Podrobna navodila za uporabo Effegel gel

Gel Effegel je zdravilo, namenjeno zdravljenju aken, aken in aken. Pozitiven rezultat je dosežen zaradi dveh aktivnih komponent, ki so del tega proizvoda - benzoil peroksida in adapalena. Zaradi teh snovi je najboljši rezultat dosežen pri zdravljenju. Dopolnjujejo ukrepe drug drugega, zagotavljajo trajni učinek. Potek terapije je odvisen od resnosti bolezni in je približno 1 do 4 tedne.

Gel Effegel je na voljo v obliki neprozornega belega ali svetlo rumenega gela za zunanjo uporabo (včasih zmotno imenovan mazilo). Izdelek je pakiran v 30 ml plastične cevi.

Sestava zdravila vključuje dve aktivni snovi:

 • benzoil peroksid 2,5% - ima protimikrobni učinek, zlasti na bakterije, ki povzročajo vnetje v kanalih lojnih žlez. Ta komponenta ima tudi sebostatski učinek, tj. Proizvodnja subkutane maščobe se zmanjša. Zaradi učinka pilinga se pospešuje proces regeneracije povrhnjice in odstranitev mrtvih delcev, kar pozitivno vpliva na čiščenje lojnih kanalov;
 • Adapalen 0,1% je derivat naftoične kisline z enakim učinkom kot retinoidi. Ta komponenta ima močan protivnetni in stimulativni učinek na postopek keratinizacije.

Gel Effegel se lahko uporablja kot preventiva proti aknam. Če je zdravljenje potrebno, se pozitivni učinek pokaže po 2 tednih neprekinjene uporabe.

Pomožne komponente so:

 • prečiščena voda;
 • Glicerol;
 • želirno sredstvo;
 • Poloksamer-124 za absorpcijo spojin v povrhnjico;
 • propilenglikol;
 • emolijent izoheksadekan za zadrževanje vlage v koži;
 • polisorbat 80.

Adapalen ima več lastnosti:

 1. 1. Uravnava proces keratinizacije in sloschivaniya mrtvih delcev kože.
 2. 2. Normalizacija izločanja izločkov iz lojnic, ki zmanjšuje vsebnost maščobe v koži.
 3. 3. veliko olajša vnetje.
 4. 4. Zavira proces staranja in preprečuje izgubo vlage s kože.

Adapalen tako mehansko uniči podlago za nastanek novih aken in aken.

Benzoil peroksid je organska spojina, ki izloča bakterije, ki povzročajo vnetni proces. Po 7 dneh po začetku zdravljenja se na zdravljenem območju uniči do 94% patogenih mikroorganizmov, po dveh tednih pa 97%. Poleg tega ta komponenta:

 1. 1. Ima piling in sebostatski učinek, zmanjšanje proizvodnje sebuma, kar je pogosto v primeru aken.
 2. 2. Nasilje celic epidermisa s kisikom, s čimer se pomladi tkiva.
 3. 3. Zmanjša rdečico kože in olajša vnetje.

Gel Effegel ima kompleksen učinek na kožo:

 • Odpravi že obstoječe akne in akne;
 • Očisti kožo rdečice;
 • zmanjša vsebnost maščobe v koži;
 • gladi polt;
 • preprečuje razvoj novih aken in aken;
 • odstranjuje madeže iz aken, neenakomerne kože, zmanjšuje brazgotine.

Adapalen / benzoil peroksid

Vsebina

Latinsko ime [uredi]

Farmakološka skupina [uredi]

Dermatotropinski skladi v kombinacijah

Značilnosti snovi [uredi]

Adapalen / benzoil peroksid je sojinokuliran pripravek, homogeni beli gel.

Farmakologija [uredi]

Farmakološko delovanje - komedonolitično, protivnetno lokalno.

Retinoid metabolit, imajo izrazito protivnetno in komedonoliticheskoy aktivnost (učinek na odprtih in zaprtih komedoni), normalizira proces diferenciacije epidermalne in keratinizacije. Mehanizem delovanja zdravila temelji na vezavi adapalena na specifične jedrske receptorje retinoinske kisline. Adapalen normalizira proces diferenciacije epitelijskih celic foliklov, s čimer se zmanjša nastajanje mikrokosmod. To zavira kemotaktičnih in chemokinetic odziv v policikličnih celicami in tako zavira presnovo arahidonske kisline in tvorbo vnetnih mediatorjev. Tako lahko rečemo, da pod vplivom adapalena zmanjšano celično posredovano vnetno komponento aken.

Absorpcija adapalena skozi kožo je zelo nizka (približno 4% uporabljenega odmerka). Izločanje iz telesa pride predvsem z žolčem.

Ima protimikrobni učinek, zlasti v zvezi z aknami Propionibacterium acnes, ki so v foliklu lojnega dlake z aknami. Ima piling in keratolitično delovanje. Je sebostatski učinek, ki preprečuje čezmerno proizvodnjo sebuma, ki spremlja akne

Penetracija benzoil peroksida skozi kožo je nizka. Popolnoma se pretvori v benzojsko kislino, ki se hitro odstrani iz telesa.

Uporaba [uredi]

Adapalen / benzoil peroxide: Kontraindikacije [citation needed]

 • preobčutljivost za sestavine zdravila;
 • nosečnost;
 • obdobje laktacije;
 • starost do 12 let (podatki o varnosti in učinkovitosti niso na voljo).

Uporaba v nosečnosti in dojenju [uredi]

Med nosečnostjo in dojenjem je uporaba zdravila adapalen / benzoil peroksid kontraindicirana.

Adapalene / benzoyl peroxide: Neželeni učinki [uredi]

Iz kože in podkožne maščobe: pogosto - suha koža, razdražljiv kontaktni dermatitis, izgorevanje in draženje kože; redko srbenje, opekline.

Interakcija [uredi]

Študije o interakcijah med adapalenom / benzoil peroksidom in drugimi zdravili niso bile izvedene. Vendar ne uporabljajte drugih retinoidov ali antibiotikov za zunanjo uporabo ali zdravil s podobnim mehanizmom delovanja.

Pri uporabi kozmetičnih izdelkov hkrati je treba paziti na učinke pilinga, draženja ali sušenja zaradi morebitnega dodatnega dražilnega učinka.

Adapalen / benzoyl peroxide: Način uporabe in odmerek [uredi]

Zunaj, pred nanosom gela, je potrebno očistiti in posušiti kožo. Z nežnim dotikom gel enakomerno nanašajte na prizadeto površino 1-krat na dan pred spanjem, pri čemer gel ne vstopite v oči in ustnice.

Terapevtski učinek se razvije po 1-4 tednih, potek terapije - 2-4 tedne. Obstojno izboljšanje po treh mesecih zdravljenja. Ponavljajoči se programi zdravljenja po posvetovanju z zdravnikom.

