokacijah. Prav tako ni priporočljivo pri bolnikih, ki so in še šest mesecev po ukinitvi sredstev za epilate z vročim voskom, saj obstaja nevarnost dermatitis, brazgotine in odstop povrhnjice.

Pojav suhosti konjuktiva oči lahko privede do nastanka keratitisa, zato je treba preprečiti nastanek te reakcije, uporabiti je treba pripomočke za umetne solze in vlažilne mazilke za oči. V primeru opazovanja kršitev s strani očesa je potrebno posvetovanje z oftalmologom (možnost odprave zdravila je možna).

Če je v času zdravljenja neprenašanje kontaktnih leč, prenehajte nositi in uporabljati očala.

Da bi zmanjšali suho kožo na začetku vnosa, je priporočljivo uporabljati vlažilna mazila ali kreme za telo in balzam za ustnice.

Treba se je izogibati uporabi ultravijolične terapije in dolgotrajne izpostavljenosti neposredni sončni svetlobi, po potrebi pa je priporočljivo, da uporabite zaščito proti soncu s SPF najmanj 15 na koži.

V ozadju zdravljenja z zdravilom Acnekutane se lahko razvije vnetna črevesna bolezen. Če pride do hude hemoragične diareje, je treba kapsule takoj ustaviti.

Če se pojavijo hude alergijske reakcije, je treba zdravljenje prekiniti.

Če ima pacient debelost, sladkorno bolezen, motnjo metabolizma maščob, kronični alkoholizem, je morda treba opraviti pogostejši laboratorijski test za določitev koncentracije glukoze in lipidov v krvi.

Med sprejemom in 1 mesec po koncu je potrebno popolnoma opustiti dajanje krvi glede na visoko tveganje za nastanek teratogenega in embriotoksičnega učinka z možno transfuzijo te krvi nosečnicam.

Med obdobjem zdravljenja je treba paziti na vožnjo vozil ali drugih kompleksnih mehanizmov.

Bolnika je treba obvestiti, da lahko učinek zdravila povzroči zmanjšanje vidne ostrine nočnega vida (v nekaterih primerih, ki traja po odpravi terapije). V primeru takšnega stanja je treba pri vožnji vozil ponoči skrbno ravnati.

Medsebojno delovanje z zdravili

Možne reakcije interakcij pri kombinirani uporabi zdravila Acnecutane z drugimi zdravili:

 • glukokortikosteroidi (GCS), tetraciklinski antibiotiki: izotretinoin je manj učinkovit;
 • sredstva, ki povečajo fotosenzitivnost (tiazidni diuretiki, tetraciklini, sulfonamidi itd.): otežuje opekline;
 • drugi retinoidi (vključno s tazarotenom, acitretinom, retinolom, tretinoinom, adapalenom): tveganje za hipervitaminozo A se poveča;
 • tetracikline: povečano tveganje povečanega intrakranialnega tlaka (ta kombinacija je kontraindicirana);
 • lokalna keratolitična zdravila za zdravljenje aken: morebitno poslabšanje lokalne draženja (kombinirana uporaba ni priporočljiva);
 • Preparati za progesterone: njihov učinek je oslabljen (uporaba kontraceptivov, ki vsebujejo majhne odmerke progesterona, ni priporočljiva).

Pogoji skladiščenja

Hraniti izven dosega otrok, zaščitenih pred vlago in svetlobo, pri temperaturi, ki ne presega 25 ° C.

Acnekutan

Navodila za uporabo:

Cene v spletnih lekarnah:

Aknekutan - zdravilo za akne; zavira aktivnost in širjenje lojnic in pomaga njihova velikost zmanjša inhibicijo bakterijske kolonizacije voda, obnavljanje normalni proces diferenciacije celic, stimulira regeneracijo, ki zagotavlja protivnetni učinek na kožo.

Oblika izdaje in sestave

Farmacevtska oblika - trde želatinaste kapsule: 8 mg - velikost №3, rjave, 16 mg - velikost №1, zeleni pokrov in ohišje v beli barvi; Vsebino kapsule - oranžno-rumeno voskasto pasta (10 kosov v pretisnem omotu v kartonski snop 2, 3, 5, 6, 9 ali 10 pretisne omote ;. 14 kosov v pretisni omot v kartonski svežnju z 1, 2, 4 ali 7. mehurji).

