Kateri je boljši: Accecutane ali Roaccutane?

Težave s kožo, in sicer z mastnim sijajem, ki ga je treba večkrat odstraniti čez dan? Akne, komedoni na koži obraza? To je nekakšen problem, ki ga je težko uskladiti.

Običajno za odstranitev črne pike ali vsebnosti maščobe osebe ne uporabijo nobene potencialno nevarne metode. Toda za boj proti aknam, ki močno razprši videz katere koli osebe, ljudje lahko veliko storijo, tudi kar je lahko nevarno za njihovo zdravje.

Ena od metod, za katero je značilna možnost nevarnih in nepopravljivih posledic, je uporaba zdravil "Acnekutan" in "Roaccutane". Ta zdravila so zelo strupena za telo farmacevtskih izdelkov.

Kaj je "Aknekutan"?

To zdravilo je narejeno na osnovi metabolita vitamina A, ki je izotretinoin. Ena kapsula lahko vsebuje 8 mg te snovi ali celo dvakrat toliko.

Zdravilo vsebuje tudi zdravilo: estri oleinske in stearinske kisline, sorbitola, glicerola in polietilen oksida. Barva lupine kapsule je vnaprej določena z železovim oksidom in indigokarminom.

Oblika vitamina A deluje tako, da se delitev sebocitov zavira. Tako imenovane celice, ki se pri prehodu iz bazalnih plasti lojnic uporabljajo najprej v glavne sekretorne celice, ki proizvajajo sebum (sebum).

Ampak potem, ko se celice dvignejo na odvod žleze, izgubijo svojo diferenciacijo in so že del svoje skrivnosti.

Inhibicija (zaviranje ali popolna prekinitev) delitve sebocitov je posledica dejstva, da se velikost maščobe za proizvodnjo maščob zmanjšuje in je njegova sekretorna funkcija blokirana. Na koncu, Pogoji za mitozo Propionibacterium acnes poslabša - glavni razlog za nastanek aken.

Poleg tega, metabolit vitamina A stimulira regeneracijo in zmanjšanje vnetja kože.

Vsebina kapsul "Roakkutan"

Znotraj teh kapsul je tudi izotretinoin. Kot smo že omenili, se zaradi intenzivnosti tvorbe stratumske plasti povrhnjice zmanjša.

Zahvaljujoč izotretinoinu koži dobi protivnetni učinek.

Prednosti zdravila Acnecutane pred roakutanom

Acnekutan ali Roakkutan - kaj je bolje? In vseeno, zakaj se mnogi vprašajo sami: ali je boljši roakkutan ali aknecutan?

Izkazalo se je, da so rezultati medicinskih raziskav priznali "Acnekutan" varnejše načine kot zdravilo "konkurent".

Čeprav se v članku še boste naučili, kot roakkutan razlikuje od Acnecutana (razlika je pomembna), vendar oba vsebujejo biološko aktiven vitamin A. Vendar pa se v "Acnekutanu" isti izotretinoin nahaja v bolj dostopni obliki.

Zato je potek zdravljenja manjša količina zdravila. Seveda je vse odvisno od izbranega odmerka.

V primeru prevelikega odmerka je celo voda smrtonosni strup (zaradi soli, ki se opere). Toda če se zdravilo uporablja pravilno, to ne bo škodilo osebi.

Če se zdravite z zdravili in "Acnekutan", "Roakcutan" in drugimi analogi, potem je to lahko škodljivo za telo. Zato občasno preverite stanje jeter in jemljete krvne preiskave.

Toda na žalost natančni mehanizem učinka zdravila še ni bil ugotovljen z nobenim medicinskim raziskovanjem.

Seveda sta "Roaccutane" in "Acnecutan" sprejeta le v teh primerih, če obstajajo dokazi za uporabo zdravnika. Samo prepričljiva prošnja: ne sodelujte pri samozdravljenju, ker je posamezna intoleranca za posamezno zdravilo.

Razlika med "Acnekutan" in "Roakcutan"

Kakšna je razlika med Acnekutanom in Roakkutanom?

Roakkutan se je pojavil v prodaji v naši državi pred 20 leti. Kapsule za 10 in 20 mg se prodajajo.

In "Aknekutan" se je pojavila v naši državi leta 2010. V svoji proizvodnji se uporablja inovativna tehnologija "Lidose", razvita in patentirana v Belgiji. Zdravilo se sprošča v kapsulah po 8 in 16 mg.

V zdravilu "Acnekutane" poleg izotretinoina, vsebovanega v obeh zdravilih, obstajata še dve drugi sestavini, ki povečata biološko uporabnost izotretinoina za 20%.

Rezultati študij kažejo, da 16 mg zdravila "Aknekutan" delujejo na enak način kot 20 mg roakkutana.

Zato, če vzamete kapsulo "Acnecutane" namesto "Roaccutane", je količina izotretinoina, ki vstopi v vaše telo, manjša za 20%. Toda hkrati ostaja učinkovitost terapije. Če zmanjšate količino uporabljenega izotretinoina, se verjetnost neželenih učinkov zmanjša.

Druga primerjava Roakkutan in Aknekutan: jemanje ene 20-miligramske kapsule roakkutana vodi v zaužitje 12 mg zdravil proti akenam.

8 mg vstopijo v prebavni trakt, vendar se tam ne absorbirajo. V postopku jemanja kapsule s 16 mg zdravila "Acnekutan" prejme krvina enaka količina izotretinoina (12 mg). Toda odmerek tretinoina, ki potuje skozi prebavni trakt in ne vstopi v krv, je polovica količine - 4 mg.

Izkazalo se je, da pri jemanju zdravila Roaccutane dvakrat večji odmerek neaktivnega izotretinoina prehaja skozi prebavni trakt. Torej povečate farmakološko obremenitev prebavnega trakta dvakrat.

"Aknekutan" se lahko bolje absorbira brez hrane kot "Roakkutan". Izotretinoin v obeh pripravkih, kot je že omenjeno, je sorazmer vitamina A. Slednji je vitamin, topen v maščobi.

Za popolno absorpcijo drog se Roaccutane in Acnecutan vzamejo z maščobnimi živili. Zdravljenje traja od 4 do 9 mesecev. Obstaja velika verjetnost, da bo bolnik med jemanjem kapsul pozabil na jemanje zdravila, medtem ko jemljete ali jeste nekaj vitkega.

Klinične študije kažejo, da brez hrane "Acnekutan" lahko asimilira za 70% in "Roakkutan" - za 37%.

Ker se lahko "Aknekutan" absorbira brez hrane dvakrat toliko kot "Roakkutan", je mogoče prepričati, da zdravilo deluje v zahtevani koncentraciji. Učinek zdravljenja bo točno za kaj zdravnik in pacient štejeta.