Varnostni ukrepi [uredi]

V začetnih fazah zdravljenja lahko pride do poslabšanja aken, ki med zdravljenjem izginejo.

Če koža draži, nehajte uporabljati gel (začasno ali popolnoma).

Izogibajte se stiku z očmi, ustno votlino, nosno votlino in drugimi sluznicami. V primeru nenamernega zaužitja adapalen / benzoil peroksida v očesu, ustih ali nosu jih takoj oprati s toplo vodo.

Preprečiti bi bilo treba prekomerno izpostavljenost sončni svetlobi ali UV-žarku. V primeru dolgotrajne izpostavljenosti soncu gela ne nanašajte dan prej, kot tudi na dan sončne izpostavljenosti in poznejšega dne.

Ne priporočamo hkratne uporabe kozmetičnih izdelkov s sušenjem ali dražljivim učinkom (na primer kolonjska voda, parfum in drugi izdelki, ki vsebujejo etanol).

Ko nanese primerov driske in kolitisa so zelo redke, vendar pa je potrebna previdnost, in da izvedejo ustrezne diagnostične in terapevtske ukrepe v razvoju hude ali dolgotrajne diareje adapalen / benzoil peroksidom je treba prekiniti in primerno.

Pseudomembranozni kolitis se lahko pojavi na ozadju dolgoročne uporabe in 2-3 tedne po prenehanju zdravljenja; manifestirana driska, levkocitoza, zvišana telesna temperatura, bolečine v trebuhu (včasih spremlja izločanje krvi in ​​sluz z blatom). Ko se ti pojavi pojavljajo v blagih primerih dovolj prekinitev zdravljenja in uporaba ionskih izmenjevalnih smol (holestiramin, holestipol), v hujših primerih so prikazane izgube nadomestil tekočino, elektrolite, beljakovine, vankomicin ali metronidazolom navznoter.

Ne uporabljajte zdravil, ki zavirajo gibanje črevesja.

Učinek zdravil adapalene / benzoil peroksida na sposobnost vožnje vozil in delo z mehanizmi ni bil raziskan.

Pogoji shranjevanja [uredi]

V temnem prostoru pri temperaturi 2-25 ° C. Hranite izven dosega otrok.

EFFESEL

Gel za zunanjo uporabo bela ali svetlo rumena neprozorna.

Pomožne snovi: simulgel 600 PHA (kopolimer akrilamida in akriloildimetil tavrata - 35-40% izoheksadekan - 20-25%, polisorbat 80, - 5,10%, sorbitan oleat - 2,5%, voda - do 100%) - 0,04 g, dokusat natrijev - 0,0005 g dinatrijevega edetata - 0,001 g glicerol - 0,04 g poloksamer 124-0,002 g propilen glikola - 0,04 g prečiščena voda - do 1 g

2 g - cevi iz polietilena visoke gostote (1) - škatle iz lepenke.
15 g - cevi iz polietilena visoke gostote (1) - škatle iz lepenke.
30 g - cevi iz polietilena visoke gostote (1) - škatle iz lepenke.
45 g - cevi iz polietilena visoke gostote (1) - škatle iz lepenke.
60 g - cevi iz polietilena visoke gostote (1) - škatle iz lepenke.
90 g - polietilenske cevi visoke gostote (1) - kartonske škatle.
30 g - viale iz polipropilena (1) z dozirno napravo - pakiranji iz kartona.

Effehzel vsebuje v svoji sestavi dve aktivni snovi z različnimi, vendar dopolnilnimi mehanizmi delovanja.

Adapalen je kemično stabilen derivat naftoične kisline z retinoidom podobnim delovanjem. Adapalen deluje patogenetično z akne vulgaris: je močan modulator procesov celične diferenciacije in keratinizacije ter ima tudi protivnetni učinek. Mehanizem delovanja zdravila temelji na vezavi adapalena na specifične jedrske receptorje retinoinske kisline. Trenutni podatki kažejo, da pri lokalnem nanosu adapalen normalizira proces diferenciacije epitelijskih celic foliklov, s čimer se zmanjša nastanek mikrokomedonov. In vitro adapalen zavira kemotaktičnih (smerno) in chemokinetic (naključna) človeških polimorfonuklearnih levkocitov odzive in tudi zavira presnovo arahidonske kisline in tvorbo vnetnih mediatorjev. Po študijah in vitro adapalen tlači dejavnike AP-1 in ekspresijo cestninastih receptorjev-2. Tako lahko rečemo, da se pod vplivom adapalena zmanjša celična vnetna komponenta aken.

Benzoil peroksid ima protimikrobni učinek, zlasti v zvezi s propionibakterijskimi aknami, ki so prisotni v foliklu lojnega dlake z aknami. Ima piling in keratolitično delovanje. Je sebostatski učinek, ki preprečuje čezmerno proizvodnjo sebuma, ki spremlja akne.

Absorpcija adapalena skozi kožo je zelo nizka (približno 4% uporabljenega odmerka). Izločanje iz telesa se pojavi predvsem z žolčem.

Penetracija benzoil peroksida skozi kožo je nizka. Popolnoma se pretvori v benzojsko kislino, ki se hitro odstrani iz telesa.

Zdravljenje aken s komedoni, papulami in pustulami.

- preobčutljivost za zdravilne učinkovine ali katerokoli sestavino zdravila;

- otroci, mlajši od 9 let (varnost in učinkovitost zdravila nista določena).

Uporabi tanko plast preko prstov na celotno prizadeto površinsko 1-krat / dan in noč na čisto suho kožo, izogibanje gel v očesu, ustnic in sluznice vogalih nosu.

Terapevtski učinek se pojavi po 1-4 tednih zdravljenja. Trajanje zdravljenja mora določiti zdravnik na podlagi kliničnega stanja bolnika.

Če se pojavijo znaki draženja priporočena uporaba ogrce kozmetiko z vlažilnim učinkom, odvisno od stopnje draženja kože števila prijav se lahko zmanjša (npr, vsak drugi dan), da se zdravljenje lahko začasno odloži do izginotja draženja ali popolnoma odpove. Obnovitev zdravljenja je možna po posvetovanju z zdravnikom.

Pri uporabi drog Effezel na mestu uporabe lahko povzroči naslednje neželene reakcije prikazane v spodnji tabeli, ki so razporejeni po organskih sistemih in pogostnosti: zelo pogosto (≥1 / 10), pogosto (na ≥1 / 100 < 1/10), нечасто (от ≥1/1000 до < 1/100), редко (от ≥1/10 000 до < 1/1000), очень редко (< 1/10 000), частота неизвестна (частота встречаемости не может быть определена на основании имеющихся данных).