1 kapsula zdravila Acnecutane vsebuje:

 • Zdravilna učinkovina: izotretinoin - 8 ali 16 mg;
 • Pomožni komponente: očistili sojino olje, Gelyutsir 50/13 (mešanica estrov stearinske kisline glicerola in polietilen oksid), Span 80 (sorbitan oleat - mešani estri sorbitana in oleinske kisline);
 • Kapsule za telo in pokrovček: titanov dioksid (E171), želatina; 3 / št. 1 - železovo barvilo rdeči oksid (E172) / indigokarmin (E132), železov barvni rumeni oksid (E172).

Indikacije za uporabo

 • Konglobata, nodularno-cistične in druge hude oblike aken, vključno z nevarnostjo brazgotinjenja;
 • Akne, ki niso primerne za druge metode zdravljenja.

Kontraindikacije

 • Hipervitaminoza A;
 • Huda oblika hiperlipidemije;
 • Jetrna okvara;
 • Hkratna uporaba tetraciklinov;
 • Dojenje;
 • Ustanovljena ali načrtovana nosečnost (visoka verjetnost embriotoksičnega in teratogenega delovanja);
 • Starost do 12 let;
 • Posamezna nestrpnost do sestavin zdravila.

Pojav nosečnosti v času uporabe ali v prvem mesecu po zaključku terapije prinaša potencialno grožnjo hudih razvojnih malformacij pri novorojenčku.

Ženskam v rodni dobi je zdravljenje z akutkantom dovoljeno samo v primeru hudih aken, kar ni mogoče uporabiti za običajne metode zdravljenja. V tem primeru mora ženska:

 • Razumeti in upoštevati vsa navodila zdravnika brezpogojno;
 • Da od zdravnika prejmejo informacije o nevarnosti nosečnosti med zdravljenjem, v roku enega meseca po njem in potrebo po nujnem posvetovanju v primeru suma nosečnosti;
 • Potrdite razumevanje potrebe po previdnosti in stopnji odgovornosti;
 • Prejemati informacije o morebitni neučinkovitosti kontracepcijskih sredstev;
 • Razumeti potrebo in dosledno uporabo najučinkovitejših metod kontracepcije 1 mesec pred zdravljenjem z zdravilom Acnecutane med zdravljenjem in 1 mesec po njegovem zaključku;
 • Istočasno uporabite (če je mogoče) dve različni načini kontracepcije, vključno z oviro;
 • Dobite negativni rezultat veljavnega preskusa nosečnosti 11 dni pred jemanjem zdravila;
 • Med zdravljenjem opravite preskus nosečnosti mesečno in po 5 tednih po koncu zdravljenja;
 • Začeti zdravljenje le v 2-3 dneh po začetku normalnega menstrualnega cikla;
 • Prepoznajte potrebo po obisku zdravnika vsak mesec;
 • Uporaba enakih učinkovite kontracepcijske metode med zdravljenjem, rekurentne bolezni, za 1 mesec pred zdravljenjem, med zdravljenjem in 1 mesec po njegovem zaključku in gredo skozi isto preskusa zanesljivi nosečnosti;
 • Razumeti potrebo po previdnosti in potrditi svoje razumevanje in željo po uporabi zanesljivih metod varstva, ki jih priporoča vaš zdravnik.

Uporaba kontracepcijskih sredstev za zgornjih priporočil v Izotretinoin zdravljenje je potrebno, tudi za ženske, ki se običajno ne uporabljajo kontracepcije, ker amenoreja, neplodnosti (izjema - pacient, ki so prestali histerektomijo) ali poročajo, da niso spolno aktivni.

S previdnostjo je priporočljivo imenovati Acnecutan pri bolnikih s sladkorno boleznijo, debelostjo, motnjo metabolizma lipidov, z zgodovino depresije, alkoholizmom.

Odmerjanje in administracija

Kapsule se jemlje peroralno 1-2 krat dnevno, najbolje med obroki.

Odmerek zdravila, ki ga zdravnik imenuje individualno, ob upoštevanju terapevtske učinkovitosti in prisotnosti neželenih učinkov pri bolniku.

Priporočeno odmerjanje: začetni odmerek - s hitrostjo 0,4 mg na kg telesne mase pacienta na dan, če je potrebno, je mogoče dajati 0,8 mg na kg na dan. Za zdravljenje debelih aken ali hudih oblik bolezni je lahko odmerek 2 mg na 1 kg na dan.

Optimalni kumulativni odmerek za potek terapije je 100-120 mg na 1 kg telesne mase. Da bi dosegli popolno remisijo, običajno traja 4-6 mesecev.

Pri bolnikih s slabo prenašanjem zdravila Acnecutan priporočamo, da se dnevni odmerek zmanjša s podaljšanjem obdobja zdravljenja.

Ponavadi akne izpuščaj popolnoma izgine po enem poteku zdravljenja.