Druga razlika med "Roakkutan" in "Aknekutan" je cena. Kaj je cenejša roakkutan ali ankneutan?

Ker se "Acnekutan" proizvaja z uporabo učinkovitejših tehnologij, razvitih leta 2001 in patentiranih v Belgiji, je njegova cena 40% nižja od stroškov Roakkutana.

Pogovorite se s svojim zdravnikom o tem, katero zdravilo je bolje., strogo upoštevajte odmerek in vsa pravila za njegovo uporabo. Zato se izognete tveganju različnih neželenih učinkov.

Acnekutan: sanje o zdravi koži se uresničijo

Akne, akne in druge nepravilnosti kože zastrupljajo življenje mnogih ljudi, ne glede na spol in starost. Manjše težave je mogoče rešiti s pravilno nego in kozmetičnih izdelkov, pa kaj, če se bolezen kože kaže z obilico padavin, hudo obliko aken z nevarnostjo nastanka brazgotin? Zlasti v takih primerih so farmacevti razvili zdravila iz skupine sistemskih retinoidov. Eno izmed najbolj priljubljenih in učinkovitih sredstev te serije je priznano kot Acnekutan. Kako vzeti tablete za doseganje želenega učinka?

Sestava in lastnosti zdravila Acnecutane

Acnekutan je generična (zdravilo, ki je enakovredno prvotni blagovni znamki v sestavi in ​​delovanju) že znane droge roakkutana. To orodje se uporablja le v primerih, ko so že poskusili različne metode zdravljenja za izbruh aken in nobena od njih ni prinesla pozitivnih rezultatov. Zdravilo lahko postane reševanje v najbolj zanemarjenih primerih aken.

Za zdravljenje blagih primerov aken Acnekutan ni predpisan!

Zdravilna učinkovina zdravila Acnecutane je sintetični analog retinola (vitamin A) - izotretinoin. Pripravek se proizvaja v želatinskih kapsulah v odmerku 8 ali 16 mg. Vsaka kapsula vsebuje pomožne snovi - prečiščeno sojino olje in zmes etrov. Zdravilo je izdelano z uporabo edinstvene tehnologije Lidose®, ki so jo razvili in patentirali belgijski farmacevti.

Indikacije za imenovanje Acnecutan so hude oblike aken: conglobata, nodularno-cistične in druge oblike, ki ogrožajo nastanek brazgotinastega tkiva.

Lastnosti izotretinoina

 1. Snov regulira delo lojnic v žlezah: zmanjšuje funkcionalno aktivnost in sčasoma zmanjšuje njihovo velikost. Zaradi tega so pore na koži manj zamašene, ne nastajajo vnetni elementi. Ta lastnost zdravila - glavna stvar pri učinkovitem boju proti aknam, kot tudi povečano mastenje kože je zelo ugodno za razvoj bakterije Propionibacterium acnes, ki prispevajo k pojavu aken. Brez antibakterijskih učinkov se izotretinoin učinkovito bori z akni patogeni.
 2. Keratolitično delovanje - izotretinoin tone zgornje plasti povrhnjice, zaradi česar postane samočiščenje kože učinkovitejše, pore ni zamašeno.
 3. Zdravilo ima protivnetno, antiseborično delovanje in tudi spodbuja regenerativne (regenerativne) procese v koži.

Analogi zdravila: kakšna je razlika in kaj je bolje?

Skupaj s Acnekutanom, dermatologi predpisujejo podobna zdravila: Roaccutane (originalno zdravilo) in Sotret (generična Roaccutana). Kakšna je razlika med temi zdravili in katera je boljša?

Zdravilna učinkovina vsake od teh zdravil je izotretinoin.

Razlike med Acnecutane in Roaccutane

Acnekutan se je pojavil v ruskih lekarnah razmeroma nedavno - leta 2010, medtem ko je bil Roaccutane znan že dve desetletji. Kapsule roakkutana vsebujejo 10 in 20 mg aktivne snovi. Sestava zdravila Acnecutane vključuje dodatne sestavine, ki povečajo biološko uporabnost izotretinoina za 20%. Študije so pokazale, da 16 mg Aknekutana terapevtsko ustreza 20 mg Roaccutane, tj ob Aknekutana kapsule, bolnik prejema polno terapevtskega učinka, in znesek z aktivno snovjo prejela se zmanjša za 20%. Koncentracija izotretinoina se zmanjša - zato se nevarnost neželenih učinkov zmanjša, breme prebavnega trakta se zmanjša za polovico. Druga pomembna razlika je Acnekutane - veliko bolje se absorbira brez hrane. Za maksimalno absorpcijo izotretinoina je treba nanesti hkrati s hrano (po možnosti mastnim). Brez hrane se lahko aknekutan asimilira za 70%, medtem ko je roakkutan le 37%. Tako se Acnecutane poveča možnosti za visoko učinkovitost zdravljenja. Eden od pomembnih dejavnikov, ki govorijo v prid Acnekutan, je njegova cena. Zdravilo je proizvedeno iz bolj tehnološko bolj učinkovite tehnologije, zato je njen strošek za 40% nižji od roakkutana.

Razlike med Acnecutane in Sotretom

Brisanje vsebuje v svoji sestavi 10 ali 20 mg izotretinoin, kot tudi sojino olje, čebelji vosek, butiliran hidroksianizol, dinatrijevega edetata in hidrogenirano rastlinsko olje. Proizvodnja te droge obravnava indijska družba Ranbaxy Laboratories in to dejstvo je ključnega pomena za številne dermatologe in bolnike, ko gre za izbiro zdravila. Menijo, da ta proizvajalec pogosto zanemarja kakovostne standarde in izbere Sotret za zdravljenje - pomeni "igranje rulete". Vendar pa številni dermatologi ne strinjam s tem mnenjem in verjamem izbrisati odlično zdravilo, ki je enako zdravilno učinkovitost Roaccutane, vendar bistveno nižji ceni. Sotretovi neželeni učinki so enaki kot Roakkutan.

Iz zgoraj navedenega lahko sklepamo, da je Acnekutan iz vseh sistemskih retinoidov najučinkovitejši, ima manj neželenih učinkov in zmage v ceni.

Kako jemati zdravilo

Pozor: Acnecutane lahko jemljete samo za recept dermatologa po osebnem posvetovanju in predhodnem pregledu! Zdravljenje mora biti pod nadzorom zdravnika.