Gel Effegel je uradno navodilo za uporabo

Registracijska številka:

Trgovsko ime pripravka:

Mednarodno nelastniško ime (INN) ali ime skupine:

Oblika odmerjanja:

Sestava:


Adapalen 0,001 g
Benzoil peroksid 0,025 g
Pomožne snovi:
simulgel 600 PHA (kopolimer akrilamida in akriloildimetil tavrata 35-40%, 20-25% izoheksadekan, polisorbat 80, sorbitan oleat 5,10% 2,5% vode do 100%) - 0,04 g natrijevega dokusat - 0,0005 g dinatrijevega edetata - 0,001 g glicerol 0,04 g poloksamer 124 - 0002 g, propilen glikol - 0,04 g prečiščena voda - do 1 g

Opis:

Bel ali zelo rahlo rumen neprozoren gel

Farmakoterapevtska skupina:

ATX koda: D 10 AD 53

Farmakološke lastnosti:

Farmakodinamika

Effehzel vsebuje v svoji sestavi dve aktivni snovi z različnimi, vendar dopolnilnimi mehanizmi delovanja.

 • Adapalen.
  Adapalen je kemično stabilen derivat naftoične kisline z retinoidnim delovanjem. Adapalen deluje patogenetično z akne vulgaris: je močan modulator procesov celične diferenciacije in keratinizacije ter ima tudi protivnetni učinek. Mehanizem delovanja zdravila temelji na vezavi adapalena na specifične jedrske receptorje retinoinske kisline. Trenutni podatki kažejo, da pri lokalnem nanosu adapalen normalizira proces diferenciacije epitelijskih celic foliklov, s čimer se zmanjša nastanek mikrokomedonov. In vitro adapalen zavira kemotaktičnih (smerno) in chemokinetic (naključna) človeških polimorfonuklearnih levkocitov odzive in tudi zavira presnovo arahidonske kisline in tvorbo vnetnih mediatorjev. Po študijah in vitro adapalen tlači dejavnike AP-1 in ekspresijo cestninastih receptorjev-2. Tako lahko rečemo, da se pod vplivom adapalena zmanjša celična vnetna komponenta aken.
 • Benzoil peroksid.
  Benzoil peroksid ima protimikrobni učinek, zlasti glede na Propionibacterium acnes, prisotna v foliklu lojnega lasišča z aknami. Ima piling in keratolitično delovanje.
Je sebostatski učinek, ki preprečuje čezmerno proizvodnjo sebuma, ki spremlja akne.

Farmakokinetika

Farmakokinetične lastnosti zdravila Effezzel so podobne farmakokinetiki zdravila Differin (adapalene) 0,1% gela za zunanjo uporabo.
Penetracija benzoil peroksida skozi kožo je nizka. Popolnoma se pretvori v benzojsko kislino, ki se hitro odstrani iz telesa.

Indikacije za uporabo:

Lokalno zdravljenje aken s komedoni, papule in pustule.

Kontraindikacije

Nosečnost in dojenje

Nosečnost
Podatkov o topični uporabi kombinacije adapalena in benzoil peroksida pri nosečnicah ni dovolj. Vendar pa več razpoložljivih podatkov, zbranih pri bolnikih, ki so prejeli zdravilo v zgodnjih fazah nosečnosti, ne kažejo nobenega negativnega učinka.

Študije o kombinaciji adapalena in benzoil peroksida na živalih, v katerih je bilo zdravilo krmljeno z živalmi peroralno, so pokazale toksične učinke na reproduktivni sistem pri visoki izpostavljenosti sistema.

Zaradi omejitev razpoložljivih podatkov in zaradi možne šibke penetracije adapalena skozi kožo zdravila Effezzel ne smete uporabljati med nosečnostjo. V primeru nosečnosti je treba zdravljenje prekiniti.

Dojenje
Preiskave penetracije zdravila v mleko živali ali ljudi po ephemezelu niso bile uporabljene.
Ker je sistemska izpostavljenost zdravila Effexel pri doječih ženskah zanemarljiva, se na dojenčke ne pojavi učinek.

Zdravilo Effezel se lahko uporablja med dojenjem. Izogibajte se stiku novorojenčka z zdravilom, pri čemer uporabite zdravilo dojke, kadar ga uporabljate med dojenjem.

Odmerjanje in upravljanje:

Pri značilnosti draženja kože priporočamo uporabo orodja s komedoni vlažilni učinek, lahko zmanjšamo število zahtevkov (npr vsak drugi dan), zdravljenje lahko začasno odloži do izginotja draženja ali popolnoma odpove.

Adapalen + Benzoil peroksid (Adapalen + Benzoyl peroxide)

Vsebina

Rusko ime

Latinsko ime snovi Adapalen + Benzoyl peroxide

Farmakološka skupina snovi Adapalene + Benzoil peroksid

Nosilna razvrstitev (ICD-10)

Farmakologija

Kombinacija adapalen + benzoil peroksida vsebuje dve aktivni snovi z drugačnim, vendar dopolnilnim mehanizmom delovanja.

Adapalen je kemično stabilen derivat naftoične kisline z retinoidnim delovanjem. Adapalen deluje patogenetično z acher vulgaris: je močan modulator procesov celične diferenciacije in keratinizacije ter ima tudi protivnetni učinek. Mehanizem delovanja temelji na vezavi adapalena na specifične jedrske receptorje retinoinske kisline. Trenutni podatki kažejo, da pri lokalnem nanosu adapalen normalizira proces diferenciacije epitelijskih celic foliklov, s čimer se zmanjša nastanek mikrokomedonov. In vitro adapalen zavira kemotaktičnih (smerno) in chemokinetic (naključna) človeških polimorfonuklearnih levkocitov odzive in tudi zavira presnovo arahidonske kisline in tvorbo vnetnih mediatorjev. Glede na raziskave in vitro, adapalen zatira transkripcijski faktor AP-1, pa tudi izraz cestnina-podobni receptorji-2. Tako se pod vplivom adapalena zmanjša celična vnetna komponenta aken.

Benzoil peroksid ima protimikrobni učinek, zlasti glede na Propionibacterium acnes, prisotna v foliklu lojnega lasišča z aknami. Ima piling in keratolitično delovanje. Je sebostatski učinek, ki preprečuje čezmerno proizvodnjo sebuma, ki spremlja akne.

Absorpcija adapalena skozi kožo je zelo nizka (približno 4% uporabljenega odmerka). Izločanje iz telesa se pojavi predvsem z žolčem.

Penetracija benzoil peroksida skozi kožo je nizka. Popolnoma se pretvori v benzojsko kislino, ki se hitro odstrani iz telesa.

Uporaba snovi Adapalene + Benzoyl peroxide

Akne izpuščaj s komedoni, papule in pustule.

Kontraindikacije

Preobčutljivost za aktivne sestavine v kombinaciji; otroci, mlajši od 9 let (varnost in učinkovitost niso ugotovljeni).

Uporaba v nosečnosti in dojenju

Kategorija ukrepanja za plod FDA je C.