V primeru ponovitve se lahko drugo zdravilo predčasno preda 2 meseca po koncu zdravljenja, saj so simptomi izboljšanja lahko nekoliko zakasnjeni. Drugi tečaj poteka ob začetnem dnevnem in kumulativnem odmerku.

Bolnike s hudo kronično ledvično odpovedjo je treba zmanjšati na začetni odmerek 8 mg na dan.

Neželeni učinki

 • Prebavni sistem: slabost, driska, suha ustne sluznice, vnetja dlesni, krvavenje dlesni, gastrointestinalne krvavitve, vnetne patologije črevesja (ileitisa, kolitis), vnetje trebušne slinavke, tudi z usodnim (pogosto s hipertrigliceridemijo večji od 800 mg / dl); V nekaterih primerih - hepatitis, reverzibilno prehodno Jetrni encimi;
 • Dermatološke reakcije: v prvih nekaj tednih uporabe se akne lahko poslabšajo; luščenje kože podplatov in dlani, srbenje, izpuščaj, dermatitis ali eritem obraza, znojenje, paronihija, piogeni granulom, onychodystrophy, vztrajen las redčenje, vse večjega števila granulacije tkiva, reverzibilno izpadanje las, hirzutizem, fulminantni obliki aken, svetlobo, hiperpigmentacija, svetlo kožo poškodujejo ;
 • Živčevja: glavobol, utrujenost, zvišan intrakranialni tlak (možganska psevdotumor: slabost, bruhanje, glavobol, edem vidnega živca, zamegljen vid), krči; redki - psihoza, depresija, samomorilne misli;
 • Mišično-skeletnega sistema: bolečine, bolečine v mišicah (s povečanjem nivoja fosfokinaze aktivnosti kreatin v serumu ali brez nje), artritis, hiperostoze, tendinitis, kite in vezi kalcifikaciji;
 • Posebne Senses: fotofobija, motnje vida (dogodki), kseroftalmije, okvara temno prilagoditev (lajšanja vidu); redko - prehodne motnje zaznavanja barv (po odpravi okreva svoje), optični nevritis, keratitis, leče sive mrene, vnetje očesne veznice, blefaritis, draženje oči, otekanje vidnega živca (kot manifestacijo intrakranialno hipertenzijo), pri bolnikih s kontaktnimi lečami - težave pri nošenje, okvaro sluha percepcija določenih zvočnih frekvenc;
 • Hemopoetski sistem: zmanjšanje hematokrita, anemija, levkopenija, nevtropenija, sprememba števila trombocitov, pospeševanje stopnje sedimentacije eritrocitov;
 • Dihalni sistem: redko - bronhospazem (pogosteje z bronhialno astmo v anamnezi);
 • Laboratorijski kazalniki: hiperholesterolemija, hipertrigliceridemija, zmanjšanje ravni lipoproteinov z visoko gostoto, hiperurikemija; redko - hiperglikemija; primeri na novo diagnosticiranih diabetes mellitus; pogosteje z intenzivno telesno dejavnostjo - povečana aktivnost kreatin-fosfokinaze v serumu; sistemske ali lokalne okužbe, ki jih povzroča Staphylococcus aureus (Gram-pozitivni patogeni);
 • Drugo: proteinurija, hematurija, limfadenopatija, vaskulitis (vključno z alergijsko etiologijo, Wegenerjeva granulomatoza), glomerulonefritis, sistemske preobčutljivostne reakcije.

Simptome hipervitaminoze A: suho grlo in grla sluznico (hripavost), ustnice (heilitis), oko (reverzibilna motnost roženice, konjunktivitis, intolerance kontaktne leče), nosne votline (krvavitev) in kožo.

Zarodek in teratogene učinke Aknekutana: prirojene okvare - hidrocefalus, mikrocefalija, mikroftalmija, hipoplazija možganski živec, malformacije obščitnic in srčno-žilni sistem, motnje v razvoju skeleta (hipoplazija lobanje, prst falange, vratnih vretenc, gleženj, stegna, kost podlakti, volčje žrelo, lobanje obraza), hipoplazija in / ali nizko višino ušes, popolna odsotnost ali hipoplazija zunanji sluhovodi, hernija hrbtnega in cerebralne mo RSA je fuzija na nogah in rokah, koščeno fuzije, razvojne motnje priželjca, smrti ploda v perinatalnem obdobju, splav, prezgodnji porod, predčasno zaprtje območij rasti epifiznih, v poskusih na živalih - feokromocitomnih.