Pred predpisovanjem zdravil zdravnik nujno pacientu predloži referral za laboratorijsko preiskavo - morate opraviti biokemični test krvi, da se prepričate, da ne obstajajo kontraindikacije za uporabo zdravila Acnecutane. Ženske v rodni dobi morajo opraviti preskus nosečnosti.
Odmerjanje zdravila se izračuna za vsakega posameznika posebej in je odvisno od stopnje bolezni, telesne mase, splošnega stanja telesa. Najpogosteje je zdravilo predpisano za 1 kapsulo 1-2 krat na dan, med obroki.
Običajni začetni odmerek zdravila je 0,4 mg na kg na dan, glede na indikacije, lahko odmerek podvojimo - do 0,8 mg zdravila na kg telesne mase na dan. Z zelo hudimi ali razširjenimi (po vsem telesu) oblikah aken lahko zdravnik predpisuje zdravilo Acnekutan v dnevnem odmerku do 2 mg na kg telesne mase. Pri odpovedi ledvic začetni odmerek ne sme preseči 8 mg zdravila na dan. Najboljši odmerek je 100-120 mg na kg.
Zdravilo je predpisano dolgoročno - 4-9 mesecev. Stabilno izboljšanje pri večini bolnikov je opaziti od 16 do 24 tednov od začetka zdravljenja.
Po koncu zdravljenja je možno ponovitev, pri čemer dermatolog predpisuje drugi tečaj z istim odmerkom, vendar ne prej kot 2 meseca po koncu prvega poteka zdravljenja.

Če jemljete Acnecutane, morate poznati in upoštevati osnovna pravila:

 1. Režim in odmerek zdravila morata biti primerni za zdravniški recept. Neodvisno spreminjanje odmerka združite sprejem zdravila Acnecutane z drugimi zdravili brez dovoljenja dermatologa.
 2. Morate biti pripravljeni za neželene učinke in nanesti vlažilce na kožo obraza, telesa, ustnic.
 3. Izključite težko telesno dejavnost, aktivne športe.
 4. Kontraindicirano za lasersko zdravljenje, izvajanje postopkov za dermabrasion, odstranjevanje dlak, uporaba grmičevja.
 5. Ne morete voziti ponoči. Potrebno je slediti vidu, redno se posvetujte z očulistom.
 6. Uporabite vlažilne kapljice za oči. Ne nosite kontaktnih leč, jih zamenjajte z očali.
 7. Izogibajte izpostavljeni sončni svetlobi, uporabite zaščitne kreme z UV-filtrom.
 8. Mesečno, da opravite teste, spremljate stanje in čimprej povejte zdravniku o poslabšanju vašega dobrega počutja.

Ženske, ki imajo spolno življenje, morajo:

 • istočasno uporablja dva kontracepcijska sredstva (med njimi mora biti eden od njih med zdravljenjem in po koncu zdravljenja 5 tednov;
 • mesečno opravi preskus nosečnosti;
 • enkrat mesečno gremo na ginekologa;
 • Ne uporabljajte kontracepcijskih sredstev s progesteronom, ker izotretinoin zmanjša njihovo učinkovitost.

Mladi ženski odrasli ženski Aknekutan zdravniki imenujejo z določenimi pridržki in le, če ni drugih možnosti za terapijo.

Preden začnete jemati zdravilo, mora ženska zagotovo opraviti preskus nosečnosti najkasneje 11 dni pred jemanjem zdravila.
Zdravnik Acnekutan predpisuje samo mesec dni zdravljenja, lahko zdravilo nadaljujete le po rednem obisku dermatologa in negativnemu testu nosečnosti. Če je ženska, kljub vsem previdnostnim ukrepom, med nosečnostjo zanosila ali v 30 dneh po koncu, o terapevtu razpravljate o vseh tveganjih in se odločite, ali boste nadaljevali z nosečnostjo ali prekinili nosečnost.

Kontraindikacije, neželeni učinki in interakcije z zdravili

Kontraindikacije za sprejem Acnecutana so naslednji pogoji:

 • individualna nestrpnost do droge;
 • hipervitaminoza A;
 • nosečnost;
 • obdobje laktacije;
 • hiperlipidemija (povišane ravni lipidov ali lipoproteinov v krvi);
 • starost do 12 let;
 • ledvična in jetrna insuficienca;
 • diabetes mellitus.

Preden začnete jemati zdravilo Acnecutan, morate pretehtati prednosti in slabosti, poskrbite, da za terapijo ni drugih možnosti, saj ima zdravilo veliko neželenih učinkov.

Acnekutan - težka artilerija proti aknam

Akne na obrazu in telesu ne vodijo le kozmetičnih napak, temveč tudi telesnega trpljenja in psihološke travme. Acnekutan se uporablja v posebej hudih, zapostavljenih primerih kožne patologije aken, ki nastane s tvorbo globoke suppuration, pigmentacije, cicatricialnih sprememb, kadar nobeno drugo zdravljenje ne pomaga. Pred odločitvijo, da vzame tablete za akne, mora bolnik oceniti razmerje med verjetnimi koristmi zdravila in tveganjem neželenega neželenega učinka, ki se kaže v resnih zapletih. Zdravilo je popolnoma kontraindicirano z obstoječo in načrtovano nosečnostjo.

Sestava in uporabne lastnosti zdravila Acnecutane

Acnekutan je aktivno in učinkovito zdravilo, ki zdravi akne (akne) v hudi obliki ali se ne odziva na tradicionalne metode zdravljenja. Zdravljenje se izvaja samo s stalnim zdravniškim nadzorom in spremljanjem krvnih indikatorjev skozi ves tečaj.

Acne-kutan se v nobenem primeru ne sme uporabljati za nosečnice, ker je zdravilo izredno strupeno za zarodek in plod.

Indikacije za uporabo:

 • akne v obliki masivnih konglomeratov (konglomerati zlitih globularnih aken, ki močno vplivajo na podkožno tkivo), akne v obliki cističnih vozlov;
 • izbruh aken z verjetnostjo nastanka kelodnih brazgotin;
 • srednje težke akne, ki kažejo odpornost (imuniteta) na tradicionalne metode zdravljenja.

Pomembno! Zdravilo Acnecutane ni predpisano za akne z blago in zmerno resnostjo uhajanja ter s trivičnimi mladostnimi mozolji!

Aktivna snov in farmakološko delovanje

Aktivna učinkovina Aknekutana - izotretinoin, spada v skupino fizioloških (naravnih) retinoidi, ki so analogi vitamina A. Izotretinoin deluje na vseh stopnjah razvoja aken, ki zagotavlja maksimalno terapevtski rezultat.

V telesu je izotretinoin:

 • vpliva na delovanje lojnic, zmanjšuje njihovo produktivnost in zmanjšuje velikost; Med terapijo (6-9 mesecev) se lojnice nepreklicno zmanjšajo, kar vodi k stabilnemu terapevtskemu izidu;

Odvisno od odmerka in trajanja sprejema se na koži in celotnem telesu aktivno zmanjša proizvodnja kožnega lojnega sekreja (sebum) (včasih za 90%), pri čemer dobimo stabilen značaj. V tem primeru se mastna koža nadomesti z običajno kožo.