Študije na živalih, v katerih je bil adapalen zaužit pri visokih odmerkih, so pokazali toksične učinke na reproduktivni sistem. Klinične izkušnje s kombinacijo lokalno adapalena + benzoil peroksidom v nosečnosti omejena, vendar malo razpoložljivi podatki, zbrani od bolnikov, zdravljenih s to kombinacijo v zgodnji nosečnosti niso pokazali nobenega negativnega vpliva.

Zaradi omejene narave razpoložljivih podatkov in možnosti neznatnega penetracije adapalena skozi kožo se med nosečnostjo ne sme uporabljati kombinacija adapalen + benzoil peroksida. V primeru nosečnosti je treba zdravljenje prekiniti.

Študije za preučevanje penetracije komponent kombinacije adapalen + benzoil peroksid v mleku živali ali ljudi po aplikaciji kože niso bile izvedene. Ker je sistemska izpostavljenost kombinaciji adapalen + benzoil peroksida pri doječih materah zanemarljiva, pri dojenčkih, ki dojijo, ni pričakovati dojenčkov. Kombinacija adapalen + benzoil peroksida se lahko uporablja med dojenjem. Izogibajte se kontaktu dojenčka z zdravilom, ki vsebuje kombinacijo adapalen + benzoil peroksida, ne uporabljajte ga pri mlečnem žlebu med dojenjem.

Neželeni učinki zdravila Adapalene + Benzoyl peroxide

Pri uporabi kombinacije adapalen + benzoil peroksida na mestu uporabe lahko pride do naslednjih neželenih reakcij, ki so predstavljene v skladu z razvrstitvijo glede na sistemske organe in pogostnost: zelo pogosto (≥1 / 10); pogosto (≥1 / 100, 1 - edem vekic.

Iz dihalnega sistema, prsnega koša in mediastinuma: neznana pogostnost 1 - občutek pritiska v grlu.

Iz kože in podkožnih tkiv: pogosto - suha koža, kontaktni dermatitis, draženje kože, pekoč občutek kože, eritem, kožni piling, izpuščaj; redko - srbenje, sončne opekline; pogostnost neznana 1 - alergijski kontaktni dermatitis, otekanje obraza, bolečina kože (mravljinčenje), mehurji (mehurčki).

1 Podatki po registraciji.

Pri uporabi kombinacije adapalena + benzoil peroksidom, ponavadi v prvem tednu zdravljenja, možni simptomi, kot so draženje kože, pordelost, suha koža, luščenje, pekoč občutek in koža občutljivost (mravljincenje), ki ima blage ali zmerne resnosti, spontano in Ne zahtevajo odpovedi zdravljenja.

Interakcija

Študije o medsebojnem delovanju z drugimi zdravili niso bile izvedene.

Na podlagi izkušenj z uporabo adapalena in benzoil peroksida interakcije z drugimi zdravili niso bile ugotovljene.

Vendar pa ne uporabljajte drugih retinoidov ali benzoil peroksida hkrati s kombinacijo adapalen + benzoil peroksida ali zdravila s podobnim mehanizmom delovanja. Pri uporabi kozmetičnih izdelkov hkrati je treba paziti na učinke pilinga, draženja ali sušenja zaradi morebitnega dodatnega dražilnega učinka.

Absorpcija adapalena skozi kožo je nizka, zato je njena interakcija s sistemskimi zdravili malo verjetna.

Penetracija benzoil peroksida skozi kožo je nizka, se popolnoma presnovi v benzojsko kislino, ki se hitro odstrani iz telesa. V zvezi s tem je malo verjetna interakcija benzojske kisline s sistemskimi zdravili.

Preveliko odmerjanje

Če pride do pogoltnjenja, je treba dati ustrezno simptomatsko terapijo.

Poti dajanja

Previdnostni ukrepi za snovi Adapalene + Benzoyl peroxide

Kombinacijo adapalen + benzoil peroksida je treba uporabljati le enkrat na dan.

Kombinacije adapalen + benzoil peroksida ne nanašajte na poškodbe, ki so posledica poškodb (kosi ali obrabe) ali kopreno spremenjene kože.

Izogibajte se stiku z očmi, usti, nosnicami in drugimi sluznicami. V primeru stika z očmi takoj sperite s toplo vodo. Če sumimo na občutljivost na zdravilne učinkovine, je treba uporabo kombinacije prekiniti.

Izogibati se je treba pretirani izpostavljenosti sončni svetlobi ali umetnemu UV-sevanju.

Izogibajte se stiku z vsemi barvnimi materiali (vključno z lasmi in barvanimi tkaninami), saj lahko to povzroči razbarvanje ali razbarvanje.

Vpliv na sposobnost vožnje vozil, delo z mehanizmi. Kombinacija adapalen + benzoil peroksida ne vpliva na sposobnost vožnje vozil in delo z mehanizmi.

Effezel

Opis je trenutno vklopljen 20.11.2014

 • Latinsko ime: Effezel
 • ATX koda: D10AD53
 • Aktivna sestavina: Adapalen in benzoil peroksid (Adapalen + Benzoyl peroxide)
 • Proizvajalec: GALDERMA (Švica)

Sestava

1 g gela vsebuje 1 mg adapalena, 25 mg benzoil peroksid in pomožne komponente: poloksamer, glicerol, polisorbat, izoheksadekan, simulgel, voda, dokusat natrij, sorbitan oleat, edetat dinatrij.

Oblika izdaje

Učinkovitost se proizvaja v obliki neprozornega gel z rahlo rumenimi niansami v laminiranih plastičnih ceveh. Kapaciteta 2, 15, 30, 45, 60, 90 g. Vsaka cev je pakirana v škatlo iz kartona.

Farmakološko delovanje

Zdravila za zdravljenje jegulje. Komponente zdravila povečujejo medsebojno delovanje.

Adapalen - stabilen derivat naftojske kisline z retinoidnim podobnim učinkom. Aktivna komponenta je izrazita protivnetno delovanje in modulira procese celične keratinizacije in diferenciacije. Načelo delovanja temelji na kombinaciji adapalena in specifičnih jedrnih receptorjev retinoinske kisline. Sodobna medicina kaže, da lahko z lokalnimi učinki adapalen normalizira diferenciacijo celičnih epitelijskih foliklov, kar vodi k zmanjšanju nastanka mikro-obdobonov. Snov in vitro zmanjšuje proces metabolizem arahidonske kisline in vseh vnetnih posrednikov. Tako lahko adapalen zmanjša resnost vnetne sestavine izbruhov aken.

Benzoil peroksid ima protimikrobni učinek in deluje neposredno na folijo z lojnimi lasmi z aknami. Komponenta ima keratolitični, sebostatski in piling učinek. Benzoil omejuje proizvodnjo sebuma, ki ima aktivno vlogo pri nastajanju izbruhov aken.

Farmakodinamika in farmakokinetika

Adapalen nima sistemskega vpliva. Benzoil penetrira slabo skozi kožo in se hitro pretvori v benzojska kislina.