Posebna navodila

Dajanje zdravila vsakemu bolniku je treba opraviti po temeljiti predhodni presoji razmerja med predvideno koristjo in morebitnim tveganjem.

Zdravilo ni indicirano za zdravljenje izbruha aken med puberteto.

Uporaba acnecutana zahteva redno spremljanje delovanja jeter in jetrnih encimov pred zdravljenjem, po enem mesecu zdravljenja, nato pa vsake 3 mesece. Če je prekoračena raven jetrnih transaminaz, je treba odmerek zdravila zmanjšati ali prekiniti.

Poleg tega mora pacient pred začetkom zdravljenja določiti raven lipidov v serumu v krvi, nato po enem mesecu uporabe in vsake 3 mesece ali po indikacijah. Običajno vzdrževanje lipidov normalizira z zmanjšanjem odmerka, upoštevanjem prehrane ali odpovedi zdravila.

Ker povečanje ravni trigliceridov nad 9 mmol / L ali 800 mg / dl lahko povzroči nastanek akutnega pankreatitisa, vključno s smrtnim izidom, mora bolnik spremljati njihovo vsebino. V primeru stabilne hipertrigliceridemijo ali simptomi pankreatitisa, ki uporabljajo izdelek je treba prekiniti.

Zaradi nevarnosti psihotičnih simptomov, depresije, poskusov samomora je priporočljivo s posebno skrbjo predpisati zdravilo v primeru depresije v anamnezi in za nadzor nad pojavom simptomov depresije pri vseh bolnikih.

Pogostost poslabšanja aken, ki se je zgodila na začetku zdravljenja, brez popravka odmerka poteka v 7-10 dneh.

Na začetku zdravljenja za zmanjšanje suhe kože je priporočljivo uporabljati vlažilno kremo ali mazilo za telo, balzam za ustnice.

Ker se lahko učinek zdravila povzroči zmanjšanje nočnega vida vida (včasih ostane tudi po koncu sprejema), mora zdravnik obvesti bolnika o možnosti takšnega stanja, priporočamo med vožnjo ponoči previdno. Suha veznice lahko povzroči razvoj keratitis, tako da se navlaži sluznico oči je priporočljiva uporaba umetnih pripravkov, solza, vlažilci, oči mazila. Če se stanje ostrine vida poslabša, se posvetujte z oftalmologom.

Izogibajte se ultravijoličnemu zdravljenju in izpostavljanju neposredni sončni svetlobi, priporočamo uporabo kreme z visoko vrednostjo faktorja za zaščito pred soncem (15 SPF in več).

Če se pojavi vnetna črevesna bolezen, se morate posvetovati z zdravnikom. V primeru hude hemoragične diareje je treba zdravilo takoj prekiniti.

Zaradi večje tveganje za brazgotinjenje, pojava hipo- in bolnikov hiperpigmentacija kontraindicirana lasersko zdravljenje in kemikalije, ki ima globoke dermoabrazii v Aknekutana obdobju recepciji in v 5-6 mesecih po terapiji.

Obstaja tveganje za odvajanje povrhnjice, pojav dermatitisa in brazgotinjenja med epilacijo s pomočjo voskovnih aplikacij. Med zdravljenjem in šest mesecev po umiku zdravila ni mogoče izvajati postopkov.

Hude alergijske reakcije so osnova za takojšnjo odpravo kapsul.

Bolniki z debelostjo, sladkorno boleznijo, kroničnim alkoholizmom, krvavitvijo metabolizma maščob zahtevajo pogostejšo laboratorijsko spremljanje ravni lipidov in glukoze.

Med terapijo izotretinoina ne morete jemati krvi pri potencialnih darovalcih, prav tako pa v enem mesecu po koncu zdravljenja.

V obdobju uporabe zdravila Acnecutane morajo pacienti skrbno upravljati vozila in delati s kompleksnimi mehanizmi.

Medsebojno delovanje z zdravili

Pred sočasno uporabo zdravila Acnecutane z drugimi zdravili je potrebno posvetovati z zdravnikom, ki se zdravi, da se prepreči nastanek neželenih učinkov.

Analogi

Analogi Acnecutana so: Verokutan, Izotretinoin, Retasol, Roakkutan, Retinoični mazilo, soavtor.

Pogoji skladiščenja

Shranjujte v suhem prostoru, zaščitenem pred svetlobo, pri temperaturi do 25 ° C. Hraniti ločeno od otrok.

Acnekutan: neželeni učinki zdravila

Acnekutan - belgijsko zdravilo za zdravljenje aken, akne v hudi obliki. Izdaja obrazca - kapsule za oralno uporabo.