 • zavira mikrobni proliferacijo kožnih vodov, ki pospešuje zmanjšanje proizvodnje sebuma - podlago za rast bakterij Propionibacterium acnes (akne propionibacteria), kakršen izrazit antibakterijsko;
 • aktivno odstranjuje vnetne manifestacije;
 • normalizira proces zorenja in delitve kožnih celic, foliklov las;
 • upočasnjuje procese hiperkeratinizacije (nenormalni pospešek prenove celic, ki vodi do nastanka zamaškov, preprečuje izliv sebuma);
 • spodbuja procese popravljanja tkiv;
 • ima antiandrogenski učinek.

Izotretinoin se izloča iz telesa z urinom skozi ledvice in z žolčem skozi jetra v približno isti količini. Lahka in povprečna okvara delovanja ledvic ne vpliva na izločanje izotretinoina. Popolnoma aktivna snov se odstrani iz telesa 14 do 30 dni.

Primerjava aknekutana z analognim delovanjem Roakkutan in Sotretom

Kaj lahko izbirate na voljo v lekarnah mreži zdravil z isto aktivno sestavino - izotretinoina, lahko razumemo s primerjavo lastnosti treh osnovnih zdravil v tej skupini: Aknekutana, brisanje in Roaccutane.

Primerjalna tabela pripravkov

Dodatna prednost prvotnih zdravil (Acnekutan, Roaccutane) je uporaba samo visokokakovostnih komponent z visoko stopnjo čiščenja.

Kako jemati zdravilo za akne in druge izpuščaje

Odmerni obrazec

V verigi lekarn Acnekutan prihaja v obliki paketov z mehurji, ki vsebujejo kapsule v lupini trdega želatina z vsebnostjo izotretinoina 8 in 16 mg. Ovojnica kapsule z 8 mg - rjavo, obliko s 16 mg - belo-zelena barva. Notranja snov izgleda kot oranžno-rumena snov, podobna vosku.

Kot pomožne komponente so: rafinirano sojino olje, kompleks Gelyutsir 50/13, ki je kombinacija glicerol in polietilen oksida v obliki estrov stearinske kisline), Span 80, sorbitan oleat vsebuje etil sorbirta in estrov oleinske kisline.

Izbira oblike z odmerkom 8 ali 16 mg je odvisna od tega, kateri dnevni odmerek je zdravnik določil za določenega bolnika. Če se zmanjša, je bolje, da jemljete obliko z 8 mg aktivne sestavine, saj 16 mg kapsule ni mogoče ločiti.

Odmerjanje in režim

Namen in odmerek zdravila je prerokativ zdravnika. Terapevtska učinkovitost zdravila Acnekutane, razvoj neželenih stranskih učinkov je odvisna od odmerka, notranjih bolezni pacienta, zato zdravnik izbere individualno za vsakega bolnika potrebno količino zdravila, režim in trajanje zdravljenja.

Če dermatolog ne izda posebnih receptov, se običajno zdravilo Acnekutan vzame s hrano 1 ali 2-krat na dan.

Začetni odmerek se izračuna ob upoštevanju pacientove telesne mase: običajna norma je 400 μg na kilogram mase na dan, razdeljena na dva sprejema ali enkrat vzeta. V določenih primerih določite 800 mcg na kilogram na dan.

Težave oblike aken, vključno s širjenjem aken na celotno površino telesa, zahtevajo povečanje dnevnega odmerka na 2 mg na 1 kg telesne mase.

Popolno izginotje znakov bolezni je opaziti po 4 do 9 mesecih zdravljenja.

Če se pacient pritoži na neželene učinke, slabo toleranco za zdravilo, je mogoče nadaljevati z zdravljenjem z manjšo količino zdravila Accecutane. Ob istem času se trajanje tečaja poveča.

Optimalni terapevtski kumulativni odmerek (količina aktivne snovi, ki se mora kopičiti med zdravljenjem) po zdravljenju je 100 do 120 miligramov na kilogram telesne mase bolnika. Za izračun je teža bolnika pomnožena s 120, kar ima za posledico skupni odmerek, ki mora biti pijan za celotno zdravljenje.

Da bi se popolnoma znebili aken, je za večino bolnikov ponavadi en sam postopek zdravljenja.

Če se bolezen poslabša, se lahko ponovno zdravi s podobnim dnevnim in kumulativnim odmerkom zdravila Acnecutane. Toda ker se kurativni učinek ne pojavi takoj po zaključku prvega tečaja, sekundarni učinek ni predpisan šele 60 dni pozneje, da se prepričate, ali ni učinka.

Značilnosti terapije z aneknekvantom v različnih pogojih in boleznih

Huda odpoved ledvic

Začetni dnevni odmerek je treba zmanjšati na 8-10 mg s postopnim povečanjem glede na bolnikovo stanje in prenašanje zdravila.

Starost za otroke

Aknekutan dajali ženskam v rodni dobi, le v primeru hude akne diagnosticiranja uhajanja, vključno konglobiranih aken, cistično-gomoljev, akne brazgotinjenje s tveganjem napak ali ne odzivajo na konvencionalne terapije.

Zdravilo se predpisuje šele po prejemu potrditve odsotnosti nosečnosti 12 dni pred sprejemom zdravila Acnecutane (z obvezno registracijo rezultata in datumom začetnega preskusa nosečnosti). Če ima pacient redno mesečno krvavitev, se test opravi od 19 do 21 dni po nezaščitenem intimnem stiku.

Zdravilo je predpisano le za 30 dni zdravljenja. Za nadaljevanje zdravljenja se po obveznem ponovnem testu, razen nosečnosti, zahteva nov recept.

Pri imenovanju Aknekutana mora bolnik v rodni dobi:

 1. V vsakem mesecu opravite preskus nosečnosti med zdravljenjem (vključno z drugim programom po ponovitvi bolezni) in dodatno 5 tednov po koncu zdravljenja.
 2. Začnite uporabljati zdravilo 2. in 3. dan menstruacije po testu, ki kaže na odsotnost nosečnosti.
 3. Bodite prepričani, da uporabite zanesljivo kontracepcijo najučinkovitejše preprečevanje nosečnosti en mesec pred prijavo Aknekutana, jih bo ves čas med zdravljenjem (vključno ponovi) in nato 30 dni.
 4. Ne uporabljajte kontracepcijskih tablet z majhnimi odmerki progesterona, ker izotretinoin oslabi njen učinek.
 5. Začetek uporabe zanesljivih kontracepcijskih sredstev, čeprav pred tem niso bili uporabljeni zaradi neplodnosti (razen neplodnost zaradi odstranitve maternice - histerektomija), prekinitev menstruacije ciklov, pomanjkanje intime.
 6. Takoj se posvetujte s svojim zdravnikom ob prvem sumu možne zasnove.
 7. Mesečno (vsakih 28 dni) pregleda zdravnik.
 8. Natančno sledite navodilom zdravnika in ne prilagajajte predpisanega načina jemanja in odmerjanja zdravila.
 9. Jasno predstavljajo nevarnost uporabe zdravila Acnecutane med nosečnostjo, en mesec pred in po zdravljenju.
 10. Če je možno istočasna uporaba dveh različnih metod kontracepcije, vključno pregrada (kondomov, spermicidi, diafragme, cervikalne kapice).