Indikacije za uporabo

Gel Effezel je predpisan za akne, ki mu sledi pustule, comedones in papule.

Kontraindikacije

Pri otrocih, mlajših od 12 let, varnost zdravila ni raziskana. Zdravilo ni predpisano alergijski odzivi in individualna preobčutljivost.

Neželeni učinki

 • kontaktni dermatitis;
 • suha koža;
 • alergijski dermatitis;
 • sončne opekline;
 • srbenje;
 • pekoč občutek.

Zgoraj opisani negativni simptomi izginejo po 7 dneh.

Navodilo za učinkovitost (Metoda in odmerjanje)

Priporočljivo je, da pred spanjem uporabljate mazilo na suhi, čisti koži s tanko plastjo in se izognete stiku s sluznicami in očmi. Občuten terapevtski učinek se zabeleži po 1-4 tednih redne uporabe. V odsotnosti učinka in razvoju izraženih negativnih reakcij je priporočljivo, da gnoj Effuseel priporočamo samostojno. Navodila za uporabo vsebujejo navedbo možnosti dodatne uporabe vlažilcev, ki nimajo komedogenega učinka.

Preveliko odmerjanje

Pri zaužitju se opravi naknadno zdravljenje.

Interakcija

Priporoča se uporaba sušilnih, pilingalnih in dražilnih sredstev za celotno obdobje zdravljenja. Nesprejemljivo sočasno zdravljenje z drugimi retinoidi. Adapalena se ne more absorbirati v sistemski obtok in stopiti v stik z drugimi zdravili.

Pogoji prodaje

Izda se ob predložitvi obrazca na recept.

Pogoji shranjevanja

Omejite strpnost majhnih otrok. Temperaturni režim - do 30 stopinj.

Datum poteka veljavnosti

Odprte cevi je mogoče hraniti največ šest mesecev. Rok uporabnosti zapečatene cevi je 2 leti.

Posebna navodila

Ne nanašajte na kožno spremenjeno kožo. Izogibajte se daljšemu stiku s sluznicami, nosnicami, usti in očmi. Zdravila ni priporočljivo uporabljati ob navzočnosti odrgnin in kosov na koži. Gel vsebuje v svoji sestavi propilenglikol, ki samo po sebi lahko povzroča razdražljiv učinek. Z razvojem alergijskega odziva se zdravilo prekliče.

Priporočljivo je omejiti izpostavljenost ultraviolet in sončna svetloba na koži. Gel lahko razbarvajo barvne tkanine in dlake, kar je pomembno upoštevati pri uporabi zdravila.

Analogi

Analogni gel Effezzel s podobnim učinkom:

V nosečnosti in dojenju

Zanesljive informacije o varnosti benzoil peroksida in adapalena pri ženskah nosečnosti št. Toksični učinek adapalena in benzoila na reproduktivni sistem je bil zabeležen, ko so živali hranile zgoraj navedene sestavine peroralno.

Med nosečnostjo med zdravljenjem z zdravilom Effeel priporočamo neodvisno odpravo gela. Zdravila se lahko uporabljajo Dojenje, preprečevanje neposrednega stika med zdravilom in novorojenčkom.

Mnenja Effezel

Mnenja o gelu Effezel, ki jih najdemo na internetu, so večinoma pozitivne. Udeleženci tematskih forumov poročajo, da se zdravilo aktivno uporablja za akne. Mnenja za Effezel kažejo na visoko učinkovitost zdravila pri zdravljenju izpuščajnih aken in aken pri ljudeh različnih starostnih skupin. Redko kažejo negativne reakcije v obliki draženja in luskastosti.

Cena Effezela, kje kupiti

Cena efhezel gela 30 g v Rusiji je 950 rubljev. Lahko kupite zdravilo v Ukrajini za 460 UAH.

Effezel

Effezel: navodila za uporabo in preglede

Latinsko ime: Effezel

ATX koda: D10AD53

Aktivna sestavina: adapalen + benzoil peroksid (adapalen + benzoil peroksid)

Proizvajalec: GALDERMA, S.A. (Švica)

Posodobite opis in fotografijo: 06.06.2018

Cene v lekarnah: od 1097 rubljev.

Effezel je dermatotropno zdravilo za zdravljenje aken.

Oblika izdaje in sestave

Oblika dozirne Effezela - gel za lokalno uporabo: svetlo rumene ali bele barve, neprozoren (polietilen cev 2, 15, 30, 45, 60 in 90 gramov na kartonska škatla 1 cev, v steklenici polipropilena z 30g merilne naprave, pri kartonska škatla 1 steklenica).

Sestava gela (1 g):

 • aktivne snovi: adapalen - 0,001 g; benzoil peroksid 0,025 g;
 • Pomožne sestavine: simulgel 600 PHA (akriloildimetiltaurat akrilamid kopolimer, sorbitan oleat, polisorbat, izoheksadekan, voda), dinatrijevega edetata, natrijevega dokuzata, propilen glikol, poloksamera, glicerol, prečiščena voda.

Farmakološke lastnosti

Farmakodinamika

Sestava zdravila Effaezel vključuje dve aktivni medsebojno dopolnjujoči se snovi, ki imajo različne mehanizme delovanja.

Adapalen je kemično stabilen derivat naftojske kisline, sintetični retinoid nove generacije. Pomaga normalizirati keratinizacije in diferenciacijo proces povrhnjice, ima izrazito komedonoliticheskoy antikomedogennym dejavnosti, sebostaticheskim in protivnetnim učinkom. V najbolj običajna oblika aken vulgaris akne glavni mehanizem delovanja adapalena je selektivno vezavo na specifičnih jedrnih receptorjev za epidermalni celic, ki izhajajo iz povečane končne diferenciacije keratinocitov in zmanjšal pogoje za nastanek microcomedo. Protivnetni učinek zaradi zaviranja lipoksigenaze adapalena, citokini, arahidonske kisline. in vitro aktivna snov zmanjša kemotakso (usmerjena) in chemokinetic (arbitrarno) aktivnost polimorfonuklearnih levkocitov in zavira transkripcijski faktor AP-1 in ekspresijo receptorja, podobnega Toll 2. Tako adapalen zatira vnetni proces celični ravni, ki vodi do tvorbe aken.

Benzoil peroksid ima protimikrobni učinek proti povzročitelju Propionibacterium acnes in drugim bakterijam, ki so prisotne v aknicah v lojnih folikvih lase. Snov očisti kožo po pohotnih plasteh, ima piling, keratolitično delovanje in tudi sebostatski učinek - zmanjšuje prekomerno vsebnost maščobe v koži, ki običajno spremlja akne.

Farmakokinetika

Adapalen se absorbira skozi kožo v majhnih količinah (približno 4% uporabljenega odmerka), se iz telesa izloča predvsem z žolčem.