Odmerek zdravila predpisuje zdravnik, lahko se po začetku zdravljenja pojavi alergija in poslabšanje aken. Glavna aktivna sestavina je izotretinoin.

Zdravilo Acnekutan se uporablja le na recept zdravnika, če druga zdravila niso učinkovita. Vzroki izjemne previdnosti pri zdravilu Acnekutan - neželeni učinki, ki se kažejo v 95% primerov uporabe drog.

Indikacije za uporabo

Za koristno delovanje zdravila je značilno le nekaj vrstic - v nekaterih primerih lahko zdravilo Acnekutan ustavi razvoj aken in normalizirati stanje kože po 1-2 tečajih zdravljenja.

Ankneutan je lahko prikazan za uporabo v nodularne in cistične akne, ko se povečuje tveganje brazgotin in fibroznega tkiva.

V tem primeru ne smemo predpisati laserske terapije, da odstranimo brazgotine po akni takoj po zdravljenju z zdravilom Acnecutane. Potrebno je počakati vsaj šest mesecev.

Med zdravljenjem in 6 mesecev po z veliko oskrbo, morate zdraviti sonce, ne sončite. Zdravilo ni priporočljivo za recept in med mladostno puberteto. Učinek zdravila ni bil v celoti raziskan.

V primeru, da jemljete zdravilo Acnekutan, 99% primerov razvije hude plodove bolezni, povezanih z motnjami živčnega delovanja in razvojem možganov.

Na oblikovanem živčnem sistemu delovanje zdravila ni tako izrazito, toda med jemanjem zdravila študentje opazijo upad akademske učinkovitosti, nezmožnost koncentracije, težave s spominjanjem informacij.

Posledice ne izginejo takoj po prenehanju zdravljenja, okrevanje traja več mesecev.

Kontraindikacije in neželeni učinki

Negativne informacije o zdravilu Acnekutan, posledice uživanja zdravil in kontraindikacij precej presegajo možne koristne učinke.

Skratka, stranski učinki zdravila Acnequatan so podobni učinku drugih zdravil, ki temeljijo na izotretinoinu.

Komplikacije po jemanju zdravila vplivajo stanje kože, sluznice, depresija je mogoče, mnogi se pritožujejo, da se je vid Acnecutana poslabšal.

V glavnem vpliva na nočni vid, vendar v številnih primerih lahko pride do splošnega poslabšanja vida. To je posledica sušenja sluznice oči in nezadostne vlage.

Težave z očmi lahko traja tudi po prekinitvi zdravljenja, saj je škoda fizična. Potrebno je poskrbeti za zadostno vlaženje oči, za čas, da prenehate uporabljati kontaktne leče.

Najpogostejši neželeni učinki

Ko jemljete Acnekutan, kožne kosmiče, morebiti razpoke. Če koža zaradi kompleksnega učinka zdravila ne bi bila preveč mastna, bo koža izgubila naravno vlaženje. Piling, draženje kože se nanaša na standardne neželene učinke.

Na ustnicah in na sluznicah lahko sušenje povzroči razpoke. To velja za mukozne membrane nosu, ustnic in oči. Ženske imajo težave z ginekologijo.

Dlaka na glavi in ​​na telesu preneha. Izpadanje las pri jemanju zdravila Acnecutane je posledica splošnega učinka zdravila.

Hkrati pa se zmanjša delovanje žlez lojnic in zmanjšujejo njihovo fizično, ki lahko bistveno zmanjša izločanje sebuma zmanjša moč in velikost lasnega mešička. To vodi do izgube las.

Po zaključku zdravljenja se funkcije lojnih žlez z večjo produkcijo sebuma ne obnovijo. Funkcije lasnih mešičkov ostajajo, vendar pogosto lasje ostanejo redčene.

Neželeni učinki niso atipični ali individualni odzivi telesa, se po zaužitju zdravila ne morejo obravnavati kot zapleti.

Neposredne kontraindikacije na uporabo zdravila Acnecutane - načrtovanje nosečnosti ali nosečnosti, dojenje, diabetes mellitus, depresivne bolezni, hormonske motnje, krvavitve jeter, alkoholizem.

Za ženske v rodni dobi je pomembno vedeti, da jemanje zdravila Acnekutan lahko zmanjša učinkovitost tablet za kontracepcijo. Pri jemanju zdravila morate poskrbeti, da ni nobene nosečnosti in uporabite pregradne metode zaščite.

Sklepi

Acnekutan je izredno zapleteno zdravilo s številnimi neželenimi učinki. Morda je smiselno obrniti na analoge zdravila z isto aktivno snovjo v obliki mazila.