Pomembno! Če se potrdi nosečnost, je uporaba zdravila Acnecutan takoj prekinjena. Nosečnost v 99,9% primerov je zaradi zdravstvenih razlogov prekinjena zaradi visokega tveganja za napake na intrauterini embriji.

V primeru dvomov, ki nastanejo pri bolniku za ohranjanje nosečnosti, potrebno posvetovanje s strokovnjakom na področju teratogenosti (znanosti, ki proučuje okvare ploda).

Če Acnekutan vzame človeka

Praktični dokazi kažejo, da je zdravljenje aken Aknekutanom moški število in trajanje izpostavljenosti aktivni snovi vnesemo v telo ženske s semenom med seksom ni dovolj, da deformacije manifestacij na plod.

Kontraindikacije in neželeni učinki tablet in kapsul

Kontraindikacije

Absolutne kontraindikacije vključujejo:

 1. Posebna občutljivost na izotretinoin, ekscipiente.
 2. Nosečnost, saj ima izotretinoin močan teratogeni in strupeni učinek na razvojni zarodek. Če se je med uporabo zdravila Acnecutane (tudi kratek) ali v 30 dneh po poteku zdravljenja prišlo do zasnove, potem je pri najmanjših odmerkih zdravila zelo velika verjetnost izrazitih deformacij pri plodu. Tveganje je povezano z jemanjem izotretinoina:
  • intrauterina smrt zarodka;
  • spontani splav, prezgodnji porod (če zdravilo uporablja ženska z otrokom);
  • razvoj fetalne hidro- in mikrocefalije;
  • okvare v nastanku vaskularnega in srčnega sistema;
  • malformacije žlez - timus in obščitnica;
  • nenormalno zgodnje zaprtje območij rastočih tkiv (rastnih območij) v hipofizi;
  • mikrofaltija;
  • nerazvitost kraniocerebralne ganglije (nevralni pleksi);
  • nerazvitost, deformacija obraza, zlivanje kosti prstov, podlakti, boki, vratni vretenci;
  • razvoj "volčjega usta";
  • nerazvitost (odsotnost) ušes;
  • videz kile v možganih (glava in hrbtenica).

Poleg tega kontraindikacije vključujejo:

 • adolescence do 13 let;
 • obdobje dojenčkov, ki se prehranjujejo z materinim mlekom, saj obstaja velika verjetnost, da se vanj vnese izotretinoin;
 • hipervitaminoza (presežek) vitamina A;
 • hiperlipidemija (nenormalno visoka koncentracija lipidov in lipoproteinov v krvi);
 • sočasno uporabo tetraciklinov zaradi tveganja povečanega intrakranialnega tlaka.

Neželeni škodljivi učinki

Večina neželenih manifestacije neposredno povezani z odmerkom in ponavadi je reverzibilna, da je, izgine po zmanjšanju odmerka ali odpovedi Aknekutana, ampak nekaj "pobochek" nadaljujejo tudi po končani terapiji.

Neželeni učinki:

 • huda suha koža z opaznim luščenjem kože na dlani in podplatih;
 • suhost sluznic, vključno z grlom (hripavost), ustnice (heilitis), nosne votline, kože nizko odpornost na poškodbe, vnetje, krvavitve dlesni;
 • kožni izpuščaji, srbenje, pordelost obraza;
 • povečano potenje;
 • paronikija (gnojilno vnetje nohtovega valja);
 • piogeni granulom (izbočena točka rdeče-rjave ali modre barve, nastala zaradi razširitve podkožnih posod);
 • distrofija nohtnih plošč;
 • vztrajno redčenje in izpadanje las (reverzibilen);
 • hirzutizem (povečana rast las pri ženskah na obrazu, vratu, prsnem košu, trebuhu, okončinah);
 • povečana pigmentacija;
 • povečana občutljivost kože in sluznice do ultravijoličnega sevanja (fotosenzibilnost);
 • poslabšanje simptomov aken (običajno - na začetku prejema zdravila), trajanju 3 - 6 tednov, razvoj fulminantni oblik aken (velika žarišča gnojni akne vozlišč);
 • mišična in sklepna bolečina, artritis;
 • vnetje tetivnega tkiva;
 • zelo huda utrujenost;
 • zvišanje intrakranialnega tlaka, ki ga spremljajo hude bolečine v glavi, napadi navzeje, bruhanje, konvulzije;
 • Depresivno, psihopatsko stanje, samomorilno razpoloženje;
 • okvara vida, vključno z motnjami vida v mraku, ponoči, edemom in vnetjem optičnega živca; fotofobija, izgorevanje, sušenje sluznice oči, konjunktivitis, blefaritis;
 • nastanek katarakte, vnetje, motnost roženice (keratitis), nezmožnost uporabe kontaktnih leč.
 • redko - reverzibilna motnja percepcije barve;
 • imuniteta določenih zvočnih frekvenc;
 • redko - krče bronhijev (pogosteje - z diagnozo bronhialne astme);
 • anemija, zmanjšanje števila rdečih in belih krvnih celic (eritrocitov, levkocitov), ​​zmanjšanje števila trombocitov (ali obratno - povečanje), povečana določanje sedimentacije eritrocitov;
 • odkrivanje v urinu visokih beljakovin in krvi (eritrocitov);
 • driska, vnetje črevesja (kolitis, ileitis), krvavitev;
 • pankreatitis;
 • hepatitis (primarno) in razvoj diabetes mellitus.

Posebna navodila

Vsi bolniki, ki se zdravijo z izotretinoinom, morajo omejiti uporabo alkohola.

Pomembno! Donatorji, ki prejemajo Aknekutan, v nobenem primeru ne bi smeli dovoliti daruje kri, da bi preprečili vstop med transfuzijo za nosečnice (visoko tveganje okvarami ploda in smrtjo ploda), celotno obdobje zdravljenja in 30 dni po njegovem zaključku.