Absorpcija benzoil peroksida skozi kožo je zelo nizka. Snov je popolnoma preoblikovana v benzojsko kislino, ki se hitro izlije iz telesa z urinom.

Indikacije za uporabo

V skladu z navodili je zdravilo Effezel indicirano za zdravljenje aken z papulami, komedoni in pustulami.

Kontraindikacije

 • otroci do 9 let;
 • nosečnost;
 • povečana individualna občutljivost na adapalen, benzoil peroksid ali katero koli pomožno sestavino zdravila.

Navodila za uporabo: Učinki in odmerjanje

Gel Effenzel se uporablja zunaj. Nanesite tanko plast na prizadeto površino kože s prsti enkrat na dan zvečer. Zdravilo je treba nanesti na suho in čisto kožo, izogibati se stiku z očmi, na vogalih nosu, ustnicah in sluznicah.

Terapevtski učinek se pojavi po 1-4 tednih uporabe gela. Trajanje zdravljenja določi zdravnik, odvisno od kliničnega stanja bolnika.

Če se lahko zmanjša znake draženja kože, odvisno od intenzivnosti (npr, vsak drugi dan), se je število prošenj Effezela ali začasno prekinjena (do izginotja simptomov draženja) ali popolnoma ustavljeno zdravljenja. Obnovitev zdravljenja z gelom je treba opraviti po posvetovanju z zdravnikom. V primeru ponavljajočih se znakov draženja kože je priporočljivo, da kozmetične izdelke brez zdravilnih učinkovin uporabite z vlažilnim učinkom.

Neželeni učinki

Razvrstitev neželenih učinkov: pogosto - več kot 1%, vendar manj kot 10% primerov, redko - več kot 0,1%, vendar manj kot 1% primerov, z negotovo pogostostjo - če ni mogoče oceniti frekvence glede na razpoložljive podatke. Možni neželeni učinki:

 • Bolezni kože in podkožnega tkiva: pogosti - draženje, pekoč občutek, kontaktni dermatitis, suha koža, eritem, izpuščaj, luščenje; redko - srbeča koža, sončne opekline; nejasnim frekvenca (podatki nadzora po dajanju na trg) - otekanje obraza, alergijskega kontaktnega dermatitisa, bolečine, občutkov kože zbadanja, mehurčkov in mehurji;
 • s strani vidnega organa: z negotovo pogostnostjo - oteklost vek;
 • iz dihalnega sistema, prsnega koša in mediastinuma: z negotovo pogostnostjo - občutek pritiska v grlu.

V prvem tednu zdravljenja Effezelom možnih oblikah naslednjih simptomov blage do zmerno hude: pordelost kože, draženje, lupljenje, suha koža, bolečina, pekoč in mravljinčenje. Praviloma potekajo spontano in zdravilo ne zahteva odvzema.

Če so zgoraj opisani neželeni učinki poslabšani ali če opazite kakršne koli druge neželene reakcije, morate o tem obvestiti zdravnika.

Preveliko odmerjanje

Če nenamerno zaužijete gela Effegel, je potrebno ustrezno simptomatsko zdravljenje.

Posebna navodila

Izogibajte se stiku z očmi, nosnicami, usti in drugimi sluznicami. V primeru stika z očmi takoj sperite s toplo vodo.

Zdravila Effezzel ne smete uporabljati na koži, ki je bila izkopana ali poškodovana zaradi poškodb (odrgnine ali reza).

Propilenglikol (E1520), ki ga vsebuje zdravilo Effexel, lahko povzroči simptome draženja kože. Če sumite na preobčutljivost za katerokoli sestavino zdravila, jo morate zavreči.

Med zdravljenjem z zdravilom Effelos se je treba izogibati izpostavljenosti prekomerni sončni svetlobi ali umetnemu ultravijoličnemu sevanju.

Priporočljivo je, da priprave ne pridejo v stik z barvnimi materiali (npr. Barvnimi lasmi ali tkivi) zaradi možnih sprememb v njihovi barvi ali obarvanosti.

Uporaba v nosečnosti in dojenju

Klinične izkušnje zunanje uporabe kombinacije adapalena in benzoil peroksida pri ženskah med nosečnostjo ni dovolj. Majhna količina podatkov, zbranih pri bolnikih, ki so v zgodnji nosečnosti in ki so uporabili zdravilo Effezel, ne kaže na nobenega negativnega učinka zdravila.

V študijah na živalih z uporabo adapalena v velikih odmerkih je bil ugotovljen toksični učinek na reproduktivni sistem.

Ker so razpoložljivi podatki nezadostni in obstaja verjetnost slabe penetracije zdravila po koži, uporaba zdravila Effezel pri nosečnosti ni priporočljiva. V primeru nosečnosti je treba zdravilo preklicati.

Penetracija aktivnih snovi v mleko po lokalni uporabi gela ni bila raziskana. Negativen vpliv na dojenčke ni verjeten, saj je sistemska izpostavljenost adapalena in benzoil peroksida pri ženskah med dojenjem zanemarljiva. Zato lahko med dojenjem uporabite zdravilo Effezel. Vendar pa dojenčku ne smemo dovoliti, da pride v stik z zdravilom, gel pa se lahko uporablja za mlečne žleze.

Uporaba v otroštvu

Varnost in učinkovitost uporabe zdravila Effexel pri pediatričnih bolnikih niso dokazana, zato je prepovedano predpisati otrokom, mlajšim od 9 let.

Medsebojno delovanje z zdravili

Študij o interakciji adapalena in benzoil peroksida z drugimi zdravili nismo izvedli. Vzajemni vpliv na podlagi razpoložljivih izkušenj o uporabi zdravilnih učinkovin Effezela in drugih zdravil ni bil razkrit.

Kljub temu pa hkrati uporabite druge retinoide, benzoil peroksid v drugih zdravilih, pa tudi zdravila s podobnim mehanizmom delovanja ne bi smeli uporabljati.

Kombinirana uporaba zdravila Effexel s kozmetičnimi izdelki, ki imajo učinke pilinga, sušenja ali draženja, je potrebna previdnost zaradi dodatnega dražilnega učinka.

Interakcija adapalena in benzoil peroksida s sistemskimi zdravili ni verjetna zaradi njihove neznatne absorpcije skozi kožo.

Analogi

Effezela analogi so Deriva z gelom Belakne gel izv vodni gel Klenzit, Adaklin, Differin, Adolat, in drugi.

Pogoji skladiščenja

Shranjujte pri temperaturi do 25 ° C.

Hraniti ločeno od otrok.

Rok uporabnosti - 2 leti po odprtju steklenice / cevi - ne več kot 6 mesecev.

Pogoji dopusta iz lekarn

Izdaja se na recept.

Mnenja o Effezele

Pri povratnih informacijah o zdravilu Effezele uporabniki upoštevajo naslednje pozitivne neželene učinke tega zdravila: hitro in precej stabilno odstranjevanje črnih glav, vnetnih in gnojnih aken, normalizacijo lojnic, ekonomično in priročno uporabo.