Uporaba zdravila Accecutane je mogoča samo, če druga zdravila proti akutnim aknamom, ki puščajo brazgotine, niso učinkovita.

Zdravila ne jemljite stalno. Po končanem tečaju bi morali vzeti odmor vsaj šest mesecev.

Zdravila ne smete uporabljati proti najstniškim mozoljem ker niso preučevali vpliva na živčni sistem človeka.

Akne: Kako pozdraviti akne

Kje so mozolji in kako jih ozdraviti. Brezplačna tehnika zdravljenja aken doma. Pregledi kemične kozmetike.

Acnecoatan iz aken

Druga zdravila za notranjo uporabo Acnecutan so akne. To orodje se je pojavilo v Rusiji šele leta 2010 na trgu in je analog Roakkutana, le z manj neželenimi učinki. Toda tudi Acnekutan predpisuje samo dermatolog in v primeru, da druge vrste zdravljenja ne pomagajo znebiti aken. Preden začnete piti zdravilo Accineutane, preberite neželene učinke in ponovno razmislite o tem, ali ste pripravljeni storiti, da bi se znebili aken. Konec koncev, le 50% bolnikov ima akne, preostalih 50% pa se po odpovedi Acnecutan ponovi ali poslabša.

Kako zdravilo Acnecutan deluje pri aken

Zdravilna učinkovina zdravila Acnecutane je izotretinoin. Ta snov ureja delovanje lojnic. Ne le zavira aktivno izločanje sebuma, ampak tudi zmanjšuje velikost lojnic. Tudi zdravniki so dokazali, da ima izotretinoin protivnetni učinek, ki se širi na akne bakterije. Zaradi dolgotrajne uporabe zdravila Acnecutane lahko lojne žleze za vedno ostanejo v zmanjšani obliki, zaradi česar se bodo znebili aken.

Tudi učinek zdravljenja aken z aknecutanom se poveča tudi z redčenjem zgornjih plasti povrhnjice z izotretinoinom. Aktivne snovi so veliko lažje prodirati v krvni obtok, vidni rezultati se hitro manifestirajo.

Isotretinoin je sistemski retinoid, in to je najučinkovitejše sredstvo za zdravljenje aken. Toda ta zdravila lahko predpiše samo zdravnik v posameznem odmerku glede na težo, starost in obliko aken. Izkazalo se je, da je vzrok za akne štrli preveč aktivne žleze lojnice in proizvodnjo velike količine sebuma, ki je ugodno okolje za razmnoževanje Propionibacterium acnes akne bakterij. Aknekutan uspešno bori proti temu procesu, kot zadevo zmanjšanje sebum in same lojnice. Poleg tega Aknekutan obnovi normalne regeneracije in diferentsirovku celice, medtem ko ima protivnetno delovanje.

Navodila za uporabo

Zdravilo Acnecutan vzemite 1-2 krat na dan peroralno med obroki. Odmerek določi zdravnik glede na težo in obliko aken. Izdajte kapsule zdravila Acnecutan za 8 in 16 mg 30 kosov na pakiranje. Povprečno trajanje zdravljenja z zdravilom Acnecutane je 4-6 mesecev, čas se v večji ali manjši meri spreminja glede na neželene učinke, izboljšanje ali poslabšanje bolnikovega stanja.

Po celotnem zdravljenju z zdravilom Acnecutane obstaja možnost ponovitve, po možnosti drugo zdravljenje, vendar ne prej kot 2 meseca po koncu prejšnjega. To je posledica možnosti oviranega zdravljenja, tj. rezultat ni bil takoj očiten.

Neželeni učinki zdravila Acneecutane

Ker pri pripravi zdravila Acnekutan vsebuje največjo količino vitamina A, najprej bodo neželeni učinki povezani s hipervitaminozo vitamina A:

-sluznice (nos, grlo, oči),

-piling in draženje,

-izguba las, krhki žeblji,

-izpuščaj, srbenje, pretirano znojenje,

-poslabšanje aken na začetku zdravljenja,

-bolečine v kosteh in mišicah,

-glavoboli, utrujenost, depresija, ostrina vida, bolečine v trebuhu, bolezni dlesni, slabost, driska.

Neželeni učinki zdravila Acnecutane so nastali v začetnih fazah zdravljenja in se med zdravljenjem vrnili v normalno stanje. Včasih morate zmanjšati dnevni odmerek zdravila, da ne bi poslabšali razmer.

V zvezi s tako dolgim ​​seznamom neželeni učinki Aknekutana, bi morali ne samo vzeti na recept, ampak tudi predati vsakih testi mesec za spremljanje stanja notranjih organov, krvi in ​​preprečuje pojav stranskih učinkov.