Acnekutan, roakkutan, razred - primerjava zdravil, katera je boljša

Akne in akne - ti dermatološki problemi niso znani samo za mladostnike. Včasih aken ni mogoče odpraviti s kozmetologijo. Nepravilno zdravljenje izpuščaja, izcedek iz aken povzroči nastanek brazgotin na mestu samem. Kapsule Acnecutane 8 mg in 16 mg je zdravilo, ki se uporablja za zdravljenje naprednih oblik aken in aken. Zdravilo normalizira delo lojnic, odpravlja vnetje in širjenje bakterijske okužbe.

"Acnekutan" - značilnosti zdravila

Zdravilo se izda v obliki kapsul različnih velikosti (odvisno od vsebnosti zdravilne učinkovine). Tablete 8 mg v velikosti št. 3 z rjavo površino. Tablete 16 mg z belim telesom in zelenim pokrovom. Polnilo je rumeno. V enem paketu dobite 30 tablet. Ena tableta vsebuje:

 1. Izotretinoin (glavna sestavina, ki prizadene telo) je 8 mg ali 16 mg. Hitro absorbira mukozna membrana v želodcu, ki zagotavlja protivnetne, dermatoprotektivne in anti-seborejske učinke.
 2. Dodatne neaktivne sestavine so sojino olje, zmes estrov stearinske kisline, sorbitol.
 3. Telo lupine je narejeno iz želatine, titanovega dioksida in barvil za hrano.

Dermatologi predpisujejo potek terapije "Acnekutanom" z:

 • kompleksne oblike aken in dermatoze, po katerih koža lahko povzroči brazgotine;
 • Izpuščaji, ki jih ni mogoče zdraviti z drugimi zdravili in kozmetičnimi sredstvi.

To je močno zdravilo, ki ima več kontraindikacij. Posebne omejitve prejema sredstev vključujejo:

 • nosečnost in dojenje;
 • otroška starost do 12 let;
 • jetrna in ledvična insuficienca;
 • hipervitaminoza (presežek vitamina A);
 • jemanje zdravil tetraciklinske skupine;
 • individualna občutljivost organizma na izotretinoin (aktivna sestavina kapsul).
Preden začnete piti zdravilo Accineutane, preberite neželene učinke in ponovno razmislite o tem, ali ste pripravljeni iti na to, da se znebite možganov

Previdno jemati bolnike z aknekutanom:

 • diabetes mellitus;
 • s kršenjem lipidnega metabolizma;
 • med depresijo;
 • z debelostjo.

Kapsule ne vzemite istočasno s tekočino. Zato se tablete ne dajejo ljudem z odvisnostjo od alkohola.

Navodila za uporabo vsebujejo informacije o tem, kako pravilno uporabljati zdravilo. Če zdravnik ni predpisal drugačnega režima za jemanje in odmerjanje, se tablete uporabljajo:

 • 1-2 krat na dan med glavnim obrokom;
 • Odmerjanje zdravila se izračuna posamezno za vsakega bolnika. Na začetku uporabe je priporočljivo jemati 0,4 mg aktivne sestavine na 1 kg telesne mase. Včasih dermatologi povečajo odmerek za polovico - 0,8 mg / kg. Med zdravljenjem posebej hudih oblik aken ali če se izpuščaj razširi skozi telo, se odmerek aktivne snovi poveča na 2 mg na 1 kg telesne mase bolnika;
 • potek uporabe tablet je 16-24 tednov;
 • V primeru remisije patologije se tablete nadaljujejo ne prej kot 8 tednov kasneje.
Zdravilna učinkovina zdravila Acnecutane je izotretinoin. Ta snov ureja delovanje lojnic

Če zdravilo "Aknekutan" telo dobro ne prenaša, se odmerek zmanjša. Toda v tem primeru se trajanje poteka uporabe tablet povečuje.

Tablete iz aken se telo hitro absorbira. Aktivna snov se absorbira v sluznice, s čimer začne njen učinek. Dodelitev zdravila Acneutan, navodila za uporabo zdravila v vsakem pakiranju, kot tudi zdravniki, pozornost pacientov osredotoča na impresiven seznam možnih neželenih učinkov zdravilne učinkovine:

 1. Videz suhega in luščenja kože.
 2. Vzroki nenadne krvavitve iz nosu.
 3. Pojav hripavosti, občutek potenja v grlu.
 4. Slinaste membrane oči postanejo občutljive - lahko pride do konjunktivitisa, zavrnitve kontaktnih leč.
 5. Slabost, bruhanje, včasih z drisko.
 6. Depresivno stanje (bolniki, ki so nagnjeni k depresiji, tega zdravila ni predpisano za preprečevanje poslabšanja zatiranja).
 7. Alergijske reakcije v obliki dermatoz, občutki srbenja, izgorevanje kože.
 8. Bolečina v trebuhu.
 9. Upad moči, zaspanosti.
 10. Neudobje v sklepih in mišicah.
Zdravniki so dokazali, da ima izotretinoin protivnetni učinek, ki se širi na akne bakterije

Ženske v rodni dobi morajo upoštevati, da izotretinoin zmanjša učinek kontraceptivov (tablete na osnovi progesterona). Zato je treba med sprejemanjem kapsul redno opraviti preskus nosečnosti. S pozitivnim rezultatom (potrditev nosečnosti) se ustavi sprejem zdravila "Acnekutan", da se prepreči negativni učinek snovi na plod.

Zdravnik mora vedeti, katera sočasno zdravila, ki jih bolnik jemlje, da bi upoštevala medsebojno delovanje učinkovine tablete s sestavinami drugih zdravil:

 • antibiotiki tetraciklinske skupine, SCS zmanjša terapevtski učinek kapsul na telo;
 • Izotretinoin hkrati z zdravili, ki povečajo občutljivost telesa (iz številnih sulfonidov, tiazidnih diuretikov), povečuje občutljivost na kožo. Zato bi morali bolniki omejiti svoje bivanje v neposredni sončni svetlobi brez uporabe sončnega zašćite, da bi se izognili opeklinam;
 • hkratno jemanje izotretinoinskih zdravil z zdravili iz retinoidne skupine poveča tveganje za presežek vitamina A v telesu;
 • Zdravilna učinkovina zdravila zmanjša delovanje progesterona. Zato morajo ženske med jemanjem kapsul uporabljati več vrst kontracepcije;
 • hkratni sprejem zdravila "Aknekutan" s keratolitičnimi sredstvi za lokalno aplikacijo okrepi manifestacijo lokalnega draženja kože;
 • Aktivna snov kapsul poveča intrakranialni tlak. Zato kapsule izotretinoina ne predpisujejo osebam, ki jemljejo zdravila iz številnih tetraciklinov.