Vendar se mnogi bolniki pritožujejo nad prekomerno suhost kože in pogosto draženje ter potrebo po izogibanju sončne svetlobe med zdravljenjem z gelom. Opazujejo precej visoke stroške zdravila.

Cena za Effezel v lekarnah

Cena za Effezel znaša 1180 rubljev na cev 30 g.

Gel Effezel

Navodila za napeljavo

Formulacija vsebuje aktivne snovi z različnimi mehanizmi delovanja, ki pa se hkrati dopolnjujejo: adapalen in benzoil peroksid.

Torej prva snov, adapalen stabilen in kemični derivat naftojske kisline, ki ima retinoid podoben učinek. Pravzaprav je precej močan modulator vseh procesov diferenciacije in keratinizacije celic ter ima tudi protivnetni učinek. Predpostavlja se, da se, če se nanaša lokalno, s svojo pomočjo normalizira epitelijske celice foliklov in se zmanjša nastanek mikrokodonov. Zato lahko s popolnim zaupanjem povemo, da lahko z uporabo adapalena zmanjša celično posredovani vnetni element aken.

Za razliko od adapalena ima benzoil peroksid protimikrobni učinek, to pomeni, da deluje na uničenje mikrobov, ki jih najdemo v lasnih in lasnih mešičkih med akne vulgarisom. Tudi ta snov deluje piling in keratolitično, pa tudi sebostatski, hkrati pa prepreči preveč proizvodnje sebuma, kar povzroča akne.

Gel Effegel: uporaba in odmerek

Effegel je namenjen lokalnemu zdravljenju aken, ki ga spremljajo komedoni, pa tudi papule in pustule.

Sredstvo je predpisano za zunanjo uporabo. Zdravilo se nanese na predhodno očiščeno kožo, ki jo poškoduje akna s tankim prstom prstov enkrat dnevno, po možnosti zvečer, pri čemer se izogibamo zdravilu v očeh ali na površini ustnic.

Učinek zdravljenja je mogoče opaziti čez nekaj tednov. Trajanje uporabe zdravila je odvisno od zdravnika, ki ga je prisoten, kar je zavrnjeno zaradi bolnikovega stanja in stopnje zanemarjanja prizadetega območja.

Če Effezzel Gel povzroča draženje kože, se lahko uporabijo nekomedogeni agensi z vlažilnim učinkom. V določenih intervalih je mogoče uporabljati tudi medicinske aplikacije ali pa jih je mogoče ustaviti, dokler dražilni simptomi ne izginejo v celoti.

Effezel: nosečnost in dojenje

Zdravilo Effezzel še ni bilo v celoti raziskano, zato ni mogoče opisati njenega terapevtskega učinka na bolezen aken pri nosečnicah. Čeprav, če izhajamo iz pričevanj nekaterih žensk, katerih nosečnost je bila drugačna in so uporabili zdravilo, lahko rečemo, da negativni učinek zdravila na njihovo stanje ni opazil, lahko rečemo tudi o uporabi zdravila med dojenjem.

Gel Effegel: uporaba

Gel Effezzel je učinkovito sredstvo za akne različnih vrst. S pomočjo sestavnega gela adapalena in benzoil peroksida nima le terapevtskega učinka, ampak se učinkovito uporablja tudi za preventivne namene in za čiščenje kože. Gel ima protibakterijski in protivnetni učinek. Z njeno uporabo izginejo pordelost, vnetje, otekanje kože. Zdravilo Effezel lahko uporabite ne le za boj proti obstoječim aknamom in aknamom, temveč tudi za komedone pod kožo.

Če je bila v prvem uporabi gela koža razdražena rdeče lise, je treba zavrniti zaradi uporabe zdravila, ker vsebuje sestavine kontraindicirana za uporabo na tip kože. Tudi pri uporabi Effezel, da bi se izognili poškodbam kože klopi kot rane ali kosi ali drugih poškodb. Če gel pride na sluznice ali oči, jih je treba takoj sprati s tekočo vodo. Uporaba gela ni zaželena pri nosečnicah in doječih materah. Na koži ni videti temne lise in rdečico, hkrati pa s pomočjo orodja, ki jih potrebujete v tem času, da bi se izognili neposredni sončni svetlobi.

Effegel gel: rezultati

Če ne uporabite kontraindikacij za uporabo zdravila Effezzen, s prvo uporabo koža postane čista in manj vnetljiva. Po uporabi gela za nekaj dni, akne začenja izsušiti, in nekateri celo lupine in pojdite. Po izginotju aken pride do regeneracije in zdravljenja zgornje plasti kože.

Po enem mesecu uporabe gela začnejo podkožne dlesni izginiti. Zdravljenje z zdravilom je neomejen čas, odvisno od stopnje kožne bolezni in kompleksnosti aken. V štirih tednih je terapevtski učinek. Če je koža praktično očiščena, akne in mozolji so izginili ali postali nevidni, je mogoče uporabiti Effezel malo manj pogosto. Ko se koža začne z odstranjevanjem kože zaradi uporabe gela in se pojavi rdečica, lahko uporabite zdravila brez zdravil, ki imajo vlažilni učinek.

Effegel analogi

Do sedaj strukture analogov Effezela, ki imajo enako aktivno snov, ni na voljo, zato je za izbiro podobne sestave za sestavo potrebno posvetovati s svojim zdravnikom.

Poleg tega se pripravek na voljo v lekarnah imenovanih gel Effezel 0,001 + 0,025 / g ali 30,0 Effezel gela za zunanjo uporabo v cevi 30 mg №1 uporablja 1 mg / g + 25 mg / g.

Effezzel, neželeni učinki

Neželeni učinki so redki.

Na področju kože in podkožnih maščobnih celic se lahko pojavijo suha koža, dermatitis na ekscitatornih tipa lahko občutek pekoč občutek in srbenje. V redkih primerih je opekline.

Včasih so simptomi blagi draženje kože pride do zmerne oblike, z rahlim strpnosti in tolerance, in z malo rdečica, luščenje in suha koža, ki se pojavi v prvem tednu uporabe drog, in nato popolnoma izginejo.

Effegel, navodila za uporabo

Zdravilo v obliki gela ni priporočljivo nanesti na kožo, ki ima različne poškodbe v obliki ran, prask, kosov ali odrgnin. Tudi pri uporabi zdravila morate biti previdni in se izogibati ušesom, nosnicam in očesu na sluznicah, če pride do zgornjih področij, jih morate temeljito sprati z vodo.

Prepovedano je uporabljati zdravilo, če ima bolnik preobčutljivost za katerokoli sestavino, vključeno v njeno sestavo.

Uporaba gela za zdravljenje aken bi se v tem času izognila izpostavljenosti sončni svetlobi ali izpostavljenosti ultravijoličnim sevanjem.