Med zdravljenjem aken z zdravilom Aknekutan deklice ne morejo zanositi pred zdravljenjem, med zdravljenjem in mesec po koncu zdravljenja. Tveganje za otroka z motnjami v razvoju je veliko, zato morajo dekleta uporabljati zanesljive kontracepcijske sredstva.

Poleg vsega zgoraj navedenega, v 6 mesecih po koncu zdravljenja ne morete uporabljati mehanskih in laserskih čiščenja, operacij in epilacije vseh delov telesa. Nevarnost brazgotin in brazgotinjenja je visoka

Koliko zdravila Acnecutane stanejo?

Cena Acne cathan je dvakrat cenejša od cene Roaccutana. Očitno je to posledica kratkotrajnega bivanja na ruskem trgu in nekaterih nezaupanja v zvezi z drogami ter učinkovitejše proizvodne tehnologije, patentirane v Belgiji. Zato Acnekutan stane približno 40% cenejši.

Kapsule Acnecutan za 8 mg za 30 kosov - 1070 rub

Kapsule Acnecutan za 16 mg za 30 kosov - 1800 rub

Kakšna je razlika med Acnecutane in Roaccutane?

Izotretinoin je zdravilna učinkovina, ki jo najdemo v zdravilu Roaccutane in Acnecutane. Toda zdravilo Acnekutan ima dve dodatni snovi, ki omogočajo, da izotretinoin deluje učinkoviteje za 20%. Zdravniki so izvedli primerjalne študije in dokazali so, da je 16 mg zdravila Acnecutane 20 mg roakkutana. To pomeni, da je količina izotretinoina, ki poteka skozi prebavni trakt, polovica, zato je 2-krat manjša od neželenih učinkov.

Sledi primer ob kapsula 20 mg Roaccutane samo 12 mg izotretinoin sprosti v kri in deluje proti aknam preostale 8 mg skozi prebavni trakt brez vstopa v kri. Ob Aknekutana kapsula 16 mg, 12 mg izotretinoin (enaka količina) gre v krvi za zdravljenje aken, preostali 4 mg skozi prebavni trakt. Torej. izotretinoin prehod skozi prebavni trakt v 2-krat manj, manjšimi obremenitvami notranjih organov. To je glavna razlika.

Drug pomemben plus Acnecutana se zlahka prebavi brez prehranjevanja. Ker izotretinoin analog vitamina A in se nanaša na vitamine, topne v maščobah, vendar se zdravilo lažje absorbira z maščobnimi živili. Ampak pacient ne bo vedno zmožen jemati Acnekutan s hrano ali dovolj maščobo. Med raziskavami je bilo ugotovljeno, da se Acnekutan 70% absorbira brez hrane, roakkutan pa le 37%. To pomeni popolno zaupanje v zdravljenje, da bo zdravilo absorbiralo zdravilo, tudi če ga jemljete brez hrane.

Mnenja Aknekutan

Po enem letu boja proti aknamam me je zdravnik imenoval. Sodelovali smo skupaj, in, očitno, sam ni mogel podpreti mojih obiskov. Po dveh tednih jemanja Aknekutana sem samo poslabšal obraz, zelo prestrašena sem bila, vendar je zdravnik rekel, da je v redu, da je treba iti skozi to. Moral sem, kaj pa drugega... Teden dni kasneje, razbremenjena malo in ker je potem šla na zmanjšanje pojava aken, ne verjamem svojim očem, ni bilo nobene nove poškodbe, so bili stari. Nekje v dveh mesecih nisem imel niti enega mozolja! obraz je bil opazen in črne pike, vendar ni bilo vnetja in za mene je že napredoval! Seveda sem imel 4 mesece, včasih samo izkušene glavobole in suhe oči, ni bilo nič drugega in nisem dal nobenih testov. Na koncu, bi zelo rad, da bi piling, vendar je še vedno kontraindicirana za 6 mesecev. Na splošno sem srečna.

Pregledovalec: Marina

Sem po zaužitju Aknekutana začel strašno depresijo in imam 2 tedna ga pustili, da se, ker je bil nekako ni na sebi in vse, kar je vrnil v normalno stanje, vendar aken je 2-krat več. Prebral sem, da je to mogoče z odvzemom zdravila. Zdaj pa se z njimi ravna zunaj in še nisem pripravljen čutiti te ničvrednosti. Spomini na akne-kutane so še vedno slabi zame.