Pred začetkom zdravljenja z zdravili, ki temeljijo na izotretinoinu, morajo bolniki v rodni dobi:

 • obvestite dermatologa o tem, katere kontracepcijske metode uporabljajo med spolnim odnosom;
 • za odpravo nosečnosti se opravi ustrezen test (za ženske z nepravilno menstruacijo in aktivnim spolnim življenjem je tak test obvezen);
 • poročajte o prisotnosti kroničnih patologij (če obstajajo). Konec koncev, zdravljenje z zdravilom "Acnekutanom" ni vedno združljivo z drugimi zdravili.

Neposredno v času jemanja kapsul, ne glede na spol:

 • obiskati dermatologa vsakih 28-30 dni;
 • ženske redno opravljajo preskus nosečnosti (odvisno od aktivnosti spolnega življenja);
 • učinek aktivne snovi na moško seme ni popolnoma razumljen, zato ni dokazov o možnih teratogenih učinkih pri plodu, ki je bil zasnovan med uporabo zdravila. Vendar pa mora človek izključiti možnost hkratnega sprejema zdravila, ki temelji na partnerjih izotretinoina;
 • Na začetku zdravljenja s kapsulami je potrebno posebno pozornost poskrbeti za vožnjo vozil, za upravljanje kompleksnih mehanizmov. Navsezadnje, izotretinoin vpliva na hitrost psihomotorne reakcije osebe;
To zdravilo lahko predpiše samo zdravnik pri posameznem odmerku glede na težo, starost in obliko aken
 • redno spremlja delovanje jeter in proizvodnjo jetrnih encimov in opravi ustrezne teste. V prvem mesecu jemanja kapsul opazimo povečanje koncentracije plazemskih transaminaz. Parametri encima se normalizirajo po 3 mesecih zdravljenja. Če raven transaminaz po 12 tednih jemanja zdravila presega normo, se odmerjanje zmanjša ali popolnoma odpravi z zdravljenjem s kapsulami;
 • v redkih primerih je zaradi jemanja zdravila opaženo poslabšanje izpuščaja. Vendar pa se ti manifesti odvijajo 5-7 dni po popravku odmerka zdravila;
 • če je zaradi pitnih kapsul človek občutek "suhih oči", konjunktivitis, se je treba posvetovati z oftalmologom. Bolnik mora redno obiskati oftalmologa, da izključi možnost nastanka keratitisa. Videz zavrnitve kontaktnih leč ni izključen, zato je priporočljivo uporabiti očala za korekcijo vida za čas zdravljenja odvisnosti od drog;
 • pri bolnikih iz skupine z večjim tveganjem za nastanek neželenih učinkov (pri diabetes mellitusu, motnjam v presnovi lipidov) je treba bolj verjetno opraviti teste za spremljanje ravni glukoze v krvi;
 • ljudje-donatorji za obdobje akne terapije in v prvem mesecu po zdravljenju naj prenehajo darovati kri v banko. To se naredi tako, da popolnoma izključi možnost pridobivanja krvi z izotretinoinom v telesu nosečnic ali staršev žensk.

Po zaključku zdravljenja (po 5 tednih) mora bolnik opraviti kontrolni test za nosečnost. To je potrebno, da se izključi možnost dojemanja otroka v obdobju povečane koncentracije aktivne snovi v telesu. Če test kaže pozitiven rezultat, obstaja veliko tveganje za hude razvojne motnje plodu. Z potrjeno nosečnostjo se mora ženska posvetovati z zdravnikom o priporočljivosti za vzdrževanje otroka. Uporaba zdravila se prekliče.

Izotretinoin prodre v materino mleko in vpliva na razvoj otroka. Zato zdravljenje "Acnekutanom" ni predpisano za doječe matere ali če ni možnosti za odloženo zdravljenje, otroka pa se prenese na umetno krmljenje.

Zdravila za zdravilo

Znanstveniki že desetletja poskušajo razviti univerzalno zdravilo za zdravljenje aken. Človeško telo je kompleksen sistem, ki zahteva individualno izbiro zdravil. Akne niso nobena izjema. Če eni skupini pacientov potek pijače "Aknekutana" pomaga znebiti izpuščaja, potem pri drugih ljudeh to zdravilo povzroči stranske reakcije in daje nezadovoljiv rezultat. Analoge tega zdravila (Roaccutane ali Sotret) so predpisane pri posebej zapletenih manifestacijah izpuščaja, saj so močna zdravila.

Ljudje, ki se soočajo s problemom aken, se sprašujejo, kaj je bolje - Acnecutane ali Roacunan? Navsezadnje je zdravilna učinkovina v obeh pripravah enaka. Pravzaprav je razlika med Acnekutanom in Roaccutanom opazna:

 1. Drog ima drugačno sestavo pomožnih snovi, ki prispevajo k hitri absorpciji izotretinoina s sluznicami želodca in črevesja. Rezultati študij, izvedenih za dokaz, da je boljši, Acnekutan ali Roaccutane, so presenetljivi. Zahvaljujoč več dodatnim sestavinam, kapsula 8 mg zdravila "Acnekutan" deluje na enak način kot 10-miligramska tableta "Roakkutan". Hkrati je koncentracija aktivne snovi v telesu pacienta nižja za 20%. Po popolnem zdravljenju z zdravilom Acnecutane obstaja možnost ponovitve, morda drugega zdravljenja, vendar ne prej kot 2 meseca po koncu prejšnjega
 2. Roakkutan in Aknecutane se vzamejo s hrano za izboljšanje absorpcije glavne sestavine. Vendar pa lahko bolnik z dolgotrajno uporabo (zdravljenje traja od 16 tednov) pozabiti na to stanje in uporabiti kapsulo po jedi ali v intervalu med prigrizki. Brez hrane je aktivna snov "Acnekutana", ki jo telo absorbira za 70%, in "Roakkutana" - samo 35%.
 3. Druga razlika med temi zdravili je cena. Stroški "Aknekutan" so nižji od stroškov "Roakkutana".

Odločite se, kaj je najboljše, Acnekutan ali Roakkutn za pacienta, lahko le dermatolog po študiji klinične slike aken in rezultatov laboratorijskih študij. To so močna zdravila s skupnimi znaki in neželenimi učinki. Roakutan ni predpisan za blage stopnje dermatoze. Zdravljenje s tem zdravilom je predpisano, če antibiotiki (druga zdravila) niso dali pričakovanega rezultata.

Odločanje o tem, kaj je najbolje, Acnecutane ali Roaccutane, se dermatologi spomnite drugega analoga teh zdravil - Sotret. Razlikovalne značilnosti zdravila:

 • koncentracija biološko aktivne sestavine v eni tableti je 10 mg in 20 mg (enaka kot v zdravilu Roaccutane);
 • pomožne (neaktivne) komponente prispevajo k hitri absorpciji izotretinoina s sluznicami gastrointestinalnega trakta;
 • proizvajalec "Sotreta" je indijska farmakološka družba. Zato večina dermatologov meni, da to zdravilo ni vedno v skladu z uveljavljenimi standardi kakovosti in med zdravljenjem poskušajte ugotoviti, kaj je najboljše, akneutan ali roakkutan za bolnika. In indijski analog teh sredstev ni upoštevan.