Tudi med uporabo zdravila je treba barvo las ali stik z različnimi barvnimi materiali zavreči, zaradi česar se lahko pojavi sprememba barve.

Effehzel, interakcija z drugimi zdravili

Študije z različnimi zdravili na tej stopnji še niso bile izvedene, zato interakcije z drugimi zdravili niso bile odkrite. Vendar še vedno ni priporočljivo, da se hkrati zdravilo uporablja z drugimi retinoidnimi ali benzoil peroksidnimi pripravki ali pripravki s podobnim mehanizmom delovanja.

Prav tako morate biti previdni glede sočasne uporabe gela in raznih piling in kozmetičnih sredstev za čiščenje, saj lahko pride do dodatnih učinkov, ki dražilno delujejo na koži.

Cena gela Effegel

Stroški Effehzel so odvisni od države proizvajalca in regije, v kateri je šla v prodajo. Zato je treba cene gela Effezel določiti v regionalnih lekarnah. Natančneje, lahko rečemo le, da se cena zdravila giblje od 671 rubljev. do 899 rubljev.

Gel Effezel pregledi

Velik problem z aknami pojavil pred nekaj leti, da jih odstranite, kot samo ne uporablja, zdelo nič levo in moje razočaranje v zdravilih se povečuje, medtem ko je vprašanje ni navadna lokalni zdravnik je dermatologa. On je predlagal, poskusite znebiti s težavo s preprostim gel brez uporabe antibiotikov, čiščenje piling in druge droge me je razočaral. Najprej sem se odzval na preglede o zdravilu Effezil, sem bil skeptičen, ker sem se potrudil veliko dragih in poceni sredstev za akne in akne. Ampak nisem imel ničesar izgubiti, zato sem se strinjal. Na moje največje presenečenje vseh v šestih tednih, sem videl očiten in pomemben napredek pri reševanju njihovih težav, Jota ni brez izgub, saj je prvič pojavila rdečica in draženje, vendar postopoma so opravili simptomi, in moja koža se je začela, da si opomore. Skoraj eno in pol - dva meseca, nisem sama prepozna, je koža obraza čisto in še vedno videti dobro urejene in brušena. Effegel je direktna rešitev za problematično kožo, prekrita z mozolji in aknami.

EFFESEL

Gel za zunanjo uporabo bela ali svetlo rumena neprozorna.

Pomožne snovi: simulgel 600 PHA (kopolimer akrilamida in akriloildimetil tavrata - 35-40% izoheksadekan - 20-25%, polisorbat 80, - 5,10%, sorbitan oleat - 2,5%, voda - do 100%) - 0,04 g, dokusat natrijev - 0,0005 g dinatrijevega edetata - 0,001 g glicerol - 0,04 g poloksamer 124-0,002 g propilen glikola - 0,04 g prečiščena voda - do 1 g

2 g - cevi iz polietilena visoke gostote (1) - škatle iz lepenke.
15 g - cevi iz polietilena visoke gostote (1) - škatle iz lepenke.
30 g - cevi iz polietilena visoke gostote (1) - škatle iz lepenke.
45 g - cevi iz polietilena visoke gostote (1) - škatle iz lepenke.
60 g - cevi iz polietilena visoke gostote (1) - škatle iz lepenke.
90 g - polietilenske cevi visoke gostote (1) - kartonske škatle.
30 g - viale iz polipropilena (1) z dozirno napravo - pakiranji iz kartona.

Effehzel vsebuje v svoji sestavi dve aktivni snovi z različnimi, vendar dopolnilnimi mehanizmi delovanja.

Adapalen je kemično stabilen derivat naftoične kisline z retinoidom podobnim delovanjem. Adapalen deluje patogenetično z akne vulgaris: je močan modulator procesov celične diferenciacije in keratinizacije ter ima tudi protivnetni učinek. Mehanizem delovanja zdravila temelji na vezavi adapalena na specifične jedrske receptorje retinoinske kisline. Trenutni podatki kažejo, da pri lokalnem nanosu adapalen normalizira proces diferenciacije epitelijskih celic foliklov, s čimer se zmanjša nastanek mikrokomedonov. In vitro adapalen zavira kemotaktičnih (smerno) in chemokinetic (naključna) človeških polimorfonuklearnih levkocitov odzive in tudi zavira presnovo arahidonske kisline in tvorbo vnetnih mediatorjev. Po študijah in vitro adapalen tlači dejavnike AP-1 in ekspresijo cestninastih receptorjev-2. Tako lahko rečemo, da se pod vplivom adapalena zmanjša celična vnetna komponenta aken.

Benzoil peroksid ima protimikrobni učinek, zlasti v zvezi s propionibakterijskimi aknami, ki so prisotni v foliklu lojnega dlake z aknami. Ima piling in keratolitično delovanje. Je sebostatski učinek, ki preprečuje čezmerno proizvodnjo sebuma, ki spremlja akne.

Absorpcija adapalena skozi kožo je zelo nizka (približno 4% uporabljenega odmerka). Izločanje iz telesa se pojavi predvsem z žolčem.

Penetracija benzoil peroksida skozi kožo je nizka. Popolnoma se pretvori v benzojsko kislino, ki se hitro odstrani iz telesa.

Zdravljenje aken s komedoni, papulami in pustulami.

- preobčutljivost za zdravilne učinkovine ali katerokoli sestavino zdravila;

- otroci, mlajši od 9 let (varnost in učinkovitost zdravila nista določena).

Uporabi tanko plast preko prstov na celotno prizadeto površinsko 1-krat / dan in noč na čisto suho kožo, izogibanje gel v očesu, ustnic in sluznice vogalih nosu.

Terapevtski učinek se pojavi po 1-4 tednih zdravljenja. Trajanje zdravljenja mora določiti zdravnik na podlagi kliničnega stanja bolnika.

Če se pojavijo znaki draženja priporočena uporaba ogrce kozmetiko z vlažilnim učinkom, odvisno od stopnje draženja kože števila prijav se lahko zmanjša (npr, vsak drugi dan), da se zdravljenje lahko začasno odloži do izginotja draženja ali popolnoma odpove. Obnovitev zdravljenja je možna po posvetovanju z zdravnikom.

Pri uporabi drog Effezel na mestu uporabe lahko povzroči naslednje neželene reakcije prikazane v spodnji tabeli, ki so razporejeni po organskih sistemih in pogostnosti: zelo pogosto (≥1 / 10), pogosto (na ≥1 / 100 < 1/10), нечасто (от ≥1/1000 до < 1/100), редко (от ≥1/10 000 до < 1/1000), очень редко (< 1/10 000), частота неизвестна (частота встречаемости не может быть определена на основании имеющихся данных).

Zakaj so na rokah majhni vodni mozniki?

Vzroki aken v jeziku. Želite vedeti, kako se znebiti?