Pregledovalec: Tina

Dermatolog je določil ali predlagal tečaj za 3 mesece, obraz je bil v rutah, vnetjih in furuncih. Grozljivka, tudi krema za osnovo, ni pomagala. Zavrnil sem se na ulici. Mislil sem, da ne bi mogel biti slabše in se odločil, da vzamem drogo. In tako sem srečna, da sem se odločila za to! Kljub izgubi las in luščenju rok, ustnic sem se končno znebil te nočne more! Po 1 mesecu sem izgubil furunce, ruti niso postali tako opazni, po dveh mesecih sem bil na splošno šokiran - ostalo le v nekaterih krajih rutiranja. Dermatolog videl ta učinek in se odločil podaljšati za določitev še enega meseca. Zdaj končam že štiri mesece, zelo zadovoljna. Če imate resno obliko aken, je to zdravilo za vas.

Pregledovalec: Ekaterina

11 komentarjev o aknefaktorju iz aken:

Prodaja akne-couture za 800 rub.brala za 1400 rubljev. Nimam trde faze aken, zato je kozmetičar prepovedal piti. kupili na majskih počitnicah v letu 2014. vsa vprašanja pišu na pošto
[email protected] g.Moskva

Po 1,5 letih borbe proti aknamam sem začel jemati zdravilo na zunanji način. V tem času nisem izboljšal obraza z različnimi načini zdravljenja. Poskušal sem vse najbolj priporočene metode in zdravila, Baziron, Zinirit, Skinaren, itd nobenega rezultata, razen pordelosti na koži ni učil. In zato sem šel na kliniko, kjer sem po opravljenem testiranju predpisal Acnekutan. No, potem. Začel sem ga jemati (16 mg), takoj ko sem bil odpuščen in po treh tednih sem videl neverjeten rezultat! Po začetku sprejema nisem imel občutnega izpuščaja. Pila sem prvi tečaj (16 mg) in rezultat je bil, vendar ni bil popoln, in sem še naprej pio tečaj že (8 mg). In po koncu zdravila sem se popolnoma normaliziral. Ostala brazgotina, za katero upam, da bom zlahka prišla ven z lasersko lupino. Nobenih neoplazm ni. Torej, z rezultatom sem neverjetno zadovoljna.

Anton, reci mi, imaš močne brazgotine? ne poravna reliefa kože?

Po obisku dermatologa, ki je opravil potek čiščenja krvi VLOK-a, so mi predpisali ankneutan. Vendar pa brez opozorila o kupu kontraindikacij. Kupil sem, nato pa sem ga prebral. Ne bom pila, imam blago akne. Kdo potrebuje ankneutan s popustom? napišite [email protected]

Eugene, iz katerega mesta si?

Pozdravljeni, prosim povejte mi, ali je treba kapsulo razredčiti v vodi?

Dober dan! Ne, ne, ampak natančno preberite navodila.

Kdo je rodil, potem ko je vzel Acnecutane? Ali so otroci zdravi po zdravljenju s to drogo? Kakšno zajamčeno obdobje mora opraviti, preden zanosite?

Pozdravljeni. Imam 22 let, ženske seks. Dermatolog, predpisan za pijačo 8 mg akne-kutana na dnevno žago 6 mesecev. Izčiščen obraz. V 6 mesecih je prišlo do ponovnega pojava. Ponovno je predpisal piti 8 mg na dan. Videl sem 11 mesecev. Izčiščen obraz. V 3 mesecih je prišlo do ponovitve. Zdaj sem spet začel piti 8 mg na dan. Pijem 4 mesece. Pimples popping out. Skupaj pijem 21 mesecev, to je, če povzamem vse. Zakaj se pojavijo recidivi? In zakaj na recepciji na 4 mesecu zapusti prvzi (pred takim ni bil)? Prosim, prosim. Ne vem več, kaj storiti (

Mislim, da se morate posvetovati s svojim zdravnikom. Na splošno aknekutan ne piti za šest mesecev, njegova pijača seveda 1-2 let postopno povečevanje odmerka in ga postopno zniževala, ne kot ti, videl pol leta, nato pa spet pol leta... na kumulativnega učinka retinoidov, in ne dajejo, da bi ostajal v organizem.

Zaradi športa imam akne na hrbtu, najverjetneje. Odšel k dermatologu, je poskušal veliko denarja, kot pišejo zgoraj. Na koncu se je vse zmanjšalo na sprejem Acnekutana. Ali je nekdo vzel akne na telo, na hrbtu? Je bil rezultat? In ali je res, da je treba telesno aktivnost zmanjšati? Hvala.

Kako se znebiti aken na glavi v laseh

Kako se znebiti akenskih brazgotin