"Aknekutan" se je pojavil na farmakološkem trgu v zadnjem času - leta 2010 ("Roakkutan" se je začel proizvajati konec osemdesetih let). V tem času so belgijski znanstveniki poskušali ustvariti zdravilo, ki je najbolj učinkovito pri zdravljenju aken in aken in z blagimi učinki na telo. Danes dermatologi ne razmišljajo o tem, kaj je bolje - Acneutan ali Roaccutane, raje belgijski pripravek.

Zdravniki priporočajo uporabo zdravila v majhnih odmerkih, da bi zmanjšali pojav možnih neželenih učinkov zaradi uporabe zdravila "Akneutan". Če se bolnik poslabša in obstaja sum o prevelikem odmerku zdravila, je treba perilo izperiti in pregledati vzorec uporabe drog. Zdravljenje aken s temi tabletami je predpisano le kot zadnja možnost - če zdravila z varčnim učinkom in antibiotiki niso dali pričakovanega rezultata.

Roakkutan (Aknekutan): Vprašanje-odgovor - leta 2008 - 2012

Roaccutane vs. Acnekutan

Dragi Oleg Valerevič! Katere priprave izotretinoina za zaužitje, po vašem mnenju, so boljše: Roakcutane ali Acnecutane?

Dragi Alexey! Roakkutan pripada prvotnim pripravam, katerih visoka kakovost je praviloma nedvomna.

Roakkutan in poslabšanje vida

Pozdravljeni. Rokacutan vzamem 6 mesecev v odmerku 30 mg. Skrbi me za znatno poslabšanje moje vizije. V celotnem tečaju uporabljam kapljice za oči "naravna solza", ker sluz se močno suši. Kako ravnati s tem? Ali se bo to zgodilo po prenehanju sprejema roakkutana in sploh ne bom slepi?
Hvala!

Dragi Margarita! Če se moti močna suha sluz oči in posebne kapljice za oči niso dovolj, je smiselno zmanjšati dnevni odmerek zdravila Roakkutan (Acnekutan), saj resnost neželenih učinkov je neposredno odvisna od tega. V večini primerov so neželeni učinki reverzibilni.

Zdravljenje z roakkutanom več kot 6 mesecev

Pozdravljeni, ali lahko vzamem Roaccutane 7 mesecev? Navodila pravijo, da trajanje zdravljenja z roakutanom traja 4-6 mesecev.

Dragi Oleg! Lahko. Daleč od vedno učinkovitega zdravljenja mora biti v skladu s priporočili iz navodil.

Relapse po Roakkutanu

Leta 2005 je pod nadzorom dermatologinje pila tečaj Roakcutane. Vnesel ali zbral kumulativni odmerek. Po dveh letih se je izpuščaj nadaljeval in vsak dan se je izpuščaj povečal. Mastnost se je nadaljevala, čeprav ne v isti količini kot prej. Bilo je močno znojenje. Sedaj imam 32 let. Druge metode zdravljenja ne pomagajo. Svetovati, kaj storiti?! Hvala.

Dragi Natalija! Ponavljanje aken po kumulativni odmerek Roaccutane (Aknekutana) pri ženskah bolj pogosto posledica endokrinopatije, kot je sindrom policističnih jajčnikov (Stein-Leventhal sindrom). Moraš iti na ginekologa-endokrinologu, se posvetujte z dermatologom, da ugotovimo, ali je mogoče ponovno zdravljenje Roaccutane.

Kajenje med zdravljenjem z roakutanom

Pozdravljeni, Zdravilo Roaccutan že nekaj tednov. 3. Vprašanje je, ali je kajenje mogoče storiti (med zdravljenjem z zdravilom Roaccutan). Če ne morete, potem kako kajenje vpliva na to.

Dragi Natalija! Ugotovljeno je, da kajenje poslabša potek aken. Možno je, da kajenje zmanjša učinkovitost zdravljenja z zdravilom Roaccutane (Acnecutane).

Poslabšanje med recepcijo Roakkutana

Pozdravljeni, prosim povejte mi, kako približno poslabšanje med sprejemom? Danes 50. dan jemanja roakkuta (20 mg na dan s 64 kg). Pred recepcijo je bila slika boljša, zdaj je samo groza. Edina stvar, ki jo vidim, je, da so "udarci" tako globoki, kot so bili pred sprejemom.

Dragi Lyolya! Dejansko lahko zdravljenje Roaccutane (Aknekutanom) biti poslabšanje aken. Če se pojavi, je treba upoštevati dermatologa ki imajo prilagoditev zdravljenja (zmanjšanje dnevnega odmerka ali odpoved Roaccutane, čemur sledi ponoven korak sprejemnem) lahko določi, da je močan protivnetnih učinkovin.

Roakkutan in hrana

Pozdravljeni, dragi zdravnik. Povejte ali povejte, kako pravilno sprejemati zdravilo Roakkutan (pred ali po obroku in za koliko)? In ali bi morala obstajati kakršna koli omejitev v hrani?

Dragi Elena! Kapsule Roakkutan (Aknekutana) se jemljejo takoj po obrokih (ki vsebujejo maščobe). Skladnost z dieto poleg omejitve vnosa izdelkov, ki vsebujejo alkohol, ni potrebna.

Reverzibilnost neželenih učinkov Roakkutana

Pozdravljeni, Propil roakkutan pred 9 meseci, rezultat je osupljiv, pozabi na akne, saj ni nič bilo, vendar pa je bil še en problem, ki se je začela ob zdravstvene težave, slabost po maščobnih, apetit, lasje pade ven (nekoč razkošen vodja las), je črevo negotov. opravil sem teste, diagnozo - ledvična odpoved, presnovni procesi v jetrih, encimske motenj, cerebralne vaskularne zožitve. Usmerili so se k predaji analiz na kortizol. Med sprejemom zdravila ni bilo nobenih neželenih učinkov, začeli so se po umiku zdravila. Zanima me, ali je moje reverzibilnih stranskih učinkov, ali je telo obnovljena. Pred zdravljenjem sem bil popolnoma zdrava oseba.

Dragi Anna! Jaz lahko citiram samo besedilo navodila na Roaccutane drog: "Ponavadi, stranski učinki so reverzibilni po prilagoditvi odmerka ali ukinitvi zdravila, nekateri pa lahko trajajo po koncu zdravljenja." Želim se hitro rešiti težav z zdravjem.

Furuncle: vzroki videza in možnosti zdravljenja

Differin